Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Ha WQHD felbontás kell, akkor minimum 25"-t mondanék, kalibrálással:
Dell U2515H, U2518D, BenQ PD2500QNagy különbség nincs a 16:10 24" és a 16:9 25" között; neked kell eldöntened, hogy az igényelt pixelmennyiséget mekkora panelen osztod szét:
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Brekk
addikt
NEm utód, hanem kapunk egy kupaccal vmi projektre gyártott cuccból. C624B a becsületes neve de ez PB248Q lesz, talán egy port nem ugyanaz. 70e körül lesz, annyit megér, főleg akinek egy másik mellé kell...
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
|AP|
veterán
erre nem sok reakció érkezett, felteszem máshogy a kérdést:
Szól bármi a DELL U2415 ellen, ha a fő felhasználás az a képszerkesztés lenne az általános használat mellett? A keret nagyjából ennyi (nettó 60-70k), ebben a kategóriában keresek jó, színhelyes monitort.
és még egy kérdés: érdemes egy olyan monitort még kalibráltatni (ráadásul prémium kalibrálást), ami már gyárilag is elég jó a tesztek szerint? Mennyivel érhető el jobb eredmény így?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Ha a spec alapján elég amit tud, akkor nem fogsz vele mellé fogni, amit igér azt tudja. Én dolgozok rajta, meg játszok is, igaz nekem nem prior a színhűség, de az nem is ebben a kategóriában keresendő. Dellhez mérten kicsit drágább a kunkurenseknél, de ez csak a szokásos.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Én oázisban vettem, normál kalibrálást kértem, lehet elvileg prot is kérni, az kicsit drágább és gondolom komolyabb cuccal csinálnják, nem értek hozzá.
Itt az eredmény, én ebből mondjuk semmit nem értek, hátha neked mond valamit
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
saen
veterán
Ahh, így értem. Én ilyen monitort semmilyen felhasználásra nem vennék. Igaz a normális grafikus szoftvereken be tudod állítani a szinteret másra is, mint sRGB, de azon kívül minden más program fura lesz. Szerintem az alap egy széles színteret tudó monitornál, hogy vissza tudj kapcsolni sRGB-re.
-
Ispy
veterán
Nézd ha ennyire fontos az srgb, akkor lehet el kell engedned ezt a monitort. Az s széria szerintem alapvetően a nem professzionális felhasználásra van, itt inkább a casual felhasználókra lőnek, mondjuk a játékosokra, vagy ilyen mindenesnek. Arra szerintem jó. A professzionális monitornál viszont nem fogsz kapni 144hz-et, mert az meg munkára van, oda minek? Biztos van olyan ami mindenbe pro, csak ott meg általában az ár is pro.
-
Ispy
veterán
Én nem tapasztaltam semmi extrát, se hűha nem volt, se miaszarez.
Előtte egy u2913wm-et használtam, szinbeli eltéréseket szemre nem tapasztaltam, csupán annyi, hogy ez nem ultrawide, így kényelmesebb használni. Az hogy géppel ki lehet mutatni hiányosságokat meg annyira nem izgat, a piros itt sem zöld.
Igen, ki lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ha van lehetőséged, időd, próbálj ki egy ilyen monitort. Nem is a típus a lényeg, hanem hogy nagy színtere legyen és azt használva nézegesd a korábbi fotóidat, amelyeknek emlékszel a színeire. Én is ebben a dilemmában voltam (hobbi fotó szerkesztés és nyomtatás miatt), de nem szántam rá az időt, inkább elengedtem azokat a monitorokat, amik nem tudnak srgb emulációt.
A kalibrálás ezen nem sokat segít. A használt színtered persze pontosabb lesz, de ettől még a kisebb színtérben készült tartalmak túlszaturáltak lesznek. Kérdés, mennyivel.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Akkor elhozol egyet, és van két heted kipróbálni.
Szerintem azért a többségnek nincs baja a színekkel, csak hát a fórumokba ugye nem az elégedett emberek szoktak írni általában.
Ehhez mondjuk még hozzátartozik az is, hogy az emberek többsége inkább a szaturáltabb képeket szereti.[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
Viszont paramétereiben nehéz másikat találni.
Nekem nagyon szimpatikus az Acer xb273Ugs, de ugye az meg csak 6bit+frc színmélységet tud. Nem tudom az mennyire gáz hétköznapi használat mellett.
Meg kinéztem még az Asus Vg27Aq1a-t, de arról meg nem találok normális tesztet, itt a fórumban sem nagyon van senkinek.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
arcitec
addikt
Nem kell ezt ám annyira, főleg így látatlanul túlgondolni. Állítólag az egyik legjobb, legjobban használható monitor. Be kell kalibráltatni oszt használni, vagy ha ennyire precíz akarsz lenni, akkor nézzed meg valahol, ha nem akarod visszaküldeni, ha netalántán nem tetszene.
Más jobb monitor sokkal drágábban létezik amit nem is lehet kapni. Felhívhatod az OÁZIST előadod mik az elvárásaid és mondani fogják, ha a DGF nem, akkor mit lenne érdemes.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest