Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz TomMusic #50559 üzenetére
Ennyi pénzért már IPS monitort veszel. DELL P2314H....53K
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
El Kebir
őstag
válasz TomMusic #50564 üzenetére
"Ami miatt ragaszkodás van ehhez a régi monitorhoz, hogy tervezési folyamatok miatt az ábrákat, geometriai formákat ugyanúgy kellene visszaadni. Tehát ami kör volt, az maradjon is kör."
Minden monitor ilyen, a natív képarányával megegyező képarányú felbontásokkal használva. A normális képméretezési funkcióval felszerelt monitorok meg tartani tudják bármilyen felbontás képarányát. (vannak még azok a monitorok, amik többféle, de fixen előre beállított képarányokat tudnak)
Szóval érdekes ez az érved, valami buta monitorod lehetet eddig, ami csak fixen a natív képarányát tudja és ahhoz akarsz most ragaszkodni.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
válasz TomMusic #50576 üzenetére
"És pedig én már bizony találkoztam olyannal, hogy máshogy adta vissza a formát két külön monitor."
Ha mindkettő a natív képarányával megegyező képarányú felbontásra volt beállítva, akkor ilyen nincs! (vagy a választott felbontáshoz illő képaránybeállítással)
Erről szólt a hozzászólásom első része. Második része arról, hogy jobb monitorok meg többféle képarányt is tudnak jól kezelni. Mit nem értesz rajta?Persze lehet, hogy amit te láttal az is csak egyszerű beállítási hiba, arról meg nem a monitor tehet, hogy a kedves felhasználó 5:4 -es felbontású jelnél is a full-ra kinyújtás beállítási opciót választja a széles monitoránál. (mikor ott van a monitor osd-ben mellette az 5:4-es, vagy az képaránytartó mód)
Egy jófajta 16:10-es monitornak nem okoz gondot a 4:3, 5:4 vagy a 16:9-es képarány, mindben ugyanolyan jól, helyesen tudja megjeleníteni a formákat. (de lehet akár 16:9-es a monitor, az is tud bármit, ha jó a képméretezési funkciója)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #63849 üzenetére
Na azt hiszem megtaláltam:
[LG 23MB35PM-B]
Ja igen, és még pivotot is tud.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Pityu.
nagyúr
válasz TomMusic #63866 üzenetére
Őszintén meg mondom az érdlelődést mindig utálom vásárlás előtt mert olvasgatok infokat vagy kérdezgetek és mindenki mást mond,aztán mindig magamra maradok a döntéssel.Van az asus monitorom ezt tudom,hogy szép képe van csak ugye nincs konkrétan hasonlítási alapom ,ma ugyan voltam auchan ban meg mediamarkt ban de nagy fos a monitor kínálata mind a kettőnek így nem lettem előbb.Ugye Lg nél ijesztgettek olyannal,hogy nagyobb a panelek bevilágítása,ugyan tudom ,hogy az asus ban is lg panel csak gondolom ők azt testre szabják a monitoraikhoz.Régebben valamikor volt TN paneles lg monitorom nem volt mondjuk rossz cucc csak az nem az olcsóbbak közül volt így az anyag használatra ,össze szerelésre nem volt panasz.Csak annyira nem vagyok most otthon az IPS paneles monitorokban viszont nekem az kell,mert képeket szerkesztgetek,filmet nézek,meg néha játszok és azért soha többet nem térnék vissza a TN paneles monitorhoz,szebbek a színek meg minden.Csak ugye így látatlanban nem tudom az asusom és az LG képét össze hasonlítani.
De még néztem egy másik monitort igaz ez nem tud annyit mint a kinézett lg amit le fel lehet állítani,meg függőlegesre el állítani de ezt az asusom is tudja és ezen sem használom ki ezeket a dolgokat még a magasságát sem igazán szoktam állatgatni.De néztem ezt a Philips monitort [link] azt írják van benne valami szem kímélő technológia meg ilyesmi,nekem meg a lényeg a szemkímélés lenne jelenleg,esetleg a philipseket nem ismered vagy valami infot milyen panel lehet benne,milyen képet adhat?Meg nem tudom ezek között az olcsóbb IPS panelek között mekkora eltérés lehet,bár gondolom alapból a színeket mindegyik szépen adja vissza,meg most sokat sem akarok költeni,csak furcsa érzés most az asus helyett másikat nézni,mert ezt tudom,hogy jó minőségű.#szesa
Hát anno nézegettem dell monitorokat is de nem tudom hallottam,hogy jók csak nem akarok most vagy 70EFt ot monitorért adni ,ezt az Lg t néztem [link] , meg ezt a Philipset [link]
Piszok nagy a választék mint minden más perifériában,de nem akarok melléfogni mert évekig használnám.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Brekk
addikt
válasz TomMusic #67087 üzenetére
Szerintem nagyon jó a monitor, ára nem hiszem h változik, jelentősen biztos nem. Még nyomkodom kicsit, azán előbb utóbb írok róla pár sort. Egy kalibrálási eredményt, és feketét már tettem ki ide múlt héten.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
deja vu
addikt
válasz TomMusic #67122 üzenetére
Majdnem mindenki aki számít a jobb monitoraiba LG IPS panelt pakol. Hogy ők-e a legjobbak az már kérdéses, talán a 1,5 milliós LG oled panellel szerelt Dell monitor a legjobb jelenleg, de az nem IPS. A Dell is LG panelokat használ, kivéve pár P modellt meg U2417H-t amikben Samsung PLS van, meg pár 4k monitorukban Sharp IGZO panel van. Az EIZO a CG sorozatban(CG247X, CG318, CG2420) viszont most tér át Panasonic panelre, valószínűleg jobb mint az LG, szóval lehet most a csúcs a Panasonic lesz.
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz TomMusic #67124 üzenetére
Az egy jó ár/érték arányú modell.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Brekk
addikt
-
Archttila
veterán
válasz TomMusic #67267 üzenetére
Akkor remélhető hogy nincs ez a hiba, mert a P2417H idén került piacra, legalábbis nálunk.
Érdemes lehet a hivatalos DELL support/fórumot figyelgetni...
Még egy óriási piros pont az EIZO-nak (bár valóban apróság) de ki lehet kapcsolni a menüben a power LED-et
Meglepő de viszonylag sok beállítást kínál az OSD a korábban nálam járt monitorokhoz képest. (főleg az ECO section)
Talán negatívumként a talpat tudnám kiemelni mert bár masszív és szabályozható a szerkezet, ennek ellenére szerintem ronda és feleslegesen sok helyet foglal az asztalon, persze itt a fali konzol így holnap megy a falra szóval végül is mind1.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
pc-csiga1
csendes tag
válasz TomMusic #67292 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a két ajánlást!
Lementettem a "zsákomba". Azt hiszem csinálok egy összehasonlító "táblázatot" magamnak a négy típus hét darabja között és majd megpróbálok dönteni. ...Persze, hogy meg vannak a konkrét darabok, lehet, hogy egy vélemény meghallgatást még kikérek tőletek.Köszönöm!
-
deja vu
addikt
válasz TomMusic #67419 üzenetére
Ja csak az jóval drágább.
Egyébként tudásra Benq GW2270, attól 6-7 ezer forinttal drágábban.
Csak nem tudom mi az a plusz ami miatt drágább, lehet hogy semmi.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz TomMusic #67807 üzenetére
Pedig én szinte csak Dell-t ajánlok, mert idejönnek a tré Samsung, LG, Aoc monitorral, és mondom nekik, hogy picit többért ott a Dell. Néhanapján egy-egy Asus becsúszik. De már megtárgyaltuk, fölösleges ezen rugózni, kár volt fölhoznom a témát.
-
-
deja vu
addikt
válasz TomMusic #67941 üzenetére
Hát ez elég tré lett Brekk csinálta?
-
Brekk
addikt
válasz TomMusic #67941 üzenetére
Minél kisebb annál jobb a monitor. Vagy inkább annál kisebb korrekcióra szorulszoftveresen. Tehát ha nem jól állítod be az RGB-t a monitoron azzal ronthatsz az eredményen.
Arra érdemes figyelni, hogy a program változtatja a léptékeket, minél kisebb a korrekció mértéke annál közelebb hozza határérték sávot, így ami egyik monitornál nagy korrekciónak tűnik az közben lehet mégis kisebb mint a másiknál.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz TomMusic #72073 üzenetére
Oké! Megvesszük felesbe, egyik héten nálad lesz, a másikon nálam. Legalább a Zasszony se nyírna ki, mert csak kölcsönbe van
@Barniman: Alternatíva
[ Szerkesztve ]
Csillagkaput a Csillag térre!
-
ssgk
aktív tag
válasz TomMusic #79878 üzenetére
Bocsi ez lemaradt ... És jogos az olcsó relatív..
70 alatti árfekvésūek.Erre gondolok:
https://prohardver.hu/tema/milyen_monitrotr_a-tol_z-ig_es_a_leg_kisebbtol_a_l/hsz_8452-8452.html
Mert szerintem se az asus se a benq se a lenovo se az lg nem híglevū' monitorokat dob piacra... Persze minden márka alatt vannak jó és rosszabb termékek de álltalánosítva elég jók ezek is..
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz TomMusic #80013 üzenetére
Azt már kipróbáltam, de az csak a bekapcsolt állapotra vonatkozik. Az erős fény meg relatív. Számomra erős, de legjobban a villogás idegesít.Ha folyamatosan világítana egy adott fénnyel az nem volna ennyire zavaró. Nappali fénynél nem vészes de este már nagyon zavaró tud lenni. Utána olvasva fórumokon sokaknak van ilyen problémája de mint pár hozzászólással feljebb kiderült nem mindenkinek ilyen.
-
andrasloke
csendes tag
válasz TomMusic #106767 üzenetére
Szia!
Érdemes boltban kipróbálni, neked megfelelő-e adott távolságból (ok, most a mostani vírushelyzetben nehéz , de van 14 napos visszaküldési lehetőség is). Munkához érdemes a nagyobb felbontást választani, én legalábbis ezt tenném, sokkal több mindent tudsz egy nézettel áttekinteni.
U2719D vagy U2518D (érdemben "olcsóbb", nagyobb pixelsűrűség)
https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/dell-u2518d-vs-dell-u2719d/665/750?usage=9091&threshold=0.1
Ha mindenképpen Dell kell. -
Beri
addikt
válasz TomMusic #107210 üzenetére
A jofogas a tökéletes eszköz arra, hogy embereket verj át az interneten, majd nyomtalanul eltűnj. Ez a fő oka annak, hogy ekkorára nőtt és gyakorlatilag eltüntette a vaterát a föld színéről.
Nézd meg a szokásos dolgokat (hibás pixel, háttérvilágítás, zúg/búg/villog-e, nincs-e szétrúgva), de alapvetően baromisokáig elmegy egy monitor. Ha ott előtted nincs baja, valószínűleg hónapok múlva se lesz.
eladó Aromamizer RDTA V1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Macska topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest