Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Marseille199
senior tag
Akkor miért nem rendeled meg külföldről?

Tudom, fillérbaszás, meg magyar gazdaság, meg itthoni kereskedő, meg satöbbi. Tejet én is magyart veszek, de ez egy kicsit más tészta. Csodás kis országunkban nem igazán érvényesül az eu-s homogén piac, konkrétan sokkal drágábbak lesznek a cuccok és innentől fogva nem érdekel szerencsétlen kereskedő. Vagy csinálja úgy, mint az oly a kedvezményeivel..
-
-
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Egyetlen pillanatig sem vitatom, hogy klasszisokkal jobb váz az E-M1 szinte minden szempontból. Csak írták megjelenésekor sokan, hogy ez már ergonómiailag is pöpec, de én továbbra is állítom, hogy még mindig csak utolérték a Pana G szériát. És GH3 még sose volt a kezemben.

-
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ez nem menti fel az E-M1-et a keskeny markolat problémája alól. Szemből jól látszik, amiről beszélek. Nekem az kevés egy nagyobb obit fogva, a Panára jobban rá lehet markolni.
-
rbalint88
veterán
tapogattam mindkét gépet és hát az E-M1 az E-m1, na. elég nagy kezem van és jobban bejött az Oly fogása. a G6-é is nagyon jó, de valahogy az Oly-é mégis biztosabb. az tuti, hogy a következő gépem egy Oly E-M1 lesz, addig nem kütyüzöm. annál éreztem azt, hogy ez minden tekintetben hozza azt, amit várok.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Ilidzser
üzenetére
E-M1. Sokkal kézreállóbb mint a G6. Hát, igen az árcédula húzós, de a 14-54 és 50-200-as obikkal is jól dolgozik. (Ezeket használtan elég jó áron lehet már kapni.) A HLD-7-tel még a fogása is rendben van a nagy üvegekhez. Viszont ha akarom a 17-essel meg a 45-össel vagy a 14-150-nel egy jól használható kicsi utazógép. Számomra egy igazi all-in-one eszköz.
-
MLaca
őstag
/fillérbaszók/
-
-
válasz
TayRol
üzenetére
B+W van 46 mm-es, Fotoplus tud is hozni rendelésre, de az ára nem fog tetszeni...
Esetleg ha még valaki vevő lenne rá, akkor még én is betársulnék, így ha 3-at vennénk talán valami picike alku szóba jöhetne
. Megjegyzem, 10k alá így se fogunk lemenni, ha valaki komolyan gondolja... -
Ilidzser
tag
Pontosítok.
Szóval a D7000-rel szívesebben használom a fényerős, fix obikat.
Utazáshoz viszont jobb lenne egy könnyebb gép, amiben kevés a kompromisszum.
Ezért néztem a Canon 100D-t is, ehhez írtam a 18-135-öt. Viszont ezért jöttek szóba a MILC gépek, de akkor inkább a Canon helyett. Szóval olyat keresek. -
HollyBoni
veterán
Igen. Ezek ket polarbol allnak, nagyon durvan le tudjak rontani a minoseget, elszinezik az egesz kepet. En fixet ajanlok, nem tudom mire kell de pl en ND16-ot hasznalok hogy videonal levigyem a zaridot 1/50-re, tobb a szivas mint allithato ND-vel de nekem megeri mert nincs minoseg romlas. Mire kell pontosan az ND?
De asszem MrChris-nek valami allithato ND-je van, arrol ha tudna valami velemenyt mondani az jo lenne, engem is erdekel.
-
ati3x
senior tag
Ha már ND filter.. Milyen lehet ez? Kéne vmi a 45-re..
-
Schanyee
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor azért nézd meg a Haida ND szűrőket, nekem szerencsére ismerősöm pont jött haza németből, így 6000ft körül megúsztam, és annyiért bőven nagyon jó képet ad. Nézz teszteket róla, nyilván nem veszi fel a profikkal, de nekem jelen helyzetben bőven jó minőséget ad. Egy teszt
-
Freddy76
addikt
-
need
addikt
Nézegettem itt a kihirdetéseket..és mit látok mit látok..?!

Studi végkiárusítást tart..??? tán csak nem átnyergel..??

-
schawo
titán
válasz
Ilidzser
üzenetére
Pana G6, Oly EM10
De a mft (meg a többi milc úgy általában) nem a zoomokról, és a nagy átfogásról szól. Ha valaki megunta a behemót, fényerőtlen dslr zoomokat, annak ajánljuk elsősorban a rendszert a rengeteg szuper, de nem igazán olcsó fix miatt.
Ha pontosan a D7000-et keresed 18-135-tel, akkor neked a D7000 kell 18-135-tel.
-
jmakk
őstag
válasz
Ilidzser
üzenetére
Nekem a d7000 a k.nagy és nehéz érzését adja. És olyan nem kell.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval ha kell a segítség, akkor elmondhatnád mégis mire gondolsz. Fogás, képminőség, kezelhetőség, fókuszsebesség? Az E-PL5 elég könnyen hordozható. Mindenkinek más a "viszonylag normális átfogás". Nekem a fix 20 + 45 is az.
Neked? -
Ilidzser
tag
Próbálgatom az Oly E-PL5-öt, nagyon más, mint a DSLR-em.
Melyik az a gép, ami hasonló érzést ad, mint a mostanim? (nikon d7000).
Nagyon agyaltam még egy Canon 100D-n+ 18-135 is. Nehéz dönteni.
Kell egy könnyen hordozható gép, viszonylag normális átfogással. Ötletek esetleg?
Köszi! -
TayRol
nagyúr
kellene nekem valami frankó ND szűrő (legalább ND8), 46-os méretben, ami legkevésbé "szól bele" a színekbe.
-
Schanyee
senior tag
Szerintem próbálkozz meg azzal, amit jmakk mondott, vagy én is a 20-as panát ajánlanám. Jó fényerős, nyitva is nagyon jó képet ad, a látószöge még épp elég nagylátó, igen kisméretű, ami hordozáskor nekem nagy előny és használtan véve nem bukhatsz vele különösebben (nem tudom ott mennyire pörög a használtpiac, itthon elég gyakran előkerül a 20-as és mindig kb ugyanolyan áron). A 25 esetleg a másik, aminek 12-32 mellett talán több értelme is lenne, mert fényerősebb, gyorsabb a fókusz, de cserébe nagyobb(ezért ajánlanám inkább 12-32 mellé és 12-50 mellé nem) és drágább is jóval. A 12-es saminak nem látom sok értelmét a mostani zoomod mellé, annyival nem kisebb, plusz manuál fókusz, ami miatt meg már nem olyan erős a fényerő előnye, az EM5 stabilizátora sötét helyeken úgyis sokat segít.
U.i.: amióta megvan a 20-as fix, azóta a 14-42 zoomot nem használtam sose. -
jmakk
őstag
Mi lenne ha megkönnyítenéd a saját dolgod és a 12-50-nel kiderítenéd, hogy mire van szükséged?

Megvan benne a 12, 14, 20 és a 25 is. Csak annyit kell tenned, hogy csak oda állítva használod és kiderül, hogy az fókusztáv mennyire válik be. Helyedben a 20-szal kezdeném. Amióta nekem az megvan a képeim kb. fele azzal készül. -
ati3x
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Mivel még csak 2 obim van nehéz a döntés melyik uton induljak el: 12 sami, 20 pana,.vagy 25 oly ugye 45 az van, meg egy valami zoom.. Nomost ezek helyett mi lenne ha vennék 12-40/2.8-at, árban ott lennék mint a fix sorral. Hurcolni meg lenne egy 20-as pali. Még úgy is ha menne a 45, meg a 12-50.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Annyit tudna a szenzora, de multiaspect, mint a GH1/2-é, ezért 38, illetve 34 MP rögzítése lehetséges, képaránytól függően (4:3, vagy 16:9).
Egyébként egészen más kategória, mint a többi mobil (kivéve az elődjét, a még Symbian-es 808-at). No nem kell MILC/DSLR-re gondolni, de egy tisztességes kompakt minősét simán hozza.
schawo: jogos
tudod, mennyire szoktam zoomban gondolkozni 
-
ati3x
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Most vettem xperia z compaktot. 20 megagyikszer. Nem olyan vészes, de...
nem tom. Jó ez az em5. Csak kéne még pár obi. A 12-50 meg a 45 kevés. Ráadásul a 12-50-et nem szeretem. Nagy, de legalább setét. Minőségre is nagyon messze van a 45-től. A 12-32 jó lenne de használtan kijönne az árából egy 20-as meg egy 14-es. Ezt hivják dilemmának! -
-
ati3x
senior tag
Nem értitek! Az xz2 afféle másodgép lennen azaz amikor erre a tartományra lenne szükség csak ez jönne. De még a 2 gép együtt és plusz 2 obival kisebb helyet foglalna, mint pl egy d7000 18-105-el! :-D
-
b.vr
őstag
mivel az rx100on vissza-visszatérő módon agyalni szoktam, egyelőre ez még akár izgalmas is lehet: (SR4) Sony RX100M3 is coming now with popup viewfinder and new fast lens! , popup EVF (az mkIhez semmi sem volt, az mkII-hoz már lehetett csatlakoztatni, de horror áron) valamint a "nagy" (kompakhoz képest tényleg, 1") szenzorhoz immár a tele végén is fénerős optika, 28-100mm f/1.8-2.8. Ha ilyen lesz az egyik kérdés a méret ezzel az új objektívvel (az rx100ban az egyik legérdekesebb az volt hogy ez volt az igazán zsebrevágható méret) a másik pedig az ár (mert eddig is jó drága volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

...
.
. Megjegyzem, 10k alá így se fogunk lemenni, ha valaki komolyan gondolja...