Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#97682) yle_greg


yle_greg
tag

Jo sokat irtatok, volt min gondolkodnom. Valahogy az lett az erzesem, hogy itt mindenkinkinek igaza van. Ebbol viszont az kovetkezik, hogy a nezoponzok elterosege okozza a velemenyek eltereset.

Ha elek egy olyan egyszerusitessel, hogy a FF a profi, a telefon a plebs, a MFT pedig a hobbistak gepe, akkor kijon, hogy az MFT miert nem lesz sosem jo.
A profik szamara nem eleg jo, hiaba mobilisabb.
A plebs szamara meg hiaba jobb, nagyobb mint a telefon.
A hobbistak meg ingadoznak, egyik nap zsebre vaghato gepet akarnak, masnap meg profi felhasznalast.
Es ezt tulajdonleppen majdnem tudja a rendszer, egy palacsinta obival ha nem is nadrag, de kabatzsebben/hasitasiban viheto egy telefonnal sokkal jobb minoseg, egy nagyobb objektivvel pedig egy mar majdnem profi minoseg erheto el, de ahhoz mar taska kell.

A MFT egy hatarterulet. Igy a felhasznaloi bazis annyia szeles, hogy keptelenseg megfelelni mindenkinek. Foleg, hogy a felhasznalobazis is fejlodik, atalakul, mikozben a technika alulrol es felulrol is valtozik.

En a nagyfoku atalakithatosagot szeretem a rendszerben, es elfogadom, hogy nem lesz FF minoseg. Hogy egy-egy lencse dragabb mint a "minosegibb" FF rendszerbeli parja, mikozben ugye "rosszabb" az elkeszult kep minosege, abba rossz belegondolni, de ellensulyozza a dolgot, hogy csereben kisebb tud lenni.

Ez egy kompromisszumos rendszer, igy nem csoda, ha mindenkinek baja van vele. :-)

A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.