- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmuranyi
tag
válasz
gabikiraly2 #71497 üzenetére
Szia, a xiaomi router 3g-nek csak kettő LAN portja van,
szóval ha annyi elég, akkor hajrá.
Nekem Archer C5v4 van éppen itthon, engem kiszolgál,
de gigaites net mellé, sok torrenttel kevés lenne... -
-
TCr
veterán
Hogy tudtak a Xiaomi Mi Router 3G-re csak nyamvadt 2 db LAN csatlakozót tenni?
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #71496 üzenetére
Sziasztok.
Új router vásárlását tervezem. Már egy jó ideje napi szinten követem a topicot és a következő két routert néztem ki, Xiaomi Mi Router 3g és Tp-Link Archer C5V4.
A jelenlegi netem Telekom 1 Gbit. A lakás ahol használnám 50 négyzetméter, tégla építésű.
A használt eszközök 2 teló 5Ghz-en, egy notebook egy tvbox lanon és egy okostv.
Melyikkel járnék jobban? -
-
TXT
őstag
válasz
Gubek-Einste #71487 üzenetére
Koszi a valaszt!
Biztos, hogy Digi koax kabelt huz a 4K tv-be (es HD adasokhoz) lakason belul?Most a T settop boxa HDMI kabellel van osszekotve a tv-vel es ennyi.
-
válasz
Core2duo6600 #71491 üzenetére
Igazából akkor már inkább azt csinálnám, hogy vennék
1db Routert: USG UniFi Security Gateway/router
1db Switch: UniFiSwitch 8 port 60W Gigabit POE switch
2db AP: UAP-AC-PRO UniFi Access Point (vagy UAP-AC-LITE UniFi Access Point, AC Lite esetleg long range?)
Bár ez így már elég nagy költség
-
Novver
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71488 üzenetére
Nálunk csak a netkábel jön be a dobozba, dobozból UTP a routerbe. Routerből pedig jön a telefon és a net.
-
válasz
Core2duo6600 #71481 üzenetére
Milyen eszközre gondolsz komolyabb alatt?
-
-
Ezidaig a T-Home sajat Sagemcom routere volt/van hasznalva, ezt valtja majd a Digi gigabites net es tv szolgaltatasa, amikor bekotik par het mulva. A lakason belul amugy ezt milyen vezeteken teszik majd, ugyanugy UTP kabelen, vagy mas modon jon majd a routerbe es a tv-be?
Optika fog bejönni, router-be UTP, tévébe pedig koax megy majd. -
Surfym@n
senior tag
Nemrég szereztem egy Huawei e3372 4G/LTE usb-sticket, és legfrissebb fw-el rendelkező TP-link archer c7 (2.0) gond nélkül lekezelte. Mindhárom hazai szolgáltató beállításait ismeri, nem kellett semmit mókolni, ment egyből.
Gondoltam megosztom veletek az infót, mert anno vaciláltam, hogy lecseréljem a meglévő c7-emet egy tp-link mr6400-asra (ami sokkal szerényebb paraméterekkel bír) vagy szimplán egy stick-kel kínáljam meg a routert.
Noha a c7 dobozán még nem volt feltüntetve ez a feature (csak file ill print server funkciókat reklámoztak), a legfrisebb fw-el már megy a 3G/4G modemek kezelése is.
-
HellGreg
őstag
válasz
Core2duo6600 #71481 üzenetére
Itt nem a szerver volt, mert kábellel stabilan megy mindkét azelőtt akadozó játék, persze a blizzardnál előfordulgatnak kiesések, de hát nem ennyire sűrűn.
-
Novver
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71473 üzenetére
Jól látom hogy ezekben nincs telefoncsatlakozás?
Mert a Diginetnél nekem most a routerbe megy a netkábel és a routerből osztom a gépre a netet, a telefonba meg a kábelt.
-
TXT
őstag
válasz
Gubek-Einste #71474 üzenetére
Koszonom a valaszt Gubek-Einste es (#71467) jmuranyi
Igazabol annyit szanok ra, amennyibol kijon egy megfelelo. Nem tudom, mi a kulonbseg ezek a modellek kozt, kell e az erosebb/dragabb, mennyivel tud kevesebbet az olcsobb/gyengebb stb...
A router a nappaliban lenne, az eszkozok is ott vannak leginkabb, max a mobilok neha mashol es mivel nyitott a lakas, amolyan amerikai jellegu elosztasu es a falak is vekonyak, igy nem hinnem, hogy jelentos lenne a valtozas. A PC most egy masik helyisegben a nappali mellett, de lehet ez is ra lesz kotve a tv-re, de ez meg nem biztos. Ha marad, akkor is szeretnem vezetekkel osszekotni a routerrel, bar nem tudom, hany meter lehet ez max, ahol meg nem veszit a jelerossegbol. A PC laginkabb jatekra, multizasra van hasznalva es letoltes is akadhat.
Szomszedok vannak, biztosan mas is hasznal netet, wifit, routert a hazban, de errol tobbet nem tudok.
Az egyeb igenyek alatt mit ertesz? Bocs, ha lama kerdes, nem igazan vagyok ebben a router-halozat temaban jartas egyenlore
Ezidaig a T-Home sajat Sagemcom routere volt/van hasznalva, ezt valtja majd a Digi gigabites net es tv szolgaltatasa, amikor bekotik par het mulva. A lakason belul amugy ezt milyen vezeteken teszik majd, ugyanugy UTP kabelen, vagy mas modon jon majd a routerbe es a tv-be?
Mondjuk azt sem tudom, hogy milyen minosegu a jelenlegi kabel, amit ide behutott a T es hogy masikat huz e majd a Digi, vagy ezt akarna e hasznalni. (most 120-as van) -
HellGreg
őstag
Üzembe helyeztem a C7-et, meg kell mondjam, még sose láttam kirepülni a speedtest-es mutatót a 100mbites tartományból, na most igen. Minden sokkal gyorsabb lett, játékot még nem próbáltam, akad-e a ping, de majd updatelek ma este.
A fogadó oldali adapter egy Linksys WUSB6400M, elvileg tudnia kéne a sebességet. A gépem pedig a profilomban van leírva.
Most olyan max 150Mbitet mérek, vettem egy 20 méteres kábelt is, azt is kipróbálom még ma, mit dob rajta, de nem hiszem hogy sokat, mert próbáltam már laptopot (Thinkpad T450) közvetlenül kábellel a UPC modemre kötni, de az se szárnyalta túl a 150 mbites varázshatárt. Gondolom ennyit tud itt Harasztiban a nem optikai net. -
-
-
-
válasz
HellGreg #71469 üzenetére
Az USB sebessége is korlátozó tényező lehet, a UPC-nél 500 Mbps a leggyorsabb net, ahhoz még a megfelelő AC-s wifi modul esetén sem elég az USB 2.0 (480 Mbps -a körítés, a hasznos sebesség kevesebb), de a 3.0 már bőven sok (5 Gbps, a hasznos sebesség itt is kevesebb).
A szolgáltatóval egyszerű a helyzet, ha az ő eszközükből direktben kijövő (minimum CAT5e) kábellel és megfelelő sebességet tudó munkaállomással nincs meg a kívánt sebesség, akkor az az ő problémájuk, ha viszont igen és utána van gond a routerrel, kábeles vagy wifi kapcsolattal, esetleg munkaállomással, akkor az már a te megoldandó feladatod.
Wifi hálózaton a gigabites kapcsolat nem egyszerű, AC 3*3:3 MIMO kell hozzá minimum minden oldalon.
A C7 tudja, azonos képességű ellenoldali wifi modul is kell hozzá, illetve a wifi modul mögé is megfelelő hardver, csatolás (például USB 3.0) és olyan munkaállomás, ami CPU...stb. alapján is elbír azzal. -
HellGreg
őstag
Hülye kérdés, de akkor az USB sebessége is jelentősen visszafogja, ha wifi adaptert használok ugye, legyen az gigabites, ha nem bírja átvinni akkor nem ér semmit (?)
Én most veszek egy TP-link Archer C7-et, mellé egy 20 méteres Cat6 kábelt, ha ez se javít a szar neten, akkor a UPC lecserélése lesz a következő, már ha nem tudnak ők maguk b...ni vele valamit.
-
HellGreg
őstag
Ha routert nézek, akkor a vezetékes sebességnél mit takar, hogy
Vezetékes hálózati sebesség
10/100/1000 MbpsHa egy CAT5e vagy 6 kábellel kötöm rá a gépemet, melyik sebesség lesz ebből a valós?
-
Konyika
senior tag
válasz
Core2duo6600 #71461 üzenetére
Most úgy néz ki elég lesz ez nekem
Pár napig tesztelgetem, utánna meglátom.
-
Sziasztok,
sajnos ma reggel megzavarodott az otthoni APmódban használt routerem és vagy lehet csatlakozni hozzá vagy nem, ha lehet akkor általában nincs net rajta.
A fő router egy Asus AC-RT66U router
Az Access pointként használt pedig egy Asus AC-RT1200+ router volt (sok-sok újraindulási problémával, de AC-ként elég jól működött eddig hónapok óta nem volt vele gond... tulajdonképpen a szoftverfrissítés óta), most nem igazán akar működni.Milyen routert ajánlanátok AP-nek az Asus AC-RT1200+ helyett?
A lakásban elég sok Wifi-s eszköz van (cirka 20-30 db tuti s ahogy nézem egyre több lesz):
- tabletek
- klíma
- termosztás
- smart plug
- rasperrypi
- sonoffszóval valami stabil megoldás kellene
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Konyika #71460 üzenetére
Esetleg az utód? : https://mikrotik.com/product/hap_ac2
-
Konyika
senior tag
válasz
Core2duo6600 #71449 üzenetére
Maradtam én is mikrotik vonalon.
Tudom, hogy ez csak alap de jóval erősebb mint az Archer C7. Az első benyomások szerint legalább is
Ha mégis kevés akkor nem marad más lehetőség mint a tiédre hasonlóra váltani.
-
TXT
őstag
Milyen routert javasolnatok, amit ar/ertek aranyban erdemes megvenni, ha PC, konzol, par mobil eszkoz, 4K HDR Tv lenne hasznalva rajta es szeretnenk, hogy ne egymas elol vegyek el a savszelesseget es/vagy zavarjak egymast, vagy nem tudom, hogyan fogalmazzam, nem ertek hozza (meg)?! Kulon oszloprol huzza majd be a Digi, mert a haz kozos kepviseloje nem engedi a csillagpontos kiepitest vmiert, igy az oszloprol, majd onnan a tetorol jonne hozzank. Ha ez lenyeges.
Most meg T-home szolgaltatas van 120-as nettel, de par heten belul a Digi gigabites net es tv szolgaltatasa kerulne a helyere es mivel a Digi nem ad routert, igy vennek egy megfelelot. Lehet, hogy NAS is lenne kesobb, nem tudom ez szamithat e, bar ezt is meg meg kell ismernem, mert nem ertek hozza egyenlore.
Elore is koszi a segito szandekot es hozzaszolasokat! -
válasz
---Lasali--- #71454 üzenetére
Bármi előfordulhat. Lehetnek szerencsésen elkerült szerencsétlen szériák vagy, amint írtad, olyan működési környezet, amit nem szeret a típus -- illetve a kettő kombinációja és egyéb tényezők és azon kombinációi.
Nekem frissítési gondom volt az enyémmel, amiről kiderült, hogy nem egyedi probléma.
Na, ez az ügy éppen váratlan fordulatot látszik hozni, amint biztosabb vagyok benne, megírom a topicjában.
MaCS
-
Novver
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71455 üzenetére
Na ennyire látod ennyire nem vagyok képben a hálózatokkal kapcsolatban
Munka közben a lényeget elfelejtettem, természetesen a gépemhez is csatlakozna. Játék, streaming stb.
Jelenleg van a digi fali doboza, amiből megy a net és a telefonkábel a routerbe. Routerből a gépembe. Illetve a wifis eszközök is csatlakoznak hozzá.
-
válasz
---Lasali--- #71452 üzenetére
IDE való kérdés.
-
-
-
válasz
---Lasali--- #71452 üzenetére
Nekem több tucatnyi N18 ment át a kezemen, illetve van rálátásom a működésére négy évestől pár hónaposig, de hibáról eggyel kapcsolatban sem tudok.
MaCS
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Itt ajánlottak nekem egy Asus RT-N18U routert, hogy ez marha jó lesz nekem meg megbízható.
Ennek ellenére mindjárt szétb@szom egy kalapáccsal 2 miliméteres darabokra míg habzó szájjal be nem visznek az elfekvőbe beinjekciózva.
Vettem belőle egyet itthonra, meg vettünk egyet a munkahelyre, na az ottanit 2 szer küldtük vissza, mert folyamatosan felkiáltó jeles lesz a wifi kapcsolat a laptopokon, mindig küldött az emag egy vadi új fóliásat, hogy elfogadták a reklamációt, javíthatatlan a router. A harmadik is szar!!
Ami nálam itthon van, én kábelről használtam, nem tűnt fel hogy szar, de most 3 laptop van pluszban itt, és folyamatosan dobálja le ez is őket..
Előbb 3 szor adtam le miatta egy megrendelést, most holnap telefonálgathatok, a műhelyben meg arra vár az ügyfél 5 perceket, hogy én újra csatlakozgatok a wifire.Találkozott már valaki ilyennel? Miez??! Miért?! Mind a 4 router szar? Küldjem vissza most mindkettőt?
-
Novver
senior tag
Sziasztok.
Digi Gigabites nethez kaptam a már itt is jól ismert ZXHN H298N routert. Amin keresztül ugye a telefont is szolgáltatják.
Láttam már korábban is kérdezték, és akkor Archer C7-et ajánlottatok a leváltására, és szeretnék is a TP-Link vonalon maradni. A D9-el szemezgetek jelenleg, viszont ha olcsóbb is megfelel a célra, nyilván nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
Lényeges infó lehet: 2 telefon és egy tablet lóg rajta ha otthon vagyunk.
Milyen routert ajánlanátok ami gond nélkül működik gigás nettel és a telefonnal.
Ha esetleg személyesen ti is ezt a ZTE-t váltottátok, akkor lenne leginkább érdekes a kérdésElőre is nagyon köszönöm!
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Konyika #71428 üzenetére
Lehet, de ha amit szeretnél szolgáltatásokat, teljesítményt, élettartamot, az nem 2 fillér.
Én már ezt megtanultam, otthonra is vállalati felhasználásra szánt eszközöket kell választani.
Ha Ubiqutit választasz az sem olcsóbb, de egy kérdést megérne a topikjában,
mivel nem ismerem az Ubiquiti árakat, ill. az eszközöket sem pontosan,
akkor néztem utána amikor kerestem routert.Ami vagy 1 éve volt.
Én végül a Mikit választottam, nem volt olcsó ez igaz.
Az Ubiquiti ból az Edgerouter 4 lenne szerintem a megfelelő, ha Ubi vonalon gondolkozol.Miki ből a sajátom imserem, így az biztos elég sebességben, de más ajánlatokért írj a Mikrotikes fórumba.
Ott is van egész olcsó, alsó kategóriás, és nagy felhasználásra szánt akár milliós tétel is. -
84251
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #71444 üzenetére
Egy közepes lakást kellene kiszolgálnia, kb 2 téglafalon jó lenne, ha átvinne.
A lakás szinte totál közepéről szórna, az eddigi kicsi tp-link lehet ezért is szórt meglepően jó hatásfokkal
Átlag 2 eszközt kellene kiszolgálnia.
Mobilnet ügyben a térerő miatt nem várok sokat, örülök, ha 30-40 Mbit-et mérek majd.
5-7 ezernél többet nem adnék érte.
Azóta nézegetve ennyiért használtakról lehet szó, tp-link MR3220 / MR3420-ról talán. -
.Farkas.
tag
válasz
Gubek-Einste #71443 üzenetére
AC68U lett a valasztas, remelem holnap-holnap utan megkapom.
Erdemes a Merlin fele firmwaret feltenni?
-
-
-
Joy 444
csendes tag
Szevasztok!
Digi 1Gb nethez eleg egy TP-Link WR1043ND? ez meg a regi feher V 1.8. Csak a LAN resze erdekelne, a wifit azt tudom hogy nem az igazi! -
84251
csendes tag
Sziasztok!
Mobilnethez keresek olcsó routert. Egy TP-link WR341nd-t váltana.
Ezen kívül semmi extra igény nincs.
Olcsó asusokat néztem eddig, de azokban nem láttam USB-t, amire dugnám a mobil sticket.
Milyen márkát, típust ajánlotok? -
.Farkas.
tag
válasz
Gubek-Einste #71437 üzenetére
Lekestem a szerkesztesi idot.
Szoval megneztem amit ajanlatottal.
pl. AC87U es C9 kozott mi a kulombseg, hogy majdnem dupla annyiba kerul?
-
.Farkas.
tag
válasz
Gubek-Einste #71437 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Nagyon nem fontos mivel inkabb a nappaliban van hasznalva es a mellette levo szobaban ami kozt 1 fal van.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1PC (lan)
1Raspberry (lan)
1NAS (lan)
1Chromecast (wifi)
1Laptop(Wifi)
+2-3 telefon.Mennyi lenne a beszerzésre?
30k ha nagyon muszaj 40k de nem szivesen
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Igazabol semmi kulonleges. DDNS-t tudja es birja a 300-400 torrentet.
-
válasz
.Farkas. #71435 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
1000/500-as nethez milyen routert javasoltok? Archer C7 v2-vel nem vagyok megelegedve.
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Láttam, hogy c5 ajánlott olcsóbb kategóriában.
Nekem csak 30megás netem van ( egyelőre ) de hosszú távra veszem és lehet lesz komolyabb net is.https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c5-ac1200-v4-p426307659/#
ez a termék? vagy másik?
Olvastam gyászos jel erősségről ez igaz? Nekem lesz egy - két vastagabb tégla fal a router és az eszközök között. -
laca500
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #71101 üzenetére
Szia!
Bocsi, nem figyeltem, hogy írtál!
12.21.-én rendeltem meg és 28.-án hozta ki a futár!"Sajnáljuk, ez a termék jelenleg nincs raktáron, átlagos szállítási idő 19 nap"
Igen, ezt én is néztem, mert a rendelésem előtt még "raktáron" kiírás volt. (Gondolom én vettem meg az utolsó darabot.) Írtam is nekik, hogy most mi van, de különösebben nem izgatott, mert a 19 nap is belefért volna. Szerintem még mindig jobb, mint Kínából rendelni, mert van rá itthoni 2 év gari.
-
válasz
<Adamsky> #71431 üzenetére
Én ezeknél a másodvonalas gyártóknál mindig a jövőtől tartok, jelesül attól, hogy az esetleges bugokat és későbbiekben felmerülő pl. biztonsági problémákat hogyan fogják kezelni.
Jellemzően a minőségbiztosításuk és főleg a szoftverük szokott problémát okozni -- bár ez az átlagfelhasználónál jellemzően sosem bukik ki.
Tehát simán lehet, hogy tökéletesen működni fog hosszú évekig, de annyira sok jó tapasztalat azért nincs vele, hogy nyugodt szívvel, felelősséggel ajánlani lehessen.
MaCS
-
<Adamsky>
nagyúr
Beszéljetek le a Tenda AC10U-ról
Vagy mondjátok meg kérlek, hogy mivel járnék jobban, ha egy TP-Link Archer C7-et vennék helyette?
Előbbiben tetszik, hogy van sleep üzemmód, és lehet a (wifi) jel erősséget állítani. Úgy látom a WOL menne mindkettővel ... -
kivlov
aktív tag
Az hiszem találtam megoldást a WOL-ra
Ha engedélyezve van a smart access az AiCloudban akkor az AiCloud mobil appal lehet ébreszteni távolról is. -
frankdelgado
őstag
válasz
bluemirage #71395 üzenetére
Köszi, végül is megoldódott a probléma.
-
Konyika
senior tag
válasz
Core2duo6600 #71393 üzenetére
Az nekem kicsit drága, jó lenne 50 ezer alá bemenni
-
aujjobba
addikt
válasz
Brogyi #71426 üzenetére
Ez nem segített, viszont megtaláltam a megoldás.
Az AP-nak anno statikus ip címet adtam a szülő router DHCP tartományán kívül (.11-től kezd osztani én .10-et adtam meg), így meg a szülő nem engedi ki netre az AP-t.
Most fixáltam MAC alapján a .11-re és így működik szépen. -
Core2duo6600
veterán
válasz
mate0117 #71417 üzenetére
A torrenthez be lehet állítani a port átírányítást kézzel, így ahhoz nem kell az upnp, a nas nál sem ismerek olyan szolgáltatást amihez feltétlen kellene.
Ott is megvannak a különböző portok a szolgáltatásokhoz rendelve.
Így azokat is fel lehet venni kézzel.Egy eszköz amúgy se nyitogasson portokat magának, szerintem.
Én Synology NAS -t használok, upnp nélkül, és minden müxik, amit használok rajta.Korábban sok routerem volt, többek közt, smc barricade 7004, akkor még 100 as portokkal,
valami noname, de a felülete az smc re hajazott, linksys, majd a következő a
Linksys wrt54 gl (amit még ma is kapni, bár szerintem nem normális aki ilyet választ,
lévén csak 100 as portok, és nem AC és wifi, de még csak nem is N es)
Majd saját építésű tűzfal gép, pfsense alapon.
Ekkor még a kábelnethez csináltam, amikor jött a Digi, akkor már kevésnek bizonyult.Itt leírtam, hogy jutottam el a Mikrotikhez :
[link] -
-
válasz
Intruder2k5 #71408 üzenetére
A lan/dhcp menüben van lehetőség fix belső ip címet rendelni egy mac címhez, ez nem ugyanaz? A legtöbb itthoni eszköz fix belső ip címen is megy nálam.
-
válasz
kivlov #71418 üzenetére
Oké, nekem csak az nem jött le, hogy a telefonos applikációról van szó.
Én annyit tapasztalok, hogy simán ébresztgetek az ország másik végében működő routerrel -- VPN-en.
Persze kétségtelen, hogy teljesen ésszerűtlen, ha a mobilappban nincs erre lehetőség, de azt nem igazán használom, mert nem igazán okos jószág.
MaCS
-
kivlov
aktív tag
válasz
MaCS_70 #71407 üzenetére
Ahogy írtam úgy kell érten ...külföldi fórumok is ezzel vannak tele hogy még a merlin se tudja felébreszteni csak ha távolról belépsz a router felületére ami nem tul praktikus hiszen 1 ki kell engedni netre az admin felületet 2 ott be kell jelentkezni 3 menüben megkeresni a wol-t 4 ébreszteni
Mig mobil appal egy kattintás és amikor napi szinten van szükséged ilyenkre akkor nagyon nem mindegy mert idegölő...
Ezeket leszámítva nagyon jó router...lenne de továbbra se logikus miért hagyták ki belöle az ARP-t miközben menüből meg tudja hova küldje az ébresztőt ja és a saját appal se működik amiben ott a wol de hiábaUi.: ami miatt az Asus mellett döntöttem végül is az a mu-mimo támogatás mert csak ilyen eszközeim vannak...
-
mate0117
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #71412 üzenetére
leginkább a NAS miatt kellene. A felhő szolgáltatáshoz kell hozzá. (így kiírja h nem található olyan router a hálózaton amiben van engedélyezve UPnP...) És én se hittem h ez manapság problémát kéne hogy okozzon, de most így néztem egyet...
Eddig T-nél a "100" éves Cisco EPC3925 tökéletesen megoldotta a dogát, rá volt dugva egy UNIFY AC AP lite meg egy linksys E2000 DDWRT-t vel AP módban és tökéletes volt minden...na most h átdugtam ebbe a digis csodába(fiberhome an5506-02-fg) se torrent, se nas :/
Nincs ilyen 12-15k körül valami jobb consumer cucc?
-
kivlov
aktív tag
válasz
Lehet de ha egy tizenezer forintos 1043ND tudta ezeket a funkciókat akkor nem gondoltam volna hogy manapság sokkal feljebb kell menni árban ugyanolyan tudásért... de majd találok valami megoldást
-
chopin42
őstag
válasz
Intruder2k5 #71413 üzenetére
Köszönöm, valszeg az utóbbi lesz
-
válasz
Közepes méretű családi ház, alagsorral, gipszkarton falakkal.
Oda egy AP szinte kizárt, hogy elég legyen.
Szintenként legalább egy.Előbb azért érdemes kipróbálni. Bár nem túl valószínű, de távolról sem kizárt, hogy egyetlen wifi eszköz kiszolgáljon egy házat.
Nálam a 3,5 szintet + kertet röhögve ellátja egy RT-AC87, előtte meg egy N18, ami most csak két szintetlát el wifivel, de a szomszédban is tudok rá csatlakozni.MaCS
-
válasz
chopin42 #71410 üzenetére
Na bakker, hát nem rosszat linkeltem, késő van már... De jó, hogy figyelsz. Természetesen a C2-re gondoltam, a C20 nem Gbit-es. Az árukereső link már jó volt, csak a TP-LINK oldalára mutató nem. A D-LINK-et inkább felejtsd el, ezt a modellt annak idején a Telekom ingyen osztogatta, annyit kb. megér, többet nem nagyon. Válassz a két TP-LINK közül, vagy Archer C2, vagy Archer C5, ha ki tudod egészíteni rá a keretet, akkor inkább az utóbbi.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kivlov #71392 üzenetére
Amiket leírtál, mint követelmények, lehet, hogy
elkellene gondolkodni egy rendes router választásán.
Olyanon, amit tényleg szabadon állíthatsz be, és nem ragaszkodik, pl,
ahhoz, hogy csak a 21 esen lehet az ftp.Nyilván ezek az eszközök, nema dugjuk be, és majd megy kategória.
És árban sem az alsó szegmenst ismeri.(#71400) Zsohi
Közepes méretű családi ház, alagsorral, gipszkarton falakkal.
Oda egy AP szinte kizárt, hogy elég legyen.
Szintenként legalább egy.Egy stabil, jól működő routert szeretnék amit előreláthatólag nem kell cserélni még jó néhány évig, mert már igen csak tele a tököm azzal, hogy 2 évente "elhasználódnak"...
Hát a jó és az olcsó, nem műkődik egyszerre.
Mit gondolsz, miért nyiffan ki ? Azért, hogy vegyél másikat.(#71411) mate0117
A megadtad a kérdésedre a választ, hogy hol kell keresni, hiszen neked rendes routerre van szükséged.
Az általad említett 2 gyártónál nézelődnék én is.
Miért is fontos annyira az upnp ? -
mate0117
csendes tag
Hali!
Digi 1000res nethez keresnék routert. Amit adtak az nagyjából használhatatlan (nem jó az UPnP, a port forward is vagy megy vagy nem stb..)
Át tudnám elvileg rakatni bridge módba, szóval lehetne mögé rakni valami értelmeset.
Egyenlőre még "csak" 450/300-at mértem ezzel csodával, nem tudom h az eszköz fogja-e vissza vagy itt ennyi van.Na szóval lényeg a lényeg, viszonylag olcsón kéne valami csoda ami jól tud PPPoE-t kezelni, + kábelen lógna rajta egy "csomó" cucc, a wifi ki is lenne kapcsolva rajta. (és működjön rendesen az UPnP
)
A WIFI tehát nem érdekel egyáltalán mert AP-k vannak.
Gondolkodtam ubiquiti edge routerben is vagy valami mikrotikben (csak router) de ezekkel nem nagyon van tapasztalatom., meg rohadt drágák :/TpLink Archer C5 v4?
Köszi
-
chopin42
őstag
válasz
Intruder2k5 #71409 üzenetére
Köszönöm! azt gondoltam, hogy a gigabit nem megy 3000 körül, ezért is írtam rá, hogy necces.
10k körül az mehet.
amiket írtál, azok jónak tűnnek. Még ezt néztem:TP-Link Archer C2 AC900, illetve ezt:D-Link DIR-842
A felsoroltakból melyik, ha az árat nem nézzük? A tieid is beleértve. Köszönöm -
válasz
chopin42 #71404 üzenetére
Üdv!
3000 forintért biztosan nem fogsz Gbit-es routert venni, de még 10000-ből is nehéz. Talán a TP-LINK Archer C2 lenne amit érdemes megpróbálni, ez 10000Ft körüli áron Gbit-es, sőt még Dual Band is. Azt viszont tudnod kell, hogy a DIGI az ígérete szerint ebben az évben mindenütt optikára cseréli az FTTB hálózatát, és onnantól egy darab internetcsomag lesz elérhető, az 1000Mbps sebességű. Azt viszont nem fogja tudni maradéktalanul kihajtani ez a router, korábban írta itt valaki, hogy nála 8-900Mbps között tud kábeles kapcsolattal.
Árban a következő lépcső a TP-LINK Archer C5 lenne, aminek már nem gond az 1000Mbps sebesség sem kábelen.
-
válasz
MaCS_70 #71403 üzenetére
A fórumtársnak szerintem inkább az volt a problémája, hogy pl. mobilos alkalmazással nem tudja távolról ébreszteni a LAN-on lévő klienst. A router menübe belépve neki is ment, de azt nem szeretné. Ennek oka, hogy a korábban még meglévő ARP tábla kezelés menü már nincs benne az újabb ASUS szoftverekben.
De szerencsére van megoldás, igaz konzolos, de ezzel a módszerrel fel lehet tölteni az ARP táblát, és utána működik a WOL akár telefonról is.
Viszont írta még, hogy "egyetlen Asus router sem tud távolról az interneten keresztül felébreszteni a rájuk kötött számítógépet" és "még egyedi firmware-ek esetén" se. Nos ez így ebben a formában nem igaz, mert pl. Tomato-ban van ARP tábla kezelés, és szerintem Padavan-ban is biztosan.
-
woodworm
veterán
válasz
uriember #71405 üzenetére
Szövegkörnyezetből kiragadott mondat volt. A panaszosnak nem a ficsör hiányával volt gondja, hanem a viszonylagos működésképtelenségével. A tplinkeknél megszokta, hogy van arp binding és a router emlékszik az ébresztendő kliens címére, míg ez az asusoknál csak korlátozott ideig működik. Feloldása csak az admin felületre való bejelentkezéssel lehetséges, amit kívülről engedni biztonsági kockázat.
-
chopin42
őstag
Üdv! Ilyen rouuterem van. Gép az adatlapon. Netszolgáltató a digi, nálunk még nincs optikai kábel.
Nos nagyon szeretem ezt a routert, itthonra tökéletes (lenne), 40 m2 panel, bal alsó sarokban a router, és a jobb felsőben is van net, 2 falon keresztül, közötte ajtók. 3k forint volt, annyit nagyon megért, jelerősség, stabilitás, rendben (volt).
Problémám: mostanában gyakran szakadozik a net, a vírusirtó (avast free) rinyál, hogy frissítsem, mert sebezhető, de a legfrissebb frimvare van így is. A tápkábele kontaktos lett. Illetve szerintem kissé szűkös a 150 mbit. Netszolgáltatóval hétfőn konzultálok, de optikai kábel híján tuti nincs 1 gigabit.
Szóval: van olyan router, ami a fentieket teljesíti, többet tud, mint 150 mbit, modernebb, biztonságos, 3 szobát átér a betonpanelen keresztül, és 3k körül van?Utóbbi necces, de ha lenne jó cucc 10k alatt, az szuper volna. Ha netán gigabites, az maga a mekka. Asztali gép kábeles, de 2 telefon illetve egy laptop is megy róla, bár nem egyszerre.
Van ilyen? Köszönöm
Hogy miért nem tudom a sávszélt? Mert 50 mbittel kötöttük be, de azóta többször emeltek, de az előző hálókártyám csak 100mbites volt, a mostani meg 1 gigabites, így a router a szük keresztmetszet. -
válasz
kivlov #71392 üzenetére
"Wake On Lan nos ez az amit egyetlen Asus router sem tud távolról az interneten keresztül felébreszteni a rájuk kötött számítógépet"
A gyári AsusWRT-ben ezt nem szoktam nézegetni, de az nagyon nem igaz, hogy egyetlen Asus router sem tudná a WoL-t. A Merlin / HGG fw tudja, és működik is. Az már persze más kérdés, hogy nem mindegyik Asus routerre megy fel, így az 57-esre sem.
De ha valaki használ gyári AsusWRT-t, kérem, nézzen már rá, hogy a Hálózati eszközök (legalsó menüpont a bal oldalon) oldalon van-e "Ébresztés LAN-ra" fül.
Egyébként szerintem sem lassabb az Asus konfigurálása, mint a TP-Linké.
MaCS
UI: Az Asus magyarítása pedig a zenekar óta szerintem is rendben van, én egyáltalán nem látok benne zagyvaságot.
-
aujjobba
addikt
válasz
Intruder2k5 #71401 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged