Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Na ilyenekről írhatsz...ez mán x100-al készült?
Egyébként gyerekzsúr után "címeztem", kissé kiengedtem, hogy elmentek a kölkök oszt lecsúszott egy kis HP...

Parci: tény és való, hogy a panák AF-je VB, de a fujit azért nem tekintem rossznak...legalább is nekem nem volt életlen fotóm vele (csak ha arra a nyomorult ovf-re állítottam...a minek?)
-
scarabaeus
őstag
válasz
madgie
üzenetére
"vázként volt hirdetve, de mégis, milyen objektívee gondoltál? A válasz kicsit hatrozatlan volt: háát, ami a dobozon van"
Hehe, ehhez képest az ötlettől kézhez kapásig kb. 24 óra alatt lebonyolított akciónk végén nem is szóltam, hogy miért nincs egy GF1 rácsavarva a 20-as végére

-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ha még egy negatívumot írsz róla lemegyek a fiúkkal Várdára oszt elrendezünk (barátaim 110 és120 közötti szekrénytestű egyének)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bakker egy hónapig építgetem itten az x100 ázsióját, néked sikerül két poszttal lerombolni

Írd már meg mit írtam a csomag oldalára...megfontolandó...
-
-
madgie
titán
No, itt figyel az X100 az asztalon. Első benyomás: tényleg retro, aranyos. Bűrtok, szép fekete doboz, igényes a körítés. Maga a működés eddig Olympus-os inkább, mint Panás, többet tököl, nem látom ezen sem az LCD-n, mi éles (Panán "bezizikesedik" az éles terület, most párhuzamosan nézem a G3-mal), a hátsó szerencsekerék hasonló borzalom, mint a PL2-nél.
Remélem fotózni is lesz időm vele

-
Tulku
veterán
Ha ez segít elmém megértésében, elhatároztam, ha pénzem lesz, veszek a Gh mellé egy x100-at fenyképezőnek.
Az x100 semmilyen videót nem tud...amit csinál az nem videó... mozgó kacat...ezt közöltem mazsival is, de neki nem arra kell.
Egyre jobban érzem hogy az egy gépes álomkütyü (videó+fotó) még várat magára, illetve ha előkerül lehidalok az árától, így vállalnom kell a "két gép két eset" ügyet...és itt egy cserélhető obis baromi jó videót csináló mft és a fuji pill a nyerő...de pill kettőre nincs pénz...ennyi... -
Hmmm, ezeket az obiárakat elfigyelve, érdemesebb vétel. Tulku, rajtad nem tudok elmenni, életed legjobb gépe, aztán sokat nem használtad. Tudom, vidió nyista. Bár mostanában én is gyakrabban filmezek, bár én 1-2 perces szösszeneteket, mint pl. tegnap, a gyerek (1.5éves) az asztalon táncol valami busongós népzenére... Azért ilyesmire felteszem jó az X100 is.
-
Gondwana
addikt
Asszony megoldotta: megélhetési fényképészhez ment férjhez. Akartam már neki gépet venni, őt nem vonzza a fényképzelgés. Aztán meg van ugye a modellvasút és a női mell, amiket gyerekeknek találtak ki, mégis felnőttek játszanak vele. Nos, a GF1-et se kizárólag a fiam használná, de ha egyszer annyiért mennek a GF1-ek, mint az a watzak, amit két rajzfilm között próbálnak rátukmálni (mondogatja, hogy olyant akar), akkor még szép, hogy inkább rendszert építünk! (Mint a LEGO alapgondolata...)
-
Gondwana
addikt
Kisgondwana (3.5) egyre gyakrabban venné (veszi, de van azért, hogy nem hagyom) el tőlem a GH1-et, neki készülök jövőre a 4. szülinapjára egy alap GF1-szetet összevadászni (még nincs bokehmániája szerencsére, meg hát mit árt, ha nem hellokitty meg thomas-brandinges játékfényképzelőgépet kap kb. ugyanannyiért, ráadásul még képstabis is)
Szerk.: tudom, hogy nóómáális, de hát ezen a pici piacon valahogy fenn kell tartani a cash-flowt.
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Zsírkaraj!

No, nem akartam bedobni a közösbe, de még a gf1-gyel egy rövid sztori: ugyi szép gf1 vázként hirdettem a cuccot, megegyeztünk, gls, utánvét, blabla. Megy a cucc, másnap csörög a távrecsegő, hogy bászki, ebben nincs objektív. Mondom, hát, vázként volt hirdetve, de mégis, milyen objektívee gondoltál? A válasz kicsit hatrozatlan volt: háát, ami a dobozon van. A gf1 a 20/1.7 kitben lett véve... értitek, 45 ezerért olyan kit, mi?
-
Tulku
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
Gondwana barát...hiszel nékem kissé? Ne vegyél te semennyiért 14-42-t...ha nem akarsz kiábrándulni az emeftéből...
14-45...egy más világ képileg, pengeéles, mindenben jobb...nem vagy te rászorulva erre
Gorgo: én 180-ért adtam mazsinak (elhatároztam hogy nem gondolkodok többé neve leírásakor...tkp elég volt) eredeti bőrtokkal, tokkal, vonóval, jótállással...szerintem ez korrekt ár érte...életem legjobb fényképezőgépe (nem írom hogy volt...mert most a 4. GH1-et nyúzom...)
Opipo: Hát roboter...oszt minisztériumi alkalmazott...akkor gépember...vagy nem?
(ki tudja...lehet valami debreceni miniszter...
) -
Freddy76
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Feleségem keresztneve Jana, egyszer a kéményseprés időpontjáról úgy kapott értesítést hogy "... Joda Úr" részére. Majd amikor jött a kéményseprő, mondta, hogy nem annyira Úr (ez mondjuk látszik rajta
), és nem annyira Joda, hanem Jana. Mire a kéményseprő megkérdezte, hogy elkérheti-e az értesítőt, mert kitenné a cégnél a faliujságra. A slusszpoén az volt, amikor a végén elköszöntek:
"Viszontlátásra. Az Erő legyen Önnel, Asszonyom."Én két napig dőltem a röhögéstől, a legváratlanabb helyeken, ahol eszembe jutott, röhögésben törtem ki.
-
t72killer
titán
Az új cuccok mindenütt drágák, Nikon v2 kit=270eHUF
- ami ciki, az a meredek árzuhanás, ha kijön valami új. -
GH2 obival újonnan ennyiért.... vaaaze. Idióta, idióta, idióta Panasonic. Ennyire kö**ög árpolitikát még nem láttam, az új cuccok meg elmebeteg drágák. Ezzel súlyosan maguk alatt vágják a fát, mert ilyen értékvesztés mellett kelet Európában nem adnak el sokmindent az tuti, csak áthajtják a vevőket a konkurenciához. És nyugaton sem biztos hogy kolbászból van a kerítés.
Mostanság mennyiért lehet Fuji X100-at kapni? Lehet, kiszórom én is a táskát, oszt jónapot! (persze csak vicc)
-
b.vr
őstag
"b.vr: Van egy tippem...ne a sima vázat vedd meg
"Köszi, én is erre gondoltam

Amúgy egy amazon.de-ben még benne lennék, de azért az USA nekem kicsit "messze" van (könyveket sokszor rendeltem már onnan, de fényképezőt azért asszem nem fogok)
Amúgy egy kérdés, amazon.com-os rendeléshez: a vám hány százalék lenne?
(a németnél ha jól tudom, eu-n belül nincs vám, plusz céges rendelésnél még az ÁFÁ-t sem kell fizetni. Ellenben a .com-on nettó ár van, a .de-n pedig bruttó) -
Tulku
veterán
Érdekes, mert pl a GH1-nek még mindig(!) elég fent van az ára, ahhoz képest, milyen alacsonyan volt egykoron...
És persze az íbéjesek erről az akcióról nem tudnak semmit, továbbra is élik világukat...

b.vr: Van egy tippem...ne a sima vázat vedd meg

-
k1csi
senior tag
Hát azért ez egy laza 2x-es szorzó mert ugye a 17 1.8 még nem lesz egy darabig használtan...
(kicsit hiányoltam a smájlit)#20246
Vsz. már ez is nagyon jó ár (aki akar most vegyen). Gondolom raktársöprés van GH3 előtt.madgie
Nekem olyan volt, hogy miután meguntam a várást a rádiós kioldóra (több mint egy hónap után) és rendeltem egy másikat (kb. 4k az itthoni 15k nagyon akciós helyett) mikor végre megjött nem tudtam kinek kell a pozitív értékelést adni mert bár ott volt a feladó, nem tudtam beazonosítani (se a feladás dátumát)... -
|AP|
veterán
Mielőtt feltenném valami aukcióra, még egyszer:

Penpal. Vadiúj, bontatlan, mintabolti ár feléért. Pen tulajok, érdekel valakit? Nem teljesen haszontalan kis cucc azért, még ha a bolti árat nem is éri meg...

-
gh2 + 14-42 kit usákiában 499 usd, helló. kicsit drága még, lesz ez 399 usd is obival...

-
válasz
FEDman
üzenetére
hát, annyit tudok mondani, hogy kész van már az ignore feature a fórumhoz, de persze genyó módon klubtagoknak lesz a sok extra szolgáltatás egyike. mindenesetre régóta téma, hogy csináljuk-e zárt fórumokat vagy ilyesmi, ez lett végül az univerzális megoldás. így mindenki lekapcsolhatja a neki nem tetsző usereket, és tisztább topikot lát.
-
FEDman
addikt
Nem lesz itt dráma, nem lépek le csak a kommentelést erősen visszaszorítom.
Amúgy meg szerintem itt most nem volt semmi amit moderálni kéne. Az hogy valaki butaságokat beszél az szerintem még simán belefér.
Ami meg az alkalmazkodást illeti, az szerintem az újaknak könnyebben megy. Vagy legalábbis én elég nehezen viselem a kezdetekhez képest erősen megváltozott légkört. -
sphe
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
Szívesen olvasom a véleményeidet, mert az a fajta fórumos vagy, aki általában a minőséget képviseli. Pont ezért kellene itt összetartonotok. Örülök a véleményeidnek és amikor kifejted a véleményed, vagy gondolkodsz, motiválnak a hozzászólásaid. Pl. Még mindig emlékszem a panás magas iso összehasonlításodra itt a fórumben. Maradj légyszi.

-
k1csi
senior tag
Vsz. csak simán arról van szó, hogy feltűnt egy új obi ami gyutávban/fényerőben közel van a 20-as Panához és elkezdődött a technózás, hogy melyik a jobb. Az AF ugye tiszta sor (mert az a 20-as gyengéje), viszont bár elég erős játékos a 20-as rajzban most sikerült találni valamit amiben a 17 1.8 jobb (vagy kevésbé hozza ki a szenzor gyengéjét kb. most lényegtelen).
Ugye most ezen mindenki elkezdett agyalni, hogy mi ez, mennyire lényeges, jobb lenne-e a 17-es stb.Viszont az összehasonlítás körüli felhajtás simán generálhat az új obi iránt egy vásárlási késztetést azoknál is akik egyébként nem tervezték a 17-es vételét. Fogyasztói társadalomban a vásárlás meg sokaknak jó.
(Nálunk persze a 17-es ára azért eléggé elméleti síkon fogja tartani egy jó ideig a csere késztetést...)
-
na, ez korrekt. FEDman, én is bánnám, ha lelépnél innen, látod, itt legalább van moderátor, szóval ígérem, hogy zsír marad a topik. az újaknak is kell esélyt adni, nyilván nem egyszerű egy meglévő közösségbe csöppenni, és azért akiben van igény az alkalmazkodásra, az nagyon rossz ember nem lehet.

-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Nekem az a bajom, bas.zameg, hogy rászoktam a fényerős fixekre... A 9-18 nagyon jó, rohangálni kifejezetten jó kintre (a nagylátó ugye nagylátó, a másik oldalon az ekv. 36 általános célokra remek, emellett kicsi is az obi, képe pedig szép, lehet, hogy ca-zik, de nem néztem, és le is xarom, ha egyszer nem látom), majd tegnap este előveszem a gépet otthon, ez rajta, fotóznám a gyereket, ISO 3200 maxon villog, nem baj, állítunk rekeszt, pörgetem a tárcsát, mint ligeti k.rva a ridikült, de az istennek sem megy 5.6 alá a fényerő. Mondok mi a baj, nem értem, aztán leesik...
Várok továbbra az 5-140/1.8 pancake-re, de jó lenne 50e alatt. Egyik gyártó sem veszi igénybe a fogyasztói igényeket
? -
csakb
őstag
Inkább adjatok tanácsot a cserélhető obis topikban, hogy a kolléga milyen MFT + pancake kombót vegyen használtan.

-
t72killer
titán
Én nagyon szívesen rövidre zárom a témát, ha 6-án kapok az egyik bakancsomba egy GF5-öt, pana 1.7/20-al, a másikba meg egy OMD-t, Oly 17-tel. (ja, ha vki ennyire adakozó kedvében van, van még egyéb, nagy űrtartalmú lábbeli is raktáron

P.S.: szuper, sikerült geotaggelnem a pana nyersképeimet

-
k1csi
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
Lehet egyébként félreértettelek, ha a longitudinális (axiális) CA-ra gondoltál abban vsz. tényleg rosszabb a 20-as Pana és az is egy lehetséges jó magyarázat.
Viszont a t72killer által korábban linkelt példáknál sem konzisztens a viselkedés.
http://blog.mingthein.com/2012/11/17/olympus-zd-17-1_8/schawo
Mivel vsz. több dolog együttes jelenléte hozza létre nem egyszerű rövidrezárni. Ha mégis, akkor azt mondhatnánk, hogy tényleg van valami a 20-as Panánál ami a csúcsfényes részeknél rosszabb mint az új 17 1.8. Hogy konkrétan mi, nem biztos, hogy érdekes. -
Freddy76
addikt
Azért mindenféle célozgatás nélkül megjegyezném, hogy vitathatatlan előnye van egy Nikon dslr-nek bármilyen mft-vél szemben (a nefen túl). A Nikon topik sokkal békésebb...
-
k1csi
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
Ha objektívek terén is ekkora ász vagy, akkor biztos azt is tudod hogy többféle CA van és az is több fokozatban. Van olyan obi aminél már alacsony kontraszton megjelenik, de van olyan obi aminél ez a küszöb sokkal magasabb és csak durva kontraszt (pl. ellenfény) esetén jön elő a CA. És van egy két olyan obi is ami szinte teljesen mentes ettől a jelenségtől.
Légyszives ne kezdj el személyeskedni, a tapasztalatom és a véleményem írtam le; ha mindig minenki ugyanazt gondolná minenről akkor semmiről sem szólna a fórum.
Tudom, hogy többfajta CA van kezdetben le is írtam a laterális CA-ról van szó csakúgy mint a tesztoldalnál amit linkeltél.
Természetesen ahogy emeled a kontrasztot egyre láthatóbb lesz a CA hatása, viszont maga a jelenség alacsonyabb kontrasztnál is ott van, jobban CA-zó obiknál már jól látható.
Viszont ahogy emeled a kontrasztot a csúcsfényes részeknél a szenzort is telítésbe viszed.
Számomra ezek a "CA" példák (pl. amit linkeltél) ezért furcsák, mert mindig csúcsfényes részeknél van jelen (szenzor bőven telítésben) és a lila rész mellé nem jön a zöldessárga (vagy jóval kevesebb) a túloldalon (próbáld ki, hogy eltolod a csúszkákat a lila mellé jön a másik oldal is).
Nem állítom, hogy ez csakis és kizárólag szenzor blooming, vsz. egy mix ahol ez is meg CA is van.
Véleményem szerint viszont a szenzor blooming a domináns, annyira túlteng a lila a zöldesbarnához képest.
Gondolom ezért nem lehet CA-ként korrigálni sem.Szándékosan rossz CA állítás pl. ezt hozza ki (színhőmérsékletet is javítottam):

Ugyanolyan széles lila sáv van mind zöldessárga. A linkelt kivágáson ehhez képest dominál a lila (van ahol csak az van pl. ahol valami kereszben is van az ablakon). -
válasz
t72killer
üzenetére
rendben, kezet rá. azt lásd, hogy nem elüldözni akar senki, de egyrészt jópár optikában igen jártas ember van ebben a topikban, másrészt, ez egy régi topik, ennek megfelelően biztosan követel részedről (és más, itt újoncoktól) alkalmazkodást. ezeket nem szeretném beleírni sehova, mert nem jogászkodni szeretnénk, hanem a józan ész mentén fórumozni.
technózás eddig is volt, eztán is lesz, egy technikai fórum elvégre. te erősen túlzásba vitted, szerintem, és ezért szóltam. nem a hajad színe miatt.

-
t72killer
titán
"akkor nem tudnál korrekt választ adni." - ezt mégis honnan veszed? Nem az ecserin vettem a mérnöki diplomámat (és nem is ebből a fórumból). Fotós tapasztalatomat se a tegnap kiadott kompakttal kezdtem - bár a tömeges netes megosztásnak nem vagyok híve. Mind1, nekem drágább az időm annál, hogy itt bárkivel veszekedjek, szakmai eszmecserét kerestem.
Ja, és több HSZ született az elmúlt 24órában "t72killer fossa a szót" témában, mint ahányszor az elmúlt 2 napban feljöttem a fórumra. Talán másoknak is fotózni kéne menni...Ha meg valamely témakör nem kívánatos, légyszíves írd ki az #1 HSZ-be, ahogy más topicban szokás (lásd telefonos topicokban függetlenítés, szoftvereseknél warez, stb).
"kicsit kevesebbet technózz, és kicsit többet fotózz" - ez jogos, meg lesz fogadva.No, eddigis többet fogyasztottuk egymás idejét a kelleténél, jó munkát/7főt mindenkinek.
P.S.: a velem kapcsolatos elmút 2 napi hülyeségeket nyugodtan töröld, javítja a fórum olvashatóságát.
-
válasz
t72killer
üzenetére
elég világosan elmondták páran, hogy mi a baj:
- fosod a szót
- olyasmiről, amivel igazából nem vagy korrektül tisztábannem az a baj a "bloomingol a szenzor" okoskodással, hogy nem magyarul van, hanem az, hogy ha megkérdeznének, hogy ez egész pontosan milyen optikai jelenség, miért illik a k1csi által felhozott példára, miért magyarázható vele, akkor nem tudnál korrekt választ adni.
no offense, de sokan csinálják ezt. fórumból szerzett félműveltség, aminek van értéke, nyilván jóval többet tudsz az átlagembernél... viszont tudnod kéne, hogy hol vannak a határaid. gyanítom, hogy nem optikából és/vagy félvezetőkből írtad a disszertációd, ehhez képest úgy dobálózol a fogalmakkal, mintha egy élő lexikon volnál. ezzel szemben az átlagember a súly és a tömeg szavak helyes használatát sem tudja.
kicsit kevesebbet technózz, és kicsit többet fotózz. bántás nélkül mondom, hogy a topiknak és neked is jót tenne!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

. Ez egy ilyen mérnökbetegség, ha az embert nem hagyják fizikailag csinálni amit szeret (fotózás vs. melóhely) nekiáll a műszaki háttérrel babrálni. "józan ész mentén fórumozni." +1