Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccH2SO4
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, mert bedöglött a régi LG Flatron T710PH monitorom.
Azt most nem írnám le, hogy milyen méretűt, és mennyiért szeretnék venni, mert előbb a monitor típusát szeretném eldönteni, hogy milyen legyen, aztán boltban úgyis megnézném személyesen.
A monitort főleg képek szerkesztésére, nézegetésére, valamint internetezésre használnám.
Fontos szempont lenne, hogy hosszabb ideig történő gépezés közben se fájduljon meg tőle a szemem, kellemes böngészést/képnézegetést biztosítson.A családban van egy (valamilyen) Asus LCD típusú monitor, és azt vettem észre, hogy a régi LG monitorom nagyon kenterbe veri. Az LG sokkal szebb képet ad vissza, az Asus LCD-t nem tudom annyi ideig nézni sem, mert hamarabb megfájdul tőle a szemem.
Az LCD monitor különböző pontokból nézve sötétedik, világosodik, ez sem tetszik benne, na meg a fényképek nézegetésénél sem adja vissza azt az élményt, mint az LG monitorom.
Tehát ha mindegyik LCD monitor hasonló, akkor nekem valamilyen más típusra lenne szükségem, csak nem vagyok otthon a témában, hogy milyen típus felelne meg az általam leírtaknak.
Kérem valaki segítsen eligazodni, köszönöm. -
ccH2SO4
tag
Pont most olvastam el a bevezetőt, és ez alapján ki is néztem magamnak egy monitort.
Mégpedig ezt.
Szerintetek megfelelne az elvárásaimnak?
Mint az előző hozzászólásomban is írtam, főleg fényképek szerkesztésére használnám, meg netezésre.
Közben megnéztem, a családban egy Asus VH196D monitor van, amelynek a képminőségével nem vagyok megelégedve. Ez TN paneles lenne?
A régi LG monitorom már biztosan megvan vagy 10 éve. Már olyan régen is volt IPS paneles monitor? -
ccH2SO4
tag
Kicsit jobban átolvasva a hozzászólásokat EZT a monitort ajánlják legtöbben, akár grafikai munkára is.
A keretbe beleférne nekem, annyi, hogy lehet szokatlan lenne kicsit, mert ez azért nagyobb (24"(61cm)) mint ami van/volt nekem.
Talán megtudnám szokni, meg hely is lenne, de esetleg ennek van valamilyen kisebb képméretű alternatívája?
Lightroom-os képszerkesztésre, képek nézegetésére, böngészésre kellene, amit már írtam lejjebb.[ Szerkesztve ]
-
-
ccH2SO4
tag
válasz Rasiel #50887 üzenetére
Közben barátnőm belerakta a bogarat a fülembe, hogy amit kiválasztottam monitort elég drága.
Látom sokan ajánlják itt a Dell P2214H-t is.
Ezért most e két monitor között hezitálok:- Dell U2412M 24" LCD Monitor
- Dell P2214H 21,5" LED MonitorSzerintetek észrevenni jelentős különbségeket a két monitor között? Leginkább képminőségre gondolok.
Az igazat megvallva pénzem lenne a drágább monitorra is (U2412M), ha ezt jobban ajánljátok Lightroomal való képszerkesztéshez, a képek élvezhetőbbek rajta, akkor természetesen hidegen hagyom barátnőm véleményét, és ezt veszem meg.
De ha amatőr, hobbi fotós lévén nem vennék észre különbséget, képszerkesztés közben akkor lehet inkább az olcsóbbnál (P2214H) maradnék, az legalább nem sokkal nagyobb, mint amit használtam, és lehet nem lenne olyan szokatlan, na meg azért nem elhanyagolható az a 23 ezer forint különbség sem. -
ccH2SO4
tag
Köszönöm szépen a korrekt válaszokat Rasiel és old_artist, meggyőztetek.
-
ccH2SO4
tag
válasz KAMELOT #50917 üzenetére
Az általam kinézett Dell U2412M "csak" 60Hz-et tud.
Ez akkor nem befolyásol abban, hogy hamarabb elfárad a szemem és irritálja?
Sokszor órákon át nézem a képernyőt...esetleg aki ilyen monitort használ leírhatná a véleményét, hogy mennyire zavaró hosszabb nézés után a 60Hz.[ Szerkesztve ]
-
ccH2SO4
tag
válasz FehérHolló #50921 üzenetére
Ideiglenesen az Asus VH196D monitort használom, az 75Hz-en megy, körülbelül 1 órája ülök a gépnél, de már kezd megfájdulni a szemem.
Lehet csak amiatt, hogy szokatlan a CRT-s LG monitor után. -
ccH2SO4
tag
Ma megyek az edigitalba megrendelni a Dell 2412M monitort, PWM menteset szeretnék venni mindenféleképpen.
A most kapható 2412-esek már mind PWM mentesek, vagy akadnak köztük PWM-esek is? Az eladónak ha megmondom, hogy PWM mentest szeretnék, akkor fognak tudni olyat hozatni, vagy amolyan zsákbamacska, vagy ilyen, vagy olyan? -
ccH2SO4
tag
Itt a fórumon a 2412M-ből a PWM Free változatot említették jobbnak, mert állítólag nem vibrál, ezáltal jobb nézni is hosszú időn keresztól, mint a PWM-est.
Miskolci vagyok, a városban csak az edigitalnal láttam, azért mentem oda. Az a szomorú, hogy az eladónak amikor említettem ezt a PWM-es történetet, sajnos nem igazán tudta, miről is van szó, legalábbis a szavaiból ezt vettem ki. Ezután bementem egy számítógépes szaküzletbe, ahol tudtak volna rendelni 2412-t, de a PWM mentes dologról itt sem hallottak még.
Szomorúan vettem tudomásul, hogy az eladó, akinek elvileg valamit konyítania kellene hozzá, nem nagyon tudott érdemben segíteni.
Na de mindegy is, ezen már felesleges rágódni.
A kérdésem az lenne, hogy miről tudom megállapítani, hogy PWM mentes a 2412-es monitor?
Valamint, én ilyet betudnék szerezni valahonnan miskolci létemre?
Esetleg érdemes lenne rendelni? Csak ha rendelek, akkor sem tudni, hogy milyen...
Valaki írta privát üzenetben, hogy menjek a monitorguruba, ott biztosan PWM menteset kapok.
Ha ez biztos infó lenne, akkor még az a legjobb megoldás, ha megrendelném onnan (monitorguru) házhoz szállítással.
Na de mennyire biztos infó ez, hogy a monitorguruban, csak PWM mentesek vannak? -
ccH2SO4
tag
Dell 2412M monitornál valaki írta, hogy 75Hertz-et tud, de nekem a beállításoknál egyedül csak 60 Hertz van megadva a képernyő frissítési gyakoriságnál.
Lehet ezen valahogyan állítani, valamint érdemes még így elsőre valamit beállítani rajta?
Most hozta a futár a monitort. -
ccH2SO4
tag
válasz old_artist #51144 üzenetére
Valóban 60Hertz-et írtak, csak valamiért 75 rémlett. A fényerő 75-ön volt, levettem 30-ra, jobb lett a végeredmény.
Köszönöm a segítséget. -
ccH2SO4
tag
válasz Chuck Norris #51146 üzenetére
Köszi szépen, letöltöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs