Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgabor80
tag
Ha jól emlékszem úgy tanították, hogy a paszta csak a fém felületének egyenetlenségeit hivatott kitölteni a proci és a hűtő felülete között...
Bár nem hinném hogy ha sokat tesz az ember az szigetelő hatású lenne...ha oldalt konyomja, akkor már tényleg kicsit sok ment sztem...
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Hunork
veterán
Ha jó pasztát vesz az ember, akkor még kis kenőkést is adnak hozzá, persze műanyagból. Pl ehhez tutira: Cooler Master IC Essential E1, én ezt használom, a paszta tesztekben is igen jól szerepel!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
kromatika
veterán
válasz Hunork #56956 üzenetére
jó cuuc ,én is használtam már.Apropó tudna nekem valaki segíteni hogy lehet e külön kapni CM Hyper 412 höz felfogatást.Konkrétan csak 1 db csavar hiányzik a képen bekeretezett 4 db-ból.ebbe csavarodik bele a felső leszorító kerszt pánt.[link] egyébként hyper 212 plus hoz ugyan ilyen van.érdekelne külön is a csavar,vagy egyben a felfogatás is.előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dalzarus
tag
Majd meglátjuk, hogy elszúrtam-e vagy sem Max veszek valami minőségi pasztát és újrapasztázom jövőhéten, ha természetellenesen melegedne.
-
amadeus11
senior tag
Szeretném megkérdezni , hogy intel 1150-es foglalatra jók a 1155-ös Cpu hűtők ? Csak mert nem nagyon találok rá .
There is a star
-
vjozsef
senior tag
-
newclass
tag
válasz Dalzarus #56959 üzenetére
Mondjuk nem valami felhasználóbarát módon csomagolta a pasztát a Scythe.
Egy zacskóban van benne, és elég nehezen adagolható.
Én kevesett akartam tenni, ezért próbáltam óvatos lenni, de így is egyben kijött szinte az egész.
Szépen elkentem (volt ott bőven), azóta is így használom. Majd lehet újrapasztázom egyszer. -
Burt1793
veterán
válasz newclass #56964 üzenetére
Na, én úgy raktam fel a tartóját, hogy nem raktam be a tartó és a lap közé a fehér műanyag karikákat. Közben már bent volt a proci és rajta a paszta. Leszedtem az egészet, közben mindenem pasztás lett, szóval nem csak az adagoló szar, hanem én is béna voltam.
Nekem amúgy alapjáraton silent üzemmódban (400 rpm) 30 fok alatt van épphogy minden mag (2600k). -
Burt1793
veterán
válasz Dalzarus #56970 üzenetére
Nyugi, csak vicceltem, ez esetben akkor te vagy béna.
Én se vagyok pró, bekentem, majd elkenegettem egy papírral és ráraktam az ashurát. Könnyebb intelre felrakni, mint amd-re. Hiába, az intel igényesebb.Hűha nekem most 33 fokos, igaz, filmet nézek 1080p-ben. Illetve megy két böngésző.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Dalzarus #56970 üzenetére
Itt egy érdekes teszt pasztákról, hátha segít. Én a fentebb írt CM pasztát használom, i3 2100 Idle módban tartósan 30-32 fok.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
newclass
tag
válasz Dalzarus #56965 üzenetére
Nálam kb 33-34 fokos az i5 2500K (nincs tuningolva), igaz közben használom a gépet (netezek, dolgozok (táblázatkezelő)), de gondolom ez különösebben nem melegíti a procít. Alapon nem nagyon emlékszem mennyi a hőfok.
De ezek a hőfokok egyébb tényezőtől is függnek (ház szellőzése, stb...). A múltkor kihúztam a gépet az asztal alól kapásból 1-2 fokkal jobb lett az eredmény.
600-ra van leszabályozva a Kotetsu. Játék közben olyan 38 fokra ment fel, ekkor már magasabb fordulaton pörög (olyan 1000-1200 körül), de hallani csak a GPU ventillátorát hallom. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz Dalzarus #56977 üzenetére
Dobj fel egy HWMonitort is, akkor kiderül ki mond igazat. De van portable verzió is belőle, ha nincs kedved telepíteni, magam is ezt használom.
-
kromatika
veterán
Thermalright HR-22: aktív-passzív CPU-hűtő[link] sajnos eléggé túlárazott lett.
-
Dalzarus
tag
A speedfan szerint 128 fokos a cpu-m A HWMonitor szerint 31
-
dbsanyi88
újonc
Üdv.
Lenne egy olyan gondom,hogy nemrégen (kb1hónapja) vettem egy új konfigot és a processzor erősen elkezd melegedni egy gépigényesebb játék,program futtatása mellet.Egészen olyan 78C fok-ig.
Megesik,hogy időnként 30perc-1óra befagy a képernyő de az egér mozog.
Ez lehet a proci melegedés miatt?
Voltam benn ott,ahonnan a gépet vettem. Azt mondta gyári hűtővel ez majdhogynem normális.
A processzorom: AMD FM2 X4 740k 3.2 GhzAzthiszem ezt ajánlotta: Cooler Master Hyper TX2
Vélemények? Megoldaná a problémát?
Előre is köszönöm! -
Laja333
őstag
Sziasztok!
Gép rendelés előtt állok, és segítségre lenne szükségem hűtő tekintetében.
Egy fx-8350 procit kellene lehűteni, egyelőre tuning nélkül. Később minimális tuningot azért bírjon el. (~4,5k-ig)
Első körben egy NOCTUA NH-D14-t néztem ki, de a tesztek alapján úgy gondolom tuning nélküli procira kicsit túlméretezett. (esetleg NOCTUA NH-U12S?) Természetesen más gyártó terméke is szóba jöhet.
A proci egy Zalman z11 plusban lakna egy r9 290 tri-x társaságában egy Asus M5A99 FX PRO / X EVO alaplapon. (ezeket a rendelkezésre álló hely miatt írtam)Előre is köszi
Nem ebbe a topicba tartozik, de ha van jobb ötletetek házat illetően, szívesen fogadom. A szellőzés számít főként, legyen rajta usb 3 valamint 2,5-ös hdd hely, és max 20k
-
zozo9999
csendes tag
Sziasztok- CM Silencio 550 házba FX 6300 CPU-ra keresek hűtőt, Anélkül, hogy elvesztené a csendességet, de azért hűtsön rendesen mert megesik rajta a hardcore gamelés. Előző hűtő egy Contac 21 volt az hangos volt nagyon. Ár kb olyan 30 a határ de annyit már nem szívesen adnék érte. Üdv.: Zozo
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!!!
-
kromatika
veterán
válasz Laja333 #56983 üzenetére
Szia.8350 azért melegszik,és ha később akarsz tuningolni akkor ,akkor már most érdemes olyan hűtőt venned ami alkalmas a procid lehűtésére.Ezért ezt nem értem"tuningot azért bírjon el. (~4,5k-ig)"Noctua D14 jó,ez tény és 4.5 hözkell is jó hűtő.Olcsóbban Thermalright HR2 Macho,Scythe Ashura.
-
zozo9999
csendes tag
válasz kromatika #56987 üzenetére
Nem, nem írtam el. Valóban 30 ezer, mert már eléggé elegem van a sok rossz vételből (ez se igaz mert 3 hűtőből csak 1 et vettem 2 volt). Belekalkuláltam a kompakt vízet is de arról meg azt olvastam, hogy jó jő de hangos. 30 a nagyon felső határ azért ennyit zokogva költenék rá, de szeretnék már túl lenni ezen a mizérián. Btw amiket eddig próbáltam Contac 21, AC freezer 13 és 13 pro (az AC ket csak rosszul lehet felrakni azért nem voltak jók).
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!!!
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #56886 üzenetére
Nos, méricskéltem a Mattimon a hőmérsékleteket.
Végső konklúzió, hogy bár jó hűtő a Matterhorn, de a forrófejű procim buksija az bizony valóban felmelegszik 70 fokra alatta, pedig jó az illesztés is, mert a felmenő hőcsövek is hasonlóan melegek. A borda az persze már csak langyos, hiszen két Swift teker rajta.-= Pancsermeste® =-
-
kromatika
veterán
válasz zozo9999 #56988 üzenetére
FX 6300 felesleges ekkora összegekben gondolkodnod.Ráadásul a házad magassága eléggé leszűkíti a halk toronyhűtők lehetőségeit.Thermalright Macho 120[link] kiváló hűtő.Halk,jó teljesítményű,és be is fér a házadba.Contac 21, AC freezer 13 és 13 pro -tól nagyságrendekkel jobb,minden tekintetben,és a procid hűvösre fogja vágni,méghozzá halkan.
-
kromatika
veterán
válasz Pancsermeste #56989 üzenetére
70 fokra 2 ventivel mennyin pörögnek a ventik?tuning van?
-
kromatika
veterán
válasz Pancsermeste #56994 üzenetére
Sajnos ott valami nem kóser.Olvastam a hozzászólásodat is.tehát a hűtő jól fekszik fenn az tuti,a lapod jól érzékel mert azt is le ellenőrizted.Tehát ott a procival van bibi,ami nem túl gyakori.Nagyon sok Alpenföhn hűtést teszteltem,tobbek közt a matterhorn Revb-t is.A gyári ventijével,ekkora tuningnál,max 60 fokon megkellene állnia,úgy ha a venti 1200-14000-on pörögne.De inkább azt 50-55 fok lenne a valószínű ahogy irtad.De hogy 2db 1700-on pörgö ventivel ennyi,az biztos hogy nem normális.Gondolod el hogy pl a Noctua D14,vagy thermalright silver arrow,amik ugye csúcskategóiák a javából,sem hozna a matihoz képest max 5-7 foknál.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz kromatika #56995 üzenetére
Még azt mondják sokan, hogy az Asrock lapokban (azonos feszen) melegebbek a procik. Ez hihetetlen számomra, de állítólag igaz.
No, mindegy is, jobban úgyse nem tudom ebben a lapban tuningolni a VRM miatt, és ha így használom, normál alkalmazásoknál nem megy 50 fok fölé, a ventiket is csak nagyon ritkán hallom kicsit feljebb pörögni.
Aida stressz tesztel is "csak" 60 fokos, de ennél nem nagyon fog erősebb terhelést kapni.
Nekem így már teljesen megfelel.
Köszönöm a véleményeket!-= Pancsermeste® =-
-
kromatika
veterán
válasz Pancsermeste #56996 üzenetére
szerintem se zavarjon.
-
doboka98
tag
Heló! Maximum 10k árban milyen hűtőt ajánlotok? FX6300-hoz kellene, szeretném OC-zni úgy 4,2-ig (3,5-ről). Azt szeretném, hogy viszonylag halk legyen és 60 fok alatt tartsa full loadon a procit. Előre is köszi!
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
1150 es lapra fellehet tenni a Brockent!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Kupon kunyeráló
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Politika
- Tesla topik
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest