Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarabaeus
őstag
Nem nagyon tetszett, ahogy a LR alapból a türkiz felé tolja a GM1 égkékjeit, több zölddel, kevesebb vörös összetevővel, szétnéztem LR profilok közt, ez bejött, visszaadta azt az égkéket, amit az eredeti jpegre még kikevert a GM1, de a LR standard egyből eltolt.
-
.mf
veterán
Igen, láttam már pár hasonlót. GH3/4-hez, Ödémához készített gimbalok is vannak.
Csakhogy:
1. azokhoz már nagy és nehéz jószágok kellenek. Ekkora gimbal-váz, motorok, vezérlő, szenzorok, tápellátás fél kilót is meghaladhatja, hiába van üvegszálból meg szénszálból, könnyítő furatokkal meg térhálós szerkezettel. A fgép-váz + obi 0.5-1.5 kg is lehet. Ahhoz, hogy 1-2 kg hasznos terhet tudjon hordozni egy multirotor, elég nagynak kell lennie. Egy Mobius/Gopro gimbalos 450-550-es quad (teljes fesztáv propellerekkel: 700-850 mm) kompletten 1.5-2.3 kg között / körül van, amiből a kamera, gimbal, videó-adó és antenna együtt 300-450 g. Hiába hatékonyabb egy hexa- vagy oktokopter, de 5-8 kg és méter feletti propelleres fesztáv így is meglesz...
2. a vezérlés... ami komolyfgépes multirotoros videókat eddig láttam, a fgép mindig fix gyútáv, fix (végtelen) fókusz, nagyDoF-ra lerekeszelve. Szóval gyakorlatilag a földön beállítva és bekapcsolva, utána hozzá sem nyúlnak, levegőben már csak a gimbalt mozgatják. Néhány újabb gép már tud részleges wifis vezérlést: fókusz, néhány beállítás, kioldás; nem tudom, van-e olyan, ami zoomot is vezérel. Azonban a wifi kis hatótávolságú, szakadozós, zavaros csatornában van (legtöbb rc távirányító szintén 2.4 G, egymást rontják), megbízhatatlan. Vagy: USB-n küldeni vissza a videójelet és vezérlést. Csak kérdés, hogy van-e olyan, amit USB-ről is lehetne teljeskörűen vezérelni; és hogy hogyan?... Néztem még néhány 1/3" Sony szenzoros, beépített motoros zoomos és blendés CCTV-modult, csak rettentő kevés információ van róluk. Lehet, hogy ezt inkább meghagyom a Pentagon drónjainak
-
kerülőúton, de visszatértem legálisan a topikba egy pl 25/1,4-gyel. valami majd kerül azért a seggére, bár én meg megpróbálok a saját seggemen maradni fotókínáig

-
Studi
veterán
Lejárt a szerkesztési idő, de majd elfelejtettem: elvileg már létezik egy Kodak 12-45/3.5-5.6 is!

Mondjuk a four-thirds.org nem ír semmit a Kodak cuccokról, nem tudom, hogy tényleg kapható-e már. (amazon.com szerint már el is fogyott...
) -
.mf
veterán
válasz
üzenetére
Huh...
még jó, hogy most nincs túl sok szabad kp-m, mert a 12-35-re megremegne a kezem...
Hiába tudom, hogy a "kicsi, könnyű, mindenütt velem van" m4/3-os koncepciómba nem fér bele, átfogása kicsi, kotyogása Panás, de akkoris...
De ha kijönne egy m4/3-os 12-60 utód ~12-50 méretben... annak már nem tudnék ellenállni. Még szerencse, hogy az Olynál inkább az n+1. 14-42 alapzoomon reszelnek, így biztonságban van a pénzem
-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
Egész más világ. Szolgáltatásait tekintve egyébként nagyon pöpec gép a G6, és az érzékelője is sokkal jobb, mint a régi 4/3-osoknak.
De ha kézbe veszel egy E-3-at, vagy egy E-5-öt, érezni rajtuk, hogy minden porcikájukban profi cuccok. Én a jó tele (50-200SWD) miatt tuti megtartom még egy darabig a tükrös szettet is. Meg persze azért, mert súlyosan tárgyfetisiszta vagyok.
-
rbalint88
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Eeeee, be ne valld, hogy utaztál benne

Studi: A6-okat kerestem, átlag 6-800ezerrel voltak drágábbak mint a Passat, viszont képen is annyira szutykok voltak, hogy nem volt értelme megnézni őket. Két szempont volt, összkerékhajtás és dízelmotor. A6-ból csak V6TDI volt quattroval, Passatból volt 1,9pdtdi is, de az egyetlen jól felszerelt példány 2,9M volt akkor, amikor a legdrágább A6 volt 2,8
az enyémet 2,05M-ért vettem, akkor 1,7 és 2,2 között voltak ezek.
Mindenesetre tanulságos két év volt a Passattal, imádtam, de kell hozzá legalább havi nettó 300ezres fizetés, hogy becsülettel fenn tudd tartani. -
Studi
veterán
válasz
üzenetére
No igen, ez elég korrekt készlet...
Egyben sokkoló az ára is.
A "kistele" kéne belőle, de a vázért is odaadnám a G6-ot. 
4/3-os Olympus E-3-ak vannak most hirtelen erős túlkínálatban, 'sszus, 85 pénzért is van már eladó.
Mondjuk zatvor már korábban is szórt ki cuccokat olcsóért. -
törölt tag
Ez is egy egész jól összerakott szett
Biztos kompaktra vált.. Mondjuk akkor már miért nem Lumix 7-14?Panasonic GH3 váz +
Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8
HS35100 35-100mm f/2.8 OIS
H-FS100300 100-300mm f/4-5,6 tele
Olympus Zuiko 9-18mm+polárDMW-BGGH3 markolat+2 akku+töltõ
DMW-RSL-1 vezetékes kioldó -
Studi
veterán
Azzal sajnos nincs mit tenni. Én annó tudatosan vettem leharcolt Swiftet, hogy első autónak jó lesz az óccsóé', aztán már hat éve nyúzom.
És mivel már ismerem az előéletét, nincs is semmi racionalitása egyelőre a lecserélésének. De egyszer én is tuti felszállok a szopórollerre, mert fiatalkori álmom egy Pug 406 Coupe. 
-
Schanyee
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Van még mit javítsak a csillagfotózási technikámon, meg a növények mögött egy utcai lámpa volt. Még kezdő vagyok (Panával 2-3 próbálkozás után a közelébe sem kerültem annak ami az Oly-val a legelső fotón már sikerült, így ott nem szórakoztam tovább). Szóval kb 2 órát fotóztam kint és miután elkövettem pár elég amatőr hibát (pl time lapse fotózás közben elkezdtem tableten játszani és a fénye plafonon meglátszott) úgy döntöttem mára elég. Az időjárás amúgy sem volt ideális, eléggé sok felhő mászkált. Szerencsére van a közelben pár jó hely a fényektől távolabb, legközelebb remélem tiszta lesz az ég.

-
Schanyee
senior tag
Pár kép, amit a hétvégén lőttem az Oly E-P5-tel. flickr A csillagosok a samyang halszemmel, a többi a 45-ös oly-val készült.
-
Studi
veterán
Más: Freddy, az volt már, hogy nem csak a 17-es P5 kit ára ment lefele, hanem a pucér vázé is? 200 most kedvezmény nélkül, picit több persze, mintha 17-essel veszed és eladod az obit, de már egész korrekt ár. Mondjuk én EVF-est vennék ennyiért, de tény, hogy gyönyörű a P5.
-
törölt tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ennyi embernek elsírta már a passzátos történetét?

-
Studi
veterán
rbalint88: médiasztár lett a kocsid?

-
jube7
tag
-
törölt tag
-
padi68
senior tag
Sziasztok, Olympus 12-50 ill. 40-150-es obikhoz:
* ajánlott-e napellenző vásárlása, ha igen melyiket ajánlanátok?
* milyen átmérőjű UV szűrő kell hozzájuk/ 52 ill 58mm? / és milyen márkájú ajánlott?
Köszönöm
-
erzol
őstag
-
.mf
veterán
Asszem itt van olyasmi, amit múltkor kértél

Ezek mondjuk épp kicsiben és beltérben, ahol ugye nincs légmozgás.
Kültéri stabilitás már összetettebb; meg ha a fixen rögzített Gopro helyett 2- vagy 3D-stabilizált gimbalos felfüggesztés, az már nagyobb felszállótömeget jelent.Amelyik repülés-vezérlője tartalmaz barométert, az képes magasságot tartani. Amelyik GPS-t is támogat, az megadott pozíciót is tud tartani (már amennyire pontos a gps-vevője és amennyire a légmozgás vs. váz stabilitása és a vezérlő amilyen gyorsan és pontosan ki tudja egyenlíteni a mozgásokat), de akár koordináták alapján autonóm útvonalterv is összeállítható neki előre.
Érdekes cucc amúgy, ahogy kezdek belemélyedni. Szerencsére van néhány jó távol-keleti hobbi-bolt, ahonnan olcsóbb kínai klón darabokból összeválogatva is még ki lehet hozni valami egész korrektet. Egy közepes-nagy (>= 450 mm motor-motor átlójú) gép, ami már kényelmesen elbír gimballal Mobiust, Goprot vagy hasonló méretűt, mindenféle jósággal felszerelve (nem csak GPS, de akár OSD-s FPV is, azaz földön monitoron vagy sisakban látod, amit az orrára gimballal rögzített kamerával lát és vesz, és egy olyan OSD a képen, ami irányt, sebességet, magasságot, virtuális horizontot, rep-időt, akku-feszültséget, stb mutat), ki lehet hozni 150k körül Gopro nélkül (ennek is kb. harmada csak a gimbal). Persze, az se kis pénz, de kevesebb, mint a DJI Phantom2 Vision+ 1300 USD-je (+Gopro külön), vagy az Airdog tervezett 1500 USD-je (Gopro szintén plusz).
Mindhárom nagyon különböző célcsoport.
Az összeválogatós annak, aki nem sajnálja rá az időt utánajárni az alkatrészeknek, és utána bevállalja a beállítással járó macerát, cserébe a fele árért és a jobban célra szabott eszközért; a DJI annak, aki ezt kihagyná és inkább egyből repülne egy kész géppel; az Airdog meg annak, aki még az irányítást sem akarja megtanulni, nagyon sok funkcióról és beállíthatóságról lemond egyszerű kezelhetőségért és speciális tulajdonságért, ami a másik kettővel bonyolultabban kivitelezhető.
Hw-es analógiával: sk-készített optimális gamer-pc; bolti fix konfig; és mek.
Vagy fotós: manuál-mód; program-mód; csak egyetlen nagy szelfi-báttön![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arn
félisten
hat az lenne a minimum... bizonyos fajtakhoz gazdanak, es kutyanak is kepzes. de ezt irhatnam a nagyteljesitmenyu autokra, motorokra is.
-
rbalint88
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
ismert, csak elég drága, 6500 körültől lehet kapni, ha éppen.
Sefter: nem a mienk staffi, barátoké, majd a következő alomból remélhetőleg lesz nekünk is. annyira harci kutya, hogy ha összefogod mind a 4 lábát és fölborítod vagy földhöz vágod, továbbra is csóválja a farkát

ja, osztrákoknál egy éves koráig katonai engedelmességi vizsgát kell tennie, mert veszélyes faj... (ezért nem is arany színű, hanem piros hatósági bilétát kap) de egy tündérmackó, egy hétig jött, minden reggel arcon nyalással ébresztett, rendesen hiányzott ma reggel
-
-
lenan
aktív tag
Nem rossz deal a MM-ben, samsung NX mini ekv 24mm-essel és Lightroom 5-el 59990. A masina így 16 ezer f :-) Elfér a zsebben tényleg.
-
hegyimorc
senior tag
-
tau_ba
tag
koszonom szepen a pontositast
-
Freddy76
addikt
válasz
tau_ba
üzenetére
A milc a tükör nélküli cserélhető objektíves gépeket jelöli (Mirrorless Interchangeable Lens Camera). Ezek közé tartozik az m4/3, amely a szenzor méretéből adódó szabvány, ezt használja az olympus és a panasonic. Ezen két gyártó milc gépei tehát a mikro négy harmad gépek. De ezen kívül van milc gépe a nikonnak is, kisebb szenzorral, vagy éppen fujinak, sony-nak, samsungnak nagyobb szenzorral.
-
tau_ba
tag
lama kerdes: mi a kulonbseg a Micro Four Thirds es a MILC kozott?
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mudokon
üzenetére
Használati utasítás 83. oldal alja:
"Four Thirds rendszerhez kifejlesztett objektívvel mozgóképek felvétele közben nem lehet automatikusan fókuszálni."Ötlet: MF. Nem tudom mennyire mozog a téma gyorsan, de videóban amúgy is a manuális élességállítást szokták preferálni.
-
Mudokon
csendes tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok, talán tudtok segíteni:
Adott 1 Oly E-M1, MMF3 (beállított) Zuiko 50-200 régi obi
amikor fotózni szeretnék a C-AF remekül működik, DE ha videót akarok felvenni akkor C-AF sápadtarcú, nem lehet kiválasztani.
Setleg valami ötlet?? -
-
Schanyee
senior tag
Nekem Pana G3-nál volt, hogy ha mozgattam a kamerát videózás közben akkor mindegy milyen beállítást használtam, villogott a kép. Konkrétan ha nem egyhelyben tartottam a kamerát akkor már nem volt használható a végeredmény és nem a stabilizátor hiánya miatt. Az E-P5-nél gyári beállításokkal jó volt egyből. Igazából nem értek a videózáshoz és nagyon ritkán is használom, szóval azért nem túl mérvadó a tapasztalatom.
-
válasz
Dolphin
üzenetére
Hát, valóban felejtős annak aki videóban érdekelt.
Igen, a stabi gyorsabb mozgásoknál rángatja a képet. Azaz az űber stabi szart sem ér, ha pásztázni akarsz kicsit gyorsabban. De kikapcsolni is fölösleges, mivel a gyors mozgásokat a tömörítő algoritmus sem bírja, totál szétesik a kép!! Váltófrekvenciás műfény mellett az fps-t kell jól kiválasztani. E mellé jön még az oly színe, de ez tök szubjektív. Az viszont nem, ha nem tetszik, akkor szopás, mivel azt 1000x nehezebb utómunkázni mint egy állóképet (azaz senki nem áll neki).
Összességében EM5 videó felejtős, arra jó kb. hogy megörökíts egy szülinapi tortagyertya elfújást. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Arch Linux
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Crimson Desert
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondd már meg, mé' nem fekete az az X-E1? 

)

(![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)