Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) Rover623 válasza Khelben (#3948) üzenetére


Rover623
félisten

olyankor mindig beleakad az ujjam a refi kapcsolóba.
Azt hittem/hittük, ezt már kitárgyaltuk.
1. nincs jogod "büntetni"...ha te "refizel" ilyenkor, te is szabálytalan vagy...:(
2. csak egyszer villants rá egy érzékenyebb szemű, gyakorlatlanabb, rosszabb reflexű vasárnapi autósra...aztán imádkozz, hogy csak téged törjön össze és vétlen, harmadik felet ne...mert a veszélyeztetés ez esetben rád is rádhúzható...meg a vizes lepedő is...;]

primus inter pares

(#3952) lsc válasza Rover623 (#3951) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
Amennyiben villantasz , nem tudom miért számít büntetésnek? Velem is fordult már elő , hogy átnyomtam véletlenül refire, meg is szoktam köszönni a figyelmeztetést. Egyébként a fénykűrt szerintem pontosan emiatt van "kitalálva". Aki meg tudja , hogy érzékenyebb a szeme , az menjen szemüvegboltba , ott annyi "autós" szemüveg van , hogy még árulják is. Mindezzel nem vitát akarok nyitni , főleg nem újra , nekem ez a véleményem.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#3953) Rover623 válasza lsc (#3952) üzenetére


Rover623
félisten

Háát...akik itt a szembejövők lámpahasználatán szoktak nyavalyogni, azok nem csak villantani szoktak...sokkal inkább a "felb*szom én is a refit, vakuljon meg ő is..." szitut favorizálják...;]
De igazad van: Khelben esetében csak feltételeztem...ha nem így szok' tenni, megkövetem...;)

primus inter pares

(#3954) lsc válasza Rover623 (#3953) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
Nem Khelben-t akartam védeni , mivel nem ismerem a szokásait.Én csak a villantásról beszéltem , arról meg azt feltételezem , hogy segíteni akarnak, ezért illik megköszönni.
Sajnos sokan ezt bírálatnak veszik , pedig azért vagyunk jópáran , akik hozzám hasonlóan vélekednek . Legalábis remélem :) .

Az élet kegyetlen .

(#3955) Khelben válasza Rover623 (#3951) üzenetére


Khelben
nagyúr

mit tárgyaltunk ki? hogy nincs jogod önkéntesrendőrködni, amikor valaki szabálytalanul megy. pl elhúz melletted a megengedett kétszeresével, akkor nem ránthatod rá a kormányt, mert téged nem érint, meg le kell húzódnod előle, ha megteheted, mert nem a te dolgod betartatni vele a szabályokat.
de amikor nekem tesz keresztbe azzal, hogy szabálytalanul megy/világít, akkor igenis rádudálok/refizek. ha kikanyarodik eléd valaki és hirtelen fékezned kell, te nem dudálsz?

"ha te "refizel" ilyenkor, te is szabálytalan vagy.."

nem vagyok egy galamblélek, nem azért tartok be bizonyos szabályokat, mert "az a szabály" vagy mert megbüntethet a rendőr, hanem mert józan ésszel is fel lehet mérni, mi az amit lehet, meg mi az amit nem. lakott területen se azért megyek max 60nal, mert földhözvágna az 5-10ezres büntetés, hanem mert van annyi eszem vagy mi :D

a 2. pontod meg a legnagyobb tisztelettel is baromság ;)

(#3956) amol válasza Macka (#3944) üzenetére


amol
addikt

Nyert, megy a számla :D
Ráadásul 4motion, olyan állapotban amilyet keveset találni - legalábbis a történésekig.

(#3957) amol válasza Khelben (#3950) üzenetére


amol
addikt

polgári peres eljárásban mindent be lehet hajtani rajta, értékvesztés, kiesett munka, stb.

Első körben örülünk ha nem derül ki valami csoda folytán hogy mégis ő a vétlen. Itt semmi sem kizárt.

(#3958) dokar válasza Khelben (#3955) üzenetére


dokar
addikt

értsd meg, hogy nincsen refizés, azért van a duda, hogy azt használd figyelmeztetésként indokolt esetben. előzéshez is használhatod a dudát. ne vakítsd el a másikat, ezzel többet ártasz, mint segítesz.

extra - SEXRay

(#3959) Bubu79 válasza dokar (#3958) üzenetére


Bubu79
addikt

Nem tudom merre közlekedsz, de én nemigen találkoztam olyan esettel, amikor az előzést dudálással jelezte volna valaki ( noha a kresz engedélyezi a használatát ). Jellemzőbb, hogy még indexelni is elfelejtenek - sokaknak a duda csak arra jó, hogy hajnalban ezzel ébressze a szomszédságot :U

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy kis faluban a hazafelé billegő biciklis Pista bácsi előzésekor túlzottan helyénvaló dolog lenne dudálni neki, hogy most aztán meg leszel előzve - még bekarikázik a kerekek alá. :B

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#3960) amol válasza dokar (#3958) üzenetére


amol
addikt

Az a dátum vészesen közelít... :D

Akkor sincs refizés ha elengedünk / beengedünk valakit?

[ Szerkesztve ]

(#3961) lsc válasza dokar (#3958) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
Esetleg mozdonnyal közlekedsz vagy hajóval , mivel kocsin 100-200 m-re hallatszó kűrt :F .
Amennyiben nem űl kocsiban OK, viszont akkor nem is jön refivel :) .Mint írtam a neve FÉNYKŰRT , és a kresz is megengedi a használatát.

Az élet kegyetlen .

(#3962) Veg1ta válasza Khelben (#3955) üzenetére


Veg1ta
tag

...Kikanyarodik eléd vki...

Igen és általában olyanok akik 50m-el arrébb már kanyarodnak is ki előled! Persze előtte tövig nyomod a fékpedált! Ilynekor legszívesebben ":pofánvágos arcocska beszúrása" :D

Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...

(#3963) dokar válasza Bubu79 (#3959) üzenetére


dokar
addikt

én sem találkoztam még olyan esettel, de a hangsúly azon van, hogy a lehetőség adott. bár a kreszben leírtak nem lehetőségek, hanem inkább szigorú szabályok. kár is a klaviatúrát koptatni, mert ebben a társadalomban, ha vki rádudál a másikra, akkor azt aggressziónak tekintik.

[OFF]a duda csak arra jó, hogy hajnalban ezzel ébressze a szomszédságot

erre a motorbőgetés való :D [/OFF]

extra - SEXRay

(#3964) yerico válasza Macka (#3910) üzenetére


yerico
senior tag

Anélkül, hogy bárkit is meg akarnék bártani:
1: Kővágószőlősre a hatoson kell menni, tehát nagy a forgalom.
2: 90 a megengedett.
3: Mindenki többel megy ennél alapból.
4: A 60-as tempó tökéletes útzárat képez a hatoson, tehát akadályozza a közlekedést (egyébként ez egy egypontos szabálysértés, a Kresz is tiltja, de most lényegtelen), pláne egy forgalmasabb napon. A Mazda E2200 tudtommal a 3.5 tonna alatti kategóriába esik, tehát 90 ott neki a megengedett maximum.
5: Vallom, aki lassan megy, az kiprovokálja, hogy egy idő után a leglehetetlenebb helyzetben is megelőzzék, mert akadályozza a normális közlekedést, és a gyorsabb autósok türelme egy idő után elfogy. Márpedig akit egy konvoj kezd el előzni, annak fel kell készülnie érdekes előzésekre.
6. Ezek után kíváncsi leszek, a rendőrök mit állapítanak meg felelősség tekintetében. Szerintem osztott felelősség lesz megállapítva, tehát a Mazda is szabálytalannak lesz titulálva.
7. Mindezek ellenére van egy olyan legfelsőbb bírósági állásfoglalás, miszerint ha valakinek nem adják meg az elsőbbségét, vagy elveszik tőle, akkor lényegtelen, hogy szabálytalanul közlekedett-e, ha a baleset abban az esetben is bekövetkezik, ha a szabályokat betartva közlekedik. Ebben az esetben nem lehet figyelembe venni ezt a felelősség megállapításánál.
8. A kisköcsögöket, akit apuci überbrutál autóját jogsi nélkül hajtják, ott helyben agyonverném. Mindenki jobban járna.

Amikor a Mecsekben az egyik motoros elütötte a másikat, akkor is mindenki a gyorshajtót ítélte el, az szinte alig zavart valakit, hogy a másik is szabálytalanul közlekedett, és ha betartja a Kreszt, akkor semmi baja se lett volna (lsd. kötelező jobbratartás, a motorosnak semmi helye a belső sávban, csak kizárólag előzésre használhatja, akkor is a sáv jobb oldalát kell haladnia, nem szorosan a felelővonal mellett.)

(#3965) Bubu79 válasza dokar (#3963) üzenetére


Bubu79
addikt

Ne is mondd... Az egyik kolléga az 1,6-os civicjére mostanság rakatott 60-as kipufit ( a középdob utántól ha jól rémlik ) - már kilométerekről hallani ahogy közelít - élmény lehet arrafelé lakni, ahol közlekedik reggelente... :U

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#3966) amol válasza yerico (#3964) üzenetére


amol
addikt

Lehet hogy én értettem rosszul, de mintha az A8 szemben haladt volna a Mazdával, nem? És a mecseki motorosbalesetnél sem emlékszem csak 2x1 sávra.

Bubu79: az utcánkban van egy öregebb M5-ös herélt. Gondolhatod. Reggelente be kell melegíteni (nyáron is).

[ Szerkesztve ]

(#3967) philoxenia válasza amol (#3966) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ott három sáv van, pár héttel azelőtt jártam arra, ha jól ismerem meg a helyszínt.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3968) Veg1ta


Veg1ta
tag

Mazda E2200..... a régi szép idők!!! :D

Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...

(#3969) amol válasza philoxenia (#3967) üzenetére


amol
addikt

Igazad van, bocs.

[ Szerkesztve ]

(#3970) brd válasza yerico (#3964) üzenetére


brd
nagyúr

Mecsek, motorosok: és ha a vétlen éppen az előtte haladó autó előzésére készült fel? A videon látszódik, hogy nem sokkal előtte egy autó haladt.

The only real valuable thing is intuition.

(#3971) philoxenia válasza yerico (#3964) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

"Amikor a Mecsekben az egyik motoros elütötte a másikat, akkor is mindenki a gyorshajtót ítélte el, az szinte alig zavart valakit, hogy a másik is szabálytalanul közlekedett, és ha betartja a Kreszt, akkor semmi baja se lett volna (lsd. kötelező jobbratartás, a motorosnak semmi helye a belső sávban, csak kizárólag előzésre használhatja, akkor is a sáv jobb oldalát kell haladnia, nem szorosan a felezővonal mellett.)"

A szemből jövő motoros szabályosan előzött, a Kresz ott neki engedte meg az előzést, nem ő lépte át a záróvonalat, hanem a videózó.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3972) Khelben válasza dokar (#3958) üzenetére


Khelben
nagyúr

Megnézném azt a kürtöt, amit a szembejövő 500 méterről meghall :D

(#3973) philoxenia válasza Khelben (#3972) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hangsebességhez közeli sebesség alatt, csak fül kérdése. ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3974) dokar válasza Khelben (#3972) üzenetére


dokar
addikt

ki akar 500m-re eldudálni? vagy mit akarsz jelezni? "hé pajtás vigyázz, mert 500m múlva egymás mellé érünk"!? :DDD

extra - SEXRay

(#3975) lsc válasza dokar (#3974) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
"értsd meg, hogy nincsen refizés, azért van a duda, hogy azt használd figyelmeztetésként indokolt esetben. " Ezt tőled idéztem.

Az élet kegyetlen .

(#3976) dokar válasza Bubu79 (#3965) üzenetére


dokar
addikt

felénk is van ilyen. egy golf-os. este 23-kor szoktam hallani. nem bőgeti, de nagyon hangos. inkább csak rotyogtatja. állítom katija sincsen. a kisutcában a leparkoláshoz szükséges 100m-t kb 1km/h órával teszi meg, csak hogy hallja mindenki, hogy 10 perc kell a brummogós autó leparkolásához. az enyémnek is van hangja, de nem tetvészkedek órákig a parkolóban, hogy mindenki felébredjen.

extra - SEXRay

(#3977) dokar válasza lsc (#3975) üzenetére


dokar
addikt

szó sem volt arról, hogy távolról kell figyelmeztetni

extra - SEXRay

(#3978) Khelben válasza dokar (#3974) üzenetére


Khelben
nagyúr

500 méterről már kiszúrod, hogy hány lámpa jön szembe. esőben és sötétben nem olyan vicces, ha épp 8.

(#3979) Bubu79 válasza dokar (#3976) üzenetére


Bubu79
addikt

Megértem, hogy tetszik nekik a hangja - rövidtávon.. De hosszabb úton kegyetlen lehet azt a hörgést/morgást/szörcsögést hallgatni - de sebaj, legfeljebb megtoldja egy 2kW-os hifivel -és kész a bulijárgány...

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#3980) dokar válasza Khelben (#3978) üzenetére


dokar
addikt

én azt javasoltam a kedvesemnek, hogy akkor lehet biztonságosabban előzni, ha a szemből jövő autó fényszórói olyan közelnek látszódnak egymáshoz mintha csak egy fényforrás lenne. ez azt jelenti, hogy még messze van. erre ő visszakérdezett: és ha motoros? :D

ha rárefizel távolról arra aki éppen egy előzést hajt végre, csak feleslegesen veszélyezteted a műveletet. egyszerűbb ha lassítasz és/vagy lehúzódsz ha annnyira gázos már a szitu.

extra - SEXRay

(#3981) lsc válasza dokar (#3977) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
Ezek szerint ha valaki szembejön reflektorral , akkor Te nem rávillantasz, hanem miután a közeledbe ér / végig reflektorral/ , akkor jól "megdudálod"? Ez szerinted hihető ? Mert ha igen ,azonnal menj Rómába , azt hallottam szenteket keresnek :) .

Az élet kegyetlen .

(#3982) Khelben válasza dokar (#3980) üzenetére


Khelben
nagyúr

ki beszélt előzésről? :F
arról volt szó, hogy éjszaka van, esik az eső és valaki ködlámpával jön szembe.

(#3983) dokar válasza lsc (#3981) üzenetére


dokar
addikt

ez esetben egyet villanthatsz, de utána ne dudáld agyon amikor a közeledben lesz :DDD

sosem felejtem el, amikor megvettem az autómat a bal kormánykapcsóló hibás volt, melynek következményeként összevissza refizett a verda. párszor rendőrökre is rávillogtam, volt hogy visszaintettek, valszeg gondolták biztos ismerős. :D

nem vagyok szent, néha csapatok is, de minek veszélyeztessek pökhendiségből másokat? :U

extra - SEXRay

(#3984) Eagl3


Eagl3
veterán

Szevasztok! Nagyon off a téma, de hátha ért hozzá valaki, bemásolom ide is:

e34 520i kifogyott a benzinem épphogy hazagurultam vele, töltöttem rá benyót a gond az, h. szerintem levegős lett és nem indul. Egyszer beindult, de csak 1-2 henger járt. Ilyenkor mi a teendő, valakinek ötlete?

(#3985) dokar válasza Khelben (#3982) üzenetére


dokar
addikt

de ha nem olyanok a látási viszonyok, hogy csak lassú haladást tesz lehetővé és egy rendőr megállít, akkor készítheted a tízezrest :K

extra - SEXRay

(#3986) lsc válasza dokar (#3983) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
A "vita" innen kezdődött és köszi , hogy megengedted , hogy villanthassak :DDD .

Azt már meg sem merem kérdezni , mi van akkor , ha egy villantás nem elég ;] .

Az élet kegyetlen .

(#3987) tiv61us válasza yerico (#3964) üzenetére


tiv61us
őstag

ezt a baromsagot, hogy a sav jobb oldalan kell kozlekednie ez honann van?
itt a motoros ugyanolyan jarmu mint a tobbi es kifejezetten a sav kozepen mennek
miert kene lehuzodni ?
nem tan meg akarod elozni a sajat savjaban?
orulet

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#3988) Khelben válasza dokar (#3985) üzenetére


Khelben
nagyúr

miva'?

(#3989) tiv61us válasza Khelben (#3988) üzenetére


tiv61us
őstag

ez tenyleg fogos mondat :DDD

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#3990) Khelben válasza tiv61us (#3987) üzenetére


Khelben
nagyúr

a kreszből.
25.§. (2) Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni.

(#3991) lsc válasza Eagl3 (#3984) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
Elméletileg amennyiben ráadod a gyújtást, a szivattyúnak végig kell nyomnia a rendszert.Esetleg felkapott valami koszt .

Tehát miután ráadod csak a gyújtást / nem indítózol / , úgy várj kb .fél precet , majd ezután próbáld meg. Amennyiben nem segít , van BMW topik , ők lehet többet tudnak.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#3992) Khelben válasza tiv61us (#3989) üzenetére


Khelben
nagyúr

hát mert nem értem, miről beszél. hogy jönnek ide a rendőrök meg a látási viszonyok?
gondoltam egyértelmű, hogy ha 500m-re ellátni, akkor nem kell ködlámpa. vagy nem?

(#3993) Eagl3 válasza lsc (#3991) üzenetére


Eagl3
veterán

Ez eddig oké, ráadom én a gyújtást, de nem indul. Sokáig meg nem nyüstölhetem mert szétmegy a gyújtás, lemerül az aksi stb.

(#3994) dabadab válasza Khelben (#3990) üzenetére


dabadab
titán

Igen, de ez motoros eseteben meg csak veletlenul sem azt jelenti, hogy a sav jobb oldalara kellene huzodni. Motorral az a normalis, kovetendo, elvart, epeszu es szabalykoveto magatartas, ha az ember a sav kozepen kozlekedik.

DRM is theft

(#3995) dokar válasza Khelben (#3988) üzenetére


dokar
addikt

IF ( látási_viszonyok != rossz && rendőr_megállít == TRUE) THEN pénzed=pénzed-10000 ; :D

extra - SEXRay

(#3996) Khelben válasza dabadab (#3994) üzenetére


Khelben
nagyúr

Jah oké, én meg nemtok olvasni, mert a kreszben tök más van :DD

(#3997) lsc válasza dabadab (#3994) üzenetére


lsc
nagyúr

Hali
Nem bántani akarom szegény motorost , ha megnézed a videót, ő sem a sáv közepén ment.

Az élet kegyetlen .

(#3998) koob válasza dokar (#3995) üzenetére


koob
senior tag

országúton lámpát gyújtunk :P

(#3999) dabadab válasza Khelben (#3996) üzenetére


dabadab
titán

A Kreszt eppen az elobb idezted: "az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva", ez pedig a gyakorlatban a sav kozepet adja ki.

lsc: eppen kanyarodott, olyankor teljesen normalis, hogy nem a sav kozepen van a motor, az elmeleti vizsga vezeteselmeleti reszeben is az van benne, hogy az ember a kanyart a sav oldalarol kezdi, a kanyar kozepeig atkerul a sav masik szelere, majd vissza.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#4000) dokar válasza Khelben (#3992) üzenetére


dokar
addikt

jaj de jó, most már bele van keverve a refi, a duda, ködfényszóró, a jobbratartás, már csak az őz hiányzik. :U

extra - SEXRay

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.