Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
válasz
Dragon3000 #72899 üzenetére
Nyugi, mindenkitől megkapom itt, hogy "gyökér" vagyok, mert gigabites wifit akartam otthonra, holott bőven beérhetném a 300-400mbittel is.
Csak én úgy vagyok vele, ha már 1000-es optikai digit fizetek, akkor szeretném is annyival használni, és 2019-ben nem csak kábelen, hanem ha akarom WiFi-n is, de a lényeg hogy sikerült megoldanom 45ezerből, és ez most igy nekem bőven elég jó pár évig. -
válasz
Dragon3000 #72897 üzenetére
nem tudom, hogy milyen a wdr4300-on a fastpath megoldása, de megérhet egy próbát
én az afraid.org-ot szeretem, most az openwrt frissíti, de régebben csak időzítve volt, hogy x időnként wgettel hívja meg az oldalt, ami frissíti az ip-t.TeeJay: még szerencse, hogy az emberek igényei nem egyformák. különben sokkal lassabb net jutna neked.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
qnadam #72895 üzenetére
ipdns.hu-t használtam eddig, de a böngészős megoldásuk nem jó, ha nem frissítem kézzel az oldalt, akkor nem frissíti az IP-t, próbáltam addonnal is az automatikus lap frissítést, de nem volt jó. Régebben egy kis ideig volt 1043on lede fastpath és ott rendben ment, de a wdr4300 gyengébb hardverrel van szerelve és azt írták max 700 körül menne vele a net, így inkább kihagynám, mert ha nagyobb terhelést kapna, akkor kérdés meddig menne ez le. Ha van valami másik ingyenes ddns szolgáltató, ami jól megy, az is jó lenne.
-
válasz
Dragon3000 #72893 üzenetére
úgy másnak nem lesz később hasznos.
a legtöbb ddns szolgáltatónak szokott lenni alkalmazása vagy legalább leírása a feladatra, sok esetben csak egy adott címet fel kell keresni, ez pedig már automatizálható. melyik szolgáltató? -
Genius007
őstag
válasz
TeeJay #72891 üzenetére
Ezt a " Mire is kell wifin 900+ megabit? Torrentre? " kérdést imádom.
Már nem tudom hanyadszorra hallom ezt a kérdést itt a fórumba, meg hogy 200-300mb bőven elég.
Hagy döntse már el mindenki, hogy kinek mennyi elég, ha pl én az ágyba netezek laptopon, és le akarok tölteni pl. egy filmet, ne keljen már felállnom, letenni az asztalra a laptopot, rádugni az utp-t, és úgy letölteni ...
Másik szobában is megvan a 880+ Mb, igazából ezt csak azért irtam be, mert hátha valaki olyasmi cipőben járt mint én, és megoldást keresett rá, igy legalább tudni fogja azt, hogy kivitelezhető, és hogy nagyjából mennyiből, milyen eszközökkel. Peace! -
válasz
Dragon3000 #72890 üzenetére
van
-
válasz
Dragon3000 #72888 üzenetére
ha csak a ddns a probléma, azt nem tudja a nas megoldani?
-
Dragon3000
nagyúr
Jelenleg wdr4300 van és az a gondom, hogy a ddns nem szerkeszthető és csak a gyári három lehetőségből lehet választani.
Digi1000-ret osztja a router, amihez 2 gép csatlakozik és két telefon. Az egyik gép a nas, azon van minden torrent, letöltés és minden adat, ami 24/7-ben megy.
Amik kellenének:
Wifi 5GHz-et is tudja.
Lehessen megadni saját ddns-t.
Lan csatlakozókból elég a 3db is, a wan-on kívül.Milyen routert ajánlanátok?
-
Genius007
őstag
Annó mondtátok, amikor WiFi-s témában érdeklődtem, hogy hogy lehetne kivitelezni otthon Wifin az 1Gb átvitelt, hogy húúú az nagyon drága, több százezer forintból talán, de még akkor sem biztos, hogy meglehet csinálni. Kicsit elkenődtem, de úgy gondoltam belevágok, és egy próbát megér.
Kis utána olvasás után vettem egy Linksys WRT3200ACM Routert kemény 40.000,- Ft-ért itt PH!-n (boltban akkor volt 100 ezer körül, mostanra ahogy nézem már lejjebb ment az ára).
Külföldről pedig rendeltem egy Intel 9260 WiFi kártyát, ami ma jött meg.
Betettem a laptopba, még szinte nem is állitottam semmit, és ez lett az eredmény DiGi 1000 Optikai nettel Wifin.Ezt abban a szobában mértem, ahol a Router van, mellette levő szobában 920mb született
-
válasz
lionshamlet #72883 üzenetére
vsz szarul van bekötve az a cat6 kábel, nézd meg a router menüjében, hogy felismeri-e Gb-nek a kapcsolatot
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, Gigabites netnel letezik hogy 5m lan kabelen tovabbitva a jelet, ne adjon le gigabithez kozeli sebesseget?
- 1m lan kabel eseten : ~950mbit,
- 5m lan kabel eseten : 100mbit.Az 1m lan : cat 5e
Az 5m lan : cat 6Ennyit amit az 5m cat 6 hoz, annyit tud a wifim is.
-
Bridge módba rakott DIGI ONT mögé keresek (nem szükségszerűen wifi-s) routert, ami kiszolgál egy közepes méretű otthoni hálózatot. Egy három szintes házat (és lehetőleg a ház körüli 20*25m-es kertet) kell ellátnia nettel. Amim eddig van:
1 db wifi-re használhatatlan ONT
1 db Asus RT-AC56U
(1 db Asus WL-500G - de ezt nem üzemelném vissza)
Amennyiben nem wifi-s az eszköz, akkor keresek még 2 db AP-t, ha wifi-s, akkor lehet, hogy csak egyet.Lehetőleg olyan eszköz kellene, ami tud VPN-szerverként is üzemelni (OpenVPN preferált, vagy bármi mobil-kompatibilis - bár ez opcionáls, mert szükség esetén ezt a feladatot az 56U is ellátja), és nem ijed meg, ha Guest-Network-öt is kell kezelnie.
-
Obyboy
addikt
Nekem internet elérésre és NAS funkcióra elég volt az N18U is csak nem fedte le a házat. Ha weben rendeled az AC57U-t olyan üzletből aminek van boltja a közelben akkor ha nem válik be simán vissza tudod vinni (vagy ha nincs bolt a közelben akkor visszaküldeni futárral de ilyenkor neked kell fizetni a futárt), 14 napon belül kötelesek visszavenni és visszaadni az árát.
Az AC66U B1 akkor érné meg teljesen a plusz felárat ha ki akarnád használni a mesh funkcióit de ehhez kell egy másik (pl AC66U B1) mesh kompatibilis eszköz. -
kisskd
tag
Sziasztok!
Jó irányba nézelődök? Ubiquiti ER-X + 2-3db airCube AC mit nem tud/van náluk jobb irány?
Évek óta először most komolyan befürödtem érthetetlen instabilitási problémákkal az egyik rokonnál az openWRT csodáival (Xiaomi MIR 3g + TP-Link Archer C9 v4 + openWRT 18.06), aminek az okát nem találom, így most felmerült vmi "bolti" rendszer összerakása.
Szempontok:
- jelenleg 500Mbps, rövidesen várható 1000Mbps uplink
- belül gigabites vezetékes gerinc, csillagpontban "buta" gigabit switch
- belső terhelés (is) észlelhető, NAS-ról egyszerre 3-4 irányba is nézhetnek filmet (SD-fHD)
- a TV-ken kívül szinten minden wifizik, vegyesen 1x1/2x2/3x3 N, és 2x2 AC eddig, talán egy kivételel mind dual-band (de persze a laptopok, telefonok, tabletek is cserélődnek folyamatosan)
- kertvárosi környezet, aránylag jól árnyékoló falak, sok konkurens wifi hálózat
- a sétálgatás miatt valami intelligens AP váltást AP-k irányából intéző rendszer igazán jó volna
- a routeren kívül (!) kéne 2 AP az ideális lefedéshez, a router helyén nice-to-have egy 3. (áram van mindenhol, POE fölösleges, elhelyezés szekrényen-szekrényben)
- észszerű ár, de van bőven rugalmasság
- NAS (és a várható funkcióbővítés) miatt, jó volna vmi rugalmas, jól bővíthető OS (DDNS (afraid.org), értelmes port forward mindenképp kéne, openVPN nem ártana (nyilván itt nem akarjuk kihajtani a sávszélességet))
- ha a "meggondoltuk magunkat" faktor jegyében openWRT kompatibilis, annak külön örülünk -
Obyboy
addikt
A telekom által forgalmazott Strong eszközöket tegnap vittem vissza (14 napos elállás jogán). Nekünk szilikátból van a ház (2 szintes összesen 120m2-es) a falak elég keményen árnyékolnak és a födém is be van vasalva rendesen. A telekomos Sagemcom ONT (ez folyamatosan eldobálta az eszközöket) mellett egy N18U router szórta a wifit, ezt szerettem volna kiváltani a két Strong eszközzel de nem volt olyan jó a lefedettség mint az ONT+ az N18U.
Ha csak egy szintes a házad és téglák a falak akkor szerintem simán lefedi a két eszköz. Ha több szintes a házad vagy a falak szilikátból vagy vályogból vannak akkor már necces lehet a lefedettség.
Az ajánlásoknak hallgatva és a Strong eszközök visszaadásán felbuzdulva vettem egy AC66U_B1-et az N18U mellé. Nagyon meg vagyok vele elégedve (két szilikát falon kb 10 méterre úgy megy át az 5Ghz-s jel, hogy még speedtesttel 120/60-at simán mérek), ha közel ilyen lefedettséget tud az AC57U akkor jól jársz vele ha megveszed. -
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Szükségessé vált, hogy lecseréljem a Telekom router mögé kötött DLink router-t. Sajnos nem stabil rajta a net-elérés. 30Mbit-es ADSL-em van ami max 21Mbit-et tud.
Az alábbi eszközök lógnak rajta:
Wifin: 4 mobil, 2 tablet, 1 notebook, 1 Samsung tv (a többi csak ritkán)
LAN GBit-en: 1db NASAjánlottátok az Asus AC57U-t. Ez ki tudná szolgálni az eszközöket? Nagyon nem használok semmi extra szolgáltatást a router-en. Illetve erős WiFi jelerősség kellene mert elég vastagok a falak. Ha a mostaninál kicsivel erősebb, az bőven jó nekem.
Ezek fényében megéri a plusz dupla árat az AC66B1 vagy esetleg a Telekom által forgalmazott Strong típusú WiFi Extra eszközök?Előre is köszönöm!
Üdv.:
Totis -
pelenka35
őstag
Sziasztok
Családi házba kellene egy másik router a földszintre ,hogy az egész házat le tudjam fedni wi-fi jellel.
Ami az emeleten van az egy asus RT-N12D1 a földszintre lemegy egy UTP kábel .10-20.000Ft tudnék rászánni ,köszönöm . -
-
-
Orgi
addikt
válasz
Gubek-Einste #72863 üzenetére
Köszi, ez lesz a nyerő :-)
-
Buckey
őstag
válasz
Hoffer #72867 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyent sikerült vennem egy helyi GSM boltból potom 10 ezerért. Annyit bőven megért. Az első két hétben kétszer újra kellett indítani, de amióta variáltam a beállítással, azóta nem, és stabil, gyors. A WIFI-t nem használom (meg csak N-es is), mivel korlátlan netem van a telefonon is.
Ma áttettem egy másik helyre, kb. 2 méterrel odébb, ahol anno kísérletezgettem a 1043-as routerrel és a Xiaomi telefonnal, így a net még kb. 30 megával gyorsabb! Én is azt hittem, hogy rosszul látok, de a telefon is ezt mutatja! Úgyhogy most kb. kihasználja a 100 megát (93 Mbps kb. 1 órája). Mi lesz itt éjjel!
(kb. egy évig még rosszabb helyen volt a Xiaomi telefon WIFI-vel, ahol a max. 80 Mbps volt éjjel 3 körül) -
humigabi
aktív tag
válasz
Hoffer #72867 üzenetére
Szia!
Én Telenoros SIM-mel használok tőlük vett Huawei B525-öt, bár wifis routerként csak 6 hétig használtam, azóta egy Synology RT1900AC-t szolgál ki kábelen, tökéletesen működik. Ha nem zavar, hogy nem lehet bridge módba kapcsolni, vagy hogy nem tudod kikapcsolni a NAT-ot, akkor jó lehet. Az 5 GHz rádiós része annyira nem acélos, de egy kisebb lakásban elég. Előnye, hogy külső antennát lehet rákötni, rövidesen én is felszerelek egy külső panelantennát hozzá.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
3G/4G routert keresek Vodafone sim kártyához, otthoni használatra.
Mit érdemes most venni? A lényeg, hogy stabil legyen ne kelljen újraindítgatni, sávszélesség nem igazán fontos.Köszi
-
jgab666
csendes tag
sziasztok
az autóba szeretnék 4g hotspotot beépíteni (kesztyűtartóba, kapcsolt táppal). Tudnátok esetleg javasolni valamit? Akksival rendelkező kilőve. Lan port nem kell, csak wifi meg 4g.
Köszi
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #72862 üzenetére
Köszi szépen.
Mivel jobb egy Asus AC57U, mint egy ASUS RT-AC1200G+? -
-
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
teljesen hozzá nem értő barátaim vennének lakásukba routert, max 15k-ig, 150-es T netjükhöz. Kizárólag a wifi erőssége, minősége érdekli őket, csak az lesz használva laptopokkal, telefonokkal. Próbáltam a Xiaomi 3g-t javasolni nekik, de nem nyerte meg a tetszésük, nem bíznak benne. Az ajánlottak közül ezeket nézték, Aquaban vennék:
-TP-Link Archer c5 v4
-Asus RT-AC1200Ezektől esetleg jobb az imént írt RT-AC57u? És mindnél jobb lenne a Xiaomi 3g? Előre is köszi!
-
törölt tag
Sziasztok.
Költözés miatt szeretnék venni egy normális routert.
Köztudott, hogy a DiGi-s Huawei eszköz WiFi lefedettsége nem az igazi...tehát ami fontos lenne az a lefedettség, megbízhatóság. Ne dobálja el a konfigurációt, ne kelljen újraindítgatni.
Ezres DiGi lesz bekötve az új helyen is, így LAN-on tudja ezt a sebességet.
Két okostelefon, egy PlayStation 4 és egy Samsung TV fog rajta lógni, plusz egy PC LAN-on.
A lakás kb. 75 m²
Maximum 15-20 ezer Ft-om lenne a műveletre, aprón is nézelődök, nem fontos az új.
Miket ajánlotok?Köszönöm
-
zsolt320i
senior tag
válasz
MaCS_70 #72854 üzenetére
Sajos az ASUS-nak pont hétvégén ment vissza az ára 15K hufra.
Ez mint alternatíva nem jöhet szóba?
https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-a5-ac1200-p422388297/ -
válasz
zsolt320i #72851 üzenetére
"Ahová kéne, egy 2 szintes házba, a földszintre az emelten lévő digis modem Huawei HG8247H -után akár switch módba vagy külön alhálózatba."
Én ezt nem igazán értem. A szolgáltatói HGW után milyen switch módot akarsz, amire nem elég egy harmad ennyibe kerülő switch? Még menedzselt hálózat esetén is bőven 10e Ft alatt megúszható a dolog.
A külön alhálózathoz viszont már valóban router kell, az Asus RT-AC57u teljesen megfelelő erre a célra.
MaCS
-
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Egy megbízható Gigabites routert szeretnék venni max 15K Huf-ért. (természetesen ha van ennyiért)
Ahová kéne, egy 2 szintes házba, a földszintre az emelten lévő digis modem Huawei HG8247H -után akár switch módba vagy külön alhálózatba.
Ami fontos lenne a megbízhatóság után, hogy jó legyen a wfif hatótávja és amennyire lehet ki tudjam használni a digis gigabit netet.
Játszani nem játszok, inkább media sharing, netezés, letöltés.
Nem vagyok képben a mostani router piaccal, remélem nem tul nagyok az elvárások
Nem riadok vissza gearbest, ali vagy ebayes vásárlástól sem.Thx!
-
Tomszy1
tag
Sziasztok!
több napos agyalás után, egy kellemes akció segített a döntésben.
ASUS RT-AC66U b1 most akciósan 25490 iPon-nál.
20ért akartam max, de mindenki ezt ajánlotta (ti is!!) és most megláttam hogy 30ról leárazták, bedőltem.
Remélem jó döntés lesz!
-
-
a347
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72847 üzenetére
Látom nem világos, mit szeretnék.
Olyan routert, amit összekötök a Digi saját eszközével (bridge módra állítva természetesen) és képes biztosítani a gigabites sávszélességet. Épp az általad példaként említett Huawei nem tudta ezt. Az eddig is tiszta volt, hogy a szolgáltató eszközével minden OK és megvan az 1Gbit. -
-
Obyboy
addikt
A Telekom adatai alapján: LAN sebesség: 10/100 Mbit/s
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Bogarásztam itt a fórumban, de nem találtam igazán választ.
Most estem pofára egy Huawei b525s-23a -val.
Ugyanis én abban a hiszemben voltam, hogy gigabites LAN portjai vannak.
Az árukereső specifikációja szerint annak kellene lennie. A hirtelen megnézett boltokban pedig nem térnek ki rá.Nagy örömmel vetném magam a DIGI gigabites gyönyöreibe, erre 100-110 fölé nem igazán ment a speedtest.
Kíváncsian böngésztem a netet., hátha találok olyat ami megfelel az igényeimnek.
Én vagyok béna, vagy tényleg nincs olyan 4G-s router, aminek a LAN portja nem csak 10/100-at tud? -
vargalex
félisten
válasz
lordjancso #72842 üzenetére
PoE in van még a hAP AC^2-n is, az RB4011-en PoE out is. A Wifi sajnos csak próba után fog kiderülni, de elvileg elégnek kell lennie.
-
lordjancso
senior tag
válasz
MaCS_70 #72841 üzenetére
Igen, de nem is feltétlenül kell, hogy folyamatosan stabil legyen, tekintve, hogy a fogadó eszköznek biztos van valamekkora buffere. A tévénél biztosan van.
A kábel lenne az ideális, ez tény, de jelenleg bizonyos (elsősorban esztétikai) okok miatt ez nem kivitelezhető.
A PoE azért alap feltétel, mert olyan lehetetlen helyre fúrtam fel a routert a lakásban, hogy tápot nem tudnék oda vinni (megint esztétikai okok miatt), de az utp kábeleket szépen el tudtam vezetni.
-
válasz
lordjancso #72840 üzenetére
A Mikrotik routerek és egyéb hálózati eszközök nagyon jók, de a wifijük pont nem kiemelkedő.
Az, hogy egy film 4K-s, még messze nem mond el mindent az sávszélességigényéről -- ahhoz a konkrét bitrátát kell látni, de 150 Mbps-nál ezért még vadabb esetben sem szokott több lenni.
Ennyit egy AC-s kapcsolat elvben átvisz.A gond csak az, hogy a wifi nem a stabil átvitel eszköze, bármikor lehetnek benne akadások, hiszen milliónyi környezeti tényező befolyásolja, még látszólag ideális körülmények között is.
Filmnézéshez még mindig a kábel az átviteli közeg.
Azt, hogy a PoE alapvető igény, nem igazán értem.
MaCS
-
lordjancso
senior tag
válasz
vargalex #72839 üzenetére
Konkrét, számszaki elvárásokat nem tudok, mert nem tudom, hogy mire lenne szükség.
Panel lakás. Annak a közepén, a falra van felfúrva a jelenlegi router a gyári wall mounttal. Teljesen jól lefedi a lakást és minden működik, viszont a tévémen (ami légvonalban 3-4 méterre van a routertől a szomszéd szobában - nincs fal, ajtó nyitva) wifin a 4k-s tartalmakat nem tudom lejátszani. Kérdés, hogy az 5 Ghz-es frekvencián ez egyáltalán (papíron) működne-e? A tévé tudja az 5 Ghz-s wifit.
Továbbá a nappaliban van egy Steam Linkem, amivel játékot tudok streamelni a tévére. Ennek a sebessége jelenleg kielégítő, de szerintem itt pont jobb lenne a gyorsabb wifi. Néztem youtube-on teszteket 5 Ghz-s wifivel és látszik, hogy úgy lényegesen jobb.
Ezen felül nyilván az is segítene, hogy a szomszédoknak nincs 5 Ghz-s wifijük.
Szerk: És mivel a fentebb leírt helyen van a router, így a PoE alapvető igény.
-
vargalex
félisten
válasz
lordjancso #72838 üzenetére
Az a kérdés, hogy milyen elvárásaid vannak, illetve, hogy fogják-e javítani (ahogy a másik topic-ban az előtted lévő hozzászólásban láthatod, ígéret van rá). Jelenleg a tapasztalatok alapján (nekem csak hAP AC^2 van) 350-400 Mbps azért kihozható belőle.
-
lazee15
csendes tag
Sziasztok!
150Mbit/s-es internetet kiszolgál az alábbi eszköz???
Mikrotik hAp AC light (https://mikrotik.com/product/RB952Ui-5ac2nD) -
vargalex
félisten
válasz
lordjancso #72834 üzenetére
Ha az előző bevált és megszoktad a Winbox/Webfig/Console beállítást, akkor szerintem maradj a Mikrotiknál. Itt érdemes konkrét típus után kérdezni, bár a 4011 5GHz-es sebességével éppen nincsenek igazán megelégedve...
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Egy MIKROTIK RB2011UiAS-2HnD-IN routert használok kicsit több, mint 1 éve. Meg vagyok vele elégedve, de arra gondoltam, hogy lecserélném és vennék egy olyan routert, ami 5 Ghz-et is tud.
Rögtön a routerem "nagy testvérét" szemeltem ki: MIKROTIK RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN. A kérdésem az lenne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak fele? Esetleg a Mikrotik családdal?
A jelenlegi routerem nagyon jól konfigurálható, már-már túlságosan is. Ez az elején kicsit megrémített és közepesen nehéz volt áthidalni a problémát, de végülis sikerült mindent beállítanom rajta, amit szerettem volna.
Szóval a kérdésem az, hogy ajánlanátok-e más routert a fenti Mikrotikkal szemben, ami hasonlóan jól konfigurálható, de nem kell hozzá hálózati gurunak lenni? Vagy vegyem a Mikrotiket, ha már az előző bevált?
Köszi előre is a segítséget!
-
G@ben
addikt
Van egy Archer C5v4-es routerem, ami az előbb elkezdett szórakozni. Eddig lefedte wifivel az egész lakást, soha nem volt gond. Most hirtelen elkezdte azt, hogy egy klasszikus felépítésű panelben (2 szoba, hall) a kisszobában teljes a jel, hiszen ott van a router, a fürdőben szintén megy, a nagyszobában a hall és a szoba faláig megint jó, de egy lépéssel tovább elveszíti az egészet. Nem gyenge lesz, hanem eltűnik. Ez ugye nem jelent plusz egy falat, mert össze van nyitva a nagyszoba és a hall, de egyértelműen a fal vonalában szakad meg a jel.
Újraindítottam, kihúztam, de ugyanaz van.
Ez mi a fene lehet? -
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #72829 üzenetére
1000-es telekom net-re kell de van ONT ami szintén tolja a wifit csak beépített antenna miatt karcsú családi házban.
meghagyjuk az ONT-t az ismerősnek és LAN-on az alsó szintre levisz egy ilyen routert ami csak wifit fog tolni
DHCP minden tiltva lesz rajta csak a switch for menni meg a wifi -
válasz
TeeJay #72824 üzenetére
Elég megfelelő lehet de csak a helyszínen fog kiderülni, hogy mi is a helyzet.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A két szint miatt nem biztos, hogy egyetlen eszköz elég lesz.
A TP-Link Archer C5 helyett inkább egy Asus AC66U B1-t kellene kipróbálnod. -
-
-
-
TeeJay
félisten
egyik ismerősnek kellett Telekom ONT után egy AC-s router ami antennás mert családi házban a telekom sagem ont karcsú wifiben
ASUS AC57U-t javasoltam neki mert max 15ezret akart költeni
jóféle ez?Mediatek SOC elég erős lesz?
2+2 antenna bőven elég lesz úgyse nagyon használja ki semmi a 3antennnás dolgokat -
batt
aktív tag
A segítségetek szeretném kérni!
Adott egy Digi 1000M net amihez egy D-link Dir 842 ver B1 router próbál helytállni!
A wifi térereje a legkevesebb gond kétszintes házat kéne átvinni de nem valami jó ebben ahogy olvastam!
A gond az lenne,hogy sok eszközt kellene kiszolgálnia kb 14db klient csatlakozik rá amit valahogy korlátozni kéne pl sebesség!
Az lenne a Kérdés,hogy egy tp-link archer c5 v4 segítségemre lenne e ebben érdemes lenne váltanom szerintetek? -
válasz
V.Stryker #72817 üzenetére
Valami olyasmivel találkoztam, mint a TP-Link MR3420, csak abba ugye stick kell, de abba simán a SIM-et bele kellett dugni és ragyogóan üzemel.
Elég sok szó esett erről. Kérdés, hogy mit értesz "ragyogóan" alatt. Sticket elég sok router tud fogadni, csak éppen lassú lesz és gyakran bizonytalan.
Ha nincsenek komolyabb igényeid, és a gigabites LAN sem fontos, akkor a TP-Link MR6400 jó lehet.
MaCS
-
Tomszy1
tag
válasz
Tomszy1 #72808 üzenetére
Foglalkozott valaki routeren keresztüli reklám blokkolással? Például egy Adblocker telepítése a routerre nagyon kellemes hatással lenne a tv-n a youtube reklámok szűrésére, amik gyakran rendkívül irritálóak. Annyit találtam róla, hogy létezik ilyen megoldás de csak openwrt alatt. Gyári firmware-re nem feltehető.
Van más infótok? Viszont openwrt alatt nem tuti az 5ghz, ha jól értesültem. Viszont Xiaomira van padavan, ami vinné az 5ghz-et, elég olcsó is de ott nem láttam hogy lehetne adblocker plugint tenni.
-
SPeti1984
senior tag
Van esetleg bárkinek infója erről a telekomos wifi routerről, hogy mennyire jó vétel ezért az árért?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Mi a legolcsóbb asztali router, amibe 3G-4G-s SIM kártyát lehet tenni? Legyen vezetékes LAN kimenete, más nem fontos.
Valami olyasmivel találkoztam, mint a TP-Link MR3420, csak abba ugye stick kell, de abba simán a SIM-et bele kellett dugni és ragyogóan üzemel.
-
Throme
veterán
Sziasztok!
Használ közületek valaki TP-Link RE200 extendert?
Lefedettséget szeretnék növelni a házban (1 szintes), oly módon, hogy az extendert AP-re kapcsolnám.
Úgy nézne ki a dolog, hogy : szolgáltatói router (router funkcióval) - switch (hogy a NAS-t is rá tudjam kábellel kötni a rendszerre) - RE200 (AP funkcióval).Ezek kábelesen lennének összekötve (LAN, UTP ... nem tudom melyik a jó, vagy jobb megnevezés).
Az RE200-nak is van hálózati csatlakozója a wi-fi-n felül.(nem akarnék routert venni, mert annak a routing finkcióját nem használnám, valamint sok minden mást le kell tiltani, szóval több a beállítási igény.. ha jól sejtem, ráadásul drágább megoldás is)
Az RE200 leírásában találtam olyat, hogy:
"Transform Your Existing Wired Network to a Wireless One
The extender can work as an access point, transforming your existing wired network to
a wireless one."Lehet kapcsolgatni (szoftveresen) access point és range extender opciók közt.
A problémám az, hogy tp-link oldalon is megkérdeztem ezt, mert nem vagyok szakember és kell a megerősítés... a tp-link-es válaszadó azt mondta, hogy erre a feladatra nem jó ez a készülék.
Ezért kérdezném, hogy van akinek van ezzel a termékkel - RE200 extender - tapasztalata?
Köszönöm!
-
Hello! Árban és képességei szempontjából kinéztem az ajánlóban is szereplő ASUS RT-AC66U B1-t. Ebből már van újabb C1-es verzió. Mit gondoltok, érdemes arra beruházni, megéri a felárat vagy ... ?! Köszi!
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72811 üzenetére
Köszi. Egyre biztosabb, hogy beruházok egy AC66U B1-re. Ha megveszem az általad javasolt párost (72804) akkor az AC66U B1 lesz a router és mögötte AP módban lesz az Asus AC57U. Így ugyan azt az SSID-t beállíthatom mindkét eszköznek?
-
-
Jaded
őstag
válasz
Gubek-Einste #72793 üzenetére
Köszi!
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72804 üzenetére
Az AC66U B1 nagyon jónak tűnik. Jól látom, hogy ez már mesh kompatibilis?
Erre már szerintem érdemes lecserélni a Strong eszközöket. -
Tomszy1
tag
válasz
Gubek-Einste #72806 üzenetére
Társasház földszintje. Legtöbbször a nappaliban használjuk a netet (ahol a router is lesz), mellette alkalmanként egy 18centis fallal elválasztott hálószobában. A gyerekszoba kicsit neccesebb, ott főfal val, ami 50 centis. 66nm, max távolság kb 10 méter.
Igen én is a te általad linkelt routerek közül vaciláltam, de kb itt elakadtam hogy most konkrétan melyik mivel jobb a valóságban, vagy hogy nekem melyik lenne leginkább megfelelő. A c5-re olvastam egyedül, hogy sokszor dobálja a netet, azért azt kilőttem. Asus felé azért húznék talán, mert van benne torrent progi, viszont nem tudom, hogy ezeknél milyen sebességgel tudnék torrentezni, mennyire tudnám az 500-as netet kihasználni. Ha 1080p filmeket szedek, ott nem mindegy, hogy 5 megával vagy 30-al jön.
AC1300G+ arukereso szerint 28 ropi, van más forrás, ahol 20 alatt megvehető?
AC58 és 66 között 2k a különbség, ott már akkor a B1-et venném (legalábbis talán azt ajálnják többször)
AC57U árban nagyon jó, kérdésem, hogy mennyivel rosszabb a 66-osnál? Mert itt az 15-ből meglenne.
-
Éppen erről beszélgetünk párhuzamosan.
A SIM-kártyás routerek drágák, és nem feltétlenül azt nyújtják, mint amire szükséged van.
Az USB-s stickek általában lassúak és számtalan nyűgjük van.
A jó megoldás szerintem ezért a külső LTE-egység , amihez a Neked megfelelő (meglevő) routert tudod csatlakoztatni, és amikor már nincs rá szükség, el is tudod adni.
MaCS
-
válasz
Tomszy1 #72805 üzenetére
Hosszú távra tervezés miatt érdemes lenne az Asus AC66U B1-et választani.
Ami szóba jöhet:
20k alatt Asus AC57U/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4
20k felett Asus AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C7 -
Tomszy1
tag
Sziasztok!
2 napja bújom a hozzászólásokat és leírásokat, de nem jutok dűlőre. Remélem egy kis sugallattal tudtok segíteni.
500-as digi netet kötöttek be nekünk, így a jelenlegi 5000ft-os wifi router cserére szorul.
Egy AC-s dell laptopom van, egy LG 4k tv és két mobil. Erre keresném a legjobb megoldást. Gyakran vetítek ki filmeket laptoról, de 720p felett már szaggatva megy a kép. Emellett torrentezés, böngészés a leggyakoribb felhasználás. Egy plusz vinyót tennék rá, ahova néha lemeneném a fontos adataimat (képek, stb...). Filmezés is mehetne a routerre csatlakoztatott vinyóról, de az első hsz-ben az összefoglalóban olvastam hogy ugye ezeket ne akarjuk szervernek használni és a letöltési sebesség is csak 10mega/s. Az viszont bőven elmarad az 50 megás netem elméleti max sebességétől.
Leginkább 20ezer forintból szeretném megúszni a dolgot, de pl a C5-ös Tp-Link topikban (ami ebben az árban lenne) nagyon sok a negatív tapasztalat.
Ha nincs esetleg ajánlásotok más, akkor 30ezerre mennék fel nagyon max, ott viszont egy asus rt ac66u b1-et nézegettem.
Kérdésem lenne tehát, hogy szerintetek van-e 20ezer körül olyan wifi ami megfelelne ennek a használati körnek, vagy lépjek feljebb?
Köszi, ha bármi segítséget kapok!
-
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Obyboy #72802 üzenetére
Az N18u maradhat routernak, és akkor csak 2db AP kell, ezeket beállítod és működik minden.Lehet elég egy is, úgy is helyfüggő a wifi.
Az, hogy a vezérlő szoftver csak néha működik valamelyik gépről, nem sokat számít, beállítás után nagyon nem kell nyaggatni, teszi a dolgát ahogy kell. Az AP lehet TP-link is, az néhány ezerrel kevesebb mint az Unifi.
Ezzel a kiépítéssel nem kell küzdeni az SSID-vel, és a megszakadás nélküli roaming-gal, és ami fontos lehet, apránként is bővíthető a rendszer, nekem sem volt az indulásnál meg minden.Lite3, 1 AP, 8 port-os switch volt az indulás ez meg így együtt, egy combosabb ASUS router ára
-
Obyboy
addikt
válasz
Cirbolya_sen #72801 üzenetére
Köszi az infót. Huh egy kisebb ipari hálózatot hoztál össze. Én nem hiszem, hogy ilyen komoly hálózatra szükségem lenne és hogy szeretnék ennyit költeni rá (végigolvasva érzésre 100k körül állna meg).
Valami olyasmi egyszerűbb hálózatban gondolkodom, hogy két routert kihúzok a ház két átellenes pontjára (kábelek már adottak, az ONT-tól indulnak) és szórják a wifit lehetőleg egy SSID-n, hogy ne kelljen váltogatni a felcsatlakozott eszközöknek. Annyit még hozzátennék, hogy a most használt N18U média szerverként is működik egy rádugott vinyóval erre a funkcióra szükségem van. -
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Obyboy #72800 üzenetére
Akkor nagy vonalakban a leosztás olyan mint nálam.
Leírom, nálam hogy van:
- a router egy ERLite‑3 wifi nélkül /a 3db port miatt kell switch is, most nőttem ki a 8 portot/
- AP Unifi Lite 2db szintenként
- vezérlő szoftver fut a QNap NAS-on, de futhat munkaállomáson is alkalmanként /linux, windows/b)
ugyan ez lehet TP-Link-el is, akkor a szoftver futhat windows-os gépen, vagy lehet célhardver /ezt nem ismerem még, hogy mit szól a Digi1000-hez/c)
mikrotik routernél a vezérlő benne van az alap router szoftverében, így lehet wifi a router, vagy wifi nélküli is, mind a kettő tudja vezérelni az AP-kat. Ennek a beállítása viszont az átlagnál több hálózati ismeretet kíván.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- TUF FX505DT 15.6" FHD IPS Ryzen 5 3550H GTX 1650 16GB 500GB NVMe +1TB magyar vbill gar
- i5 12400F dobozában, még 2 hónap Aqua garanciával
- SAMSUNG LS49AG950NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR !! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) WQHD 240HZ GAMER Q-LED MONITOR ! AKCIÓ
- 16 GB-os Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE - garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest