Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz dragonfx #3499 üzenetére
"Kettészakadt autó szerintem nem kommentelem....ocska xar...egy autó így nem szakadhat szét..."
Nagyon formában vagy. 5 percen belül a második oltár nagy baromságot olvasom tőled...
"én a tábla sebbessége alatt haladókat is megbüntetném, ha nem indokolt az eset..szándékosna feltartjáka forgalmát idegesítik a rendes drivereket."
Én az olyan agresszjv barmokat tiltanám el, akik mindenáron le akarják tolni azt, aki nem a megengedett legnagyobb sebességgel közlekedik - meg azt is, aki annyival, mert ugye a sebességkorlátozás is csak ajánlás. Előzd meg, ha annyira nagyfiú vagy, de maradj szabályos. Ha nem tudod szabályosan megelőzni, akkor meg csitt. A 'rendes driver' meg nem húzza fel magát ilyen hülyeségen, az a türelmetlen idióták sajátja.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
Oké, akkor kötelezően GPS minden autóba, ami automatikusan jelet küld, ha egy bizonyos százalékkal túlléped az aktuális megengedett legnagyobb sebességet (egy országos lefedettségű térképpel nem lenne nagy kunszt a rendszer), és már nyomtatja is a nyomtató a háttérben a csekket. Én benne vagyok.
Ráadásul megszűnnének a cserbenhagyásos balesetek is, és a helyszjnelést is jelentősen megkönnyítené bármilyen baleset után. Ráadásul még lopásvédelemnek is kitűnő.
Szerk: Höhö, elképzeltem, hogyan gyújtanák rá a képviselőkre a pralamentet tisztelt honfitársaink, ha egy ilyen törvény átmenne. Akkor lennének ám csak utcai zavargások.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
dragonfx
veterán
válasz parandroid #3501 üzenetére
De engem nem akadályozhat, nehogy már..ki ő ahhoz? ..ment előttem sokáig pözsó 306 hiába régi meg 4 ember ült benen tök normáisna oda visszahaladtuk el egymás mellett 65 környékén...de jó hagyjuk nem értitek.
Hihetetlen de a népligettől az árpád hídíg tudtam 1 lámpával menni...ezt cisnálja meg valaki, nem éjszaka.
Nem zavargás lenne hanem forradalom én ott lennék...nekem nem mondja meg sneki mennyivel megyek.persze csekknyomatás....nem egyszerűbb lennemindenki mellé egy rendőrt beültetni?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
t1
addikt
válasz parandroid #3501 üzenetére
ezzel nem értek egyett.. a második részével.. szerintem is megkéne büntetni azokat ha annyival lassaban mennek mint a megengedett hiszen fenntartják a forgalmat.
Nem tudod te hol lax de nekem az ország egyik legveszélyesebb szakaszán kell jönnöm mindennap és vannak ilyen emberek akiknek elég ott a 70 és torlódik a sor mert a kamion is menne többel..ilyenkor szokott általában anyám elkésni a munkából...
Fater is rendes "driver" és elég sokszor idegeskedik rajta..annyira meg nem hülye hogy 3 kamiont meg elözzön és a család életével jáccon azért mert vki nem képes a megengedett sebességel menni -
parandroid
félisten
-
t1
addikt
válasz parandroid #3502 üzenetére
most ezt úgy mondom hogy te csak 30-50-70-90-100-110-130-al mentél életedben...SOHA nem volt olyan hogy autópályán 140-el mentél?
-
parandroid
félisten
válasz dragonfx #3503 üzenetére
"nem egyszerűbb lennemindenki mellé egy rendőrt beültetni?"
Az általam felvázolt módszer ennek a költséghatékonyabb, kijátszhattlan, és megvesztegethetetlen változata.
A bevezetése után nagyon hamar rend lenne a közlekedésben.
p
-
t1
addikt
válasz parandroid #3505 üzenetére
Én is viszont kivánom neked hogy akkor te és a kis családod ha ilyen helyzetbe kerültök ( de ugye ez lehetetlen) késsetek el.
Nagyon példa mutató akarsz lenni -
Viszlát
addikt
válasz parandroid #3507 üzenetére
Az a baj, hogy káosz lenne az utakon... Mivel a KRESZ abszolút elavult, ha mindenki betartaná (vagy betartatnák), összeomlana a közlekedés, főleg a nagyobb városokban és forgalmasabb utakon.
Egyébként nem rossz ötlet, bár én is szeretek hajtani adott körülmények között.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
parandroid
félisten
Természetesen előfordul velem, hogy túllépem a megengedett legnagyobb sebességet. Autópályán GPS szerint 140 körül szoktam közlekedni, de általában mindenhol ráhagyok egy 10%-ot felfelé, ha lehet. Kivétel a lakott terület, ott gyakoribbak az olyan helyek, ahol még lassabban is megyek. Nem vagyok magamra büszke egyébként, de álszent sem vagyok, ez van. Ennyi az a kockázat, amit hajlandó vagyok vállalni, de ha beleszaladnék egy trafiba, akkor szó nélkül kifizetném a büntit, és bevállalnám a pontokat - ha egyáltalán megállítanak 10%-os sebességtúllépésnél, amit kétlek. Ugyanis más egy 10%-os túllépés, és más az, ha valaki a megengedett sebesség másfél-kétszeresével közlekedik.
p
-
L.T.
aktív tag
Emlékszel még a Lamborghini-Porche ütközésre. Hát persze többször tárgyaltuk it is. A Láglovagok fórumán is tárgyalták akkor [link]. Nos ott írta, egy fórumozó:
nemetorszagban kb az autopalyak felen van valamilyen sebessegkorlatozas, amit tullepni csak fejloves terhe mellett lehet, az ottani rendorok meglehetosen kemenyen buntetik a gyorshajtast a palyan is. ahol nincs korlatozas ott ugye mindenki annyival megy amennyivel akar meg tud, DE, es most jon a lenyeg:
Ha 130 km/h-t meghalado sebesseggel balesetet szenvedsz, akkor nem fizet a biztosito! (akkor sem, ha "vetlen" vagy). es azert ilyen temponal nem nehez gazdasagi totalkarra torni egy autot, ami a nemeteknek sem mindegy, ott se mindenki milliomos, nem tud mellenyzsebbol elohuzni meg egy ilyen autot. -
DigitXT
nagyúr
Halkan jegyzem meg (bár alapvetően egyetértek az állatok - bocs dragonfx - fenyítésével), hogy azért indokolatlanul lassan menni is kvázi-szabálytalan (most nem emléxem, hogy pontosan hogy volt anno az oktatáson, de azért azt megmaradt, hogy a lehetőségeken belül fel kell venni a forgalom ritmusát).
Szerk2dragonfx:
nekem nem mondja meg sneki mennyivel megyek
Ne hari, de mégis mennyiért vetted a jogsid?[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz parandroid #3510 üzenetére
Igen én is így vagyok válallom... 1.5x túllépés az elégé durva az én szememben is
Mi is reggel együtt megyünk és jóval elöbb indulni szoktunk mint kéne de 1x-2x a nagyobb forgalom miatt ami vagy a 82esen van vagy hogy betudjunk menni a suliba elkésünk
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Ha valahova időre kell odaérnem, akkor mindig jócskán ráhagyok időt. Inkább várjak, mint hogy ne érjek oda időre, különösen, hogy két gyerekkel sosem tudhatod, hogy el tudsz-e egyhuzamban jutni az úticélodig, vagy félóránként meg kell állnod 10-15 percre.
p
-
parandroid
félisten
Azt írtam, hogy akkor büntetne a rendszer is, ha egy meghatározott értékkel és meghatározott időre túlléped a megengedett legnagyobb sebességet - és nem csak egy előzés idejére gyorsulsz fel 120-ra. Persze ez mind csak hipotetikus, és merőben fiktív ötletelés.
p
-
DigitXT
nagyúr
1.5x túllépés az elégé durva az én szememben is
Ez megint relatív: pl. kinnfelejtenek egy 30-as táblát vhol, te meg elgurulsz mondjuk 48-cal mellette: vegyék el ekkor a jogsit?#3515-re: ez meg megint nem igaz, mert mi van akkor, ha mondjuk vmi miatt nem lehet biztonságosan 55-tel menni? A korlátozó tábla azért van, hogy segítse a közlekedést (javítsa annak a biztonságát): van másfajta tábla, ami előírja a kötelező legkisebb sebességet (de ha nem vetted a jogsid - amit a hozzáállásod miatt kétlek -, akkor valószínűleg tudod is, hogy melyik az). Egyébként nem kell aggódni, én sem vagyok álszent, pl. pont az emlegetett kinfelejtettek egy táblát esetben nem kerülget a lelkiismeretfurdalás, meg ha mondjuk vki idegesítően közlekedik előttem (pl. egy szép sima úton a fecskéket nézegeti), akkor nanáhogy megelőzöm. De a legmókásabb az volt, amikor vmit építkeztek, az utcánkba, és kikerült egy behajtani tilos tábla: attól még ugyanúgy beálltam a házunk elé. Szóval vannak helyzetek, de azért alapvetően nem árt észben tartani, hogy a közlekedés társasjáték, és senki sem meghalni indult el. Ha ezt sikerül legalább néha felidézned (pl. a Suzukis esetednél), már fél siker... Ha meg még tanulnál is belőle, háát...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz parandroid #3518 üzenetére
Mondjuk ezt nem tartom fairnek. A vasúti átjáró meg megint más tészta, az nem hiszem, hogy a "kinnfelejtettek" eset. (Na ezért nem szeretek HSZ-t moddolni, mert mire moddolom, már lejár az idő, és ha abban maradt elgépelés... Márpedig maradt.)
-
dragonfx
veterán
hagyjuk már..30?..az mi?..annyival biciklivel közlekedek ..az autónak az szenvedés...
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Bubu79
addikt
válasz parandroid #3516 üzenetére
Az ötlet nem rossz, csak a megvalósítása kérdéses. Az ok, hogy az autókba GPS kell - nem utolsó dolog tájékozódás szempontjából sem, ki lehetne kötni, hogy kötelező beépíteni - egy újabb költség az autósoknak ( bár igazából aki autóval jár, az megszokhatta már, hogy nem olcsó mulatság )..
Azért ( csak tippelek ) 1000000 környéki autó számhoz nem kicsi számítástechnikai háttér kell - nyilvántartani ki hol jár, mennyivel megy. Az nem kétséges, hogy a beruházás költségeinek jó részét vissza lehetne nyerni az első időkben a büntetésekből ( talán még profitot is termelne... ).
De... Kicsi a valószínűsége annak, hogy megszavazzák a tisztelt képviselők, hiszen ők is közlekednek, és amint az köztudott, minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Nem mellékes az sem, hogy valószínűleg azonnal az adatvédelmi biztoshoz kerülne a dolog, mert hát mi a túró köze van állambácsinak ahhoz, hogy én merre járok - ennyi erővel nyugodtan lehetne mindenkibe chipet passzintani és akkor nem lennének eltűnések sem
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Bubu79
addikt
válasz dragonfx #3526 üzenetére
Jelentem a verda üzemel rendesen, csak sajna kevés időm van furikázni Meg lassan el kell döntenem, hogy mi lesz télen - bevállalom a csúszkálást ( téligumival persze ), jégmentesítést, kapirgálást azért az oda-vissza 6 kilóméterért, ami a melóhelyig van, vagy leteszem télire.
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Gergello
addikt
Ez egy korrekt dolog lenne, de bizonyos kereteken belül. Lakott területen kívül, ahol lehetne menni 90-el, ott végig csorognak előttem 62-el és kielőzni sem lehet a szembeforgalom miatt az szerintem nem normális dolog. De el lehetne mondani, ugyanezt a körúton 35-40 el közlekedőkre. Nem hiába, hogy a balesetek jó része szerintem a túl gyorsan illetve lassan hajtók miatt következik be.
Nem vezetek naponta, és is nem szoktam gyorsanhajtani +10% max, de úgy gondolom aki úgy érzi, hogy neki csak a megengedett sebesség 2/3 vagy még annál is kisebb része biztonságos az nem menjen ki közútra, főleg ne forgalmasra. Nem csodálkozok azon, hogy valakinek eldurran az agya és vissza 2 padló , hogy kimeneküljön az ilyenek mögül.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz (Kolombusz) #3527 üzenetére
Tényleg lepattant rólad az autó?! Bár én is ilyen ügyes lennék...
Ma volt egy kis halálfélelmem...
Először néni a lánchidi körforgalomban kijött elém (nem, nem nézett balra!), majd mikor letettem a kocsit, sétálok hazafelé, a Budafoki úton sétálok át (Budafoki/Lágymányosi utca kereszteződésénél, zebrán!!), mikor kombi korollás jobbra kanyarodik és majdnem elcsap.. Fél lépéssel előrébb vagyok, akkor gatter... Széttárom a kezem és beszólok a pasinak, az néz rám, és annyira megijedt, h feltűntem (azaz a felezőn túlvoltam, mikor törpént az eset), h fék helyett gázra lépett, mert hallottam, h felsír a motor, de a kocsi nem gyorsul...
Utakon dragon a veszély, zebrán meg mások?!
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
dokar
addikt
válasz parandroid #3507 üzenetére
"nem egyszerűbb lennemindenki mellé egy rendőrt beültetni?"
mellém már ült be párszor, ilyenkor mindig bátrabban átlépem a sebesség korlátozásokat
extra - SEXRay
-
_seth_
veterán
Mellém is ült már be... amikor buszoztam
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Khelben
nagyúr
válasz parandroid #3502 üzenetére
Érdekes dolog ez a megengedett sebesség dolog. Sajnos ez sem olyan egyszerű, hogy "mindenki menjen a megengedettel és akkor nincs gond".
Én pl olyanokat vezetnék be, hogy lakott területen 50, rendben, DE a lakott terület a házak között kezdődik, nem kinn a pusztában. Ahol csak gyárak vannak 3-400 méterrel beljebb az úttól, ott senki nem megy 50nel.
Aztán, útfelújítások. 50es korlátozás untig elég, ha belátható helyen vannak, 30ast csak akkor tennék ki, ha kanyar mögött van a felbontás. Éjszakára, hétvégére, ha csak az út szélén van 2 kupac föld, táblákat befordítani, reggel meg kifordítani. És persze itt se 3-400 méterrel a munkák előtt kitenni a táblát, hanem ott, ahol kezdődik az építkezés.
Ha ezek (és még sok hasonló) teljesülnek, na akkor lehet bevezetni a rendes kontrollt, nagy büntetésekkel. És igen, aki a napsütéses nyílegyenes úton 90 helyett 70nel megy, annak ugyanakkora összegről csekket adni, mint aki 110zel teszi ugyanezt. -
-
Dr. Ernő
tag
válasz Khelben #3534 üzenetére
"Ahol csak gyárak vannak 3-400 méterrel beljebb az úttól, ott senki nem megy 50nel."
Igen, de amikor a gyárból éppen kikocog egy 40 tonnás Iveco és kifordul 10-el az útra ahol éppen 100-al jössz abból még lehetnek problémák. Persze sokszor kétséges értelme van az ilyen korlátozásoknak de legalább figyelmeztett hogy kockázatos útszakasz.
-
Integra
titán
lehet nézni a napló ordenáré módon demagóg sebességes riportját...
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
tildy
nagyúr
válasz Integra #3538 üzenetére
Erről jut eszembe, kerepesi utat megcsinálták, ki van írva, hogy bukkanós, nem jó minőségű út, javítások vannak, 30 km-es korlátozás.
Mindezzel szemben , útburkolati jelek felfestve,nicns korlátozás, senki nem dolgozik az úton, és olyan sima, mitn egy autópálya.
ILyenkor rmi az isten van? Senki nem emgy 30al az ziher.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Integra
titán
azt véletlen fennhagyták..
odaáll mögé a zsaru, trafizik, akkor bizony fizetsz..ez az egész 30as szabály egy nagy blődli, nem lesz belőle semmi.
meg a 300ezres ár is vicces, bár igazíthatnák hozzá a fizetésket ismeg megint nem azzal foglalkoznak amivel kéne, de már megszokhattuk tőlük
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
tildy
nagyúr
válasz Dr. Ernő #3541 üzenetére
Szerencsére van haladás. Környékünkön most csinálták a Kerepesit(az örsáél még nincs kész ) -Veres Péter utat ,a gyakorló egy részét, a keresztúri utat végig a pesti útig, szóval kezd egész kultúrformája lenni az utaknak.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Mawyx
őstag
válasz dragonfx #3503 üzenetére
És te ki vagy, hogy eldöntsd, hogy mennyivel menjenek az emberek? Várj, segítek... senki... Annyi f@szságot olvasok tőled, hogy már fáj de úgy látom nem csak én gondolom így
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
parandroid
félisten
válasz Integra #3546 üzenetére
De legalább felmerült az igény. Most már csak arra kéne mindenkinek rájönnie, hogy ott kezdje a dolgot, hogy ő maga felhagyjon az extrém szabálysértésekkel, mint az ittas vezetés, vagy a jelentős gyorshajtás, neadjisten a kettő kombinációja.
Azon szoktam kínomban röhögni, hogy egy ilyen 8000-es kisvárosban, mint a miénk, mindenki autóval jár kocsmába. Egymást érik a kocsmák a városban, ráadásul a 'város' legtávolabbi része is 5 perc séta, de akárki jön kocsmába, az autóból száll ki, aki pedig jön ki kocsmából, az autóba száll be. Én ezt nem értem. Most vagy mindenki üdítőt iszik (aminek ellentmond az asztalokon látható italfelhozatal), vagy ilyen komoly kultúrája van az ittas vezetésnek.
Szerk: Persze költői kérdés, az elmúlt 5-6 évben kétszer állítottak meg hétvégén éjszaka rendőrök a közvetlen környéken, mindkétszer ismerős volt, és csak intett, hogy menjek tovább. A második alkalommal már én kértem hogy ugyan, csinálja már végig az ellenőrzést, inkább nála derüljön ki, hogy valami gond van, mint valahol az ország másik felében, egy ismeretlen rendőrnél.
p
[ Szerkesztve ]
-
Shadowfax
addikt
válasz parandroid #3548 üzenetére
Én ezt nem értem. Most vagy mindenki üdítőt iszik (aminek ellentmond az asztalokon látható italfelhozatal), vagy ilyen komoly kultúrája van az ittas vezetésnek.
Marha egyszerű a válasz. Mo-on egy ittas sofőr akár 300 km-t is tud úgy vezetni, hogy rendőrrel találkozna... Általában csak akkor kapják el őket, ha fára csavarodtak. Jobb esetben csak saját magukat nyírják ki, rosszabb esetben másokat is magukkal rántanak a halálba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest