Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
Elment a G1 is, két vázam van csak itthon, az E-30 és a G6!

-
TayRol
nagyúr
tegnapi találkáról van valakinek képe, amikor a csöpp d800-ast tapizom?

-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Alakul már

-
scarabaeus
őstag
Kösz az ötleteket, utánuk nézek!
(#42690) pollai: A szerencsekerék síkjától az objektívsapka síkjáig 59 mm
-
|AP|
veterán
Ha már táska/tok téma:
A GM1 tulajok közül meg tudná mondani valaki milyen vastag a váz a kitobival+obisapkával együtt? Kis, övre fűzhető kompakt tokba belemegy? Olyan 6cm-re saccolom, ahhoz meg már nem árt kicsit mélyebb kompakt tok.
-
rbalint88
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
nekem is ilyen betéttel van megoldva, a hátizsákba tökéletesen passzol, ha nincs nagyon megtömve, még egy másfél lityós víz is befér mellé, oldaltáskában is elvan szépen. a kimondottan fotós táskákkal az a bajom, hogy kb egy táblát is hordhatnék magamon, hogy "LOPD EL, ÉRTÉKES!"
-
n.andras74
aktív tag
Én rendeltem a ebayon egy bör oldaltáskát és egy fotós betétet a szetthez...Jól néz ki és tudom máshoz is használni.
A bélést pedig könnyen átrakom akár az utazótáskába is.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Schanyee
üzenetére
hú ez a Retrospective 5 nagyon jól néz ki, de tényleg drága..ha már esztétika+minőség+ár, feldobom ismét ezt a márkát, ha valakinek tetszene, jó kis mirrorless tatyóik vannak, igaz nem túl nagy a választék, de akadnak olcsó darabok is, és kimondottan minőségiek. Nekem union kit van, csak az zavar benne, hogy nem teljesen zárt, minden más szempontból
. absz nem kímélem, naponta megjár sarat, esőt, havat, port, elég letörölni néha, lehetetlen kikoptatni, tönkretenni, most is ugyanolyan, mint amikor kivettem a dobozból 
-
Schanyee
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nem épp olcsó, de én múltkor próbáltam a Pana G3+20-as simán belefért a Mirrorless Mover 5-be, szóval GM1 alá lehet beleférne egy kisebb fix is. Plusz a mágneses tető még tetszett is. Kár hogy nagyon drága márka a Think Tank, pedig elég jók a táskái. Remélem nem reklám, a Fotósarokban néztem, ott volt raktáron, meg a másik nagy vágyam a Retrospective 5, de annak az ára még inkább más világ.
-
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
már én is próbáltam... akkor is ugyanezt hozza ki, ha csak a GM1-et adod meg a kitobival

-
hegyimorc
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nekem már akkor gyanús lenne, amikor meglátnám, hogy "tud magyarul". Örülhetsz, hogy nem húsz éve beszüntetett táskákat dobott

-
scarabaeus
őstag
Van ugye a világ eddig legkisebb tükörnélküli cserélhető objektíves gépe, aztán ezt kihasználná az ember, olyan táskát keres, amibe belemegy a kit és az apró objektívek. Ott van a Lowepro pl., és van is nekik ilyen táskaajánló oldaluk, megadja az ember, melyik váz, mi van hozzá (én a 12-32 kit mellé csak egy "kis objektív"-et raktam pluszba, különösen egybecsavarva együtt tesznek ki egyet).
Aztán a fejlett varázslószoftverprogram kihoz egy ilyen találati listát... Két böhöm hátizsákkal kezd (van még harmadik is), és malaclopók olyan választékával, hogy ellenőriznem kellett, dehát a bal alsó sarokban mutatja is, ahhoz ajánlja ezeket, amiket kértem. OK, elfogadom, hogy a Loweprónak nincs erre az összeállításra ajánlata, nincs, OK, nade akkor írja ki ezt, ne ajánljon teljes hátizsákokat, amelyeknek egy zsebébe elfér az egész cucc (egy elválasztóval mondjuk)...
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Jól van, rádobok még egy huszast cserénél, és abból kijön egy gyári napellenző.

szerk: bocs, nem jön ki...

-
Studi
veterán
GM, GF sorozatra tuti nem kerül, mint ahogy a PM, PL vázakon sem várható. Pana oldalon ott van 3 EVF-es vonal, ez nyilván elég is. Oly oldalon kérdés az P sorozat helye, mert az továbbra is kicsit holt térben mozog, az E-M10 még rontott az amúgy sem túl rózsás piaci helyzetén. én a következőre tuti tennék már EVF-et, mint a GX7-re.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
sztem sincs, kell az, csak kéne már valami rangefinder like, vagy legalább dizájnra gyúró keresős olcsó váz is sztem...én simán elfogadnám a pana g-ket is, de két ismerősöm is inkább kereső nélküli szép cuccot fog vásárolni a közeljövőben, mint keresős átlagos igáslovat, szal tuti lenne piaca egy evf-es gf6 vagy e-pm2-nek..nem kell vf-4 bele, nem kell brutál stabi, csúcs szenzor, vaku stb, csak tudja az alapot, legyen szép, és lehessen kukkolni
nem hinném, hogy mondjuk egy g3, g5-ön egy kis design akkora felárat jelentene -
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Dobj egy privit, megalkudtunk!
Esetleg egy utángyártott napellenzőt is tudok adni a 12/2-höz! 
-
ROBOTER
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Azért annak sok egyéb oka is van:
- nem mindegy, hogy 16, 24 vagy 36 megapixelt kell másodpercenként 11-szer kiolvasni és feldolgozni, kártyára írni, a szenzoron belüli leméretezés pedig csak egész osztószámokkal működik
- az ilyen kamerák felhasználási területein (főleg sport, rendezvény stb.) elég ritkán biztosítható az összes feltétel a bemozdulásmentes és tökéletesen fókuszált képhez, a sok megapixel ritkán lenne kihasználható
- jóval nagyobb számú kép készül az ilyen kamerákkal, a nagyobb képek utólagos feldolgozása és tárolása is feleslegesen növeli a költségeket
-
szerintem állati elkeserítő lenne, ha ennyi lenne a g7 lényege. persze, hogy megkapja az aktuális szenzort, ez nem is kérdés. mondjuk nem hiszem, hogy másban nagyot lép előre, és nem is lesz erős konkurenciája az e-m10-nek, annyira máshogy néz ki a két váz, hogy ez eldönti majd a userek szemében.
de az e-m10 szenzora legalább olyan jó már most, ott a stabi stb., szóval nem biztos, hogy a g7 annyira jó vétel lesz vele szemben. marad a szokásos különbség: stabi versus jobb videó.
-
Studi
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Mi baj azzal, hogy van a kínálatban két DSLR-like vonal?
Szerintem bőven belefér, akinek más kell ott vannak a GX7, OM-D vonalak. Nincs semmi baj amúgy az G5-G6 külsejével, csak nem a most trendi retro vonalon futnak. (jó, az ezüst G5-öm tényleg csúnya volt, de sokkal inkább a szín, és nem a forma miatt) -
TayRol
nagyúr
bővebben? nagyon jó a váz fogása, a kerésője is szuper, az af-et nem próbáltam sokat de gyors, a menü elsőre elég bonyolult, de sok mindent lehet állítani, a zoomolás halál (eletromos, és nagyon sokat késik), de lehet, hogy ha több időt kapnék, megszeretném. a méreténél fogva nem az a zsebrevágom tÍpus, inkább kisebb dslr-nyi. érzetre rendben van. az általa készített képeket nem tudtam számítógépen tanulmányozni, de jónak tűnnek.
-
Lassú Víz
addikt
Jaj ne... A legtöbb képet monitoron nézem, némelyik papírra kerül és évi néhány darabból lesz 30x40-es nyomat. Az egyik ilyen képem 10 Mpixeles E520-szal készült és picit vágva is van. Elég jól mutat.
Viszont a nagyobb felbontással együtt járó dinamika vesztés, zajosodás, objektívek felé támasztott követelmény, tárolási hely, feldolgozási idő növekedés egyáltalán nem hiányzik.
Nem készül ilyen, de érdekelne, hogy a mai 16-os szenzorok technológiájával felépített 10-es vagy 12-es szenzornak milyen képe lenne monitorméretben, meg 30x40-es nyomaton.Valószínűleg a Nikon fejlesztői is teljesen hülyék, hogy az új D4s-be csak 16-os FF szenzort raktak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Semmi sértőt nem állt szándékomban mondani.
Csak pont illet ez a "hát nem" ahhoz, hogy neked 10 ből 8 gép nem tetszik.Magamból kiindulva én ezzel úgy vagyok, hogy amire van lehetőségem, azt használom és élvezem. Persze mindig van jobb, meg mindig van benne rossz tulajdonság.
-
eeXaa
addikt
...valami előrelépés úgyis lessz 1-2 éven belül, ..csak nehéz kivárni, mert mindig csorgatnak valami olyat ami miatt viszket az ember tenyere. ....no meg addig ne haljon be a g3.

-
ROBOTER
addikt
Én megapixelpárti vagyok, de négyharmadra ez a 16 megapixel most elég, amíg nincs technikai áttörés. Az ISO200 így is csak pici zajszűréssel tiszta.
Egyébként 1''-os / 20 megapixeles Sony pixeleivel kb. 36 megapixeles lenne a négyharmad. De nekem az már legkisebb ISO-n sem tetszik.
-
ezisjo
tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Így igaz. De így még kellemetlenebb a helyzet.
-
válasz
schawo
üzenetére
az a fuji x-t1, erről nem nyitok vitát

eeaa: igény kérdése, én bár tájképezek, de sosem volt még 12 mp-esnél jobb felbontású vázam, így a 16-ot is már durva előrelépésnek élném meg.
mft szenzoron amúgy eléggé "sweet spot" ez a 16 mp, nem tudom, hogy mennyi állna jól neki a 20-24, és mennyire véreznének az obik rajta. a kitobik biztosan. -
ezisjo
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"Nem meglepő, 14/2.5-ben is nagy a gyártási szórás, hisz egy kitobi."
Azért szerintem ez így nem teljesen egészséges. A mai ISOxxxxxx minőségbiztosításos rendszerben, csúcsmanagementtel vezérelve, Leica-val összeborulva, Japánban gyártva hadd ne kelljen már válogatni, mint a kendermagban.
Nem egy 15 ezer Forintos Guanghzou tartománybeli kiskinai dzsungelben gyártott nevenincsről van szó. -
eeXaa
addikt
-
-
Tulku
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Megérteném ha egy ilyen-olyan kompaktnak "szentelne" ily kevés figyelmet, de azért itt mégis egy zászlóshajóról van szó, ami mondjuk ki nem is olyan rossz...na mind1.
Arról már nem is beszélek hogy minden pixinfo-s cikk teljesen unalmas, személytelen,sablonos...valószínű tényleg az utolsó ami átlapoztam tőlük.
-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Csodát ne várj. Nekem ez az oly volt a 45 150 előtt. Annyira nagy hűde előrelépés nincs, meg igazából semmit nem érzek a képeken
Ha azonos vázon egyszerre lehetne tesztelni a kettőt, akkor lehet hogy meglátnám a különbséget.Ahol viszont tuti jó hogy van, az az alacsony záridő. Az olyval nekem 1/50 körül megállt a tudomány, míg a panával 1/10 ig mindig megfog mindent, néha kicsit alatta is.
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Itthon 40-ért megkapod használtan, mivel kb. fél éve újan 45k-ért mentek táskával és 8GB-os kártyával. Én is annyiért adtam el, miután a 14-140-est megvettem, de nem volt egy rossz obi.
Miért gondolod, hogy AF gáz lenne? Egy tök kurrens obi, pár éve jelent csak meg.
A 45-150 lehet, hogy kisebb, de úgy emlékszem, hogy képminőségben ez a jobb. -
jjeahh
nagyúr
egy ilyen képminőségben mennyire gáz? CA, élesség adja kb. egy kitobi szintjét? af lassú lenne vele?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
ezért olyan nehéz az üveged.

-
-
rbalint88
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
hát igen, a D800+14-24 az már sportteljesítmény.
Jó volt a program, köszi a mai estét! És kiemelten Lassú Víznek a fuvart!E-M10 bejött, 25-ösök közül PanaLajka kell -de nagyon-, E-M1 etalon, de tényleg. ezek a tapinap és a sörözés együttes tapasztalatai. Plusz rájöttem, hogy a GX1 abszolút értékben is egy ergonómikus, minőségi és nagyon szerethető cucc, amit hülyeség lenne eladni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
az a canon üvegbelenézőket mindent vitt. nameg a 14-24-ed.

-
schawo
titán
Tapinapi tapasztalatok:
[link] -
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Közben elszalajtottam összemérni a pana14es és oly9-18at...pedig volt van mindkettő...

-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Kicsit. Nem biztos hogy megvenném, de bajom sem nagyon van vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- Fotók, videók mobillal
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Valami baja van a tápomnak
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. absz nem kímélem, naponta megjár sarat, esőt, havat, port, elég letörölni néha, lehetetlen kikoptatni, tönkretenni, most is ugyanolyan, mint amikor kivettem a dobozból 

Áhh, az utángyártott napellenző miatt kihagyom ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem bőven belefér, akinek más kell ott vannak a GX7, OM-D vonalak. Nincs semmi baj amúgy az G5-G6 külsejével, csak nem a most trendi retro vonalon futnak. (jó, az ezüst G5-öm tényleg csúnya volt, de sokkal inkább a szín, és nem a forma miatt)