Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sza_Sa
üzenetére
"legtöbbször pontosan talál" hát ez az amiatt majd ki kell próbálnom ezt a vázat. A G3 legfeljebb -elég ritka!- nem enged exponálni, de ha az megtörtént, akkor pontos, kevés fényben is. Mind1 van idő, még legalább 1 évet várok. Addig talán kedves Pana is képes gh3-at eladni a népnek. Arról is akkora a hallgatás, mintha készítettek volna 1-2 vázat a fotokínára, de annyi, azóta is kuss van...
-
MrChris
nagyúr
4/3os géphez a beépített vakuhoz létezik hatékony diffúzor?
Meg micro4/3oshoz? -
Sza_Sa
senior tag
Mft terén nem tudom hasonlítani, egyébként szerintem használható. Normális fényben szerintem már ennél nem kell gyorsabb, kevés fény mellett már azért nem a leggyorsabb. Egyébként ritkán hibázik ilyenkor is, maximum vadászik aztán legtöbbször pontosan talál. Ha véletlenül Győrben jársz fussunk össze, kipróbálhatod hogy mit tud.
-
válasz
andersen10
üzenetére
Azon kevés tulajok valamelyike beszámolhatna, hogy mi a helyzet az OMD esetében pontosság tekintetében. Plíz ne kíméljetek!
-
arn
félisten
megint csinaltam jopar tesztet ezzel az olympusos programmal... tenyleg erdemes hasznalni. csatlakozva a kollegakhoz - rawbol olympussal szvsz ugy mukodik a legjobban a dolog, hogy a viewerrel beallitod nagyjabol (expoziciokorekkcio, stb), export tifbe, es azt dolgozod fel lral. nagyon ritkan csinal olyan hibat, hogy erdemes legyen a rawot kozvetlenul a lrba tolteni, de ha megis, akkor ott a lehetoseg, ami ugye jpgnel kiesik.
amit viszont megfigyeltem, mintha a sotet reszeket kulon dolgozna fel. tehat nem egyben allitja az osszes sotet tonust tonusszintenkent, hanem teruletenkent. hogy ezt mi alapjan hatarozza meg, hogy mit kell kicsit vilagosabbra, es mit nem, arrol lovesem nincs, de nagyon jo valoszinuseggel talalja meg a "temat". ami meg erdekesebb, hogy mas reszeket vilagosit ki a kamera algoritmusa, es mas a viewer algoritmusa. amugy kicsit jobban felhuzza a sotet reszeket, de kicsit "mast" is vilagosit. a tapasztalatbol beallitott es macerasabb raw -> lr -> jpg processznel szinte mindig jobb lett a raw -> viewer -> tif -> lr ->jpg processz, nem mellesleg gyorsabb is a feldolgozas. igy lesznek szep olympusos szinek, es el sem veszik az info, ha vmi nagyon elcseszett dologbol kell kihozni vmit.
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem érdekel a cserélhető világ...nekem x100 kell

-
Tulku
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
Nekem a pl1-ben nem a gyorsaság, hanem a pontatlanság volt a problémám...tárgyfotónál 20-assal állványról 10-ből 3-5 sikertelenség után ment a levesbe...pana ebből a szempontból király (és persze a fuji is, de ez nem fórumtéma...)
-
t72killer
titán
Azt arra írtam, hogy a 10mm egy kompromisszum, de a 12-től induló prémium-zoomok és 12-alatt csak halszemet felmutató fixek világában nem olyan rossz kompromisszum. Szóval ha egy picit fogyókúráztatott, 150g alatti, elegáns kinézetű 2,8/10-est piacra dobnának, én vevő lennék rá. Inkább, mint a 12-es zuikóra (príma optikai minőség mellett persze). Szóval hajrá...
-
Szeretem ezeket a tesztoldalakat, csak arról nincs egy sor sem, hogy milyen módszerrel, hány mérésből, stb. számolgatták. Nem mintha konkrétan ezen a téren járatos lennék, de mérésügyben más területen igen. Szóval ezek nagyon művi dolgok sztem, arról nem is beszélve, azonos hardverből 1-2 hónap alatt SOKKAL jobbat kihozni, azért sztem sokkal valószínűbb hogy a tesztet b**** el...
scarabaeus: ehh, pedig még az ábra is ezt sugallja
nem baj, fő hogy vannak akik látnak -
válasz
Gondwana
üzenetére
Hasznos kis szög-számolgató alkalmazás!!! Annyit tudsz még segíteni, hogy mit jelentenek a mm-ben megadott szám mögött vesszővel elválasztva a nagyobb (pl. 200.0) számok?
Szulita: 225+vám+áfa lenne egy új, egyébként meg ha drága ámérikai és britt barátaink nem lennének lusták 2 papírt kitölteni, akkor bagóért (170!!) lehetne kapni
.
Kösz az infót! (azt is írtam, akkor ha behülyülök, az meg egyenlőre várat
t72killer: APS-C-re 10mm az m43-on tényleg nem 7, de nem is 9mm. Szóval hajrá Samyang!
-
arn
félisten
Our polish friends at M43.eu (Translation here) are the first to compare the image quality of the new E-PL5 with the current high end Olympus E-M5 camera. Both use the same sensor but according to m43.eu test the E-PL5 is slightly less noisier than the E-M5. I guess the image processing workflow has been improved over the E-M5. And it doesn’t end here because here comes the “WOW” surprise: They even tested the E-PL5 dynamic range (Click here) and the said that the E-Pl5 is: “shockingly better” (at Low ISO) than the DR measured for the E-M5 (here it is). The E-M5 still has the edge on High ISO but there is 1 EV difference in favour of the E-PL5 at ISO 200 and ISO 400.
-
Szulita
tag
Urak, GF2-be való akksi lelőhelyét tud vki ajánlani? Természetesen ugy. is lehet, csak számlásan.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
gyors, de bizonytalan sajnos..
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha olyan bravúros a változás, mint az LCD képarányé, akkor köszi, kihagyom

-
Gondwana
addikt
GH1-en (meg LX3-on is) az ekvivalens 18mm az 90° a 3:2 opció miatt, egyébként 4:3 még éppen nem az, a 16:9 meg több is. (Gombhoz kabát: agyalok is rajta, hogy a 0.75x konverteremhez vegyek megint egy LX3-at, de 120EUR körül senki nem akarja ideadni)
-
-
immi77
tag
Üdv a Hölgyeknek és az Uraknak!
Most készülök leváltani kompaktomat (Canon SX220 HS) egy kicsit komolyabbra. Kérdésem az lenne, hogy kb. még egy év garival rendelkező Oly PL1 kitobival (14-42) megér 65 ezret? Vagy valami másba gondolkodjak?
Esetleg valami jó ajánlat, amiről tudtok?Előre is köszönöm!
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem a 7.5? Az egy állat üveg, kicsit bánom, hogy eladtam.
-
Mr.Csizmás
titán
ha már UWA téma, a samy 8mm hogy viszonyul?
-
válasz
andersen10
üzenetére
Egész tűrhető az a 9-18, nekem egyetlen "bajom" van vele csak. Kár, hogy az a 90° látószög átlós, mert így épületeknél mindig az a pár fok hiányzik, ami ahhoz kéne, hogy befogjon egy derékszöget...
Kíváncsi lennék, hogy esetleg GH2 multiaspin 9:16 mellett megvan-e a 90 fok vízszintes látószög... Valakinek tapasztalat??
Meg persze vannak egyéb dolgai is, de ettől egész jól használható. Bár azért lehet, hogyha behülyülök és látok egy 7-14 Lumixot 250 körül, akkor lecserélem arra. -
Mhamster
tag
Samsung kártyák nem véletlenül kerülnek annyiba amennyibe. Volt olyan samsung gép, ami nem fogadott el egyetlen samsung kártyát sem, minden mást viszont igen. Ilyenkor a kártya, vagy a gép a hibás? De nem ez volt az egyetlen eset, samu garis kártyával dunát lehetne rekeszteni.
Sandisk-et mindenkinek
-
need
addikt
Nekem is EPL1 gépem van..és nekem is valami hasonlót szenvedett mint a tied.. csak azzal a különbséggel hogy ez PQI volt és class 6 kártya.. és ami bosszantó hogy nagyon nem is használtam.
Én is megkerestem szintén az olympus márka szervizt és azt mondták hogy ez csak kártya hiba lehet..Nekem 1 szóval se mondta senki hogy a Samura háklis sőt nem is nagyon olvastam ilyet..és most nekem Samu van benne egy 8gb class 10 és eddig nem volt gond..igaz ki se vettem még belőle..!
-
arn
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
allatkertbe tuti vmi telet vinnek
esetemben 14-150.a 9-18on en is gondolkodtam, mint "altalanos" zoomon kirandulaskor, kiegeszitve a 20as es a 45os fixszel. lehet nem ezekkel lehetne megorokiteni mindent, "dokumentalni" az egeszet, de hogy a megmarado kepek izgalmasabbak es jobbak lennenek, abban is biztos vagyok. a turazoom is hiaba rugalmas, ha a vegen tobb kepet hagyok meg a 20as fixtol. nagyon odavoltam a nagylato fixert, mert nem gondoltam, hogy belterben is jol hasznalhato az ekv 35 koruli, igy ellennek a 9-18 fenyerejevel, mert vesz eseten belelog mar a hagyomanyos zoom tartomanyba.
asszem a 14-45 is megy eladasra. titkon azt remeltem tole, hogy kapok vmit a fixek kepminosegebol es a zoom rugalmassagabol, ehelyett inkabb kaptam vmit a turaobi kepminosegebol, es a fixek rugalmatlansagabol. nem rossz obi, csak a 20assal a 14-150 sokkal jobban hasznalhato paros. nagyon jo a 20assal flangalni, de azert jo erzes, ha vmit nem tudok vele megoldani, akkor ott van egy nagy atfogas. a fenyeros ekv 35 mellett okafogyotta valt egy normal (14-35, 14-45 etc) zoom, tobbnyire ugyis lustasagbol tekergeti az ember, es gyakran eszre se veszem, hogy a zoomnal is a 35mm kornyeki beallitasra tekerek osztonosen. egy ekv 120-150ig meno gumiobi mar erdekesebb lenne - jobb kepminoseggel tarsitva - mint a 14-150. vmit vmiert.
most mar rendszer szinten is igy nezem a felhozatalt (ekv ertekeken szamolva):
1. 35mm <f1.8 fix
2. altalanos zoom, min 120-150mmig
3. fenyeros portre ~85-90
4. ? nagylato zoomazt hiszem ennyivel le tudnam fedni a mostani erdeklodesi kort
meg mielott kiadok sok penzt egy mft vazert, majd azert vegigscannelem a konkurens felhozatalt (fuji foleg), hogy mennyibol lehetne hasonlo parkot kihozni. -
andersen10
aktív tag
Megsétáltattam az új okikat a Budakeszi Vadasparkban. Sajnos fotózásra kevés idő maradt a gyerekek mellett.
Oly 9-18:
Nem meglepő módon tájképezni szuper, az ekv. 18mm azért emberes nagylátószög...9mm f4Korábban nem volt uwa obim (illetve egy samyang 14/2.8 a Nikonra, de az határeset), rájöttem meg kell még tanulnom látni és érezni a szupernagylátószöget, ez azért nem olyan magától értetődő mint ekv 28mm és fölötte. A kreatív potenciál jelentős lesz azt már érzem.
Ami nyitva van bennem, hogy meg tudnám-e szokni a 9-18-at, mint alapobit. Van aki így használja. Azt hiszem pl. városnézésre igen. De általában azt hiszem mégis az marad, hogy a 20/1.7 vagy a 14/2.5 az alapobi és 9-18-at akkor tekerem fel ha kell a nagylátószög. Kevés nekem az f5.6...
Konica Hexanon 135/3.2
Van valami különleges, varázslatos ahogy ez az obi leképezi a valóságot. Nem tudom mi az oka, de határozottan más mint a modern, digire tervezett hightech cuccok. Itt pl. a kislányom mintha egy meséből lépett volna ki. Itt meg egy bokeh példa.
Az MF persze komoly kihívás, ha mozgó a téma, vagy nincs idő bíbelődni a fókusszal.Oly 45/1.8:
Régi barát. Számomra ő volt, van (és lesz?) a legnagyszerűbb mft obi. Kicsi, fényerős, szupergyors AF, asszem nem kell itt bemutatni. S-AF -el,1.8-as rekeszen is megfogtam vele az üveglap mögött cikázó nyestet, f=2.8-on pedig borotvaéles portrét rajzolt a sasról, mosómedvéről. Nagyon jól együtt dolgozik a G3-al. -
Freddy76
addikt
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Alig használtam, még ki is kell tapasztalnom. Nem arról van szó, hogy hibázik, inkább arról, hogy kis korrekciót elbír, plafonra (2,6m, tehát átlagos) villantva +2-3-at is ráteszek akár. Ha 45 fokban áll a vakufej, akkor is +1, 1,3 kell a vakukompenzációra, hogy jó legyen. Ha szemből derítek, az okés. Lehet, hogy csak annyi a bajom, hogy a nikon sb700 erősebb volt, ezért annak a fénye elég volt plafonra vakuzáshoz, ez nem. Meg persze nem is értek hozzá annyira... Meg persze jóval kevesebbet kell a vaku, lévén átszoktam a két fixemre (20, 45).
Ami idegesítő még picit, az a töltési sebesség, de hát két elemmel megy, ennyit tud a szentem, amennyit én vakuzok, ahhoz elég. A gombjaitól viszont kaptam már agyfaszt. Szerk.: biztos Mercutio is azért adta el
.Szerintem Tappancs, a lányom macija gyűlöl. Nagyon durva fénykezelést kapott a tesztelés-próbálgatás során...
-
nesa
veterán
válasz
neevous
üzenetére
Irtam egyik mintaboltos embernek hogy 3 kartyat probaltam es hibat dob, azt irta hogy a samu kartyakra nagyok haklis , nem irtam neki de 3db samu kartyaval probaltam....
Megszoktam formazni a kartyakat, meg nem bevett szokas hogy ide oda pakolgatom, legritkabb esetben hasznalok csak kartyaolvasot igy nemszoktam kiszedni oket.
-
Peethy
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi a választ. Akkor ezért még 3$ is sok.
Más: Pana 45-200 mennyit érhet? 50-55k?
-
Peethy
őstag
Star-szűrőt használt már innen valaki? Pl
Mondjuk nem tudom eldönteni, hogy az ilyen becsillanás szép-e, vagy igénytelen.
-
arn
félisten
nekem se. sandisk 8gb, es lexar 32gb c10 kartyakat hasznalok.
-
nesa
veterán
Urak kerdesem lenne hogy masnak is volt-e gond Epl1 nel samu 8gb cl6 kartyaval, igen gyakran kartyahibat dob a vaz, jelentossen jobb a helyzet a samu 4gb cl4 el de meg ritkan ezzel is elofordul ez szamomra elfogadhatatlan, valakinek valami otlet?
D90 nel egy kartyanal sincs gond, hibatlanul megy mind.
-
törölt tag
Klubtársak, a hosszú távon gondolkodóknak szeretném előre jelezni, hogy december elején eladó sora kerül fél éves DMC-GX1 vázam.
-
Tulku
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Te egy rendhagyó eset vagy a manuális üvegeiddel, de a többség azért szereti az af-et

Kimondhatjuk, hogy egy év elmúltával a nex még mindig a manuálos "nirvána"...nincs ezzel baj, csak hát a fuji olyan rendszert rakott le az asztalra, hogy fel kell kötniük a többieknek a fehérneműt...és talán nincs is igazán szükségtelen obijuk (persze a nex-nek sincs nagyon - talán az a borzalmas makró - de ott a használható is oly ritka, mint a fehér holló)
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mosmér?
El se hangzott hogy Zeiss 
-
arn
félisten
ize... miben ter el az olympus master, viewer, studio?
-
arn
félisten
-
Superbad
tag
Embörök! Ismét egy Lightroom kérdés: Arról van valami leolvasható infó, hogy hányszor hány pixeles az adott kép amin dolgozok?
-
Tulku
veterán
válasz
neevous
üzenetére
Pazar...
Szerintem a fuji xe1 és a nex6 párharcában (ha van ilyen) a fuji áll abszolút nyerésre...miért?
Rá kell jöjjön végre a sanyi, hogy nem elég vázakat produkálni (persze rájött az Oly fúzióval...de ez késő, a fuji szinte kész rendszert alkotott, csak csiszolnia kell)Persze az eladási számok lehet mégsem ezt tükrözik majd....Hja kérem, ha a márketing mindenhová terjeszti az "igét"...
-
neevous
tag
X-E1 Digitalrev
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
vagy venni.
-
need
addikt
Üdv..
Nem akarok hülyén meghalni..vagy is ennél is jobban..

Találtam egy érdekes dolgot amit nem tudok mire vélni és érdekelne hogy is van ez a dolog..?
Van itt egy [link] na most engem igazán October 29th, 2011, 04:07 PM #5 bejegyzés alatti kép érdekelne..Milyen módon van ott oda rögzítve a vakú..? gondolom valamiféle keret nem?
És ebben az esetben a kis vakú vezéreli a nagyot nem?Ill. ez mennyire működne az EPL1 gépemen.. mármint a vezérlés?
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Tudom kicsit későn ébredek, de itt is szólok: Szervezek Gere kopár előrendelést, ha valaki beszállna írjon 1 privátot, hétfőn megyek leadni a rendelést
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Fl-36R-em van, ilyen problémát nem tapasztaltam. Most már tényleg érik egy találkozó

Nekem maximum olyan problémám volt, hogy nagyobb térben főfénykét alávakuzott, de ezt betudom a vaku erejének. Nappal viszont derítettem olyat is vele, amit nem gondoltam volna hogy elbírja. Más alkalommal eddig (kopp-kopp-kopp) nem igen hibázott. -
Freddy76
addikt
Használ valaki oly vázon külső vakut? Épp az előbb panaszkodtam a Nikon topikban, hogy mennyire okos volt ott a gép és a vaku együtt, az omd és az fl36 viszont nem képesek együtt gondolkodni. A-S mód felejtős, mintha a gép a másik paraméter számolásánál figyelmen kívül hagyná, hogy van egy fényforrás... Csak manuálban van esélyem normálisan villantani, amikor nem törődök a gép kijelzéseivel (ami szerint kurvára be fog bukni minden, villog, hogy alexpós lesz kutyául - mikozben a vaku kiégeti...). Lányom maciján gyakorlom, hogy milyen beállítás jön be, mert a rutin még messze van...
Most vénségemre tényleg meg kell tanulnom fényképezni?

-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Ha tényleg halszem-zoom, akkor nem sok értelme van SzVSz... Rendes nagylátónak viszont tutijó lenne a 8-20 gyutávtartomány.
-
|AP|
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
minden hírben bízok ami esetleg olcsóbbá tenné a 9-18-at

-
|AP|
veterán
Előre az olcsó 9-18-ért

Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A 7-14 egy olyan cucc, ami még a polcon is kiemelt helyen porosodna 

.