Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rum.cájsz
tag
válasz csacsi77 #61014 üzenetére
Ha igazán kütyista vagy akkor itt a helyed...
Ha csak kütyüz(get)ni szeretnél akkor G6, kellő tudású, kicsit műanyag, de a masszív fajta, kiszolgál sok mindenben .
Ha komolyabb igényeid vannak, tudásban/ergonómiában/minőségben akkor GH3, ez nem is kérdés. Gyors, piszok jó a fogása, amolyan igazi profi kütyükirály.
Ha alternatívát keresel a kettő között, érdemes még a GX7-en is elgonolkodni.
Bár ahogy látom mostanság egyikből sincs túl sok kínálat használtan , de a hozzáértők majd többet segítenek. -
Studi
veterán
válasz csacsi77 #61021 üzenetére
Ha használt is szóba jöhet, akkor lehet hogy felvenném a listába az Olympus E-M5-öt is. Használtan alig drágább, mint a G6, videóban egy picit gyengébb, viszont a szenzora jobb, a stabilizátora pedig egyenesen csodálatos. Elég hozzá az Olympus 14-150-es objektívjét megvenni, ami szintén olcsóbb használtan, mint a Panasonic hasonló objektívjei.
És kütyüzés szempontjából ez lesz a legjobb, a másik kettő mini DSLR formájú, ezt viszont ha a kezébe kapja a DSLR-hez szokott ember, rögtön elkezdi nézni, forgatni, hogy mi a csoda ez. Aztán elkezdenek potyogni belőle a szuper képek...
De ha Panasonic, és belefér a keretbe a GH3 is, akkor én arra hajtanék: az egy minden porcikájában profi váz, masszív felépítéssel, rengeteg kezelőszervvel, pöpec videóval. A G6 picit elmarad szenzorban, emiatt magas ISO-ban is, és videóban is. Nem azt mondom, hogy rossz vétel, de ha meg van a keret a GH3-ra, és 6D felől érkezik az ember, akkor szerintem az a helyes választás.
-
hp1950
tag
válasz csacsi77 #61014 üzenetére
D800 mellé (helyett) vettem én is OMD EM10 kitet és 45 1,8.
Vannak helyzetek amikor a nagyobb érzékelő, nagyobb könnyebben kezelhető váz nem pótolható, vagy csak kompromisszumokkal. Átlagos használatra, illetve a legtöbb esetben bőven elég az EM10 is!!!
Mind két rendszernek vannak előnyei és hátrányai. Az tény, hogy a kis méret néha nagy előny!
Szerintem ha van rá módod próbáld ki picit hosszabb ideig a másik rendszert is. Erre remek lehetőség az Oly mintabolt. -
Monya78
veterán
válasz csacsi77 #61024 üzenetére
Én Canon 6D + rakat L-es obiról váltottam, m4/3-ra azon belül Oly e-m10-re (obik: oly 14-42EZ, oly 45mm F.18, oly 60mm F2.8 macro)
Egyedül a magas iso hiányzik itt bizony legalább 2Fé-vel el van maradva + néha hiányzik a minimál DOF is, viszont most egy akkora táskában elfér mindenem, amiben előtte csak a 6D váza fért volna el.
Érdekes pl. hogy itt a m4/3-as rendszer egyik leggyengébb obija az oly 14-42 EZ, pixelkukkolva kb. hozza egy 6d+24-105IS szintjét (canon képközépen erősebb, oly képszéleken) miközben méretben [link] árban jelentős különbség van.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz csacsi77 #61288 üzenetére
Nyáron a sok fény miatt amúgy is célszerű egy polárt feldobni nap közben az obi(k)ra, akkor meg alatta maradsz az 1/4000-nek a legtöbb esetben.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz csacsi77 #63493 üzenetére
Ja, kevesebb megapixellel. És a képminőség szubjektív, mit értesz ezalatt ?
Ha egy D750 24 megapixelét körbevágod, hogy mft lapkát csinálj belőle, az úgy durván "szemre" 6MP körüli szenzort jelentene.Lenne nagy iso képességed meg minden, mint a D750-nek, pixelszinten minden klasszat megőriznél a fullframe lapkából, dinamikát, érzékenységet, mindent, csak mire jó 6 megapixel ? (Most még sokmindenre)
És fordítva, példádnál maradva: A D750 ISO6400-a fullhd méretre (monitor, stb) lehozva sokkal zajmentesebb lesz, mint a 6MP körüli lapkáddal készült kép fullhd-re lehozva, pedig tökugyanazok a pixelek készítik, csak kevesebb. De ezt le is tudod otthon is demózni, szimplán croppolsz egy nagyot (mert erről lenne szó) egy meglévő képedből, persze a crop-nál a kép más lesz, míg a két említett szenzornál obival kikompenzálod ezt, de a lényeg ugyanaz marad magára a képre még.
A képminőség rengeteg paraméter relatív egyensúlyától függ, nem 1-2 paramétertől, a többit figyelmen kívül hagyva. Tekersz az egyiken - romlasz a másikon. Tekersz azon is, romlasz a harmadikon. Valahol mindig történik valami kompromisszumkötés és csak a gyártókon múlik, melyik paramétert hova lövik be, hogyan olvassák ki a szenzorokat, hány MP-t tesznek adott méretre, bla bla, ez meg a termékstratégiájuktól függ főleg. A Sony a nagy waferjeiből legyárt bárkinek bármit, van vagy 3-4 pixelsűrűségű gyártósora, a többi már csak vágás kérdése, hogy FX vagy körömszenzor potyog ki belőle. A Te képminőségedre ez nincs direkt ráhatással, csak indirekt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #65422 üzenetére
Nincs e-m10-em, de szerintem ilyen célra az oly videója is megfelel, sőt ha videó alatt is műkszik a stabija, akkor ajánlott is lehet... Full amatőr szemmel pont nem fog feltűnni a moire, aliasing meg mit tudom én mi, a szép színek meg stabilizált kép viszont igen. A metz jó rá, csak b*romi nagy, ha gyakran használnád kényelmetlen lehet egy ekkora vázon.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Studi
veterán
válasz csacsi77 #68517 üzenetére
Pénztárcától függően. Mindkettő remek obi, bátran ajánlható. És szerintem nem lesz gyengébb a Pana 42,5/1,7 sem. Sok pénzből meg lehet venni Pana 42,5/1,2-t vagy Oly 75/1.8-at, bár ez utóbbi beltérbe hosszú.
Ha meg nagyon univerzálisat szeretnél, szintén sok pénzből lehet vadászni Pana 35-100/2,8-at, azzal is kiválóan meg lehet oldani a portrézást szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #68517 üzenetére
45/1.8 kicsi, sigma 60 fém és brutálisan éles, panasonic 42.5/1.7-ben meg stabi van... esetleg ha a pénztárca engedi nocticron vagy 75/1.8, bár utóbbi sztem túl van árazva
eh, megelőztek[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #68520 üzenetére
"Lehet Sigma lesz belőle, ha f/2,8-on is jó"
Jó, élességért rekeszelni fölösleges, CA-t egyáltalán nem ismeri. Én is használok ilyen üveget panán amúgy... Adnak napellenzőt, tokot hozzá és full fém a borítása. Amit nem szeretek benne: kikapcsolt állapotban "kotyog" valami benne és a fémborítás könnyen hajszálkarcolódik, egy hét használat után már több évesnek néz ki a cucc
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #68522 üzenetére
Valaki linkelt volt egy 45 vs 42,5 összehasonlító tesztet, ott jobbnak tűnt a pana élességben és CA-ban is, csak picit drága. A sigmának valszeg az ára és az élessége a legnagyobb ütőkártyája.
-
Mercutio_
félisten
válasz csacsi77 #68804 üzenetére
Mert Pana promó van "mindenhol" szeptember 30-ig
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
domedee
senior tag
válasz csacsi77 #69166 üzenetére
A Meike idáig jónak tűnik. A Metz-ek milyenek? Használja őket valaki?
Valószínűleg rossz beidegződés, de anno az FL36-nál jó volt úgy lőni, hogy hátrafelé fordítva és döntve a fej fölé/mögé villantott és onnan verődött vissza. Ezért kérdeztem, hogy forgatható-e hátra.
Az FL-LM1 tud vezérelni? Az MK320 tud slave-t is elvileg.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #69180 üzenetére
Az obinak hangja? Nem a zár rázza be a képet? Akkor most ezek szerint a stabi mégsem jó? Amúgy van e-zár nem? Mozgó gyereket meg miért ne tudnál fotózni akár nyitott rekesszel is? A g6-al szűk doffal nemrég két ilyen sorozatot lőttem szaladó kutyusról, a képek 80%-a éles lett és a g7 autofókusza elvileg még jobb...
-
jjeahh
nagyúr
válasz csacsi77 #69182 üzenetére
Gyakorlat teszi a mestert Ugráló gyereknél F5.6 vagy szűkebb rekesszel meg sokszor az lenne a gond, hogy vagy zajos lesz a kép, vagy bemozdul Amúgy egész alakos képnél azért annyira nem szűk a dof F1.7-en sem, szerintem simán megszokod majd
-
80hun
addikt
válasz csacsi77 #69185 üzenetére
De nekem volt, de az úgy müködött hogy lenyomtam félig az expo gombot akkor elindúlt a stabi és kihúzta a képet.
Amig lenyomtva tartottam félig addig ment a stabi folyamatpssan. És ha akartam exponáltam ha akartam nem.
Ha nem exponáltam és elengedtem a gombot 1-2 sec és kikapcsolt a stabi az obiban.
Egyébként a pana 30mm is így csinája oly vázon ha bekapcsolom a pana obi stabiját.[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz csacsi77 #70365 üzenetére
LX100 van Pesten. (Kár hogy nem vagyok pesti).
Egyébként én meg úgy tudom, hogy ha teszem azt most megrendelem, akkor nekem ezen az áron fogják számlázni és ha nem is jönne meg 24.-ig, akkor is a számlázott árat kell hogy kérjék.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Politika
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- New Game Blitz - 2024
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest