Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26907) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Mai napon voltam kicsit patkányt fogdosni a "kora holocénig élő ormányosról elnevezett áruház pincéjében lévő elektronikai szupermarketben". Gondoltam megosztom a tapasztalatokat, hátha valakinek még hasznos lesz. Szóval volt ott egy G700 (~35e), egy G600(~30e), egy G500s(~25e) és egy G400s(~20e) többek között. (Az árakra nem emlékszem pontosan, de nagyjából valahogy a leírt módon alakulhattak.) A próbálgatás előtt egyértelműen a G500s lett volna a nyertes számomra a leírások alapján, pont megfelelő mennyiségű gomb, kellemes méret-alak, hyperscroll. De ez a helyszínen kicsit változott. Szóval szigorúan a saját, egyéni véleményem a pár perces fogdosás után az alábbi módon alakult.
G400s: Kellemes méret, kellemes forma. Engem megnyert az anyaghasználata is (mintha kicsit gumírozott oldalburkolata lenne?), nem tudnám elképzelni, hogy nagyon izzasztaná az ember kezét, még melegebb időkben is szerintem kellemesnek lehetne mondani. A gombok számát csöppet kevésnek találtam. A görgő két oldalán lévő két gomb, még nagyjából elérhető kényelmesen (bár elég "mélyen" be kell nyomni őket), viszont a görgő mögött lévő második gomb már eléggé hátra esik számomra. Görgője nem dönthető oldalra, hyperscroll nevű csoda lemaradt. Összességében ezt az egeret találtam a legkényelmesebbnek.
G500s: Mérete, formája hasonlóan megnyert, mint a kisebbik testvérénél. Viszont a két oldalán a mattos műanyag számomra kifejezetten kellemetlen ("izzasztó") tapintású volt. A gombok elhelyezése kicsit jobbra sikerült szvsz, mint kisebbik társánál, de a bal klikk elején lévő két gombért már nyújtózkodni kellett egy pöppet (nem túl nagy a kezem). Hyperscroll van, görgő oldalra is billenthető. Összességében nem rossz, de hosszabb távon nem tudnám elképzelni saját használatra.
G600: Sok a gomb, no comment. Formája már nem annyira tetszett, számomra túl széles volt és kicsit rövidke. A jobb klikk melletti harmadik gomb kifejezetten zavaró volt. Anyagában kellemes, G400s-re hajazott leginkább. Hyperscroll nincs, görgő oldalra billenthető.
G700: Formája, nagysága szokható, akár hosszabb távra is megbarátkoznék vele. Az oldalsó elemek anyaga sajnos itt is az a számomra kellemetlen mattos, kemény műanyag, mint a G500s-nél. Gombból nem kevés van, bár egyik-másik már egész lehetetlen helyen bújik meg. Hyperscroll, oldalra billenthető görgő itt is megvan.
Szumma-szummárum: elsőre a G500s lett volna a választottam, ebben az emberibb ár is szerepet játszott. A rideg műanyag oldalsó burkolat miatt viszont nálam kiesett. Maradt a G400s, egyrészt a legkényelmesebb volta, másrészt pedig az elérhetőbb ára miatt. Viszont számomra hiányzik a hyperscroll és az oldalra dönthető görgő is róla. Persze az is elképzelhető, hogy lehet ezek nélkül is élni, csak én még nem tudok róla. :P . Ennek ellenére azért nem adják olcsón, tehát marad a várakozás, keresgélés. Szóval semmi sem tökéletes.
A fent leírtak természetesen csak a saját véleményemet tükrözik, olvasáskor ezt tessék figyelembe venni! :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.