Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
24"-os Full HD IPS monitort keresek játékra. 240HZ- eset 100.000Ft körül újonnan. Picit lehet több. Van most valami jó vétel? Fontos lenne a gyors g2g
-
Ispy
veterán
válasz MutantZombie #118842 üzenetére
Ha játék én nem vennék VA panelt, inkább IPS-t, 90k körül van 75hz-es dell s2721d, ennek a hátránya, hogy nem állítható állványon van. 144hz-es 100k-ig 27 col ipsben nem nagyon vannak, 115k-tól van acer, de arról nem sok mindent tudok.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vepe
őstag
Sziasztok,
Az MSI MPG27CQ monitor mennyire ajánlott? Inkább netezés, néha egy kis wot fullhd-ben. A lényeg a szemkímélés. Anno egy -pwm mentes- dell-t használtam ezeknél az újabb monitroknál már nincs ilyen pwm mentesség vagy a drágábbak alapból tudják?
Köszi előre a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
válasz South Velen #118857 üzenetére
És azt a pár típust ami nem pwm mentes feltüntetik valahol pl. gyári leírásokban?vagy ezt hogy lehet kiszűrni?
-
vepe
őstag
válasz South Velen #118860 üzenetére
Szerinted ez az MSI vagy egy G7 Samsung (32" nem tudom nem lenne nagy?)
-
South Velen
addikt
A G7-nek biztosan jobb a mozgásmegjelenítése, de más előnyét nem látok.
Hátránya az agresszív íveltség, nekem biztos nem kéne, de ez szubjektív.Mennyi a keret? Mik a fontos szempontok neked egy monitorban?
Színhelyesség, mély fekete(kontraszt), jó válaszidő, betekintési szögek, szemkímélés (a pwm-en túl is), stb?Azt neked kell eldönteni, mi a nagy és mi nem az de ha 1m-en belül van a monitor a fejedtől, akkor szerintem 32" kényelmetlen. De ha pl. filmezel is rajta sokat, akkor meg azért előnyösebb a nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Vettem egy Philips PHILIPS 325E1C monitort.
Menüben nem találok AMD FreeSync beállítást csak SmartImage játék funkciót ,gyári oldal szerint meg támogatja a AMD F.-et ,valószínű ,hogy az utóbbi (SmartImage) lenne az?
Szerk.
Beépített hangszórókról sem találok adatot ,viszont találtam az alján két darab rácsot: 1 ,2- lehet ezek csak szellőző rácsok?[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
válasz South Velen #118866 üzenetére
Eddig egy Dell U2713H monitorom volt, nekem egy ehhez hasonló tudású monitor kellene, magasabb hz számmal. 100-150e közötti max áron.
-
Beri
addikt
válasz South Velen #118866 üzenetére
ha 1m-en belül van a monitor a fejedtől, akkor szerintem 32" kényelmetlen
Akkor most mindenki a másik szobából nézi a monitorát, akinek ekkora van?vepe
Nem fogsz a G7-nél jobbat találni. Ha lenne sík, nekem is felállna rá[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
South Velen
addikt
Az egy felsőkategóriás monitor volt a maga idejében. De ha a betekintési szög és a színhelyesség nem számít, akkor nyugodtan mehetsz VA paneles irányba. Csak sajnos VA-ból sok a szar ghostingoló, de az rtings teszt szerint az említett MSI MPG27CQ rendben van és PWM mentes is.
Az Odessy G7 viszont a legjobb mozgás szempontból VA panelek közt. Néhányan panaszkodtak villogásra, de a legfrisebb firnware elvilekben megoldotta. De az az 1000R curve..... ááá.Létezne alternatívaként pár nano-IPS modell (Dell S2721DGF, LG 27GN/GL850, de én az alacsony kontraszt és a szemfáradás-panaszok miatt nem ajánlanám, ráadásul a Dell még pwm-es is).
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Low Noise #118872 üzenetére
Jó hát ez függ attól is hogy az adott % hány cd/m2-t jelent az adott monitoron.
De ettől függetlenül igaz és én is írtam már, az IPS nekem is sokkal jobban "kiveri a szemem", a VA panel után sokkal kevésbé fáj a szemem egy 14-15 órás munka session után..
[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
válasz South Velen #118873 üzenetére
400 cd/m2 a full, gondolom akkor 200cd/m2 :-) +1
-
Ispy
veterán
válasz South Velen #118873 üzenetére
Nekem meg se nem vilog a dell, se nem bántja a szemem, pedig egész nap bámulom. 47-en áll a fényerő, de ennyi kell is nappal nekem.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vepe
őstag
válasz South Velen #118870 üzenetére
A Dell nagyon jó monitor volt valóban. A mai monitorok között nehezen igazodom ki, de ha a VA szemkímélőbb, akkor mindenképpen annál maradok. Napi 8-10ó-t ülök gép előtt és fura mód a Dell-től (60Hz) nem fájt soha sem a szemem, sem a fejem, de az Acer Predator-tól /27", 4K, 144hz) estére mindig megfájdult, pedig azt anno k...va drágán vettem.
-
South Velen
addikt
Az Odessey G7-nél gond lehet a nagy curve mellett, hogy user beszámolók szerint bizonyos dolgok vibrálnak rajta. Ahogy írtam, elvileg javították, de gyakorlatilag nem tudom, hogy teljesen sikerült -e.... szemkímélés szempontból fontos lehet.
Amúgy az 1800R curve még segít is a szemkímélésben, de 1000R már a ló túloldala. Ráadásul utána egy sík monitort fogsz görbének látni, csak a másik irányba.. szerintem egészségtelen.
Ami a VA-val gond lehet szemkímélés szempontjából az az, hogy ha olyan mértékűen lassú a panel, hogy fekete alapon vibrálnak rajta a dolgok... sajnos sok ilyen VA panel van mostanság... pl. Asus VG27WQ, MSI MAG322CQR, meg vmi Acer 32" amikkel dolgom volt és menekültem tőlük... de pl a 60Hz-s ősrégi VA-jaimmal sose volt zavaró mértékű a ghosting. szóval nagy a szórás.
A kinézett MSI jónak tűnik, és a kollegánál olcsón megveheted (bár nem szabad hirdetnie saját cuccot...). Újként már nem látom kaphatóan, csak 150k-ért, annyit nem ér..
Betekintési szögben viszont erős visszaesés lesz az IPS után, arra számítani kell.[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz South Velen #118878 üzenetére
ha olyan mértékűen lassú a panel, hogy fekete alapon vibrálnak rajta a dolgok
Egy G7-ről van szó. Annál gyorsabb panelt nehezen fogsz találni.de pl a 60Hz-s ősrégi VA-jaimmal sose volt zavaró mértékű a ghosting
Tehát az aktuális sokhertzes panelek lassabbak, mint az ősrégi va-id voltak? Valami nálad torzít, pheőnök[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Low Noise
senior tag
Bocsánat nem tudtam, hogy ide nem szabad belinkelni eladó cuccot, egyébként a hirdetés alapján "találkoztunk eredetileg"
Betekintési szögben annyi, hogy ha felállok a székről és direkt oldalról nézem akkor romlik, annyi látható, hogy a kontrasztja csökken a képnek. Székből hajlongva bármerre, nem romlik.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Egy G7-ről van szó. Annál gyorsabb panelt nehezen fogsz találni.
Írod te, ő meg azt írta, hogy: de ha a VA szemkímélőbb. Tehát általánosságban beszéltünk a VA panelekről, attól függetlenül, hogy neked csak a G7-re áll fel.
Az teljesen igaz, hogy az a leggyorsabb VA panel.Tehát az aktuális sokhertzes panelek lassabbak, mint az ősrégi va-id voltak?
Pontosan. Sajnos a kettőnek nincs köze egymáshoz. Az említett két monitor (Asus VG27WQ, de főleg a MAG322CQR) panelje érezhetően lassabb volt a 8 éve vett Benq 22-es (GW2280 talán) és 27-es VA (GW2760HS) monitoromnál is. De próbáltam pár 4K VA 60Hz "mai" monitort is, sokkal élhetőbbek voltak.Az enyém is ilyen volt ni, nesze neked 165 hercccc: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz South Velen #118882 üzenetére
Az, hogy ma is csinálnak okádék paneleket, nem érv a G7 ellen. Az meg, hogy egy 8 éves 100 eurós monitor gyorsabb lenne, mint egy 500 eurós mai, elég erős csúsztatás (csak hogy polkorrekt legyek). Bár ha van empirikus teszt hiteles forrásból a felsoroltakról, azon röhöghetünk egy jót.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
South Velen
addikt
Az, hogy ma is csinálnak okádék paneleket, nem érv a G7 ellen
Nem érv, dehát ki érvelt a G7 ellen? Hányszor írjam le, hogy általanosságban a VA panelekről beszéltünk épp akkor...
G7 ellen érvként én az agresszív curve-ot tudom felhozni, meg a flickering issue-t (ez utóbbit lehet javították). Ja, meg azt hogy Samsung, aminek a QC-ja már-már a Gigabyte szintjén van..Az meg, hogy egy 8 éves 100 eurós monitor gyorsabb lenne, mint egy 500 eurós mai, elég erős csúsztatás
. Nyilván input lag és képfrissítés tekintetében nem gyorsabb, de pixel response / transition time tekintetében gyorsabbak voltak. Sőt, az említett "modern" példák egyenesen használhatatlanok voltak számomra is, pedig nem vagyok egy IPS elitista/TN esportoló, sőt.
Csúsztatni meg te csúsztattál, mikor 100 euró vs 500 eurót irogatsz ide, mikor 100 eurós egy full hd 22-es modell volt 8 éve, az emlitett msi (vagy akár az acer 323abidpx) meg 32-es 1440p modell 350 euroert. Nyilván ez a két specifikáció ma is élesen elválik árban. Én ezekről a modellekről nem teszteket olvastam, hanem saját használatomban voltak..A hsz-ed többi részéből is csak annyit tudok leszűrni, hogy nincs kedvem a továbbiakban a tudálékoskodásodhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz South Velen #118884 üzenetére
A GW2280 100 euró, a MAG322CQR meg 500, te pedig azt állítod, hogy az első gyorsabb, mint a második. Nincs itt semmi csúsztatás:
eladó Aromamizer RDTA V1
-
South Velen
addikt
Oké, szóval 500 euró, nem tudtam, hogy így megerősödött a forint, de mondjuk rá hogy akcióban van, de eredeti árán se jön ki, külföldön is inkább 350
oké szóval szerintedp tök ugyanaz az árkategória egy 22-es 1080 monitor mint egy 32-es 1440p.
Oké, hogy továbbra se érted hogy magam tapasztaltam, hogy pixel response/transition time tekintetében az msi szarabb. Még világos hátteren is ghostingolt az a szerencsétlen.
Ignore, from now on.
Azt egyébként meg kell hagyni, hogy minden más tekintetben nagyon rendben volt az említett MSI. Ennyiért a lehető legjobb vétel lenne, ha nem a leglassabb panel lenne amit valaha láttam. De az Asus VG27WQ se volt sokkal jobb, de az legalább csak sötétben ghostingolt brutálisan.
Valami olcsó koreai 100Hz-s 34 uw panel amit az olcsóbb ultrawideokba raknak meg viszonylag rendben van, teljesen elviselhető ghostinggal.[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz South Velen #118886 üzenetére
szerintedp tök ugyanaz az árkategória egy 22-es 1080 monitor mint egy 32-es 1440p
Szerintem nem az. Te mondtad, hogy a régi jobb mint az új.Oké, szóval 500 euró,
Arukereson legfelül 160k-t láttam hirtelen, de nem tök mindegy? 350 ajróért is ugyananúgy sokszoros a különbség árban.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Low Noise
senior tag
Betekintési szöge 178 fok, szinte semmit nem romlott a kép ebből a szögből, ne sajnáljuk le a VA panelok betekintési szögét :-)
[ Szerkesztve ]
-
gti3
csendes tag
Sziasztok! Dell E2720H monitorral van valakinek tapasztalata?
-
djxp01
senior tag
Sziasztok!
1440p 165 Hz-es monitorhoz (LG 32GK850G-B) keresnék displayport-os, 5 méteres kábelt. Wikipedia DP leírása szerint ~HBR2-3-as sebességű kábelre lenne szükség 1440p/165 Hz mellé. Tehát minimum egy 1.4-es DP kábelre lenne szükségem? Esetleg márkát tudnátok ajánlani, vagy egy jó minőségű pontos típust, ami nem horror áron van ilyen hosszúságban? Sorry, ha erre van külön topic, de a nagy sietségben nem találtam közelebbit. Köszi szépen!
regisztrált: 2005-07-05
-
Biga123
addikt
válasz South Velen #118894 üzenetére
Hát igazából a távolabbi oldalon tud segíteni a betekintési szögön, de a közelebbin ?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Beri
addikt
válasz djxp01 #118892 üzenetére
Tehát minimum egy 1.4-es DP kábelre lenne szükségem?
1.2 elég, a monitoron is az van, de szerintem ne spórold el, vegyél valami felsőpolcosat, mert minél hosszabb a kábel, annál könnyebb elrontani, nameg másik monitorhoz is használhatod majd, nem kell kidobni[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
TechN7ne
nagyúr
Szerintetek egy DELL S2721D sokkal jobb képet add ,mint a tegnap vásárolt Philips 325E1C?
Van 14 napon ,hogy eldöntsem kell e nekem a Philips ,nem rossz ,viszont nagyon hozzászoktam a LG Oled és az iMac em kijelzőéhez ,ezért még szoknom kéne.
A ppi érték sokat elárul , 32 col VA panel 93 PPI vs 27 col IPS panel 109 ppi sokkal jobb képet eredményez a Dell javára?[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
válasz TechN7ne #118898 üzenetére
Szerintem, ha OLED-hez van szokva a szemed akkor csak a VA panelesek jöhetnek szóba, mire lenne használva? + ha a PPI nagyobb az mindenképpen jobb, szerintem. Nekem most 9 ppi-el erősebb felbontású a monitorom és én jobbnak érzem a réginél, szebb a Windows óra rajzolata pl a jobb alsó sarokban, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Autós topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest