Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
erik22
tag
Nekem ERRE senki nem válaszol ?
Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
törölt tag
válasz jim bcs #51902 üzenetére
Erik22-nek is válasz.
Van benne igazság.
Eredetileg én is 21:9-est terveztem, de mostanra elbizonytalanodtam: a magassága 29 centi, tehát az én mostani 19.5"-ösöm magasabb egy-két milliméterrel (16:10, VW192-ASUS). [link]
Namármost, emellé pedig olyan széles, mint egy 27"-es. [link]
Ez egyrészt élőben számomra kissé furcsán nézett ki, bár 5 perc után már nem volt vele bajom, amikor beültem elé (ja, jófej eladó adott egy széket, azzal próbáljam ), majd' elájultam a hatástól, de aztán kipróbáltam a szokásos 1 méteres távolságomból, és tulajdonképpen kicsinek láttam. A 29-es társával ilyen gondom nem volt, csak adögárcédulájával.
Ha 60 centiről nézed, akkor nem lesz vele gond, de messzebbről egyéni megítélés kérdése, nekem kicsi.Ugyanakkor mondjuk alternatívája sincs, mert a 27-es monitorok mintha közelről 1080-nál pixelesek lennének, a 24-es meg szélességben nincs akkora, na meg persze egyik sem natívban adja a filmet.
Most én is töröm a fejem, hogy mit csináljak, de nekem mondjuk van rá cirka fél évem.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
törölt tag
Érdekes kérdés jutott eszembe: lehetséges volna-e teljesen szél nélküli monitort gyártani, de úgy, hogy egy síkban vele mindjárt egy másikat is oda lehessen rakni?
Na jó, ez hülyén hangzik elsőre, nekifutok még egyszer.
def. szél nélküli: ahol az utolsó pixeloszlopnak vége van, ott a képernyőre merőlegesen az egész monitornak vége van.
def. oda lehessen rakni: két monitor képernyőit egymás mellé hézag nélkül és egy síkra illeszkedően rakni, majd pedig még használni is.
Most a legelső mondat újraolvasandó.Lehetséges volna ilyen monitort készíteni, ha igen, ez minek menne a rovására, és miért nem hozakodott még senki sem elő vele? Miért szükséges, hogy túllógjon a keret, azon kívül, hogy védi oldalról az egészet?
-
törölt tag
És mondjuk meg lehetne ezt tenni 1-2 mm-en? Ez esetben 2-3 mm-es összkávával elég elfogadható lenne mondjuk filmnézésre is, ha kétmonitoros a rendszer.
Mert pl. 5mm-es van bőven. Miért nem lehet kevésbé széles? És, ha eltekintenénk attól, hogy valaha sérülés érheti?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz #75128832 #51909 üzenetére
Ha meg tudod fizetni parancsolj! Görgess lefelé egy kicsit...
-
Devid_81
félisten
válasz #75128832 #51911 üzenetére
Kicsit trukkozol akkor a kozepsot hatrebb tolod, a ket szelsot meg kozelebb-ra' a kozepsore es betudod loni, hogy a latoszogedbol a kozepsonek a kavaja "kiessen" a latoterbol.
Ez csak optikai csalas-csalodas, de lehet segithet.
De ugyan azt megteheted ugy is, hogy a kozepsot tolod elorebb, a ket szelsot meg moge es betolod a kozepso moge a szelsoket kava szelessegnyire, hogy elferjenek, es akkor is tudsz csalni egy kavanyit.
Nem tudom mennyire nezhet ez ki jol, csak otlet.
Viszont ezzel a nem fekete monitor hazak teljesen kilove, mert valamelyik monitor/onak/ az oldalara kerul majd a kibocsatott fenybol, ami rontja az elmenyt...meg szvsz fekete kavasnal is.[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
Sziasztok!
LG monitorokról mi a véleményetek? Pontosabban az LG 29MA73D érdekelne. -
duhuss
csendes tag
Sziasztok!
24 colos monitort keresek főleg játékra, meg netezésre, úgy 50-60k körül.
Eddig 3 jelöltet találtam: Samsung S24D590PL, BenQ RL2455HM és ezt:[link]
Szerintetek van értelme használt montiort venni, illetve melyiket ajánljátok a 3 közül?
Ha estleg tudtok még ilyen kategóriában jó mintort, azt is küldhetitek.
Köszi!![ Szerkesztve ]
-
kalmarzoli
csendes tag
Szevasztok .
Megadta magát a monitorom és mivel már jó pár éve nem kellet monitor után néznem nem is tudok semmit ezekröl hogy mi-hogy hány m .
Kinéztünk magunkna 2 különböző monitort de nem tudjuk hogy melyik a jobb. ASUS VG27AH vagy LG 29MA73D-PZ . Köszönöm a segítséget . -
Jassz
tag
Sziasztok!
A fórum ajánlásai alapján vettem Benq 2760HS-t pár hónapja.
Megelégedéssel használom, az én filmb*zi igényeimet jól kielégíti. A low blue light pedig a fórumozásit isA kérdésem az lenne, hogy hasonló kvalitású monitort találok-e 28-29-es méretben, akár wqhd felbontásban is?
Ahogy elnézem a legtöbb 27 collnál nagyobb monitor 21:9 képarányú.
Én jobban szeretnék 16:9-et, persze lehet hogy ez is csak megszokás kérdése. Nem tudom, nem használtam még ilyen arányú monitort, azt sem tudom, hogy filmezésre ajánlott-e vagy grafikai munkára, hogy kiférjen az a rengeteg szerkesztendő pixelizé.Előre is köszi!
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalmarzoli #51918 üzenetére
(#51918) kalmarzoli
Mire fogod használni és feltétlen kell-e a 27-29" nem elég a 23-24"?(#51919) Jassz
Keret, 27 vagy 29"?[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalmarzoli #51921 üzenetére
27"
DELL P2714H
ASUS MX279H
LG 27MP75HM-P29"
DELL U2913WM
ASUS PB298Q
LG 29UM65-P[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Jassz
tag
válasz jim bcs #51920 üzenetére
A keret olyan 120 ezer forint körül lenne, bár lehet hogy ez wqhd-hoz már kevés?
Mindenesetre engem nem zavar 27 collon a full hd, mint sokakat, de elképzelhető hogy nagyobb méretben már nekem sem tetszene.
Azt még elfelejtettem, hogy nekem nem kell IPS, ez a VA led tetszik. -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Szeretnék 24, esetleg 27 hüvelykes, IPS paneles monitort venni. Hang, usb nem kell. A kijelző matt kéne legyen, mert ablakkal szemben lesz. Az ilyen elvárásoknak megfelelő 27-esek milyen árban vannak? -
RazoR
veterán
Hali.
Az alábbi monitorok közül melyiket ajánlanátok főleg játékra?
LG IPS277L
LG 27EA63V-P
LG 27EA33V-B
Dell UltraSharp 2709Wb
Samsung T28C570EW
[ Szerkesztve ]
-
VÁMpír
aktív tag
pontosan mi a probléma az LG 22MP55HQ-P talpával?
azt látom, hogy a Dell P2214H..2414h sorozattal ellentétben nem állítható a panel magassága, így nem jó választás, ha túl magasan van az asztal, amin áll.
Ezen kívül van még vmi baja? -
jim bcs
nagyúr
-
VÁMpír
aktív tag
22, 23, 24" mit ajánlotok ami a DELL-nél olcsóbb, de jó vétel és
-nem billeg, mint az LG
-PWM free
-nem glossy -
concware
tag
Berendeltem a P2414-es monitoromat, mire megjön két hét, addig van időm venni DVI - HDMI átalakítót.
Van különbség két átalakító között, jobb aranyozottat venni vagy kábeleset esetleg? Milyen ajánlotok?
Ezt néztem ki eddig:
[link]Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
mntn
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az Samsung LT28D310EW/EN TV/Monitor kombóval? 30%-ban lenne használva tv-ként (film+foci) és 70%-ban monitorként netezésre, játékra (mmorpg) és amatőr kép,- videószerkesztésre.
-
Jander
senior tag
sziasztok, monitor vásárlás előtt állok, régebben bekérdeztem akkor ezt ajánlottátok:
DELL ULTRASHARP U2412MMéret mindenképp 24" kellene, az ára is még mindig baráti, főleg webes célű grafikai munkákra és minimális játékra lenne, de nem vagyok hardcore CS játékos szóval nincsenek extra elvárások
Előre is köszönöm az ajánlásokat.
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
Theodolit
tag
Hali!
Gondolkodom egy második monitor beszerzésén, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Jelenleg egy Dell u2212hm-em van, de ahogy látom pont ugyanilyet már nem nagyon lehet kapni, ezért gondoltam, hogy a DELL P2214H-t veszek, ez hasonlít rá leginkább mind kinézetben, mind belsőleg, de azért azt olvastam van különbség a kettő között.
Ha ilyet vennék nagyon feltűnő lenne (egymásmellet lesznek) a kettő közti különbség?Üdv:
TheoAz élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
Nikla
tag
Sziasztok,
Őrlődök, így bedobnám a témát:
Elsődleges monitorom egy Dell U2312HM,
kéne valami második, viszont a két "véglet" között nem jutok előre:
Legyen ez a másodlagos monitor (esetleg venni még egy ugyan ilyet) és venni egy 21:9 -es monitort (ami ugye alsó hangom 100e, de inkább több). pontos ötletem nincs, nem vagyok nagyon finnyás, filmezni, alkalmi fotós munkára kéne.
Árban megtudom győzni magam, bele is fér, nem 2 évre veszünk monitort (így ment el az egyik első fizetésem anno rég a dellre is )Venni egy kis 20"-21" olcsó IPS/PLS/VA "valamit"... itt ötletem még annyi sincs, hisz mint a tenger, itt inkább a 30 körüli ár lenne jó. (Bár nagyon szemezek használt (monitorgurus) demo monitorral, ott mennyi a várható élettartam?
tudom hogy kva sok mindentől függ)
LG 22MP55HQ-P 30ezerért jó vételnek tűnikTudtok segíteni? Vagy csak hülyézzetek le
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
freeapro
senior tag
Sziasztok, mi most az ajánlott szemkíméló jobb minőségű (nem TN) monitor.
Dell2412m van, hasonlót keresek nem pwm-es low blue kivitelben.
Illetve LED-es monitor lehet egyáltalán szemkíméló? -
addikt
Ebben a topikban is feltenném a kérdéseimet, bár tudom, hogy nem kimondottan ide tartozik, de tudom, hogy sok monitoguru megfordul itt. Tehát tudom, hogy IPS monitoroknál van bizonyos mértékű bevilágítás, ezért kérdezném, hogy ez mennyire normális, lehet ez garanciális ok?
Az első kép sötét szobában, a második egy háttétben lévő kis olvasólámpánál készült. A monitor típust szándékosan nem akarom leírni, hogy ne befolyásolja a véleményeket, illetve tisztában vagyok azzal is, hogy egy mobillal készített fotó nem adja vissza a valós állapotot, de szabad szemmel is majdnem így néz ki. Az is igaz persze, hogy használat közben kevésbé feltűnő."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Napelem
- Androidos tablet topic
- Synology NAS
- iOS alkalmazások
- Elektromos autók - motorok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- LG 27MR400 Monitor
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest