Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
Nem tudom jó helyen kérdezem-e de egy próbát megér...
Van egy szolgáltatói routerem legyen 1-es, és van egy saját routerem, legyen 2-es... Az 1-es router bridge módban van amire van kötve a 2-es saját.
Megoldható-e az, hogy az 1-es routerre ami bridge módban van rákötök egy cat5-e kábelt és rádugom egy olyan eszközre aminek internet kell (jelen esetben legyen egy mediabox).Köszi
-
WaterWave
veterán
Úgy adódott jó áron hozzájutottam egy tp link ax11000 szörnyhöz, mivel 2 hónap mulva költözök Dunakeszire a két szintes kertes házba .. Jel erősségre kíváncsi leszek
-
WaterWave
veterán
Olcsó is legyen, de kertben is legyen jel. Vigye át a födémet is és a betont is de legyen 5ghz. Én nem tudom gyerekek, zsebbe kell nyúlni ezen kár spórolni mert ezt egyszer kell megvenni, kinyögni, utána kenyeret nem kér.... wiWifi routerrel kár spórolni mert olcsó húsnak híg a leve.
-
WaterWave
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
egyet szerintem

-
WaterWave
veterán
Nálam is 2.4 ghz-en van minden mint a búcsúban... bár a csatornák számával lehet enyhíteni... De 5ghz-en gyorsabb is, és tisztább is.
-
WaterWave
veterán
válasz
Proky22
üzenetére
Az 5ghz lényege a tehermentesítés...
2,4ghz-et használja szinte minden, 5ghz-en kevesebb az interferencia, ezáltal tisztább és jobb a vétel.
Hátránya, hogy hatótávolsága kisebb mint a 2,4.
Én például nem is vennék már 2018-ban olyan routert ami nem tudja az 5ghz-et. Mert ott nincs laggolás, vagy szakadozás... (persze ez szolgáltató függő, mert ha silány netet ad, akkor szakadni fogsz)
5ghz-en bátran lehet streamelni házon belül. -
WaterWave
veterán
Oké így értem... Mert el nem tudtam képzelni minek...
Nálam 4k lejátszó van (Himedia q10 pro), nyilván ha akarok 4k tartalmat vagy bármit nézni, akkor bekapcsolom és azon keresem ki a nas szerverét és a rajta lévő anyagot. q10 összeköt erősítővel hdmi, erősítő összeköt hdmi tv.
Itt minimum már spóroltál magadnak egy cat5e kábelt, mert fölösleges a tv-re kábel.
De persze megértem a tv-seket, is de szerintem nagyobb lehetőségek vannak egy 4k lejátszóban mint egy tv-be épített dologban. Ha csak a támogatásokat nézem akkor is. -
WaterWave
veterán
És a tv saját lejátszója maximálisan megbírkózik a feladattal?
-
WaterWave
veterán
Jó végtére megértem ezt is... de komolyan verjetek agyon (agyon, totálisan félholtra), ha értem, hogy a 4k tv-re minek kábel. Maximum akkor tudom elképzelni, ha plexen akarsz nézni tartalmat. De akinek van média szervere vagy bármilyen szerver amit kábelezéssel megold, utána minek kábelezni a tv-t azt nem értem.. hdmi-vel összekötöd, azon átmegy a kép, házimozi erősítő meg hdmi a hang.
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt ne mondd nekem, hogy a tv-t a játékkonzolt, a laptopokat, a mosógépet, az erősítőket mind lekábelezed mert elsírom magam

-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pont, hogy amit lehet azt wifin... kivéve pl egy nas szerver, ahol kell a kraft... (lehetőleg cat5e kábellel)
Ami fontos, azt 5ghz-re... hogy ne legyen zajos a jel...
Ami nem fontos, az mehet 2.4ghz-re....mindent ráköt kábellel akkor kábelrengeteg lesz az egész lakás...
-
WaterWave
veterán
ejnye bejnye...
-
WaterWave
veterán
válasz
Headbang
üzenetére
kicsit lehet nem ide lesz való a téma, de leirom...
nem feltélten jó az 5ghz.. pl mostanság jöttem rá, hogy a ps4 konzol kikapcsolt állapotban majd bekapcsolás után nem tud felmenni az 5ghz-es hálózatra... ledobja hibaüzenettel, és nem a router a probléma, hanem bugos a konzol. 2.4 ghz-en nincs ilyen gond... Hiába jobb az 5ghz-es freki, de nem minden eszköz jó vele... ki kell tapasztalni...
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
bizony, ez jó kis cucc
-
WaterWave
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Én is így vagyok vele... mindent wifin, vagy 4-et rádugni, ami igazán fontos... pl nas, vagy popcorn hour, stb...
-
WaterWave
veterán
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
tp link archer c5
-
WaterWave
veterán
válasz
Passatferi
üzenetére
ha nem ajánl fel fw- frissitést akkor nem tudsz mit frissiteni már... és valszeg nem fog, de nézd meg
-
WaterWave
veterán
válasz
Passatferi
üzenetére
baloldalival volt dolgom, tényleg atombiztos.. megkockáztatom lehet 2o év mulva is mukodni fog és fogja tudni azt amire kitalálták....
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
QCA9006WBD
vagy
QCA9006NFC
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
802.11ad multi band wireless tech (from Qualcomm Atheros) up to 4.6Gbps
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ezzel menni fog

-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
kell hozzá egy megfelelő "ad" vevő, és gigabitet tud wifin, nem kell ennél jobb szerintem
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem, hanem erre
-
WaterWave
veterán
5Ghz-nek a falak nem jó barátaik, igaz nem is arra találták ki.. amelyik a legjobbban viszi át az a 2.4Ghz, de ez a legzajosabb....
60Ghz-en meg kb 1-2 méter, és meghal utána -
WaterWave
veterán
Ha segít valakinek majd és ilyet akar venni, bár nem lesz tömegcikk... Tp Link ad7200 routert bátran ajánlom mindenkinek diginethez.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Update 01.05. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Dr.NX