Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
Végre valahára ki mertem próbálni a Noctua D14 passzívan - mindig is így akartam. Így aztán nem mérvadó a ventilátor színe. Egy I5-3470 Ivy bridge-el (max TDP 77W) vígan elvan.
A történethez hozzátartozik, hogy a szobában 14 C° van.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
vjozsef
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #55403 üzenetére
14C??? Hutohaz?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Glaz-dozfhut #55403 üzenetére
Ki akartam nagyítani, de gond van a mérettel vagy formátummal.
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz vjozsef #55404 üzenetére
Nos, gyakorlatilag igen. Még így is szépítettem, a 12 C°-ot ki se mertem írni. A barátnőm kedves folyamatosan szellőztet, nem is fűtünk annyira mert nincs gyerek. + miegymás . A szomszédok se fűtenek ezek szerint. A másik pecóban csak nyugdíjasok laktak körülöttünk és nem is volt ilyen hideg.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55407 üzenetére
Nem is rossz ötlet.
Majd én is megnézem,mit tud a Phanteks paszívban.
Igaz,nekem K-s procim van,amit húzok is szépen,de hát ettől csak érdekesebb lesz.Ezek net közbeni maximum hőfokok?
(#55400) CsonkaImo:
A hűtőnek melyik része nyomta a bordát,a hőcsövek,vagy a hűtőlamella?[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Glaz-dozfhut #55407 üzenetére
kép amott is nagyítható volt, nem is az, hanem terhelés nélkül ez így nem mond sokat (semmit)
Szóval Idle-ben még gyári colllerel is megkapod a 30 fokokat...[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz bombibmw #55408 üzenetére
Igen, csak netezés közbeni értékek, bár a gép már 13:30 óta be van kapcsolva, akkor indítottam a CoreTemp-et, az Aida meg automatikusan indul 7. percre. Az átlag felhasználói szokásom fényében léptem meg ezt ; gyanítottam, hogy nem fogom stresszelni. Ezt megelőzően próbálgattam már Chieftec ventivel állandó 800-as fodulaton. Na akkor stresszeltem és nem nagyon kúszott fel 35 fok fölé. De akkor kipróbálom mingyárt mi történik terheléssel.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55410 üzenetére
Stresszeld már le egy kicsit légyszi!
Kíváncsi vagyok.(#55411) Apollo_21:
Nem,megmarad.
Nem fogom elkótyavetyélni.
Pénteken jön a Corsair 750D és megy bele szépen,ha belefér.[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Glaz-dozfhut #55406 üzenetére
ESZKIMÓK !!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55415 üzenetére
Micsoda kompromisszumok.
Megfagyunk a csend,meg a gép hűsen tartása miatt. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz bombibmw #55416 üzenetére
Neem. Mondhattam volna más sületlenséget is. Például, hogy így tüntetünk a gázáremelés ellen. Velünk ugyanis nem csesznek ki. Egyébként megy a fűtés, csak takarékon, meg aztán szellőztetünk is. Meg nem is hiszem, hogy jót tenne az alkatrészeknek ez a fajta hőingadozás. Egyébként évek óta küzdök az ilyen (itthoni) hozzáállás ellen. Ezt megelőzően az erkélyajtóban volt a gép. Na az kegyetlen volt, majd megbolondultam. Mindez a macska miatt.
- Glaz-doz-fhut -
-
Habugi
addikt
válasz Glaz-dozfhut #55417 üzenetére
A helyedben simán eladnám valami peremvidéki süllyesztett kínai kajáldában szecsuáni alapanyagnak, asszonynak meg mond azt h nyitva maradt az ajtó és világgá ment! Ha nagyon kiborulna tőle megvigasztalhatod egy teknőssel! Amellé nem lehet olyan észérvet(ket) felsorakoztatni ami a TÉLI szellőztetési mániát igazolhatná!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Habugi #55418 üzenetére
Nem tenném. Ő egy 156 cm-es pusztító gépezet. meg részletezhetném, de az tripe off Ellenben leszűrtem egy tanulságot; nem kell nagy hűtés, csak kellően hosszú kábelek és mehet is a gép a szabadba. Ja,ezt érdemes: szállt már ki a cica az emeletről, felszaladt a fára. Mozgósítottuk a tűzoltókat, kijöttek két autóval 8fő és kifűrészelték alóla a fát. Ilyen "befolyásos" az asszonyka. mindez ingyen volt
- Glaz-doz-fhut -
-
CsonkaImo
addikt
válasz Glaz-dozfhut #55401 üzenetére
A ház azt atx, coolermaster silenco. Nem saját a konfig így nem tudom a méreteket pontosan megmondani, viszont nekem már volt noctua nh- d14 a jelenlegi Micro atx alaplapomon. Szóval ha valaki tud esetleg ajánlani valamit azt Megköszönöm!
szokeherceg: Visszavették a CPU hűtőt a hardverkernél.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz CsonkaImo #55421 üzenetére
Igen a Noctua azon hűtője pont határeset mert 140mm széles. De nem minden alaplapra. A honlapjukon van lap-kompatibilitási lista. Én is microATX-en használom. Megnéztem a 'Silencio' házakat, van három ATX-es. Ezekbe a max. cpu hűtő magasság (CM silencio 550) 154mm, (450) 156.5mm és (650) 162 mm között mozog.
- Glaz-doz-fhut -
-
CsonkaImo
addikt
válasz Glaz-dozfhut #55423 üzenetére
Bocs, csak telefonról nehézkes a linkelés. Erről a házról lenne szó! Noctua nh-d14 kilőve sajnos.
-
CsonkaImo
addikt
válasz bombibmw #55425 üzenetére
Köszi szépen! Már csak az a kérdés, hogy az alaplapon el fér? Itt az előzmény.
[ Szerkesztve ]
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Egy Phenom II X4 965-ösre szeretnék hűtőt venni. Sajnos a 12cm-es ventis hűtők nem férnek be. 92mm-es toronyhűtőből szerintetek melyik a legjobb? Vagy esetleg nem torony is szóba jöhet. Talán úgy nagyobb ventis is elfér. Fontos az ár/érték arány is de a procival meg kell bírkóznia.
Köszönöm!
-
Mandarinn
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #55430 üzenetére
Az a baj, hogy nem az én házam. A haveromnak kell. Azt hiszem 12cm hely van kb az alaplaptól a ház oldaláig. Giga ga-ma78gm-ud2h alaplappal is sima memóriákkal.
5-7.000 körül kb
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
Most látom, már kapható az árgépen a TR HR-22.
Egyébként, az alacsony házba meg ezt találtam: Thermalright AXP-100 Ennek a RAM-ra való túlnyúlását még nézegetem, mert sok fényképen kicsit gyanús.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55439 üzenetére
Igen,ezért jó a Noctua oldala,mert van kompatibilitási lista.
Tehát a Noctua,K2 és a Phanteks jó lehet,de a Silver Arrow szerintem biztosan nem.[(#55442) Glaz-dozfhut /B]:
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55442 üzenetére
Archon beleér biztosan,mert néztem a Gene-nel,akkor a SA meg pláne.
Phantika szintén 140mm,tehát az még jó.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55444 üzenetére
EKL Cold Tower,ha a proci tetejétől 140mm.
Ha az alaplaptól,akkor nincs semmi ennyiért. -
Mandarinn
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #55447 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy inkább egy szélesebb ház kellene. Nem vagyok biztos benne , hogy pl ez a hyper 103 lehűtené a phenomot.
Bár itt a képen nem tudom melyik hűtő van mert a 103-as csak 3 hőcsöves.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Glaz-dozfhut #55449 üzenetére
A CM Hyper 212 képe, csak egy oldal ezt a képet rakta hozzá. Természetesen a gyártói oldalon sincs a saját hűtőjükről adat mekkora a max. TDP-je a 103-nak. Szóval ha ez nem, akkor más 92-es ventis se nagyon bír el vele ebben az árfekvésben. A ház helyett megnéztem Noctuáék dupla 92-es hűtőjük (125mm magas) és ott sem írnak max TDP-t.
- Glaz-doz-fhut -
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest