Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49901) Mr.Csizmás válasza Lauda (#49900) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

előző munkahelyemre többféle árut hoztak nyergessel. na hát amiket láttam sofőröket :U ilyen 50 és a halál közötti pacalrambo, szabályos gömb alakú tokával, amikor elkezd beszélni, minden második szótag után levegőt vesz, közben minden negyediknél meg beleslukkol a cigibe, mert elszív egy cigit, amíg elmondja 3 mondatban, honnan és mit hozott.
gondolom ő is jó egészséges lehetett :(

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#49902) mephi666 válasza Mr.Csizmás (#49901) üzenetére


mephi666
nagyúr

én is láttam egyet-mást: jópár munkáltató tökére lehetett volna lépni :K az ilyen "viszed a 40 tonnát, vagy otthagyod a gépet, viszi más és köszönjük a munkád" mindennapos volt :U (és a túlsúly kb csak az egyik kihágás a sokból)

49903: na ez a másik... volt sofőr, akinek az esti menühoz hozzácsapódott fél liter vodka meg 6 sör... valószínű annak is normál volt a véralkoholszintje pár óra alvás után :U aki szerencsétlenebb volt, az névnapozás után reggel 3-4 körülre szondáztatós helyre ment felrakodni... beszívta, szonda, az érték meg bűncselekmény mértékű... nem volt így neki olcsó az esti buli

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#49903) Lauda válasza Mr.Csizmás (#49901) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, sajnos sok ilyen van. Aztán meg ott a pia is. Calaisban folyamatosan láttam például, hogy este 11-12-kor még kokka részeg sofőrök, reggel 3-4 órakor veled indulnak fuvarba a parkolóból. :U

(#49904) Mr.Csizmás válasza mephi666 (#49884) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

7 halott :(

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#49905) Ezekiel Ston válasza Mr.Csizmás (#49893) üzenetére


Ezekiel Ston
senior tag

Én tuti, mert hogy ki nem megyek ilyen útra nagy forgalomba az is biztos. Pláne a b*****i biciklis módot alkalmazva amikor a szaggatott vonalon két autó kózt szlalomozik...hagyjuk már. Kretén az is aki ezt a videót csinálta. Egyébként a kis kerék nem akad fenn a különböző nagy lyukakon sem...ha jó a rollered és bírja, akkor simán át lehet ugratni meg haladni a nagy kátyukon, repedéseken, fekvőrendőrökön stb. És nem 25km/h hanenm közel 40el megy az enyém...így az út szélén lévö bicikli út köszönöm tökéletes nekem plusz a járda ha van rajta, ha nincs akkor korlátozó mód be, és haladok 15-25km/h sebességgel...így is gyorsabb az átlagnál.

[ Szerkesztve ]

(#49906) dh66e válasza Ezekiel Ston (#49905) üzenetére


dh66e
veterán

Az is egy idióta döntéshozó aki ilyeneket ráenged egy Hungária kőrútra. :O

(#49907) Szakbarbár válasza samujózsi (#49895) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Szerintem pedig az elektromos roller menjen csak a kerékpárúton/kerékpársávon mert sebessége nagyjából hasonló a kerékpárosokéval. Járdára csak a hagyományos rollert engedném fel.

Más: jöhetnek a száguldozók a Kékestetőre is:
https://flowcycle.hu/uj-aszfalt-a-kekestetore-vezeto-uton/

[ Szerkesztve ]

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#49908) samujózsi válasza Szakbarbár (#49907) üzenetére


samujózsi
tag

Te mennyit jársz kerékpárutakon, ahol ezek a motorizált játékszerek is feltűnnek?
Én elég sokat. Sok a hülye biciklis is ezeken a helyeken, de a rolleresek 90%-ban életveszélyesek. Kiszámíthatatlanok, annyit sem törődnek a szabályokkal, mint a biciklisek, labilis a tákolmány stb. És ugye csak névleg járnak húszas tempóban, a gyakorlatban...

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49909) syberia válasza Szakbarbár (#49907) üzenetére


syberia
veterán

Az útszakasz még a hetvenes években kapott aszfaltréteget (addig makadámút volt), azóta csak a kátyúkat javították egészen mostanáig.

Szűk fél évszázadot vártak vele, az is a magyar utak tartósságát dicséri. :DDD

#Európa

(#49908) samujózsi: Ma bringával voltam a belvárosban, viszonylag kevesen rollereztek, köszönhető részben a hűvösebb időjárásnak, talán ezért hülyéket sem láttam. Az viszont nem vágom, miért hagyják szanaszét ezeket a zöld rollereket, a Szabadság híd közelében mindkét oldalon. :F

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#49910) samujózsi válasza syberia (#49909) üzenetére


samujózsi
tag

A legtöbb ilyen idiótával a budai Duna parton, a Margit és a Petőfi híd közt lehet találkozni azt hiszem. De tény, hogy az esős, hideg idő rendesen lecsökkenti a létszámukat. :D

A Lime rollereket meg azért hagyják szerteszét, mert nincs dokkolójuk, GPS+mobil app segítségével lehet megkeresni őket.
Sajnos már többször láttam a bringaúton parkoló példányokat. :(

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49911) syberia válasza samujózsi (#49910) üzenetére


syberia
veterán

Csak nehogy a újrahasznosító fémhulladéknak nézzék őket a kárpát-medencei apacsok. Én nagyon régen gurultam rolleren utoljára, de teenager-ként is dedós játéknak éreztem, nem azért meg lábbal kellett hajtanom, hanem mert nem tudtam pontosan irányítani.
Egy kerékpár úttartása értő kezekben 30 km/h felett is stabil, kanyarban is arra megy ahová szeretnénk, a fékút nagyon rövid ideális útviszonyok megléte esetén.
A szar útburkolat és ki kerekek, a kellő gyakorlat hiánya, a roller felépítéséből adódó "túlkormányozott" irányíthatóság, mindez tetézve a relatíve nagy sebességükkel...lesz bőven munkájuk az elkövetkező időkben a mentősöknek. :(

https://howbad.info/

(#49912) samujózsi válasza syberia (#49911) üzenetére


samujózsi
tag

Talán írtam is: pár napja a szemem láttára lökött fel egy ilyen rolleres egy biciklist. :( Szerencsére a biciklisnek nem lett baja.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49913) Popes válasza samujózsi (#49912) üzenetére


Popes
őstag

Tegnap ahogy megálltam a kerékpárút végén a stoptáblánál, óriási puffanással egy rolleres kezdte szagolgatni mellettem a stop vonalat.
Ránézek hogy mi van vele, erre azt mondja: nyugi, ez ma már a harmadik, f.szomba. :((( (kis kerekű sima lábbal hajtós, aknafedő nem barátja :DDD )

Deus ex machina

(#49914) Szakbarbár válasza samujózsi (#49908) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Napi szinten, Margit-híd - Pilisvörösvár között ingázok bringával. Néha Pomáz-Budakalász-Békásmegyer felé. A belvárosba nem szoktam járni, nem tudom ott mi a helyzet de ahol én járok ott viszonylag normálisan közlekednek a bringaúton. Lehet csak azért tűnik így mert alapból kevesebb (hülye)ember osztozik ugyan azon az útfelületen.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#49915) dh66e válasza Szakbarbár (#49914) üzenetére


dh66e
veterán

Talán jártál már erre bringával.
Nem tudom minek rakták ki itt a stoptáblákat meg festik fel az utburkolati jeleket,de a bringások nagy része telibe carja ahogy a múltkor be is hajtott elém egy hülyegyerek persze az én anyámat mert nem ismerem az általa elképzelt szabályokat. :O

(#49916) syberia válasza dh66e (#49915) üzenetére


syberia
veterán

Veszélyes hely, a gyalogos sem rombolhat le az úttestre megállás nélkül, a bicajosoknak pedig itt elsőbbségadási kötelezettsége is van. Kivéve ha a zebrán áttolja a kerékpárt, de azt nem szokták, inkább azon is áttekernek a túlképzettek. :))

https://howbad.info/

(#49917) Szakbarbár válasza dh66e (#49915) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Erre csak azt tudom mondani, hogy hülyék mindenhol vannak. Viszont azt tapasztalom, hogy az ilyen és hasonló átkelőhelyeknél ha megállok az autósok nagy része átenged. Valószínűleg a gyalogátkelő miatt azt gondolják, hogy a bringásnak van ott elsőbbsége.
Egyébként ismerem ezt a helyet de az Árpád fejedelem úton szoktam ezen a szakaszon tekerni mert nem azért megyek bringával, hogy tologassam. Aki nem tudná, itt van a Tímár utcai felüljáró amit állítólag anno az eurovelo 6 miatt építettek de le vannak tiltva róla a bringások. A közteresek pedig előszeretettel büntetik azokat akik áttekernek.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#49918) philoxenia válasza Szakbarbár (#49914) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nekem vidékiként a Margit-híd már eléggé a belvárosban van.... :D

Mondjuk a fekete felirat szerint.... ;]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#49919) samujózsi válasza philoxenia (#49918) üzenetére


samujózsi
tag

E tekintetben az a határvonal ;)
Onnan déli irányban van sok gyalogos+rollerező+biciklis összeterelve a járdára.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49920) Szakbarbár válasza philoxenia (#49918) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Szerencsére nem csak Google útvonal tervező létezik ;] [link] Kár, hogy a 10-es út mellett nincs kerékpárút, gyakrabban járnék arra. Autósok százai ülnek 1-2 órát araszolva Pilisvörösvár és Üröm között a dugóban nap mint nap. Pedig bringával akár 40 perc alatt bent lehetnének az Árpád hídnál.
Vagy akár mehetnének rollerrel is ;]

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#49921) philoxenia válasza Szakbarbár (#49920) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nyilván, meg nem biztos, hogy ahol nem szabad, ott nem lehet. Anno sokat lépcsőztem, ha két szakasz között jobb volt úgy bringával. A gugli azt szerintem nem veszi figyelembe...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#49922) Mr.Csizmás válasza Szakbarbár (#49920) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

osm c layer, jobb oldalon i-t nyomd be a map key-hez - igaz ezzel nem tervezel útvonalat, de naprakész az infrából. [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#49923) szebe


szebe
őstag

Látom az sosem fog kimenni a divatból, hogy 2 sáv esetén is egy sort alkotunk, mert kilométerek múlva megszűnik a másik.
Főleg, hogy így az egy hosszú sor vége olyan helyen áll, ami normálisan nem belátható (balesetveszélyes), ellenben ha mindkét sávot feltöltenék, semmi gond nem lenne.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#49924) Mr X válasza szebe (#49923) üzenetére


Mr X
veterán

Ez visszavezethető arra, hogy a vezetők többsége képtelen alkalmazni a zippzár-elvet.

(#49925) fjudors válasza szebe (#49923) üzenetére


fjudors
aktív tag

de így legalább előre tudtál menni az üres, megszűnő sávban, nem kellett végig állnod a téli sávot ...

(#49926) samujózsi


samujózsi
tag

KRESZ-t ismerőktől kérdezném: busz sávon a buszon kívül ki közlekedhet és milyen feltételekkel, a ma aktuális szabályok szerint?

Taxit tudom.
Ha valaki jobbra akar kanyarodni, akkor a kereszteződés előtti szakaszon rámehet a busz sávra.

Rémlik valami, hogy a motorosoknak is megengedték, bár ez már nem biztos.
Robogó? Kerékpár? Biciklivel, ha külön jelzik, akkor szabad. Ha nincs jelzés, akkor mi van?
Más?

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49927) MasterMark válasza samujózsi (#49926) üzenetére


MasterMark
titán

Bicikli és motor is mehet rajta mindig. Nem kell külön jelezni.

Illetve újonnan már sportrendezvényekre szállító jármű is mehet külön engedéllyel.

Switch Tax

(#49928) samujózsi válasza MasterMark (#49927) üzenetére


samujózsi
tag

Közben utánanéztem, bár nem a jogtárban, így a tévedés nem zárható ki: robogó és a motor mehet, ha nem akadályozza a buszok haladását, a biciklis csak akkor, ha külön tábla engedélyezi.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49929) MasterMark válasza samujózsi (#49928) üzenetére


MasterMark
titán

(8) * Az autóbusz forgalmi sávban

a) a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű;

b) az autóbusz- és trolibuszforgalom zavarása nélkül

ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetében (117/c. ábra) a kerékpáros,

bb) külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt

bba) sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű,

bbb) hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve,

bbc) a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve,

bc) a betegszállító gépjármű,

bd) a személytaxi,

be) a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár,

bf) * nemzetközi sportszövetség, nemzetközi sportvilág esernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei vonatkozásában a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű - a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény ideje alatt és azzal összefüggésben a sportesemény helyszínéül szolgáló települések területén - az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használati feltételeit, a használathoz kapcsolódó irat tartalmát és ennek kibocsátási körülményeit tartalmazó, a Kormány egyedi határozatában foglaltak szerint közlekedhet.

Más jármű erre a forgalmi sávra - a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve - nem hajthat rá. Ahol autóbusz forgalmi sáv van, a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz - a bekanyarodás és kikerülés esetét kivéve - csak ebben a forgalmi sávban haladhat.

szerk.: Ezek szerint tényleg kell külön tábla.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#49930) Lauda válasza samujózsi (#49926) üzenetére


Lauda
félisten

Alap esetben, külön jelzés nélkül az alábbi járművek közlekedhetnek a buszsávon:

bb) külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt
bba) sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű,
bbb) hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve,
bbc) a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve,
bc) a betegszállító gépjármű,
bd) a személytaxi,
be) a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár,
bf) * nemzetközi sportszövetség, nemzetközi sportvilág esernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei vonatkozásában a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű - a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény ideje alatt és azzal összefüggésben a sportesemény helyszínéül szolgáló települések területén - az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használati feltételeit, a használathoz kapcsolódó irat tartalmát és ennek kibocsátási körülményeit tartalmazó, a Kormány egyedi határozatában foglaltak szerint közlekedhet.

Közlekedhet rajt a kerékpáros, amennyiben az alábbi jelzést kihelyezik (csak ekkor):

(#49931) samujózsi válasza MasterMark (#49929) üzenetére


samujózsi
tag

Ez itt a lényeg:

ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetében (117/c. ábra) a kerékpáros,

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49932) samujózsi válasza Lauda (#49930) üzenetére


samujózsi
tag

Ja, igen, megelőztél.
A kérdés egyébként onnan jött, hogy egy youtube video alatt azt olvastam, hogy motoros és biciklis is mehet ott, én meg erre emlékeztem.
És azt hittem, valami változott az elmúlt két évben.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49933) MasterMark válasza samujózsi (#49931) üzenetére


MasterMark
titán

Igen-igen megtaláltam közben. Érdekes én úgy tudtam mehet a biciklis ott. Így most akkor a két sáv között kéne menjen a biciklis hivatalosan?

Switch Tax

(#49934) Mr.Csizmás válasza MasterMark (#49933) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

igen.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#49935) Lauda válasza MasterMark (#49933) üzenetére


Lauda
félisten

akkor a két sáv között kéne menjen a biciklis hivatalosan?

A menetirány szerinti jobb oldalon, a lehetséges mértékben jobbra tartva. Nincs olyan, hogy a két sáv között.

Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

[ Szerkesztve ]

(#49936) mephi666


mephi666
nagyúr

tegnap állok itt a középső egyenesen haladó sávban, előttem rendőrségi octavia, ami balra indexel... gondolkozok, hogy elnézte és innen fog balra kanyarodni? nem... kb 1km-en keresztül haladt előttem és végig balra indexelt... itt a felüljáró után van a következő balra kanyarodási lehetőség, kíváncsi voltam, hogy itt tényleg lemegy balra? ...levette az indexet kanyar előtt és ment egyenesen :DDD ...nagyon csiklandozta valami az ujjam, hogy kicsit levillogjam, hátha észreveszi, de lehet rosszul sült volna el :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#49937) Szakbarbár


Szakbarbár
aktív tag

Sosem fogom megérteni az emberek Budapesten, hogy miért rohannak át tökön-paszulyon át amint meglátják, hogy jön egy busz/villamos. Pár perc és jön a következő.
Ma reggel a Flórián téren volt egy nő aki keresztben átvágva a 4 sávon és a síneken rohant a villamos után. Persze tilosban, mert az úgy divat.
[kép]
BKK futáron megnéztem 2 perc múlva jött a következő és még 4 jött a következő 10 percben. A legszebb amikor ugyan ezt csinálják babakocsival vagy kisgyerekkel. :F :W

[ Szerkesztve ]

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#49938) samujózsi válasza Szakbarbár (#49937) üzenetére


samujózsi
tag

Mert nem pár perc, hanem sok. És ha lemarad erről, akkor amott újabb 10-20 ppercet várhat a másikra stb.
Egyedül a belvárosban van megfelelő sűrűségű tömegközlekedés (legalábbis csúcsidőn kívül)

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49939) Szakbarbár válasza samujózsi (#49938) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Na jó, de ezt előre nem mindig lehet kiszámolni. Lehet, hogy azzal is lekésné amihez rohan. Így meg kevesebbet kellene várnia a következő csatlakozásra.Ilyenkor szoktak jönni a vidékkel, hogy ott jó ha óránként megy egy busz. Én is jártam már úgy, hogy késett a buszom és elment a csatlakozás, ácsoroghattam 2 órát a hidegben.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#49940) Lauda válasza Szakbarbár (#49937) üzenetére


Lauda
félisten

Én azt nem tudom megérteni, hogy miért autóznak az ember valagában. Teljesen mindegy, hogy 5 méterre követ, vagy szabályosan (szándékosan nem írtam távolságot, mivel ez eltérő), akkor is csak mögöttem fog jönni, tehát pontosan ugyan akkor fog odaérni a céljához. :F

(#49941) mephi666 válasza Lauda (#49940) üzenetére


mephi666
nagyúr

keresik a szélárnyékot... spórolnak így 1-2ml benzint :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#49942) m3tr0 válasza Szakbarbár (#49937) üzenetére


m3tr0
senior tag

Én tegnap este jöttem [itt] az autóknak balra piros volt a lámpa. Bal oldalon az első zöld ki oszlopnál egy fickó meg a felesége miközben nézték,hogy jövök lassan szabályosan elindultak keresztül az úton de akkor mikor pont odaértem melléjük... fékeztem,megálltam és mutattam,hogy nem igazán értem mit keresnek ott mert ott a lámpa tövében a zebra amin zöld van nekik.
Erre a faszi vissza lép és elkezd magyarázni,hogy de nekem itt meg kell állnom mert ők át akartak menni, én meg lehúztam az ablakot és mondta,hogy nem kéne felháborodni,mert kurvára nincs igaza,nincs elsőbbsége és 15 m-re ott van a kibaszott zebra,nem értem miért ott kell az autók között átsétálgatni.
Erre a felsége is,hogy de nekem piros van,hova akarok menni, mondom legalább a felfestésig mert mögött is vannak és nem a lámpától 10 m-re szoktunk megállni, egyébként ott balra is szoktak menni,ahogy akkor is a mögöttem lévő Mazda hatos.
Komolyan mondom annyira felbasztak,hogy majdnem kiszálltam. :U

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#49943) Lauda válasza mephi666 (#49941) üzenetére


Lauda
félisten

Sok f1-et néznek lehet. :D :D

(#49944) samujózsi


samujózsi
tag

IV. ker, Leiningen Károly utca, úgy húsz perce.
Szemből jön egy busz, nekem jobbról kifordul majdnem elé egy elektromos BMW, az èn sávomat használva gyorsítónak indul el, a busz beengedi, elmegy.
Épp csak elhagyom a buszt, egy 70 körüli, öltönyös bácsika úgy megy át előttem, kb 30 méterre a zebrától, hogy ha egy pillanatranem figyelek, fellököm. Mert ő nem néz. Zebránál újabb gyalogos áll, elmegy egy autó, kettő, három, négy... én már állok, mire az ötödik végre megáll... mindez 100 méteren és fél percen belül.
:W

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49945) updog válasza samujózsi (#49938) üzenetére


updog
senior tag

Ahogy az autósoknál sem, úgy a gyalogosoknál sem tartom elfogadhatónak a saját vélt vagy valós problémáik miatt a szabályszegés relativizálását.

Induljon el időben, igen, számolja bele hogy három perccel korábban is jöhet a busz, vagy hogy ha lekési akkor 10-20 percet kell várnia.

Ahogy az autós sem csak magát veszélyezteti ha átmegy a piroson, simán lehet hogy egy úton átrohanó marha miatt egy autós félrerántja a kormányt és egy vétlent csap el helyette.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#49946) Lauda


Lauda
félisten

Csaj nem semmi. Lökhárítót hogy betette. :DDD Aszongya sorry.... :D

[ Szerkesztve ]

(#49947) samujózsi válasza updog (#49945) üzenetére


samujózsi
tag

Egy szóval sem mondtam, hogy elfogadható. Elfogadás és megértés az nem ugyanaz.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#49948) Szoszo94 válasza Lauda (#49946) üzenetére


Szoszo94
őstag

Nem találok szavakat ... :W

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II Limousine 1.5dCi // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#49949) updog válasza samujózsi (#49947) üzenetére


updog
senior tag

Se nem elfogadható, és józan ésszel nem is érhető, max. azzal magyarázható amit írtál. :)

Egyszer az Örsön volt egy olyan a buszvégállomáson, hogy a zebrán rohant át egy csóka a 32-es buszhoz (a bal alsó sarokban lévő szigetről indul). Pirosa volt, míg a kanyarodó sávnak nyilas zöldje, onnan jönnek a Kőbánya felől érkező buszok. Csuklósnak satufékeznie kellett miatta, gondolom a buszon repült mindenki. Zebrán várakozó öregasszonyok reakciója: "mer' úgy mennek ezek a buszosok..."

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#49950) samujózsi válasza updog (#49949) üzenetére


samujózsi
tag

Még nem voltál késésben a munkahelyedről úgy, hogy a BKV-ra lettél volna utalva ;)
Sajnos nekem volt párszor olyanom, hogy muszáj volt futni, pedig akkoriban nem voltak ennyire megritkítva a járatok, mint manapság.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.