Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim76

aktív tag

válasz TaylorXIII #47513 üzenetére

Azt nem kell azért mondani, hogy "szar" az alaplap, egyszerűen a többi perifériádhoz képest nem üti meg a szintet.
    Úgy nézem, semmi máson nem spóroltál, pont az alaplapból vetted a "budget"-et, de sajnos az FX-eknél a leg meredekebb dolog az nb chipset és a VRM hűtés, amit az asrock sajnos csak az 50K-s lapjaiban tudott megoldani rendesen.
    Én a sok szolgáltatás miatt a 970-esből az extreme 4-et vettem anno, gondoltam egy 6 magosnak abban nem lesz határa, de tévedtem, inkább a leg fapadosabb 990-es asus kellett volna, mert 4,2-4,3GHz felett már nem csak prime/linx alatt throttling-ol. Illetve nem is a GHz-ek adják a nagy hőterhelést, az csak a processzort melegítené, azt meg lehet hűteni, hanem a vrm (voltage regulator module - feszültség szabályzó modul), ami túlmelegszik a magasabbra állított cpu voltage-től. Míg alapon általában 1,25-1,275V-on elketyegnek, addig 4,2GHz-hez nálam már 1,3250V, 4,6-hoz már 1,4V kell (az FX topicban tettem be olyan teszteket is), na ezért használom én 4,2GHz-en - nálam 1,3250V-nál van a határ a vrm-nek, de a pro3-nak azt mondják, még gyengébb a vrm hűtése, így félek 1,3-1,3125V felett nem fog menni normálisan, az meg kevés lesz a 4,5GHz-hez nálad, de ez cpu függő eléggé, a 6100-as 3,3-ról indul, de 3,8-on még stabil 1,275V-al.

[ Szerkesztve ]

There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!

Új hozzászólás Aktív témák