- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebestyen93
tag
Hali!
Szeretnék egy új router TP Link WR740N helyére. Az a lényeg h legyen nagyon erős a jele, hogy minimum egy 80 méterre is tudjam fogni a jelet, mert a mostani egy hulladék, szomszéd szobába már csak 2-es fogom a 4-ből telefonon valamint a gépen TP-Link W721N-es hálózati csatival néha lemegy kettesre az ötből!!! És csak egy sz*ros 40cm-es fal van közte. Ház előtt nem tudom fogni ami kb 15 méter + 2 fal.... Én egy ilyenre vagy ilyenre gondoltam és hozzá 3 ilyen vagy ilyen antennára. Nah ezekkel lehetne már szórni a jelet akár 3 falon keresztül egy 80 méterig? Vagy ahhoz már jóval erősebb antenna kell? A ház [link] téglából épült.
-
válasz
Gubek-Einste #27397 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #27396 üzenetére
Még szép, hogy a gyártó a saját firmware-s eredményeit publikálja. A 3rd party azért 3rd party mert nem gyártói.
Ha jól tudom akkor a Buffalo alapból DD-WRT-t tesz az eszközeire. -
válasz
TeeJay #27394 üzenetére
Igen, de ők nyilván kizárólagosan gyári fw-ben gondolkodnak, 3rd party fw alatt pedig nincs HW NAT! Nem találtam, nem is kerestem erre vonatkozólag adatokat, de szerintem valahol 300, max. 400Mbps körül lehet a vége DHCP-n, ami PPPoE mellett persze alacsonyabb! De lehet még kevesebb is... Majd ha valakit nagyon érdekel, akkor kiméri... Engem annyira nem érdekel, és nincs is ilyen routerem!
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #27393 üzenetére
TP-Link oldalán láttam
[link] -
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #27391 üzenetére
pedig lenne piaca mert a legolcsóbb gigabites 300-as router lehetne aminek van is bőven teljesítménye.
a 1043ND úgy láttam gyári FW-el valahol 120-130megabit körül tud WAN-LAN irányba persze barkácsolt FW-vel lehet jóval több is de hamarosan ez már harmatos lesz pláne hogy külföldön UPC már 100-150-250megás csomagokat is kínál.
a WDR3600 simán kitol 900+ megabitet is de kérdés van-e rá szükség drágábbana 841ND után a 941ND-t kukázni is lehetett volna mert csakis annyival több hogy +1 antenna
helyette inkább a 1043ND-be tennék erősebb SOC-ot de gigabites switch-el és kész az olcsó de gigabites router 10ezer körülna mindegy marad a kivárás
sajna a 1043ND wifi-je néha szopás, jó lenne már váltani csak hát.... -
válasz
TeeJay #27390 üzenetére
Én is azon a véleményen vagyok, akárcsak Gubek-Einste, hogy ebből nem lesz ilyen verzió, de különben is ez csak fikció, hogy ez lenne meg az lenne, és ha lenne is, kétlem, hogy ettől rögtön olcsóbb lenne 3k-val, de mivel az egész csak találgatás, így ez a történet itt véget is ért!
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #27380 üzenetére
a WR1043ND azért is drágább mert 2 részes a Soc benne
van egy AR9132 ami vezérel mindent meg van egy AR9103 wifi-re
utóbbival van sz*pás rendesen
míg a 841ND-ben és 941ND-ben az AR9341 van amibe már integrálva van a 10/100-as switch is tehát még az sem kell mint a 1043ND-ben a Realtek switch
persze ha jönne egy ilyen SOC a 1043ND Vx.y-ba oda kellene egy 1000-es switch de még mindig olcsóbb lehetne kb. 10körül és akinek nem kell 5GHz annak elég lenne bőségesen -
krealon
veterán
Mindenki ilyen olcso, energiatakarekos, mindenttudo szerkezetet szeretne, de a megvalostasa csak dragan lenne lehetseges, ugy meg senkinek sem kell.
Energiatakarekos modszer:
100 Mbites router (4-5W) + NSA310 2.5-os winyoval (10-15W) + WD TV Live streaming (10W)
10 + 18 + 20 + 30 = 78e HUFEnnek kb duplajat fogyasztja egy HTPC, viszont minden formatumot lejatszik.
A WD TV helyett lehet probalkozni Androidos Mini PC-vel, de a szoftveres reszevel (lejatszo) neked kell megkuzdeni.
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy létezik-e olyan router, amely media lejátszó is egyben?
Szükségem lenne 4db LAN portra, és 1080p lejátszásra.
Előny az alacsony fogyasztás, a torrent képesség, és a beépíthető winyó, de nem feltétel.Egy letöltős, netmegosztós HTPC-t szeretnék olcsóbban és energiatakarékosabban megúszni.
Köszi!
-
adalbert1
veterán
válasz
Intruder2k5 #27366 üzenetére
Köszönöm a segítséget, lehet, hogy inkább N10U lesz, az kapható több olyan boltban is, ahol venném. USB stickre van valami jó tipped, ami szintén Broadcom chipsettel szerelt?
-
pala2
csendes tag
válasz
krealon #27385 üzenetére
Köszi a törődést!
Gondolom, hogy a leírtakból nem volt nehéz megfejteni, hogy nem értek hozzá.
- a terület nem "olyan" nagy, egy kétszintes családi ház (20x10m, vasbeton födémmel), az alsó szinten van a "technikai helység", és ha lehet a kert/terasz rész.
- a gyerekeim "hülye" online játékainak a szűrése lenne a cél (LOL?, Silkroad?,valami ilyesmi)
- esetleg, ha IP címenként lehetne kigyűjteni a felkeresett "külső" IP-ket (ez sokadlagos cél)A fő cél az lenne, hogy viszonylag "időtálló" legyen az eszköz, ami jó néhány évig kezeli a helyzetet (nem szűnik meg a cég, időnként fw frissítés) és üzembiztosan működik.
-
krealon
veterán
" viszonylag nagy területen WiFi-n is."
Egy eszkozzel ez nehezen kivitelezheto altalaban. Az ASUS RT-N66U talan eleg hozza.
"Ezeken kívül tudnia kellene olyanokat, hogy bizonyos gépekről, bizonyos "játékokat" lehessen tiltani (IP, port, ??)."
Alternativ firmware-ekkel biztosan megoldhato, gyariaknal ez ritka.
"Valamint olyat, hogy melyik IP címről milyen (merre) forgalom van."
Ez mar erosen Enterprise kategotria. Egy kis szappanosdoboz ezt nem fogja tudni megvalositani.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #27383 üzenetére
Közben szerencsére megjavult a TP-Linkem....
-
válasz
philoxenia #27382 üzenetére
Mindenben! Csak a neve hasonló... Teljesen más a Chipset-je (Realtek RTL8196C), én ezért nem adnák pénzt...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Ez miben különbözik? Innen szeretnék venni és itt nincs D1
-
pala2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új routert, otthoni-irodai használatra.
Olyat, amivel (a kezdeti konfigurálások után) nincs "tennivaló", észrevétlenül teszi a dolgát, de azt biztosan.
Jelenleg ADSL az internet, de a közeljövőben várható FTTh-s elérés.
Ki kellene szolgálnia egy kisebb irodai környezetet, 3-4 munkaállomás, NAS, nyomtatók (első körben).
Valamint kezelni kellene az otthoni igényeket (TV, média lejátszó-NAS-TV, WiFi-s laptopok, stb...), viszonylag nagy területen WiFi-n is.
Ezeken kívül tudnia kellene olyanokat, hogy bizonyos gépekről, bizonyos "játékokat" lehessen tiltani (IP, port, ??).
Valamint olyat, hogy melyik IP címről milyen (merre) forgalom van.
Ehhez néztem ki ezt a modelt: Cisco SRP521WKérlek erősítsetek meg, vagy cáfoljátok, hogy erre a feladatra jó lesz e, vagy van más megbízhatóbb, olcsóbb megoldás. (ennél többet nem szívesen költenék rá)
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét.
-
válasz
TeeJay #27377 üzenetére
"a WDR3600 kb. 15ezer körül megy míg a 1043ND meg 12ezer körül"
3k-t már csak megér a plusz 96MB RAM, az 5GHz-es WiFi, és a plusz 160MHz..."örülne egy gigabites 2,4GHz-es routernek 10körüli áron"
Hol kapsz 10k körül 1043ND-t? Fentebb még 12k-t írtál...De, ha pontos akarok lenni, akkor megnézem, és azt látom, hogy a 1043ND jelenlegi legalacsonyabb ára 12799Ft, még a WDR3600 esetén ugyanez 14389Ft! A különbség nincs 1600HUF!
-
-
FrezeR
senior tag
válasz
Intruder2k5 #27374 üzenetére
Kötöttem rá laptopot is ilyen módon és ott is előjött ez a hiba. Cserélgettem portokat de ugyan az...köszi a tippeket!
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #27376 üzenetére
a WDR3600 kb. 15ezer körül megy míg a 1043ND meg 12ezer körül
gigabites mindkettő csak utóbbi 2,4GHz a másik meg 2,4+5GHz is
nos akinek meg nincs szüksége 5GHz-re mert úgysincs olyan eszköze az örülne egy gigabites 2,4GHz-es routernek 10körüli áron és ha a 1043ND-be is ez az újabb gyorsabb SOC kerülne akkor 10körül is adhatnák és 3antennás gigabites 300-as wifivel tökéletes otthonraa 841ND V8.x is tökéletes amíg nem emelik majd az otthoni netsebességeket 90megabit fölé
a 941ND V5.x szintén ilyen csak 3 antennával -
-
TeeJay
félisten
úgy látom Atheros AR9341 Soc van már a TP-Link WR940N V2.x és WR941ND V5.x routerekben is
akárcsak a WR841ND V8.x-ben
atheros wiki
ajánlható kategória lesz, bár csak annyi a különbség hogy 841ND 2antennás 941ND 3antennásde jó lenne ha a 1043ND-ből is kidobnának egy olyan verziót ami gigabites de ez a SOC van szintén benne
-
-
FrezeR
senior tag
válasz
Intruder2k5 #27371 üzenetére
Nekem jelenleg egy Tp-Link WR 542G routerem van ami mostanában nagyon sokszor vacakol. Csak az én gépemen eldobja a netet, és addig nem is jön vissza amíg nem indítom újra. De közben a wifin keresztül megy a net, csak a kábelen keresztül nem. 12 Mbit-es netem van és ehhez tudnál nekem ajánlani valami jó kis routert? A netre olyan 4-5 méteren túl is szükség van wifin át. Tufa falak keresztezik útját amit néhol vályog fal is keresztez tehát van akadály bőven
Későbbiekben lehet ,hogy rá lesz kötve még 1-2 eszköz.
-
válasz
Enszuke #27370 üzenetére
Én fentebb is megemlítettem, hogy van a hardverapro-n ezek közül bolti garanciás darab, de linkelni nem fogom, mert itt tiltott a hirdetés!
Ezen kívül sosem szerettem, és nem támogatom a beépített modemes kombó eszközöket! Ha ADSL modem, akkor D-LINK DSL-321B, és D-LINK DSL-360R T1, de az a legjobb, ha ilyet ad a szolgáltató!
-
válasz
Intruder2k5 #27368 üzenetére
torrentezéshez inkább usb, erőmű nélkül. Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
-secret- #27367 üzenetére
Ehhez a net sebességhez, és egy telefonhoz teljesen mindegy, azt már Neked kell eldönteni, hogy inkább az USB portot, vagy inkább a 300-as WiFi-t és a 2x5dBi antennát részesíted előnyben! Hardver tekintetében ott sincs lényeges eltérés...
http://code.google.com/p/wl500g/wiki/Devices
Mindkét típus 300MHz, 32MB, 8MB paraméteres, CPU, RAM, Flash tekintetében, ugyanolyan custom firmware támogatása van, szóval innentől akár sorsot is húzhatsz ez ügyben!
Így van, az RT-N12-n nincs USB port!
-
válasz
akkor n10u vagy n12 d1? ahogy nézem árban egyformák, és Rád hallgatok!
ja ahogy nézem ez az n12 nem usb-s
-
válasz
adalbert1 #27364 üzenetére
Elvileg megfelelő, bár az emeletnyi különbség miatt én inkább az ASUS RT-N12 D1-re szavazok, a külső 5dBi-s antennák miatt, nehogy a Linksys E900 beépített antennái kevesek legyenek a (vasbeton?) födém átlövésére, mert ezzel sokszor még a külső antennás routerek is megküzdenek... Ettől eltekintve közel azonos a két hardver!
Chipset: Broadcom 5357
CPU Clock: 300 MHz
RAM: 32 MB
Flash: 8 MB -
-
adalbert1
veterán
válasz
Intruder2k5 #27362 üzenetére
Akkor szerinted az itt említett feladatra megfelelne egy E900? A legfőbb szempont az üzembiztonság, mivel idősebb, nagyon kevéssé hozzáértő rokonok, így jó lenne, ha minél kevesebb supportot kellene nyújtani nekik. USB sticket milyet lenne érdemes venni mellé?
-
válasz
Intruder2k5 #27362 üzenetére
-
válasz
-secret- #27361 üzenetére
A leírtak közül bármelyiket... Az ASUS RT-N10U például USB-s, amire esetleg rádughatsz egy HDD-t, így a maga erőforrásaihoz mérten akár torrentezni is képes, önállóan, gép nélkül, de FTP szervert is futtathatsz rajta! Az RT-N12 D1 2x5dBi antennás, 300Mbps-s WiFi-s, bár 10Mbps net és egy telefon esetén ennek sok jelentősége nincs! A Linksys meg egy harmadik lehetőség...
TP-LINK-et meg egyszerűen én nem ajánlom senkinek, mert nekem rossz tapasztalataim vannak vele, amiket több ismerősöm is megerősít! Egyikük épp tegnap dobta be a törölközőt, és úgy döntött, hogy mennie kell a WDR4300-nak, ami nem épp alsó kategóriás TP-LINK, a helyére meg jön majd egy RT-N66U! Mióta megvan neki, csak a szopás van vele, két naponta lefagy, elérhetetlen lesz, csak a reset segít, stb... Persze vannak akik ezt a véleményem nem osszák, vagy akár a tapasztalataik is mások, ezzel nincs is semmi gond, nem akarok én senkit sem győzködni, mindenkinek megvan a saját véleménye! Nyilván Ők is van amit ajánlanak, van amit nem, ez mindenkinek a maga döntése! Így aztán Téged sem foglak erről nagyon győzködni, tőlem vehetsz TP-LINK-et is, ha az szimpibb, nekem attól nem lesz rosszabb!
-
válasz
Intruder2k5 #27360 üzenetére
és amiket leírtál mégis melyiket, és mi érvel mellette teszem fel egy tplinkkel szemben?
-
válasz
-secret- #27358 üzenetére
Én inkább BroadCom Chipset párti vagyok, így ASUS RT-N10U, RT-N12 D1, Linksys E900 az alsóbb, olcsóbb kategória!
Charlie, ezek jók 10M-es ADSL-hez is például...
Semmi közöm hozzá, nem az enyém, érdekelt sem vagyok, csak nagyon csendben jelzem, ha esetleg érdekel, itt az apróban is láttam ezek közül, még másfél év bolti garanciával routert!
-
Charlie
tag
Szaisztok!
Egy 10 Megás ADSL-hez szeretnék venni egy 4 portos Wifi routert, 10k körül tudnék rászánni. A padlásra kellene feltennem szóval olyan terméket keresek ami nagyon stabilan megy. Légyszi ajánljatok valami megbízható típust. Jelenleg nincsenek extra igényeim de több évre szeretném venni ezért nem hátrány ha tud egy-két extra dolgot is.
Köszi.
Üdv. : Charlie
-
válasz
Intruder2k5 #27355 üzenetére
köszönöm, és mit ajánlanál amúgy?
-
-
GEPESZ66
veterán
Az anyósom tekarítás után a WAN kábelt véletlenül a LAN-ba dugta be.A másik LAN-ba pedig az elmenőt.
Úgy olvastam, hogy ez nem okoz károsodást a routerben, mert így csak a funkcióját veszti el a router.Igaz-e ez, hogy nem okoz károsodást? Utánna jól bekötöttem, s úgy tűnik, hogy minden rendben van. -
-
válasz
Intruder2k5 #27353 üzenetére
sima sz*r 10megás netre, bővebben csak arra hogy tudjak telefonon wifizni...
-
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Mostanság olvastam, hogy elérhetőbb árban vannak olyan routerek, amelyekre USB-n kötött vinyón torrentek is futhatnak és távolról is elérem (mint egy ftp-n), valamint dlna kompatibilisek.
Egy kis nasom van otthon s a régi routerem gondolom lecserélem egy eszközre. Nagy kapacitás nem kell, de néha távolról azért lehúznék 1-2 gigát s persze 24 órában fusson a torrent.Tudtok ajánlani az eltrébelőbb kategóriában ennek megfelelőt, ami lehetsőég szerint a gyári firmware-rel is megoldja ezt?
ASUS RT-N66U Router jónak tűnik, de nem bánnám, ha olcsóbban megúszhatom.
-
sziasztok, van 5000 forintom wifi routerre. Mit ajánlotok?
-
válasz
haddent #27349 üzenetére
Nem! Aki mindenképpen egy szerver teljesítményét várja, annak nem! Bármilyen routert is használsz NAS funkciókra, sebesség tekintetében erős kompromisszumokra kell számítanod! A leggyorsabb routerek is maximum ~15MB/sec sebességet fognak stabilan elérni, ha egyéb jelentős terhelést nem kapnak közben! Ha igen, akkor ez még jóval kevesebb is lehet...
-
haddent
addikt
válasz
Intruder2k5 #27348 üzenetére
Igen emiatt. De hát ha azt mondod nincs értelme ..
Akkor nem lehet megúszni a külön normális router, külön normális szervert egy kis kütyüként gondolom?
#27350 Intruder2k5 csodás.. Még ilyen routerboard féle épített dolgokkal sem?
-
haddent
addikt
Sziasztok
létezik olyan router ami USB3 -as vagy esetleg SATA portja van?
-
krealon
veterán
"Egy kérdőmondatból hogyan lesz mítosz?"
Igy:
(#27336) Gubek-Einste
"Egy SOHO kategóriás eszköz 5-10 eszköznél többet nem bír el."
Pontatlan allitas. Helyesen: nem erdemes tobbet rakotni.
(#27338) cigam
"Az 5-10 Wifi kapcsolat limit a linux-os(openwrt/tomato) fw-re is igaz?"
Tovabb gordul a hiba, mert itt mar limitrol van szo, nem ajanlott max kliensszamrol.
(#27340) Gubek-Einste
"A limit az fizikai, firmware nem befolyásolja, "
Es maris ott vagyunk, hogy a WiFi-nek van egy 10 gepes fizikai korlatja. Holott ez tavolrol sem igaz.
Az igazsag az, hogy akar 100 kliens is lehet, csak akkor mar hasznalhatatlanul lassu lesz a halozat.Ha valaki nem osszefuggeseben ertelmezi a dolgokat, akkor irdatlan suletlensegek jonnek le egy "szakmai" forumon neha.
-
krealon
veterán
"Az 5-10 Wifi kapcsolat limit a linux-os(openwrt/tomato) fw-re is igaz?"
Igy keletkeznek a varosi mitoszok.
Egy WiFi-re (AccessPoint-ra) akar 253 db kliens is kapcsolodhat egy C tipusu subnetben.
A problema ott van, hogy akar 300 Mbites kapcsolati sebesseg eseten is az adott csatorna hatasos atviteli kapacitasa 80-100 Mbps. Ezt leosztva az egyidoben pl 10 kliens szamara, fejenkent mar csak 8-10 Mbps sebesseg jut idealis esetben! Gyakorlatilag ez mindeig kevesebb.Radasul a CSMA/CD hozzaferesi protokol miatt a csatornakapacitas csokken a csatornat hasznalo eszkozok szamanak novekedesevel, mert az utkozesek miatt ismetlesekre van szukseg, illetve megnonek a kesleltetesek.
Ezen ok miatt alakult ki az az okolszabaly, hogy ha tisztesseges sebesseget akarunk az eszkozeink reszere WiFi-n biztositani, akkor egy AP-n max 10 kliens csatlakozzon.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, idősebb rokonokhoz szeretnék wifit telepíteni (router és usb stick), az alábbi kritériumokkal:
- minél üzembiztosabb, kiteszteltebb megoldás legyen, nem szeretnék sokszor supportolni menni hozzájuk
- a gépet és a routert 1 emelet választja el egymástól (légvonalban kb. 3-4 méter)
- az os Windows XP, jó lenne, ha az usb stick működne vele együtt
- irányár 10-15k, de az se baj, ha olcsóbb
- valamilyen olcsóbb digi netük van, ha jól láttam kábelmodemmelMilyen összeállítást ajánlanátok, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak?
A tippeket köszi előre is. -
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste #27336 üzenetére
Szerintem a hatótávot nem befolyásolja a routerre kapcsolódó eszközök számossága. Ez egyedül a kimenő teljesítménytől függ, az pedig konstans.
Vagy tévedek?Az 5-10 Wifi kapcsolat limit a linux-os(openwrt/tomato) fw-re is igaz?
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste #27336 üzenetére
Akkor ha családonként 2-3 netképes eszközt veszek (és három ház egy telken) a 10 simán limit lehet
- Tehát az lenne a legjobb ha veszek egy usb-s 5-6 k-s ajánlott TP link routert "magamnak" , de a régit is hagyom üzemelni .
-
Nagy terhelés alatt a router-ek először a wifi elől veszik el az erőforrást így fordulhat elő, hogy csökken annak a teljesítménye. Az N-es router-ek is ezt csinálják de nálunk nagyobb ez az érték. Egy SOHO kategóriás eszköz 5-10 eszköznél többet nem bír el. A több antenna A MIMO miatt van, semmi köze a kezelt eszközök számához. Igen, lehet a mobil netet backup kapcsolatnak használni és megoldható az automatikus csatlakozás is. Megosztható az USB port is HUB-bal.
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste #27330 üzenetére
Sziasztok !
Egy öreg SMC routerem szeretném leváltani - ez még csak b/g-t tud.
Nem értek mindent a wifi kérdésben de asszem az a gondom , hogy ha sok eszköz csatlakozik az nagyon lecsökkenti a hatótávot ?
Az n-et is tudó routerek jobbak ilyen téren ?Van olyan spec , hogy mennyi eszköz fogadására képes?
A több antennás több eszközt fogad vagy csak a 300-as sebességhez kell neki ?Van egy telenoros 3g stickem , akkor azt az usb-sre rá lehet vész esetére tenni , és magától bekapcsolja?
Az egy usb-t lehet hub-al osztani ? háttértár és 3g stick , esetleg még nyomtató lenne , de nem létszükséglet. -
Feri_1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #27333 üzenetére
kösz.
Akkor már csak stick-et kell találnom
Feri
-
-
Frenky86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27307 üzenetére
Csak azért lenne fontos a WPS mert így egyszerübben tudom a nyomtatót csatlakoztatni, de végül is ezért az egy miatt nem annyira lényeges. Egyébként köszönöm a tippeket és az ajánlatokat, megnézem őket.
-
Feri_1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27330 üzenetére
Köszi.
A különbség, hogy a 3420-nál egyszerre tud n és b-sen is adni? (ezért van a két antenna?)
Feri
-
-
Feri_1
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy 30 Gb-os T-mobilos netet és szeretnék hozzá routert, hogy wi-fi-n megtudjam osztani. Egy stick is kéne, mert a kártyához tabletet adtak.
Milyet vegyek?
Előre is kösz, Feri
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5 #27327 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Alex, ment pü. -
válasz
buca84 #27324 üzenetére
Meg aztán Google is sokat segít!
-
vargalex
félisten
válasz
ManUnited #27315 üzenetére
Szia!
Én immár több, mint 2 éve egy Seagate GoFlex Net-et használok Arch Linux-al. Ez egy passzív kis eszköz, amire 2 db normál 2,5"-os notebook SATA HDD tehető. Igaz, így valóban 2 fogyasztó, de 2 HDD-vel kb. 7-9W a fogyasztás.
Annyi mindenképpen hozzá tartozik, hogy a gyári firmware-t nem ismerem, nem is tudom, hogy mire képes. -
ManUnited
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #27320 üzenetére
Köszönöm a segítséget nagyon valószínű hogy eldőlt a dolog.
-
válasz
ManUnited #27319 üzenetére
Az N66U simán viszi a FullHD filmet, még WiFi-n is!
"Wifi 2,4GHz 2 FullHD film + 2 720 avi 2 telefonon akadásmentesen."
Az USB sebessége is 10MB/sec felett van, ami mindenképpen 50GB feletti méret egy 90 perces film esetén, és tudtommal ez elegendő... Bár nem nagyon nézek FullHD-t!
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #27316 üzenetére
Az igazi visszatartó erő ami miatt NAS-on is gondolkozom, hogy félek hogy az usb nem fogja bírni a full hd lejátszást. Mert ugye a szűk keresztemetszet ha a hdd-ről filmet akarok nézni akkor az a router usb portjának sebessége. vagy marad az ide-oda dugdosás a router meg a gép között filmnézésnél.
-
-
SaitoX
tag
válasz
Intruder2k5 #27314 üzenetére
Értem, köszi a választ
Jelen pillanatban egy ZTE ZXDSL 931VII van, amin még rendes antenna sincs (csak valami beépített), ez az emeleten működik ugyan, de elég gyenge a jele, megszakad, stb.
Ezért szeretnénk helyette egy jobbat, feltételezem, hogy a 841ND a 2 antennájával jobban működne, de ezek szerint nem könnyű megmondani.
-
válasz
ManUnited #27310 üzenetére
Ja bocs, most jut eszembe, még egy másik kliens is fut rajta - tehát összesen kettő -, és abban is van jelenleg ~20 torrent...
Amiben a NAS mindenképpen veri, az a filemegosztás sebessége! Ebben egy router sosem fog tudni vetélkedni egy NAS-al, hiszen utóbbi egy célhardver, ami erre készült! Azt kell eldönteni, hogy kell-e, megéri-e két eszközért fizetned, vásárláskor, és utólag a villanyszámlát is, vagy tudsz kötni ilyen téren kompromisszumokat, és akkor megoldod egy eszközzel!
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #27313 üzenetére
Köszönöm szépen nagyon hajlok az n56u vagy a 66u felé leginkább a hangtalalnságuk miatt. Ahogy elnézem majdnem minden NAS-ban van venti ami este nem túl jó dolog.
-
válasz
SaitoX #27312 üzenetére
WiFi ügyben semmire sincs garancia, így én sem fogom ezt megígérni neked! De szerintem más se, vagy ha mégis, akkor az felelőtlenül teszi ezt! Még egyszer mondom, elviekben nyilván a 841ND nagyobb terület lefedésére alkalmas, de mivel ez sok minden máson is múlik, így semmi garancia nincs arra, hogy ez mindig és minden helyszínen, valamint minden klienssel így is lesz!
-
válasz
ManUnited #27310 üzenetére
Szia!
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
Ez attól függ, hogy milyen NAS! A gyengébb NAS-ok helyeközel ott teljesítenek torrent tekintetében, mint az erősebb routerek, ámde akkor két áramfogyasztó megy 24 órában! Nekem RT-N66U-m van, jelenleg 375 turrenttél, de mint az a fentebbi szösszenetből kiolvasható, nem a torrentek darabszáma a döntő!
-
SaitoX
tag
válasz
Intruder2k5 #27309 üzenetére
Persze, gondoltam hogy marketing szöveg
de a kérdésem, hogy a 2 antennásnak mennyivel lehet nagyobb a másik modellhez képest?
Gondolom 2x akkora nem lesz, de valamivel csak nagyobb, nem? -
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy 100-150 torrent 0-24 seedeléséhez egy NAS vagy egy jó minőségű router usb-s rack-el a jobb? Amit eddig nézegettem az az ASUS RT-N56U, max a 66u. Csak nem tudom hogy az mennyire bírkózna meg a ennyi torrent seed-elésével. A netem 30/10-es. A vinyó egy samsung 2 terrás lenne a külső rack-el amit a router-el együtt vennék.
Köszönöm a segítséget,
ManUnited -
válasz
SaitoX #27308 üzenetére
Akkor az biztosan 4x-6x nagyobb!
Komolyra fordítva a szót, felejtsd el, ezek csak marketing szövegek! Egyébként elviekben tényleg nagyobb a hatótávolsága, de ennek mértékét nem lehet előre látatlanban megmondani, mert minden helyszínen és minden klienssel más és más eredményt fogsz kapni!
-
SaitoX
tag
TP Link TL-WR841ND-nek mennyivel nagyobb a hatótávolsága, mint a 741ND-nek?
(ezen 2 antenna van)A 741ND-re a következőt írják:
A TP-Link SUPER AG technológiájának és az Extended Range technológiának köszönhetően 2x-3x nagyobb hatótávolság.841ND-re viszont semmi konkrétumot nem találtam.
-
válasz
Frenky86 #27305 üzenetére
Jó lesz a D-Link 321B modem de olcsóbb ha veszel valamelyik T-Pont-ban egy 360R T1E-t (fekete). Mindkettőre fel lehet tenni dchard-féle firmware, ajánlott, amivel sok lehetőség lesz a paraméterezésre/info kinyerésre.
Router-ből szinte mindegy milyet veszel, ami mostanság a leginkább ajánlott az a TP-Link 841ND v8 és az Asus N12 D1 de elég lehet egy TP-Link 74x, Asus N10x, Linksys E900/E1x00 is.
A WPS használata nem ajánlott biztonsági okokból és nem is tudom megmondani, hogy melyik típuson van. Miért kellene? -
Frenky86
csendes tag
Még valami, a routeren WPS gomb is legyen.
-
Frenky86
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. T-Home 20MB-es netem van. Van egy D-Link DSL-360R modemem és egy D-Link DIR-300 Routerem. A gondom az hogy mostanában mindig szétkapcsol. De nem kínlódok vele modemet is és routert is szeretnék venni újat, mivel a modem már 10 éves vagy több. A routert próbáltam újraindítani egy darabig megoldotta a problémát Modemet ezt találtam: [link]Szerintem ez jó lenne.
Véleményt szeretnék róla illetve ha valaki valami mást ajánlana.
Routert viszont fogalmam sincs milyet vegyek, még ebben kérnék tippeket, ajánlatokat.
Elég nagy házban lakunk az egyik TV messze is vann, fenn és lenn is wifis TV van. Fönn nincs gond a nettel, ha nem kapcsol szét viszont lenn nem valami erős a jel.
Szóval valami két antennás router kéne vagy nem tudom.
Kérném a segítségeket tippeket, köszönöm! -
junkeer
tag
válasz
Gubek-Einste #27299 üzenetére
Pedig van ilyen eszköz... Mikrotik RB435G Nem olcsó de minden leírt kritériumnak megfelel. Igaz kell bele egy Mini PCI-e 3G modem, de az összes SIM-es megoldás közül ez a legstabilabb. Jó pár ilyen megoldást adtam már....
-
ruhk
tag
válasz
Gubek-Einste #27299 üzenetére
így már értem, köszönöm a választ
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- Fotók, videók mobillal
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest