- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
Kíváncsi vagyok ebből elér-e valami itthonra is:
-
arn
félisten
tegnap vegigkapogattam par erdekes vazat:
em10: nagyon franko kis masina, ami feltunt az em5hoz kepest: nekem kevesbe jon be a fogasa, a kozepso ujjam vhogy fura helyre esik, es jok az uj gombok, viszont nehezebb oket elerni, tul kintre raktak. a felhasznalt anyagok "kopogosabbnak", minosegerzetre nemileg gyengebbnek tunnek. ugyanezt ereztem az em1nel is, csak ott felfele - kezbeveve erezni vmit a kategoriakbol. a stabot kicsit probalgattam, en nem vettem eszre kozottuk lenyegi elterest, lehet az ot tengelyesnel nagyobb a talalati arany, vagy hasonlok, de praktikusan veve minimalis elteres lehet kozottuk. nagyon megeri az arat.
gm1: hat ilyenem lesz, ha olcsobban merik. ennyiert nem kellene, de amugy tenyleg jol kitalalt kis gyosz - a skalak mozgasa lassu, de ettol eltekintve baromi jol osszerakott, gyors kis masina. a pinpointnal jo a zoom funkcio. fogasa termeszetesen nem sok van, de konnyu az egesz, vetek lenne raaggatni nagyobb obikat, mint a pancakeek. az idealis kompakt.
a 12-32 osszecsukhatosaga nemtom mennyire valik idegesitove, mert a 9-18nal megfogadtam, hogy nekem meg egyszer nem kell ilyen, de nincs mas alternativa.
xt1: igazi rombolo, szuper anyagokkal, ezt is orom kezbevenni. a fogasa nem annyira jon be, mint pl az em1e (amit szvsz nagyon eltalaltak). az evf fenomenalis, nagy, remek a felbontasa, es tenyleg nem ertem, hogy miert nem jutott eszebe masnak, hogy portre modban elforgassa az infokat. viszont sebessegben en meg mindig nem erzem, hogy ez lenne a vilagbajnok. minden generacional eljatszottak mar ezt - a kijelzo mozgatasnal erezhetoen lagzik, nem reagal olyan gyorsan, mint pl az em5nel, es a mediamarktos korulmenyek kozott a fokusz is lassabb, mint az mft masinake. nagyon gondolkodtam rajta, de igy kezbol lehet az em1et valasztanam (ami viszont ennyiert nem kellene).
-
.mf
veterán
Páran a talin meg külön is kérdeztétek, úgyhogy akit érdekel egy kis virtuális világjárás, és megnézné a képes útibeszámolóm: [link]
Cuccos:
- E-M5
- nappal nagyrészt Pana 14-140 f3.5-5.6, motorral 12-32, eleinte pár 12-50-nel;
- esti képek PanaLajka 25, motorral Pana 20-as;
- valamint néhány a Samyang halszemmel.
Döntően kézből, pár képnél állvány -- vagy a kicsi hama Traveller Compact játékállvány, vagy pedig egy Weifeng 6615.
2-3 képnél lapszűrő, 3-nál pedig 760 nm-es IR-szűrő.
Szinte mindegyik SooC, néhány max. croppolva, illetve panorámába összefűzve. -
Hát gyerekek tegnap reggel munkába menet észrevettem egy réten hogy pár fotós baromira nekifekszik valaminek. Hazafelé megnéztem. Úgy vártam a másnap reggelt mint egy gyerek! A rét telis-tele volt szőrös lila vad tulipánnal!!
-
.mf
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43139 üzenetére
PM1 + 40-150: szerintem azért több 60-nál (vagy meghirdetheted 65-ön is, ha azt akarod, hogy nagyon gyorsan elkeljen).
Az obi 40-45 körül megy (50-ért hirdetik, én pár hónapja 40-ért adtam, de szerintem kicsit többért is még elment volna, ha az utazás miatt nem sietek az eladással).
A váz pedig sztem 25-35 körül lehet valahol, bár utóbbi időben nem láttam PM1-et hirdetve. Bolti új garis PL3 + kitobi 80k, ebből érdemes kiindulni.- sokáig bírta a 17-es is, pedig az tetszett...
- mi történt a 17-essel?
- hát meghirdetted.Parci "[NEX] peáking"
hehe
Fattyú? Még a NEXszel manuálozás is stimmel
Rumos: "inkább obi- mint vázteszt (összehasonlítás), de a Fuji 18-55 erősen elveri az mZuiko 12-50-t. persze ez nem lehet nagyon meglepő."
De most tényleg, nem mondod?
A 12-50 hirhedten rossz. Vagy legalábbis nem rossz, vannak nála rosszabb kitobik is, de nem hozza azt a képminőséget, amit nála kisebb méretű m4/3 obik is. A Fuji 18-55 f2.8-4 pedig köztudottan egy bitangjó obi.
Ha már E-M1-et hasonlítanak, akkor azt illett volna a saját kitobijával, a 12-40-essel. S akkor már más lenne a helyzet. Azt írja, hogy közel azonos árban ez a két párosítás van (X-T1 + 18-55, E-M1 + 12-50), de szvsz ha már valaki E-M1-et vesz, akkor már a 12-50 helyett a 12-40-es kitet választaná. A Fuji 18-55 is egy pro grade obi, csak nem írják rá. -
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43183 üzenetére
5n tud
-
Mr.Csizmás
titán
nex nem tud tapicskás belenagyítóst?
csábít a nagyobb szenzorméret....
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #43178 üzenetére
oké, én is e-p1-en, viszont ez a folyamat, hogy: belenagyítok, fókuszálok, kilépek, újra leellenőrzöm a képkivágást csigát fotózni is túl lassú
a manuálozást meg egyrészt imádom több okból is, másrészt natív obiban sosem lesz pénzem pl. f1.2-es üvegre, manuálban viszont igen...a 60d-n viszont ez a feature nekem nagyon tetszett, fullosan belenagyít, és közben látom a hisztogrammot, beállításokat is, sőt ki sem kell lépnem a nagyításból, ha állítani akarok valamit..ezzel a módszerrel már tudtam éles képet lőni akár szembe jövő, mozgó emberről is simán
-
n.andras74
aktív tag
Én is belenagyitok a MFbe mindig a GX1en...nagyon szeretem sőt gondolkodom egy jó MF üvegen is minr alapobi. Pl.Zeiss
Màr ugy se kapkodok:-) -
-
rbalint88
addikt
válasz
jjeahh #43166 üzenetére
920k dot kijelző, jó obik és akkor is bele kell nagyítani. és az a gond, hogy tényleg pontatlan. kb az összes képem, amit a peaking alapján csináltam, frontfókuszos lett. a m4/3 gépek belenagyítós élességállítása gyorsabb és pontosabb is. plusz ugye az összes adaptert meg kell venni újra (és lutri, hogy pontosak lesznek-e) az is sok idő és sok pénz. szerintem mindent egybevetve a legolcsóbb, de jó megoldás első körben neked egy Pana G3 lenne. az alap nexeknél többet tud mindenben, árban meg kb egykutya.
-
rumos14
nagyúr
inkább obi- mint vázteszt (összehasonlítás), de a Fuji 18-55 erősen elveri az mZuiko 12-50-t. persze ez nem lehet nagyon meglepő. és a jpeg is valahogy szebb a Fuji-nál, érdemes az eget és a sötétebb épületrészeket nézni [link]
-
rumos14
nagyúr
állóképre kb. egyáltalán nem használható precízen, vagy inkább úgy mondom, nem ad sokat hozzá a keresőben/kijelzőn látottakhoz. pontos fókuszhoz bizony bele kell nagyítani, nincs mese.
videónál segít, de ott is inkább a kis mélységélességű helyzeteknél (obi fényereje, téma közelsége alapján). egy kitobival semmi értelme, ott elszíneződik kb. minden. -
Lassú Víz
addikt
Érdeklődik valaki a GH4 iránt? Angliában ajándék markolatot adnak mellé. Az ára alapján nem azt a videós csodát, de markolatot.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FEDman #43156 üzenetére
a ML magic zoomja tetszik nekem nagyon, az kb. olyan mint itt a pana belenagyítós ficsőrje 4:15-nél, csak nem kell folyton belenagyítani meg kilépni, az élőkép közepén a belenagyított kép kicsiben, és közben hisztogrammot meg minden infót is mutat amit kiteszel...ilyen a g3, g5-ben nincs gyárilag?
-
FEDman
addikt
válasz
jjeahh #43154 üzenetére
A legnagyobb baj a peakinggel, hogy szélesebb tartományban jelez be, mint a valós mélységélesség. Ennek megfelelően ha élőképen feltolod a kontrasztot, az élességet akkor lehet jobban fogod látni a peakinget, de ez előbb vázolt jelenség is még fokozottabban fog jelentkezni, még több olyan területet fog bejelezni ami amúgy nincs is már élességben.
-
jjeahh
nagyúr
a magic lantern peakingje számomra tényleg használhatatlan, mivel szökdösnek a hangyák oda-vissza, és azt is kijelöli ami full homály, ha portrézol vele a fülekre még jut hangya, a szemeket, orrot már nem igazán "látja", de videók alapján a nex-nek nincsenek ilyen betegségei...bár elvileg ha raw-ban fotózol, és felhúzod a jpeg kontrasztját, a kijelzőn a kontrasztos képet mutatja, és mivel a peaking kontraszt alapon műkszik érzékenyebbé válik, de ezt nem volt alkalmam kipróbálni, majd következő alkalommal
amúgy p1-el is rájöttem, hogy icipicit könnyebb manuálozni, ha a jpeg élességét, kontrasztot, színeked max-ra tolom, és raw-ban lődözök, mivel a belenagyított élőképen élesebb, kontrasztosabb képet mutat
-
válasz
Mr.Csizmás #43146 üzenetére
próbáld ki azért azt a peákingot, most már szinte mindenhol azt olvasom, hogy csak elméletben jó
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43148 üzenetére
nemrég láttam egy újszerű c3-at 100 fontért ebay-en, megvették előlem, és azóta motoszkál a fejemben
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43146 üzenetére
ma minden cica nex-et akar
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #43143 üzenetére
Lehet hogy amennyiért én adom általában a kacatokat az túl olcsó , de szerintem:
Nem ér többet mint egy pl1, gf2 váz. Azok pedig erősen 20-25 körül szórnak. Tavaly nyáron azt hiszem kerek 30 ért adtam el 34 hó oly magyar garanciával.
szerk: 60 ért ment el a dobozos 14-42 kit.Obi:
Lehet hogy van esélyed 45-50 körül is kifogni rá embert, de én abból indulok ki hogy szettben volt 45 ért még tavaly, illetve most 55 körül vannak a 45-150 obik, amik kisebbek, stabisak.
-
törölt tag
válasz
n.andras74 #43141 üzenetére
bezzeg a G6 akksija 500-1000 kép között bír általában.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #43139 üzenetére
Szerintem 60 a reális ára. De az alku miatt kicsivel fölé áraznám. 65 körülre.
-
Mr.Csizmás
titán
pubik!
mennyiért menne el egy 2-3k expos, nemgaris (USA import) EPM1+40-150?
-
FEDman
addikt
válasz
Lassú Víz #43131 üzenetére
Megnéztem a V3 váz alját és a markolatot. Nem akarom elkiabálni, de én kizártnak tartom, hogy marcsával cserélhető maradjon az akksi. Azaz akksi cserénél mindig le kell majd tekerni a markolatot, ami azért elég nagy macera. Különösen egy olyan gépnél ami egy töltéssel 310 képet bír csak.
-
válasz
Lassú Víz #43131 üzenetére
a vf2 pont a legszarabb volt ebben a kérdésben, rendes lockolási lehetőség sem volt. azt én sem szerettem igazán, de csak ezért, maga a koncepci jó, nekem. szóval jah, a lényeg, hogy van választék.
nekem az tetszik a modulárisban, hogy egy kellően pankeák obival lehetőséged van szinte kompaktot varázsolni ugyanabból a gépből. aki fixen hátizsákban hordja a cuccot, annak ez fölösleges, de síelésnél például jól tud jönni a kabátom mellényzsebe, oda meg az e-m1 nem férne be szakadás vagy bordatörés nélkül
-
Lassú Víz
addikt
Ez a szép ebben a piacgazdaságban. Ha az kell legózhatsz, ha az kell megveszed egyben. A VF2-s tapasztalataim után bajlódjon az állandó szerelgetéssel aki akar, nekem kell a beépített. Ami a V3-at illeti a markolat is mindig fent lenne, de akkor meg jobb ha össze van építve. Apropó, a markolat bekavar az akkucserénél, vagy megoldották, hogy ne kelljen leszerelni?
Egyébként ezt (is) imádom az E-M1-ben. Kijön egy új váz és nem vágyom rá, mert olyanom van ami tökéletesen megfelel az elvárásaimnak.
-
jjeahh
nagyúr
á, én nem vagyok olyan, egy fényerős fix-el, és egy zummal is elvagyok egy életre, a manuálokat meg nem számítom, azok bagóért vannak, csak nincs olyan olcsó váz jelenleg, ami gyors is, nagy szenzoros is, tud valamilyen normális mf segédet is, így elszórakoztam a gondolattal, milyen lenne, egy 100 font-os nex ebayről perverzkedni, és mellé egy 100-150 font-os j1 kitobival hétvégi kutyakattogásra pl..a 60d gyorsasága mondjuk nekem elegendőnek bizonyult, de az nem az enyém.. (és nem is kéne
) illetve még mindig foglalkoztat egy pana g gondolata is, de azt ki kéne próbálni, és nincs ahol...ha a keresőjével belenagyítás nélkül is lehet fókuszálni peaking-hatékonysággal, és az af is tetszene, akkor egy vázzal megúsznám az egész ceremóniát...régóta tervezek újítani, de sehogyse tudok dönteni
és közben az árak egyre süllyednek
-
válasz
Mercutio_ #43122 üzenetére
igen, az e-m10 sokkal arányosabb ilyen szempontból. ezzel együtt nekem működik a moduláris verzió, a nikon keresője meg egész ügyesen rajzoltnak tűnik. nem derült ki számomra, hogy mekkora képet vetít, de felbontásra azért vf-4/e-m1 kereső, nem e-m10. vaku a nikon v3-on is van.
-
-
FEDman
addikt
De ha már 1", itt van neked egy kis nézegetnivaló.
Marha jó kis gép lett az RX10, de a p zoomot úgy néz ki tényleg eléggé elkefélték rajta. Találsz itt erről egy elég jó kis videót. Nem elég, hogy lassú és még késik is, de mi a fenének kellett ezt így áttételezni? Hát hányszor kell így megtekerni mire az ember a végére ér?
Ez teljesen értelmetlen a számomra, vehették volna ezt sokkal "idegesebbre" is. Főleg hogy ha videóhoz kell a finom zoom, ahhoz még így is ott lenne a zoom kar. -
FEDman
addikt
válasz
jjeahh #43115 üzenetére
Az E-P1-nél jobb követő AF-e van egy belépő DSLR-nek, de ha mondjuk gyorsan mozgó kutyát akarsz követő AF-fel lekövetni akkor szerintem ilyen szempontból egy kutya a kettő. Értem ezalatt, hogy erre szerintem a belépő tükrös (főleg olcsó obival) is bőven kevés, akkor meg minek.
-
jjeahh
nagyúr
csak kíványcsiságból: egy első generációs j1 jobb választás lehet mozgó, szaladó témára másodváznak, mint egy belépő használt dslr?
-
arn
félisten
Hulye nikon... Kinlodik itt ezzel a rendszerrel, apsc, meg ff vazat csinaljatok mar vegre.
-
b.vr
őstag
Nikon 1 V3 camera doing 20 fps burst
Milyen ciripelő hangja van
PS: és lesz hozzá VR 70-300mm f/4.5-5.6 ahogy előzetesen írták. Valamint külső EVF.
-
HollyBoni
veterán
Upsz. Mondjuk gondolkoztam mennyire kéne stabi, azért videónál nagyon jól jönne, szóval lehet mégis kilőve a 12-50. Kéne valami budget, stabis 12-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest