- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Egy TP-Link TL-WDR4300-ról felfelé váltani (gyári beépített torrent kliens vagy hasonló dolgok) érdemes vagy lehet-e,ha nagyon max 30k a felső keret? Fontos lenne az erős hardver és az erős wifi is. Asus Routerekben gondolkodnék, de nem tudom mi lenne az, ami igazán megéri. N es wifit használok jelenleg de később az 5ghz-es is lehet használatba kerülne.
Köszi előre is!
Üdv!
-
Brogyi
őstag
Hát szerintem rajtad semmilyen router csere nem segít, mert az a Kirkwood harmat gyenge. Kíváncsi vagyok mit tapasztalsz a router csere után. Nagyon sok router használ azonos switch chip-et. Hidd el nem segít a router csere. A gigás hálón is akadni fog 1080p-s film. Ha még valaki ftp-zik, vagy szalad a torrent akkor vége.
-
érted úgy, hogy a net sebessége 100 megabit/sec, és 12 megabyte/sec letöltés, valamint 2 megabyte/sec fel, vagy 100 megabit/sec wan és lan portokkal rendelkező router is elég, mert 12 megabit/sec letöltés, és 2 megabit/sec feltöltés adott?!?!
előbbi esetben gigabit képes router kell, és abból a legolcsóbb sem jön ki 6 - 7 e ft-ért, tl-wr1042nd vagy tl-wr1043nd a legolcsóbb minimum.
utóbbi felállásban adott értékig tl-wr740n, tl-wr741nd, tl-wr743nd, tl-wr841n, tl-wr841nd, vagy akár az usb portos tl-wr842nd is beleférhet, esetleg egy rt-n10. -
MrM94
addikt
sziasztok,keresek olyan wifis routert ami eloszor is olcso,masodszor nem lassitja le a netemet hogyha desktop geprol netezek. A wifit rajta csak akkor fogom hasznalni ha tablageprol netezek.. Kb 6 7k forint korul legyen ha letezik ilyen..
-
rayoliviero
veterán
válasz
Tenken #25690 üzenetére
4000 Ft-ért van 5 GHz-es usb vevő, amivel maxon jön nekem a 120-as net, nem úgy, mint 2,4 GHz-en (max 60, néha 70 a 120-ból). Most veszek egy 5 GHz-es kártyát a laptopomba is inkább, az is 4 ezer. Akinek gyengébb csomagja van, annak jó a 2,4 GHz is, az biztos. Csak ha nagyon le van terhelve, akkor nem.
-
Tenken
őstag
válasz
Gubek-Einste #25684 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy 5ghz-hez azért vevő is kell. Régebbi eszközök ugyanúgy csak 2,4-en fognak működni.
-
ubid
senior tag
válasz
rayoliviero #25686 üzenetére
Miért a 3600 az dobálja a netet ?
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25684 üzenetére
Kösz
Akkor lehet inkább az lesz.
Kiszállítással és 5 év garanciával 16 rugó...
-
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Két router között vacilálok jelenleg :
TP-Link TL-WDR3600 (ezt 15 ért tudnám megvenni )
ÉS
TP-LINK TL-WR1043ND (ezt 10 -ért de használtam)
A WDR3600-as ér annyival többet szerintetek?
Melyiket érné meg jobban megvenni ?
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szükségem lenne egy repeater funkcióval ellátott routerre!
Mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszi! -
krealon
veterán
válasz
ginola #25588 üzenetére
"Linsys WRT54 G típusú routerem wifi-je gyakran szórakozik, állandóan resetelni, konfigurálni kell, hogy menjen pár órát... Ami tán fontos, hogy zárt helyen lenne a router, laminált lapok vennék körül, mert egy szekrény talpazatába raknám."
Elso korben egy uj tapot kene kiprobalni, esetleg a routerben levo elektrolit kondenzatorokat cserelni.
A zart elhelyezes miatt ezek mennek tonkre leghamarabb.
Ha az uj eszkoz korul sem lesz legmozgas, akkor semmivel sem lesz megbizhatobb a jelenleginel. -
Kobor
aktív tag
válasz
Razermazer #25666 üzenetére
Szia!
Végülis feltettem amit ajánlottál, a torrent rész szenzációs a gyárihoz képest.
Egy dolog, hogy nincs benne szülői felügyelet, de mivel nem használom nem izgat.
Sajnos viszont a megosztott nyomtató sokkal lasabban kezd el nyomtatni, eddig kb 5-8 sec, most felment 40-60 sec, mire elkezdi.
Kár ha ez nem lenne minden zöldebb lenne, még próbálkozom, de egyenlőre még így is job, mint a gyári.Üdv
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25674 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
-
ubid
senior tag
válasz
rayoliviero #25672 üzenetére
Az az általam leírtakra teljesen megfelelne ?
Mert akkor jó választás lehet
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőbbektől.
Most szeretnék új routert venni.A következő a felállás:
- A háló csücsül folyamtosan (24-be) egy Zyxel NSA-310 es NAS
- Egy PC
- 2/3 laptop
- iPAD
használná a netet.(a NAS éjjel nappal, a többi általában csak nappal, de van , hogy egyszerre az összes felsorolt eszköz neten lóg )
Az internet előfizetésem : Digi BASE NET ( 40/20 Mbps )
Azt szeretném elérni, hogy a NAS-nak a maximális sebességét ki tudjam használni amire képes.
Jelen felállásban egy TP-LINK 542G routerem van, viszont ez koránt sem tudja szerintem azt a sebességet.
Általában a NAS-ról szoktam filmet nézni, és még itthon is (tehát ha egy hálóba vagyok a NASsal) szokott akadni a film.
Ezt szeretném kiküszöbölni egy új router beiktatásával.Viszont 10-15 ezernél nem szeretnék többet kiadni érte.
Tudtok valami megbízható routert ajánlani ?
Köszönöm !
-
Kobor
aktív tag
Ah közben rájöttem, de bamba vagyok,
, sajnos a szerkesztés, már lejárt.
Full build: included "transmission", "minidlna", "xupnpd".
Aria2 build: included "Aria2" (multi-protocol download manager), excluded "minidlna" and "transmission".
Micro build: excluded "transmission", "minidlna", "openssl", "sftp-server".Mondjuk ez nem tudom mi "xupnpd"
Üdv,
-
Kobor
aktív tag
válasz
Razermazer #25666 üzenetére
Szia!
Esetleg azt tudod ezek között mi a külömbség?
full, aria, micro, te esetleg melyiket használod?
Ebben is van torrent, vagy itt kicsit bonyolultabb a dolog?
Bocs, hogy zaklatlak, de nem sok ember használja és külön topikot sem találtam, köszönöm.
Üdv,
-
Razermazer
őstag
válasz
Geresics #25661 üzenetére
Nem, nem olyan veszélyes az, csak az amivel kézhez kapod, mert az szinte az első amit a gyárban rátettek és hát, hogy is mondjam szörnyű. Mind kinézetileg mint stabilitás téren.
Lehet hogy jó a gyári is, de én addig láttam míg feltettem a customot. Az utolsó gyári amit az asus oldaláról lelehet tölteni nagyon ajánlott, szinte teljesen megegyezik a custommal, tartalmilag, kinézetileg, funkciójában megkockáztatom, hogy stabilitásban is talán.
Nekem voltak olyan funkciók a customban, amik a gyáriban nincsenek, sokat javítottak, mind wan, mind lan, mind wireless téren benne. Igazából ez nem tomato ami rajta van, hanem a gyári firmware erősen módosított változata(olegnek hívják én sem tudtam, most kezdek ezekbe a dolgokba beletanulni), a telepítése nem igényel különösebb varázslást, csak a firmware feltöltés oldalon kell betallózni és a router mindent elvégez saját maga(ezt se tudtam erről is felvilágosítottak).
Custom firmware így néz ki[link]
A gyári meg így[link] -
asdf_
veterán
válasz
Intruder2k5 #25662 üzenetére
Hobbyfogyasztovedokent hadd tegyem hozza:
- agaranciajotallas nem tud megszunni es nem vonhato meg (jogilag nincs ra lehetoseg, eszkoz). Annyit mondhat a szerviz, hogy ezt a hibat ezert es ezert nem javitom jotallas kereten belul (az ezertnek persze pl. nem rendeltetesszeru hasznalatnak kell lennie, es megalapozottnak)
- custom fw a jotallasi igeny visszautasitasara egyetlen esetben adhat okot: ha a tuloldal bizonyitja, hogy a jelzett hiba es a custom fw kozott ok okozati osszefugges van. (gyakorlati pelda: wan, wlan megy, lan portok elszallnak, tegyuk fel, hogy wlanon nem lehet fw-t irni, a szerviz nem dobhatja vissza, hogy na de bakker, ezen tomato van, innentol nem garis, hanem vagy bebizonyitja, hogy a tomato rom tette tonkre a lan portokat -sok szerencset- vagy javitania kell).
Ketsegtelen, hogy a job betuihez az ertekesito nem feltetlenul tartja magat (pl: neki ezt igy a nagyker nem garizza), de jogilag a fenti a helyzet, mas kerdes, hogy ha ennek esetleg ervenyt akar szerezni az ember, akkor birosagra kene mennie.
De termeszetesen osztom amit irtal, hogy vagy ugyis vissza lehet tenni a gyarit, es nincs mitol felni, vagy ha mar nem, akkor meg mar ugyis kakukk az eszkoznek, csere lesz belole. -
Kobor
aktív tag
válasz
Nekem a gyári FW van rajta, ami nem igazán teljesen szimpi a beépített torrent, ez a "download master".
Alapból még az 1.1.... volt rajta, az új 3...., már kinézetre sem taszító elsőre kicsit fura, de szerintem használható. Amit használok wifi, néhány port forwarding, DLNA, torrent, DYNDNS, printer sharing, stabilan megy minden eddig. A lan sebessége alig maradt el egy Cisco 1008 switch, legalábbis 2 gép között másolva, tény, akkor nem volt rajta USB HDD.Negativum, amit nem a gyári torrent client-el töltöttem le azokat minden, újrainditáskor(router) újraellenőrzi, ill. a hdd eltávolítás visszahelyezés után is, ez 25 torrentnél, már nem túl gyors főleg sok a nagyméretű 10GB. Egy dolog a Samsung 500 hdd-m folytom unmounted-be került reggelre, a WD 250-es viszont 4 napja megy??
Egyébként stabilan megy, semi gondom vele.
Üdv
-
válasz
Szia!
Ebben leírtam a garanciával kapcsolatos dolgokat is!
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...Én azért a gyári fw-t sem mondanám silánynak, akinek nincsenek extra igényei, szerintem kielégíti ez is, de én akkor is azt mondom, hogy olyan routert, amire nem lehet semmilyen custom fw-t tenni, nem ajánlott megvenni! Az RT-N66U gyári ilyesmi...
http://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/index.html -
Geresics
addikt
válasz
Razermazer #25632 üzenetére
Erősen az N56U felé húz a szívem amúgy is!
A gyári fw-k ennyire silányak, hogy mindenki a cserét javasolja?
A CISCO-nál a gyárit használtam, és azzal tökéletesen elégedett voltam (a hw-hiba más tészta, ami miatt vissza kellett vinni...) Kezdjem magam szoktatni a gondolathoz, hogy Tomato-t fogok használni?Ja, és a garanciát az nem bántja, ha cserélem a gyári fw-t?
-
válasz
Draken #25652 üzenetére
Az AC még nem egy elfogadott szabvány így nem is érdemes ilyet támogató eszközt venni. Még kevés router ismeri az AC és azok is csak az abszolút felső kategóriába tartoznak, adapterből pedig még kevesebb van, notebook-ba valót még nem is láttam, USB-set is csak papíron, amit lehet is kapni az PCI-E de abból is csak egyet ismerek.
-
válasz
rayoliviero #25657 üzenetére
papíron jobb mint a jelenlegi, ideális esetben a gyakorlatban is.
-
rayoliviero
veterán
Értem. Nálam a 4+8-as csatorna párosítás tök szabad, nem használja egy router sem. A 4-est én választottam, a 8-ast a router adta hozzá, de az is szabad szerencsére. De ez nem növelt a sebességen.
Ilyen kártyát veszek a jövő héten apróból: Centrino 6205 Nem könnyű ilyen kártyákat itthon beszerezni, úgyhogy örülök, hogy ez van. Ez vajon megfelel arra, hogy 120 körül legyen a letöltési sebesség?
-
válasz
rayoliviero #25655 üzenetére
közben megnéztem az adatlapját; link
Max Speed / 150 Mbps TX / 300 Mbps RX
a 77 megabit/sec "mérhető" sebesség már teljesen okés!
nekem n 1000 van, de csak 30/5 net, ezért le is vettem a hgw beállítását 20 megahertz opcióra, mert nagy a panel, sok a wifi hálózat, elég egy elfogadható csatornát keresni, kettőt már nehezebb, pláne úgy, hogy a másodikat már nem is választhatom ki tetszőlegesen.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #25651 üzenetére
Feltettem a legújabb drivert az Intel oldaláról (letöröltem a Dell oldaláról letöltöttet) és rögtön van olyan opció, amit írtál: 20 MHz és auto között lehet választani. Autora teszem, ahogy mondtad. Így a kapcsolati sebesség fix 150 Mbit, nem értem miért nem 300...
Mértem egy sebességtesztet és 62 Mbit, nem nőtt sajnos semmit, eddig is 60 körül volt.Szerk: Néha felugrik 300-ra is, majd újból 150 a kapcsolati sebesség.
Letöltési sebességnek most mértem egy 77 Mbitet, ennyi még nem volt. -
válasz
Banderos #25643 üzenetére
amennyiben fekete a modem, úgy akár egy olcsó tl-wr740n, vagy egy tl-wr741nd is megfelelő lehet, de ha a régebbi szürke és kék összeállítású modem, akkor azzal probléma lehet, pláne ha "öregedős" a modem, azt nem tolerálják ezek a routerek, bár néhány másik sem...
Gazsi00; csak 130-ig ugrik fel a kapcsolati sebesség? akkor lehet, hogy csak 1 csatorna megy!
a router adminisztrációs felületén, a 2.4 gigahertz részlegben is 40 megahertz van beállítva? -
Draken
őstag
Sziasztok!
Tervezem egy ac-s router beszerzését, de ahhoz, hogy ki is használjam, a laptopba is kéne egy wifi kártya csere. Hol és milyet kéne beszerezzek?
-
vargalex
félisten
válasz
rayoliviero #25649 üzenetére
Szia!
Nekem is Intel Centrino Wirless-N 1030 van. Az eszközkezelőben a WiFi kártya tulajndonságainál a Speciális fülön van egy ilyen: "802.11n Channel Width for band 2.4". Az legyen Auto-n.
Egyébként a kapcsolati sebesség az 300 Mbps? Mert akkor felesleges keresgetni, engedélyezve van. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #25648 üzenetére
Bocs, elnéztem. Látom, hogy wifi kártyát írtál, én routerre gondoltam.
Olyan beállítási lehetőséget nem is látok az eszközkezelőben a wifi kártyánál (vagy nem tudom, hol kell nézni), hogy 40 MHz. A 802.11n üzemmód alapból engedélyezve van. Csökkentett sávszélleségen működik opció pedig le van tiltva alapból. Sugárzási teljesítmény legmagasabb. Ilyenek vannak csak... -
vargalex
félisten
válasz
rayoliviero #25642 üzenetére
Szia!
A Wifi kártya beállításainál engedélyezted a 40 MHz-es csatornaszélesség használatát?
-
Kerio
őstag
Jó választás a ASUS RT-N12 D1 Router? Vagy tudtok jobbat ebben a kategóriában? Az Aqua-ban néztem.
-
rayoliviero
veterán
Intel Centrino 6205-öt veszek, az jó a Vostro 3550-be, half mini card kell bele. Most is Intel van benne, csak 1030.
Hát én nem próbáltam minden csatornát. Láttam, hogy a 4-es szabad és azt beállítottam a routerben. És utána a 4-eshez hozzáadta pluszban a 8-ast is magától, de az is pont szabad volt (a programmal néztem).
5 Ghz-en az Iphone-om is jön maxon (95, nála az a max olvastam anandtechen, ennyire képes). Bár volt, aki 100-at mért vele... -
válasz
rayoliviero #25642 üzenetére
nem csak abban különbözik, de az is nagyban számít, hogy kevésbé "szennyezett" a környezet idegen 5 gigahertz csatornákkal.
javulhat az átvitel, ha kicseréled a notiban a modult 5 gigahertz képes típusra, de azért előtte ellenőrizd, hogy megfelelő legyen az antennás kiépítés - ha belsőben gondolkodsz!
manuálisan is kipróbáltál minden csatornát? mert 300-as kapcsolatnál már 2 csatornát kell nézni. -
rayoliviero
veterán
Bocs, hogy ide írom, de ez a topic pörög.
Az miért van, ha a laptopomat csatlakoztatom a WDR4300 routeremhez, a letöltési sebesség csak 60 Mbit körül van 120-as nettel? 2,4 GHz-es, 300 Mbites wifi kártya van a laptopban, kiválasztottam a routerben egy szabad csatornát, de nem segített. 5 GHz-es Tp-Link WDN3200 Usb wifit beledugtam, azzal viszont jön maxon a net, 123-al.
Ha veszek egy 5 GHz-es, 300 Mbites wifi kártyát a notebookba, az segíteni fog? Nem értem, ha szabad csatornát választok (megnéztem egy programmal melyiket nem használja senki), akkor miért nem gyorsul a letöltési sebesség 60 fölé 2,4 Ghz esetén. Az 5 GHz csak abban különbözik a 2,4-től, hogy azt nem használja még nagyon senki? Vagy más különbség is van, ami miatt gyorsabb lehet esetleg 5 GHz-en? -
Banderos
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem 10mb/s netem van modemről megy de szeretnék egy asztali pc-t és egy laptopot egyszerre használni milyet tudnátok ajánlani köszönöm!
-
Beppe91
aktív tag
Köszi, a gyorsítótárat nem is figyeltem. Gigabitet tudtam, de nem hiszem, hogy 25-megás netnél szükségem lenne rá. Hálózaton meg nem nagyon szoktam fájlt pakolgatni. A fogadó oldalon, hogy lehet 3 antenna? laptopokba, telefonokba nem nagyon szoktak ilyet tenni nem?
Eseteg ez még ismeri valaki? Tp-link tl-wdr3500.
-
válasz
Beppe91 #25634 üzenetére
szia,
az 1000-es kategória gigabit képes, a 800-as pedig csak 100-as.
tl-wr1043nd; ar9132 / 400 megahertz / 32 megabyte ram / 8 megabyte flash
tl-wr842nd; ar7241 / 400 megahertz / 32 megabyte ram / 8 megabyte flash
látszólag azonos, a proci gyorsítótár tekintetében azért van némi különbség;
ar7241 procija; 8 kb i-cache / 32 kb d-cache
ar9231 procija; 64 kb i-cache / 32 kb d-cache
a 3 antenna akkor jobb, ha az ellenoldal is 3 antennás, és azonos mimo képes, ellenkező esetben elég a 2 * 2 mimo is. -
Beppe91
aktív tag
Hello. Tp link 1043-ast ajánlották nekem, én a 842nd-t néztem ki. Mi a különbség a kettő között? 3 3dbi-s antenna jobb, vagy a 2 5dbi-s? porciban ramban, nem ugyan az a kettő?
-
válasz
Brogyi #25631 üzenetére
az ideálisan használt csatornát mindig a környezete válogatja, a korábban is leírtak alapján.
régió függvénye is, a magyar például 13 csatorna, de sok eszköz nem tudja csak a 11 csatornát.
sarkítok; standard; 20 megahertz, wide; 40 megahertz - ezt eszköze is válogatja, pláne a lite-n eszközök esetében, de a 300-as kategóriától már szükséges a 40 megahertz, ha a maximális - vagy közeli - sebesség kell, úgy adott a két csatorna, a 2 * 150-es "sáv". -
Razermazer
őstag
-
válasz
Norbi0517 #25629 üzenetére
szia,
ott valami probléma lesz, mert bőven többet tud az n150 is, 10 megabit/sec egyik routernek sem okozhat problémát, de a tl-wr340gd még a jelenlegitől is gyengébb - bár az is átvisz 20 megabit/sec környékén, így kár lenne cserélni.
Kerio; írj ár ide; router gondok, a célirányos témába.
-
Norbi0517
csendes tag
Sziasztok!
10Mb-es nethez elég lenne egy Netgear WPN824 V3 vagy egy TP-Link TL-WR340GD?
A mostani D-link N150 kábelen nem akar átengedni 2-4Mb-nél többet
-
lassulásban, akadozásban, illetve akár a kapcsolat megszakadásában is!
amennyiben olyan csatornát használ a te eszközöd, amit más - nálad elérhető - hálózat is, úgy összeakad a kettő, elnyom(hat)ják egymást, ezért kell olyan csatornát keresni, ami a legideálisabb adott környezetben.
150-es lite-n esetén 1 csatorna, 300-as átvitelhez már 2 csatorna szükséges.
néha még 1 "üres" csatornát is nehéz beállítani, nem, hogy 2 ideális legyen...
ezzel az alkalmazással feltérképezheted a környezetedet, olyan eszközön kell futtatni, amin van wifi, és az bekapcsolt állapotban van; link (nem kell telepíteni, csak futtatni)
sok értéket fogsz látni, a csatornáké a lényeg, olyat kell beállítani magadnak, ami a legkevésbé foglalt.
a jobb routerek automatikusan megteszik ezt, de - sajnos - nem mindig működik megfelelően a funkció, néha csak a manuális konfigurálás segít.
a csatornák száma régió függvénye is, magyar esetben 13, de sok más régióban csak 11.
az átfedéseket így képzeld el; -
Kerio
őstag
-
Kerio
őstag
válasz
Gubek-Einste #25619 üzenetére
Köszi! És leszűkítve? Melyiket vegyem? Most egy TP-link 740n-em van. De nem egy villám.
Mármint a HD filmeket illetően...
-
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
40/20Mbps netem van. 5 gép szokott csatlakozni egyszerre a routerre. Van egy Smart TV is, amivel néha néznék HD-s filmeket Wifin keresztül.
Milyen routert ajánlotok? -
törölt tag
válasz
Geresics #25616 üzenetére
Ha nem kellenek a plusz funkciók, akkor sztem a puszta számok meggyőzőek. Olvastam, hogy fontos a wifi. Az 56U duál. Azt nem nyomoztam ki, hogy párhuzamosan tolja -e, de ha igen, akkor az eszközök felét 2,4 -en, a másik felét 5GHz -n csatlakoztatod és így lényegesen javul a sávszélesség. A másik, dolog a ram, ami fogy, ha megdolgoztatod a routert és ez lassuláshoz, bizonytalan működéshez vezethet. Én úgy látom, hogy 64 - 128 az állás az 56U javára. Írom ezt úgy, hogy mostanság két routert is vásároltam, de rá sem néztem olyanra, ami nem szerepel a Shibby Tomato listán.
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #25604 üzenetére
Nagyon morfondírozom az N15U és az N56U között...
Árban nem vészes a különbség, és ha nem akarok Tomatot használni, akkor jobban járok a drágábbal. Viszont a gyári fw is ugyanúgy új nekem, mint a Tomato, szóval ilyen szempontból mindegy melyiket szokom meg!
Ha mindkettő ugyan annyiba kerülne, akkor ki melyiket választaná? -
Memora
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25460 üzenetére
Köszi az infót! Elnézést a megkésett reagálásért
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25612 üzenetére
Köszi, nem rossz ez
-
válasz
Beppe91 #25611 üzenetére
Hát most felsorolni nem fogom - és nem is tudnám - de rengeteg sok plusz funkció van a gyári fw-hez képest, és ami még nagy pozitívum ezekben, hogy a fejlesztőik sokkal gyorsabban reagálnak az esetleges bug-okra, amiket Te is bejelenthetsz ha találsz, de új feature-t is kérhetsz bele akár... Ezen kívül többnyire gyorsabbak, és stabilabbak is az eredeti rendszerektől! Én már jó ideje a Shibby féle Tomato mellett maradtam...
Itt van egy Tomato Emulator, de sajnos már elég régi, így nem tükrözi pontosan a mostani állapotot, de tájékozódni megteszi!
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25610 üzenetére
És mivel tudok többet/ kevesebbet ezekkel? terveztem, mert azt hallottam/olvastam, hogy sok pluszt rejt, de hogy miben azt sajnos nem tudom.
-
válasz
Beppe91 #25609 üzenetére
Ki melyikre esküszik... Én vagyok az egyik azok közül, akiket Gubek-Einste fórumtárs említett fentebb, hogy nem szeretik a TP-LINK cuccokat! Én tehát adok egy szavazatot az RT-N12 D1-re! Bár azt tudni kell róla, ha esetleg van ilyen szándékod, hogy ehhez még nincs custom firmware! Állítólag lesz, mivel a flash chip kivételével teljesen megegyezik a C1 verzióval, amin már működik a Tomato, de jelenleg még nincs!
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25608 üzenetére
Köszi. Meg erősebb is az antennája
És stabilitásra mit mondtok? melyik bírja jobban a terhelést?
-
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25606 üzenetére
Kinézetre Asus jobban tetszik, n12E vagy d1, viszont azokban nincs média szerver. Nem tudom stabilitásban, torrentezésben melyik az erősebb?
-
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25536 üzenetére
Köszi, akkor ne asus rtn12 hanem inkább tp link 842nd? jónak tűnik, ténylegesen működik rajta a médiaszerver oldal is?
-
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #25602 üzenetére
Ezt a custom fw-t láttam már többször említetted. Eddig mindig gyári megoldásokat használtam, nem ismerem az általad említettet. Viszont a gyári honlap alapján az N56U-ban van beépített torrent, FTTP és FTP.
-
válasz
Geresics #25601 üzenetére
OK, de arra más - és csak egy - fajta custom fw van, és azt nem is ismerem, így azt nem tudom, hogy hogyan valósítható meg, és hogyan konfigurálható benne mondjuk az ftp szerver, vagy akár az access restriction, vagyis a hozzáférés korlátozás! Ezzel a típussal nincsenek tapasztalataim!
-
Geresics
addikt
válasz
Intruder2k5 #25600 üzenetére
Szimpatikus ez az N15U!
Nézegetem közben az N56U-t is, csak nem tudom, hogy megéri-e a felárat?
(Árban ez még vállalható számomra, ez felé viszont már nem mennék...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged