- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
dzoli87 #71886 üzenetére
Szia nekem van egy RT-AX88U, de még nem használtam VPN-re. Ha esetleg veszel egyet akkor nem ajánlom lefrissíteni a FW-t, mert nem jó. A gyári FW volt a legjobb, igaz volt WAN sebbesség felismerés probléma, amit kijavítottak a mostani FW-ben, de a Wifit teljesen elrontották. Nem tudom használni a következő csatornákat 5GHz-en: 64, 104.108,116,120,124,128. Egyszerűen eltűnik a wifi, ha ezekre állítod. A Download Master Utility sem megy jól windows alatt, csak webes felületet lehet használni.
Lehet Merlin jó rá, írd meg ha mégis veszel és kipróbálnád. Köszi.
Nyitottam egy topikot róla. -
Buckey
őstag
Az Edigital megint akciózik. Valamiért nagyon meg akarnak szabadulni az Asus RT-AC1300 G+ routerüktől.
Vagy csak azt akarják, hogy vegyem már meg.
Pedig nekem az ASUS RT-AC66U B1 akcióra fáj a fogam. -
válasz
concware #71892 üzenetére
A weboldalán megtalálsz róla mindent. https://asuswrt.lostrealm.ca/
A letöltő kliense annak is Download Master néven fut, de igazából az egy Transmission, csak az ASUS saját GUI-t tett rá, de használhatod a Transmission Remote GUI-val is akár. De telepíthető rá Entware is, amire meg tudsz tenni rendes Transmission-t.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
gabor_01 #71872 üzenetére
Te a kis pálcikáról beszélsz, azokról láttam én is YT teszteket (valóban feleslegesek), azonban a "nagy doboz" az már kicsit nyereségesebb.
@krealon: köszi a kiigazítást
-
woodworm
veterán
Lehet, hogy több találat van az f300-asra, de ha el is olvasod, akkor tapasztalhatod, hogy nagy része kérdés. Ezért nem hiszem, hogy releváns találat lenne. Ha a rá kapott válaszokat is megnézed, akkor megtudod, hogy egyik sem igazán ajánlott, alig néhány pozitív visszajelzés van velük kapcsolatban.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Hogy van az, hogy a Tenda F3-ról csak pár bejegyzést találok itt a keresővel, azok is nagyjából csak annyit mondanak, hogy olvasták valahol, hogy nem ajánlott, F300-ról viszont sokkal többet és pozitívabbat? A Tenda honlapja alapján ez utóbbi 2 évvel öregebb termék, és a legutolsó hivatalos firmware is 2013-as.
És pl. F3-at nem árul a Mediamarkt, F300-at viszont igen - nekem ez is furcsa.Haldoklik a TP-Link routerem, Digi 100-as nethez keresek egy routert, ami kiszolgál (notebook + telefon + tv, semmi más, 50 m2-en), szóval nem kell ac-s, és árban sem mennék ezek fölé. Rendeltem egy TP-Link WR841N-t az Emagtól (ebből láttam, hogy van v14-es is, ami talán 2017 decemberi), viszont már 4 napja csak annyit ír, hogy rendelés beérkezett, szóval nem fogom egy darabig megkapni.
Rendeljem az F3-at, vagy az valamiért tényleg nem ajánlott, vegyem az F300-at, mert hiába öreg, minőségi, és elég arra, amire használnám, vagy nézzek valami teljesen mást? Ez utóbbi esetben mi lehet megfelelő?
Köszi!
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Egy Asus RT-AX88U vásárlásán gondolkodom.
Merlin FW lenne rajta mert az tudja az AES-256-GCM-et.
Amit szeretném ha tudna, hogy 200-250Mbps-et VPN-en át tudjon tolni.
Van egy fizetős VPN szolgáltatásom és Openvpn kliensként csatlakozna.
Ez a router egy quad core 1.8GHz procival rendelkezik 1GB RAM társaságában.
Át tudhat ekkora tempót tolni VPN-en?
Ha van más opciója valakinek az is jöhet!
Köszi! -
-
válasz
Gubek-Einste #71881 üzenetére
... mármint a FW-t, gondolom, Merlin/HGG-re...
MaCS
-
-
Lori82
senior tag
Sziasztok,még mindig routert keresek. Láttam ajánlottátok az archer c5 v4-et. Történt valami design váltás,mert fekete 2 antennásat is láttam, meg fehér 4 antennásat is? Sőt az emagon van most egy jó kis akció,de ez nem az amit ajánlottatok ugye? [link]
-
válasz
joeeye #71876 üzenetére
Ha jól értelmezem, az ONT-ot bridge-ként modemmé fokoznád le, és egy saját routerrel oldanád meg a feladatot, ugye?
Jó lenne ismerni a ház paramétereit, de az örök igazság: a wifire nincs garancia!
De ha most majdnem jó, csak a legtávolabbi sarkok esnek ki, akkor jók az esélyeid.
Én ebben az árkategóriában az Asus RT-AC86-ost ajánlanám, aminek eleve nagyon jó a wifije, ráadásul HGG-vel szükség esetén tuningolható is. Kb. fele ennyiért ugyanez igaz az RT-AC66 B.1-re is.
MaCS
-
krealon
veterán
válasz
Surfym@n #71871 üzenetére
"igen 2,4G-s az antenna (5G-s antennák beépítettek a c7-ben)"
Sajnos tevedsz.
A TP-link Archer C7 v2 -nek a kulso antennai 5GHz-esek es a 2.4 GHz-esek a belsok. (Az U.FL, RP-SMA a kulso antenna.) -
joeeye
csendes tag
Sziasztok!
Egy erősebb routert keresek. Diginet, ZTE F668 ONT routerrel. Erre akarok valamit rádugni, mert a ZTE a ház legtávolabbi pontjaiban nem szór jelet. Olyan kellene ami egy nagyobb ház legtávolabbi pontjaira is tud viszonylag erős jelet szórni.
Gigabites kellene, Dualband. Max 60.000 Ft-ig.
Amit kinéztem: TP-LINK ARCHER C2300.Szerintetek? Vagy valami más javaslatotok?
Előre is köszönöm
-
Surfym@n
senior tag
válasz
humigabi #71868 üzenetére
igen 2,4G-s az antenna (5G-s antennák beépítettek a c7-ben)
tplink gyári antennák, amiket egyenként lehet megvenni (MM-ban kb 2,5eFt/db)
digionline 720p streaming már nem akadt a kertben sem, előtte volt akadás...
pontos méréseket nem végeztem, csupán ezzel a gyakorlati tapasztalattal tudok szolgálni -
Dodeszh
tag
válasz
Gubek-Einste #71847 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Kenderice #71843 üzenetére
Én egy TP-link Archer C7 v2.0 routert használok huawei e3372h-153 4G/LTE stickkel.
Legújabb gyári fw-el gond és utólagos beáll nélkül megy azonnal. (a sim kártyát mielőtt a stickbe raktam, telóba rakva lekapcsoltam a PIN kódkérést)
A routerhez vettem 8dBi-s antennákat (3db) így már kert végében is (30m) frankó az erősség.
A huawei stickhez is kapható külső antenna ami a 4G vételt javítja (nem a két kis külső pálcika antennára gondolok, hanem erre a 35dBi-s dobozkára
)
-
Misser
tag
Szervusztok,
megerősítésre lenne szükségem, hogy az ASUS AC57U jó választás lesz nekem az alábbi elvárásokra:- 40nm-es kis lakás
- 1 TV, 3mobil, 1 tablet, 1 laptop kiszolgálása
- gyári állapotban tudjon torrentet kezelni (heti 1-2 film letöltése és seedelése pár napig)
- ráköthető külső hdd
- a hdd-t jó lenne elérni külső hálózatról is akár. eseti igény lenne.
- a TV-re wifin küldje a hd-fhd filmet
- valamilyen közepes digi csomagom van, ha sebesség eléri a 3-4Mb/sec-et, akkor én már elégedett vagyok.a lenti pontokat nem várnám el párhuzamosan. Tehát nem gond, ha a torrent nem megy míg filmet nézek.
Valamint at is kábelezhetem, ha a TV-t jobb lenne madzaggal. De ha működik wifin, akkor megspórolnám ezt a macerát.20ezer alatti ár belefér. Jó lesz ezaz asus? elkél erre is azért egy custom fw?
Ha mindezt jól tudja ez az asus, de custom fw kell rá, akkor azt is megoldom. 20 fölé nem szeretnék menni. -
semetka
őstag
Tplink C7 v4-ben a külső antennán megy már mindkét frekcencia? Ezt meg tudja nekem erősíteni valaki? Illetve v5-ben már nem levehető az antenna?
-
concware
tag
Sziasztok!
ASUS RT-AC66U B1 router-rel, a gyári ASUSWRT-vel és a download master-rel meg lehet oldani a torrent-ezést és a folyamatos seed-elést?
Előre is köszönöm!
-
Golota
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71858 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot! Megnézem mindkettöt!
-
kdavid86
tag
válasz
jmuranyi #71860 üzenetére
Koszonom a segitseget!
Olvastam a topik osszefoglalot, de sajnos igy sem sikerult kozelebb jutnom. Panelban lenne hasznalva, szoval mindenkeppen dualnak kellene lennie.
Nehany extra, ami jol jonne: guest network, p2p kliens futtatasa (gondolom itt az asusok elonyben?). Mostani belepo tp linket cserelne, mert azzal surun elofordul, hogy akar 5m-rol is gyenge a jel, illetve surun ledobal (gondolom itt az interferencia miatt). Kb 3-4 eszkoz lenne konstans racsatlakoztatva wifin keresztul es a lan portjait egyaltalan nem hasznalnam. -
jmuranyi
tag
válasz
kdavid86 #71859 üzenetére
Szia! Írhatnál egy kicsit arról, hol lenne használva.
Családi ház, panel, stb...Egyiket sem ajánlanám, nincs velük tapasztalat, százas portjaik vannak.
Iilletve a sávonként külön külső antennák adott helyzetben jobban állíthatók,
a felsoroltakon nem ilyen van.Nagyon jó a topik összefoglalója, vagy egy-két oldalt érdemes visszaolvasni.
Utána a kinézett router saját topikját is érdemes egy kicsit olvasni.De hogy valami ajánlás is legyen, a 10-20k HUF közötti árszinten, AC-s routerek,
haza beszerzés esetén a TP-LINK Archer C5v4, vagy ASUS AC57U,
kínából rendelve a Xiaomi Router 3G. -
kdavid86
tag
Sziasztok!
Nem hozzaertoen kineztem 3 routert.
- TP-Link Archer C20 AC750
- D-Link DWR-118
- ASUS RT-AC51UCsak is wifi lenne hasznalva. Jelerosseg/konfiguralhatosag szempontjabol melyiket ajanlanatok es miert?
-
-
Golota
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71855 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Egy családi házban lenne használva, nincs szomszéd, max 2-3 wifi jele "lóg be". A későbbiekben kb 10-12 eszköz lógna rajta wifin, (kb fele okos kapcsoló), illetve 6-8 eszköz lenne kábelen, egy switchen keresztül. Soknak tűnhet, de jellemzően nem egyszerre zabálják a sávszéleséget.
Az ár nem elsődleges szempont, de jó lenne első körben 50 körül kihozni, később úgyis kell még bridge, switch, etc, szóval a vége valószínűleg sokkal többe lesz.
Egyéb igények: VPN, 802.11ac, 5ghz, mimo 2x minimum, guest network és kb 1000 m2 a telek, jó lenne, ha lefedné, szóval valami masszívabb antenna nem hátrány.
-
válasz
Golota #71853 üzenetére
A stick + router esetében figyelni kell a kompatibilitásra így emiatt optimálisabb a SIM kártyás eszköz.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
halisa
tag
válasz
Gubek-Einste #71852 üzenetére
Találtam ilyen leírást az antennáról.
-
Golota
aktív tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy hálózatot összeraknom, de ahol csinálom, csak 4G szolgáltatás van, egyelőre nincs kábeles internet.
A kérdés: jobban megérné egy Huawei B525 router, vagy egy LTE stick és egy mezei router? Nem ismerem a Huawei routereket, nem tudom, hogy a LTE-t leszámítva mennyire használhatóak.
Árban valószínűleg kicsivel olcsóbban meg lenne a stick+ router, ráadásula későbbiekben az upgrade könnyebb, mert csak lecserélem a routert.
Mit gondoltok?
Köszi! -
-
válasz
kalapacsolok #71848 üzenetére
Powerline használhatósága sokban függ az áramhálózat állapotától.
-
halisa
tag
Sziasztok! Segítsetek, kinéztem ezt a modellt : Huawei B315s-22 itt kapni is lehet + antennát is adnak hozzá. Kérdés nálunk működne -e Telekom-os kártyával? Illetve van-e valakinek tapasztalata ezzel a típussal.
Vagy nézzek egy Asus routert Pl: RT-N18U ? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71807 üzenetére
Köszi a javaslatokat, átnézem ezeket, beköttetem a netet és jelentkezem!
Viszont azon gondolkoztam, hogy ha a netkábelt nem tudom áthúzni, és az általad linkelt wifi stickek a PC-re max 300-600 mbites netet tudnak hozni, hogy nem járok jobban egy powerline adapterrel? https://edigital.hu/powerline-adapter/d-link-dhp-601av-powerline-av2-1000-hd-gigabites-starter-kit-p403468
pl ez akár 1000 gigabites sebességet is ír. Nem jobb ez, mint a wifi + USB stick megoldás? Persze wifi-re ettől függetlenül szükségem van az egyéb okoseszközök miatt.
-
-
uriember
aktív tag
válasz
Azt nem tudom. A megjegyzésed a külső-belső antennákkal volt kapcsolatos, arra válaszoltam.
Egyébként evidensnek tűnik, hogy a távolság a külső antennás eszközöknek kedvez, de a legtöbb user házon belül használja a routerét, ott meg nem vehető észre különbség az átvitelben, hacsak nem 2,4GHz-es sávról beszélünk, de ott is lehetséges, hogy egy családi házas környezetben egy belső antennás eszköz jobban teljesít, mint pl. lakótelepen egy 3 külső antennás hasonló paraméterű. Azonos környezetben csak próbával deríthető ki, melyik a jobb. -
válasz
Senki ne fogja megmondani, hogy egy tök ismeretlen helyen és körülmények között milyen lesz a wifi.
Nálam az 56-os tudta a kb. 30 métert a háztól (2,4 GHz) -- távolabb nem néztem. Igaz, ugyanitt az N18-as több száz méterre is "ellát" a víz felé.
Az 56-os nem egy új típus, de nálunk nagyon bevált.
Az USB-s 3G sticket kezelte.
Nem tudható, hogy ott az adott környezetben melyik eszköz hogyan fog teljesíteni, csak, ha kipróbálja -- és még akkor sincs garancia arra, hogy ez stabil lesz.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #71840 üzenetére
De, végigbogarásztam a tulajdonságaikat, és explicite kijelentve nem tudnak bridge-módot.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #71839 üzenetére
A korábban itt többször ajánlott TP-LINK-ek valamelyikét nem próbáltad?
-
Tapasztalatok a D-Link DWR-921-essel:
1. Akkor is NAT-ol, ha az le van tiltva a menüjében.
2. Újraindítás után nem mindig találja meg a mobilnetet. Ezért aztán magára hagyott rendszernek nem ajánlom.
3. Időnként eljátssza azt, hogy a GUI-ból visszadob a bejelentkező ablakba, továbblépni viszont nem enged, "User alreadi logined" (sic) üzenettel. Aztán pár perc után magához tér.
4. A wifije elég hervatag. A ház legtávolabbi pontján, ahol még vígan megy az 5 GHz az Asus RT-AC87-ről, már alacsonyabb jelszintet produkál, mint a 30 méterre levő társasház közelebbi lakásai úgy, hogy a D-Linkkel egy irányban vannak...
5. Az LTE viszont jónak tűnik. Ahol a Note9 13 Mbps-ot produkál, ott ő 30-at. Az a két nagy antenna a jelek szerint nem csak dísz.
A fentiek miatt viszem vissza a boltba.
MaCS
-
válasz
Kenderice #71837 üzenetére
A 3G az ugye 21/6 Mbps. Erre tökéletesen elég egy Asus RT-N18 egy D-Link DWM222 vagy Huawei e3372 stickkel. Lehetne gyorsabb is, van akinél össze is jön, nekem csak ennyi. Ez olyan 30-38 e Ft, beszerzési forrástól függően, és ebben az árkategóriában talán a legjobb a wifije.
A D-Link DWR-921 most 30e Ft, mindjárt írok róla. Ha nincsenek komoly igények, beválhat, de bizonytalan.
A Zyxel LTE3301-et most fogom kipróbálni. Kb. 45e Ft, ígéretesnek tűnik.
A TP-Link MR sorozat olcsóbb, de nem ismerem.
MaCS
-
Kenderice
senior tag
válasz
MaCS_70 #71836 üzenetére
Nem nekem lesz erre szükségem, egy ismerősnek segítek.
Sok tízezret ők sem akarnak rákölteni erre.
Sebesség nem nagyon fontos, 30-50Mbit már bőven jó, úgyhogy még gigabites router sem kell, a stabilitás fontosabb mint a sebesség.
Lehet a 3G is elég lesz nekik.
Ha minden kötél szakad egy arra alkalmas routerre felteszek nekik openwrt-t, ha az segít. Úgy tudom úgy alkalmasabb usb-s stick kezelésére egy megfelelő router. -
válasz
Kenderice #71835 üzenetére
Mennyi rá a keret? Milyen sebességet szeretnél elérni?
Én évek óta használok egy Asus RT-N18-at egy LTE-stickkel, de lassú.
Viszont nem sokkal drágább az említett Mikrotik megoldás, amitől sokat várok. (Wifi mondjuk nincs benne.)
Az antennacserével meg legyél nagyon óvatos! LTE-ügyben nincs tapasztalatom, de wifiügyben eddig többnyire buktákról tudok. Szinte minden esetben a gyári a nyerő antenna, nagyon ésszel, hozzáértéssel szabad csak csereberélni.
MaCS
-
Kenderice
senior tag
válasz
MaCS_70 #71833 üzenetére
Mindamellett, hogy a nyaraló igen messze van mobil adótoronytól (ezért kell a külső LTE antenna), a ház is 40 méterre van a vízparttól.
Ezért keresek olyan routert, amire lehet tenni külső LTE antennát és ha szükséges, le lehessen cserélni nagyobbra a WIFI antennáját is.
Emiatt belső antennás szóba sem jöhet.
Valaki írta, hogy olyan router ami megfelel ezeknek a paraméterek nem SOHO kategória, ezért gondolkodom normális router (cserélhető WIFI antennával)+LTE USB modem (külső antenna csatlakozási lehetőséggel) kombinációban.
Az is előny lenne, ha nem kellene a router gyári fw-ét mókoltra vagy openwrt-re lecserélni ahhoz, hogy megfelelően kezelje a mobilnetet. -
válasz
Kenderice #71832 üzenetére
Ez mondjuk így, ahogy van, nem igaz, de tény, hogy nagyobb a technikai játéktér egy külső antenna esetén.
De ismétlem: vannak nagyon jó belső antennás és kevésbé jó, egyébként nem gagyi külső antennás eszközök.
Önmagában a külső-belső közti potenciális differencia jóval kisebb, mint amit az egyéb paraméterek meghatároznak.
MaCS
-
válasz
Kenderice #71829 üzenetére
Rengeteg komoly routernek van belső wifi-antennája, amivel jól elvannak. Sok belső antennás eszköz teljesít jobban, mint sok külső antennás.
Persze, jobb a külső, állítható antennás verzió, de bizony belsővel is lehet komoly az a router. Furcsa elképzeléseid vannak...
MaCS
-
Kenderice
senior tag
válasz
MaCS_70 #71825 üzenetére
Azt hittem, az WIFI antenna.
Az komoly router lehet, aminek belül van a WIFI antennája.
Akkor ez a típus kilőve.
Marad sima router külső wifi antennával ami kezel LTE usb modemet. Majd olyat modemet nézek amin van külső antenna csatlakozó.
Csak olyan router jöhet szóba, amin nem kell mókolt fw-t vagy openwrt-t használni ahhoz, hogy rendesen kezeljen egy USB modemet... -
Dodeszh
tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresek routert otthonra:Három szobás panel lakás (66 m2), router a szoba1 és a szoba3 között az étkezőben van (alaprajz).
Csatlakoztatott eszközök jelenleg:
1 PC - kábelen /szoba1/
1 smart TV - kábelen /szoba1/
2 tablet (iPad - 5GHz)
2 mobiltelefon (5GHz)
1 notebook (5Ghz)Várható bővítések (ahogy nőnek a gyerekek - 2-3 éven belül)
+ 1 smart TV /szoba3/
+ 1 konzol /szoba3/
+ 1 mobiltelefon
+ 1 PC /szoba3/Jelenlegi net: 300 megás Flip, de a terv az 1000 Mbps DIGI, ha elkészül a DIGI optikája a házban.
Van még 2 mediabox a TV-k mellett, ezeket a Flip Sagemcom eszköze szolgálja ki saját portjairól kábelen - ahogy most minden mást is, de az nem kezel HDD-t, és nincs szabad LAN port sem már rajta.Fontos szempontok:
- 2 TB UDB HDD kiszolgálása tárhelynek
- torrent kliens
- esetleg távoli elérés (HDD)Cél, hogy a fixen telepített eszközök (PC, TV, stb.) kábelen legyenek kiszolgálva, ehhez a Cat6 kábelezés adott, szükség esetén gigabites switch(ekk)el (pl. szoba3).
Az összefoglaló valamennyi anyagát elolvastam, ezek alapján az ASUS RT-AC66U B1 és a TP-Link Archer C9 tűnik nyerőnek, de örömmel fogadom a tapasztaltabb fórumtársak tanácsát, javaslatát!
-
válasz
Kenderice #71824 üzenetére
Igencsak hasonló helyzetre vettem én is.
Hamarosan meglesznek az első tapasztalataim, szerintem várd ki!
További potenciális lehetőségek, amikkel számolok:
Zyxel LTE3301
Ennek már van dedikált bridge-üzemmódja és egyenként tudja kezelni az Ethernet LAN-portokat. Viszont valamiért ez sem ismeri az OpenVPN-t, ami igencsak bosszantó 45e Ft-ért. Az egyik bazi nagy antenna ezen is a mobilneté.Mikrotik RBM33G
Na, ez már rázósabb téma. Maga az alaplap + ház + tápegység megáll 25e Ft alatt. Innentől két lehetőséged van: LTE-stick, mi a fene tudja, hogyan működik, vagy kb. 22e Ft-ért a Mikrotik saját LTE-modulja, amihez külső antenna csatlakoztatható. Az árán kívül annyi bajom van még vele, hogy pillanatnyilag nem ismeri az UDP-t OpenVPN alatt. Évek óta ígérgetik, hogy a következő OS-generációban majd pótolják.Hát, én itt tartok éppen!
MaCS
-
gabor_01
senior tag
-
morgulfz
tag
válasz
bluemirage #71821 üzenetére
C7. Értettem, köszönöm
-
válasz
morgulfz #71818 üzenetére
Egyértelmű, hogy a C7-es.
A D-Link-et nem szoktuk itt ajánlani, de volt már jól sikerült típusuk is. Pl.: 860L B1... de az is csak CFW-vel, mert a gyári firmware-el még az sem volt jó. Az, hogy a fél ország D-Link-et használ és időnként ki/be húzogatja a konnektorból, meg egyéb módon próbálja életben tartani... Vagy minimális terhelés mellett elzörög neki... Ez még nem ok arra, hogy másoknak D-Link-es tanácsot adjunk...MaCS_70 próbálkozik mostanában D-Link-ekkel. Ha talál valami jót, ami egy ideig jól is megy, akkor lehet, hogy újra lesz D-Link az ajánlásokban.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71810 üzenetére
Azt értem, hogy alap gyári fw simán kezel lte usb sticket, nem kell mókolt fw-t vagy openwrt-t feltenni hozzá.
-
morgulfz
tag
válasz
Gubek-Einste #71812 üzenetére
Na az Exteme digital nem engedte megvenni a Asust tegnap. Szerintem már sumákoltak mert ma már nem akciós. Szóval tanacsot kérnék megint: TP-Link Archer C7 1750 vagy D-Link DIR-878 Wave 2 AC1900 MU-MIMO.
Azt hittem tegnap sikeresen lezárhatom a kérdést.
-
-
Lori82
senior tag
Összegezve: Legyen stabil a net,ne dobáljon le és stabilan menjen a fifa 19 online,ennyi az összes kívánságom.Nem akarok nagyobb netre váltani,ez nekem bőven elég
-
Lori82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71806 üzenetére
A net a legalapabb digi,az talán 100/10-es . Semmi extrát nem szeretnék,de ha már veszek és nem drága persze ez relatív
10-12 k, akkor ha lehet dual bandes.Falak száma kettő. Jelenleg egy wr 340 gd van,tehát az sem volt 5-6 000-nél drágább kb 10 éve, viszont parádés az ereje. Másodikon lakom és a tömb előtt a padon simán érzékeli a telefonom . A tömbtől 20 méterre is egész tűrhető a jel.Ha ilyet tud valamelyik fiatalabb testvére az már nagyon jó.
- Egy asztali gép,2 laptop és 3 telefon használná
- 4 emeletes tégla tömb ,emeletenként 4 lakás ,41 nm2-es a lakás.A jelenlegi tökéletesen kiszolgálja,csak szeretnék újítani ,mert már nem mai darab( 10éves elmúlt) és van egy hálózati probléma amit szerintem az új router megoldana,bár elég komplex a gond. -
morgulfz
tag
válasz
Gubek-Einste #71812 üzenetére
Köszi! Akkor marad egy fagyira való is. Akkor azt veszem
-
-
morgulfz
tag
válasz
Gubek-Einste #71808 üzenetére
Falak száma: 3.
6 db eszköz használná
Ár max 25.000 Ft
Szeretnék dual bandet.
Lényegében ami érdekelne, hogy az Asus vagy a Tp-Link a megbízhatóbb eszköz? Melyiket tudnám a legegyszerűbben beallítani, és le/fel töltést melyik szereti jobban. -
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Melyik márkájú/típusú router kezel normálisan minden mókolás, fw csere nélkül LTE 4g usb sticket?
Gigabites lan és 5ghz nem fontos. -
válasz
morgulfz #71803 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
válasz
kalapacsolok #71802 üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.Ajánlottak:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC55BT/AC56U/AC66/AC68/AC88, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel. -
válasz
Lori82 #71801 üzenetére
A TP-Link Archer C20 nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint a 100-as portok maiatt sem és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvérei.
A lista azért nem frissült mert nincsen mivel.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)Linksysről mi a véleményetek?
Vegyes, vannak jó típusai de nem olcsó. -
válasz
Dante73 #71786 üzenetére
De, az igazi kérdés az volt, hogy a tenda ac6-os vajon a 10000-ig kategóriában elhozható-e, vagy van jobb választás nála.
A Tenda nem ajánlott gyártó.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
morgulfz
tag
Szép estét tanácsot szeretnék kérni! Panel lakás Digi1000. Tp link Archer C7 vagy Asus Ac1300 G+. Vissza olvastam elég sokat, erre a kettőre szűkítettem mert különböző oldalakon ugyan de szinte 1 árban vannak. A lényeg a stabilitás számomra. Nagyon nagyon alap felhasználó vagyok. Tvk-telefonok-xbox csatlakozna a routerre.
Ha van más javaslatotok szívesen fogadom azt is.
M
Köszönöm -
kalapacsolok
senior tag
válasz
adika4444 #71800 üzenetére
Köszi az infókat! A WR1043ND v2-m van, de nem tudom kábelen használni a netet, mindenképp wifin.
Jelenleg gyenge netem van és wifi stickem, milyen jelfogót érdemes használni, venni PC-hez? Ha jól
láttam a wifi stickek max 600-700-at tudnak.Bekábelezni nem tudom a lakás speciális helyzete miatt. Vettem egy két antennás hálókártyát, de azzal rosszabbul ment a net, mint az USB-hosszabbítós wifi stickkel, amit odaragasztottam az asztalom széléhez, így kevesebb falon kell átmennie a jelnek.
-
Lori82
senior tag
Egy 10 éves tp link nagyon alap routert cserélnék le. Sokat nem áldoznék rá,10k körül. nincsenek nagy igények, egy 41nm-es lakásba kellene. Nézegettem az ajánlottakat, de úgy látom, hogy nem nagyon frissült a lista. Egy tp link Archer C20-al szemezgetek, mennyire elfogadható ez a típus?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Vadonatúj Alienware m15 R5 Csúcskategóriás Gamer Laptop 1év garancia (Ryzen 9, RTX 3070, 240Hz QHD)
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- MSI Thin GF63 Gamer Laptop 1+év garancia (RTX 3050, 144Hz, 16GB RAM)!
- MSI GF75 Thin 17'' Gamer Laptop i7-tel, 144Hz kijelzővel, 16GB RAM-mal!
- Asus ROG Strix G16
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest