Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
a DELL P2214H mennyire kifutó termék? Most még sok helyen kapható, de innen-onnan kezd már eltűnni.
Egy-két hónapig még nem aktuális a monitor vásárlás, de ez tudja mindazt, amit szeretnék (IPS, nem fényes panel, állítható magasságú talp, 55k körüli áron). Szóval nem szeretném, ha addig várnék, amíg egyszer csak eltűnik. Vagy van esetleg olyan utódmodell, ami mindezt tudja? Az S2216H fényes, ráadásul a talpa is elég korlátolt. -
|AP|
veterán
válasz old_artist #65205 üzenetére
Köszi!
55k körül egyébként van bármi alternatíva, ugyanezzel a felszereltséggel?
-
|AP|
veterán
válasz Hooper #93667 üzenetére
Erre a kérdésre rácsatlakoznék
Én is fotózom (viszont csak hobbi szinten), elég sokat szerkesztek képeket, de annyira sok pénzt nem keresek vele, hogy megérje AdobeRGB-s monitort nézni.
Viszont legalább az srgb 100% az fontos lenne. Szintén alapfeltétel a magasságbeli állítás lehetősége.Két kiszemelt van, nagyjából hasonló áron:
a fentebb is említett
DELL Ultrasharp U2415a másik pedig a
P2418Dutóbbi előnye a felbontás, előbbié a képarány.
Színvisszaadásban, bármi más általános tulajdonságban van még érv bármelyik mellett?
(ja, és utóbbiról láttam itt a topikban nagyon csúnya bevilágításokat a sarkoknál)[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
DELL U2415 vagy ASUS PB247Q legyen, ha a legfontosabb szempontom az (ebben árkategóriában elérhető) legnagyobb színhelyesség?
Elég hasonlók a specifikációk, az ASUS azért drágább valamivel (ott van hangszóró, ami nálam nem szempont, illetve 5ms vs 8ms válaszidő)
A Dellnél viszont tetszik a WUXGA felbontás, szerintem használnám azt a pár sor plusz pixelt.
-
|AP|
veterán
erre nem sok reakció érkezett, felteszem máshogy a kérdést:
Szól bármi a DELL U2415 ellen, ha a fő felhasználás az a képszerkesztés lenne az általános használat mellett? A keret nagyjából ennyi (nettó 60-70k), ebben a kategóriában keresek jó, színhelyes monitort.
és még egy kérdés: érdemes egy olyan monitort még kalibráltatni (ráadásul prémium kalibrálást), ami már gyárilag is elég jó a tesztek szerint? Mennyivel érhető el jobb eredmény így?
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
A DELL S2721DGFA mennyire jó megoldás "mindenesnek"?
Játék PS4-ről (később esetleg PS5-ről), munka (CAD tervezés, látványtervezés), hobbi szintű fotófeldolgozás. Ezt mind kellene tudnia.
Nyilván egyikben sem kiemelkedő, de ahogy nézem a specifikációkat hoz egy kiegyensúlyozott szintet és egész jó árban van.[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
olvasgatok teszteket a DELL S2721DGF-ről és ez a rész kicsit aggaszt:
"To start with, the monitor covers 98% of the DCI-P3 color space, which is equivalent to 135% sRGB. This results in vibrant and vivid colors, especially when it comes to reds and greens.
When watching sRGB content, however, the colors will appear over-saturated.
As there’s no sRGB clamp provided in the monitor’s OSD (On-Screen Display) settings, you won’t be able to restrict the color output to ~100% sRGB for a more accurate representation of sRGB content, unless you have a dedicated colorimeter."Nem vagyok profi esküvőfotós, nem létszükséglet a mindennél pontosabb színmegjelenítés, de hobbi szinten sokat fotózok és foglalkozok képfeldolgozással. Egy 100% közeli sRGB szintet azért jó lenne elérni (most Ultrasharp U2415-öt használok, kalibrálva, színprofillal - ennek a színeivel elégedett vagyok).
El lehet ezt érni az S2121DGF-nél, ha kalibrálva veszem?
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
igen, pont ezért írtam, hogy "mindenesnek" keresek monitort, akár kompromisszumokkal.
Azt nem tudom eldönteni, hogy a gyakorlatban ez mekkora kompromisszum. Mint írtam nem vagyok professzionális felhasználó, de az azért fontos, hogy ha Photoshopban/Lightroomban szerkesztek egy képet, akkor azért az viszonylag színhelyes legyen. -
|AP|
veterán
válasz Ereshkigal #118765 üzenetére
hát, ezt max. úgy tudom kipróbálni, hogy elhozom és ha nem tetszik visszaküldöm.
Az a baj, hogy az utóbbi időben rákaptam a játékra (egyelőre PC és PS4, de lehet lesz belőle PS5 is) és jó lenne olyan monitort találni, ami valamennyire mindenben megállja a helyét.
Azzal tisztában vagyok, hogy a mindenes monitorok (mint minden más termék) azért mindenes mert semmiben sem kiemelkedően jó, de még mindig ez a típus tűnt a legjobb választásnak.
A másik lehetőség, hogy a játékos tulajdonságokból engedek- végülis jelenleg csak és kizárólag FIFÁ-ról van szó PS4-en, és ehhez nem kell nagyon durva monitor- csak az meg nem tudom mennyire jövőálló, ha esetleg érkezne egy PS5 -
|AP|
veterán
válasz Gomez1984 #118773 üzenetére
na jó, ez már a második érv ellene...
Túlszaturált színek, fárasztja a szemet. Ez már kicsit sok.Bár én valahol azt olvastam, hogy csak a korábbi szériák csinálták ezt, az újabbakban (és én azt gondoltam, hogy az EU-ban kapható "A" végű modellekben mindben) már javították
-
|AP|
veterán
lehet elengedem ezt a gamer monitoron képszerkesztés dolgot.
Azt hiszem fontosabb a jó színmegjelenítés és PS4-hez nem kell feltétlenül gaming monitor. (ha meg PS5 lesz, majd veszek hozzá TV-t )
Az új kiszemelt a DELL U2520D. Méretben kicsit leadtam a 27-ből a jobb képminőség javára.Na, mire ezt leírtam kiderült, hogy 1440p-s monitoron szar a PS4 1080p-s képe felskálázva
-
|AP|
veterán
tegnap beüzemeltem az Alienware AW2521HFL az Ultrasharp 2415 helyett.
Egyelőre mindent hoz, amit vártam tőle, jó döntésnek bizonyult.A színhelyességétől kicsit tartottam, de az Oázisos kalibrációs jelentés szerint egy hangyányival még jobb is, mint az U2415 volt.
Amiért cseréltem (PC és PS4 játék), abban meg sokkal jobb természetesen, mint az U2415 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Xbox One
- iPhone topik
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest