- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Peetta14
üzenetére
Igen. A 45-200 volt az első m43-os Pana tele, majd jött 45-175 a motorosan is zúmolni tudó, végül a 45-150 a legkisebb tesó. Ha a méret a lényeg lesz majd a valamikor (állítólag még az idén) egy miniatűr 35-100 teleobjektív.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ja, ballonos gumi és szépen mozgó puha első telóval már nem rossz aszfalton.
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Annak viszont ott a mintázata által generált rezgés...
-
Schanyee
senior tag
Nem szokták a CDAF-et dicsérni folyamatos fókusz terén, de a Pana G3, Oly 45/1.8 páros egész használható, igaz amikkel (objektívekkel) eddig próbálkoztam egyik sem volt a leggyorsabb, de ezzel a telibe szembe futó kutyán 4-ből 2 éles lett, 1 olyan ami nekem elmegy (kis méretben pont elmegy és van annyira érdekes a kép, hogy még ne töröljem) és csak 1 lett olyan ami zavaróan lemaradt. Nem vizsla a kutya persze, de cserébe a mozgások sokkal közelebb vannak.
-
-
ROBOTER
addikt
Használ itt valaki 60/2.8 makrót?
-
BrightF
csendes tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Azért ez elég szimpatikus. Mindenesetre azért mindkettőt megfogom mert még az is számít. Sajnos az Lx7 itthoni ára jóval magasabb, viszont az is lényeges szempont, hogy az XZ-2 esetén itthon érvényesíthető garanciát kapok. De az a 24/1.4 nagyon erős érv a pana mellett.
(#44878) Tulku
Ha az itthoni Lx7 110e HUF vs XZ-2 85e HUF árat vesszük figyelembe akkor is az Lx7-et javasolnád? -
BrightF
csendes tag
A video képesség annyira nem mérvadó, de az egyéb paramérek miatt nekem is az LX7 a szimpatikusabb. Mindenképpen hasznos infó amit a jpg-ről és a dinamikáról írsz. Még mindenképp megfogom élőben mert ha valamiért nagyon nem esik kézre a fogása vagy a gombok nem egészen jók, akkor az is befolyásolja a döntésemet.
Az XZ-2 esetén az objektív körüli gyűrű mennyire bizonyult praktikusnak használat közben? Az Lx7-nél ha jól tudom az kizárólag a blende állításra használható, míg az XZ-2 esetén több dolog is állítható vele. Ezt jól tudom?(#44879) jmakk:
A gyors és pontos fókusz az mindenképp fontos. Ami gépeket korábban próbáltam és nem volt elég gyors és pontos a fókusza az a kedvemet is elvette. Persze úgy értem a kategóriájához mérten. -
Tulku
veterán
válasz
BrightF
üzenetére
Nekem mindkettő volt (van) és ìgy maximálisan az LX7-et javasolnám.
-2-es zajjal tökéletes jpg, szerintem jobb dinamika (xz2 sokkal hamarabb kiég), elmondhatatlanul jobb videö és fókusz, fényerősebb 24-ről induló lencse...persze jelenleg xz2-m van, de ha megveszed az LX7-et és váltanál szívesen cserélek :-) -
Marseille199
senior tag
-
BrightF
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Igen ezek is szempontok. Ha XZ-2 akkor egyértelmű itthoni vétel a 3 év garanciával. Lx7 esetén van egy olyan opcióm ha kérem hoznak egyet kintről 350 USD-ért. A dönthető kijelzőt már próbáltam és nagyon hasznosnak tartom. Viszont ha nincs dönthető kijelző, ha kényelmetlen is, de némileg lehet kompenzálni, pl lehasalni a fűbe stb. Viszont ott van az ekv. 24mm ami egy olyan paraméter amire nincs megkerülő megoldás ha már nincs hova hátrébb menni. Engem egy kissé az aggaszt, hogy mindenhol szinte azt olvasom az Oly jpg az nagyon jó, van aki azt mondja annyira, hogy 1-2 esettől eltekintve nem is érdemes a raw-al bajlódni, viszont a korábbi Pana jpegekről közel sincs ennyire jó véleménye az embereknek. Nos én ezt a különbséget nem tudom egyelőre felmérni mekkora is. Azaz csak túl van lihegve és valójában mindkettő nagyon jó a kategóriához képest, csak ha már összehasonlítunk káét gépet akkor mindig van nyertes? Vagy ez egy valóban látványos különbség? Ugyanez a kérdés a fókusszal kapcsolatban is.
-
Ygg
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
+1
-
arn
félisten
a nagylato vegen jobb a 14-45, felette egal, meg felette meg a 14-150. viszont a 14-150 nem csinalja ossze magat egy kis ellenfenyben
a legrosszabb obi ilyen szempontbol, ami a kezeim kozott volt.(#44864) .: JuSzT :.: szerintem kicsit jobb a pana, kontrasztban es szinekben - illetve abban, hogy ugyan nem olyan eles kozepen, viszont kiegyenlitetten tudja, amit tud, igy szepen elesitheto. en a panat hagytam volna meg, de meg joval dragabban is azt vittek el, az oly kutyanak sem kellett.
-
törölt tag
válasz
BrightF
üzenetére
Szia.
Én még egyik gépet sem használtam, de bedobok egy olyan szempontot, ami számomra egyértelmű és fontos.
Az LX7 újonnan szerintem már elég ritka, és a használt ára is nagyjából annyi, mint amennyi az XZ2 újonnan, 3 év magyarországi garanciával.A kijelző dönthetősége az a fixhez képest nagy királyság tud lenni.
Jpeggel lődözve általában az Oly szokott lenni a befutó. ^^
-
BrightF
csendes tag
Tisztelt Szakértő Urak!
A segítségeteket kérem. Döntés előtt állok a két kiválasztottam az Lx7 és XZ-2 ugyan nem 4/3 rendszer, viszont mégis ebben a topicban fordult elő talán legtöbbször a kereső szerint. Ha tudnátok a választásban egy két plusz véleménnyel segíteni azt megköszönném. A nagyobb látószög és a valamivel fényerősebb objektív miatt az Lx7 felé húzok a dönthető kijelző viszont nekem hiányzik belőle. Az egyértelmű dolgokat össze tudom hasonlítani mint a 24 vs 28, 1.4 vs 1.8, sima kijelző vs dönthető érintésérzékeny stb. De az olyanokat mint az XZ-2-nek a jobb a képelése, az Lx7-nek a fókusza stb. az már nem ennyire egyértelmű. Mégis mekkorák ezek a különbségek? Csak a két gépet egyszerre használva tűnik fel, vagy külön-külön nézve is?
A gépet egy mindenes, egyedüli hordozható fényképezőnek szánom ami mindig nálam lehet akár munkába megyek, akár nyaralni, vagy csak úgy sétálni. Elméletben már sokat olvastam a fotózózásról, a technikáról és szeretném gyakorlatban is kipróbálni. Utcai, portré, esemény, csillag stb. Tisztában vagyok azzal, hogy van amire ezek a gépek csak korlátozottan alkalmasak, de amíg nem mélyedtem el jobban a gyakorlati részében, amíg nem érzem, hogy valóban ezt akarom, amíg nem tudom elönteni, hogy milyen objektívekre is lenne szükségem, addig nem akarok egy rendszerbe beruházni. Viszont úgy gondolom, hogy tanuló gépnek ezek is jók lennének. A raw feldolgozással még nem akarok bajlódni, ahhoz se elméleti ismereteim nincsenek se szgépem (netbookot használok). Szóval jpeg képeket lőnék. Ezek ismeretében melyik gép lenne a kettő közül megfelelőbb szerintetek?BrightF
-
Studi
veterán
válasz
Peetta14
üzenetére
Ha nem zavar a cserélgetés nem érdemes szerintem eladnod a 14-45-öt. Az olcsóbb kitobik közül tán az a legjobb minőségű, a 14-150-ek nem biztos, hogy hozzák azt az élességet. A régi verzió még nagy is mellé.
Inkább vadássz mellé egy 45-150-et, azok jók ár/érték arányban. Ha nem zavar az ezüsz szín, akkor 60-ért újonnan garival megveheted a Medikernél, de ilyen áron szokott felbukkanni használtan is. -
törölt tag
válasz
Peetta14
üzenetére
A 14-140 általános mászkálósnak nem rossz, de képileg a mostani jobb, csak ugye neked is kevés. Ha már panát vadászol, akkor a 14-140ből az újabb, kisebb obit keresd.
Egyébként ha véletlen olcsón belefutsz egy 14-150 Oly-ba, képileg az sokak szerint picivel jobb mint a pana, csak abban nincs stabi. Ezt neked kell tudni mennyire fontos számodra.
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
segìtsègeteket kèrnèm GX1hez telezoom obi megválasztásához. Maradnèk a Pana mellett a stabi miatt, de nem látom át az erősorrendet. Melyiket èrdemes, ha fontos a mèret, minősèg ès 150 mm kellene min. városi felhasználásra? Jelenleg a 14-45 van egyedül, de rövid. Video nem èrdekel. Èrdemes lenne eladnom, a 14-140 èrt? Köszönöm -
Studi
veterán
válasz
neevous
üzenetére
Milyen távirányítót? Eddigi tapasztalataim alapján E-400-tól E-M5-ig tuti azonos, USB csatlakozón keresztül működőt használnak az Olyk, több utángyártott (csak expogombos) megfordult nálam, mind működött. Amit én vettem, az a MekKecske webáruházból volt, tükörreflexesek voltak csak kompatibilisként feltüntetve, de ment vígan a PL1-el, P3-al is.
Bonyolultabb időzíthetős nem járt nálam, a vezeték nélküliek pedig infra vevő hiányában nem mennek a mikrós vázakkal.
-
neevous
tag
Sziasztok,
Igazából csak az egyik kérdésem lenne rendszerspecifikus.
– Szeretném az E-P1-et a bringám kormányára erősíteni. Országútiról van szó, így sokkal inkább apró vibrációk lennének, mintsem nagy rázkódások. Van olyan mini állványa valakinek, ami bevált hasonló célra?
– Távirányítót vadászok éppen Ebay-en. Egyszer vettem egy tökéletesen használhatatlant már. Milyet érdemes venni, mi vált be nektek?
-
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Nem követem a fejleményeket egy ideje, de szvsz:
WD Red felesleges felárral jár egy fícsörért, amit nagy kegyesen visszadtak (TLER, ami régebben alap volt), s csak RAID-kötegként van haszna. Inkább vegyél helyette + egy kis extráért (2x ~14-15k) 2 db normál, különböző típusú (akár gyártójú) 1 TB-ost és állíts be egy időzített sync-jobot. Legjobb talán az, ha a második lemez még csak nem is azonos gépben van, hanem külső lemezként (4-7k egy külső ház) vagy egy okosabb routeren hálózati tárolóként vagy dedikált NAS eszközben. -
MrChris
nagyúr
-
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Na nem egyből 1.0-ról 2.0-ra ugrottak: 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 1.7 és 2.0 voltak a lépcsők

Persze lehetne még sok minden... de már ez is több, mint az 1-2 tényleg csak alapvető hibajavításra korlátozódó fw-frissítés, amit a legtöbb géphez a gyártók ki szoktak adni. S még mindig ígérnek pár frissítést extra fícsörökkel, remélem lesz is belőlük valami. -
MrChris
nagyúr
-
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Az EM5 fw már 2.0-nál tart, utólagos fícsörként megkapta a kisebb fókuszmezőket (bár ezt továbbra is csak utólagos vizuális visszavezetésnek tartom, ami már eleve benne volt a gépben), és még mindig ígérik, hogy egyik következő fw-ben a focus peaking is benne lesz... never say never.
-
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Ne vigyük már be szegényt a málnásba

Van egyszer a régi filmes vázak törőékes mattüvege, aztán van ennek a tükrös dslr vázakra adaptált változata amiből létezik olcsó kínai megoldás erősen változó minőség és ebből eredő pontosság /pontatlansaggal és drágább jó eredményt hozó verziók pl. katzeye. Azt is érdemes hozzá tenni, hogy ez a megoldás a manuál üvegekkel fokuszalast segíti, de az AF üvegeknel ha jól emlékszem nem annyira jó.
Vannak aztán azok a megoldások amiket a tükör nélküli vázak (és talán az újabb tukrosok LV-ben) alkalmaznak, ennek egyik iránya a focus peaking amikor a keresőkép (EVF vagy LCD) azon részét ami az elkészült képen éles lesz más színnel jelöli, a másik jellemző megoldás amikor a kép közepét vagy a kijelölt AF+pont környékét kinagyitva látjuk. Itt gyártó és típus függő, hogy latjuk-e, és ha igen milyenfformában a teljes képet is (végig a háttérben, gombnyomással tudunk váltogatni teljes és kinagyitott között, stb.)Az eleinte istenített Sony peakingről mostanság egyre többen írják, hogy nem teljesen pontos, van, hogy olyan részt is az élességi síkban lévőnek jelöl ami nincs benne.
A 60D kicsit más szitu kihajtható kijelző szempontjából, nagy a váz, máshova esik a kijelző, G3 esetén semmi ilyen gond nincs, sokszor sétálok úgy, hogy kihajtva lóg a nyakamban a gép, igaz nehéz manuál üveg lehet orrnehézé tenné és úgy más lenne

-
Lassú Víz
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Azt, de elég szűkített szolgáltatásokkal. Pl. nem lehet belenagyítani. Anélkül meg a kézi élességállítás szerencsejáték. Nem értem, hogy az MF assist.ot miért kellett kitiltani? Nincs több képpont, csak a képtartalom más.
Az E-M10-nél legalább már van zoom vezérlés, az E-M1-nél még az sincs. De egy by wire rendszerű fókuszvezérlésnél miért nem lehet akár azt is vezérelni az ujj húzásával egy sávon? Sokkal jobbra meg lehetne csinálni. Engem még az sem zavarna, ha a mostani lenne az ingyenes verzió, a többiért meg valamennyit kellene fizetni. De attól tartok, hogy döntően a váz firmware képességein múlik, hogy mit lehet a telefonos appal megcsinálni, annak meg nincs ilyen árképzése. -
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Álló tájolású talaj közeli makrónál megcseszheted az Oly kihajtható kijelzőit
. A telós app kiválthatná ha működne rendesen, és azt vinné át amit a kijelzőn látni lehet. De pl. semmilyen MF assist nem megy vele, nincs belenagyítás... Vajon a vakuhosszabbító kábel mintájára lehetne egy VFx hosszabbítót is csinálni? -
jmakk
őstag
válasz
csimpekve
üzenetére
Miért akarod sokat csukogatni? Az EVF-ben pont az a jó, hogy nem nagyon kell a hátsó LCD. A képet készítés után ott is visszajátssza, a beállítások nagy része szintén látható és módosítható. Egyedül akkor nyitogattam a hátsó LCD-t, mikor olyan szögből fotózok, ahol EVF-be nézni már nehéz vagy amikor sok képet nézek vissza.
Szóval nem kell azt olyan sűrűn mozgatni, de én sem a G5-n, sem a GH2-n nem éreztem még csak lazulást sem a használattól. -
arn
félisten
ket gx7 is van elado
gm1 johetne olcson. -
-
jjeahh
nagyúr
válasz
csimpekve
üzenetére
olyan csak újabb fujikon van gyárilag, illetve a canonok magic lantern-je is tudja, igaz utóbbi elég béna...digitális vázon sokak szerint a legjobb manuálfókusz segéd a focus peaking, ami a g5-ben szintén nincs benne. ettől függetlenül valszeg a panával is lehet manuálozni biztosan jobban, mint az én vázammal pl., csak mozgó témára nem igazi...filmes vázon nagyon zsír, akkora keresőben én egy 50-es fényerős üveggel mf-el lehet lekörözném a lassabb af-es gépeket sebességben

-
csimpekve
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
A kihajtható kijelzőnél nem a letöréstől tartanék leginkább, hanem az LCD vezetékének használatból adódó megtörésétől. Nem tudom mennyire viseli el hosszútávon a sok ki- becsukást, forgatást.
Tetszenek a fixek, sőt szívesen próbálgatnék régebbi innen-onnan előtúrt vagy bolhapiacon vett obikat is, tehát manuálban is használnám, vagyis jól jönne az EVF. Ma a kezembe került egy Revue AC4 filmes gép, két zoom obival. Holnap megyek filmet venni, hogy kipróbálhassam :-) Tetszik a manuális élességállítás. Nem tudom hogy nevezik azt, amikor két félkör csúszik el egymáson, és akkor éles, amikor ezen a két felkörön áthaladó kontrasztos vonal nem törik meg. Van ilyen élességállítást segítő a digitális gépen is? Vagy csak szemre lehet élességet állítani?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére
60d. akkor akad, amikor a nyakamban van a pánt, és megemelem a gépet picit, hogy fotózzak. folyton félre kell hajtanom a pántot, engem zavart...meg télen beleakadt a kabátomba is többször...ha kézben lóbálom még jobban zavar...igaz én az ilyen félméterre kilógó 18-135 meg társai obiktól is hülyét kapok

persze lehet idővel megszoknám, de jelenleg a dönthetőst kényelmesebbnek, masszívabbnak találom...ja persze nem videózok
nem vagyunk egyformák, csak azt tanácsoltam próbálja ki mielőtt előnyként könyveli el. ha megvolt nem szóltam 
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
csimpekve
üzenetére
pana
+ár/érték aránya valszeg sokkal jobb mint az oly-é
oly
+sokkal masszívabb borítást kapott sztem
+jobb sony szenzor
+azok a híres oly színek
-a stabit nem értékeled túl, csak a kéttengelyes stabit értékeled túl
az igazi vázstabi az om-d sorozatnál kezdődik
-a két obit gondolom duplakitre érted, aminek én sok értelmét nem látom, az a váz nagyon pici, ordít sztem a csini kis fix-ekért, az ilyen kitzoomok pont annak tesznek keresztbe amire szántákszal: ha zummozni akarsz akkor arra a pana ideálisabb sztem, meg lehet markolni, és sötét zummhoz az oly kéttengelyes vázstabija úgyis kevés, az én gépemben is olyan van, és ha zummot vennék erre is ugyanúgy stabisat választanék mint a panához
ha pici, csini ékszer gépet akarsz, fényerős kis penge fix obikkal, akkor viszont az oly neked való
evf nélkül lehet élni, nekem nagyon hiányzik, de csak azért mert manuálozokszerk: a forgatható kijelzőt sztem próbáld ki valahol, elvileg nekem is tetszett, aztán amikor használni kellett...
anélkül hogy kihajtanád oldalra nem lehet dönteni, úgy meg akad bele folyton a nyakpántba meg mindenbe, és idegelek is, hogy nehogy letörjem/sérüljön...oldalról meg én soha nem fotózok. a dönthető ezzel szemben masszív, nem akad bele semmibe, a használati értéke meg ugyanaz számomra mint a kihajthatóé...egy hátránya van: nem befordítható. -
Schanyee
senior tag
válasz
csimpekve
üzenetére
Amúgy belső térben is többnyire akkor jó a stabi, ha álló dolgoz fotózol, a stabilizátor a kezed mozgását eltünteti, de ha az alanyod mozog azon nem tud segíteni. Ettől függetlenül számos helyzetben nagyon jól tud jönni, főleg ha az állvány nem fér be a táskába, vagy csak fogod a vázat este és elindulsz spontán, kevés cuccal fotózni.
-
csimpekve
tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Kicsit segít, ha az állványmenetbe való csavarra rögzítesz egy megfelelő hosszúságú zsinórt, amelynek a vége hurokban végződik. A hurokba lépve a gépet felfelé feszítheted, így csökken valamelyest a remegés. Az egész elfér zsebben, könnyű és nagyon hasznos tud lenni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
csimpekve
üzenetére
Mindenkinek mások az igényei végülis. Én mindenhova állvánnyal járok kb szóval engem nem nagyon érint a dolog. Ha nem is rakom le olyan stabilan lehet vele tartani a gépet hogy sokszor jobb mint a stabi.

(#44821) csimpekve: Nem próbáltam még, de sokszor videózok, csak EVF-et használok kb, meg elég kényelmetlen és hátráltató megoldásnak tűnik. Mindenképp kell állvány, de nekem ez nem gond.
-
ROBOTER
addikt
-
HollyBoni
veterán
válasz
csimpekve
üzenetére
Ha nem mozgó dolgokat fotózol kevés fényben oda szerintem inkább állvány kell nem obi vagy szenzor stabi.
Persze jó cucc a stabi. Én csak akkor hiányolom mikor manuálfókuszálok stabi nélkül 50-essel, belenagyítok és remeg eléggé a kép ha épp nem tudom nagyon stabilan tartani a gépet.
-
csimpekve
tag
Igazad van, az utólagos módosítás nem is jutott eszembe. Az biztos, hogy én sem mindig verőfényes napsütésben fotóznék, tehát jól jönne a stabilizált gépváz. Ugyanakkor az EVF-ről sem szívesen mondanék le, szívesebben használtam mindig is, mint az LCD-n történő komponálást és erős napfényben is nagyon hasznos. De ilyen gép, amelyben mindkettő megvan, nem fér bele a keretbe. Végülis két gépben gondolkodom:
Pana G5:
+EVF,
+forgatható LCD,
+tetszik :-)
+szükség esetére van beépített vaku
-nem stabilizált váz emiatt drágább obik jöhetnek szóba különösen nagy zoomoknál,
-csak használtan tudom megvenni, obikat is úgy kell vadászni hozzá.Olympus E-PL5:
+Stabilizátor,
+újként két obival is belefér a keretbe,
-külső vaku
-LCD csak dönthető
-EVF csak opcionális. -
.mf
veterán
válasz
csimpekve
üzenetére
Nem biztos, hogy ez a legjobb
-- mert ezeknek többségében van utómunka, néhánynál nem is kevés; az se mindegy, hogy ki lőtte; és vannak képek-helyzetek, amikből nagyon jó kép lesz, de nagyon ritkán adódnak. Tehát ha ezeket veszed alapnak, lehet, hogy túl magasak lesznek az elvárásaid, ami után élőben bármeilyik gép pedig csalódás.
Gondold végig, hogy mire, milyen helyzetekben használnád. Én pl. szeretem a kora-reggeli ill. kora-esti fényeket, az éjszakai város- és tájképeket is. Ez néha még a 25 f1.4-gyel is hosszabb záridőt jelent, az obiban pedig nincs stabi. Így nálam akkor az EM5 volt a logikus választás (most már megjelent az EM10 is, valószínűleg inkább az lenne). -
Mercutio_
félisten
válasz
csimpekve
üzenetére
pixel-peepers.com-on tudsz vázra és natív obira szűrni, persze a felhasználói benazast, vagy épp PS általi pluszt ezzel se lehet kiszurni.
Ezek a mai vázak már elég jók, kevesen vannak akik elmondhatják, hogy a váz volt a szűk keresztmetszet és amiatt nem tudja képei lényeges hányadát megcsinálni. -
csimpekve
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Hát ez az, én is így gondolom. Ha csak simán kilistázom egy géptípus képeit, van, hogy szinte alig találok jókat, de van, hogy egy típusból szinte mind tetszik. Nekem pl. nagyon bejöttek a portréid, különösen a Helios obival készültek. A flickr-en elsősorban portrékat szerettem volna látni hogy legalább hasonló képeket hasonlíthassak össze, de téma szerint nem lehet válogatni, vagy én nem találtam meg.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
csimpekve
üzenetére
a flickr-es képek nagyon megtévesztőek tudnak lenni sztem, van, ami jpeg-ben lett lőve van ami raw-ban, utómunka mindig más, sok minden függ a stabitól, a jpeg motortól, képfeldolgozó procitól, a használt üvegtől, sőt a fényektől, meg a kompótól, a fotós stílusától is

-
csimpekve
tag
Abban az állapotban vagyok, hogy egy csomó infot szedtem össze, így mindenre van érvem és ellenérvem... Most épp fotókat nézegetek a flickr-en, hogy melyik gép képei tetszenek jobban, de ez megint egy csomó dologtól függ...
-
mikorra várható a pana 35-100 kicsi zoomja?
Illetve, a 12-32 mennyibe kerülne magában, ha kapni lehetne? Jövő héten utazom, hátha arrafelé kapni lehet... -
need
addikt
igaz ami igaz és persze logikus is..mivel itt van lehetőség a szerkesztésre..meg ide oda küldözgetni..így van értelme a jpegnek is..én a fenti dolgokat nem használom és nekem bőven elég lenne a simán csak a raw..!
na szóval..esete értem haza és be is kapcsoltam a rázkódás védelmet 0 értékre..ami meg is jelent a kijelzőn..hétfőn megyünk a Trófeába viszem a gépet akkor próbálgatom majd..!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 27% - ASUS VA27EHF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Raktáron lévó 1851-es lapok! Garanciás termékek! Részletfizetésre is!!! ÉRDEKLŐDJ!!
- AKCIÓ! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Abból mi az olcsó
megbízható, 2-4 vinyós?

az meg, hogy beleakad mindenbe valós probléma nálam
az igazi vázstabi az om-d sorozatnál kezdődik