Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiel Ston
senior tag
Most hétvégi "játék" mert másra nem tudok gondolni. Story: Full felpakolva gyorsforgalmiról jövünk anyósékkal gyerekemmel hátul a kocsimban csepel pláza irányába a Corvin és Kossut út kereszteződése ugye egy elég "lájtos" 90fokos kanyarra válik szét a lámpánál. [link]
Bal sávon haladok 40!!!-el annál többel nem lehet bevenni kényelmesen a kanyart..ahogy megérkezek az egyenebe abban a pillanatban hirtelen jobbról index minden nélkül fehér VW golf rámhúzza a kocsit mintha ott se lennék persze telibe fékezek. Semmi bocs, semmi, elhajt...Na mondom akkor megkérdem mindjárt ez miért is volt jó. Szent Imre Térnél lámpánál találkoztunk picit...persze menő 40-45 év körüli faszikám mikor kérdeztem hogy miért volt ez így jó, a válasz egyszerűen annyi, hogy idézem: FELTARTOTTÁL!!!
Konrétan a jóédes anyja ott ül mellette szája alapba befogva, rám se mer nézni, én győzködöm magam hogy ne rángassam ki és picit cibáljam meg az embert...mondom neki hogy a veszélyeztetés és másik sávba áttolása a másiknak az belefér nála ezek szerint mert Ő feltartva volt a jobb sávban álltalam. Persze annyiban hagytam mert láttam teljesen süket az ember mindenben. Kívánom hogy találkozzon valakivel aki nem fogja vissza magát majd.
Ti (akik játrok erre) tapasztaltátok már hogy jobbról elsőbbsége van a besorolóból a birkáknak? -
m3tr0
őstag
válasz Ezekiel Ston #49352 üzenetére
Pénteken megyek hazafelé,Móricz Zsigmond körtérnél a Bartókon megy a Bocskai felé.
Belső sávban megyek,mellett buszsávban egy új Ford Transit kóbászol, figyeltem,mert tudtam,hogy a buszsáv a buszmegálló után elfogy és majd be akar jönni elém...
Mentünk vagy 40-nel,buszmegálló...Transit finoman balra tart,lassítok,majd full rámhúzza(irányjelző semmi!)...dudálok,vissza jobbra a Transit fékez és visszaváltok kettő be teli gáz és elmegyek mellőle,közben rám dudál egy erőset.
Mondom ügyes vagy.
Lámpánál mellém jön, lehúzom az ablakot mert látom,hogy magyaráz.
Én: Mi a probléma?
Ő: Miért dudálsz b*zd meg?
Én: Azért mert azt hittem nekem jössz.
Ő: Á, nem megyek neked ne félj! (ekkor a mögötte ülő egyik utas kiordít nekem,hogy a "Kurva anyádat dudálsz köcsög.)
Én: Jah hát persze,azért nem jössz nekem mert dudáltam,nagyon okos vagy. Tükör?
Zöld, nagy gáz,otthagytam.
Vicc.[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz Pickit3 #49346 üzenetére
???
A biciklisek na ja...
A másodikkal mi a baj? Volt pofája lelassítani az elöl haladónak a tábla előtt? Épp tegnap futottunk bele kollégával (szerencsére hátulról) egy szép ellenőrzésbe. Egy másik kolléga nem volt ilyen szerencsés. Civil kocsi, bozótba rakva, táblára belőtt kamerával. Taroltak.
A földútnál meg simán 50-50%. Ökör módon megy földúton, a másik meg nem nézett hátra és nem jelzett. Viszont kihúzódó autót alapból nem előzök meg, amíg ki nem derül mit akar. Elég gyakori, hogy kanyarodni akar, azért húzódik le. -
titán
válasz BigBear #49354 üzenetére
Igen, a földútas eset pont az, amiről korábban is szó volt. A citröenes nem jelzett, a kamerás autó vezetője pedig eleve nem előzhetne jobbról és meg kellene arról győződnie, hogy miért is húzódott először a bal oldalra. Nem csak menni mint a kamikaze. Sok baleset pont emiatt történik, hogy ha adódik fél centi ahol elfér, már megy is. Csak az nem jelenik meg fejben, hogy miért is tette előttem az autós amit tett?
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterMark #49359 üzenetére
főleg, hogy nem is indexelt a citrony, hogy balra akar beállni a fák közé, jobbra pedig elágazás jött... ez kb olyan, mintha jobbra nagy ívben szeretnék parkolni (amihez balra húzódok), közben meg valami türelmetlen jobbról rámelőzne
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
bármi lehetett: jobbról nem előzünk
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Mr.Csizmás
titán
válasz mephi666 #49362 üzenetére
azóta bekerült egy kiemelt sziget középre hi-vision táblákkal, meg nem ikarus 415 jár arra. amúgy katasztrófa a környék napközben, mindenki batárokkal jár. (innen nem messze lakok)
a garázsok elé is beparkolnak sokszor, hiába van kint a piros X, meg a zebra mellé is. fentről meg kb az utolsó pillanatban lehet észrevenni a zebránál, ha valaki épp lelép, mert pont az ív közepén van.
ui.: felejthető a kenyér, egyszer voltam itt
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #49363 üzenetére
na, újabb szépségdíjas videó a környékről az ilyen is megérdemelne helyben egy figyelmeztető fejlövést
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #49367 üzenetére
...volt ott egy szép záróvonal is, ami nem különösebben érdekelte
-
mephi666
nagyúr
válasz philoxenia #49369 üzenetére
passz, ez anglia...
-
Pickit3
aktív tag
válasz MasterMark #49359 üzenetére
Kivéve a balra kanyarodó járművet.. Egy átlag autónál gyorsabban tudok menni földúton (jelen pillanatban 50-60-nal bár közeledve felé már lassítottam) és gondoltam, hogy el fog engedni, mert nem akar feltartani (sűrűn történik ilyen errefelé, félreáll vagy félrehúzódva lassan halad és indexel míg elhaladok mellette) Nem tudtam, hogy pótos ifának képzeli magát és baromi nagy ívben akar befordulni tükör és index nélkül. Nyilván mentem, mint a "barom", mert technikailag képes rá az autó, de messze nem 50%-osan érzem magam hibásnak.
(#49354) BigBear
A skodás 30-ra lassított tábla előtt. Nyilván Én és az autósok 99%-a engedi motorfékezve be az autót 70-80-nal táblánál viszont van néhány emberke akik szinte a megengedett sebesség felére lassítanak.Ma jó sokat tartózkodtam az árkád parkolóban várakozva Szegeden és eszméletlenül agresszív ember akadtak egymásba. Volt ordibálás meg anyázás utána beültek a teslába vagy merci/bmw terepjáróba és padlózva elmentek.
-
samujózsi
senior tag
Talán offtopic, de a gyalogosok a bringagyalog utakon miért járnak bekómázva?
Duna parton ma délután az előttem tekerő kislányt egy félhülye turista nekilökte egy fának. Szerencse, hogy eleve lassan ment a lány.Váci úton olyan fazon jött szembe a bringaútnak csúfolt járdán, hogy horrorban kevésbé ijesztő figurákat látni. És vagy narkótól vagy piától, de be is volt állva rendesen.
Apropó állat: ugyanezen a váci úti "bringaúton" valamiért mindig szemből jönnek a biciklisek. Pedig egyirányú mindkét oldal... vajon miért?
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #49377 üzenetére
Tudod, ebben az a szörnyű, hogy én a jó oldalon megyek. Elég kretén módon van kialakítva, mert dél felé a Duna plaza, észak felé a Tesco oldalán egyirányú a kerékpárút azon a szakaszon (Plaza-Városkapu), de minimum a biciklisek fele tilos irányban közlekedik.
A Tesco oldalán még so so, értem, de a túloldalon...Egyébként hülye biciklis vagyok, mert amit ismerek a KRESZ-ből, azt 99.9%-ban betartom. Évente kétszer átmegyek piroson, ha már nagyon teli a búrám a sok hülyével és nem jön keresztbe autó, meg ugyanennyiszer a járdán tekerek pár métert. Ahelyett, hogy...
(nem, nem én vagyok, arra évek óta nem jártam. )
(#49376) MasterMark
Ez nem KRESZ, pusztán kultúra és józan ész kérdése lenne... ha tömegesen járnak körülöttem biciklivel és van valami piktogram a járdán, ami bicikli forgalomra utal, akkor azért csak megpróbálok picit odafigyelni a biciklizőkre is.--------------------------
És akkor olyan apróság, hogy macisajt a bringautak kereszteződésében alig jelent valakinek valamit... (Margit híd, budai végében)Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
titán
válasz Pickit3 #49372 üzenetére
gondoltam, hogy el fog engedni,
Érdekes, a felvételt látva nekem ez eszembe sem jutott. Miért akarna elengedni balra húzódva, mikor ott van jobbra a placc? Még szerencse, hogy figyelt és nem fordult neked, rajtad semmi sem múlott Ez orbitális benézés volt a részedről.
Ha ugyan ezt jobbra csinálja és balra kanyarodna onnan, még oké, csak a jelzés maradt ki. De ez így totál ellentmond mindennek és pont emiatt hívja fel magára a figyelmet. Az ilyen eseteknél ésszerűbb lelassítani és megnézni mi is sül ki az egészből.
[ Szerkesztve ]
-
Popes
őstag
válasz samujózsi #49375 üzenetére
Nekem a kedvencem a babakocsi kommandó, egymás mellett két babakocsis anyuka a teljes járdát(kerékpárutat) elfoglalva, néha két három futkorászó, futóbicikliző gyerkőccel nyugodtan traccsol és semmire nem figyelve(sokszor a szabadon futkorászó gyerekeire sem) talán hajlandóak nagyduzzogva elengedni.
De a legjobb ha van még egy full neveletlen cukimuki hópihécske kiskutyája akit azért még eléd enged hosszú pórázon.(türelmesen meg szoktam várni amíg rendezik a soraikat de nem mondom hogy a szemmel verés nem játszik.Deus ex machina
-
dh66e
veterán
válasz philoxenia #49371 üzenetére
Nem is angoloknak magyarázza, hanem magyaroknak.
Mondjuk nem értem a yt-os kommenteket sem vagy csak a BBC-ről egyik sem hallott még?LoL
-
syberia
veterán
Gyerkőcre (nem) vigyázott valaki, a saját hülyeségemre is emlékeztet a kirohanása, neki is villámgyors a reflexe. Szóval akár autóversenyző is lehet belőle!
(#49378) samujózsi: Duna Pláza felé közeledve, itt jött szembe velem egy biciklis, majdnem frontális találkozás lett a vége, az építmény miatt nem vettem időben észre .
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
samujózsi
senior tag
válasz syberia #49383 üzenetére
Igen, erről beszélek. Rettentően zavaró.
Ennél izgalmasabb innen pár száz méterre a kereszteződés, ahol a sövény eltakarja a biciklist az autós elől és viszont. A kanyarodó autós és azbautóra nem számító biciklis is erősen meglepődhet, ha nem figyelnek eléggé.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Pickit3
aktív tag
A jobb placc mellett ott egy árok így ezért is igyekeztem vissza az útra, mert nem szerettem volna belecsúszni. Ráadásul a bejáró miatti huppanó is ott van magyarul én sem arra tértem volna ki ha elengedem. Amúgy meg arra húzódik ki amerre tud vagy biztonságosabbnak érzi. Jobbra tartás és egy barom passat miatt már csúsztam bele barázdába télen amiből nehezen tudtam csak kijönni így ha lehetőségem van rá akkor a számomra biztonságos oldalra húzódok ki ami nemritkán a bal oldal, de ezt nem csak Én csinálom így.
A helyzetet megoldása meg egyedül rajtam múlott hisz nem állt meg csak miután már befordult és haladt még pár métert. Szóval a citrom akkor állt meg amikor én is megálltam. Ezért is hagytam a kocsit végiggurulni előtte, mert különben lekapja a lökhárítómat, rosszabb esetben oldalba kap. Konkrétan akkor vett észre amikor előtte voltam már ami fura számomra hisz erős nappali menetfényem van és a kocsi is fehér amit nehéz nem észre venni. Tény, hogy gyorsan mentem, de ha legközelebb nem látom egyértelmű jelét, hogy elenged akkor inkább villogok meg dudálok, mert nem biztos, hogy ilyen szerencsésen ki tudom védeni. Ő meg remélem, hogy nem a belső sávból szokott jobbra fordulni index és tükör nélkül, mert akkor nem szívesen futnék vele össze megint. Tanulságos lecke volt mindkettőnknek.
Mellesleg a nagy ívben való fordulásra eléggé allergiás vagyok. Átlag autó tengelytáv 2,5 méter ami nagyon nem indokolja, hogy pótos ifa módjára forduljon az ember. Futóval és teherautóval sem fordultam nagyobb ívben, mint kellett volna hisz a hátulja megy az eleje után, nem 15 méterrel lemaradva követ. -
HoaryFox
őstag
Vasárnapi eset: [link] Itt álltam piros lámpánál, várom a kicsi zöldet, hogy megkapjam, előttem ugyanígy egy autó várakozik. Majd látom, piros-sárga, majd zöld és egyszer csak a semmiből ahogy megmozdultam, egy szürke színű négykarikás SUV (Q7) bevágódik elém jobbról. Kis dudálással és a középső ujjam megmutatásával jeleztem neki a manőver tökéletes kivitelezését.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
rushty
őstag
-
Szoszo94
őstag
válasz Pickit3 #49385 üzenetére
Eszembe nem jutna elmenni jobbról bárki mellett egészen addig, míg teljesen meg nem áll, vagy balra indexelve nem lassít jelentősen le. A Citroen mozgásából egyébként kivehető volt, hogy nem lehúzódni akar. Valószínűleg azért ilyen nagy ívben kanyarodott le, mert az árokba nem szeretett volna belecsúszni. Ráadásul a bejáró miatti huppanó is ott van.
Vudeón nem látszik jól, de ha nem indexelt jobbra, akkor bizony fifti fifti hibásak voltatokA másik esetet (Skodás) pedig még ennyire sem értem, hogy minek kellett bevágni. Egyrészt ha a főúton km-eken át ötvennel ment volna, akkor sem lehetne mondani rá semmit, mert a max megengedett sebesség az nem a minimálisan elvárt (sosem tudhatod, miért megy épp annyival), másrészt ott volt a településtábla, harmadrészt pedig már messziről láthattad, hogy ott megy, mégsem vetted el, hanem inkább ráestél.
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
BigBear
senior tag
válasz Pickit3 #49385 üzenetére
A helyzet megoldása? Mármint a probléma miatti helyzet, amit 50%-ban te okoztál?
Jobbról NEM előzünk. Főleg, ha nem tudjuk, mit akar a másik. De ezt már leírták páran.
ha legközelebb nem látom egyértelmű jelét, hogy elenged akkor inkább villogok meg dudálok - Ehhez meg csak gratulálni tudok. Ezzel biztos megoldasz mindent.
Na, ezért kell szerelni valami brutál kürtöt meg 200W+ led fényszórót hátrafelé. Jutalom. Baromi allergiás vagyok a villogókra, főleg, ha ész nélkül villognak mindenre. Sajnos a többség ilyen.
Mellesleg a nagy ívben való fordulásra eléggé allergiás vagyok. Átlag autó tengelytáv 2,5 méter ami nagyon nem indokolja, hogy pótos ifa módjára forduljon az ember. Futóval és teherautóval sem fordultam nagyobb ívben, mint kellett volna hisz a hátulja megy az eleje után, nem 15 méterrel lemaradva követ. - Nekem csak egy sima személyautóm van, de a fordulóköre ~ 11m. Ott én is kihúzódtam volna balra. Nem egy - két ilyen kocsi van. Máshogy nem tudsz értelmesen elfordulni éles szűk kanyarban. De legyél csak allergiás rá. -
Napi bogyókám.
(bakker, most látom mi ez a minőség, dashcam-telefon-pc-n átment, biztos azért ilyen, bocs annak kéne látszania, hogy itt SEM szép dolog kielőzni balra egy balra kanyarodót, hetvennel)A másik kedvencem, ma hajnalban jöttem Pétervásárán a nagy négyirányú kereszteződésnél, a zebra (nekem bal) szélén állt egy gyalogos.
Lelassítottam és megálltam, mert egyrészt nem siettem és mögöttem messze jött egy kamion, szemben senki, csak egy kanyarodó jött balról, akivel nem kereszteztük volna egymást, csak a gyalogost kellett volna elengednie.
Nyilván ő szépen befordult, a gyalogost nem engedte le, én még vártam, hogy na majd utána lelép a gyalogos, nem lépett, cserébe szemből is jöttek egyenesen, ő se engedte le a gyalogost. Mögöttem a kamionos megérkezett és elkezdett villogni (amit megértek, mert mi a f*ért állok a zebra előtt a semmiért...) slusszpoén hogy végül továbbmentem, tükörben láttam hogy a gyalogos meg állt tovább a zebránál...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tyielow
aktív tag
"Napi bogyókám"
Az ilyenektől kivagyok. Ha egy ilyen helyen előzésre vetemedek, az max. azért lehet, mert 30 km/h-val tengődik előttem. De basszus, akkor rálépek a gázra és 1 mozdulattal előtte vagyok. De ezek, mint a videódban, még országúton is képesek ezt megcsinálni, mikor jönnek szembe. Az utóbbi hónapban 2 ilyet is végignéztem. Indexel, kielőz balra ÉS NEM NYOMJA... wtf, de komolyan... Lehet ezek felfele váltanak, mert magasabb fokozatban megy gyósan az autó? Amennyi hülyét látni, még ezt is kinézem egyesekből
[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
válasz MasterMark #49394 üzenetére
Talán a videóból nem egyértelműen látszik ( ) de az elől menő piros már indexelt balra, amikor elkezdett előzni a fekete (gondolom zavarta, hogy lelassított az előtte menő?... ). Ja amúgy a következő lámpánál utolértem a feketét
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
szebe
addikt
Jogsit remélem örökélet +1 napra bukta az illető.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
samujózsi
senior tag
válasz MasterMark #49397 üzenetére
Persze, csak ha az egyik autó megáll, akkor a többség (joggal) feltételezi, hogy a másik sávon érkező is megáll. Persze ez sokszor nincs így...
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest