- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bethesda kórház
- Yézi: Ryzen 7 1800X tuning (vs. i7-2600K...?)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akinek kell egy
Fekete 45 1.8, dobozos, 200 expós obi, keressen meg. Csak ma eladó. Természetesen olcsó
Éljen a csőtörés.
-
theporcupine
tag
válasz
theporcupine
üzenetére
Tévedtem, GH2-ön és GH1-en is lehet színeket állítani az EVF-en és egész közel lehet hozni a valósághoz.
Oly objektívek is úgy működnek, mint a Panák fókuszgyűrű szempontból, hogy sebességérzékenyen reagálnak? Jó lenne videóhoz valami cucc (olcsón), amit lehet fix A->B pontok között mozgatni.
Gondolom, ez amúgy szoftveres, lehetne menüből állítani. Pana, ha már a GH sorozatban „videós” vázakat gyárt, támogathatná a dolgot kicsit obi oldalról is. -
MrChris
nagyúr
LR-nak van olyan funkciója, hogy ha végzett egy kép jpg-be exporttal akkor az után automatikusan megnyíljon egy képnézővel?
-
-
Ez az egész LCD/OLED fura ügy. Nálam nem követelmény, hogy színhű legyen, de persze nem ártana. Legyen kontrasztos, elegendően fényes egy nyári napon és ennyi. Ekkor tudsz komponálni és visszanézni élességet ellenőrizni. Mi kell még???
A Pana G3 LCD-je egy fostalicska. Az EM5-é 2 nagyságrenddel jobb, de ott átesünk a ló túloldalára, "túl szépre" van véve, hars, túlszaturált, de egyik sem lényeg.
De nem ég be, és ahogy MrChris is mondja a mobilok esetében ahol a kijelző 100x annyit megy és itt/ott fix helyen fix ikon/stb. van sem ég be. Szal ez valami egyedi betegség. -
.mf
veterán
Mostanában lesz a Perszeidák maximuma (aug. 12-13), péntek-szombat és szombat-vasárnapra tiszta eget jósolnak. (De sajnos épp telihold is lesz).
Valami jó megfigyelőhelyet kéne találni.
Dobogókő, fő kilátó
+ valósznűleg jó rálátás
- sokan lesznek
- fényszennyezés
Dobogókő, Rezső-kilátó
+ talán jó rálátás
+ kevesebben mennek el addig
- fényszennyezés
Börzsöny, Závoz-nyereg
+ kevésbé ismert
- hegyek között egy völgy-fennsík, attól félek nem lesz rálátásValakinek van esetleg Bp közelében jól bevált, jó ki- és rálátású, kevéssé ismert helye?
-
Freddy76
addikt
No, a dilemmázásomnak én is véget vetettem. Szembe jött velem egy XE-2 kit, gyors számolás után arra jutottam, hogy ha nem jön be, érdemi bukta nélkül adhatom el. Szóval én is Fujista lettem.
Így hát hamarosan lesz egy eladó xe2, vagy venni fogok egy fuji 35/1.4-et.
-
eeXaa
addikt
...GX7 in the house!

...továbbra sem tettszik ez a semmilyen tégla forma, pedig az evf még egy kicsit fel is dobja az uncsi dizájnt..
de ezen kivűl, és a mikrofon aljzat hiányán kivűl, ami egy erős kompromisszum volt számomra, mivel zenei videóknál egyből mehetett volna a mix szinkronba, gyakorlatilag brutális előrelépés a G3-hoz képest... -
törölt tag
how to clean the sensor kva jó

-
theporcupine
tag
Természetesen lehet jobb másik ennél, de ez tényleg jónak tűnik, ha a viszonyitási alap a másik szemem, amivel szintén a témát nézem. GH2-t megnéztem most és tényleg erős a piros. Ráadásul azon csak szaturációt lehet állítani és fényerőt. GH3-on már színeket is két tengelyen.
Az a GH3 hiba tényleg durva, szorítok, hogy cseréljék, de kb. annyi az esélye, mint a betéti kamat. -
válasz
theporcupine
üzenetére
lehet, hogy sokkal jobb. vagy nem láttál még sokkal jobbat

a nex-7 keresőjére is mindenki elcsöppent a nex topikban, hogy hát a sony, hát az aztán a világ legjobbabbját megcsinálta, mert oled, mert a felbontás, mert a méret stb. már az x-e1 keresője is annyival szebb képet adott a mediamarktban, hogy a nex-6/7 és a nikon 1 v2 azonnal ment a lecsóba mellettük. de igazából az olympus e-m5 is.
-
theporcupine
tag
GH4 EVF-je nekem elég jónak tűnik, kis túlzással, mintha nem is E lenne
, többivel sem volt bajom. Nem állítanék színeket amúgysem ez alapján, de ne lássak teljesen mást. Fotózásban csak úgy zavart eddig, hogy elvettem a szemem elől a gépet és bámultam a tárgyat, hogy most mi is van..., de én is azt mondanám, hogy azért ebben az árkategóriában nem kellene ilyeneket elkövetni. Mindig az az érzésem, hogy a GH3 egy beta GH4 volt. -
MrChris
nagyúr
válasz
theporcupine
üzenetére
Teljesen igazad van, elég drága gép. Az meg hogy oled még nem indok erre, az ócsó oledes okostelókon se láttam még megdögleni a színeket, általában kiegyensúlyozottan olyanok amilyenek, szarok.
Még soha sem néztem gh3 evfbe, csak gh2-m volt, annál is erős vörös túltengés volt, most g6 van... elmegy... De 3-400ezres gépnél (mint a gh2-3volt újkorában) elég bosszantó. -
válasz
theporcupine
üzenetére
ez azért ultragáz, ha így van..

-
madgie
titán
Innen már kár kapálózni

-
arn
félisten
nalunk zsiraf powa az uj slager
plane, hogy negy "fule" van. -
Freddy76
addikt
válasz
üzenetére
Na ja, a sört is szereti, nagyon. Amikor belenyal a sörömbe, az anyukák egy része elszörnyed, és gyerekgyilkosnak tart, szerintem többen már elindultak a gyámhatósághoz... Mi már több gyerekorvossal konzultáltunk (sőt, múltkor egy toxikológust is megkérdeztem), hogy mi az a mennyiség, amit megihat, mert teljesen odavan a sörért (amúgy semmi üdítőt nem szeret). Teljesen seggreültem, a legmértéktartóbb is azt mondta, hogy egy 2-3 éves gyereknek egy deci sörtől semmi baja nincs, de volt, amelyik szerint 2 decit is megihat símán, csak ne minden nap, hanem mondjuk 2-3 naponta... Még jó, hogy Julcsi nem hallotta, mert követelné, így csak egy-egy nyalást kap...
-
theporcupine
tag
Köszi. Én sem igen találtam ilyen panaszt neten. Ezzel együtt nem hiszem, hogy meg tudom győzni a szervizeseket, hogy ezt cserélni kellene. Saját költségre meg félek, túl drága lenne most nekem.
Annyira nem durva az eltérés, mintha egy teljes színcsatorna kiesne, de azért feltűnő bizonyos színeken. Pl. LEGOnak van világoszöld, vagy inkább sárgászöld kockája. Na az ott citromsárga közelében van.A világosabb zöld kb. olyannak látszik, mint a felette lévő ságra, egy kicsit fakóbb. Egy kicsit ez zavaró.

Vakupapucs csavarra vigyázz!

-
|AP|
veterán
akkor már az avatarokat is értem

-
MLaca
őstag
válasz
theporcupine
üzenetére
második gh3 vázam van és nem tapasztaltam ilyesmit
-
jjeahh
nagyúr
kösz, ez nálam visszatérő motívum

-
Gondwana
addikt
válasz
theporcupine
üzenetére
(A tömegek O-LEDet akarnak, hát kapják meg az organikus LEDeket. Aztán meg a kék csatorna dokumentáltan gyorsabban elöregszik, mint a többi szín, majdnem, mint néhány CCFL csőnél, na az nem bug, hanem feature. Szerk. Tudom, hogy te nem választottad az oledet a GH3-mal, de ez ilyen.)
-
theporcupine
tag
Azokat kérdezném, akinek van GH3 tapasztalata, hogy az EVF színeiről mi a véleményük. Sajnos elhalálozott a gépem és szervizben van, mert nem lehet bekapcsolni (elszabadult benne egy csavar). Így a kijelzőről sem tudtam véleményt kérni, de elmondtam, hogy nem túl jók a színei. Nehéz így meghatározni, de szinte biztos, hogy piros túltengése (is) van. Ezt nem is lehet korrigálni, csak kicsit enyhíteni beállításokban. Arra lennék kíváncsi, hogy ez alap, vagy az enyém egy rosszabbul sikerült példány. Biztos vagyok benne, hogy cserélni nem fogják emiatt, pedig a beégés miatt sem bánnám. Sajnos másfél év alatt már szépen látszanak a beállítások körben a kijelzőbe égve. Ez szintén normál OLED működés és nem garanciális hiba jelenség a kézikönyv szerint sem. Amúgy ez vicces, ahogy a kézikönyv ezekről ír. Lehet, hogy valami totál rossz, nem azt látod stb. de ez nem érinti az elkészült képet, szóval ez nem számít hibás működésnek. Kíváncsi lennék, ha azok, akik ezt gyártják és leírják vennének egy drága autót, amiről lekopik a fényezés, szétrepedezne a bőr kárpit, zörögnének leesnének a műszerfal gombjai pár nap használat után és az autógyár azt mondaná, de hiszen elvisz A-ból B-be, szóval ezek nem hibák, akkor mit is csinálnának.
-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Köszönöm, egy kört mindenképpen megér. Amúgy is jók az ilyen helyek

-
Marseille199
senior tag
válasz
üzenetére
Lomography boltban árulnak, asszem gépet nem, de elég sokféle papír van, színes, ff, "effektfilmes". "modern" pola gép nincsen, de minek is, a régiek is teljesen jók. Az elem a csomagban van a papír+vegyszer kombóval, elvileg ha belevalót veszel, akkor bármilyen masinával flottul működik. Azokat meg bagóért (lassan kb tényleg egy doboz cigi árán) lehet kapni mindenféle aukciós oldalakon. De mondom, a lomo-ban tudnak segíteni, jókomám dolgozik ott, eléggé vágja a témát. Kazinczy utcában van a Dob/Kazinczy sarkán lévő tömbben. A kőleves mellett. Hátha tudtam segíteni.
-
jmakk
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Ha megnézted a linken (asszem korábban arn linkelte) a videót, ott elmondta a lényeget. Általános használatra nem jó, a szar af, kezelhetőség, fos kiégés kezelés és a konkurenciához képesti gyenge iso teljesítmény miatt. Ráadásul a merril szenzoránál még a hosszú záridő is gyengusz (a quattronál már jó). Általánosságban mindezt beáldozni csak a jó képminőség miatt nem éri meg. Én is elgondolkodtam az SD1-n tájfotóra, pl. egy Sigma 10-20-szal, de a gyenge hosszú záridős teljesítmény miatt lemondtam róla.
-
jmakk
őstag
Ne azt nézd mennyire szar, hanem hogy mennyit javult az előzőhöz képest. A merril ISO200-ig volt használható, ez már ISO1600-ig is. Igaz közelében sincs a Bayer vagy X-Trans szenzoroknak, de ez rétegtermék, inkább kísérleti fázis még mindig. Az ergonómiás tervezőcsapatot viszont tényleg ki kell rúgniuk!

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pedig ott aztán lennének Oly színek, a Kodak CCD-s gépek legendás kékeket köptek ki magukból.
-
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Több volt annál, 45-öt adtam érte.

De 800 alatti exposzám (!!NÉGYNÉGY!négy!), saját dupla kitjével (14-45+40-150/3.5-4.5), tényleg makulátlan állapotba, egy 4GB-os Microdrive-al (sose láttam még ilyet élőben
), tatyóval. -
Schanyee
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Nyaralok épp, ha hazaértem átnézem a képeket. Nyaralás előtt kb 1500 képet lőttem, egyiknél sem volt shutter shock gond. Mondjuk alapból feltettem az új firmware-t és benyomtam az elektronikus első redőnyt, szóval nem tudom anélkül milyen, de annak semmi hátránya nem volt eddig.
-
Akik mostanában rendeltek a http://www.mymemory.co.uk oldalról: ha ma (=holnap) rendelek, itt lesz hétfőre? (kedden utazom)
-
gondolom az, hogy a sigma megvette a foveont és nem adja

de még az is lehet, hogy adná, de nem kell. nem mindenkinek könnyű ma elmagyarázni, hogy iso 400 fölé ne akarj menni. sírna a sok fórumpisti, nincs ötmillió dr, iso százhúszezer, tíz efpéess stb.
már rég lenne iso 50, sőt, iso 25 is a vázakon, ha nem a fórumpistiknek gyártana mindenki...
-
arn
félisten
ezt az ipari hulladekot.. most komolyan, minek eroltetik? csinaljanak szenzort meg obit, oszt kesz. fogja barki ezt a foveon szenzort hasznalni? [link]
-
Freddy76
addikt
Ez a sokat emlegetett shutter shock probléma mennyire probléma? Nézem az em5 képeimet, nem látom (persze 45 mm volt a legnagyobb fókusztávom). Van ez, vagy csak hájp?
A másik kérdésem az oly 25 vs. pana 25. Van olyan, aki mindkettőt használta? Okés, hogy a pana jobb, de lényegesen drágább, pláne, ha belevesszük az olyra igénybe vehető kedvezményt is.
Madgie: neked volt bajod az em10-zel, vagy csak a szokásos hangyamenetelés van?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Köszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)