- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az a baj hogy még annál is olcsóbban lett az obi mellé a pl3
Megfogadtam, hogy soha többet nem lesz fix kijelzős gépem... de az alapfogadalmak között van az érintőkijelző is, persze amikor a pénzem engedi.
Nem volt még 45-s obim, aztán most ideiglenesen pl3 14-42 + 45 kombó a terv. Aztán ősszel úgy is eladok mindent, rossz időben nem hobbifotózom.
-
törölt tag
Nincs valakinek 14-42 II R kitobija, amit közösen megállapodva cserélne 12-50 re ráfizetéssel?
-
Studi
veterán
válasz
Tin_Shield #50171 üzenetére
Érdekes szerzet ez a Nikon 1 AW1. Ennyi pénzért, ilyen felépítéssel még jó is lehetne. De a méretéhez képest elég kellemetlen a fogása, és nemhogy tárcsa, de még egy nyomorult szerencsekerék sincs rajta. A kezelése emiatt Pana GF, Oly E-PM szintű sajnos.
(#50185) TayRol Szeruintem 120-125 körül kínálhatod, hogy elvigyék 110-ért.
Amíg nincsenek piacon a használt Oly 25-ösök szerintem ez így teljesen reális érte.
-
Studi
veterán
Gyerekek, totál elbeszéltek egymás mellett.
Összefoglalom:
Lassú Víz írta, hogy az ő i7-esén lassúcska az Oly Viewer, ami egyébként egy gyatrán optimalizált program. Dolphin meglepődött, hogy kevés hozzá az i7?
Mercutio megjegyezte, hogy igen, de az egy notikba való energiatakarékos i7.
Lassú Víz ír erre írta, hogy persze van notiba is jobb i7, csak az annyiba kerül, hogy neki nem éri meg.
Dolphin írta, hogy nem érti a feltételezést (nem is volt feltételezés), és megerősítette, hogy neki bizony erősebb i7-ese van.Szóval: vannak notiba gyengébb és erősebb i7-es procik. És van egy szarul optimalizált, emiatt lassú Oly Viewer, ami az erősebb i7-eseken jobban megy, mint a gyengébb i7-eseken. Mi itt a kérdés?
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
Dolphin #50177 üzenetére
az részben a 30fps miatt van, eu-s panán 25/50 és van benne cucc, hogy szinkronizálja az 50Hz-hez. Plusz a modern xar led, kompakt világítótestek sokkal diszkrétebben villognak. A pl2-nek jobb volt a videója mint az em-5nek. A G6nak nem sokkal nagyobb a bitrátája de kiváló videóképe van utómunka nélkül és nincs szétesés, kockulás.
Ha az em5 stabija rontja a videót hát az kitolás mert pont abban lenne előnye... -
TayRol
nagyúr
Doboz nélküli, de minden más tartozékkal rendelkező hibátlan 25/1.4-esért elkérhetek szeritetek 110e ft-ot? Úgy láttam, hogy mostanában már ez a reális ára...
-
Dolphin
tag
válasz
Schanyee #50174 üzenetére
Nekem E-M5 videója kuka. Nem értem hogy adhat ki valaki egy igencsak magas kategóriájú gépben ilyen videót. Bár utólag visszagondolva, lehet valami trükk lesz benne, mert pásztázáskor szétesik a kép, és még mellé rángat is (stabilizátor a ludas?). Ráadásul neonfénynél, és néha még napfénynél is durván vibrál a háttér, ami szintén kompakt minőségre utal kb (nálam).
Remélem valami szoftveres ge..sz lehet, és másnak nincs ilyen tapasztalata. Meg tudtok erősíteni/cáfolni? Jólenne ha tudnám használni is valamire, és nem telefont elővenni helyette.
-
Dolphin
tag
válasz
Mercutio_ #50143 üzenetére
Nemértem rögtön ezt a feltételezést. Kevés az i7-es, 2 magos proci.
Az én procim valódi 4 mag/ 8 szálat tud, szóval csúnyán ver pár i5-öst is asztali mezőnyben. (persze a kis 13"-osakban 2 magos volt, nemtudom még mindig az-e)Természetesen nem ez a világotmegváltó erő, de laptopba teljesen felesleges ettől erősebb. Megakasztani még nem tudtam. És persze SSD + 16GB. Asztaliban ezt meghaladó erőre szintén rá kell fizetnem, úgy érzem :/. Vagy beállításoknál lehet még finomhangolni, ami sokat dobna a LR teljesítményére? Leginább Mac-et használókat kérdezem, persze érvényes lehet nem Mac-et használókra is. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Schanyee #50174 üzenetére
Amennyire engem érdekel (pár másodperces emlékek) azon a szinten szerintem sem gáz Oly videó. De azért igazán bokalefosós videót a Panától láttam, hogy mennyi volt belőle a gyári tudás, mennyi a hekkelt fw érdeme, és mennyi az utómunkáé nem tudom, totál hülye vagyok a videózáshoz
-
Schanyee
senior tag
válasz
Tin_Shield #50173 üzenetére
Amúgy én vagyok igénytelen, vagy azért mások szerint sem annyira gáz az oly videó? Régi Pana vázhoz képest sztem sokkal könnyebb alapszinten jó videót csinálni a stabilizátor és a színek miatt. (sötétben még nem próbáltam)
-
Tin_Shield
őstag
-
TayRol
nagyúr
válasz
Kimmuriel #50163 üzenetére
Olympus kártyával nem kevés dolgot kapsz 300e alatt.
-
cdl
senior tag
válasz
Tin_Shield #50128 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ.
Nekiállok olvasgatni.
Ha ragaszkodni fogok a videóhoz, tényleg jobb lesz egy bridge gép.
Esetleg ha kihagynám a videó funkciót, mi a legjobb megoldás csak fényképezésre MILC-ből?
Váz+objektívek 200-300000 forintból. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Schanyee #50162 üzenetére
Biztosan rosszul tűri, meg cserélgetős. A másik téli téma, hogy mindenképp kell egy zacsi amibe a gépet még hidegben becsomagolod, és a meleg helyen csak utána nyitod ki, hogy kiegyenlítődött a gép meg a környezet hőmérséklete. Így meg lehet akadályozni a párakicsapódást.
-
Schanyee
senior tag
Talán az E-M10-ről van egy olyan tesztvideó, ahol a csávó szakadó hóba viszi ki fotózni a szintén nem időjárásálló 45 1.8-as obival és mindössze egy napellenzőt tesz az obira, hogy a hó ne essen a frontlencsére. Bár másik márka, de nekem is tapasztalatom, hogy kisebb esőt kibír egy sima váz is, a nagyobb esőben meg esélytelen hogy ne legyen a frontlencse vizes, úgy meg nem lesz sok jó kép. Télen a hegyekben sokkal kritikusabb, hogy az aksi hogy bírja a hideget, erről nincs tapasztalatom.
-
.mf
veterán
válasz
Kimmuriel #50150 üzenetére
Mennyire lesz ténylegesen kihasználva az időjárás-állóság és strapabírás? Hacsaknem szakadó esőben fényképezel, szerintem a legtöbb túlél egy kis szemerkélést, párát, ködöt. Esőben úgyis szar fényképezni...
De ettől eltekintve, én is EM5-öt használok. De akár az EM10 is jó lehet.Az obi viszont... A 12-50 bár időjárás-álló, szerintem a rendszer leghitványabb obija, a jelenlegi leggyengébb normál kitobi, s mellé nagy is. Kb. akkora, mint a 14-150, s az mégis köröket ver rá élességben. Azonban a 12-50 mellett szól, hogy a 12 kezdője széles tájképekhez jól jöhet, és egész jó az átfogása.
Ha a méret és tömeg korlátos, akkor én 12-32, 7.5 halszem, Pana 20 és esetleg 14-150-est vinném; vízállóságról pedig így gondoskodnék, ha esne... -
arn
félisten
válasz
madgie #50158 üzenetére
legujabbat hasznalom mindegyikbol - c1ban lehet mikrokontraszt szinten is clarityt nyomni (szvsz azt latod a fuvon is). majd hetvegen megnezem, neked meg atkuldok majd egy problemas rawot.
de mint emlitettem nekem csak ugy opcio, hogyha gyorsan porog az egesz. a lr felhasznaloi feluletet jobban szerettem mindig is, de a kimenetet a c1et.
-
madgie
titán
Friss C1, friss LR, gondolom. Az Adobe már nem a 2012-es feldolgozási metódust használja az újabb verziókban, a 2014-es meg teljesen másképp viselkedik. az igaz, hogy soha nem lesz olyan "jó" a zöld, mint a Bayer-nél ,de az is biztos, hogy nem rakja tele a képet fals információval, mint a C1. Kérdés, te melyiket látod szívesebben? Mert én tuti nem a labirintust, amit a nemrég beszéld képednél is látni.
Ha meg az zavar, hogy a Lightroom alapértelmezésben nem olyan kemény és "kleriti", mint a C1, azon azért annyira nem bonyolult segíteni. Elmentesz egy presetet, mittomén +10 clarity, kicsi plusz élesség, Astia profil, pici shadows boost, aztán importáláskor meg lehet csinálni azt, hogy ezt az XY presetet már el is nyomja a képekre.
Ha képek és több szöveg kellene a témában ,akkor szerintem fáradjunk át a Fuji topikba.
-
Schanyee
senior tag
Kíváncsiságból szimplán, hogy mit tud, mennyire használható. Nem hiszem, hogy amúgy sokat használnám, a LR bevált nekem teljesen, sebességével sincs gondom, a tudása bőven elég. Amúgy ahogy nézem a képeket, RAW-ot akkor fogok csak használni amikor éjszaka fotózom vagy beltérben. Szóval alap jpg szerkesztés kell többnyire, meg szortírozás hogy mit lehet törölni, miből lesz panoráma stb.
-
Studi
veterán
válasz
Kimmuriel #50150 üzenetére
Olympus vonalon ajánlható egy használt E-3 tükrös, egy 14-54-es obival, jó fényerő, jó képminőség. Most sok E-3-at hirdetnek, tolják lefele az árát, 120 körül tartanak. Ehhez az obi még 50, már alá is beköszön az ár, plusz akkuk, táska, UV, polár, és még mindig keretben vagy.
Vagy amit Juszt írt, modernebb, kisebb, könnyebb váz, ami a cipelhetőségnél jól jön. Viszont azért kevésbé masszív felépítés.
Pentaxnak vannak még jó ár/érték arányú időjárásálló cuccai, majd jönnek a szakértők, és megmondják, melyiket.
-
Kimmuriel
aktív tag
Sziasztok! Magashegyi körülmények közötti fotózásra keresek időjárásálló, strapabíró jószágot. Keret: 150-200k
Tudtok tippeket adni? -
.mf
veterán
Hmm, a Zhongyi újabb manuál Mitakon m4/3-os obival próbálkozik, de úgy tűnik, hogy most már natívban: 42.5 f1.2 -- aztán kíváncsi leszek, hogy ezt is az első, adaptált 35 f0.95-öshöz hasonlóan magas áron kínálják-e, ami 650 EUR + vám+fa
-
MrChris
nagyúr
Pont azért, WB-t ha téveszt utólag belőheted és némi +-fényerő korrekció, mégis marad az Oly jpg motorja, Ami szerintem színekben továbbra is jobbat nyújt mint LR... Meg át lehet állítani a mindenféle színprofilokat akár off
és nincs import, azt nagyon utálom. Sebesség meg olyan, hogy pikpak megvagyok a beállításokkal (LR valahogy soha nem olyan mint szeretném) ha jó a kép azt a pár másodpercet kivárom míg ledarálja.
-
válasz
Schanyee #50142 üzenetére
Oly viewer-t minek? Tudtommal alig tud többet annál, mint ami a gépből kiesik, ráadásul azt is csak akkor ha raw-ban lősz. Arra jó, ha szeretnéd a gyári színeket csak megnéznél többféle gépi beállítást is.
Egyéb szoftverek sebességére meg jellemző, hogy ha jól emlékszem, az LR pont azok közé tartozik, amelyek szépen hasítanak, talán a leggyorsabb a felhozatalból. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #50143 üzenetére
Ez így van. Van notiba való igazi 4 magos is, de min +20W TDP meg +100 e Ft lett volna, mert azok már üzleti kategóriás gépekbe kerülnek. Nem utómunkázom annyit (sajnos nem is képelek), hogy az a teljesítmény és plusz költség indokolt lett volna.
Hamarosan úgyis kipróbálom rajta az LR-t és akkor kiderül, hogy miként viszonyul egymáshoz a Viewerrel. Inkább az zavar, hogy ha sok évvel korábbi fényképezőgépek is másodpercenként több jpg kép előállítására voltak képesek sorozat módban, akkor egy ilyen képességű gépnek miért tart jóval tovább?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Dolphin #50135 üzenetére
Úgy kérlek, hogy az noti proci, ráadásul hála az Intel marketingnek i7 ugyan, de csak 2 mag +HT [link](azaz asztaliban ez egy sima i3 lenne
) mentségére legyen mondva 15W tdp-vel ez is szép, bár tartok tőle, hogy throtlingol és nem tud folyamatos 3.1GHz-t
Szóval asztaliban nyugodtan vehetsz i5/i7 procit. -
Schanyee
senior tag
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #50139 üzenetére
Nekem OS X-en az dobott még a sebességen, hogy ha csináltam üres helyet a rendszer SSD-n. Anno 18 gigám volt üresen a 120-ból és sokat strandlabdázott (homokórázás), most lett 35, repül.
Pedig elvileg ramdisk-re cachel.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Dolphin #50135 üzenetére
LR még nincs fenn, de szerintem az gyorsabb lesz. Legalábbis korábban másik vason volt ilyen tapasztalatom. Nem tudom hogy csinálta az LR, hogy amikor módosítottam egy beállításon sokkal hamarabb látszott az eredménye mint az Oly Viewerben. Azt sosem mértem, hogy egy export vagy kötegelt feldolgozás tekintetében melyik a gyorsabb, avval mindkettő töltött időt rendesen.
-
-
Schanyee
senior tag
Hétvége gyors tapasztalatai az E-P5-tel (ha unjátok szóljatok
), a Pana G3-hoz képest. Az elkészült 700 képből kb 400-nál az Oly 45 1.8-al használtam, 200-nál a Samyang 7.5-tel, a maradék a Pana 14 2.5-tel.
++ Színek - nem gondoltam volna, de tényleg nagy a különbség (jpg).
+ Video - elsősorban a stabilizátor és a színek miatt. G3-mal nem csináltam olyan videót, ami tetszett volna, itt meg elsőre olyan lett.
+ Csillagfotózás - G3-al vaksötétben se ment, itt meg az utcai lámpa mellett elég jó fotók lettek
+ Arcfelismerés - Hajszállal jobb, plusz néha a kutyát is felismeri
+ Magas ISO - amit korábban írtam az most nem jelentkezett, JPG-ben is meg volt az előny magas ISO-n.Semleges:
WB - kb annyira pontos mint a Pana volt, ez napközben dicséret, szobában lámpafénynél meg nem
Fókusz - S-AF napközben gyorsabbnak, sötétben hasonlónak érződik (többet vadászik, de gyorsabban)
Működési sebesség - Mondjuk a G3 sem volt lassú, van ahol az egyik gyorsabb, van ahol a másik.- Fókusz - a C-AF fókusz a G3-mon jobb, ott ha nem talál, akkor azért kijavítja előbb utóbb, plusz azért néha érdemes használni. Itt meg totál véletlenszerűen működik, jobb eredményt ad ha S-AF-el lövöldözök.
- Fókusz videó alatt - Bár itt gyorsabb, de nagyobbat is ugrik, a szemnek a Pana verzió szerintem kellemesebb. -
arn
félisten
válasz
madgie #50108 üzenetére
De azert kerdem melyik verzio, es hogyan? En nem zarkozom el egyiktol sem.
Azert hasznalok feldolgozot, mert gyorsabban akarok jobb eredmenyt elerni. Lral, hogyan? Hogyan tudok sok kepet gyorsan feldolgozni vele, hogy ne legyen vizfestekes, mint a jpg meg alapbol a lr. A teszt fotok, amiket ott latsz kb fel percet toltottem dbjaval.
Tolts le egy xt1 rawot, csinald meg nekem plz. Nem a zoldek elessege erdekel. A masik reszen hoz boven annyit, hogy jobban tetszik a vegeredmeny.
-
Tin_Shield
őstag
A video miatt a Panasonic javasolt: G6, GX7, GH3 (esetleg GH2)
Túraobi: 14-140, a II-es verzió kisebb, könnyebb, és valamivel jobb
Fényerős tele: Telezoom csak aranyáron van. Ellenben ha megfelel a fix ekv. 90 gyutáv, akkor az Oly 45 f1.8 egy remek objektív és az árcédula is barátságos. A kicsi és fényerős fixek egyébként m43 erősségei, a megfizethető(bb) árú fényerős(ebb) zoomok - 3rd party is - hiányoznak.(Lehet jobban járnál egy Pana FZ1000-rel, ekv. 25-400 optika, f2.8-4 fényerő, 4k video. Hátránya, hogy a szenzor 1", szemben a 4/3"-dal. Az egész gép kb. 80 deka, annyi mint az 50D váz obi nélkül.
Esetleg Sony RX10, hasonló méret, 1" szenzor, ekv. 24-200 f2.8 optika, de nincs 4k video, és drágább mint a Pana)
camera size comparison -
cdl
senior tag
Sziasztok.
Váltanék dslr-ről micro 4/3-ra.
Mivel két kisgyermek mellett nincs időm és 4 kezem, hogy cipeljem őket és kezeljem az 50d-t a 70-200-al, kellene valami kompaktabb gép.
Videóznék is vele.
Egy túrázós zoom, és egy kis telét vennék hozzá, ha lehet fényerőseket.
Mivel teljesen idegen számomra ez a világ, eg kis útbaigazitásra lenne szükségem.
Melyek azok a tipusok, amik ár érték arányban jók?
A keret 200-300000 körül lenne kb.
A használtpiacról tervezem beszerezni őket.
Persze, ha van valami jó ajánlat a boltokban, ez sem gond.
Elkezdtem visszaolvasni a topikot, de azért jó lenne egy kis útbaigazitás.
Köszönöm. -
Sefter
veterán
válasz
Tin_Shield #50124 üzenetére
köszi
-
Sefter
veterán
Urak!
Pana 14-42 -es obiból 3 féle van ha jól értem:
- "régi"
- az első újragondolt változata
- palacsinta (ez ugye nem = a 2. változattal)
Melyiknek van a legjobb képminősége a háromból?
-
bb0t
őstag
válasz
Gondwana #50118 üzenetére
ilyen márka más típusait forgalmazzuk nem nagyon szokták visszaküldeni felgyulladásos tünettel
engem csak az érdekel, hogy a paraméterek szerint belerakhatom-e a gépbe vagy nem? itt ugye az eltérő feszültségről beszélek... a minőség ismert, hiszen gagyi kínai- de úgy tudom elég sokan ilyen utángyártott akksikat használnak...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh #50120 üzenetére
Szerintem baromság, és nem hiszem, hogy fér bele tükör, meg annyiért raknának bele. Fényképezőgépnek gagyi, kulcstartónak drága.
-
jjeahh
nagyúr
miez a mütyür? véletlenszerűen dobta be a camerasize, és megijedtem
méghogy dslr nem lehet pici
-
madgie
titán
Mármint milyen vízfesték? Az megvan, hogy egy X-Trans sose lesz annyira éles a zöldekben, mint a Bayer... ha meggebedünk sem.
Ellenben a LR nem csinál labirintust a fűből (érdemes megnézni az emberek alatt a füvet a képeden), meg nem tolja az arcodba az egyéb digitális "szemetet".
-
padi68
senior tag
Sziasztok, amikor panasonic G6-ról írtok akkor melyik a sok közül?
Ezt tudnám most megvenni németeknél az áfamentes napokon:
PANASONIC Lumix DMC-GF 6 WEG-K + H-FS1442AE-S + H-FS4150E-S
[PANASONIC-Lumix-DMC-GF-6-WEG-K
Szerintetek megéri?/ 475€
-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh #50101 üzenetére
Sajnos, szerintem csak ez az egyetlen számottevő hibája a OViewernek. Én Olynál másnak nem láttam értelmét használni, a színek tetszetőssége a legfontosabb a kiégett rész visszahúzás már extra de körülményesen 1raw-2jpgből megoldható. Panával viszont hadilábon vagyok, most a Silkypix Pro6 vált be a színek miatt, LR nem, C1 nem szereti a G6-ot, telerakja fekete ponttal, ami valszeg hot/bad pixel szűrés probléma.
Kíváncsi vagyok hogyan fogsz boldogulni a Panával. Milyet veszel? -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie #50097 üzenetére
hm tényleg nem rossz, de azért megnéznék rendes faleveleket vagy valami...a fuji színek meg tényleg jók, de nekem az oly-k karaktere jobban tetszik...de mindegy is, már úgyis el van döntve, hogy fránya színű panasonic lesz az e-p1 utódja
arn: ja e-p1, miért?
MrChris: c1-et leszámítva az összes triál meg free raw konvertert kipróbáltam már, de mindig a lr adta a legjobb eredményt...vagyis nem teljesen, az olympus viewer még jobb, de abban nem lehet visszahúzni a kiégéseket, és lr-ban nekem az az egyik leggyakrabban használt csúszkám, ő az egyik oka annak, hogy raw-ozok
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- FUJINON XF 16-55MM F2.8 R LM WR OBJEKTÍV
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest