- iPhone témaösszefoglaló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)Magyar menü csak az Asus eszközeiben van.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72695 üzenetére
Köszönöm.
Esetleg kérhetek hasonló tudású, mai kínálatban kapható típusokról egy kisebb listát?
Ha lehetséges Magyar menüvel, 3-4 LAN port + wifi.Mostanival elégedett vagyok.
Panel lakásban, két telefont és laptopot wifi-n használom és vezetéken két pc egy időben a Digi 100/100 csomaggal. -
válasz
Gubek-Einste #72696 üzenetére
Köszi, meglesem az Asusokat is amit javasoltál!
Elvileg 30 méteres hatótávot ad meg a gyártó, tégla épület, kb középre helyezném, ha a kerítés mellett nincs már az annyira nem zavar természetesen, szóval a kardinális az olyan 15m körbe.
Nincs sajnos most rá időm, 1 héten belül kell megvennem, ezt nem írtam meg. (költözök és a régit nem viszem magammal, net nélkül meg nem lehetek a munkám miatt, vagy hát nagyon szenvedős
)
-
5. családi ház, a kert teljes területén szeretném ha lenne térerőm (~800m2) - max cserélek antennát, ha kevés
Egy eszközzel valószínűleg nem fog sikerülni, még antenna cserével sem.Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
-
Sziasztok!
A szempontok:
1. elérhető ár, max 40 ezer, ha tényleg van értelme (bár most egy TL-WR1043ND-m van, igaz a vezetékes kapcsolatokat nem biztos, hogy tartanám a pc-vel, inkább váltanék wifire)
2. UPC legnagyobb csomag
3. több eszköz használná, asztali pc (1-2 GB-os dolgokat töltögetek fel napi szinten), 2 telefon, TV, okos otthon eszközök elérésre is funkcionálna (villanykapcsolók, redőny, kamera vezérlés, fűtés termosztátok - ennek egy része csak később lesz)
5. családi ház, a kert teljes területén szeretném ha lenne térerőm (~800m2) - max cserélek antennát, ha kevés
6. Gigabites port
7. dual bandPár tipp
TP-Link AC1750
TP-Link AC2300 - ha nagyon elrugaszkodok árban (itt a 3.0-as usb ami tetszik)Köszi!
-
woodworm
veterán
válasz
petyuska74 #72692 üzenetére
A 3-ason a wan port lesz a szűk keresztmetszet. A gigabitből nem marad csak 90Mbit, wifin is ennyit fogsz elérni, hiába az ac. Míg gigabites router esetén a wifi lesz a szűk keresztmetszet, az pedig ehhez hasonló 2x2-es, ac-s routerek esetén akár 300-400 Mbit is lehet a másik oldal lehetőségeitől függően.
A 3G és a 4-es között különbség az utóbbi hátrányára a töredék méretű flash, fele ram, usb hiánya. Lehet most nem tűnik annyira eget rengető különbségnek, de a 3G az olcsósága mellett a custom fw-k miatt kapós. A gyári fw-vel könnyű valamilyen korlátba ütközni, onnan nincs kiút, csak a cseréje, ami a 4-esre nincs.
Az általad linkelt routerek mind 10/100-asok, mindemellett egy kicsit túlértékeltek is. Ha kell az ac, akkor tp-link archer c5v4 vagy asus ac57u, utóbbi hasonló hardverre épül, nem sokkal drágábban mint a xiaomi 3G/4, itthoni garanciával, gyorsabb szállítással. Mondjuk egy kicsit több, mint a keretösszeg.
-
petyuska74
tag
válasz
woodworm #72691 üzenetére
na pont azt nem találom...
de ezt igen.
Ez mennyivel rosszabb? illetve a 3G miben jobb?
egyébként hiába adnak majd gyorsabb netet a diginél, ha a laptopok nem tudják a gigabitet....
és igazából nekem a laptopnál számít, azzal töltök le nagyobb fájlokat.És az itthon kapható, felsoroltak közül egy sem?
-
woodworm
veterán
válasz
petyuska74 #72690 üzenetére
Elméletileg nem sokáig vannak már a diginél a kisebb csomagok, ebben az évben szeretnék befejezni az optikai hálózat fejlesztését. Utána mindenhol gigabites előfizetés lesz.
Ha kinti rendelésben gondolkozol, ne a Xiaomi MI 4-est rendeld, hanem a MI 3G-t.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
Routert szeretnék venni de nem tudom melyiket lenne érdemes.
A szempontok:
1. 10.000 Ft alatti legyen
2. az itthoni net a Digi legkisebb csomagja
3. több eszköz használná, TV, 2-3 telefon, 2 laptop
4. a telefonok között van AC Wifivel ellátott.
5. panel lakás középső szobájában lenne, általában 1-2 fal van mindenhol. A legtávolabbi pont kb 10 méter a lakás előtti tér, arra már 2 fal van.
6. Gigabites port nem feltétel, a laptopokon sincs.ezekre gondoltam:
[link]
[link]
[link]Nem tudom számít-e, hogy 2, 3, vagy 4 antennája van?
Esetleg még gondolkodtam, hogy megrendelem a Xiaomi MI 4 routert. Itthon csak a MI 3-at kapni...A segítséget előre is köszönöm!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Gubek-Einste #72679 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget
-
-
kromatika
veterán
Sziasztok.TP-Link Archer C6 (v2) vel esetleg van már tapasztalat?PL TP-Link Archer C5 v4 -hez képest meg éri a minimális felárat? Amit találtam róluk hardveres különbségként. C6: egymagos Qualcomm Atheros QCA9563 proci 775 MHz-en fut, 128 MB RAM- és 64 MB tárhelyet a firmware számára. 802.11ac Wave 2 szabványt és 2x2 MU-MIMO átvitelt. C5 V4:MediaTek MT7620A proci 600 MHz-,64 MB RAM-, és csak 8 MB-os tárolóval rendelkezik a firmware-hez.802.11ac Wave 2 szabványt és 2x2 MU-MIMO átvitelt. Ez a hardveres különbség mennyire számít a C6 javára?
-
elodman
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72681 üzenetére
sok-sok köszönet
MaCS_70 - nek is.
-
válasz
elodman #72680 üzenetére
Az a baj, hogy a router ugye beltéren van, ami ugye vályogfalak által határolt. Oda pedig a mobilnet sem igen fog csont nélkül bejutni.
Az USB-s routerek ráadásul rendszerint komoly sebességvágással működnek.
A megoldás egy kültéri egység, mondjuk egy Mikrotik SXT LTE.
MaCS
-
válasz
elodman #72680 üzenetére
A vályog a wifi nagy ellensége.
A stick + router olcsóbb de figyelni kell a kompatibilitásra és az elérhető eredmény sem mindig olyan mint közvetlenül a gépbe dugva.
A SIM kártyás típus előnye, hogy nincsen kompatibilitási gondok de drágább.Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525.
-
elodman
aktív tag
Üdv!
Router-t keresnék mobilnet megosztásra (USB modem és / vagy SIM, asszem a DIGI -től veszem majd).
kb. 85 nm-es vályogfalú házba, ahol a falak 80 cm vastagok, de csak 1 falon kellene átsugározni a jelet.
pl. a TP-Link TL-MR3420 N300 Router alkalmas lehet erre (- az ajánlótokból néztem)?
Köszi.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #72678 üzenetére
A korábban ajánlott eszközök megfelelőek lesznek.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Gubek-Einste #72671 üzenetére
Köszi a választ,
- lakótelepen lenne használva, szóval szomszédság akad bőven, ill. vasbeton falakkal kell megküzdenie, kb. 70 m2.
- Rendszeresen max. 5 eszköz használná egyszerre (laptop, tablet, telefon), konzol, okostévé nem.
- Jó lenne, ha 30k körül meg tudna állni a dolog.
- Különösebb plusz igény nincs, talán csak annyi hogy legyen megbízható (ne kelljen rendszeresen újraindítgatni, ilyesmik).
mind wifin kellően gyors tud lenni
Mennyi is lenne az annyi?Ki tudjon szolgálni akár AC-s eszközöket is Wi-Fi-n, a lehető legnagyobb sebességgel, amit az adott kliens tud (tehát inkább a kliens, mint a router legyen a szűk keresztmetszet sebesség tekintetében).
-
DaveHutt
őstag
Következő problémám akadt: van egy 54 nm-es társasházi lakásunk, ennek egyik végébe behúztak egy diginet kábelt. A lakás másik végéig 3-4 falon kell átjutnia a wifi jelnek, függően attól, hogy melyik szobában vagyunk, a legtávolabbi pont olyan 17 m légvonalban a kábel belépési pontjától. A kábel végén egy Asus AC-1200G+ router van, amit 1,5 éve vettem. 2,4 GHZen gyönyörűen átmegy a jel a lakás másik végébe, 5GHZen viszont egy fallal kevesebbet bír átlökni. Magyarán a hálóban már nincs stabil 5GHZes jelünk. Ez mostanában lett probléma, mert van a háztartasban egy Xbox One, egy okostévé, két okostelefon és két tablet. Ja meg néha 1 PC is be van röffentve. Előfordul, hogy én kockulok az egik szobában Xboxon, és a legtávolabbi hálószobában már ipaden akad a stream, ami a routerre kötött NASról megy. A NAS simán bírja erőforrasügyileg, viszont az egymagos router teker 100%-on és szabad RAMja sincs.
Na most hosszú ömlengés után, létezik-e erősebb rádióadóval ellàtott, két vagy többmagos router, ami ilyen felhasználás mellett az igényeinket kielégítené? A net diginet500, ezt szeretném a lakás másik végébe átverni a 4 falon át 5GHZ-en. Vagy erre elégedjek meg a 2,4 GHZes sávval? Az ajánlott routereket elnézve mennyivel nyújtana többet, egy Asus AC66u/87u?
-
cstom
aktív tag
válasz
Redplee #72672 üzenetére
Ez szigorúan csak a magánvéleményem: ilyen árban mint a Synology én inkább vennék egy UBIQUITI EdgeRouter ER-X 5 Portos Gigabit Routert és hozzá egy UBIQUITI Access Point UniFi UAP AC Lite -ot.
Összességében picit olcsóbb is lenne, és a Feng shui is megmarad. -
-
Redplee
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72670 üzenetére
Sajnos el kell, hogy dugjam, mert nagyon letisztult a lakás design, és sehol sem fér bele egy router ugy szabadon
De mivel 40m2 és pont középen van, a lakás minden pontjában max a jel.
Nekem nincs különösebb igényem, csak a sebesség és a stabilitás, hogy elmenjen minden lagmentesen.
Ezekhez az asusokhoz képest mennyivel jobb egy Synology MR2200AC? Kicsit árban több, de eléggé hypeolják, hogy milyen jó szoftver, biztonság, stb stb.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #72669 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?mind wifin kellően gyors tud lenni
Mennyi is lenne az annyi?van benne dyndns (vagy egyéb dinamikus dns szolgáltató) támogatás.
Alapnak számít, minden eszköz tudja.Ajánlott típusok 30k-s határral:
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, Digi 1000-hez keresek routert, ami mind madzagon, mind wifin kellően gyors tud lenni, ill. van benne dyndns (vagy egyéb dinamikus dns szolgáltató) támogatás.
Köszi.
-
Redplee
senior tag
Sziasztok!
Router vásárlásban segítsetek kérlek.
Van egy ZTE HGW-m telekomos, fos, így szeretnék mellé AP be rakni egy routert. Egy jót.
Eddig Asusokat használtam, elégedett voltam velük a menüvel is stb. Van egy Asus N18U -m, de az csak 2.4GHZ, jelent ez hátrányt?
A felhasználás:
40m2 lakásba kellene, és kb pont a lakás közepén van egy TV alatti szekrénybe rakva, szóval nem kell überbrutál erősség. A ZTE is lefedi, pláne a N18U.Fontos, hogy az online játékok jól menjenek jó pinggel és 4K stream is menjen rajta. 1pc-t szolgál ki, és rengeteg kisebb eszközt (ipad, telefonok, yamaha musiccast wifis hangszórók, tv, apple tv stb).
Szóval, egy megbízható és gyors ezköz kellene. 30k körüli áron lehet olyat kapni, ami stabilan kiszolgálja ezt a felhasználást, pláne jobban mint a N18?
-
válasz
Stauffenberg #72666 üzenetére
szerintem a xiaomi banggodos ára + olcsó switch árából nem kapsz jobb routert, de majd a többiek kijavítanak. elég sok eszközben van ugyanez a soc, de szerintem egyik könnyen beszerezhető ötportos, usb3-as darab sem fog megállni 15e alatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
qnadam #72664 üzenetére
Nem mindent, csak amit lehet vagy érdemes. Ezek azok, amik nagyjából egy helyen vannak a nappaliban, nem fogom a lakást körbekábelezni (eleve egy bérelt lakást nem fogok szétfúrni, hogy tisztességesen legyen elvezetve). Notebookhoz sem használom.
A 2 LAN port biztosan kevés, az már most sem lenne elég. A kérdés csak az, hogy vegyek a kinézett Xiaomi mellé egy switchet, vagy annak az árát költsem inkább egy drágább routerre?
-
válasz
Stauffenberg #72663 üzenetére
ha mindent kábellel szeretsz kötni, akkor esélyed van arra, hogy a 4 pontot is kinövöd
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #72657 üzenetére
Egy apró észrevételem lenne a Xiaomi Router 3G kapcsán, eddig a specifikációban nem figyeltem fel rá, de csak 2 db LAN port van rajta.
Ez apámnak nem gond (neki meg is rendelem a napokban), de nekem már lehet problémás, mert amit csak tudok kábellel csatlakoztatok, ez most úgy néz ki, hogy PC, TV, Xbox és majd jönne egy NAS is.
Azt kéne megnézni, hogy mivel járok jobban, ha veszek mellé még egy switchet is vagy eleve egy drágább, de több (minimum 4) LAN portos routerre ruházok be (CFW támogatás mindenképpen előny nekem).
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Elnézést a tudatlanságért előre is. Kérdésem a következő.Ez a tipus a TP-Link Archer C5 AC1200 /Archer C5 V4/ ?[link] Azért kérdem mert itt a topikban ajánlották ezt a tipust és ennél a boltnál nem szerepel külön a C5 V4 tipus jelölés.Nem ugy mint Pl itt.[link] Tehát van különbség a TP LINK ARCHER C5 AC1200 és a TP LINK ARCHER C5 AC1200 C5 V4 között?Ha igen hogyan tudom a leg könnyebben megállapítani melyik verzió?Köszi előre is
-
zsolt0638
tag
válasz
zsolt0638 #72658 üzenetére
Openwrt-t feltettem, szerencsére nem volt semmi gond, elsőre nekem nem volt egyértelmű a beállítása, de most már minden megy ahogy szerettem volna.
Wifi mindenhol a kertben, minden kamera látja.
Marad a dlink dir 869, legalábbis eddig úgy tűnik...
Köszönöm a segítséget! -
zsolt0638
tag
válasz
Gubek-Einste #72659 üzenetére
Bocs , megyek...
-
-
zsolt0638
tag
válasz
MaCS_70 #72649 üzenetére
Ha azt mondjátok jó az ASUS akkor elfogadom.
A T-s hűségpontjaimat kellett beváltanom és a régi wifi routerem cseréltem egy ASUS AC56-ra talán...
Az akkori s7 telefonom kapcsolódott is hozzá de kis idő múlva (1-2 óra) jelezte hogy wifi van de az internet nem elérhető, nem is volt.
Újraindítottam a routert és megjavult, egy két napra, aztán megint kezdődött.
Visszavittem, kaptam egy másikat az egy hét után kezdte ugyanezt, elfogadtam hogy néha újraindítom és ez van. A telefont közben note9-re cseréltem ugyanazt csinálta azzal is, talán ritkábban.
Persze a feleségem Huawei telefonja és a lányom LG-je az tetszett neki, sosem tiltotta ki a netről, illetve bárki jött akinek nem samsungja volt annak adott mindig netet.
A tavalyi viharos , villámos idő szerencsére kivégezte.
Akkor vettem helyette a dir 869-et ami sosem csinált ilyet, de a MAC tiltást nem tudja.
Most mindjárt nekilátok az openwrt-nek, meglátom mit csinál a Dlink-ből.Ja és vettem egy Tenda AP-t ma, ez tényleg jó ötlet volt.
Van rajta utp csatlakozás, meg wifin is tudja a jeltovábbítást, ha bedugom a kábelt akkor azt használja?
Ilyen beállítást nem találok benne. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DonMaster #72656 üzenetére
Nekem amúgy pont erre kéne, régóta terveztem, hogy veszek egy NAS-t is, de oda valami durvább cuccot szerválnék, ami már a videóvágós igényeket is kiszolgálja. De addig meg sima otthoni médiafájl megosztásra (főleg TV felé) meg könnyed torrentezésre ha ez is megteszi, akkor +1 pont amellett, hogy magamnak is vegyek egyet.
-
DonMaster
addikt
válasz
Stauffenberg #72653 üzenetére
usb3 -al kb 30mb/s az irás sebesség, padavannal letölteni is lehet torrentett, wifi-n nagyon jo kábelen is digi 1000-rel hozza a maxot, dlna megosztás is van padavanban, 4k film akadás mentesen megy.
-
woodworm
veterán
válasz
A hdd-től és külső ház chipsetétől függ, de bőven kihasználja az usb3 adta lehetőségeket. Írás 30-40 MB/s, az olvasás szerencsés esetben elérheti a 100MB/s-ot is.
-
válasz
OK, én nem kutakodtam, csak példaként linkeltem a GB-t, de a <10k nagyon jó ár.
Egy gyengébb, belépőszintű NAS-t ki lehet váltani vele, szerintem 30-40MB/sec-et tud az USB-re kötött HDD-re/ről, de ha komolyabb elvárásaid vannak ezen a téren, akkor marad a céleszköz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72651 üzenetére
Aliexpressen megtaláltam 40 dolcsiért és még egy 6 dolláros kuponom is van rá, így pont bejön 10k HUF alá.
Vele már szemeztem korábban is (saját használatra), ha beválik rendelek belőle még egyet.
Az USB 3.0 port mennyire használható rajta? Gyanítom egy NAS-t nem vált ki, de hálózati meghajtót használni rajta médiafájlokhoz mennyire elégséges a teljesítménye?
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Stauffenberg #72650 üzenetére
Szia!
Ha jól látom, a WR841-esnek 100Mbps portjai vannak (WAN és LAN), így a 80 Mbps-nél többet nem nagyon lehet elvárni tőle. -
válasz
Stauffenberg #72650 üzenetére
Akkor szóba jöhet még a Xiaomi Mi Router 3G, ami jelenleg van is raktáron a magyar Xiaomi Shop-ban, vagy külföldi rendeléssel - főleg ha találsz kupont is hozzá - némileg olcsóbban beszerezhető. Erre tudsz rakni Padavan firmwaret, és hardveresen is meglehetősen erős.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72643 üzenetére
Egyébként így átgondolva a Wi-Fis eszközöknél talán nem is követelmény, hogy hiánytalanul átmenjen mind a 150 Mbps (zömmel netezgetés, Youtube videózás megy rajtuk), de a WR841-es kábellel sem tud 80 Mbps fölé menni. Nem maga a kábel a szűk keresztmetszet, modemből közvetlenül mérve rendben van, Cat.5e vagy Cat.6 (a kettő közül valamelyik, már nem emlékszem melyikből vittem apámnak anno).
Amúgy külföldi rendelés is játszhat, ha legyalulható róla a kínai firmware és valamelyik GUI-s CFW mehet a helyére.
-
válasz
zsolt0638 #72647 üzenetére
Egyébként miért nem jött be az Asus?
Vagyunk itt egy páran, akiknek nagyon jó, szélesebb mintán gyűjtött tapasztalataink vannak az Asusszal, sőt, úgy gondoljuk, hogy mostanában azt érdemes venni.
A 40 cm téglafal amúgy nem gyenge akadály a wifinek. Könnyen lehet, hogy kifejezetten asusos wifituning kell ahhoz, hogy elérd a kívánt hatótávolságot -- már ha egyáltalán eléred. Ez tipikusan az a helyzet, amiben nem erőből kell áttolni a rádióhullámokat a fal nagy felületén, hanem egy kicsi lyukon vinni ki a biteket egy UPT-kábelen, egy bő 10e forintos kültéri AP-ra.
MaCS
-
b.lajos
tag
válasz
Gubek-Einste #72639 üzenetére
Köszönöm,
A válaszod alapján akkor marad a C5 V4. -
zsolt0638
tag
Üdv!
Szeretnék egy olyan wifi routert amiben lehetőség van MAC cím alapján szűrni az eszközöket.
Egy 40 cm-es téglafalon kell átmenni a wifi jelnek kb 25 méterre a külső kamerához, 500-as netem van, tehát kellenek a gigás portok. Vezetéken egy asztali gép lesz rajta, sok torrentel, két tv, wifin 5 kamera és 2-3 telefon.
Most két routerem van, a telekomos Sagem.... tud MAC szűrést, működik is rendben, de gyenge a wifi, nem látja a kamerát még 10 méterre sem. A másik Dlink dir 869, ennek jó a wifije, bárhol van a kamera ezzel működik, de nincs benne MAC szűrés. Ha esetleg CFW -re váltanék melyikre, hogy legyen benne MAC szűrés? Meg persze szeretnék egy szájbarágós leírást is hogy csináljam, sok leírást olvastam router szoftver cserével, de nem egyértelmű, recovery mód meg ilyesmi... kell ez vagy csak simán tegyem fel a .bin fájlt? Nem érdekel ha esetleg téglásítom, így úgysem jó, csak adnék egy esélyt neki. Persze ha egyszerűbb venni egy olyat ami gyárilag tudja akkor azt választom. Nem fontos az 5 gigás wifi, családi házas környezet, egy másik hálózat van amit látnak az eszközök.- köszönöm! -
válasz
Stauffenberg #72642 üzenetére
A Gubek-Einste által is ajánlott Asus RT-AC57u már 15e Ft-ért megkapható -- én ezt ajánlanám.
MaCS
-
válasz
Stauffenberg #72642 üzenetére
Üdv!
Ha már TP-LINK, 150Mbps-re szerintem megfelel egy TP-LINK Archer C2 is, a maga 12000Ft körüli induló árával. Korábban írta itt is valaki, hogy használja 1000-es DIGI-vel, és 8-900Mbps közti értékeket mér kábelen. Itt azért nem szokás ajánlani, mert az 5GHz-es WiFi képessége az 1x1:1 MIMO miatt gyengébb, de 433Mbps linksebességre így is képes, amibe simán beleférhet a mért 150Mbps sebesség, de akár még több is, mondjuk valamivel 200Mbps felett. 2.4GHz-en már más helyzet, bár ennek a cuccnak ott elég jó, 450Mbps sebességre képes rendszere van, de még interferencia nélkül sem garantált, hogy 2.4G-n eléred a 150Mbps-t. Persze erre is vannak példák, de WiFi-n ugye semmilyen garancia nincs a sebességre, és a nagy átlag inkább 80-120Mbps közé esik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72638 üzenetére
"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
Többnyire ugyanaz a helység ahol a router és a kliensek vannak, esetleg eggyel odébb, közte folyosó van, de nagy méretű ajtókat kell csak leküzdenie a jelnek. Szomszéd nem tényező, nincs interferencia. De mint írtam, a WR841N v11 eddig tökéletesen kiszolgálta apámat.
"Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?"
Idézem magam: "Ha már vezeték nélkül ki tudja préselni a 150 Mbps-et, akkor már jók vagyunk."
"Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
Két PC (kábel), egy notebook (Wi-Fi), egy nyomtató (Wi-Fi) és három mobil (Wi-Fi).
"Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"
Semmi. A WR841N v11 is simán megtenné, ha nem tetőzne a sebessége 80 Mbps körül.
"Ajánlott típusok 30k-s határral:"
A jelenlegi router 5-6k volt évekkel ezelőtt, tényleg 30 ezerig kell menni ahhoz, hogy ki tudjon szolgálni 150 Mbps sebességű kapcsolatot? Ha igen, hát legyen, de overkill routert nem akarok venni apám céljaihoz.
-
válasz
KubanitoS #72640 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Miért pont TP-Link?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Otthoni használatra 8-10 eszközre melyik a legajánlottabb ár/érték bajnok TP Link router?
3 antennásra lenne szükségem
-
-
válasz
Stauffenberg #72636 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
b.lajos
tag
Sziasztok,
Maximum 15 ezres árig keres egy ismerősöm megbízható routert. Elsőre ezt a kettőt ajánlottam: TP-Link Archer C6 vagy Archer C5 V4. Esetleg más?
Érdemes némi többletet kifizetni a C6-ért, vagy nemigen van érezhető különbség a kettő között?
Köszönöm? -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Apámnak van egy TP-Link WR841N V11 routere, szépen tette is a dolgát éveken át, viszont sávszélesség emelés miatt vissza kell léptetni az aktív szolgálatból. Vannak tudásban és stabilitásban nem visszalépésként értelmezhető modernebb alternatívák hasonló árfekvésben? Anno ez 5-6 ezer pénz körül volt. Vagy esetleg magasabb árfekvést kéne nézegetni?
Ha már vezeték nélkül ki tudja préselni a 150 Mbps-et, akkor már jók vagyunk.
Azért is fontos a stabilitás, mert nem tudok állandóan ott lenni, hogy mókolgassam. Ezen meg a reboot nélküli uptime csak azért szokott megszakadni, mert takarítás miatt kihúzza a konnektorból, másért nem igen.
-
d.beni
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72631 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor maradok a kábeles megoldás mellett. -
törölt tag
válasz
kezman #72625 üzenetére
Ha Telekomos vagy akkor Alcatel MW40V
WiFis : 2,4 GHz
micro SIM kártyás
4G/LTE 150/50 Mbps
Méret: 87,6 x59,6 x12,6 mm ( akár ing zseben is kényelmesen elfér, kisebb mint egy PI )
Csatlakoztatható eszközök száma: Maximum 15 felhasználó
Működése akkumulátor, ami max 7 órát bír.
használható a mellékelt hálózati adapterrel, ha napokig van 220 hálótaton, akkor érdemes ki venni az akkumulátor. de szerintem megfelelő átalakítóval megy a szívrágyújtóból is.
Van hozzá andoid, és apple applikáció illetve web gui-n a megszokott 192.168.1.1 címen lehet beállítani. -
kromatika
veterán
válasz
MaCS_70 #72630 üzenetére
Igen szerintem sem túl elegáns. Gubek-Einste :nagyon köszi így már értem.Gondolom az általam írtaknál,a problémás soc ,nem stabail müködést stb... jelent..Akkor mint ajánlottad a C5 V4 -t veszem,mert hiába olcsóbb ,de akkor is jobb azoknál amiket én írtam.Köszi szépen.
-
-
válasz
Gubek-Einste #72623 üzenetére
A neten nem találtam semmit arra vonatkozóan, hogy gond lenne a TP-Link Archer C5-ösökkel.
Ez az Aqua "NE HASZNÁLD!" megjegyzés annál is inkább érdekes, hogy tavaly nyár óta nem is forgalmazzák.
Furcsa és nem túl elegáns megoldás valamire, amit nem árulnak és nem árulnak el.
MaCS
-
kezman
őstag
válasz
Gubek-Einste #72627 üzenetére
Kösz, közbe eszembe jutott, van a fiókba egy iphone5, befogom azt routernak.
-
-
kezman
őstag
Szép napot, telefonos segítségre lenne szükségem, kocsiba szerelek egy androidos fejegységet, internet megosztásához keresek router megoldást , nem igazán vagyok otthon a témába, azért router mert azt rádugom a töltőre azt kész, nem kell a telefonnal bíbelődni, meg a telefont eléggé szopja egyébként, hipernetem van, társkártyát tenném bele, milyet ajánlotok, olcsó megoldás érdekelne, akár használt is, kösz előre is.
-
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #72623 üzenetére
Értem.Köszönöm a választ.Azt med tudnád mondani hogy mitől jobb az Archer C5v4 a fent le írt két drágább tól?
-
-
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #72614 üzenetére
Értem.Érdekes hogy az Archer C5v4 olcsóbb router mint a fentebb említett TP-LINK AC1200(ArcherC1200 V.1) és az ASUS RT-AC1200G+ töl is. Még is jobb az Archer C5v4 ? Valamint találtam az aqua oldalán most egy figyelmeztetést,délután még nem volt ott. Azt írja hogy ne használják az Archer C5v4-et.Indok nincs.Itt a link.[link] Mi lehet vele a gond?
-
cstom
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72620 üzenetére
Köszi!
-
-
cstom
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72615 üzenetére
Szia, igazából a wifi része nem érdekes, csak telefon és chromecast lenne rajta. Vezetéken tudja stabilan az 500/300-at. Szal erre kéne vmi.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #72616 üzenetére
Ezt most nem annyira értem, de feltételezem úgy kell értsem, hogy pl.a teló nem fog magától az erősebbik közelebbi router csatlakozni, marad a gyengébbiken. Gondolom ez a Mesh előnye, hogy ott egyenrangú hálózat van, ugyanazt sugározzák. Ezért gondoltam erre a telekomos megoldásra.
Szetrobbantani nem akarom a most jól működő hálózatot, szóval olyan nagy beruházásra nem gondoltam. Úgy 10-15e környékén esetleg ha megoldható a jelenlegi rendszer minél kisebb megbontasaval, átalakításával, akkor elgondolkodom rajta. De amúgy meg ha épp gyenge az 5ghz akkor átváltok 2.4re. Szóval nem tragikus a helyzet azért. -
-
-
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Újra meg próbálom.Ebben valaki tudna segíteni?[link]
-
kory24
őstag
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék: jelenleg úgy néz ki a hálózatom, hogy lakás egyik végében a Telekom HGW, és ott rákötve egy Xiaomi 3G AP módban, ami wifit szór. A HGW-ből kábel át van húzva a lakás túlsó végébe, és egy Asus N18U csatlakozik rá, ami csak switch-ként funkcionál házimozi, és a 2. IPTV box megy róla, wifi is ki van kapcsolva, mivel a Xiaomi jól ellátja 2,4GHz-el az egész lakást. Azért vettem korábban a Xiaomit, mivel társasházban lakunk, és a környezetben >100 hálózat van, úgyhogy a 2,4GHz sokszor használhatatlan, szakad, ezért mindenképp 5GHz-re akartam átállni. A probléma az, hogy a másik oldalon, ahol az Asus van, a lakás végénél már az 5 GHz jelerőssége elég gyér. Ezen szeretnék valahogy javítani. GOndoltam a Telekom MEsh rendszerére, amit most kínálnak, mivel Magenta 1-esként ha minden igaz, ingyen hozzájuthatnék. De nagy változást nem szeretnék csinálni a rendszerben, mivel most minden működik jól. Úgyhogy nem cserélném le Xiaomi routert. A másik megoldás gondolom az lenne, hogy az N18U-t kellene lecserélni egy 5GHz képes routerre, és ugyanúgy ahogy most működik, csak wifit is bekapcsolva, valahogy AP/extender/repeater (nem tudom melyik a legalkalmasabb) módban kiterjesztené az 5GHz wifit. A lényeg amit szeretnék hogy ugyanazt a hálózatot terjessze, ne kelljen manuálisan váltogatni. Millyen költséghatékony megoldás lenne a legjobb erre a célra?
-
La Magra
tag
válasz
Gubek-Einste #72596 üzenetére
Értem, köszi ismét!
-
shagy
tag
Sziasztok!
Elég gyenge vezetékes internetet adnak havi 5-6E Ft ért. Korlátlan adatkártyán gondolkodom. Milyen modemet érdemes venni, ami LAN-képes, hogy tolhassam a már meglévő (TP-link AC1200) routeremre? -
kory24
őstag
Sziasztok.
Van egy Asus RT-N18u routerem, amivel semmi gondom.
Csak annyi baj, hogy tv-n csak 100as ethernet port, wifi az ac-s, de routeren meg a wifi csak 2,4ghz...Milyen router (eszköz) lenne legköltséghatékonyabb, amit az asus router mögé tennék ap módban?
-
cstom
aktív tag
Sziasztok!
15.000 Ft körül szeretnék vásárolni megbízható routert 500/300-as Diginethez. A routeren 2 számítógép lógna vezetéken, illetve wifin 2 telefon, és egy Chromecast. Az nem számítana, hogy wifin nincs meg a teljes sebesség, csak kábeles részén legyen meg 500/300-as up/down.
Köszi előre is! -
kromatika
veterán
válasz
Core2duo6600 #72599 üzenetére
Többnyire a 8.genes notimat amiben Intel AC 8265 kártya van [link] illetve Huawei Mate 10 Pro,és Iphone 7 plus lenne állandóan rajta.90 négyzet méteres lakásban. Youtube,böngészés,hd videó stb...semmi különös.Használtban gondolkodom mert elég szűkös a keret.A leg fontosabb a lehetőségekhez képest ,leggyorsabb wifi kapcsolat és stabilitás.Tudom hogy az gigabit nem valószínű,de ahhoz minél közelebbi jó lenne.Használtban 10 ig. melyik a jobb? ASUS RT-AC1200G+, vagy TP-LINK AC1200(ArcherC1200 V.1). Illetve D-link ről nem olvastam valami jókat a topikban de ha azt mondjátok ezek jók akkor D-Link DIR-842 AC1200,vagy D-Link DIR-850L? Végül pedig újból TP-Link Archer C5 AC1200 V4 ami bele férne a keretbe. Kérnék szépen egy sorrendet ezek közül melyik az első három lehetőség.Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest