Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3551) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Nekem Kelenföldön szépen jön szoaantennával, stabilan a 8.-on. Egyet sajnálok, hogy a 2d-s tv-re nem tudnak beállítani egy sztereoszkópikus képet az olimpia tényleg jó lett volna, ennél többet nekem nem ér a 3D a fenének kéne szemüveggel 40"-es vagy 50"-es TV-re

"in medias res"

(#3552) h_and


h_and
tag

Sziasztok!

Egy digitális kültéri antenna, és egy analóg kábeltévé jeleit milyen módon tudom "egyesíteni" ? A TV-n egy antenna bemenet van, külön fali kapcsoló nélkül szeretném megoldani a problémát, ha lehetséges.

Köszönöm

(#3553) h_and


h_and
tag

Valamint még egy kérdés:

Miért van az, hogy ugyanarról a DBV-T antennáról a TV az összes ingyenes MindigTV csatornát fogja, viszont a gépben lévő vadiúj tuner sehogy sem hozza be az RTL-t és a TV2-t. Tudom, azok másik csatornán vannak, de ez esetben a TV sem látná őket.

(#3554) Jester01 válasza h_and (#3552) üzenetére


Jester01
veterán

A korrekt mód egy 5V-os automata átkapcsoló.

Jester

(#3555) Flashget válasza Watt25 (#3550) üzenetére


Flashget
félisten

Igen nem váltott automatán 3D-re nekem kellett váltani.
Ha úgy klattyolom le 3D-ben a tévét akkor olvashatatlan a a lényeg.

Realme GT Master Edition

(#3556) Flashget


Flashget
félisten

m3D a T-Home kínálatában is

Realme GT Master Edition

(#3557) Lompos48 válasza Kernel (#3543) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Nem lehet így dobálózni mágikus szavakkal, hogy "sztatikus töltés", mert először is tisztázni kell az alapvető kérdést, hogy mihez képest? (Vasedényhez képest?)

Persze, hogy nem. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, amire annyiszor figyelmeztetnek pl. számítástechnika szerelése közben, hogy bizony még házi környezetben is a statikus elektromosság igenis veszélyt jelent.
Márpedig, ha ilyennel feltöltődve (szőnyeg, műanyagalapú ruházat, száraz levegő stb. okán) járkálunk a lakásban majd megfogjuk az antennát, akkor annak a potenciálja felugrik nulláról egy komoly értékre, a bemeneti induktivitás pedig természeténél fogva késlelteti az áramot a feszültséghez képest. Emiatt ugyancsak megjelenik a bemeneti fokozaton a nagy feszültségugrás, ami rendesen nyír(hat)ja ki az alig pár voltot tűrő HF Si tranzisztorokat.
Kérdezd meg bármelyik idősebb TV szerelőt, hogy nagyidő után, még a tetőantennás analóg tévézés korában mit cseréltek a leggyakrabban.

(#3558) Kernel válasza Lompos48 (#3557) üzenetére


Kernel
nagyúr

Tényleg köszönöm a tájékoztatást, párszáz villámkáros TV, video stb. készülék javítása után most már jobban oda fogok figyelni, hogy mit cseréljek legközelebb.

Nagyon ritka egyébként a tunerhiba ilyenkor, én jártam már tetőantennás helyeken is, ahol villámláskor lehalt a TV, ott is jellemzően tápegység és környékén szálltak el alkatrészek. Tehát ez a többség, amellett persze mehet még akármi.

Mindennek nyilván megvan a fizikai magyarázata. Direkt villámcsapás, amikor egy házba húz bele az ív, viszonylag ritka, de ha mégis, ott aztán totálkáros minden. A gyakoribb a villámlás másodlagos hatása, ami az óriási elektromos térerőváltozás következménye, amely minden fémtárgyban, távvezetékben feszültséget indukál, ami végeredményben a konnektor irányából hatol be és pusztít, adott esetben.

Induktivitásnak pedig meg kellene nézni az értékét is. Amiről itt szó van, annyira kis értékű (gyakran a bemeneti rezgőkör tekercsét képezi egyébként), hogy ennek megfelelő a késleltetés is.

Darab drótokról beszélünk, miután többszáz MHz-en már egy darab drót, 1-2 menet induktivitása is számít, illetve az maga a tervezett induktivitás.

endesen nyír(hat)ja ki az alig pár voltot tűrő HF Si tranzisztorokat.

Pár volt egy darab dróton? Ne viccelj már... Esetleg gondolkozz el azon is, mekkora energiamennyiség tud felhalmozódni egy pulóverben. Felizzik tőle a drót, persze...

...amire annyiszor figyelmeztetnek pl. számítástechnika szerelése közben, hogy bizony még házi környezetben is a statikus elektromosság igenis veszélyt jelent.

Felesleges volt ezt idekavarni, nem erről volt szó, és lehetőleg nem is kérnék róla útmutatást. Hanem egy antennabemenetről volt szó, ami tervezetten fel van készítve ilyen hatások kivédésére, persze bizonyos határig. De egy pulóverrel nem fogod agyonvágni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#3559) Watt25


Watt25
veterán

Akinek nincs 3D tévéje, de van elég erős számítógépe, meg egy Freddy-s szemüvege :) , meg DVB-T tunere hozzá, az tudja nézni 3D-ben a tesztadást. (Ja meg persze, ha be tudja fogni a 650MHz-es csatit.)

Szóval, a recept a következő:
Fel kell telepíteni a Stereoscopic Player-t. De nem ezt fogjuk használni, mert nem tudja a tuner-eket kezelni. (Csak a postprocessor-a lesz használva.)
Le kell tölteni az AltDVB-t. (Innen nekem a AltDVB 20ENGLISH 202.2.9 20D.rar volt a szimpi.)
Ez nem installálós, csak ki kell tömöríteni és utána a Filters könyvtárból lefuttatni a REGISTER.BAT file-t.
Elindítod, kiválasztod a Dev_Bda2Driver-t és alul a tuner-t, majd Set default.
Settings / DirectShow / Filters / Add Filter, Microsoft DTV-DVD Video Decoder-en duplakatt, majd OK gomb.
Video Decoders-t tartalmzó combobox-nál válaszd az Audio Decoders-t és ugyanígy add hozzá az MS-es Audio decodert.
Video PostProcessors-nál ugyanígy a 3dtv.at Stereo Transformation-t. (Ez az ami miatt kell a Stereoscopic player installálása.)
Ez után menj át a Graph-DVB-H264 részhez, itt pedig válaszd ki, amiket az imént hozzáadtunk. (MS DTV video-audio és Stereo Transform.)
Keressük meg az m3D csatornát a scan menüponttal és adjuk a csatorna listához. (Ezt mindenkire rábízom. :) )
Reset filters, ha nem jelenik meg a jobb oldali listában az m3D, majd duplakatt rajta.
Elvileg megjelenik a kép, de még nem 3D-s. Sajna ezt a beállítást mindig elfelejti, a következőket minden indítás után meg kell csinálni:
Jobb klikk a képen: DS Filters / 3dtv.at Stereo Transformation
Itt így kell beállítani:
Input
Output
Megint jobb gombos menünél: Video aspect ratio: Stretch 16:9

A segítségért közönet dynamictrance-nek... (A screenshot-ot is ő csinálta.)

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3560) Gabor970


Gabor970
addikt

Sziasztok!

72cm-es CRT TV-hez (nyaralóba) szeretnék venni DVB-T vevőt. Ahogy nézegetem őket, látom, hogy legtöbbje USB-s tárolóeszközről media tartalmakat is lejátszik.
Van valakinek tapasztalata olcsóbb típussal (max 15e) ? Mit érdemes vennem, ha szeretnék divx-et külső felirattal, esetleg DVD formátumot (ISO vagy a VIDEO TS könyvtár) nézni?
Ezek jellemzpen kezelik NTFS fájlrendszerrel a külső winchestereket? (250GB, 2,5" nem külső tápos)

Köszönöm!

opp, még egy kérdés: Mindig TV Extra szolgáltatást nem lehetséges csak 1 hónapra megvásárolni? Esetleg 2-re? nyaralóba kellene.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#3561) darvinya válasza Gabor970 (#3560) üzenetére


darvinya
titán

1. Strong SRT8903, WayteQ HD95CX
2. DVD formátum megy ISO az nem film formátum értelemszerűen nem.
3. Igen, de ez általában a gyártó miként preferálja. pl: A-Data 500GB nem külső táp nélküli gond nélkül megy.
4. NTFS is kezel
5. 1211 telefon számon bővebb felvilágosítás kapsz.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#3562) Gabor970 válasza darvinya (#3561) üzenetére


Gabor970
addikt

Köszönöm a választ!

Az ISO-t úgy gondoltam, hogy sok mediaplayer az ISO-ban levő komplett DVD-t le tudja játszani. Mondjuk ez a legkevesebb, ha a VOB-okat tudja, az bőven elég.

Mondjuk mivel CRT készülék, már az is elég, ha divx + annak a külső felirata normálisan megy.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#3563) hati válasza Watt25 (#3559) üzenetére


hati
addikt

Ha vki egy felvett Mindigtv-s 3D adást szeretne lejátszani, akkor arra elég csak a Stereoscopic Player? Ennek a filterét lehet használni pl. mpc-hc-val?

(#3564) Watt25 válasza hati (#3563) üzenetére


Watt25
veterán

Az első kérdésre a válasz az, hogy nagy valószínűséggel igen. :)
A második kérdést nem értem. :) (Nem tudom, mi az az mpc-hc.)

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3565) hati válasza Watt25 (#3564) üzenetére


hati
addikt

Media Player Classic - Home Cinema

(#3566) Kernel válasza Gabor970 (#3562) üzenetére


Kernel
nagyúr

Mivel nem kimondott médialejátszók, ISO-lejátszás már túlzott elvárásnak számít ezeknél. Általában az MPEG tartalom (konténertől és kiterjesztéstől függetlenül) nem okoz gondot, hiszen maga az adás is MPEG. Ezért megy a VOB is.

WMV licensz pénzbe kerül, olcsó dobozba az már nem fér bele. Némelyiknél még a fizetős DivX dekóder sem, csak a szabad felhasználású XviD.

Az enyémnél például annyi a gond a feliratokkal, hogy normál méretre állítva egy A68-as (68 cm) síkképcsövön is elég aprók a betűk, még szürke háttérrel sem a legjobb olvasni, ha nem is lehetetlen. Mellesleg az A66-xx típusszámú képcsövet szokták 72 centisnek nevezni, ami baromság (okos kereskedők terjesztették el régen), mert 72 cm a sarokcsavarok távolsága, de a valós képátló csak 66 cm.

32" vagy nagyobb lapostévén már jól látható a normál betűméret. Ha viszont átkapcsolom a feliratot BIG méretre, az már jó lenne képcsövön is, de akkor meg pofátlan módon eltünteti a feliratok végét, levág belőle akár egy sort is.

Ugyanez a chipkészlet, ami ebben a DPS 80-as vevőben van, megtalálható a legtöbb PVR-es, kártyát nem kezelő boxban, fel lehet ismerni őket az azonos menüképekről is. Firmware persze lehet eltérő, gyártófüggő finomítások lehetségesek.

Arról már ne is beszéljünk, hogy kalapos Ő, Ű, mit is várnék, ezen a szinten... én nem is használom, csak ritkán, inkább a számítógépről nyomom TV-re. Nekem az praktikusabb, fájlokat sem kell mozgatni, mindent tetszés szerint konfigurálhatok, tetszés szerinti lejátszón, távszabályzóval együtt.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#3567) darvinya válasza Kernel (#3566) üzenetére


darvinya
titán

Inkább a dekóderrel van a gond.
Ez WayteQ és Strong-on amit javasoltam már nincs.
Főleg WayteQ-ről tudok mondani azt, hogy nem csak sub -ot kezel hanem srt is.
Sőt ixd/sub -nál van futó felíratozás is.
Igaz ezt ixd file-ban kell így megadni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#3568) Gabor970


Gabor970
addikt

igazából nem lenne baj,ha kicsit többe is kerülne, ha valamivel jobb. Néztem a havi kártya díj 2500Ft környéke a legnagyobb csomaggal, hűségidő nélkül. Ez nekem ok, egy, max két hónap kell nekem nyaralóba. Kicsit rákeresgélek még este. A felirat fontos, sok új sorozat csak felirattal van, és a CRT készülék nincs túl közel. Szal kicsi betűméret ismét bajos.....

lapos TV még nem lesz a balatonon ez tuti. Na meg ha az lenne, akkor nem kellene a DVB-T tuner sem. Ráadásul ott minimum 42" lesz a méret, mert csak plazma jöhet szóba.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#3569) darvinya válasza Gabor970 (#3568) üzenetére


darvinya
titán

A felíratra a válasz az előző hsz-ben.

Van egy progi amivel szépen nagy betűsítheted úgy, hogy az adott kép méretből ne logjon ki.
De a WayteQ(mivel ez van) rendessen kezeli.

AviAddXSub vagy mi már rég nem használtam.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#3570) Flashget válasza Gabor970 (#3560) üzenetére


Flashget
félisten

bal oldalt shop feliratok és alatta vannak DVB-T vevő készülékek (kártyások is)..és lejjebb "előfizetői kártyák" menűpont.

pl. itt van wayteq hd 95cx+1 hónapos előfizetés br. 11K

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#3571) Gabor970 válasza Flashget (#3570) üzenetére


Gabor970
addikt

nagyon köszönöm!

Több mint jó ajánlat, hiszen maga a kártya az egy havi Mindig TV extra díjával 5500Ft hűség nélkül.Még megkérdezem őket, hogy ez is hűségidő nélküli-e.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#3572) hati válasza Gabor970 (#3571) üzenetére


hati
addikt

Kérdezz utána, de szerintem ehhez még hozzá jön a kártya aktiválási díj is (2900, ha jól emlékszem).

(#3573) Flashget válasza Gabor970 (#3571) üzenetére


Flashget
félisten

vagy 20K-ért megkapod a készüléket (wayteq, strong, synaps stb.) 12 havi mindigtvextra kártyát és benne van az árban a kártya aktiválás is..mivel előre kifizeted a szolgáltatást nincs semmilyen hűség.
egy dolog van csak a kártya nem a tiéd ha nem tartasz 1 év után igényt rá akkor vissza kell juttatni az antenna digitalhoz..

Realme GT Master Edition

(#3574) Gabor970 válasza Flashget (#3573) üzenetére


Gabor970
addikt

Igazából nekem elég egy hónap is. Valszeg vagy a 11e + kártya aktiválás, vagy 9000Ft eszköz + 5500 kártya (aktiválás+egy havi díj) Július utolsó két hete a nyaralás. Ha testvéremék igényt tartanak augusztusban az előfizetésre, majd ők befizetik a plusz havi díjat. Nekünk évente egy hónap kell, július.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#3575) club1 válasza Gabor970 (#3574) üzenetére


club1
veterán

A feltöltőkártyás konstrukciók árában benne van az aktiválási díj.

(#3576) azbest válasza club1 (#3575) üzenetére


azbest
félisten

Az 1 hónapos kártya csak reklám jellegű. Úgy emlékszem azt mesélték itt a fórumon, akiknek ilyen volt, hogy az 1 hónapra aktiválás nem került plusz pénzbe, viszont ha utána is használni akarták, akkor ki kellett volna fizetni az aktiválási díjat és talán olcsóbbra jött ki, ha azt a kártyát visszaadták és újat kértek a hosszabb távú előre fizetőshöz (vagy havidíjashoz).

(#3577) BTO válasza Kernel (#3558) üzenetére


BTO
őstag

villámláskor igen sürün a készülékek tápja hal le mert a kinti 0.4-s hálózat tekercsként müxik és megnő a 240V-t.
aki 1 kicsit jártas a TV technikába az emlékszi a régi csövi TV nagyfesz 1ncsődióda a DY 86 stb kb 2 menet a 16KV nagyfesztrafórol kapott 6v fütést.
na igy van kint a 220-s hálózat is.
én már láttam bramakot kilukasztó villámot-mármint a hatását- a cserép alatt futo koaxon ment be majd a TV-ken keresztül 220V -ba majd megölte a hütőt is.

semmi sem tökéletes

(#3578) domager2


domager2
tag

A tesztadást hogyan lehet fogni? Ugyanott jön, ahol az m1HD?

(#3579) Watt25 válasza domager2 (#3578) üzenetére


Watt25
veterán

[link]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3580) Flashget válasza domager2 (#3578) üzenetére


Flashget
félisten

mindigtv-n: [link]

tréhom és upc kábelen is lesz majd.

Realme GT Master Edition

(#3581) kigyi_23 válasza Flashget (#3580) üzenetére


kigyi_23
addikt

Invitel kábelen is elvileg.....

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#3582) endruboy1


endruboy1
senior tag

Hello

Már itt is megkérdeztem, de itt talán célszerűbb:
Ha veszek egy ILYEN DVB-T boxot és egy pár száz forintis scart-vga átalakítót (mondjuk ezt) akkor gond nélkül ráköthetem a régi (lapos) monitoromra a cuccot és menni fog? Mondjuk a hanggal nem tudom hogy mi van mert jack kimenetet nem látok a boxon hogy egyszerűen rádughassam a hangszórót, de az még nem bizots mondjuk hogy pont ez a box lesz... gondolom van olyan amin van jack is. De nem ez a lényeg, a monitor észlelni fogja képet és minden frankón menni fog?
Csak mert ez a nyaralónkba kéne és nem szeretnék semmiképp se TV-t venni erre a célra ha adott egy viszonylag nagyobb meglévő monitor ami nincs is használva.
Ja igen és számítógép nélkül kötném rá, tehát közvetlenül a boxra.

Válaszokat előre is köszi!

(#3583) Watt25 válasza endruboy1 (#3582) üzenetére


Watt25
veterán

A gond az lehet, hogy egy ilyen kábel semmilyen jelátalakítást nem végez, márpedig kérdéses, hogy egy akármilyen számítógépes monitor képes-e fogadni az 50Hz-es interlace RGB jelet... (Valószínűleg nem!)
Nem is igazán értem én ennek a kábelnek a létjogosultságát... De majd valami okosabb kioktat...

Szerk.: Most nézem, hogy érdekes a linkelt kábel bekötése... Itt össze tudod vetni. Nem igazán látom, hogy ez a kábel mire jó...
Ennek több haszna van. Mindenképpen valami ilyesmi aktívabb eszköz kell, mert egyébként nem fog működni a dolog.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3584) korcsi válasza Watt25 (#3583) üzenetére


korcsi
veterán

VGA kimenetet fel lehet okosítani pc-n hogy 50i jelet adjon, én sokáig így filmeztem gépről, nagyon jó a minősége.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#3585) Watt25 válasza korcsi (#3584) üzenetére


Watt25
veterán

Nem igazán figyeltél. :) Ő egy számítógépes monitort akar meghajtani 50i-s képpel.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3586) endruboy1 válasza Watt25 (#3583) üzenetére


endruboy1
senior tag

Aham. 7k az egy kicsit fáj azért az átalakítóért... nincs esetleg olyan box amin alapból van VGA kimenet ami monitor-friendly jelet ad? Meg mondjuk jack a hangnak. Mert nézelődtem és eddig még nem láttam olyat, de az nem jelenti azt hogy nincsen. Értem én hogy nagyobb biznisz ha a népek vesznek inkább TV-t, de azért a remény hal meg utoljára...
Minden esetre ha nincs más akkor lehet hogy az az átalakító lesz ha azzal tuti hogy menni fog.

Szerk.: Ja de várjál, most ez alatt mit kell érteni?
"Bemenetek:
USB (5v)
VGA"
Ebbe akkor nem tudom bele dugni a boxnak egyik kimenetét sem... vagy mégis?

[ Szerkesztve ]

(#3587) Watt25 válasza endruboy1 (#3586) üzenetére


Watt25
veterán

Basszus... Elnéztem. :)
Jól vetted észre a hibát, rossz irányba működik az, amit linkeltem. De ilyesmit kell keresned, csak a másik irányba.

VGA-kimenetű box? Háááát... Megint az a baj, hogy a sugárzott TV adás és a számítógépes monitor képe köszönőviszonyban sincsen egymással. Mindenképpen átalakításra van szükség, amely átalakítót nem hiszem, hogy beépítenek box-okba...

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3588) Watt25 válasza endruboy1 (#3586) üzenetére


Watt25
veterán

Na, tiszte hülye vagyok, pedig Amigám is volt, mégsem jutott eszembe.
Szóval Amigás körökben Scandoubler-nek hívják, amit te most keresel. Lévén a régebbi Amigák is PAL videójelet tudtak csak kicsikarni magukból, de ebből egy ilyen eszközzel csináltak VGA jelet azok, akik nem akartak villogó képet.
Szóval, talán ilyeneket kell keresni, hogy Scandoubler, vagy Flicker Fixer, bár így csak Amigával kapcsolatos dolgokat dob ki a Google.
Szerintem felejtsd el inkább az ötleted. :)

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3589) endruboy1 válasza Watt25 (#3587) üzenetére


endruboy1
senior tag

Találtam kettőt is, mondjuk egyik se hazai kínálatban, de talán az:
Német Amazonon
Egy másik
Most az a kérdés, hogy ezek a hazai műsorszórással kompatibilisek vajon? Ez miből derül ki? Vagy ha DVB-T akkor biztosan jó itthon is? Mert az Amazonosat akár még be is vállalnám mert onnan már vásároltam mást is.

Szerk.: Más:
Lehet, hogy mégis csak be kell vonnom a rendszerbe egy laptopot/régi PC-t.
Most ha veszek egy ilyet pl., akkor ezzel fogom tudni fogni az összes ingyenes adást? Illetve a hozzá adott antennának milyen jó a vételi képessége? Néztem, hogy a nyaralónktól a legközelebbi átjátszó állomás kb. 30km-re van légvonalban (erősség: 34.7kW, 20kW, 36.3kW).

[ Szerkesztve ]

(#3590) endruboy1 válasza endruboy1 (#3589) üzenetére


endruboy1
senior tag

Bocsi, lemaradt az előbb a link. Tehát egy ilyen USB-s kütyüről volna szó. Vagy akár egy ilyet a Tescóban.

[ Szerkesztve ]

(#3591) Watt25 válasza endruboy1 (#3589) üzenetére


Watt25
veterán

Na, akkor mégis van ilyen, de mivel az egyik német oldal, van egy nagy bukta lehetőség: Nem írja egyik sem, hogy mely MPEG-et támogatja.. Márpedig, ha csak MPEG2, akkor Magyarországon nem jó, mert itt MPEG4 van...

A számítógépes USB-s DVB-T tunerek közül viszont gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket veszed... (Ott a számítógéped procija végzi a dekódolást, ezért ott nem lehet MPEG2/4 probléma...)

Az meg, hogy milyen a vételi lehetőség, ki kell próbálni. Az ilyen tunerekhez kapott botantenna vicc kategória, de jó rálátás esetén használható.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3592) Kernel válasza Watt25 (#3583) üzenetére


Kernel
nagyúr

SCART to VGA kábelnek, amennyiben a mellékelt rajz szerint van bekötve, szerintem akkor lehet értelmét látni, ha a monitor hajlandó működni 50i üzemmódban.

Annyi a trükkje, hogy a kompozit videojel tartalmazza a H és V szinkronjeleket is. Ezt közösen rákötik a monitor H és V Sync bemenetére, amiből a monitor majd leválasztja magának a megfelelő szinkronjeleket. Aztán vagy működik, vagy nem.

Véletlenül a napokban én is épp ezen gondolkodtam, hogy ki kellene próbálni néhány monitorral, mennyire tolerálják a trükköt. Persze én nem rendelek ilyet, majd összeforrasztom a lomtárból, ha rá tudom venni magam.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#3593) Watt25 válasza Kernel (#3592) üzenetére


Watt25
veterán

Ha kész, kíváncsi vagyok az eredményre, de én nagyon csodálkoznék, ha találnál olyan LCD monitort, ami megjeleníti az 50i képet... (CRT-nél még talán van egy halvány esély...)

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3594) endruboy1 válasza Kernel (#3592) üzenetére


endruboy1
senior tag

Hát nem tudom, nekem ilyen monitorom van erre a célra. A specifikáció végén ír valamit a frekvenciáról meg a syncről is.
(tudom egyébként hogy nem egy TV méret, de ahova lesz oda bőven elég)
Szerk.: bemásolom ide a lényeget:
Frequency Fh: 30~80kHz, Fv: 50~75Hz
Sync H/V separated (TTL)
Analogue RGB Analogue (75 ohms, 0.7 Vp-p)

[ Szerkesztve ]

(#3595) Kernel válasza Watt25 (#3593) üzenetére


Kernel
nagyúr

Pont így rémlik nekem is, régebben olvastam valahol, hogy képcsövessel inkább.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#3596) Jester01 válasza Watt25 (#3593) üzenetére


Jester01
veterán

Az én monitoromon meg kompozit és s-video bemenet is van :P Ment vele a mindigtv-s telefunken dekóder.

Jester

(#3597) Watt25 válasza endruboy1 (#3594) üzenetére


Watt25
veterán

Namost az Fh a Horizontális frekit jelöli, aminek 30kHz az alsó határa, ahogy a legtöbb számítógépes monitornak. És sajna ezzel leszel meglőve, a PAL jel ugyanis 15kHz-es...

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3598) Watt25 válasza Jester01 (#3596) üzenetére


Watt25
veterán

Na jó, de azért ugye te is látod, hogy most nem pont erről van szó. (Lévén a monitorod direkt ilyen monitor.)

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#3599) Jester01 válasza Watt25 (#3598) üzenetére


Jester01
veterán

Látom :K
Csak erre írtam: "én nagyon csodálkoznék, ha találnál olyan LCD monitort, ami megjeleníti az 50i képet"

Jester

(#3600) endruboy1 válasza Watt25 (#3591) üzenetére


endruboy1
senior tag

És amúgy ha nem válna be a botantenna akkor lehet hozzá normálisat is csatlakoztatni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.