Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
+1. Most vasárnap viszik az első kilót, jövő vasárnap ha minden jól megy, további 2-3 kilót. Zsírosabb napokra megtartom fogyókúrareceptnek

-
arn
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
d600at kell venni
ha rendszer szinten gondolkodom, nem is olyan sokkal dragabb, mint egy em5 + fixek. -
redzsi
senior tag
No megvan az EPM-1. Inkább kivártam és megvettem Londonban a gépet. Mindössze 200fontért. Volt a boltban egy használt szürke GF1 14-45-össel, szintén 200fontért. Kicsit vaciláltam is rajta, de győzött a képstabi, jpeg, kicsit jobb szenzor trió. Tudom itt többen máshogy döntöttek volna.

-
t72killer
titán
válasz
Peethy
üzenetére
Samynag uwa nincs mft-re, csak halszem. Nagyon remélem kijönnek egyel. Maradt a 7-14, a 9-18 és az adaptált megoldások - vicces, hogy APS-c-re van uilyen széles, elvileg adaptálható darab (sigma 8-16).
Egyetértek, APS-c DSLRre (általánosságban, nem csak nikon) jóval több a lehetőség. MFT uwa fix meg egyenesen nincs, ha kijön az apsc 2.8/10es samyang, az is csak határeset lesz.
-
Peethy
őstag
"ez utóbbi szerintem megközelíti egyes fixek minőségét is"
Ezt olvastad?
(#19487) t72killer: tehát mft oldalon van 2db uwa (9-18 + 7-14), meg még a samyangok, de azok vannak Nikonra is. Nikonnál ezzel szemben rögtön fel lehet sorolni vagy 8-at, ha FF-ről beszélünk, akkor pedig még ugyanannyit. Oda már van Tokina 17mm fix, 17-től induló Tokina zoomok, ezek mind olcsóak is... ennek fényében nem tudom értelmezni azt, hogy Nikonnál szűkös a kínálat

-
Peethy
őstag
Azért Nikonra több nagylátó van, mint m43-ra... Sigma 10-20, Nikon 12-24, Tokina 12-24, Tokina 11-16... ez utóbbi szerintem megközelíti egyes fixek minőségét is, nem beszélve arról, hogy ezek közül mind szélesebb, mint a 12/2. Nem volt ott semmi gond a felhozatallal szvsz.
-
Mr.Csizmás
titán
[link] ilyen létezik valami nem-dslr unortodox rendszerre, mft, nex...?
krvajó progi lehetne. -
nord_
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
Nekem Nikonban megvolt a kétharmad (Sigma 30 F1.4, Nikkor 85 F1.8), csak a nagylátó hiányzott. Ami még mindig nincs... bezzeg, aki makrózni akar, annak a korábban meglévő 60 és 105 mellé kiadták a 40-est is. Sőt, hogy szegény szerencsétleneknek ne kelljen túl nagy lukakat átugrálni, beszúrták a 60 és 105 közé a 85-öst is. Négy makróra futja, egy nyamvadt nagylátóra meg nem... Nyikita bekaphassa.

Canon, Sony dettó, egyedül a Pentax csinált egy átlagosnál talán jobb 15 F4-et. Tényleg, miért nem lettem pentaxista?
-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
8-16? Van ilyen mft-re?
-
andersen10
aktív tag
Ezzel a trióval én sem

De a 14, 20, 45 kombó megvan a harmadából... és a 95%-át tuti meglövöm ezzel is, amit a 12, 25, 75 tudna. APSC-n mit lehetne ezzel szembeállítani, méretben, árban, teljesítményben? A Nikonnál pl. ott a 35/1.8 dx (bár nyitva az sem egy pana 20 v 25) de se normális nagylátó, se könnyű dx kistele.
A nikonos időkben mindig hiányérzetem volt az olcsó fixekkel, adtam-vettem, álmodoztam.
Számomra az a nagyszerű az mft-ben, hogy ez a gazdaságos sor (megtámogatva alul a 9-18-tal) teljesen kielégít, teljes nyugalommal használom nyitott rekeszen bármelyiket, nincs hiányérzetem.
Elmúlt az upgraditisz
legalábbis ami az obikat illeti. -
Gondwana
addikt
A 45 1.8-nak lehetne 46mm-es szűrőmenete (mert nálam a fix 37-46mm-es adapterrel bont azt bukja amiért vsz. 37 lett azaz a kisebb méretet)
Szerintem nem olyan nagy az a step-up gyűrű. Nekem nélküle furcsa az alakja (lehet, csak azért, mert első naptól rajta van, így szoktam meg) -
Tulku
veterán
"A 25 1.4 lehetne ... valamivel jobb rajzzal"

És azt hogy?
Persze biztosan...Megkérdezte az amerikai srác tőlem mikor eladta nekem a 20-asát, hogy szerintem mit vegyen helyette ebben a gyutávban, ami igazán jó....én a 25-öst javasoltam neki, mikor megvette, egy reptérről hívott, hogy az első képektől leszakadt az álla, annyival térbelibb, jobb háttérmosással rendelkező szuper obit vett...azóta sem hajlandó eladni...pedig egy duty free ár/2 árú darabért visszavánszorognék az mft-be...

-
k1csi
senior tag
Nincs második kiadás, csak álmodoztam.
Egyébként ha szőrszálhasogatunk/álmodozunk akkor:
A 12 f/2-nek lehetne kicsit jobb rajza nyitva (kevesebb CA-val, vagy a vázak korrigálhatnák).
A 45 1.8-nak lehetne 46mm-es szűrőmenete (mert nálam a fix 37-46mm-es adapterrel bont azt bukja amiért vsz. 37 lett azaz a kisebb méretet)
A 25 1.4 lehetne kisebb/könnyebb (valamivel jobb rajzzal)
A 75 1.8 lehetne pl. 100 f/2.2
A 17 1.8 meg jöhetne 45 1.8 árban, akár ugyanabból a műanyagból, ha rajzban szinten marad
A Pana rakhatna jobbfajta szenzorstabit a vázakba és nem adná fel a multi aszpit.Na felébredtem.
-
t72killer
titán
Igen, én vakuból megelégszem egy kisebb, kompromisszumos darabbal. Asszem feladom a "fotós image"-et (5kiló cuccal rohangáló, örökké lencsét cserélgető muki), és átlendülök a túlsó véglet közelébe. Najó, nem kompakt - azt nem viselné el a gyomrom.
Még egy vakus kérdés: az oly vázak mekkora kapocsfeszültséget bírnak el? Van egy ősöreg Sunpak vakum, kb 40-es (iso100!) kulcsszámmal, 300V körüli kapocsfeszültséggel. Nikon vázakon simán ment manuálban, az mft-ket megsütné vajon?
-
nord_
veterán
-
Szulita
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Neked lehet bónusz, én ezt a hármat kérem

-
t72killer
titán
Brrh, ráadásul elég nagy is az olyhoz képest. Nem értem, hogy beépített vakunak tudnak mindenféle csuklósan záródó, dönthető csodákat csinálni, de a gépre pattintható vakuk ilyen szerencsétlenek. Nyilván egy 300g-os mft-vázhoz nem akar az ember egy, a váznál nagyobb emeletes krumplit venni.
+SzVSz 20-as kulcsszám (ISO200-on) általános használatra elég. 10-es (oly, pana beépített/hozzácsomagolt) max tárgyfotóhoz jó...
-
need
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
olvastalak a másiknál (EPL5) a vakus dolgot...
Én valamikor a nyáron használtam egy [ilyet]
szerintem ha ingyen adnák sem kellene..elég korlátozott a felhasználása mivel nem lehet dönteni és nem lehet elfordítani semerre..!
esetleg 1-2 képet tudok mutatni ami ezzel készült..! -
t72killer
titán
Az FL14 vakuval - v egyéb hasonló kisvakuval van vkinek tapasztalata? (egyáltalán csinál még vki olyra ilyen kicsi vakut?)
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
t72killer
titán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Megnézem, és kivágom mind2-t az ablakon
Kellenek a francnak ezek a tákolmány, életlen zúmok, f/1.4-es fix-sort a jónépnek
Hja, az obik után dobom a vázakat is, és szerényen meghúzom magam egy H4D-vel. 
[/Irónia OFF]Leszálltam a témáról, uis nem kenyerem egyik család marhanehéz zoomja sem. Vegye az, akinek saját sherpája van.
-
válasz
t72killer
üzenetére
"kb f/4-től használható alapzoom (canikon 2.8/24-70) - míg a zuiko max nyíláson is pengeéles. Márpedig ez 2FÉ előny, ami simán kompenzálja a kb 2FÉ-vel lemaradt pici pixeleket."
- ez tetszett, tudtam én hogy eljön az idő, amikor az m43 lenyomja köolajig az FX-et
lassan megy is piacra a D700, talán kapok érte egy nyitva is pengeéles Zuikót+m43 vázat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(csak egy jótanács, mielőtt ezeket a nézeteket a nagy nyilvánosságnak is elkezded terjeszteni, azért nézz meg élőben egy szar, nyitva életlen Nikon 24-70 f/2.8-at, hátha azért talán meg tudja közelíteni a nyitva is tűéles zuikokat
) -
neevous
tag
20mm f1.7 és 45mm f1.8 Oly 14-42 van, de az álomkombó 12mm f2, 25mm f1.4, 45mm f1.8 lenne. Talán még egy 25-ös Nokton játszani.
-
Freddy76
addikt
Az igazság, hogy én most annyira boldog vagyok a 20 1.7 és 45 1.8 kombóval, hogy nem hiányzik harmadik... Kettőt ér vinni?
-
fattyu
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
félreérti
nekem ezek megvannak és én ezeket használom.
az a 28distagon adaptálva canon fullframere, és nem rossz üveg a 14es de a fasorban sincs a zeisshez.
a zm planar egy teljesen másik dimenzió de az ugye lejka m mount
vagyis film vagy obszcén árazásu lejka
az mpe65 meg megint valami más. vannak a makró obik meg van az.Marseille: ne magyarázzá
Szkenneltél már? 
-
-
válasz
andersen10
üzenetére
= oly 12/2, 17/1,8, 45/1,8

-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Buáhh (hányós szmájli). Optikailag valszleg maga lenne a nirvána, de nagy, nehéz és csúnya
.retrósoknak: robot 1.9/40 mft-n.
#19432: ha csak egy fixet vihetnél, akkor igen. Kérdés, ha 3 obiból kéne felépítened a fotós készletet, akkor melyikek lennének?
-
andersen10
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Egyetértve a többiekkel: Ha egy fix obit vihetnék egy lakatlan szigetre, az tuti pont ekv 35 körüli lenne.
Hétvégén csak a minimálkit (PM1+14/2.5) volt nálam (jól elfér a biciklismez-zsebben), és nem volt hiányérzetem, sőt felszabadító is tud lenni.hogy nem kell obicserén gondolkozni. Egyedül a fényerő hiányzott néha, meg egy kis crop kellett a legtöbb képen, szóval nekem szaladgálósnak tökéletes lenne a 17/1.8. Persze a 14 és a 20 közé fölösleges, így mindez csak elmélkedés....
-
Legyen igazad, legyen pro üveg az a 17-es...
Tényleg hiányzik nagyon egy ~10mm körüli nagylátó, arra én is beneveznék lehet. Most egyenlőre Sami halszem esélyes (madgie: köszi a rawokat!) ami defishelve és a széleket levágva is nagyobbat lát mint a Pana7-14 7-en, hát még nem vágva... -
t72killer
titán
Meglássuk. A másik kérdés, hogy mire jó ez a fókusztáv (35mmekv)? Nagylátónak sovány, portréhoz túl bő - ha majd fixeket veszek az alapzoom mellé, 99%, hogy ezt a régiót (14-17mm) hagyom ki.
#19428: Olyan nagy a 17 és 20mm közti különbség? Nálam:
- vmi 10mm alatt
- oly 14-42 mk2
- 1.7/20, 2.8/60 (jó, ha lepottyan egy 0.95/17 nokton előttem az útra, asszem ugrok érte
) -
Gondwana
addikt
Megint próbálgattam az LX3-ról maradt DMW-LW46 0.75x widekonvertert a 14 f/2.5-ön.
Első megállapítás: egy üvegétől megfosztott UV és egy Pana ND8 szűrő volt az objektív és a koverter között, így adta szerintem a legjobb eredményt (nem tudom, hogy három szűrő távolságban javult volna-e az eredmény, előfordulhat)
Második megállapítás: a szélek homályossága inkább a 14 f/2.5 sara, mint a konverteré, úgyhogy lehet, hogy inkább egy élesebb 14-est keresek, mint egy Oly 12mm f/2-t. -
válasz
t72killer
üzenetére
szerintem elég szépen fog fogyni... ha tényleg ennyi lesz a listaára, és aztán lejjebb megy, az értelmes fizetésért dolgozó emberek (tehát külföldiek) kényelmesen megvehetik. és van egy fogadásom rá, hogy hibátlan üveg lesz.
igazából egy 17/1,8 és 45/1,8 duplakit is elég lehet szinte mindenre. személy szerint egy olcsó (45/1,8 árú) 10/4-et kérnék még alulra.
-
t72killer
titán
vissza, mégse olcsóbb Mo.-gon az epl5, mint €uróország zsírosabbik végén (210eFt/740EUR vs 700EUR). A legolcsóbbat egy svájci boltban találtam, onnan viszont vámoltatni kell.
-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
#19416: Van 4/3-adra fix 100-as obi?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10
üzenetére
az öreg 4/3-os 100-asra gondolsz?
-
t72killer
titán
DSLR vs. MILC piaci részesedések.
#19413: a 12-35-nek rövidlem a tele végét. Nagyon át kéne ültetni a 2.8-3.5/14-54-et mft-re...
-
andersen10
aktív tag
Gondolkozom hogy kellene egy, a 135-ösnél kisebb, könnyebb, 100/2.8 mm-es MF tele. Konica Hexanon 100/2.8-ban gondolkoztam, aztán megakadt a szemem az Olympus 100/2.8-on is, ami jóval kisebb, könnyebb. Van valakinek tapasztalata akármelyikkel? Vagy más alternatíva? (300 gramm alatti súlyban...)
-
k1csi
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
A Pana 20 1.7 az egyetlen olyan m43 obi (azok közzül amit ismerek) amit kockázatosnak tartok aukción venni (az aukciós cuccokat tip. nem lehet visszaküldeni). Ha leesik az elejére (ami ugye elég sérülékeny konstrukció), nem biztos, hogy tönkremegy, de sokat veszíthet az élességéből (kül. nyitva).
Ezzel meg ugye nehéz érvelni egy visszaküldéshez és nem biztos, hogy akár gariztatható...Szerk:
jmakk
Mindenféle érdekeltség nélkül az év természetfotója tényleg lehetne itthon készült. -
jmakk
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Komolyan mondtam!
Díjat nyernél, ha makákót sikerülne fotóznod a dunakanyarban 
-
t72killer
titán
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát, ha viszel...
-
t72killer
titán
Ennek mi értelme van, amikor a pana 1.7/20-at 250$-ért viheti az ember ebayről
Persze karácsonyi ajándéknak elfogadnám
-
jmakk
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pedig azzal biztos díjat nyernél!

-
jmakk
őstag
válasz
andersen10
üzenetére
De mondjuk már annak is örülnék, ha legalább külön témakiírásban indulnának a hazai és a nem hazai képek.
Sőt attól még lehet valaki a magyar év természetfotósa, hogy a ne itthon képei nyernek, mert attól még magyar az illető. De az Év természetfotója legyen már legalább az itthon készített képek közül kiválasztva.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte G1.Sniper Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

14-est pattints rá, és lehet minimálkodni.

krvajó progi lehetne.

Kellenek a francnak ezek a tákolmány, életlen zúmok, f/1.4-es fix-sort a jónépnek
Hja, az obik után dobom a vázakat is, és szerényen meghúzom magam egy H4D-vel. 
lassan megy is piacra a D700, talán kapok érte egy nyitva is pengeéles Zuikót+m43 vázat
.