Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43381) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

Most jöttem haza az MM-ből, megvolt a nagy tapizás, nyomkodás. :)

Nem túl hozzáértőként és viszonylag kevés próbalehetőség után a kialakult véleményem a következő.

Fogásra a Sony, Panasonic, Olympus volt a sorrend nálam, az első kettő közt nem volt nagy különbség, az Oly-t erősen szoknom kellene...

Külalakra egyértelműen a Panasonic, majd a Sony és csalódásként az Olympus zárta a sort, mert ezüst színben eléggé gagyi/műanyaghatású az egész. Képeken nézve sokkal komolyabbnak tűnt. nem mondom, hogy csúnya, de nagyon "keleti" hatású élőben.

Megépítésében, gyártási minőségben a Panasonic vitte nálam a prímet, minden részletében (feliratozás, illesztés minősége, anyaghasználat stb.) szépen kidolgozottnak tűnt. Kinézete ellenére az Olympus szépen össze van rakva, a Sony sem rosszabb, de ott a zörgő zoom motor és a gombok olcsó hatása rontott kicsit az összképen. A Panasonic és az Olympus esetében jobb oldalon kicsit zavaró helyen vannak a nyakpánt fülei.

Kezelhetőség terén fura a helyzet, mert az Olympus és a Panasonic érintő képernyője nagyon jó, de nekem még szokatlan kurzoros kezeléshez képest. Azt gondolom (ennyi tapasztalatból), hogy a fókusz kényelmes kezelésétől eltekintve nem rosszabb a kurzorral kezelni a menüt, vagy csak ezt szoktam meg. A Panasonic esetében nagyon rossz helyen van a power gomb, mert a fölötte lévő tárcsa tekerésekor simán ki lehet kapcsolni egy rossz mozdulattal, erre figyelhettek volna. Az Olympus power gombja bal oldalon van, nekem megszokottabb a jobb oldali, egykezes bekapcsolás... A Sony vakugombja számomra kicsit nehezen kezelhetőnek tűnik, nyomni kell rendesen a besüllyesztés miatt.

Kereső tekintetében nekem az Olympus tetszett a legjobban, utána a Sony, majd a Panasonic...Kijelzők közül a két érintős majd a Sony volt as befutó.

Képminőségről nem tudok nyilatkozni.

Beszélgettem a részlegen dolgozó manussal ő csak annyit mondott: minél nagyobb érzékelő annál jobb. Na puff! :D

Szóval ennyi "vizsgálatból" megértem az A6000 sikerét, tényleg nem tűnik rossznak, főleg az érzékelő miatt, de egyébként kézben fogva sem rossz masina. Nekem még mindig a Panasonic felé húz a szívem, de rezeg a léc picit. Az Olympust elengedtem. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.