- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72996 üzenetére
De leírtam, hogy mihez kell. Lenne értelme a gigabites portoknak?
Egyáltalán itthonra van értelme ilyennek? Mi használja ezt ki? És mire?
Most egy 4Mbit / 0,2Mbit-es modemes van. Ez lesz végre cserélve. (0,2-es volt csak a feltöltés!!!)
Van értelme otthonra 100-200 MBit-nél többnek? -
-
-
-
tibor.sz
tag
válasz
Gubek-Einste #72978 üzenetére
Köszi a segítséget. Egyelőre megrendelem az Archer C7-et, az azért jobbnak tűnik. Aztán, ha a kipróbálás után esetleg nem hozza a várt eredményt, akkor visszamegy és kipróbálok valami mást. De erről a készülékről nagyon jókat olvastam, így bízom a sikerben.
-
BTom1970
aktív tag
Lakótelepi lakásba, GLAN-os internethez, 100 / 40 Mbit-es sebességűhöz elég lenne egy TP-Link TL-WR940N Router? 1db okostelefon, 1db okosTV és 2db laptop lenne rákötve. 2 szobát kell csak lefednie.
Köszi! -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Asus routerből melyiket ajánlanátok, ha a cél a legjobb hatótávú 2.4-es lenne? Mellette gigabites portok, és lehetőleg frissebb modell.
Köszi!
-
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
Egy ~60m^2-es tégla lakásba szeretnék új routert vásárolni. (Nincs túl sok fal, központi helyre kerül a router)
Digi 500 /1000 lenne bekötve.
Felhasználás: 1 asztali gép, 1 TV, a kettő összekötve filmezéshez ( smartshare, dlna), konzol, néhány mobil, [extrém esetben még egy két laptop].
Szeretném megúszni 15-20k környékén.
AC-57U amit kinéztem. Megfelel a feladatra? Van-e bármilyen ismert hibája/ hiányossága?
Köszi a segítséget! -
törölt tag
-
válasz
#04441088 #72981 üzenetére
Csatlakozva Kalihoz:
A wifinél minden lehetséges. Akár pár centi eltérés az elhelyezésben, antennaállításba is okozhat komoly különbségeket, de bizarrabb esetekkel is találkoztam már. Volt, hogy egy dísztárgy áthelyezése miatt omlott össze a wifi a lakásban, és arra is volt példa, hogy egy haldokló régi vacak helyére állítottak be egy izomwifis, máshol remekül teljesítő eszközt, és gyengébb volt az eredmény, mint a vacakkal.
MaCS
-
válasz
Szia,
Minden eszköz igényel beállítást a környezetnek, ellenoldali eszközök...stb. megfelelően, alapbeállításon egyik sem mérvadó.
Simán elég annyi is akár, hogy eltérő csatornára áll be a két router és máris más a szórás, illetve egyiket jobban szereti például a telefonod, mint a másikat.
Nézz át az új routeren is minden kapcsolódó beállítást és opciót, jelerősség legyen maximumon, a csatornák és a sávszélesség a megfelelő értéken...stb.
Ja, és az is számít, hogy pontosan azonos helyen és antenna állásokkal helyezkedjenek el.
Ha nem sikerül beállítani, a router problémás vagy wifi topikban kaphatsz segítséget: [link], [link] -
törölt tag
válasz
Itt látszódik, hogy az Asus már nagyjából semmit nem ér, ott ahol a Xiaomi fullon van.(az asusipcam is a Xiaomirol megy).
Ott ahol néztem ezt igazából kb. 10 méterre volt a routertol, 2 falon keresztül. A Xiaomi stabil, van jel, ez meg alig alkot valamit 2,4 GHz-n...
De ha kiugrok cigire, a routertol 5 méter kb., egyetlen fal, ott is hasonló a vételi jel.
Most akkor hogy van ez? Vigyem vissza eddigibe? Ezzel még a nappaliban sincs normális net, ami nagyjából a ház közepén van... A Xiaomival a konyhában is van 1 csík, ami a ház túlsó vége... -
törölt tag
Hali!
Tegnap vettem egy Asus AC57U -t. Az lehetséges, hogy a Xiaomi Mi Router 3G jobb lefedettséggel rendelkezik, mint ez az Asus?
Nem állítottam rajta semmit, csak adtam neki áramot, kíváncsi voltam, hogy milyen jelet produkál.
Ahol a Xiaomin még volt 1-2 csík, ott ezen az Asus-on full semmi...
Lehet, hogy ennyivel jobb a Xiaomi? Vagy default-on nincs max.-ra véve az Asus hálózat sugárzása -
Pano
addikt
válasz
Gubek-Einste #72979 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
-
válasz
tibor.sz #72967 üzenetére
A C1200 nem ajánlott a problémás SoC-je miatt.
Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)Az nagyon fontos, hogy megbízhatóan lefedje az egész lakást megfelelő sebességgel, és elbírjon egyszerre több eszközt is. A C5-nek például van 2 illetve 3 antennás változata is, nem tudom az számít-e valamit.
Újabban már csak fehér színű v4 kapható amelynek 4 antennája van. A v1 még 3 antennás volt, 2 antennás a v2 de ezek már nem kaphatóak. -
válasz
MaCS_70 #72975 üzenetére
Ezeket gondoltam én is, sok bizodalmam nekem se volt erre, vagy jó vagy nem, csak nem mindegy, hogy 3G vagy 4G sávszélben. Max egy próbát teszek vele, vagy van elfekvőben pc ventim, azzal esetleg tudom mozgatni a levegőt, néhány fokot lehet vele nyerni, ha beteszem valami cső szerű kereszt szellőztetős “dobozba”
Persze ez egy gyengébb érintkezési ponton is elbukhat.
Előbb tesztelem van-e 4G egyáltalán ott fent vele.
-
A nagy kérdés az, hogy mennyire melegszik fel a padlástér. Egy nyári napon a körülményektől függően 50 és 75 fok között bármi lehet, de összességében nem routernek való hely az. Meg egyébként a wifi számára is felettébb szuboptimális...
A szomszédomban tök azonos típusú beltéri eszközök közül volt, amelyik egy hűvös reggelt bírt ki szabad térben, az utódja meg ugyanott harmadik éve megy röccenéstelenül. Kiszámíthatatlan.
MaCS
-
Sziasztok!
TL-MR6400-et vettem, és lefedettség tekintetében, sajnos a jelenlegi helyén csak 3G van, padlástérbe feljebb tudom vinni, előtte persze letesztelem mobillal, hogy fent van-e 4G, csak kérdés a hőmérsékletet mennyire fogja bírni?!?
Illetve jelerősítőre valami jó javaslat, majdnem elég a teljes lakásban, de a kert vége fele már nem és ott is szeretném, ha lenne jel.
Padlástérbe az előny, hogy simán elhúzhatom kábellel az egyik antennát, akár tehetek két erősebb dbi-s megoldást is rá...
Köszi!
u.i élhető így szóval akár ebay-es rendeléssel is jól elvagyok -
Pano
addikt
Sziasztok!
Már évek óta szívok a routerekkel és kezd tele lenni a hócipőm, miután az utóbbi Asus RT-AC53 AC750 routerem is bedobta a törülközőt 2 év után (szerencsére visszakapom az árát).
Ez bírta a legtöbb ideig, de sajnos az alap problémák itt is megvoltak: egy idő után állandóan játszadozni kell a routerekkel amiket próbálok, mert vagy megállnak, vagy lelassul/elmegy rajtuk a net, újra kell indítgatni hetente/pár hetente és már rohadt unalmas móka mindig ezzel pöcsölni.
Pedig nincsenek nagy igényeim, csak annyi, hogy bekötöm, beállítom és menjen már normálisan.Internetem: Digi 500 megabit, optikai kábelen (későbbiekben tervezi a digi, hogy az ezres lesz az alap, így erre gondolnom kell).
Csatlakoztatott eszközök: 3-4 Wifi eszköz, 1 LAN eszköz.
Környezet: 65 m2-es panel lakás.
Keret: 15-20 ezer forint körülVendég módra, usb port megosztásra és egyéb francokra nincsen szükségem, csak egy stabil routerre, ami kiosztja a netet és bír ezzel a sávszélességgel (tudom, hogy wifin nem nyomható át ekkora, amelyiknél szükséges az van kábellel csatalkoztatva)
Nem tudom, hogy az összefoglalóban lévő lista mennyire friss?
Köszönöm a segítséget! -
válasz
tibor.sz #72967 üzenetére
Neked is csak azt tudom írni, amit az imént: a wifire nincs garancia.
Nekem TP-Linkkel egy ideje már elég korlátozottak a tapasztalataim, mert évek óta mindenhová Asust teszek, mivel azt jobbnak tartom.
Telepítettem Asus RT-AC66u routert 120+ négyzetméteres lakásba, és kiválóan ellátja wifivel. Sokan fele akkora területen panaszkodnak rá.
MaCS
-
válasz
Vangelis #72968 üzenetére
Ezt senki sem tudja megmondani, a wifi egy nagy sztochasztikus lutri.
Az Ubiquiti hálózati eszközei nagyon jók, de baromi sok az ismeretlen tényező.
Nem véletlenül írja le Gubek-Einste szinte naponta a nagy kérdést: "Falak száma, anyaga...", és ehhez kapcsolódóan írjuk le még rengetegszer, hogy a wifire nem lehet jósolni.
MaCS
-
Vangelis
félisten
Üdv Fórumtársak!
Egy ilyen cucc szerintetek használható lenne egy 2 szintes házban?
Jó lenne, ha lenne faxa térerő mindenhol -
tibor.sz
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben szeretnék tanácsot kérni:
Adott egy kb. 100 négyzetméteres, tégla falú lakás, hozzá egy kb. 40 négyzetméteres terasz. Az internetszolgáltatóm a DIGI, 1 Gigás internet jön be a lakásba (elméletileg, de ezt még sose mértem le) optikai szálon. Az általuk adott modem egyben router is, de az csak 100 Mbps-t tud. Ráadásul a lakás távolabbi részein már csak 5-20 Mbps jön. Így kellene egy másik router is, ami elég gyors és erős, elér a lakás távolabbi részeibe, és a teraszra is.
A hálózaton van egyelőre 2 db laptop, egyszerre legalább 2 db telefon (néha több is), 3 db iPad, HP nyomtató, TV és egy Spotify képes mini hi-fi. Ezeket kellene biztonsággal kiszolgálni. A gyereknek szinte egész nap megy a mese mese mátka...
Nekem a TP-Link márka szimpatikus, így ezeket a routereket néztem:
Archer C7 (extreme digitalban most 21.000 Ft),
Archer C5 (11-12.000 Ft körül),
Archer C1200 (15.000 Ft).Az nagyon fontos, hogy megbízhatóan lefedje az egész lakást megfelelő sebességgel, és elbírjon egyszerre több eszközt is. A C5-nek például van 2 illetve 3 antennás változata is, nem tudom az számít-e valamit.
Ti melyik készüléket ajánlanátok a felsoroltak közül, illetve van-e más ötletetek?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72965 üzenetére
Igen, ezt tudom, csak el szeretném kerülni még egy eszköz használatát.
-
-
Ðávid
aktív tag
válasz
woodworm #72956 üzenetére
Értem, köszönöm szépen. Akkor még átgondolom, hogy melyik legyen ezek közül. Az USB nem a legfontosabb kritérium, csak felmerült, hogy az se lenne rossz. A lényeges elvárásokat itt írtam le, azokat a Xiaomi kivételével (LAN portok száma) mindegyik teljesíti.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72959 üzenetére
Ebből TP link lett
-
válasz
WhiteWalker #72958 üzenetére
Asus AC57U vagy TP-Link Archer C5 jöhet szóba hazai beszerzéssel.
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Routert szeretnék venni. Kb 15 ezer Ft amit szánok rá , legyen AC wifis , gigabit lan/lan portokkal ( 4db).
Jah és nem bánnám ha lenne rá open wrt -
válasz
Bismarck24 #72954 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
woodworm
veterán
Igen, nagyjából ez a helyzet. Az első válaszomban ezért ajánlottam a xiaomit, mert arról biztosan tudom, hogy jóval többet tud. Bár szinte mindenki cfw-vel használja.
Az írási sebessége 30-40MB/s, olvasni 60-70 MB/s tud, de értek már el ennél magasabb sebességet is. A dir860l volt még hasonló, de azt már csak használtan kapni. Az ac57u hasonló hardver, csak ott lespórolták az usb3-as portot. -
Ðávid
aktív tag
válasz
woodworm #72942 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod.
Tehát hiába van USB 3.0 csatlakozó a routeren, akkor sem feltétlenül tud sokkal nagyobb sebességet elérni, mint az USB 2.0? Ha jól látom a dolgot, akkor ez a SoC-on múlik. Vagyis a 30 ezer körüli routerben sincs olyan SoC, ami képes lenne kihasználni az USB 3.0 sebességét?
-
Bismarck24
tag
Sziasztok!
1 gigabites nethez szeretnék vásárolni egy jó minőségű routert olyan 40e. ft körüli árszegmensben. Igazából nem vagyok annyira márkahű, de volt már tp-link és d-linkes routerem is. Jelenleg a telekom szolgáltatótól kapott dlink dir-842-es fapados routert használom. Garantált letöltésem 300mbit/s garantál feltöltésem 200mbit/s.
-
oak
tag
Sziasztok! Rendelnék TP-Link Archer C7-et, érdekes, hogy éppen melyik verziót kapom? Van közöttük érdemi különbség?
-
-
Tegnap a mikrós netet is beállítottam a 66U-n és igazából totál jól működik, teljesen kimaxolja a 25Mbites csomagot, streaming szolgáltatók sem akadnak, mint a WDR4300-zal. Lehetséges az, hogy egy ilyen, erősebb kategóriába szánt router ugyanabból a vezetékes netből jobbat hoz ki?!
-
gabor_01
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72946 üzenetére
Ez engedi a DFS csatornákat beállítani?
Semmi infó sincs erről a netten.
Köszi. -
Magga
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72946 üzenetére
-
Sciroppo
csendes tag
ahantos1963, Gubek-Einste, koszonom a tippeket es az iranymutatast!
-
-
csikgabor
csendes tag
sziasztok!
Vettem egy TP-Link Archer C50 AC1200 kétsávos wifi router. 500Mb/s netem van azért vettem ezt a rutert mert szeretném wifin kihasználni a sávszélességet. A gond annyi hogy max 100Mb/s mérek minden ezközzel.
Utólag derült ki hogy a ruter wan portja 100mb/s tud. Akkor ez csak paraszt vakítás az akár 860Mb/s 5Ghz-n?
Mert ugye a rúter csak 100Mb/s t tud fogadni? -
woodworm
veterán
Csak nem neked válaszolt, így nem fedi a kérdésed. Azok közül egy sincs, amelyik az ac57u-val megegyező árban van és megfelelő hardverrel rendelkezik, hogy az esetlegesen rendelkezésre álló usb3-as portot érdemben ki tudja használni.
Megközelítőleg 30e forintig az asus ac66u b1, ac58u/ac1300g+, xiaomi 3g, amivel esélyed van 30MB/s-nál magasabb másolási sebességeket elérni az usb3-as porton. Az asus ac57u elvérzik az usb2 korlátain, annál kb. ez a 30MB/s a határ.
Az asus ac58u/ac1300g+ páros ugyanazt a hardvert takarja, utóbbi sokáig akciós volt, de ma már nem nagyon találsz olcsón. Ha a 30e belefér nálad az ac57u árkategóriájába, akkor rajta, máskülönben csak a xiaomi 3g van. -
Magga
aktív tag
Sziasztok! Ap-nek keresek Asus routert. Gigabit LAN szükséges, a wifi sebesség nem releváns, de stabil legyen. 15 m UTP kábel végén lóg most egy 1043 v1 tp link, de az 500-as netet nem bírja, sokszor lefagy és újra kell indítani. Szóval LAN-on lenne rajta egy PC a wifire pedig 2-3 db wifi-s kapcsoló csatlakozna. Nem akarok kompromisszumot kötni az ár miatt, de nem akarok feleslegesen drága eszközt sem a feladatra. Ac57u jó áron van, jó megoldás lehet? Használt is szóba jöhet...
-
válasz
Gubek-Einste #72929 üzenetére
Szóval, meg tudom erősíteni, az AC66U B1 tudja az androidos mobilt modemként kezelni gond nélkül, akár automatikus beállításokkal is, nem kell babrálni vele. Természetesen tesztfázis jön, remélem hosszabb távon is beválik a feladatra!!!
Egyébként nagyon masszív kis cucc, nem olyan, mint az eddigi TP-Link routereim (pl. 1043nd vagy wdr4300), hogy kb. egy nyomtatott áramkör és a burkolat, van súlya, nem gagyi a műanyag minősége sem, a tápkábel/csati is komolyabb minőségűnek tűnik. A beállítási felület is tetszik. Egyedül azon lepődtem meg, hogy fixek az antennák. Ez sokadlagos dolog, nem is olvastam utána.
Két kérdés viszont! Jól látom, hogy az 5Ghz-es adót nem lehet kikapcsolni? Másik, hogy a TP-Link-ről valahogy át tudom hozni a beírt MAC-címeket (megy a szűrés nálam) vagy itt is be kell majd pötyögnöm?!
Köszi minden eddigi segítséget egyébként!
-
-
ahantos1963
kezdő
válasz
Sciroppo #72933 üzenetére
Bármilyen ajánlott Gigabites router kell. Elfogadható áron.
Ennek a rúternek volt szerencsém az elődeihez, max 50 megás inter-nyet-hez valók, a Wifi 1 hét alatt hisztis lesz és bedöglik. Kikapcs, újraindít.
100 megás internyethez 100 megás rútert ajánlani szerintem "köcsögség" a szolgáltató részéről.Nekem a 10Mbites modem mögött is Gbites router van. Legalább a belső hálózat legyen fürge.
-
válasz
Gubek-Einste #72929 üzenetére
Köszi! Már megvan a cucc, délután kiderül.
-
Sciroppo
csendes tag
Sziasztok,
nem rég kötötték be hozzám a diginet 100-at, UTP kábelt vezettek be, de szeretném, ha wifin keresztül is jönne a jel. Szeretnék egy kábelt a pc-be, egyet az xbox 360-ba és a wifit magát. Kb. egy 50 m2-es panellakásról van szó. A digi oldalán ezt olvastam: TP-LINK TL-WR842N. Mehet ez vagy vkinek van jobb tanácsa, amivel ki tudna segíteni? Köszönöm! -
Ðávid
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72930 üzenetére
Szia!
Az AC57U-hoz hasonló router lenne ebben az árkategóriában USB 3.0 csatlakozóval?
(Én követtem el az említett rajzot.
)
-
solor
tag
válasz
Gubek-Einste #72930 üzenetére
Köszönöm a gyors és korrekt reagálást.
-
Jelenleg az AC57U az egyik legoptimálisabb választás.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
-
solor
tag
Üdv!
Laikusként a korábban rajzolthoz hasonló családi házba (Telekom 150/50 esetleg később 300/75) 15000 forintig szeretnék routert.
Van most ajánlottabb / "best buyabb" vétel az ASUS RT-AC57U -nál? Szeretném, ha a teljes sebesség menne wifin...
Köszönöm a segitő válaszokat. -
Jó reggelt! Ma megvenném a ASUS RT-AC66U B1-t és lenne két kérdésem.
1.) A dobozon vonalkód környékén gondolom jelölve van valahol, hogy a B1 modellről van-e szó, csak nehogy a régebbit hozzam el?!
2.) A manual-ban nem írja, hogy androidos telefont is lehetne használni usb modem-ként, de az N18U esetében sem, amiről viszont láttam videót ilyen felhasználásra, onnan szedtem ki a képet.
Köszi!
-
válasz
heraclea666 #72918 üzenetére
Én erről már lebeszélnélek -- sokat volt szó erről itt is.
A 4G-s routerek a tapasztalatok szerint erősen túlárazott, nem éppen csúcsmodellek.
A Hardveraprón most is láttam Mikrotik wAP LTE külső LTE-egységet 30e Ft alatt, ami külső egységként sokkal jobban ellátja a saját routeredet, mint egy kombi egység vagy egy USB-s vacak, mivel eleve jól optmalizált, rugalmasan, akár kültérre is elhelyezhető eszköz.
MaCS
-
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Obyboy #72922 üzenetére
Megerősítettem pirossal az előbbi rajzon a főfalakat. A ház eredetileg kockaháznak indult, de menet közben áttervezték és hozzátoldották a hátsó részt.
Rendben, köszönöm az ajánlást! Utánaolvasok ennek a típusnak.
Ha kiegészítem a korábbi elvárásaimat annyival, hogy legyen rajta USB 3.0 csatlakozó, akkor mit tudnál ajánlani? Ugyanis felmerült olyasmi még, hogy kötnénk rá merevlemezt torrenthez és hálózaton belüli megosztáshoz.
-
Obyboy
addikt
A tervezett hely és a kép alsó részén lévő szoba közt legrosszabb esetben is két főfalat kell átvinnie a jelnek (felénk az ilyen építésű házat L-es tömbháznak hívják) szerintem ezt tudnia kell egy routernek. Az általad fentebb írt összegbe a többször ajánlott Asus AC57U simán belefér.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Obyboy #72915 üzenetére
A ház téglaépítésű. A hátsó részbe nem biztos, hogy ki tudom húzni a kábelt, szóval oda nem ártana, ha kellő erősségű Wi-Fi jelerősség jutna.
Készítettem egy vázlatot a ház alaprajzáról. Bejelöltem, hogy várhatóan hová fogják tenni a szolgáltató eszközét. Mondjuk inkább úgy, hogy azt szeretnénk, ha abba a helyiségbe kerülne és nem máshol fúrnának. -
heraclea666
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #72919 üzenetére
Köszönöm a gyors választ megnézem honnan lenne érdemes megrendelni.
-
válasz
heraclea666 #72918 üzenetére
Szia!
Ezekből válassz szerintem:
TL-MR6400 - ~25000Ft-tól.
Archer MR200 - ~30000Ft-tól.
Archer MR400 - ~38000Ft-tól.Az n szabványos WiFi-vel szerelt modell még épp a kereten belül van. Ha nagyon gyenge a térerő az adott helyen, akkor bármilyen eszközzel lehetnek stabilitási gondok.
-
heraclea666
csendes tag
Sziasztok. Milyen routert ajánlotok ami sim kártya befogadással rendelkezik és tudja tartani a stabil 4g-t.? Eddig egy alcatel Mifit használtunk de összességébe 8 hetet volt eddig szervizbe pénzt nem adnak vissza és inkább vennék másikat és ha lehet ne 100 ezres legyen olyan 25 körül akár használt is jólenne és ne usb által lehessen külön adapterrel belerakni a simkártyát hanem rendesen. Sajnos rendes internet szolgáltató nincs ami bekötné a kábeles netet emiatt lett ez a 4g s korlátlan kártya.
Válaszokat elöre is köszönöm -
Genius007
őstag
válasz
Konyika #72912 üzenetére
Én egy Linksys WRT3200ACM Routert vettem, kemény 40.000,- Ft-ért itt PH!-n (boltban 70k körül van).
Külföldről pedig rendeltem egy Intel 9260 WiFi kártyát, ezzel már jön a Gigabithez közeli sebesség.
Speedtest 950mb, torrenten pedig 115mb/s jön.
Nyilván másik szobába falon keresztül / több falon keresztül kicsivel gyengébb, de nem számottevően.
Fontos még az is, hogy a routert 160mhz-re lődd be és 5Ghz-re, más finombeállitást egyenlőre nem végeztem, elvileg még ki lehetne belőle többet is sajtolni, de egyenlőre elég ennyi nekem, plusz időm sem volt nagyon szöszmötölni vele tegnap. -
Obyboy
addikt
110m2 egy szinten elég nagy kiterjedésnek számít wifi ügyileg, főleg ha a '60-as években vályogból vagy szilikátból építették a házat. Ha kábelen akarod elvinni a jelet a végpontokig akkor nincs gond, viszont ha wifin szeretnéd lefedni a házat ahhoz szerintem egy eszköz kevés lesz. Amit a telekomtól kapni fogsz ONT az is tud wifit szórni de ez tuti nem fogja lefedni az egész házat. ONT + router egy távolabbi helyen már jó eséllyel lefedi a házat.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan bekötik hozzánk a Telekom 1000 megabites internetszolgáltatását. Ehhez keresek routert. Nézegettem a témaösszefoglalót, de nem igazán tudtam eldönteni belőle mivel járnék a legjobban. A következő elvárásaim vannak az eszközzel szemben:
- képes legyen kezelni a teljes sávszélességet, amit a szolgáltató ad
- minimum 4 darab gigabites Ethernet csatlakozója legyen a belső hálózat felé
- fedje le a házat, ami egy '60-as évek elején épült 110 négyzetméteres egyszintes családi ház. Számítógépek és telefonok lesznek a két ellentétes pontjában is az épületnek, tehát valamelyik irányban több falon keresztül is kell mennie a jelnek.
- a rászánt összeg 15-20 ezer Ft. Lehet használt vagy új is, a lényeg, hogy a feladatát lássa el. Ha nagyon szükséges kismértékben tudok feljebb is menni az árban.Minden segítséget előre is köszönök szépen!
-
válasz
TaylorXIII #72911 üzenetére
Nem ajánlott a gyenge sebességbeli képességei miatt.
-
Konyika
senior tag
válasz
Genius007 #72900 üzenetére
Nyugi, nem vagy "gyöker"
De ha te az vagy akkor én is
Én is pont ezen gondolkozok, hogy kellene Gbit-es net a laptopomra. A routerem elvileg tudja (mikrotik hap ac) a laptop viszont csak 2x2. Milyen hálókártya kellene bele? (Acer aspire v17 nitro 592g)
És nem gondolkozok 5m cat6 kábelben
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Gubek-Einste #72908 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Gubek-Einste, libit!
Igazából a TP-Link Archer T2UH AC600-at kiderült, hogy már megrendelte. Látom az ajánlottak között van a T4U. Az jó hír. A T2UH is jó lesz neki? Meg engem az aggaszt leginkább, hogy ugye a Cisco csoda az gondolom nem túl acélos wifi ügyileg mivel még antennája sincs. Na és ez fogja adni a jelet annak a wifi sticknek. Egyébként nekem is ilyen modemem volt és 2 szobával arrébb tényleg elég gyenge volt már. Sok elérhető hálózat miatt is minden bizonnyal ahogy informálódtam. Panel lakás, szóval 22 hálózatot látok pl. jelenleg. Szóval nagyon befolyásolja, hogy milyen jelet kap a wifi stick az, hogy milyen router adja azt, ugye? Írta, hogy kapott kölcsönbe egy Tplink TL-WN821N-et és azzal úgy kapott jelet a gép ami neki már jó. Szóval jó lehet neki szerintetek A Cisco+wifi stick combo?
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Genius007 #72902 üzenetére
Én épp ezen agyaltam, hogyan pörgessem fel a wifim gigabithez közel, ha már egyszer fizetek érte.
De végülis vettem egy 5 méteres Cat6-ot 600ft-ért és a nagyobb fájlok (40-50Gb) amiket néha leszedek azok jönnek zsinóron Gigával, a többiek meg Wifin hozzák a 100Mbitet.(ha max 10k-ból is kihozható lesz a gigabit wifin, akkor beruházok rá, Többet nekem nem ér).
-
libit
tag
válasz
TaylorXIII #72907 üzenetére
ha lenyeges a sebesseg (pl. halozaton beluli masolas) akkor a TP-Link Archer T4U AC1200 helyett inkabb
ASUS USB-AC54 B1 AC1300.ugyanott (kb 7 meterre a routertol, azzal egy szobaban) az asus 20MB/s helyett 30-40MB/s-ot tud es meg a jelerossege is sokkal jobb, igaz valamivel dragabb is
szerk.
a T4U V1 volt, mar letezik V3 belole -
válasz
TaylorXIII #72907 üzenetére
Ajánlottak: TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14
Dual band képességgel: Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH -
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Cisco EPC3925 modem/router kombóhoz mit ajánlanátok számítógépbe usb-s routerek közül olyan 10000 forintig. Egy haveromnak kéne. Sajnos azt nem tudom pontosan milyen nete van 120/20 lehet maximum. Telekomos. Ott meg úgy tudom a feltöltés elég kicsi. Telón mért egy 40/10-et.
Eddig ezt a kettőt nézte:
TP-Link Archer T4U AC1200
TP-Link Archer T2UH AC600Ezek közül melyik jobb? Mit ajánlanátok még?
Előre is köszönöm a segítséget és válaszokat!
-
-
Buckey
őstag
válasz
Genius007 #72902 üzenetére
Nekem meg 2006-2007-ben volt kemény 512/128 kbps-os netem. Csak ennyit tudtak adni megyeszékhelyen. Mondjuk ez a város egyik szélén volt. A másikon már akkor is 5Mbps/512kbps volt a net, ami akkoriban nagyon gyorsnak számított a környéken!
Egyik ismerős hölgynek már akkor 50/25 Mbps net-et akartak megduplázni a DIGI-nél, igaz, Pápa környékén. És olcsóbban, mint amennyiért itt az akkori legnagyobb netcsomagot adták!Úgyhogy ez a környék, ez a megye (a megyeszékhely legtöbb része, de azért van egy-két helyen mutatóban 500 Mbps net) le van maradva sebességben. De az árak természetesen megelőzik a fejlettebb vidék árait. Konkurencia sajnos nem várható, a T-Home és a Tarr Kft. nem enged senkit a területére, illetve ez a kettő úgy építette ki a hálózatát, hogy még véletlenül sem legyenek egymásnak konkurenciái (még az árak is szinte megegyeznek a sebességek függvényében.)
Több, mint egy éve csak mobilnetet használok (Telenor MyTV-vel), sok ismerős hülyének néz, de mikor meglátják, hogy gyorsabb a net és kb. ugyan annyiba kerül, mint a lassabb vezetékesük, akkor meg el vannak ájulva! Ráadásul a mobilnetem is korlátlan ebben az árban!
Ha még bejön az 5G, és nem lesz sokkal drágább, mint a mostani 4G, akkor beruházok arra. Az lesz ám a net-kánaán!
-
Genius007
őstag
válasz
Buckey #72901 üzenetére
Nyugi, átérzem amúgy.
30 éves vagyok most, 16éves koromban volt először otthon internetenem amikor elköltöztünk családi házba a határ mellé. Ott WiFi-s mikrós net volt, és örültem ha 3mb-val jött, a sebességével nem is volt baj annyira akkoriban, inkább a pingekkel, randomra 100-400 között repkedtek, kemény 4évig szenvedtem vele, pont akkor amikor az "online játékos énem" kibontakozóban volt (cs source), ne tudd meg hány estét végig anyáztam magamban a szembe lévő net hostingos ürgének ... már annyira felbosszantott, hogy ilyen netet tud csak adni, hogy vettem itt PH-n egy primfokuszos parabolát (közel 150k volt akkor boltban, h1000-es kábellel, mikrotik rendszert vettem otthonra, és kénytelen voltam 15km-ről "venni" a netet egy másik országból, hogy tudjak normálisan játszani (feltéve ha jó idő volt)Szóval tudom miről beszélsz ...
Lehet most ez a "perverzióm" hogy wifin jöjjön a gigabit az miatt is van, hogy régen ennyit szivtam vele.qnadam: Tudom, de elég sokan ellenem voltak, hogy minek, meg több száz ezer forint lesz, és lehet nem is jön át, stb stb, no de sebaj, legalább magamnak kitapasztaltam, viszont a 60ghz részt most nem értem.
-
Buckey
őstag
válasz
Genius007 #72900 üzenetére
Te kis telhetetlen!
Én még a vezetékes 100 megának is örülnék, de csak 20 megát tudnak adni (annyiért, mint máshol az 1000-et, de ezt már kitárgyaltuk).
Így marad a mobilnet, ami eddig min. kb. 2-5-ször gyorsabb volt, mint a vezetékes net. Úgyhogy legyen elég az a 300-400 mega!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyomtató topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 41mm
- Eladó 26 db Apple Watch óraszíj (45 mm-hez, kifogástalan állapotban)
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V11 - i5-12400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V10 - i5-10400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V54 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest