Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Lehet mégsem lesz 12-50. Ez elvileg 12mm F5.6, ahogy nézem sehol sem éles.
Ha még a széleket kenné az oké, de ez túlzás, Pana 14-42 kitobim 14mm-en fényévekkel jobb ennél. Photozone tesztből van, ez vajon JPEG, vagy érintetlen raw? -
arn
félisten
ajj de rasszista vki

-
jjeahh
nagyúr
köszi srácok! -
fattyu
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
derítés segít.
Meg a tudatosan megválasztott szögek amikbe nem 255 felé esik a háttér. Meg az argentin dog. Az rohadt sokat segít...3 kutyám van kettő tök fekete a harmadik már tartalmaz némi ezüstszürkét. Na mióta ő van azóta szinte csak azt fotóztam. szopjon a tök feketével akinek két anyja van.
-
jjeahh
nagyúr
hétvégén rottweiler-t fotózok természetben, ellátnátok valami tanáccsal?
jó sok fekete kutyás képet lőttem már, de idegesít, hogy vagy a kiégett hátteret kell visszahúznom folyton vagy a bebukott kutyát
derítés megoldaná a gondot sztetek? -
.mf
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Jaja

Még pont időben, ma este megyek egy cimbi koncertjére, már a PL3-at készültem vinni.
S így legalább az a 7k shutter count is lement, amit a 3 hét alatt beletettem
Viszont csak gépvázat küldtek, akkut nem, míg én azzal küldtem... nem tudom, hogy ezután kérjem-e azt is, vagy csak rendeljek mégegyet ebayről... -
.mf
veterán
Na újra van E-M5-öm
Küldtek egy másikat helyette, kb. mostanra végeztem a beállítgatásával. Beletelt vagy húsz percbe, hogy rájöjjek, hogy a live-scp-hez előbb az EVF melletti gombot is meg kell nyomni...Na, akkor egy jóárasított A7 kitet kéne most gyorsan szerezni, amíg a hype tart

Ezen gondolkoztam amúgy többször is, kéne egy ff gép Sony szenzorával, de Olympustól (IBIS, jpg-motor, személyre-szabhatóság), Zuiko üvegekkel, leginkább pancake 35 max f2.8 és 50 f2, Fuji-szintű kitobival (28-85 f2.8-4, de 24-80 f2.8-4-gyel is kiegyeznék) és/vagy egy 12-40 minőségű 24-85 f2.8 prozoommal.
Fejetlen bárd kommentje: szerintem szarkazmus. Ti tényleg milc-kommandó vagytok, kicsit túlreagáljátok a dolgot.
-
arn
félisten
hat akinek itt sem tunik fel, hogy az olcso slr egy froccsontott jateknak tunik egy kozepes milc mellett is. technologiailag szinten, mintha lenne kozottuk vagy ot ev.
-
need
addikt
fiuk én nem akarok hergelni senkit..
én azt mondom, örüljön mindenki annak amije van legyen benne sok öröme

süssön a nap és mindenki csináljon kur*va jó képeket..
-
b.vr
őstag
Még egyszer: ez "csak" azért q*rvanagy probléma, mert hypeot lehet rá építeni, a Sony is hivatalosan elismerte (nem úgy mint pl. a Nikon a D600 olajosodását, stb)
Holott közben a RAW-tömörítési probléma (amit a Sony amúgy is csinál a többi gépében) ennél nagyobb jelentőségű csak nem lett így felfújva, pedig nem azért öl bele valaki többezer eurót/dollárt mondjuk a 36 mp-es FF rendszerébe hogy mindez hiába mert a képen meg artifact-ek jelennek meg...
(amelyek a lényegében ugyanezeket a szenzorokat használó D600 ill. D800nál természetesen nincsenek, ott veszteségmentes 14 bites RAW-kal lehet dolgozni) -
-
need
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
ez 1 kurva nagy baklövés.. sajnos nem szabad ekkora nagy szamár hibát véteni..!
a kommentár "fejetlen bárd" a tipikus lám..lám..lám..!
nekem és gondolom ezzel ti is így vagytok unalmas ez 1 kicsit
és úgy látom soha nem lesz vége!
hamarosan nekem is lesz benne részem a haver és a kanyon 550 gépe hogy az a xar kompakt ami nekem van -
b.vr
őstag
Ez elég kellemetlen, és van még vagy 3 probléma, erre írtam a Sony-topicban hogy ha jön év végén egy új váz, a sima A7 mehetne 1000 eur/usd alá (bár inkább a használtpiacra gondoltam ilyen drasztikus áresést, de persze az üzletek is kénytelenek lesznek nyomott áron raktársöprést csinálni)
Mondjuk akkor lehet hogy ehhez az év végét sem kell megvárni és ehhez még új termék sem kell...
(#43073) HollyBoni: és mit csinálsz pl. a RAW-fileokkal (az előbb említett 4 problémából az egyik, szerintem a legfájóbb), amik bőven _veszteséges_ tömörítést alkalmaznak? Főleg hogy amiatt cs*szheted a FF nagy dinamikáját ha pl. pont olyan helyeken a legfeltűnőbb ahol a nagyon világos részek (pl. az ég) találkozik valami sötét területtel, tehát ahol igazán értelme lenne...
-
Studi
veterán
Hmmm... Akkor ez már tény lenne, hogy a Pana is áttért a vázon belüli stabira? Hogy állunk a frissebb vázakkal? A GX7-ben van. A GH4K-ban? A GM1-ben? És az új obik közül raktak valamelyikbe stabit?
szerk: mondjuk igen, a Tamron amúgy sem tudott ár/érték arányban jobbat, mint a meglévő túristazoomok. Inkább a milchez igazított fényerősebb, de olcsóbb alapzoomokkal, telezoomokkal kellene szerintem próbálkozniuk a 3rd party gyártóknak.
-
b.vr
őstag
Tamron withdraws plan to release the 14-150mm MFT lens? "Apparently the reason is that also future Panasonic cameras will have in body stabilization and that’s why a VC (Vibration Compensation Mechanism) in lens stabilized lens was no more necessary."
Mondjuk ez az obi amúgy is okafogyottá vált már. A következő G-t mikor jelentik be? Az ilyenkor tavasszal szokott lenni, nem?
-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Igen, az igényléshez szükséges űrlapom van pecséttel, meg dátummal. Meg talán a kithez tartozó blokkom is meg van. Illetve a rendelésről kapott email is.
Igen, előtte tudakozódom majd mindenképpen. Most még agyalok. Lenyugszom e egy point and shoot xz2 vel, vagy valami olcsó fsötét milc kittel akarom fárasztani magam.
-
|AP|
veterán
Ha valaki még nem futott esetleg bele:
MLaca oldaláról: [link]
-
törölt tag
Oly kedvezmény kérdés:
Ha tavaly vettem PEN kitet, amihez kaptam a kedvezményre feljogosító papírt, de kártyám nincs, akkor elvileg 1 évig jogosulttá váltam a kedvezményre, nem?
Volt erről már valami értekezés, de most nem találtam hirtelen.
-
ROBOTER
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Lényegében az a kísérletsorozat, amivel megállapítanád a pontos alapadatokat (pontos gyújtótávolság, kölönösen az utóbbi 10..15 évben gyártott lebegőtagos objektívek esetében + fősíkok helye), annyi energiát, időt igényel, hogy lényegében magát a gyakorlati viselkedést is kikísérletezheted vele, különösebb számolgatás és elmélet nélkül.
-
"Az a helyzet, hogy ez nem egy egzakt tudomány" de az, csak nem értünk hozzá eléggé!
-
jube7
tag
válasz
SzaZso007
üzenetére
M42 átalakító pl. akkor kellhet, ha az mögé még tennél közgyűrűt vagy harmonika-kihuzatot (utána a fordítógyűrűt), amelyek révén a nagyítást fokozhatod - a tárgytávolság csökkentése árán. Ez szinte szükséges is mondjuk 135mm-es (Pl. Sonnar) obi esetén már, mert ott a Heliosnál jelentősen kisebb nagyítás érhető el ezek nélkül.
-
schawo
titán
válasz
SzaZso007
üzenetére
Az a helyzet, hogy ez nem egy egzakt tudomány. Az biztos, hogy a bázistávolság növelése csökkenti a közelpontot, és ezáltal növeli az elérhető nagyítást. A fordított objektívvel nagyon alacsony közelpont érhető el.
Minél hosszabb a gyútáv, annál kevésbé hatásos a közgyűrű és a megfordítás. Ez a nagy gyútáv ellen szól. Viszont minél nagyobb a gyútáv, annál nagyobb tárgytávolság mellett érhető el ugyanaz a nagyítás. Ez meg a nagy gyútáv mellett szól. Csak nagy gyútávú objektíveknél mindig nagy méretű közgyűrű, vagy fordítás esetén hosszú bázis kell a komolyabb nagyításhoz.
Aztán lehet alkalmazni tényleg extrém tornyokat is, fordítókkal, közgyűrűkkel, step-up gyűrűkkel, és több objektívvel.
-
-
SzaZso007
tag
Kedves URAK!
Előre is elnézést, ha nem jó helyen kérdezem, de bennőtök bízom!

G6-hoz szeretnék fordítógyűrűvel Helios-t (M42) csatlakoztatni, csak a móka kedvéért. Ám nem tudom, hogy olyan gyűrű kell-e aminek az egyik fele közvetlen a vázhoz csatlakozik, a másik oldala pedig az obi szűrőmenetéhez, vagy a meglévő M42-es gyűrű és az obi közé rakjak ilyen csodaságot?
Kérem akinek van tapasztalata, az segítsen!
...Vagy irányítsatok át oda, ahol ehhez kaphatok egy kis segítséget...
-
arn
félisten
Bocs, a fonokom anno mar mondta, hogy en vagyok az internet fekete pakoja.
-
arn
félisten
Ara van mar?
-
FEDman
addikt
Végre egy kép a GM1-ről 15-ös obival.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
a canon magic lantern féle elég gyenge sztem, legalábbis helios-al nekem nem tetszett, a panasonic-okban lévő videók alapján szintén, de a sony-é elvileg jobb ezeknél, szintén videó alapján, és mások véleménye szerint legalábbis, ha karcos obival használod...persze én nem vagyok annyira igényes, hogy ne használjak fel egy portrét mondjuk, ha a szem helyett az orra kerülne a fókusz

néha licitálok pár olcsó nex-re csak peaking miatt is ebay-en, manuálozós másodváznak ideális lenne nekem sztem
múltkor volt egy nex-c3 kevesebb mint 100 fontért, de mire eldöntöttem, hogy kell megvették, és azóta sincs... 
-
Mercutio_
félisten
Plüssmackó meg kiscica, közben meg egyik szőrösebb mint a másik

-
KissP11
csendes tag
Üdv hölgyeim, uraim.
Vásárolnék egy olympus xz-2-es gépet Olympus Mintaboltból, s azt az infót kaptam odaát topikban, hogy kedvezménykártyával 72 ezerből megúszható lenne az akció, s emitt érdemes kérdezősködni.
Szóval aki tud segíteni ezügyben, kérem, írjon rám egyet, mi a menete, mit kérne cserébe és a többi.
Köszönöm előre is

-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Nem tudom hogy kitobi túl éles e, videónál egyszerűen szar képe van. Képprofilnak standard-ot használok, minden levéve amíg lehet, saját tesztek alapján ez a legvisszafogottabb profil. Kitobinál talán picit sok a szaturáció az én ízlésemnek, manuáloknál tökéletes. De lehet ez csak én vagyok, én nagyon utálom az agyonszaturált agyonkontrasztozott képeket. De mindig utómunkázok a videókkal szóval kitobival is ki tudok hozni nekem megfelelő képet.
-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Rohangáltam én is sokat 5D-vel L-es obik társaságában tudom milyen, de én itt most nem a cipelésre gondoltam, hanem konkrétan a használatra. Arra hogy fotózás közben milyen az élet vele. Egy FF DSLR egy több mint 1 kilós obival tökéletes egyensúlyban van, azt egészet egyszerűen erre találták ki. Ugyanez egy NEX vázon már finoman szólva orrnehéz lesz. Amitől nem azt mondom hogy használhatatlan, de azért hosszú távon nem ez az amiről álmodom. Ilyen nehéz obi esetén egy nagyobb váz a többlet súlya ellenére is kényelmesebb lehet, ha mást nem a jobb egyensúlya miatt mindenképp.
És ahogy mondod ennek az obinak a látószöge se a legjobb APS-C-re. Na emiatt is jobb megoldás tud lenni a speed booster.

(Ja és ha már APS-C, Fujira az Ibelux árából egy XF 35/1,4 és egy XF 56/1,2 is is simán kijön és na azok tényleg jó üvegek.)
És hogy ne legyek teljesen off mFT-re meg 0,95 Vogtlender fixek közül válogathatsz tetszőleges látószöggel szintén olcsóbban, mint az Ibelux. És azok a Noktonok is garantáltan nagyon jók, sokkal könnyebbek és még ráadásul gyönyörűek is!

Ettől függetlenül várom én is az első teszteket. Ha mást nem kíváncsiságból, hogy milyen képe lesz.
-
fattyu
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
nemtudom. A cucc mérete tömege nekem sose fájt igazán. lásd túrázgattam én 5dII meg fix sorral a táskámban bicajon.
De elfogadom csak én vagyok így. Ettől még pl egy nex6on el tudnám képzelni ezt jó mókának. Nekem spec a 40 mili a legnagyobb bajom vele. az a 10 amivel 50 fölött van ( apsc szorzóval elmélkedve ) engem bosszant. Tudom mert használtam kitartóan 40 1.8at a nexen és zavart a szűksége. ekv 50el vagyok én igazán boldog.
Mondjuk a speedbooster nem csak egy obira jó az érv valóban.
Studi :
én csak apscben gondolkodom. -
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Kíváncsinak én is kíváncsi vagyok rá, csak túl sok fantáziát nem látok benne. Egyrészt mert ha ennyit szánnék manuálozásra akkor már inkább speed boostert. Az nem csak mert olcsóbban kisebb méretben tudja ugyanezt a zsonglőr mutatványt, de ráadásul azzal nem csak egy obi esetén lehet elsütni poént.

Másrészt meg én nem tudnék most hirtelen olyan mirrorless vázat mondani amin szívesen használnék egy közel 1,2kg súlyú fix obit.
Tegyük fel hogy jó lesz, te mivel használnád ezt szívesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Újszerű Fujifilm XT-5 + XF 16-80mm f/4 R OIS WR garanciális
- Canon M50 Mark II fényképezőgép 5 objektívvel, konvertekekkel, kiegészítőkkel
- DJI Pocket 3 Creator Combo + 2 év DJI garancia
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Nikon ) - Újszerű -
- Manfrotto karbonszálas kameraállvány (MT057C4) + magnézium gömbfej
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Honor X8a / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha még a széleket kenné az oké, de ez túlzás, Pana 14-42 kitobim 14mm-en fényévekkel jobb ennél. Photozone tesztből van, ez vajon JPEG, vagy érintetlen raw?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszi srácok!