Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
Milyen házban van a rendszer felépítve, milyen GPU fölött? A 9400f annyira nem kazán, hogy simán egy kisebb hűtőnek is boldogulnia kellene vele.
Most nézem az adatlapod. Akkor is furcsa, az alaplap mennyi feszültséget ad a procinak?Szerintem a ház-rendszer szellőzés lesz a gond?[ Szerkesztve ]
-
oravecz56
aktív tag
Hi szojjá rendelek én is 3 db-ot kiprobálom de a mostani 3 db 143 halk és (nem akarom megbántani a kompakt vizeseket ) de ezzel megtaláltam amit kerestem előtte 100i viz volt inkább nem mondok semmit.
1500 fölött kezd hangja lenni.
Ha érdekel teszt primere 95 csak erősebbelel nem kinzom a cpu-t.[ Szerkesztve ]
Oszika
-
Hobbbyt
őstag
Na most lesz mind gondolkoznom egy darabig, köszönöm
A Zalman FX70 ennyire nincs partiban a HR02 Macho-val?
Már látom magam a lelki szemeim előtt hogy, egy széles ragasztószalaggal és egy zacskóval oldom meg a légterelést a HR02 Machoról (tudom, nem túl szép megoldás.. de a hibátlan működés szinte garantált)
Ezek a előlapi venti szabályzók honnan szerzik a hőmérsékleti infókat? Alaplapról, vagy külön diódáról?
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Hobbbyt
őstag
(#62938) reset : Ezz tetszik!
(#62939) and1ao : Ezz még jobban tetszik! De az ára 2x annyi mint amennyit szánnék rá.. és a súlyával se vagyok megbékélve. Bakker ez 1.12 kiló Elbírnak ezek a 6-7 rétegű nyákok ekkora csavaró erőt tartósan, károsodás nélkül? Vagy ezt már a házhoz is rögzíteni kell?
Egy Asrock Z97 Extreme 4 lesz alatta.. nem tudom mire képes a lap, de tervezek egy egyszerű kis venti vezérlőt amivel levehetem az összes venti fordulatát, manuálisan.
Lehet, hogy valami okos megoldástént az egyik kisebb passzívszerű hűtést egy légcsatornával össze kötöm az egyik ventivel a ház oldalán. Lehet kapni valami ilyen légcsatornát?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem Ashurán, Mugen2őn használok GlideStream ventit, stabil értéken pörög..a szabályzásért a lapod felel, arra nézelődj..temp. tolerance vagy ilyesmi..nagyobb értéket megadva lassabban reagál, nem olyan feltűnő az "imbolygás".
14es ventinek 1k rpmen van némi szélzaja már, ha zavar, vedd lejjebb ;p[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
igen.
Az ingadozóra nem tudom mit értesz de nekem is hangos. Már írtam itt többször hogy halk gépbe hiába jó hűtő venticsere kel, akinek meg halk az nem tudja milyen egy halk gép.
Én a 800-as fordulatot sem bírom. A leghangosabb eleme a gépnek.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Potzee
addikt
Imádom a nagy dög vasakat, de el kell ismerni, hogy a HR-22 a közel 30k árával nem egy ár/érték bajnok...
bombibmw kolléga tapasztalata szerint az Ashura néhány fokot ver a Macho-ra, de szerintem a jó, öreg Noctua D-14, az SE2011 változat PWM-es ventikkel, használtan 15-16k környékén jelenleg bestbuy. Csak egy 1155/1156/1150 backplate kell hozzá (1k). bombi nem régen adta el a Phanteks PH-TC14 hűtőjét 20k-ért...az lett volna jó Neked...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
jookomak
őstag
Visszanézegettem pár hsz-ed, én arra tippelek, hogy nem ok a prociban az érzékelő. Jobbnál jobb hűtőkkel kapsz sz@r hőfokokat. Nálam a többet fogyasztó 2500k 4 ghz-en, macho-val max 65 fok. Ha megfogod a hűtőt meleg?
Esetleg nem lehet a házban fordítva valamelyik venti? Bár nem nézem ki belőled, úgy látom túl vagy már pár szerelésen.h1mpi: Én vennék egy pwm-es elosztót, ha két ugyanolyan venti, menjenek csak szépen ugyanúgy. Báááár ha esetleg elbírja a radi, kipróbálnám, hogy az egyiket leszabályozni nagyon alacsonyra, a másikat meg tűréshatár alá, hogy ne induljon el. Aztán amint kell a kraft, szépen együtt felpörögnének.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
mATX (vagy VANGUARD vagy GRYPHON) lenne a lap, és vagy K-s i5, vagy nem K-s.
Csak ugye 160mm vs. 162mm lenne a nagy Macho, bár ha kiveszem a HDD keretet, akkor 185-ig jó.
Bevallom, nagyon szemezek egy ilyennel...
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
-
Picturemaker
őstag
Nem vonom kétségbe, hogy tudod mit csinálsz , csak csodálkozom, hiszen a hűtőd és a pasztád is jobb egy kicsit annál amit én használok. Az nézd meg, hogy a cache vagy ring voltage mennyin van. Nálam azt pl. szereti túlfeszelni a lap és okozhat ez is plusz melegedést.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
Ha AVX-es Prime alatt 4.2-őn elmegy a procid 1,141V-on, akkor nagyon jó a procid! Nekem adaptívon van a cpu VCORE így normál terhelés alatt annyit kap, mint nálad, de AVX esetén felnyomja 1,25V-ra.
Nálam MX2 van, ami állítólag szintén gyengébb kicsit, mint az MX4. Nem lehet, hogy kicsit sok paszta van a hűtő alatt?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
pipo112
őstag
Sokszor nem mindegy milyen ventit teszel a bordára minden borda más ugyan úgy mint a ventik pl én probáltam alpendhön wingboostot rakni a cooleremre ott rá kellet jöjjek a machon nem úgy mükszik ahogy kéne 1500-on tekert mindkettő azt még is csapkota a kupak a 68-69C-t .
ugyan olyan beállításon 2 AC f12 pwm Max kupak 64C 1200 rpm-én Prime alattui: és a Wing boostnak 1500 volt egy fajta sugárhajtómű hangja de 1200ig hangtalan
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
jookomak
őstag
A borda és a hőcsövek melegek? Ha nem, akkor vagy a hűtő van rosszul feltéve, vagy kupaktalanításra szorul a proci. Próbáld ki a házventidet csutkán járatni a proli-n. Ha jobb hőfokokat kapsz, akkor a jelenlegi szélkerék hibája a dolog.
Alapórajelen is irreálisan magas hőfokot kapsz?
Töltsd le a linx 0.6.4 avx verzióját, és ereszd rá a procira, az még jobban megdolgozza.
Ha semmi változás, akkor még az is lehet, hogy a szenzor mér félre. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Nálam Thermolab Baram szintén Swif2-essel (120P) 4,2-őn ez a teszt 78 fokos a legmelegebb mag. Elméletileg a Te hűtőd pedig egy kicsit jobb. Milyen pasztával kented be?
Legalább 28.1-es Prime Large FFT-s tesztet mindenképp futtasd, mert a C3-as procik ott el szoktak vérezni.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Morris
veterán
Szivesen választottam volna ezt is, de félek a méretek miatt nem lenne őszinte a mosoly ha mégsem sikerülne felapplikálni.
Ezért inkább a True Spirit 120M BW lesz. Az igényeimnek ez bőven megfelel. Elég jókat írtak erről is a fórumtársak. Teszek vele egy próbát. Különben is, a webáruház már fogadta rendelésemet
De azért köszi.[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
-
Apollo_21
addikt
Ez gyönyörű! Letisztult..semmi sallang, csak ami kell. Leld benne örömöd
Azi ilyenek adnak erőt hogy a kábelrengetegem elrendezzem hamár lehetőséget adott rá a ház, csakhát az a fránya lustaság
Kiváncsi vagyok mostmár ezekután élőbe a hr-22re[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Casanova*
veterán
de jól néz ki ez a THERMALRIGHT Macho 120. 12k
ez is jól hűt,mint a brocken? melyik hűt jobban?
BE QUIET! Shadow Rock Pro SR1 15k. ez milyen?
vga mérete: gtx770 msi gaming: Card Dimension(mm) 260x126x38 mm
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
köszi a hasznos infót! akkor marad a brocken. gondolom ez elfér rendesen a vga fölött. a nagy gtx770 elfér ebbe a mini házba?
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Potzee
addikt
Ez a Dark Rock Advanced C1 166 mm magas...szerintem nem fér be az Arc Mini R2-be " CPU coolers up to 165 mm tall "
Én egy Ashura-t próbálnék ki, párhuzamosan elhelyezve a VGA kártyával, úgy, hogy a venti a processzor által termelt hőt felfelé, a ház tetején keresztül fújná ki...csak ebben a felállásban a heatsink a memória slotok fölé nyúlik...ez csak normál vagy low profile ramok használata mellett lehetséges.
Vagy ha már BeQuiet, akkor mit szólnál egy SHADOW ROCK TOPFLOW SR1-hez? Brutál halk venti. Ha nem húzod szénné a procit, akkor lazán elbír vele és ez alatt elférnek a magas hűtőbordás ramok is...
(#53276) stalone: Tudomásom szerint a T4-et is csak a VGA kártyával párhuzamosan lehet felfogatni, úgy hogy a venti vagy a ház teteje irányába vagy lefelé a VGA kártya felé fúj...hátrafelé nem...
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
jim bcs
nagyúr
-
kromatika
veterán
igen ám de a Iwy sikkal jobban melegszik mint a sandy.és én azért ajánlottam a rew a,mert tuningnál jól jön ha állítható a venti sebessége,mert ha esetleg nyáron a 40 fokban kevés a 800rpm,akkor nem kell másik ventiért szalagnálni,hanem csak feljebb állítja az ember az rpm számot. Gazsi00octai D14 borda 160mm,és a venti ahogy ki log kb 3cm,de le lehet huzni a ventit teljesen a hűtő aljáig,csak úgy mint a Macho esetében.Tehát ha kilog a venti akkor is max 163-164 lehet.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Pont ezt írtam az előző HSZ-emben,hogy nekem 100W körül eszik 4GHz-en.
Így az hőfokok is olyanok,mint nekem.
Valószínű,hogy a második a jó,az első pedig rossz mérése a programnak.
Szerintem mérj még egyet!
Egyébként ilyen időben ez is korrekt szerintem.
A Core Temp általában jól mutatja.[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Most nézem, hogy itt valami nem stimmel. A teljes fordulatos hűtés mellett is magasabb értékek születtek, illetve a fogyasztási adat kijelzése sem százas. Mert ugye az utolsó tesztnél a valósághoz inkább közelebb álló ~ 108W van.
Na segítsetek, hogy mi lehetett ott a baj!
-
bombibmw
veterán
Nagyon jó!
Nekem 4-5-6 fokkal melegebb.
Neked be vannak kapcsolva az energiagazdálkodási opciók BIOS-ban,hogy csak 65W-ot ír fogyira?
Nekem 100W és ki van kapcsolva mind.Nem hinném,hogy ennyivel többnek kéne lenni nekem.
Mondjuk más 65W-ot elvezetni és más 100W-ot.
A LOAD feszültségem is annyi pont,mint Neked.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
Uraim, Önök gyönyörű konfigurációkkal rendelkeznek!
Nálam is Macho csücsül a procin, 40 C fok a magok hőmérséklete, de full passzívan, egy kumma venti sem dolgozik a házban.
Továbbá nekem is volt Ninja 3-am és jelenleg is van egy Ninja Mini a szekrényben...vár a bevetésre!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bombibmw
veterán
Jó hőfokok nagyon,feltéve,hogy nem egy komplett vizes rendszer adatai ezek,vagy légkondi megy a szobában
Nekem most 33 fok körül alakulnak a maghők,26 fok van a helységben.
Szerintem egyébként a Macho az egyik legkönnyebben szerelhető hűtő és akkor Te még nem szereltél Scyte-ot.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Szép munka!
Ha nem raksz az sem baj,a meleg levegő úgyis felfelé száll,de ha raksz gyorsabban tud távozni.
Én raktam,mert szépen világítják a rendszert és nem fogyaszt szinte semmit,leszabályozva pedig semmi hangjuk sincs,ergo megéri szerintem.
Egyébként elégedett Vagy a Macho-val?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest