Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya1981
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 27MP65HQ-P monitort,de nem nyerte meg a tetszésemet a matt kijelzője és a kevés fényereje miatt.
Az előző monitoromnak fényes kijelzője volt és sokkal szebb és kontrasztosabb képet adott.(LG DM2352D-PZ)
Szóval élek a vásárlástól való elállásommal és visszaküldöm a boltnak.
Tudnátok nekem ajánlani 23-27"-ig fényes kijelzőjű monitorokat ami játékra is alkalmas?
Én eddig kettőt találtam: Dell S2340L és Dell2740L
Nem gondoltam volna,hogy a matt kijelző ennyit "elvesz" egy játék látványából a fényeshez képest.[ Szerkesztve ]
-
tag
Hány Hz-en fut maximálisan FullHD felbontás mellett a Dell U2414H?
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Sanya1981 #50852 üzenetére
én a Dell S2340L-t ajánlom de nagyon, AAA+ FPS alá vettem nagyon imádom, ezentúl csak üveg lappal ellátott monitort veszek ha lesz, a színek valami fenomenálisak, monitorgurunál vagy oáziscomputernél meg tudod nézni személyesen is, ha nagyobb kell mehet a Dell S2740L is
esetleg még az Acer S236hltmjj vagy az Acer S275HLbmii ami szintén glossy mint a fenti dell-ek
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
szabo_b7
tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb, 22"-os monitor, amit játékra érdemes lenne venni?
Előre is köszi!
-
Doner
aktív tag
Üdv nektek!
Miért halk a hangerő maxon is ha hdmi-n van vezetve a hang a monitoromba?Kedzjuk azzal hogy amint a hdmi kábellel bekötöttem a monitort egyből felülbírálta a gépet és jiába dugom a gépbe a jack et ott nincs hang, helyette a monitorba kell dugni..
De minden maxon van a gépen is meg a hangszórók is és alig hallani...mit állítsak be?
A vga egy hd 4850-es win7Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
fradi81
veterán
lg 24mp55 -olcsó húsnak híg a leve
[link]moto g72, Ninebot d28e
-
Kandanna
csendes tag
Hali!
Másik monitort néztem ki. Ettől, ennyiért van jobb (azért tetszik mert kicsi a káva)? (IPS)
[ Szerkesztve ]
-
Vekko
aktív tag
Udv!
30 ezer forint kornyeken milyen monitort ajanlotok? Vagy tennem kellene meg hozza? IPS lenne jo nyilvan, neztem ebben az arban lg-t. Mennyire ajanlott? Jatekra, kisebb photoshopra hasznalnam.
-
csiga8
senior tag
Segítséget kérnék.
Irodai ( könyvelés) felhasználáshoz keresek megbízható 22"-23" monitort.
Kaptam egy tippet a LG 22MP55HQ-P személyében. Mennyire megbízható ez a típus?
Ajánlott, vagy nézzünk picit drágábban? Mit ajánlotok? -
ccH2SO4
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, mert bedöglött a régi LG Flatron T710PH monitorom.
Azt most nem írnám le, hogy milyen méretűt, és mennyiért szeretnék venni, mert előbb a monitor típusát szeretném eldönteni, hogy milyen legyen, aztán boltban úgyis megnézném személyesen.
A monitort főleg képek szerkesztésére, nézegetésére, valamint internetezésre használnám.
Fontos szempont lenne, hogy hosszabb ideig történő gépezés közben se fájduljon meg tőle a szemem, kellemes böngészést/képnézegetést biztosítson.A családban van egy (valamilyen) Asus LCD típusú monitor, és azt vettem észre, hogy a régi LG monitorom nagyon kenterbe veri. Az LG sokkal szebb képet ad vissza, az Asus LCD-t nem tudom annyi ideig nézni sem, mert hamarabb megfájdul tőle a szemem.
Az LCD monitor különböző pontokból nézve sötétedik, világosodik, ez sem tetszik benne, na meg a fényképek nézegetésénél sem adja vissza azt az élményt, mint az LG monitorom.
Tehát ha mindegyik LCD monitor hasonló, akkor nekem valamilyen más típusra lenne szükségem, csak nem vagyok otthon a témában, hogy milyen típus felelne meg az általam leírtaknak.
Kérem valaki segítsen eligazodni, köszönöm. -
Y72
aktív tag
válasz ccH2SO4 #50872 üzenetére
Nem vagyok szakértő, a "tudásomat" itt szedtem össze, de neked ajánlott elolvasni az első hsz-t, sok mindenre választ kapsz belőle.
Az LG monitorod valószínűleg IPS paneles és PWM (flicker) free, azaz a led háttérvilágítás folyamatosan vagy nagy frekvenciával üzemel ami nem zavarja a szemet. Szerintem ez a legfontosabb monitor választásnál, ami nem pwm free az is csak alacsony fényerő mellet zavaró, de akkor nagyon. Nekem 2 napig fájt a fejem TN paneles monitor használata miatt mer ECO üzemmódban volt és 30- 40%-ra levette automatikusan a fényerőt. Ezt kikapcsolva 80-100% között használva nem fáj a fejem (munkahelyi NEC monitor).DELL IPS PWM free monitorokat ajánlják leginkább, ezekben LG panel van, tehát az LG sem rossz választás ha megfelel a fenti feltételeknek. Ha fps játékra kell akkor más típusokat kell nézned.
-
ccH2SO4
tag
Pont most olvastam el a bevezetőt, és ez alapján ki is néztem magamnak egy monitort.
Mégpedig ezt.
Szerintetek megfelelne az elvárásaimnak?
Mint az előző hozzászólásomban is írtam, főleg fényképek szerkesztésére használnám, meg netezésre.
Közben megnéztem, a családban egy Asus VH196D monitor van, amelynek a képminőségével nem vagyok megelégedve. Ez TN paneles lenne?
A régi LG monitorom már biztosan megvan vagy 10 éve. Már olyan régen is volt IPS paneles monitor? -
szabo_b7
tag
válasz old_artist #50863 üzenetére
Köszi szépen!
-
ccH2SO4
tag
Kicsit jobban átolvasva a hozzászólásokat EZT a monitort ajánlják legtöbben, akár grafikai munkára is.
A keretbe beleférne nekem, annyi, hogy lehet szokatlan lenne kicsit, mert ez azért nagyobb (24"(61cm)) mint ami van/volt nekem.
Talán megtudnám szokni, meg hely is lenne, de esetleg ennek van valamilyen kisebb képméretű alternatívája?
Lightroom-os képszerkesztésre, képek nézegetésére, böngészésre kellene, amit már írtam lejjebb.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
70-80 ezer Ft körül milyen monitor ajánlott?
-
fradi81
veterán
-
Rasiel
senior tag
válasz fradi81 #50864 üzenetére
Láttam már komolyabb monitoron is ehhez hasonlót. Szerencse is kell ahhoz, milyet fog ki az ember.
(#50865) Kandanna: Ennyiért jó vétel. Esetleg még 40-50k között: Dell S2240L, Dell S2340L (fényes felületű mindkettő), Dell P2214H.
(#50869) Vekko: Az "S" széria fényes külső bevonattal rendelkezik, nem állítható a magassága, valamint kevesebb bemenettel rendelkezik. PWM-ről viszont nem tudok biztosat írni ezen széria esetében. Tehát a "P"-s IPS paneles Dellek összességében valamivel többet nyújtanak, természetesen enyhe plusz felárral.
30k környékén: LG 22EA63V-P (IPS panel, PWM-es háttérvilágítás szabályozás), BenQ GW2265HM (VA panel), LG 22MP55HQ-P (IPS, PWM-mentes).
Ha nem kikötés a fényes felület, akkor a fentebb felsoroltak közül a P2214H nyújtja a legtöbbet.(#50872) ccH2SO4: "...és azt vettem észre, hogy a régi LG monitorom nagyon kenterbe veri."
Nem csodálkozom rajta, legtöbb szempontból visszalépés CRT után egy TN paneles LCD.
Sajnos vannak olyan területek (pl. betekintési szögek, fekete, bemeneti késés, stb.), ahol legyen akármilyen LCD-ről szó, alulmarad a CRT-vel szemben. Ha ezeket el tudod fogadni, akkor számodra egy IPS paneles LCD monitor lenne a megfelelőbb. Betekintési szögekben - mivel ezt emelted ki főképp a hozzászólásodban - sokkalta jobb lesz a mostani ASUS monitorodnál, de még így sem éri el a CRT szintjét.
#50877: Többször hangsúlyozták már a fórumban, hogy ma, újonnan, 100k alatt a legjobb vétel a Dell U2412M, amit én is meg tudok erősíteni. Munkára, képszerkesztésre előnyös a 16:10-es képarány, hiszen jobban elférsz a kijelzőn. Személy szerint én ezt választanám.
Kisebb méretben alternatíva még (23", 24", 16:9-es képarány): Dell P2314H, P2414H, U2414H.(#50879) Gazsi00 Elsősorban Dell U2412M. Másodsorban Dell U2414H, LG 27MP65HQ-P.
(#50883) Agyas: Oázisnál, MonitorGurunál tudtommal már PWM-menteseket árulnak. Ha felveszed velük a kapcsolatot, biztos vagyok benne, hogy találnak majd neked ilyen darabot.
[ Szerkesztve ]
-
Y72
aktív tag
válasz ccH2SO4 #50877 üzenetére
Ha több mint 40cm-ről nézed akkor jó a 24" és nem is érdemes kisebbet venni.
40 cm-ről is jó lehet, de akkor már nem biztos, hogy egyben látod az egészet.
Nekem kettő is volt ilyenből munkahelyen, azóta már mindent kicsinek érzek , meg lehet szokni.
A full HD videók nagyon jól mutatnak rajta, de azt hiszem pont ugyanilyen kisebb méretben nincs. -
Agyas
aktív tag
Dell U2412M monitort szeretnék. A kérdésem az lenne, hogy most is vannak PWM-es darabok? Régebben voltak pwm-es és pwm mentesek is, változó volt ki mit kapott.
-
Rasiel
senior tag
válasz ccH2SO4 #50885 üzenetére
"CRT
panelesmonitorokat"
Használtan még lehet kapni, de már nem érdemes ilyenben gondolkodni.
Egyébként ne ijedj meg, a neked címzett hozzászólásomban inkább az LCD egy-két hátrányát próbáltam leírni, CRT-nek is vannak, hidd el. Betekintési szögekben sokkal jobban hajaz az IPS a CRT-re, mint a TN. Természetesen itt is van kisebb kontrasztcsökkenés más szögekből nézve, de elhanyagolható, nem számottevő. TFTCentral teszt U2412M betekintési szögek: [link]. Összehasonlításképpen egy nemrég megjelent "gamer" TN-é: [link]
Másik dolog, hogy színkezelésben biztosra mondom, hogy verni fogja az LG T710PH-t, így a képszerkesztésre, nézegetésre is problémamentesen fogod tudni majd használni.Szerk.: Ami még szembetűnő hátrány lehet a CRT-hez képest az a fekete, azon belül is a főként rézsútos irányból jelentkező IPS Glow. Ha érdekel a téma, rákeresel, én itt most nem írnám le, ha nem probléma, a topikban már ez is többször ki lett tárgyalva.
Ha az U2412M mellett döntesz és biztosan az új rev.-es példányból akarsz (PWM-mentes, jobb fekete [szinte bevilágításmentes, mérsékeltebb glow-al]), akkor ajánlom figyelmedbe a MonitorGuru-t vagy Oázist (nem reklám miatt írom le állandóan az U2412M esetében). Itt meg egy kisebb iromány a monitorról.[ Szerkesztve ]
-
-
Rasiel
senior tag
válasz csiga8 #50888 üzenetére
Nincs mit, szívesen! Az LG-n kívül még fentebb leírtam pár alternatívát, ha esetleg többet szánnál az egészre, akkor azokból is szemezgethetsz.
(#50889) ccH2SO4: Ilyen esetekben mindig le szoktam írni, ha előtte van lehetőséged, akkor nézd meg valahol, nehogy vásárlás után jöjjenek a gondok, hogy ez meg az nem tetszik rajta. Sajnos - ahogy már említettem - CRT után pár területen kompromisszumot kell kötni, de ez még a prémium kategóriánál is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
zöldpityu
újonc
Üdvözlök mindenkit.
IPS típusú monitort szeretnék venni, olyan 40-50 ezer forint körül.
Elolvastam a bevezető hozzászólást, de nem tudok dönteni, ezért segítséget kérnék.
Mivel munkámból adódóan sokat ülök a gép előtt ezért fontos lenne, hogy hosszas monitor nézés után se káprázzon a szemem.
Photoshoppot, különböző képszerkesztő programokat gyakran használok, ezért valami olyan monitor érdekelne ami az ilyen célra tökéletesen megfelel. Ez lenne az elsődleges szempont.
Néha szoktam filmeket is nézni, valamint játszom egy keveset, utóbbi elhanyagolható.
Megköszönném, ha valaki ajánlana monitort ezen szempontok mellett. -
Rasiel
senior tag
válasz zöldpityu #50892 üzenetére
40-50k között újonnan a Dell P2214H a legjobb vétel.
(#50893) csiga8: S2240L is jó választás, de érdemes figyelembe venni, amit előzetesen leírtam róla, nehogy utólag derüljön ki, hogy a fényes külső bevonat nem jön be. Illetve még ott van a PWM, ami zavarhat egyeseket, de emlékeim szerint van belőle mentes is. Ha rosszul tudom, majd kijavítanak. Ettől függetlenül nem lebeszélni akarlak róla.
(#50894) Gazsi00: Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
ccH2SO4
tag
válasz Rasiel #50887 üzenetére
Közben barátnőm belerakta a bogarat a fülembe, hogy amit kiválasztottam monitort elég drága.
Látom sokan ajánlják itt a Dell P2214H-t is.
Ezért most e két monitor között hezitálok:- Dell U2412M 24" LCD Monitor
- Dell P2214H 21,5" LED MonitorSzerintetek észrevenni jelentős különbségeket a két monitor között? Leginkább képminőségre gondolok.
Az igazat megvallva pénzem lenne a drágább monitorra is (U2412M), ha ezt jobban ajánljátok Lightroomal való képszerkesztéshez, a képek élvezhetőbbek rajta, akkor természetesen hidegen hagyom barátnőm véleményét, és ezt veszem meg.
De ha amatőr, hobbi fotós lévén nem vennék észre különbséget, képszerkesztés közben akkor lehet inkább az olcsóbbnál (P2214H) maradnék, az legalább nem sokkal nagyobb, mint amit használtam, és lehet nem lenne olyan szokatlan, na meg azért nem elhanyagolható az a 23 ezer forint különbség sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest