Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3962) #40935168 válasza ottkar (#3961) üzenetére


#40935168
törölt tag

Nem mondtam hogy CSAK.
A makró még mindig csak egy "periféria", a teljes torta egy szelete. Nem tarthatok egy Pentax-ot makro-ra (Sigma-val), egy Canon-t L-es obival telére, egy Sony-t mittoménmire.. ha a Canon-ra MINDET feltehetem, a Sigma makrókat is, és az összes többit is, a legjobb minőségben (gyáriban).

A kompromisszumon a hangsúly (és a pénztárcán). Egy vázhoz tudok venni olcsót is, drágát is, jót is, vackot is. A választás szabadsága. Ez a nagyok előnye.

Az, hogy az ember különc szeret lenni, ki akar lógni a "mainstream"-ből egy "érdekes" Pentax vagy Sony vagy akármilyen egyéb DSLR géppel, mutogatni hogy Canon/Nikon bekaphatja, mindössze érzelmi döntés, ritkán ésszerű.

Hozzáteszem, ritkán, lehet 1-2 spec eset, bár ..

De hát érzelemből vesz az ember mindent. Nekem is ezért van 14 éves autóm, nem azért, mert nem vehetnék jobbat, újabbat. Hanem mert ebbe már beleszerettem.

De hogy ez jót tesz-e az öltönyömnek (vagy fotónál: "különc" váz a képeknek), azt mindenki maga döntse el (tényleg!). Nekem jó a mainstream, nagyon sok embernek van Canon-ja is, Nikonja is, beálltam a sorba, imádom, nem bántam meg. Hát ennyi.

És bár rátolhatom a Sigma makrósorozat bármelyik obiját, garantált, hogy gyárit fogok, nem hiányzik senkinek egy Err99. Ismétcsak a választás szabadsága.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.