Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen-igen mindenképp kellene a két 5dbi antenna azért is néztem ezt a kettőt.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ez az USB-s dolog tetszene, működhet az is, hogy rádugok egy hdd-t és azon pörög a torrent közvetlenül éjjel nappal, vagy erre nincs kliens a routerben?
Köszönöm Intruder2k5 is. Valahogy éreztem, hogy kb ugyan az a tudás. Asus jobban tetszene kinézetre, viszont lehet nem érné meg drágábban és nincs rajta usb se.
-
Beppe91
aktív tag
Sziasztok.
Napokban utána olvasgattam a routereknek, de nem nagyon jutottam előrébb. TP-linknél például 841nd,842nd, asusnál pedig n12 d1 jöhetnek szóba, legfőképpen ár miatt. 3 közül melyiket tudnátok leginkább ajánlani? Esetleg hasonló árkategóriában meghallgatok más ajánlatot. Fő szempont bírja a torrentezést, 25 megás netet ki szeretném 100%osan használni letöltésnél, és erős wifije legyen viszonylag, főként a sok wifis eszköz miatt, másrészt családi két szintes házat jó lenne lefedni. Egyedi firmware-t melyikre lehet telepíteni és milyen előnyökkel járna? -
Beppe91
aktív tag
válasz
proradeon
üzenetére
Köszi a gyors választ. Nem volt időm elmenni megvenni, talán holnap, addig is tudok gondolkozni mi legyen. Kábelesen nem szükséges a gyors kapcsolat nekem, mert nem használom csak egy PC-n kábellel, azon pedig csak szüleim neteznek. Wifi lenne a fontos, hogy bírja a sok eszközt, terhelést, és a hatósugara is jó legyen viszonylag mert kétszintes családi házat kell lefednie. Gondolom mindegyik típusnak 5dbi antennája van az csak elég lehet. Ez az erősebb proci és több ram dolog viszont lehet fontos lenne, főleg a viszonylag nagy adatforgalom miatt, csak majdnem kétszer annyiba kerül. Viszont lehet megéri és akkor egy két évig megint jó.
Esetleg az Asus vagy TP-link? N12E-t néztem belőle. -
Beppe91
aktív tag
Sziasztok.
Routert szeretnék venni, most egy ezer éves SMC wbr14g2 routerem van amivel állandóan megszakad a net kapcsolatom, kihúzom vissza dugom a tápkábelt és megint jó egy ideig. Legtöbbször torrent közbe jött elő, de ma sima nettel folyamatosan megszakad. SOS-be ma szeretnék venni egy újat, mert nem tudok itthonról dolgozni. Mit tudtok ajánlani? 25 megás net van a lakásba, ezt kell elosztania egy PC-re vezetéken 3 laptop és 3-4 telefon wifin, de a nagy adatforgalom csak 1-2 laptopomon megy. TP-linkeket néztem, viszont rengeteg típus van belőle. 841N és ND között mi a különbség pl? elegendő lehet ez nekem? Mivel tud többet mondjuk egy 1042? -
Beppe91
aktív tag
Köszi, a gyorsítótárat nem is figyeltem. Gigabitet tudtam, de nem hiszem, hogy 25-megás netnél szükségem lenne rá. Hálózaton meg nem nagyon szoktam fájlt pakolgatni. A fogadó oldalon, hogy lehet 3 antenna? laptopokba, telefonokba nem nagyon szoktak ilyet tenni nem?
Eseteg ez még ismeri valaki? Tp-link tl-wdr3500.
-
Beppe91
aktív tag
Hello. Tp link 1043-ast ajánlották nekem, én a 842nd-t néztem ki. Mi a különbség a kettő között? 3 3dbi-s antenna jobb, vagy a 2 5dbi-s? porciban ramban, nem ugyan az a kettő?
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, nem rossz ez

-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És mivel tudok többet/ kevesebbet ezekkel? terveztem, mert azt hallottam/olvastam, hogy sok pluszt rejt, de hogy miben azt sajnos nem tudom.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Meg erősebb is az antennája
És stabilitásra mit mondtok? melyik bírja jobban a terhelést? -
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kinézetre Asus jobban tetszik, n12E vagy d1, viszont azokban nincs média szerver. Nem tudom stabilitásban, torrentezésben melyik az erősebb?
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, akkor ne asus rtn12 hanem inkább tp link 842nd? jónak tűnik, ténylegesen működik rajta a médiaszerver oldal is?
-
Beppe91
aktív tag
Hello. Még utoljára biztonság kedvéért megkérdeznélek, mit ajánlotok? Lényeg, hogy két szintes családi házat lefedjen, plusz a kertben is a háztól kb 10 méterre még lehessen netezni. 25/1,5-es net.
Asus rt-n12-t néztem ki, meg tp-link wr841n-t. Melyiket érdemesebb, vagy felesleges a két antenna, esetleg pont, hogy 3 kellene? Köszi előre is. -
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben köszi a segítséget, keresgélek még, már kezd körvonalazódni azért valami.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, és a TP-linkeknek vannak esetleg extra funkciói? Asus honlapján jó kis leírások vannak, hogy miket tudnak, főleg most az n13 tetszett meg a rengeteg funkciójával, csak még nem tudom, szükségem van-e rá, vagy tök felesleges ennyiért vennem.
Most néztem a 842ND például beépített média szerver, és usb csatalkozás ftp szerverhez, ezek mit takarnak?
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
25/1,5 van, de nem tartom lehetetlennek későbbiekben egy 50-t sem, jó lenne fejleszteni. Árnak 10k, max 15k-t szánnék. Viszonylag sokat töltök(legjobb lenne wifin). 4 telefon, 2 laptop és egy pc van a hálozaton. Akár a moddolást is megoldom/kitanulom, ha az segít a jobb teljesítményben.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben köszi, bár szerintem mindenképpen új router lesz a megoldás, nagyon régi már a mostani, csak még nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbb.
-
Beppe91
aktív tag
Esetleg azt nem tudjátok, mitől lehet, hogy megszakad a net? leginkább akkor van ha be van kapcsolva a torrent, de akár csak seedelesnél, ha nem töltök le akkor is. Körülbelül óránként van hogy fél óránként elmegy, router kihúz visszadug, működik. Új router megoldást jelenthet erre?
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És ezek közül melyik amelyik legjobb ár/érték arányban, teljesítményben, legtöbb extrákban? Plusz wifiben, mivel általában egy pc van vezetéken, és azon kivül minimum 3-5, de akár 8 eszköz is lehet wifin egyszerre.(Igaz ezekből 4 telefon ami nem sokat vesz el, laptop csak 2-3 amin megy a net).
-
Beppe91
aktív tag
Hello. Segítségeteket kérném Router vásárlás előtt vagyok. Mit tudnátok ajánlani, jó áron, teszem azt 10-15k körül. Lényeg cserélhető antennás legyen, mert lehetséges, hogy vennék bele egy erősebbet, kertes házban lakom, és nyáron jó lenne a kertből is netezni/ dolgozni.
De az is lehet, sima antenna is kiviszi a ház elé a netet, mert jelenleg egy ezer éves SMC wbr14-g2 van, és ez is éppen kiviszi a jelet. Viszont ez néha dobálja a netet, és mostanába még a jelerőssége is gyengül, plusz 25 megás netet nem visz át wifin. Tehát valami tényleg erős router kéne, legjobb lehet, hogy olyan lenne jó aminek lehet nem gyári szoftvert rátenni, minél többet tudjon.Bármi extra jól jön, érdekel, szeretek kísérletezni, moddolni, persze csak ésszel, kellő utána járás után.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem végül is logikus, csak elsőre jól hangzott ez a telefonos dolog. Megnéztem ezt a routert jónak tűnik árban tökéletes, egyedül csak a kinézete nem jön be, azért is néztem belső antennásat, mert tetszenek, meg végre nem szürke meg fehér. De valószínűleg a tudás és ár meg fog győzni a kinézet másodlagos. Gigabites Lan nem hiszem, hogy szükséges, nincs vezetékkel semmi szinte összekötve, nem használnám ki.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello. Köszi, nincs szükségem sok portra, egyetlen egy gép kapja a netet vezetéken az egy földszinti pc, és költséghatékonyabbnak találtam a 20 méter lan kábelt, mint egy wifi adaptert, meg hát ez a régi router csak éppen viszi le a jelet a földszintre 1-es jelerősséggel. Tehát inkább minél erősebb wifire lenne szükségem, van hogy 4-6 laptop/telefon is van a wifin. Tudom, hogy nagyon sok minden befolyásolja és hogy nem lehet megmondani előre, annyi segítséget kérnék csak, hogy rengeteg készülék van a piacon, sok idő lenne átválogatni teszteket olvasni, írhatnátok egy-két típust, ami bevállt és elég erős a wifije. Valószínűleg, ha lesz új akkor áthelyezem egy központibb helyre a lakásba a routert. Lényeg, hogy megbízható legyen hosszú távon, erős wifi, nem baj ha vannak rá egyedi firmwarek amivel többet ki lehet hozni belőle. Van esetleg még más router, ami tud ilyen távoli elérést okostelefonnal?
-
Beppe91
aktív tag
Hello. Hamarosan Router vásárlás előtt állok, egy nagyon régi smc-wbr14-g2-m van, ami valamiért folyton megszakítja a netet, kihúzom, visszadugom már jó, de ez elég idegesítő, főleg ha töltök wifin, mert akkor kb 5 percenként. Szóval érdeklődnék mit ajánlotok? Fontos lenne a jelerősség, nyáron szívesen netezek a kertből, viszont a router a szobámban van az emelten, családi kertes ház, a szobám pont nem a kert felé néz, tehát kb 2-3 fal és kb 10-15 méter a távolság. Mennyire erősek a beépített antennás routerek(DLink dir632 néztem ki, kinézetre nagyon bejön és tetszik a távoli elérés telefonról.) Esetleg valami olcsóbb 3 csatornás, ami tud ilyen funkciót tud valaki? 10-15 körül költenék rá, ha megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És stabilitásra mit mondtok? melyik bírja jobban a terhelést?
Dr.NX