- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
milszab
senior tag
Eddig egy TP-Link 1043ND-t használtam de elég soxor eldobta a netet és csak áramtalanítás után lett jó. Ezek után nem tudom maradjak-e a márkánál vagy térjek át az Asus-ra. A 2 kiszemeltem ők lennének! 1 , 2 Amire kell arra bőven elég lenne mind a kettő. Az előzőmnek a tudását amúgy sem használtam ki! A lényeg hogy küldje a netet minden akadozás nélkül.
-
cil101
tag
válasz
Gubek-Einste #26896 üzenetére
Én is erre gondoltam, de esetleg valami tipus? 5000 körül láttam tp-linket szerintetek jó valamire?
-
-
cil101
tag
Sziasztok! Van egy 1043-as Tp-link routerem és a házon kívül is szeretnék netezni, de nehezen megy át a falon a jel.Milyen megoldást ajánlanátok?
-
-
Gulyopapa
addikt
Végül tp link 4300-ast rendeltem ...
-
-
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26889 üzenetére
Még azt kérdezném, hogy ezek gyári FW-je nem tartalmaz torrent klienst,
nekem kell felrakni rá? -
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26889 üzenetére
Köszi a gyors választ!
-
-
Claude Leon
senior tag
válasz
becsitibi #26885 üzenetére
Itt nem a panel a fő kiváltó ok, hanem az igényeid
Attól, hogy drágább, nem lesz erősebb a jele, mivel az jogügyileg szabályozott.Illetve helyesebben a panel annyiban befolyásolja a dolgot, hogy nagyobb valószínűséggel találkozol szomszédból áthallatszó frekvenciákkal, amit viszont szükséges lehet elkerülni, és erre több lehetőséget ad az 5 Ghz, ami viszont már a drágább kategória.
Na persze egy próbát megérhet egy olcsóbb darab is, hátha beválik, ha mégsem, csere.
(na persze, ha a sávszélességed a közeljövőben egész véletlenül emelkedne, azt már megint csak az emlegetett drágább, gigabites holmikkal tudnád kihasználni) -
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26867 üzenetére
Más igényeim nincsenek
20/30 DIGINET
LAN: Laptop, médialejátszó, SMART TV
WiFi: Laptop
Panel, 20m-es körzet
Köszi! -
-
becsitibi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26884 üzenetére
Pffff,azért az durva hogy egy 50nm-es panellakásba (számomra) ilyen durva router kell,azt hittem hogy elég egy 7-8 ezres 2 antennás,de gondolom a panelben futó acél sodronyok így bezavarnak.Hát akkor gyűjtök még egy kicsit.
Köszi a válaszokat.
-
válasz
becsitibi #26883 üzenetére
A wifi adapter támogatja az 5 GHz-s sávot így jó az esélye annak, hogy működni fog a rendszer. Nem 5 GHz-s sem az Asus és sem a TP-Link de 7-8k-ból nem tudok 5 GHz-s router-t. 80-as net alá már szinte kötelező a gigabites portokkal szerelt típus használata de ilyen sincsen 7-8k-ért, ami ajánlott az a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N53, Netgear 3500Lv2, áruk kb 15-20k. Ezekből 5 GHz-s csak a TP-Link 3600/4300, az Asus N53.
-
becsitibi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26882 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A tv egy samu ES5500WXXH,és ez a usb wifi kulcs:WIS12ABGNX/XEC.1 db laptopom van amire kábelen jön a net,abból is a 80/25-ös.Igazából nekem ennyi kell csak hogy a hálóban is legyen net a tv-n,valamint ne legyen interferencia,ha nagyon nem működne a dolog,átfúrom a falat,és egy szobával arrébb rakom a routert.
Erre a célra az asus és a tp-link megfelelő?
-
válasz
JohNNyL #26872 üzenetére
Ha a router-re kötött vinyóról akarsz Full HD és 3D filmeket lejátszani akkor valami nagyon erős típus kell mert nem nagyon tudja a router kiszolgálni az ilyen igényeket, kevés neki a teljesítménye ehhez.
DLNA funkció elég érdekes egy router esetében, ez is mint sok hasonló dolog erősen vegyes képet mutat gyári firmware alatt. 3rd party firmware-nél már más a helyzet, ott biztosan működik. Amit te kinéztél arra nem találtam 3rd party firmware így a DLNA megvalósítás erősen kérdéses, javaslatom, hogy inkább egy ajánlott kategóriás típus vegyél.
Ami hasonló mint a D-Link DIR-657 az a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N53, Netgear 3500Lv2, áruk kb 15-20k.#26881 becsitibi Pontosan ez az a kérdés amire nem fogsz választ kapni mivel semmi sem garantálható wifi esetében, főleg nem paneles környezetben, amit meg lehet mondani az az, hogy nagy valószínűséggel meg lehet oldani amit szeretnél, ajánlott a 5 GHz-s eszközök használata a zsúfolt környezet miatt de ennek feltétele, hogy a tévé támogassa az 5 GHz-s sávot. Mindenképpen két külső antennás típus ajánlott, 7-8k-s kategóriában csak a TP-Link 84x és az Asus N12x van, ami megfelelő lesz neked az a TP-Link 841ND v8 vagy az Asus N12 D1.
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok.
Zöldfülüen kérdem.
Panelba lakok,az lenne a kérdésem hogy milyen wifi routert ajánlotok hogy a smart tv-re ami 2 válaszfallal odébb van,frankón kimenjen a jel,pl youtube hd videó.2 antennás 300mbs-os jó már?Olyan 7-8 ezerig néztem tp-link-et vagy asus-t.
-
luise178
tag
válasz
Intruder2k5 #26879 üzenetére
aha, értem, köszi!
-
-
luise178
tag
válasz
Intruder2k5 #26875 üzenetére
mi si pontosan ez a 3rd-party?
-
-
luise178
tag
válasz
Intruder2k5 #26875 üzenetére
de gondolom erre is tomato-t "heggesztettél
-
válasz
luise178 #26874 üzenetére
Mármint az RT-N16?
3rd-party fw-vel egész biztosan, bevallom a gyárit csak nagyon keveset láttam, és ezt sosem néztem meg benne! Bár az új fw már ebbe is az új design-os, mint ami az RT-N66U-ba is van, nem a régi világoskék fajta, ez pedig már tudja szerintem... De mondom, gyári fw-vel nem esküszöm meg rá!
-
luise178
tag
válasz
Intruder2k5 #26865 üzenetére
jól olvastam, hogy ez a cucc is támogatja a "vendéghálót"?
-
Dragon27
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26867 üzenetére
köszi átnézem de szerintem az Asus közt fogok dönteni ...
-
JohNNyL
csendes tag
válasz
JohNNyL #26871 üzenetére
Arra lenne szükségem, hogy a router legyen DLNA képes és merevlemezt lehessen rá csatlakoztatni. Torrentezés nem fontos, azt gépre letölteném, aztán átmásolnám a routeren keresztül a rá csatlakoztatott merevlemezre. Mivel a TV-m DLNA képes, ezért kellene ez a funkció! A fent említett router erre megfelelő lenne?
-
JohNNyL
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatok a D-Link DIR-657 -ről?
A segítséget köszi előre is! -
Krisz0630
senior tag
válasz
rudeee #26869 üzenetére
Szia!
Lassan egy hete vettem egy Asus N65U-t. Nagyon megvagyok vele elégedve. Torrentezés simán megy vele gépen keresztül. Nekem általában 4-5 eszköz is csatlakozik rajta wifin keresztül és eddig jól bírja kiképzést. Egy külső winchester van rádugva a routerre és azon keresztül nézek HD filmeket a táblagépen.
Szóval szerintem érdemes megvenni az N65U-t, ajánlom neked.
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi Linksys WRT54GL típusú routeremet amit már több mint 4 éve elégedetten használok, de a teljesítménye kezd kevés lenni az utóbbi időben.
Mindenképpen komolyabb routerben gondolkodom, árban bruttó 30k a felső határ.
Ami számomra fontos az a gigabites lan portok és a nagy teljesítményű wifi kapcsolat 2,4 és 5Ghz-en, valamint a torrentezés se legyen probléma gépen keresztül.
A HD video nézést is szeretném megoldani wifin keresztül ha lehet.
Sokat olvasgattam a topicot és vannak is kiszemelt modellek. Márkából a linksys és asus a preferált számomra.
Leginkább az asus van hozzám mégis közelebb a tudását és a teljesítményét tekintve. Az RT-N56U és az RT-N65U között vacilálok. Utóbbi elvileg újabb és dupla soc-os változat usb 3.0 aljzatokkal.
Azt szeretném kérdezni, hogy a két modell közül melyiket lenne érdemes megvenni, illetve hogy valakinek van-e tapasztalata az újabb RT-N65U-val?Ha esetleg más márkában van alternatíva, akkor kérlek azt is írjátok meg, mert hosszú távra (kb. 4-5 évre) szeretnék routert venni.
(Jelenleg egy 25/5-ös kábelnet csomag lesz rajta, de belátható időn belül valószínűleg duplázva lesz a sávszélesség.)Köszönöm a válaszokat!
-
Akkó' idén nem veszek routert
-
válasz
attes17 #26863 üzenetére
Mik az egyéb igényeid?
Milyen neted van?
Milyen eszközök használnák kábelen és wifi-n?
Milyen környezetben lenne használva (falak száma/anyaga, távolság)?
Mennyit szánsz a beszerzésre?
Ha a router-re kötött vinyóról akarsz Full HD és 3D filmeket lejátszani akkor valami nagyon erős típus kell mert nem nagyon tudja a router kiszolgálni az ilyen igényeket, főleg ha még mellette megy a torrent is, kevés neki a teljesítménye ehhez.#26866 Dragon27 Ehhez a nethez bármilyen ma kapható N-es router jó lesz, a környezeti adatok sem vészesek.
Ha nem kell a gigabites portok akkor TP-Link 74x/84x, Asus N10x/N12x, Linksys E900/E1x00, áruk 10k alatt van. Gigabites portokkal: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N53, Netgear 3500Lv2, áruk kb 15-20k. -
Dragon27
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26862 üzenetére
1 tégla válaszfal kb. 20 cm vastag távolság 8-10 m ( a router a válaszfalon így a távolság 4-5m ide oda )
net 5 mbps.köszi
-
-
luise178
tag
válasz
Intruder2k5 #26861 üzenetére
helyi szolgáltató, a templom tornyában van 5g-s központ, arra csatlakozok rá nano station 5-ös eszközzel, ami a tetőn van, onnan utp-n jön a cucc a mostani noname wifi-s routerbe. az imént csináltam 1 tesztet a speedtest.net oldalon, és 10-es ping mellett 7.57Mbps volt a feltöltés, és 0.41 Mbps a letöltés. két gép van, az egyikben integrált gigás kártya, a másikban belső kártya van, mert az integráltja elszállt 1 villámlós estén. utóbbi sajnos egyelőre csak 10/100-as, de cserélve lesz. a gigalanos gép látja el többek közt a torrent feladatot is. de mivel az főleg játék gép, így az energiafelvétele elég magas. ezért gondolkodom a routeres megoldáson, mert a NAS vásárlása esetén még később térül meg a beruházás. na persze ha ez nem megoldható, akkor csak az a megoldás marad...
-
attes17
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, tanácsra lenne szükségem.
Milyen router típust tudnátok ajánlani az alábbiakhoz:
USB 1TB HDD megosztása LAN-on
Filmnézés LAN-on (3D + FullHD)
Torrent kliens
Köszi előre is! -
válasz
laktop #26858 üzenetére
A Linksys EA4500 nem szoktuk ajánlani mivel nem 3rd party firmware kompatibilis és tapasztalat sincsen vele.
A TP-Link 4300 ajánlott kategóriás eszköz így nyugodtan megvehető.
A 60 cm-s födém gondot okozhat emiatt mindenképpen külső antennás típus beszerzése ajánlott.#26859 Dragon27 A kliensenkénti sebesség kiosztás csak 3rd party firmware-ben vagy nem-SOHO kategóriás eszközökben van, van néhány amiben van ilyen gyárilag de ez nagyon ritka. Ha kell a kliensenkénti sebesség kiosztás akkor sajnos firmware-t kell cserélni.
Továbbra is jó lenne ha leírnád a környezeti tényezőket (falak száma/anyaga, távolságok) és a net sebességet mert csak így lehet pontosan ajánlani.#26860 luise178 Természetesen vissza is lehet tölteni amit leszedtél de torrent-ezéshez már 3rd party firmware kell, a gyáriak ebben nem jeleskednek. A router hardverétől függ, hogy mennyit bír de nem szabad sokat várni tőle, nem azonos egy külön álló géppel/NAS-sal így mind sebességben, mind mennyiségben nem lehet olyan sokra számítani. A 3rd party firmware miatt könnyen meg lehet valósítani a vendég-wifi-t.
Gigabitesekből a következőek ajánlottak: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N53, Netgear 3500Lv2, áruk kb 15-20k. -
-
luise178
tag
szasztok!
olvasgattam a fórumot, és felmerült 1-2 kérdésem! írtátok ezeket a routereket, amikkel lehet torrentezni. ezek seed-elni si tudnak, vagy csak letölteni? és hány torrent mehet egyszerre? csak mert nálam most 41 torrent megy. próbálkoztam már az asus 500gp-vel /asszem ez volt a neve/, de az nem vált be/nagyon nem/.
olyan router kéne ami gigalanos, tud legalább 2 wifis ssid-t kezelni, asszem vendéghálósnak hívtátok, megy ugye torrent képes legyen, a leírt paraméterek mellett. na és persze megbízható, és olcsóvan ilyen?!?
-
Dragon27
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26841 üzenetére
Szeretném a gyártótól származó firmware használni csak semmi hegesztés
1. igények : Hogy az összes készülék összhangba legyenek ., WPA2 védelem használatával ..
2. net : jó lassú erre bármi jó .
3.eszközök : kábelen gigabit switch .: asztali PC , 3DTV,NAS+később még 1 ,vagy PC,műholdvevő . ./
wifi-n : asztali PC ,3DTV,2 androidos mobil , androidos mini PC ...
4. házon kívül nagyon nem foglalkozok ., (házkörül most 5-7 m van net ) * A router Tx Power : 75% : házban a jel 55,-67dBm ,.1.1. a probléma csak wifi-n csatlakozó eszközökkel van UPnP,DLNA használhatatlan , eltűnnek az eszközök .
-
laktop
tag
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT54GL routerem, ami már 1000 éve meg van. Ezt az 1000 évet nagyon jól kiszolgálta, csak a legelején volt probléma, de azt a 3 napos garancián belül a bolt akkoriban cserélte. Viszont már nagyon lassúnak érzem a LAN fájl másolást és a Wifi-n is lehetne már kicsit feljebb tolni. Ezért úgy döntöttem, hogy lecserélem ezt a nagyon szívemhez nőtt routert.Két routerre szűkült a kör: TP-Link TL-WDR4300 és a Linksys EA4500.
Telepítési és felhasználási jellemzők:
- Tetőtér beépítéses két lakásos családi ház 60cm-es födémmel. A router a tetőtérben van a modem mellett (ahol eddig is volt). Ezen a szinten 2 asztali PC, 1 laptop, 3 mobil, a földszinten 2 asztali PC, 4 mobil, 1 tablet van általában kiszolgálva (persze nem mind egy időben).
- Minden egyes gép MAC címhez rendelt dedikált IP-t kap.
- Wifi-re csak regisztrált MAC címmel lehet csatlakozni.
- Szülői felügyelet keretében időponthoz és IP címhez rendelten tiltva van néhány oldal, valamint általánosságban még több néhány oldal.
- Szolgálja ki a bármelyik eszközön való videó letöltést a netről, az asztali PC-k bármelyikén fájl letöltést.
- Később az otthoni hálózatra csatlakozók részére tervezek megosztani egy USB nyomtatót. Ennek a hozzáférését esetleg lehessen felhasználóra, vagy gépre vonatkozóan engedélyezni. (lehet, hogy kap IP címet, mert regisztrálva van, de ettől függően lehet, hogy nem akarom engedélyezni számára a nyomtató használatot)Nem tudok a kettő közül választani ...
-
csorba23
tag
Sziasztok, kéne egy kis segítség.
T-home-s kábel netem van Cisco EPC3925 routerrel. Úgy találom, hogy a wifi jel gyenge, a ház másik végében már alig akar jel lenni. Ráadásul néha magától lecsökken a jel erősség, ilyenkor ki-be kapcsolás segít (kb. 1-2 hetente).
Mindenképp szeretnék venni egy új routert (adózási szempontok miatt
). A fő feladat jelenleg az lenne, hogy a mostaninál nagyobb hatótávolságban lehessen Wifizni. Nem extrém távolságra gondolok, 10-20 méter (esetleg 1-2 falon keresztül) kényelmesen menjen.
Ami fontos:
- rá tudjam kötni a mostani hálózatra úgy, hogy működjön. Fent említett Cisco mellett van még egy SMC vezetékes router is a hálózaton, switch-ként működik.
- legyen USB portja, amire ha rákötök egy külső vinyót, az látszódjon a hálózaton.
- z sem baj, ha nem egy elavult, régi darab lenne. 15-20 ezernél viszont nem szánnék rá többet.Fentebb olvastam, valaki ajánlott egy ASUS RT-N12-D1-et, amiben van AP + repeater mód, de nincs rajta USB.
Köszi előre is!
-
válasz
Gulyopapa #26846 üzenetére
Ez a kérdés már nem ide való, másik topikba kéne feltenni! Például ide...
Otthoni hálózat és internet megosztásEzen kívül jó lenne pontosítani, hogy mi is van azokkal a Cat-6 kábelekkel? Már azok vannak bent, és mégsem jó, vagy azt nem akarsz venni? A hálókártya Gbit-es minden eszközben? És mennyi a jelenlegi sebesség, ami szerinted kevés?
-
Gulyopapa
addikt
Az hogy lehetséges hogy netem van de wifi nincs ???
Sem a telefonom, sem pedig a tabom nem talál wifi jelet 1 m-re a routertől ... -
sec0nd
tag
Gulyopapa és Intelligencs : Köszönöm, akkor ne fóliázott legyen, lehet hogy tényleg antennaként működik, és csak felerősíti a zavart? Mivel érdemes tesztelni?
-
válasz
sec0nd #26849 üzenetére
Sima CAT6 vagy CAT6a kábelt, ezek még jobb zavarvédelemmel rendelkeznek, mint a CAT5. Hogy konkrétan nálad mennyire zavarja az 230V-os kábel az átvitelt majd, azt látatlanban nem lehet megmondani, de nem hinném, hogy gond lenne. Teszteld ki, ha félsz tőle, hogy gond lesz.
-
sec0nd
tag
A jövőre is gondolva milyen kábelt javasoltok behúzni a modem és a router közé, kb 10m hosszú, mellette megy egy utp és egy telefon kábel, külön csőben megy a 230, de valószínűleg elég közel vannak, rövid távon az átfúrt födémben mennek cső nélkül.
Valaki árnyékoltat ajánlott, míg más azt mondta, hogy külön kiépített földelés nélkül csak antennaként viselkedik az árnyékolás.
Mit javasoltok? -
válasz
Köszönöm az infót a külső/belső antennáról, ez eddig elkerülte a figyelmemet! Akkor lehet, hogy mégis csak a 4300-ast veszem, bár ugye az én WNDR3700-asom is belső antennás, és nincs vele semmi baj, nagyon jó a wifije. Majd olvasok erről a 4900-asról teszteket.
Szándékosan USB-s adaptert néztem ki, amit egy USB toldóval felvezetek, és magasra rakom az adaptert. Most is így van megoldva, a TP-Link adapterekhez szoktak adni USB bölcsőt, de gyakran van a Logitech egerekhez is valami hasonló.
-
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Intruder2k5 #26845 üzenetére
Még egy kérdés : mit tehetek a legjobb vezetékes sebesség elérése érdekében azonkívül hogy cat6-os kábeleket és jelenleg 1043-as routert használok.
Igazából ez lenne a fő célom : a wired speed növelése a pc-nas-popcorn körön belül ! -
válasz
Gulyopapa #26843 üzenetére
A WiFi sebességére utal! 450 megabit/sec!
Nem lehet azt mondani, hogy nincsenek kivételek és eltérések attől, de azért ez nagyjából igaz is, ahogy az ár növekszik, nyilván úgy nő a teljesítmény, és a minőség is! Ez így természetes is, és azt hiszem ez nem csak a routerek piacán van így! Persze előfordul, hogy egy-egy olcsóbb kategóriás termék gyorsabb mint egy drágább versenytársa, de ez még nem jelenti azt, hogy összességében, megbízhatóságot és minden egyebet beleszámolva is jobb! És persze biztosan van példa a másik végletre is, hogy egy jó drága termék nem épp úgy sikerült ahogy azt tervezték, így nem ajánlott a megvétele!
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Mi az a 450-es eszköz ?
-
válasz
Gulyopapa #26840 üzenetére
Igen szeretem! Nekem ez már a sokadik ASUS-om, de ha a fiókban állókat leszámolom, és csak azokat veszem figyelembe, amiket élesben is tartósan használtam, akkor mondjuk a negyedik, és egyikkel sem volt semmilyen probléma! Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyári firmware-t kizárólag az elsőn, egy WL-500gP v2-n használtam, mintegy két hónapig! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyári fw-vel bármi baj lenne, csak azt, hogy azzal nincs sok tapasztalatom! Bár RT-N66U-n már az is elég komolynak mondható szoft (RT-AC66U DEMO, ugyanaz, mint az RT-N66U), helyette én mégis inkább a már megszokott Tomato mellett döntöttem!
-
válasz
Dragon27 #26832 üzenetére
3rd party firmware kompatibilis eszközökön simán megy bármely kategóriában a felhasználóra kiosztható sebesség fel/le korlátozás (nem QoS) és még sok minden más is.
Mik az igényeid?
Milyen neted van?
Milyen eszközök használnák kábelen és wifi-n?
Milyen környezetben lenne használva (falak száma/anyaga, távolság)?#26839 Intelligencs Elég lehet egy TP-Link 4300 is vagy van/lesz 2,4 GHz-s 450-es eszköz is a hálózatban. A 4300 előnye, hogy 2,4 GHz-en is külső antennás amíg a 4900 belső antennás ezen a sávon.
Arra vigyázni kell, hogy a PCI-E-s kártya esetén a gépház nagyon tud árnyékolni. -
Gulyopapa
addikt
válasz
Intruder2k5 #26838 üzenetére
Szereted az ASUS routered ? Kacérkodom a gondolattal hogy az lesz és nem TP Link ...
-
válasz
Gulyopapa #26835 üzenetére
Én döntöttem. Faterhez a TP-Link 4900-ast fogom megvenni, és veszek még mellé egy ilyen adaptert, majd ha kijön. Addig még ellesznek a mostani 741ND-vel is.
Sajnos náluk nem megoldható az asztali géphez a vezeték, mert az asztali gép most olyan helyre lett helyezve, ahova bajos lenne elkábelezni. Az a tervem, hogy az 5 GHz-es hálózatot csak a faterék asztali gépe és a router közé húzom fel, a 2,4 GHz-et meg minden egyéb használja majd (laptopok, telefonok, nyomtató, stb). Így kvázi lesz egy dedikált, zavarmentes hálózat az asztali gép és a router (NAS) között. A NAS a router mellé van rakva, az kábelen csatlakozik a hálózathoz.
-
válasz
Gulyopapa #26837 üzenetére
Nálam is minden vezetékes, utálom a WiFi-t!
Mennyire veszélyes? Hát, ez 100mW, vagyis 0,1W teljesítménnyel sugároz, és Te legalább 1 méter, vagy ettől nagyobb távolságra is vagy tőle, netán másik helységben is! A mobiltelefonod 4W, azaz 4000mW teljesítményre is képes, a fejedhez szorítva! Akkor szerinted mennyire veszélyes a WiFi?
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Intruder2k5 #26836 üzenetére
Csak ugye az a reklám szlogen hogy netezz 2.4 ghz-en és nézz hd filmeket 5 ghz-en
De nálam minden vezetékes, ahol a sebesség számít ( PC-NAS-Mediaplayer )Apropó: mennyire veszélyesek ezek a keresztül-kasul cikázó wifi hullámok az emberi szervezetre ???
-
válasz
Gulyopapa #26835 üzenetére
Egy asztali PC-be, vagy akár egy laptop-ba is, cserélhetsz WiFi kártyát, vagy dughatsz bele egy USB-s Wireless adaptert, és ez nyilván lehet akár 5GHz-et támogató darab is! De ha így nézzük, mondjuk egy asztali PC esetén, akkor ott nem a PC a 2.4GHz-es, hanem a WiFi kártyája, ami cserélhető! Persze ez egy telefonnal már nem kivitelezhető így!
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Intruder2k5 #26834 üzenetére
Nem. A fogadó eszközökre gondoltam ... ( 2.4 ghz-es laptop, tab, stb ... )
Csak mert ha veszek egy dual band-es routert ami szimultán tolja a jeleket, ki is szeretném valahogy használni -
-
Gulyopapa
addikt
Jól olvasom hogy a 2.4 ghz-es eszközök 5 ghz-esíthetők ( adapterrel ) ?
-
Dragon27
senior tag
router Airlive WN-200R
tudom nem nagy szám ... de van benne felhasználóra kiosztható sebesség fel,le korlátozás (nem QoS) .. Ami a mostani routerekbe csak a drágább kategóriába teszik bele . mint az Asus gépeinél látni
A mostani routerem nemcsak sebességet tud korlátozni :1. [link]
2. [link]
Asus gépei jó választás lehet ? WPA2 védelemmel .... -
Halihó, hátha innen átirányítást kapok.
Van egy Telenoros ZTE MF821D típusú LTE képes modemem, amit szeretnék egy megfelelő routerhez csatlakoztatva ,mobilnetet szétosztani a lakásban.
Milyen eszközt javasoltok, ami biztosan kezeli ezt a modemet / TP-Link MR3420 V1 volt eddig, ő nem képes
, a V2-re pontosítás nincs
-
Gulyopapa
addikt
Beépített antenna ?
Ezt csak azért írom mert a 1043-nál tudtam antennát cserélni és érezhetően javult a hatótáv ... itt nem fogok tudni vagyis a külső antenna 5 ghz-hez van amilyen eszköz meg nekem még nincs.Amúgy router tesztekben vannak mérések, vezetékes és 3 és 10 méteres hatótávú wifi tesztek. Abból csak le tudok szűrni valamit ...
-
válasz
Gulyopapa #26827 üzenetére
Ilyen lista, összehasonlítás sehol nincs, ha lenne sem lenne releváns, mivel csak adott helyszínre, adott körülményekre vonatkozna, és cseppet sem biztos, még arányaiban sem, hogy az eredmények máshol is azok lennének! Minden fogalomban lévő router az uniós és a magyar szabványoknak megfelelő teljesítménnyel bír, és ennyi!
-
jilian
addikt
-
szia,
egyik gyártónál sincs olyan, ami biztosan átviszi, mivel ez nem csak a router függvénye, az ellenoldal és a födém milyensége is számít, hogy egyéb környezeti tényezőket már ne is említsek...
milyen wifi ellenoldal kapcsolódna a routerhez?
az a lényeg, hogy az ellenoldalnak megfelelő technológiájú router kellene (lite-n, mimo 2t2r...stb), és abból is a legjobb külső antennás kiépítésű, 1 * 5 dBi. 2 * 5 dBi...stb, és az "nd" jelölésű routerek esetén az antenna is cseréhető, és mehet rá 8 dBi...stb. -
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A TP-LINK WIFI Router-ek között van olyan ami biztosan átvisz egy 50cm-es födémet?
köszi
üdv. -
válasz
jilian #26820 üzenetére
szia,
milyen ellenoldalak csatlakoznak majd fel?
300-as - vagy netán jobb - és mimo képes, vagy elég csak 150-es lite-n, és nem kell mimo?
mert a 30-as net átviteléhez bőven elég a 150-es lite-n is, viszont ha van 300-as - vagy jobb - mimo képes eszközöd, akkor jobb lehet a kapcsolat azonos routerrel, jobb kapcsolati távolság, és jobb átviteli sebesség nagyobb távolság mellett.
amennyiben ez nem ismert, úgy az is jó, ha a eszközök és/vagy az azokban lévő wifi modulok típusát leírod!? -
jilian
addikt
Helló!
Jelenleg van egy T-home -os tripla csomagom, (30 Mbit) zxdsl 931vii v2.0 elosztóval, aminek a wifi jele nagyon sovány.
Mivel ezt a digitális elosztót nem tudom kiiktatni, szeretnék mögé betenni egy olyan routert, aminek a wifi-je nagyon erős.
Minden tv, net maradna az elosztón.Ehhez kérném a segítségeteket.
-
válasz
Gulyopapa #26815 üzenetére
mind a kettő jó, bármelyiket is veszed, nem nyúlsz mellé!
vannak eltérések mind a két oldalon (a wifi belső és külső antenna lehet már most mérvadó, a többi inkább a későbbiekben; mimo képesség, usb 2.0 kontra 3.0 és ilyenek), szóval azt csak te tudod, hogy ezek közül miket tervezel bevezetni majd. -
-
Gulyopapa
addikt
Asus RT-N65U vagy TP-Link TL-WDR4900 ?
Úgy néz ki elmegy a 1043-as és döntenem kell... -
válasz
Madn!ght #26812 üzenetére
szia,
mind a három jó, jelentősen jobbak és erősebbek, mint a jelenlegi routered.
a tl-wr1043nd már gigabit képes, illetve usb csatival is rendelkezik.
a 2 vagy 3 antenna különbözete csak akkor számít, ha van 3 antennás, és 2t2r feletti mimo képességű ellenoldalad.
funkcionalitásban az rt-n12 d1 nem csak router, hanem ap és range extender is, a két tp-link esetén csak moddolt firmware mellett lehet ezt elérni.
hardveres erősség szempontjából a sorrend; tl-wr1043nd > tl-wr941nd > rt-n12 d1 -
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget a döntésben.
Visszaolvasva láttam, hogy mely típusú routerek ajánlottak.Egy 20/10-es net továbbosztására kellene egy stabil eszköz, amely a játékok alatt kellő stabilitást biztosít. A jelenlegi smc 7004vbr-t szeretném lecserélni, mivel már szerintem leszolgálta az idejét. A netes játékokban elég sokszor lagot tapasztalok, ami a router újraindítása után kevésbé jelentkezik.
A vezeték nélküli támogatása csak másodlagos szempont, az a jövőbeni kihasználtság miatt lenne csak feltétel.
Olyan 10.000 forintig gondolkoztam keretben. Némi felár még belefér, tekintettel arra, hogy nem szeretném a közeljövőben lecserélni.A kiszemelt 2-3 típus (nyíregyházi árakkal):
- TP-link 1043ND (~14,5k)
- Asus RT N12-D1 (~9,5k)
- Tp-Link 941ND (~11k)Melyik lenne számomra ár/érték szempontjából a legjobb választás?
Segítségeteket előre is köszönöm!
mad
-
válasz
Flagstaff #26809 üzenetére
Szia!
"Az egyik hogy megoldható-e egy külső antennával távoli AP-re csatlakozás és a helyi WLAN hálózatra net osztása a fennmaradó kis csökevény antennával (két vagy három antennás router)?"
Nem, ez sajnos nem így működik, a pillanatnyilag használt antennát a router mindig maga válassza ki!
-
válasz
Flagstaff #26809 üzenetére
szia,
2 vagy 3 antennás router esetén nem szabad eltérőre cserélni és/vagy különválasztani az antennákat, mert egyrészt eltűnik a mimo képesség, másrészt működési hibát idéz elő.
vannak routerek, ahol beállítható több vendég wifi hálózat is, ez megoldás lehet a kapcsolódó problémára, de olyan is van, ahol csak az ellenoldalak maximális sebessége és prioritása korlátozható.
a legontosabb tényezőket nem írtad le;
- mennyit szánsz rá?
- milyen sebességű net alá kellene? -
Flagstaff
tag
Üdv!
Nagyon úgy néz ki behalt az eddig használt Edimax BR6204-es routerem, pótolni kellene. Időközben persze felmerültek egyéb kívánságok is a leendő eszközzel kapcsolatban. Az egyik hogy megoldható-e egy külső antennával távoli AP-re csatlakozás és a helyi WLAN hálózatra net osztása a fennmaradó kis csökevény antennával (két vagy három antennás router)? Eddig ezt két routerrel oldottam meg, az egyik WSP módban csatlakozott a távoli AP-re, a másik router WAN portja pedig ennek a routernek a LAN portjába ment. Ez a funkció csak ritkán kell de akkor nagyon. A másik kívánság ha teljesíthető, két külön WiFi csatorna kezelése, mert a lakásban több ponton gyenge a WiFi és ha ilyen helyről a gyerekek telón vagy gépen játszanak, a WoT 999-es pingje nem igazán biztosít folyamatos játékélményt nekem, aki a routertől nem messze vagyok, de vezetékezni idáig nem akarok. Ha ez utóbbi nem oldható meg, akkor kénytelen leszek két routert venni.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #26807 üzenetére
És azt hogyan kell?
-
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Volna egy olyan jellegű problémám hogy :
Van egy TP-Link TL-WR740N WiFis routerem (egy antennás nem cserélhető antennával). Tökéletesen működik. Viszont vettünk egy Tabletet aminek elég gyenge a WiFi-je kb 2 méterről és egy válaszfal és máris fele jelet fog. Az lenne a kérdésem hogy ha a Routert kicserélném egy 2 vagy 3 antennásra az segítene hogy a gyengébb vételű Tabon jobb legyen a jel?
Milyet ajánlanátok max 10 ezer ft-ig?Köszönöm!
-
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #26778 üzenetére
Kicsit utánaolvasva a termékek topikjaiban, inkább többet fizetek egy megbízhatóért, mert sokkal erősebbnek tűnik: TP-LINK TL-WDR3600 és a topikban is dicsérik, szerinted...?
Még olyan kérdésem lenne, hogy milyen (gigabites) kábelt lenne érdemes a falba húzni a másik mellé, mert máshova kerülne a router, kb. 10m hosszú kell?
FTP, Cat6? Fali, vagy patch? -
No.01
addikt
Ertem holnap remelem kiderul. Nagyon koszonom mindkettotoknek!
-
Nem, semmi egyéb nem szükséges az eléréshez, csak a név és a jelszó! Internet ehhez nem kell! Aztán ha bejutott az admin felületre, ott majd beállítja az internet eléréshez szükséges nevet és jelszót, amit a szolgáltatótól kapott, ha egyáltalán van ilyenje... Ha DHCP-s nete van, akkor csak rádugja, és elvileg lesz is azonnal net! Nem árt még a WiFi-t jelszavazni, hogy ne használja boldog boldogtalan, és nagyjából ennyi! De ez a téma már nem ide való, így ha további kérdésed is lenne, akkor inkább menjünk át a router gondok topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest