Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
Sziasztok, professzionalis felhasznalasra keresek monitort irodaba, szinte csak programozasra.
Jelenleg tudok valasztani 2db Dell P2720DC / U2721DE vagy egy altalam valasztott monitor kb 532 euroig adomentesen, ami itt finben 24%, that korubelul 650 EUR, azaz 230 ezer HUF-ig.
Alapvetoen arra gondoltam hogy jobb lenne egy darab 34 ultra wide monitor, mivel otthon is ilyet hasznalok, es a mac sose mukodik normalisan ha valtogatom a felbontast es 1 vs 2 monitort, van hogy crash, ujrainditas stb kell neki.
Tudtok nekem segiteni hogy melyik monitor a jobb? A P2720DC vagy az U2721DE? Vagy tokmind1?
Kinek mi a velemenye van ertelme ultrawide-ban gondolkodnom?
Van konkret tipus ami belefer az arba es nem nez ki furan egy irodaban?
Kovetelmeny csak annyi hogy elesen legyenek olvashatóak a betuk, legyen szem kimelo ha van ilyen, kulsore ne atom gamer legyen, es ennyi.
Most belegondolva es a felbontast megnezve, a 34es monitorok 3440 x 1440 felbontasuak, ez a 27es pedig 2560 x 1440. Igy gondolom a pixel szam sokkal kevesebb lenne, es esetleg kevesbe is lenne eles a kep emiatt az ultrawide-on? -
Ispy
veterán
Én oázisban vettem, normál kalibrálást kértem, lehet elvileg prot is kérni, az kicsit drágább és gondolom komolyabb cuccal csinálnják, nem értek hozzá.
Itt az eredmény, én ebből mondjuk semmit nem értek, hátha neked mond valamit
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
|AP|
veterán
-
saen
veterán
Ahh, így értem. Én ilyen monitort semmilyen felhasználásra nem vennék. Igaz a normális grafikus szoftvereken be tudod állítani a szinteret másra is, mint sRGB, de azon kívül minden más program fura lesz. Szerintem az alap egy széles színteret tudó monitornál, hogy vissza tudj kapcsolni sRGB-re.
-
Ispy
veterán
Nézd ha ennyire fontos az srgb, akkor lehet el kell engedned ezt a monitort. Az s széria szerintem alapvetően a nem professzionális felhasználásra van, itt inkább a casual felhasználókra lőnek, mondjuk a játékosokra, vagy ilyen mindenesnek. Arra szerintem jó. A professzionális monitornál viszont nem fogsz kapni 144hz-et, mert az meg munkára van, oda minek? Biztos van olyan ami mindenbe pro, csak ott meg általában az ár is pro.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
|AP|
veterán
igen, pont ezért írtam, hogy "mindenesnek" keresek monitort, akár kompromisszumokkal.
Azt nem tudom eldönteni, hogy a gyakorlatban ez mekkora kompromisszum. Mint írtam nem vagyok professzionális felhasználó, de az azért fontos, hogy ha Photoshopban/Lightroomban szerkesztek egy képet, akkor azért az viszonylag színhelyes legyen. -
Ispy
veterán
Én nem tapasztaltam semmi extrát, se hűha nem volt, se miaszarez.
Előtte egy u2913wm-et használtam, szinbeli eltéréseket szemre nem tapasztaltam, csupán annyi, hogy ez nem ultrawide, így kényelmesebb használni. Az hogy géppel ki lehet mutatni hiányosságokat meg annyira nem izgat, a piros itt sem zöld.
Igen, ki lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ha van lehetőséged, időd, próbálj ki egy ilyen monitort. Nem is a típus a lényeg, hanem hogy nagy színtere legyen és azt használva nézegesd a korábbi fotóidat, amelyeknek emlékszel a színeire. Én is ebben a dilemmában voltam (hobbi fotó szerkesztés és nyomtatás miatt), de nem szántam rá az időt, inkább elengedtem azokat a monitorokat, amik nem tudnak srgb emulációt.
A kalibrálás ezen nem sokat segít. A használt színtered persze pontosabb lesz, de ettől még a kisebb színtérben készült tartalmak túlszaturáltak lesznek. Kérdés, mennyivel.[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz South Velen #118746 üzenetére
Gondolom 4k-hoz komolyabb gép kell...
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
|AP|
veterán
válasz Ereshkigal #118765 üzenetére
hát, ezt max. úgy tudom kipróbálni, hogy elhozom és ha nem tetszik visszaküldöm.
Az a baj, hogy az utóbbi időben rákaptam a játékra (egyelőre PC és PS4, de lehet lesz belőle PS5 is) és jó lenne olyan monitort találni, ami valamennyire mindenben megállja a helyét.
Azzal tisztában vagyok, hogy a mindenes monitorok (mint minden más termék) azért mindenes mert semmiben sem kiemelkedően jó, de még mindig ez a típus tűnt a legjobb választásnak.
A másik lehetőség, hogy a játékos tulajdonságokból engedek- végülis jelenleg csak és kizárólag FIFÁ-ról van szó PS4-en, és ehhez nem kell nagyon durva monitor- csak az meg nem tudom mennyire jövőálló, ha esetleg érkezne egy PS5 -
Ereshkigal
őstag
Akkor elhozol egyet, és van két heted kipróbálni.
Szerintem azért a többségnek nincs baja a színekkel, csak hát a fórumokba ugye nem az elégedett emberek szoktak írni általában.
Ehhez mondjuk még hozzátartozik az is, hogy az emberek többsége inkább a szaturáltabb képeket szereti.[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
Nekem is nagyon szimpatikus a Dellnek ez a monitora, csak félek attól a folyamatos 20khz körüli frekvenciától, amit még a tesztelők sem tudtak miért van, mert elvileg ugye a monitor pwm mentes, de mégis vibrál azon a frekvencián.
Munka miatt sajnos napi min. 8 órát fogok előtte tölteni, és nem szeretném hogy a szemem meg a fejem estére teljesen gatya legyen.
Most egy U2717d használok, attól nem fárad el a szemem még estére sem, csak az nem tud freesyncet és csak 60hz, ezért szeretnék váltani.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
South Velen
addikt
válasz Rogiii #118771 üzenetére
Én nagyon érzékeny vagyok a PWM-re de alapesetben 20000 Hz rendben lenne...
Viszont erre a monitorra sokan panaszkodtak pl a redditen, hogy sokkal jobban bántja a szemüket mint egy másik.
Arra jutottak hogy vagy mégis a PWM vagy a nano ips panel miatt van, ami valahogy olyan vörös színt produkál amire elég sokan érzékenyek.
Szóval ha érzékenyebb vagy az átlagnál, mint én, akkor én kerülném mindenképp.Keress rá hogy s2721dgf eye strain. Tele van a net vele.
[ Szerkesztve ]
-
Gomez1984
aktív tag
válasz South Velen #118772 üzenetére
Ez így van.
Nekem kellett egy 2-3 nap mire hozzászokott a szemem. Azt hittem kivágom az ablakon.
Előtte VA paneles samsung volt, nagyon furcsa volt utána.
Nagyon túlszaturáltak a színek, mint mikor egy szuperamoledes samsung telón feltolod az élénk színhatást.
Durván rikítanak a színek.[ Szerkesztve ]
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Rogiii
aktív tag
válasz South Velen #118772 üzenetére
Sajnos érzékeny a szemem és ugye napi 8 órát előtte fogok ülni munka miatt, ezért is gondolom meg nagyon mit vegyek.
De egyszerűen nem nagyon találok megfelelő monitort.
27-32", wqhd, min. 144 hz, gsync kompatiblis, pwm mentes.
Ezekkel a feltételekkel, ha tudsz olyat ajánlani aminek tényleg szép képe van akkor szívesen fogadnám.
Ips vagy va teljesen mind1, mivel nem játszok online játékot ezért ha picit lassab a panel az nem baj, csak ne legyen nagyon nagy ghosting azért.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
|AP|
veterán
válasz Gomez1984 #118773 üzenetére
na jó, ez már a második érv ellene...
Túlszaturált színek, fárasztja a szemet. Ez már kicsit sok.Bár én valahol azt olvastam, hogy csak a korábbi szériák csinálták ezt, az újabbakban (és én azt gondoltam, hogy az EU-ban kapható "A" végű modellekben mindben) már javították
-
Rogiii
aktív tag
Viszont paramétereiben nehéz másikat találni.
Nekem nagyon szimpatikus az Acer xb273Ugs, de ugye az meg csak 6bit+frc színmélységet tud. Nem tudom az mennyire gáz hétköznapi használat mellett.
Meg kinéztem még az Asus Vg27Aq1a-t, de arról meg nem találok normális tesztet, itt a fórumban sem nagyon van senkinek.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
arcitec
addikt
Nem kell ezt ám annyira, főleg így látatlanul túlgondolni. Állítólag az egyik legjobb, legjobban használható monitor. Be kell kalibráltatni oszt használni, vagy ha ennyire precíz akarsz lenni, akkor nézzed meg valahol, ha nem akarod visszaküldeni, ha netalántán nem tetszene.
Más jobb monitor sokkal drágábban létezik amit nem is lehet kapni. Felhívhatod az OÁZIST előadod mik az elvárásaid és mondani fogják, ha a DGF nem, akkor mit lenne érdemes.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Ispy
veterán
Nem tudom mik azok a színek, amik túl vannak szaturálva én a régi monitorhoz képest semmit nem látok színeknél, a fejem se fáj, semmi. Lehet szerencsés vagyok, de nem hiszem. Aki fél, az nézze meg élőben.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Rogiii #118770 üzenetére
Egyenlőre marad ami van mert ez alkalmi vétel lett volna. Ilyen olcsón még csak nagyon hasonlót se venni. Az aprót nézegettem max 65EFt-ig amit találtam amiről lemaradtam 27" 2K felbontás max 165Hz ips 1ms. Nos végig néztem az aprót vannak fent jó monitorok még jó áron de mivel az enyém 24" fullhd ips 60Hz ezért nem érzem,hogy megérné a cserét pl egy fullhd 144Hz vagy 75Hz 1ms mert igaz,hogy Hz-ben előre lépés meg mondjuk col an előre lépnék viszont fullhd maradna. Szóval jó lett volna 2K ips 27" 144Hz 1ms de ez egyben nincs meg a többi én általam nézett árkategóriában csak hol ez hol az.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
South Velen
addikt
Vélhetően ez is olyasfajta dolog lehet, mint a PWM, valaki nem is lát egy 120Hz pwm stroboszkópot sem, valaki meg egy idő után kis híján belehal a migrénbe vagy a szédülésbe tőle .. persze ők a kisebbség.
Egy biztos, az LG 27-es nano ips panelére releváns mennyiségű panasz van (vörös színelőállítás-szemfáradás) szempontból, és a pwm sem segít a Dell esetében. Nem gondolom hogy boltban világos körülmények közt 5 percet nézve el lehetne ezt dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz South Velen #118782 üzenetére
Lehet, nekem a tévém is plazma, ott sem látom a vibrálást, szóval lehet mégis szerencsés vagyok.
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, melyik monitort ajánlanátok?
Acer 34" Nitro XV340CKP vagy AOC 34" CU34G2/BK
Játékra és filmezésre lenne elsősorban használva.
Esetleg ebben az árkategóriában (150k ,körül ) van jobb 34" monitor gamingre?
Köszi előre is.
-
Pityu.
nagyúr
Mi a különbség a VA és az ips panel között mintha azt hallottam volna,hogy a VA jobb feketével rendelkezik de az ips-nek jobbak a színei pl képszerkesztésre meg ilyesmi. Csak nézegetem pl az msi gamer monitorokat 2k felbontás 27" 1ms válaszidő 165Hz de VA paneles.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Arra gondoltam hogy az asztalomon lévő 4 monitorból kettőt (Dell P2417H) úgy helyeznék el, hogy valami konzollal egymás felé raknám őket.
Csinált már valaki ilyet? Mik a tapasztalatok és ha tudnátok ilyen konzolt ajánlani (amit linkeltem azt csak random Google találat alapján) azt megköszönném.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
H0rizon
újonc
Sziasztok!
2 monitor közül melyik a legjobb választás?
BenQ EX2510
Acer Predator XB253QGPbmiiprzxNagyrészt játékra, illetve programozásra és képszerkesztésre lenne használva.
-
cszn
őstag
Sziasztok!
4K, 32", 16:9, 10bit, VA tengelyen nézelődök, de nincs valami nagy választék. Filmezés + általános felhasználásra kellene.
PHILIPS MOMENTUM 326M6VJRMB. Ez elég jónak néz ki. Mi van, ami ennél jobb?Köszi!
-
Nor-b
csendes tag
Sziasztok!
Általános használatra keresnék leginkább 27"-os 1440P-s monitort, minimális gaming, CAD szoftverek, film nézés, olvasgatok itt a fórumon, de minél többet olvasok annál jobban elbizonytalanodok, hogy melyik is a nyerő ,amiket eddig kinéztem:
- GIGABYTE M27Q - https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/gigabyte/m27q-p599910786/
- LG 27GL850-B - https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/27gl850-b-p501355668/
- Dell S2721DGFA - https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/dell/s2721dgfa-p611217042/#
- BenQ EX2780Q - https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/benq/ex2780q-9h-lj8la-tbe-p511399212/Esetleg más monitorok? Illetve ezek közül melyik lenne a nyerő szerintetek? A 1440p-s 75Hz-es monitorok felejtősek (pl Dell S2721D)?
Köszi Norbi
-
hello28
aktív tag
válasz Ereshkigal #118793 üzenetére
Szia
Amúgy én is ezeket a típusokat nézegetem mint a Kollega akinek írtál
Amugy a Gigabyte M27 kategóriában szerinted vagy esetleg Msi Optix Mag27!?
Köszönöm előre is
Általános felhasználás és kis konzol lenne a játék és MacBook Air M1 lenne használva ..!? -
Ispy
veterán
válasz Nor-b #118791 üzenetére
Én is az s2721DS és a DGFA között vaciláltam, a DS az olyan, mint a D csak állítható allvánnyal és akkor 100k-ért volt. Játékban jó a 144hz, ha van 100 feletti fps, de azért lehet élni nélküle, én végül 144hz-est vettem meg, mert ilyenem még nem volt.
-
|AP|
veterán
lehet elengedem ezt a gamer monitoron képszerkesztés dolgot.
Azt hiszem fontosabb a jó színmegjelenítés és PS4-hez nem kell feltétlenül gaming monitor. (ha meg PS5 lesz, majd veszek hozzá TV-t )
Az új kiszemelt a DELL U2520D. Méretben kicsit leadtam a 27-ből a jobb képminőség javára.Na, mire ezt leírtam kiderült, hogy 1440p-s monitoron szar a PS4 1080p-s képe felskálázva
-
Pityu.
nagyúr
1440p-s monitoron csak ekkor félbontóssal ajánlott játszani?Azért kérdem mert ha jól gondolom akkor a nagyobb felbontás még jobban igénybe veszi a kártyát,tehát mondjuk ha valaki ultrán játszik 1080p-ben akkor 1440p-n lehet lejjebb kell tolni a beállításokat?Most nem a felsőbb kategóriás kártyákról beszélek mert azok biztos simán viszik.
-
Pityu.
nagyúr
Az egyébként j lenne ha a videokártya tartó a pirossal megjelölt ponton támasztaná a kártyát?
egyébként ezt a tartót néztem amit anno mutattam
Vagy még ezt találtam
de a végéhez nem tudok semmit rakni mert ott a hdd tartó.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5 Pro teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Interactive Brokers társalgó
- E-book olvasók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Alienware 500hz
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest