Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Nem írtad el, csak akkor mikor azt írtad még nem volt tapasztalatod az E-M10-essel és úgy (akárcsak sokan mások) joggal gondolhattad, hogy Pana került bele.
De pont ezért nem is lehettél nálam gyorsabb, hiszen én már akkor erről beszéltem mikor még meg se kaptad az E-M10-est tesztre.

-
ati3x
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Bezony mondasz valamit.. De.. A 12-32 a "zsebrevágós" verzióhoz kellene.. Lehet hogy igazad van.. MErt ugye ez a 12-40-es méretben kb akkora mint a 12-50... És azt sajnos nagyon nem szeretem cipelni.. A 45/1.8-as meg nagyon szeretem.. Mind méretben, mint minőségben.. Persze néha kicsit "szűk".. Lehet mégiscsak a 12-32, 25/1.8, 45/1.8 lenne az ideális! Nehéz ügy..

-
FEDman
addikt
Távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak veled, de a fórumnak van egy olyan gonosz tulajdonsága, hogy könnyen visszakereshető/visszaolvasható és bizony mikor én már erről beszéltem (02.28.) te akkor még nem ilyen állásponton voltál. Olyannyira nem, hogy pár nappal előtt arn kérdésére még az válaszoltad, hogy valószínű Pana.

Az első EM10 hosszú expod és a tesztet az eredeti megállapításom után írtad.
Szóval nincs vita közöttünk, végül azonos következtetésre jutottunk, de az elsőbbség jelen esetben bizony az enyém volt!

-
ati3x
senior tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Eléggé jó ez az obi..
Viszont Steve Huff teszt eléggé elbizonytalanított.. Ugye terveztem én is egy 25/1.8-at, talán egy 17/1.8-at meg 12-32(hordozni) Szal a 25/1.8 3500 SEK, a 17/1.8 4500. A 12-40/2.8 meg 8900. Azaz a két utóbbi obi árából majdnem kijön a 12-40.. Mondjuk a 12-32 mindenképp kellene a hordozhatóság miatt.. Szal lehet hogy mégiscsak megérné beruházni ebbe a 12-40-be, mint "all in" obi. Azaz akkor a tervezett szettem így néznek ki: 12-32, 12-40/2.8, 45/1.8 (megvan) 12-50(megvan).. -
HollyBoni
veterán
Nem tud valaki valami ilyesmi cuccot ami rámegy GH1-re is?
-
FEDman
addikt
Talán még emlékeztek rá, nemrég megint meglepő megállapítást tettem, miszerint akármennyire is nem logikus, de a GX7/E-M1 Pana szenzora után az E-M10-ben a karaktere alapján mintha megint az E-M5 féle Sony szenzor került volna.
Nos, ma kijött a DXOmark mérés.
-
HollyBoni
veterán
Kár.

-
HollyBoni
veterán
G6-on elektronikus zárral milyen hosszú a max záridő?
-
jube7
tag
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Szerintem itt a szoftveren állatira sok múlik. Ki kell használni azt a tényt, hogy több tucat fotót ki lehet átlagolni csak persze kell egy trükk is, hogy ezzel ne vesszen el a téma, azaz a fényes részeket külön rétegként kezelni vagy valami hasonló, a tök sötét hátteret meg kiátlagolni. Ezzel ugye a zajt frankón le lehet szorítani... Felteszem a jobb progik valami hasonlót csinálnak, olyat kell használni. Aki jártasabb ezen a téren súghatna, hogy melyik ez a szoftver! Hátha egyszer kedvet kapok ezzel játszani...
-
ROBOTER
addikt
-
FEDman
addikt
Ne vegye senki sértésnek, de aki e kettő között érdemi különbséget lát az elég rendesen kimeríti a kóros pixelkukkolás tényállását.

-
schawo
titán
Az AMOLED is egyfajta OLED, természetesen.
Kalibrált monitoromon semmi sem látszik.szerk: Akkor ezek szerint nem a kijelző a hibás, hanem az elektronika. Valamiért pont azt a foltot nem szereti. Nyilván van egy két szintnyi színeltérés abban a foltban, de azt nem jól jeleníti meg a telefon. Sávosodás-szerű a jelenség.
-
eeXaa
addikt
válasz
schawo
üzenetére
...és csak ott ezt a tartományt nem adná vissza?

...amúgy biztos nem, mert ha az eredeti képre ránagyítok, akkor a folt nagyítódik, és ha mozgatom akkor máshova kerül, tehát a képen van.....de akkor passz, biztos csak az én rendszeremben van a hiba, ha senkinek sincs ezzel problémája...

-
HollyBoni
veterán
Tesztelgetem még a dolgokat, meglátjuk mi milyen csíkot húz és mit csinál stackelésnél. Viszont a GH1 szörnyű hosszú expóban, szóval minden egyes másodperc + zaj, és ez még csak ISO 100-on volt.
Én is erre gondoltam hogy növekvő darabszámban rakja össze, de vajon milyen progival? Ez a fő kérdés.

Még kérdés, ha sima csillagos timelapse-et csinálok, ott lehet kihagyni időt az expók között? Volt olyan videó amiben azt mondták max 2 másodperc, volt olyan ahol azt mondták 15-60 vagy több másodperc is mehet.
-
arn
félisten
szerintem praktikusabb lenne, ha csak a szenzort csinalnak, az oly/pana meg beepitene
mert amiket eddig produlkaltak, az ipari hulladek szintu dolog. -
eeXaa
addikt
...más: tegnap telefonon néztem bele az itt linkelt steve huff-os gx7 tesztbe... ami telón feltünt, de monitoron nem igazán észrevehető, hogy a magas iso-s kivágásoknál a gx7 szenzora foltosodik... erre van valami magyarázat?
-
törölt tag
Bréking:
Fórumon belülre egész jó áron van egy 2 hónapos eladó G6 + 45-150 kombóm.(fekete) 150e.
-
eeXaa
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
...egyedül az ár vágná el nállam... meg esetleg az akku, ha az is hasonló lenne mint apsc-n... de tájképezni, nekem tökéletesen megfelene.. .ha be tudnák lőni mondjuk egy 6-700 dodós nyitóárra, szerintem lenne piaca... ja, és fel lehetne tekerni rá egy csomó kiváló mikrós obit...
(#43439) ROBOTER : ..nyitó árról van valami infó esetleg? .de gondolom m43-as lessz belőle...
-
FEDman
addikt
Szerintem jelenleg 10-ből 9 ember azt mondja, hogy jó lenne egy Sigma Foveon mFT váz, többek között én is megnéznék egy ilyet. Aztán megint egy másik kérdés, ha meg is lépnék és most a Sigma letenne egy ilyen mFT vázat akkor mi lenne..
Az eddigiek alapján elképzelek egy buta féltégla Sigmát, a többi mFT vázhoz képest szenvedősen lassú AF-fel és működéssel, iso800-tól vérző szenzorral, stabi nélkül. Mindezt mondjuk bőven az E-P5 nyitóára felett. Így már szerintem az előbb említett arány gyorsan a visszájára fordulna és 10-ből jó ha 1 ember maradna aki ezt ténylegesen meg is venné.
-
Mercutio_
félisten
És te egy picit se felejtetted el, hogy annak a hsz-nek és az előzményének ez csak egy - és nem is a leglényegesebb - részlete volt ?

Egyébként meg, szó nem volt róla, hogy a samu nekem mennyire vagy mennyire nem felelne meg mint rendszer (inkább nem, de gondolom, ha olyan kutya jó lenne te is már írtad volna, hogy "igen, amint lesz rá időm beszerzek egy Samu vázat és hozzá 1(-2-3) olyan obit, ami nekem megfelel") csupán egy konkrét obira vonatkozóan először megjegyeztem, hogy a tesója számomra nagy és nehéz, ezért ha Samum lenne se hozna lázba, mert orrnehéz lenne tőle a váz, amit nem szeretek. PONT
Az, hogy te ebbe mit látsz bele, és mit gondolsz tovább a te döntésed, de ne adjunk már a számba olyat vagy olyan szövegkörnyezetben, ami nem oda való

-
eeXaa
addikt
...a 43rumors posztolta, hogy valaki peticiót inditott a sigmának hogy csináljanak foveon szenzoros m43-as vázat... remélem lessz belőle valami...
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
jó, szóval akkor komolyan gondolod ezt. őszintén? nem érdekel, hogy mit gondol az a józsi, aki a 300e ft-os obit felrakja a 300e ft-os vázra, és aztán nem tud vele mit kezdeni. de itt most nem is róla, hanem rólad volt szó, te hoztad fel azt az egészen elcsavart érvet, miszerint azért nem játszik ez az obi, mert a samsung jpg motorja ilyen meg olyan. nos, lásd be kérlek, hogy ez így marhaság. avagy csak ez tart vissza attól az obitól téged vagy mást innen? vagy kinek a nevében próbálsz érvelni éppen az obi ellen, ha nem magadról van szó? (és miért tennél ilyet?) mindenki inkább magából induljon ki szerintem, arról tud hitelesen nyilatkozni...
"a samsung 16-50/2-2,8 nem jó obi, mert a vázak jpg motorja nem hatékony"
-
-
jjeahh
nagyúr
többször volt már, hogy tracking szerint 3 nap alatt itt volt, aztán 3-4 napig ült a postán, és ilyeneket írt a track&trace, hogy kiszállítva...sikertelen kézbesítés...osztályozás...kiszállítva...sikertelen kézbesítés...osztályozás...
aztán lassan mindig megjön a csomag végül, csak idiótulnak itt vagy nem tom 
-
Rendeltem egy tatyót, tegnap kellett volna megkapjam, erre olvasom ma: tegnap kiszállítva, vevő nincs otthon, értesítve. No ebből a fele nem igaz. Ez valami új, hogy a futár élből lespórolja a kiszállítást/értesítést?
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
+1
Samut sokan sokfelé azért vesznek, mert nagy márka (nemröhög; pl oroszoknál akkora hype lengi körül mint az almás márkát - számomra vicc... őőő fura). Pénze van, de hogy tökölni nem fog hogy képenként rawból csikarjon ki olyan képet amivel elégedett, az tuti.
Vagy simán ha veszi a fáradtságot 1-1 tesz -
Mercutio_
félisten
Szerinted átlagjózsi stájerfalván mit gondol majd amikor felcsavarja a méregdrága 2-2.8-as zoomját, de hála a váz szar jpg motorjának mindaz a plusz amit az obi nyújtana a sok spéci lencsetag lekerekitett lamellák és egyéb szép bokeh és jó mikrokontraszt generáló hatás által sehol nem tükröződik majd a vazbol kipotyogo képen? (nem ő sem fog raw-ot buzulni azért hívják átlagnak
) -
.mf
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
14-es 20s-on már eleve húz csíkot, ha belenagyítasz... ahhoz 500 / (2×14) ~= 17.5 lenne a max (szélén már akkor is csíkot húz), azaz gépen 15 vagy 10s-os expo kéne.
Gondolom a hosszú-expós zajszűrés már eleve ki van kapcsolva, hogy ne legyen rés a képek között. Ha betonstabilan állványon van, és távkioldod, akkor előny, mert már eleve a csíkokat fűzöd össze hosszabb csíkokká.
Az nem effekt, hanem a stackeket növekvő darabszámban rakja össze time-lapsenek, minden következő képkockán egyre több képből áll a stack. Valami automatizmus biztos van rá, mert így leírva-belegondolva irdatlansok lenne egyenként a stackeket megcsinálni és mozgóképpé összerakni...
Tfh. egyszerűség kedvéért 10 s, és 10 fps, azaz 100 képkocka a mozgókép. Tfh az első képkocka 1 kép, a 2. már 2 stackelve, a 3. 3, ... a 100. 100 db stackelt kép. Türelmes ember vagyok, de sztem 10-nél tovább nem csinálnám
-
HollyBoni
veterán
Nem tudom, most így állítottam be.
30 felett már meghúzza a csillagokat 14mm-en, bár nem tudom ez utólag összerakásnál hátrány vagy előny. Amúgy az nem fényszennyezés, hanem egy lámpa.
Még napellenzővel is sajnos ilyen lett.Képed jó, facebook tömörítés sz*r.

Kérdés: [link] 3 perc 53-nál ezt az effektet hogy, mivel csinálják? Sok videót láttam már amiben volt, esetleg ha van valami neve az is jöhet hogy nézhessek tutorialokat.
-
.mf
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
50×20 mp? Miért nem hosszabbak?
Kár azért a fényszennyezésért a jobb alsó részen. Bár még mindig jobb, mint ami pár napja volt: felmentem kora hajnalban a hegyre, erre olyan ködös-párás idő volt, amitől egy narancsos köd volt a város körül. A Citadellától kb. egy terasszal lejjebb lőttem a halszemmel egyenesen felfelé egy képet, középen kék kör, körbe narancssárga..... pfejj
Ma már végre jobb idő volt... [link] -
madgie
titán
válasz
HollyBoni
üzenetére
GH1, ugye?

Amúgy jó lesz ez, kicsit csalni szoktam, hogy ütősebb legyen az égbolt (kicsi kék lumi mínusz, kicsi szelektív clarity az égre, ilyesmik)
#43419: ez ilyen sport, nézed az eget, bambulsz órákig, mozogsz, nehogy szétfagyj... imádom, a francé' nem csinálok egy ideje sztártrélszt?

(Parci tudja a választ: majd ha meglesz az E-M10, pár hétig megint előjön a kütyübuzi énem)
-
HollyBoni
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Tényleg nagyon jó a comet mode, maga a progi is zsír. Egyszerű, gyors, és tetszik hogy real timeban mutatja ahogy összefűzi a képeket.
Első startrail próbálkozás, 50x20mp
-
nord_
veterán
válasz
madgie
üzenetére
A nem kommersz dolgok mennek jól a vaterán: antikvár könyveket vettem ott, illetve legutóbb vonóhorgot (asszem, nekünk pont egyforma autónk van.
).
Fotóscuccok: hardverapró, pixinfó és index (nálam ez volt a sorrend), Apple-eszközök: kizárólag beszeljukmac. Ott nem csak gyorsan megy el, hanem nem akarnak muzeális érintőképernyős sz.rokat pofátlan áron beszámíttatni.
-
.mf
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Az ezüst obikat én sem szívlelem túlzottan, de OMD vázból jobban tetszik az ezüst. Igaz az EM10-ben a fekete is jól néz ki. Az EM5-nél a fekete verzió a bőrhatású helyett nagyon indusztriál recézésű műanyag-borítást kapott, kicsit nekem ütötte a váz retró hangulatú formáját.
Mindenesetre grat, szép kombó a 25-össel
Mazsi: asszép
Még szerencse a becsületes vevő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K + objektívek
- Samsung NX5 MILC váz objektívvel szettben vagy külön eladó
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem rá lehet hekkelni valahogy, nagyon sokszor jól jönne.

aztán lassan mindig megjön a csomag végül, csak idiótulnak itt vagy nem tom
Na meg a telihold sem volt előnyös.

Még szerencse a becsületes vevő.