Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Na itt is téma amiről ma beszéltünk telefonon
Engem is megkerestek hogy Angliában jóval olcsóbban megkapom...menjen oda vásárolni, ki tarja vissza? Sokszor azt érzem, hogy Egyiptomban a kufárok tanulhatnának a magyaroktól, pedig ott volt olyan hogy jött mellettünk a jóképü egy zsáknyi szarral hogy only one dollar, mi meg gyanútlanul megálltunk hogy: há máccs? Rögtön one hundred lett belőle. Végül is nem nagy különbség, csupán egy kicsinyke szót felejtett el mondani az árus. Onnantól viszont le nem szállnak a turista nyakáról míg meg nem veszed a vackát másfél óra idegtépő alkudozás árán. -
:AMF:
senior tag
a duna plaza mm-ben a j1 99k, j2 130k a 10-30-as obival.
most láttam először élőben gx1-et. a fogása meglepően jó annak a kis dudornak köszönhetően. és talán ez a legszebb pana milc mind közül.
ha valakinek szadizni támad kedve, ki van állítva egy eos (viccelte)m + 70-200/4. az af mesés... bejár mindent az üveghegyen innen és túl.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
videóhoz értő szakik: van pár 1-2 perces videóm a keresztfiamról, de ezek a pana mts fájlok csúnya nagyok. ha nem szeretnék effektezni, feliratozni, csak vágni és átkódolni valami emészthető méretre, melyik szerkesztő program lehetne a barátom? illetve melyik kodekkel érdemes átkódolni? ha hosszas magyarázás helyett csak egy okosító linket kapok, már azt is megköszönöm. (utoljára akkor foglalkoztam videó szerkesztéssel, amikor még a virtualdubmod meg a graphedit volt a menő.
)#21492 julius75: igen, azt írtam, mert nagynak találom. de ahogy látod, nem vagyok egyedül ezzel. a dslr mérettel szerintem elvesztette az egyik legfőbb előnyét és talán "csak" a kiemelkedő videó képességek maradtak.
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Ja, néha olyanok vannak, hogy megáll az ész

-
scarabaeus
őstag
Akkor nézd meg a linket, ott vannak a képek is, amit idéztem, annyi mint alig észrevehető, csekély hordótorzítás nagylátón, telében pedig kis mértékű párnatorzítás, alig látható. A P500-assal kapcsolatban is hasonlókat írnak, alig van látható torzítás, az ellen nem tehettem semmit akkoriban az adott gép topikjában sem, hogy az újdonsült tulaj mindennek lehordta a gépét, mert ekv. 23 mm-es nagylátóval csinált közeli képeket a családjáról, és a szélére kerülő népekkel elbánt a perspektíva. Pedig csak annyiról akartam meggyőzni, nem az objektív torzít, zoomoljon már bele...
-
-
need
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
kizárt hogy Rawozna..!
én amikor 1 másik gépnél láttam Nikon P500..a családi képeket..azt mondtam soha de soha nem vennénk ilyen gépet..!
Így lett nekem az EPL1.. -
scarabaeus
őstag
OK-OK, hogy Pana-Pana, de egy kompakt ultrazoom és egy mft fix között nem nagyon lehetett volna amőgy se más párhuzamot vonni, azon túl, hogy üvegből vannak.
Mindenesetre lehet, hogy az illető RAW-ban nyomul, és nem korrigál, az ellen nem véd...
FZ150:
Wide: Very slight barrel distortion; hardly noticeable
24x Tele: A tiny amount of pincushion distortion, though barely visible
innen -
-
need
addikt
Üdv..
biztos hogy esett már róla szó..de akkor én elsiklottam felette..
mennyire jellemző a Pana palacsintákra.. a 14 vagy a 20-ra a hordós képek? mennyire látványos ezeknek a torzítása..vagy mennyire nem..?
-
Freddy76
addikt
-
-
Peethy
őstag
Nagyon jó szerintem is, én 1 évig használtam egy 2db-os szettet. Yongnuo RF-602-es kioldóval használtam, szerintem most is az lesz, de csak az egyiken, esetleg kettőn, a többi slave. Teljesen halk, 1/1-es erősségen kívül azonnal feltölt, és nekem 2000-es eneloopokkal 4-500 villanást simán kibírt. Persze nem 1/1-ből, de akkora villanásra nem sokszor van szükség.
-
senior tag
válasz
Peethy
üzenetére
szép kis flotta lesz a 3 db 560-as. én is most vettem egyet a godox mellé, de tervben van még egy. masszív cucc, jól összerakták, a villanás ereje pedig már-már idegesítően aprólékos mértékben szabályozható. abszolút megéri a pénzét.
milyen kioldóval használod/fogod használni?#21471 Freddy: az eneloop-oson jót nevettem. elképzelem, ahogy fénygép-vásárlási szándékkal nekiült hirdetéseket böngészni és a végén kitalálta, hogy ő most megveszi, de csak az akksikat.
én az sb-900-at adtam úgy el, hogy az átvételnél megkérdezte a T. Vevő, hogy "akkor most el tudnád magyarázni hogyan működik?" -
BennyRay
tag
Arn!
Hadd kérdezzem meg, Nikon FF-re milyen olcsó fixek léteznek nagylátószögre? Amiket láttam, mind durva árban volt. Igazából eddig szinte gondolkodás nélkül kizártam az FF-t az obipark drágasága miatt, de ha ez nem így van, lehet, hogy nem D7000-t nézegetnék, hanem D600-at

Köszönöm!
-
Peethy
őstag
Nézd meg a hirdetést: beleírtam, hogy a 14-es reális ára 40-45, a 20-asé pedig 80-85 között mozog. Aki ezután ír egy levelet, hogy 1:1-ben cseréljük, az valamit nagyon félrenézett. Hardveraprón pedig kinn van az ár: 40e, ennyit kell ráfizetni.
Eladásra nem nagyon akarom meghirdetni, mert karácsonyra igencsak hiányozna egy nagylátó/általános látószögű optika. De a különbözetből + 20e rádobott pénzből tudnék venni egy 3 Yn-560-ból álló vakuszettet. Annak nagyobb hasznát venném.
-
Freddy76
addikt
Nekem a d5100-ra jöttek ötletek.
"Csere lehet? Igen, egy az egybe cserélem 180.000,- Ft-ra."
"A Vaku működik?" "Persze, benne van a hirdetésben, hogy tökéletes állapotú, újszerű." "De az nincs, hogy működik is."
"Az akkumulátort önállóan mennyiért adom el?"
"Nekem csak az eneloopok kellenének, amelyeket a vakuhoz adsz..."De a legnagyobb kincsek akkor voltak, amikor anno az 1.4 tdi VW polót adtam el. Akkor éreztem néha azt, hogy elütom inkább a tagot.
-
-
senior tag
válasz
Peethy
üzenetére
ezekre a levelekre szerintem válaszolni sem érdemes, csak felhúzza magát az ember. ha valóban tudnának olcsóbban szerezni, akkor nem írnának, hidd el.
nekem ilyenkor mindig Roboter válasza ugrik be.
apropó, van egy felesleges pana kitobim. cserélünk?
(bocs, nem tudtam kihagyni) -
jmakk
őstag
-
Peethy
őstag
Komolyan mondom, az agyamat eldobom. Meghirdettem, hogy lecserélném a 20-as Panát a 14-esre, már a harmadik levelet kapom, hogy 1:1-ben cserélnék ráfizetés nélkül. Az egyik azzal jön, hogy ebayről a 20mm-es 50ezer forint (gondolom valami "for parts or not working" vagy még nem lefutott aukció aktuális licitét nézte), a másik azzal, hogy újonnan még a 14-es a drágább, szóval örüljek neki, ha nem kell ráfizetnem. Most felraktak mélyen ár alatt egy 20-ast Indexre is, nem sikerült megkapniuk, aztán azzal példáloznak. Ne nézzék már hülyének az embert...
-
MrChris
nagyúr
A GH-kon mekkora, milyen minőségbeli különbség van egy fullHD képkocka és egy vele készült 2megapixeles (kb fullHD) fotó között? Az Olyknál úgy láttam elég nagy, szinte olyan mintha méretnövelt 720p lenne a fullHD videó, kisebb dinamikával, felcsavart kontraszttal a fótózott képhez képest.
-
julius75
aktív tag
válasz
schawo
üzenetére
Azért, mert nehezek. És itt minden 100 gramm számít. Nekem legalábbis.
#21456 Tulku: valóban, a képminőségről még sok mondani valóm nincs, de a fogása számomra a lehető legjobb. Pont ekkora méretre volt szükség, a 14-140-es objektívvel kellemes, de már nem lenne jó ha kicsit nehezebb volna.
-
arn
félisten
azert leteznek mas szempontok is, mint pl a fogas, dedikalt szervek, stb ami a kisebb meretbol fakadoan nem olyan jo a mftn. a d600 rendszerszinten obiparktol fuggoen nem igazan dragabb, mint egy em5 vagy gh3, foleg ha olcsobb fixekben gondolkodsz ffen. mftn egyket kivetellel nagyon elszaladtak a jobb obik arai.
szeretnem ha kicsi lenne a rendszerem, de van azaz ar, amiert lemondok rola, illetve van ott a d600on par olyan "aprosag", amit nem vetnek meg

ez erdekes fotozasi szempontbol is: [link]
-
eeXaa
addikt
..számomra az mft rendszer mindent kielégít, ...mondjuk el tudnék még pár szoftveres extrát képzelni, az elektromos záron kívűl,(amivel megoldható lenne a folyamatos élőkép), és gyakorlatilag csak ezt ajánlanám, mindenkinek, (amennyiben bárkit ez érdekelne
) ...míg egy full frame dslr számomra egy profi pénzkereső munkaeszköz, ami nem mellesleg k..va drága is, hobbinak legalábbis mindenképp...
...az ajánlással kapcsolatban meg... én azt vettem észre hogy aki szeretne fellépni kompaktról komolyabbra, nem nagyon fogadnak el ésszerű tanácsot, ugyanis szinte mindenki már eleve csőlátással indul: Canon, Nikon, kb ez a két márka létezik számukra, és ha megkérdeznéd tőlük, hogy miért azt favorizálják amit, nem sok értelmes indokot mondanának... azé, mert.... kb.
...én igazából nem is ajánlanék gépet senkinek sem, hanem ha igazán érdekelné, azt tanácsolnám hogy rágjon át jó pár tesztet, adatlapot, és ne hallgasson rám, csak kérdezzen száraz tényeket, ha nem állna össze a kép valamiről.... -
arn
félisten
akinek nem a meret a lenyeg, annak en sem ajanlanek mftt. reszemrol az idealis mft akkora lenne mint a gx1, csak lenne rajta egy evf
de ok az em5 is, utana viszont meretben es tudasban kihagynam az apsc slrt, inkabb d600ra ugranek. -
Tulku
veterán
Én biza értem az panát...nem akar ő zsebpiszoknyi csúcsvázat...legyen annak fogása, és annyi tudása, hogy senkinek ne legyenek kérdései...az eddigi GH-k valljuk be kissé félmegoldások voltak fogás tekintetében...jó volt mindegyik, de hiányzott a dslr-es fíling a kéznek...na most megkapják az embörök...
Először én is felháborodtam...mi a fenének ekkora mft váz...aztán értettem meg, hogy biza a csúcs obikhoz (és a kiváló fogáshoz-kezeléshez) kell is a méretes váz...aki meg zsebgépet akar az vesz majd pm-et vagy gf-et...
-
senior tag
#21447 eeaa: g3-hoz nem volt szerencsém, de a g5 fizimiskája alapján úgy gondolom a pana is belátta, hogy nem jó az irány. ettől függetlenül az omd-től még elsírom magam (markolat nélkül).

#21448 arn: igen, valószínüleg rácsöppene, mert ahogy fentebb is említettem, nem a belével van gond, az nagyon is rendben van. árban viszont egyre gondolunk, használtan max. 150-et adnék érte én is, de csak ha van hozzá markolat.
(lehet, hogy sose lesz omd-m?
)#21449 Tulku: "a GH3 egy valóban profi gép lett, az más kérdés, hogy nekem túl nagy" Az a vicc, hogy a "lumix g micro system"-be tartozik és akkora, mint a régi tükrös vázuk, az L-10.
Kíváncsi vagyok merre halad majd a pana a GH sorozattal. Ekkora méretben, 4/3-os szenzorral a tükrös vonaluk elég hamar kihalt. Bár az valszeg azért volt, mert világrengető újdonságokat nem kínált a konkurensekhez képest. Most viszont a GH sorozat más helyzetben van, elég combos belső kapott a lufiváz, kisebbek az obik, stb.
-
arn
félisten
hifibarlang?
-
need
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Igen..igen..rólad..

tegnap voltam a hangbarlangban fi:zi'knél..!
mint köztudott a komoly férfiak
nem csak a zenei stílusról és fejhaltagokról tudnak beszélni ha nem 1-ből elkezdenek fényképezni is..
mesélte hogy Pentaxon nyomja..és így kerültél te a képbe..!persze jó értelembe véve
igaz nekem nem Pentaxom van de az egyik szűrőt a 40.5 mm tőled vettem...innen van veled a személyes kapcsolatom.. -
Tulku
veterán
No félreérthető volt...tehát:
21. században vagyunk és bizony ez a wi-fi, 3g, android őrület engem is elkapott, s gondolkodtam a folytatáson.
Most nem vezetem le, de a jövőt a kombinálásban látom...ezért volt az "értékelhető ajánlások" szófolyam...és igen, bizony sokan megveszik, akik pillanatok alatt szeretnék továbbítani az anyagot...A minőség kit érdekel után pedig sok-sok nevető jel volt, 6 GH után nem gondolod, hogy nem ismerem a minőségüket?...a GH3 egy valóban profi gép lett, az más kérdés, hogy nekem túl nagy...de ez az én szemszögem, másé bizonyára különbözik ettől...
Remélem tisztáztam...
Üdv és sok sikert ehhez a nagyszerű géphez!
-
arn
félisten
Szvsz racsoppenne a nyalad, ha lenne egy
minden hibaja ellenere egy nagyon jol sikerult vaz, ami baromi nepszeru lesz a hasznaltpiacon. Az mas kerdes, hogy ujonnan az ami arat tartom realisnak, hasznaltan meg adnek erte 150et. Az ilyen 1100 euros ar mellett inkabb d600 meg olcso fixek. -
eeXaa
addikt
-
MrChris
nagyúr
látom kicsit elindultak lefele az új pana árak, gf2+14/2.5 110e-ért, G5+1442 163-ért. A pangó milc-hardverapró atomstabil áraira lassan ráülepednek az új árak.

-
b.vr
őstag
"Mert minőség kit érdekel? :-))))"
Az a helyzet hogy ezt viccnek sem értem
Most írja le a vadiúj gépéről x sorban milyen minőségű fényképet csinál? Egyrészt lehetetlen, másrészt speciel pont erről lehet olvasni review-t a neten, mintaképekkel.
Azt hogy személyesen _használni_ milyen, az viszont tök érdekes.
(konkrétan pl. a wireless vezérlést a PH! tesztben sem tudták még akkor kipróbálni) -
Freddy76
addikt
Ráadásul ne felejtsük el az oly azon baromságát, hogy csak a teljes markolatot tudod megvenni, amely két részből áll: a felső "elemből", amely egy pici magasság-emelkedést ad a gépnek, és "tesz" egy fogást segítő markolatot az expógomb oldalára, valamint a nagyobb alsó, portrémarkolat részből.
Sokaknak (így pl. nekem is) csak a felső rész kellene, ez pont annyival segíti a fogást és magasítja a gépet, hogy még kicsi és szép legyen, de már lényegesen jobb fogással.
De nem, csak az egészet lehet megvenni, qrva sok pénzért. Ja, és a 70e pénzben még az a nyamvadt akksi a markolatrészben nincs is benne, azt külön kell megvenni.
Szerk: AMF megelőzött...
-
julius75
aktív tag
Amire eddig időm volt: laptopra dugva (usb, adnak hozzá egy kb. 50 centis kábelt), egy gombnyomással kiválasztom a PC kapcsolatot, és már látom is külső meghajtóként.
wifi: alkalmazás telefonra letölt, GH3-on wifi bekapcs., távoli fényképezés kiválaszt. Telon wifi bekapcsol, jelszó bevitel után csatlakozik gond nélkül. Az alkalmazás nagyon, mondom nagyon jó! Mindent lehet állítani, attól függően milyen módban van a gép, rekeszt, sebességet, isot, érintésre fókuszál, exponál.....simán visszanézhető a készített kép, belenagyítható, nem gondolkodik rajta.
(mondjuk a panasonic alkalmazások (android) amúgy is tökéletesek, szerintem)
Hirtelen ennyi. -
robi-k
őstag
Ha az OM-D is G5 árban lenne, akkor nem lenne kérdés a karácsonyi ajándékom
Szerintem csak az árával van baj, számomra minden másban tökéletesen megfelel. -
senior tag
az OMD-től való elpártolást meg tudom érteni. szvsz egy erős csomagot belepakoltak egy sz*r fogású (szemből nézve) retro vázba, ami csak pici, fix obikkal használható kényelmesen, fél kézzel. a probléma az, hogy az oly-nak nem csak pici fix obijai vannak, hanem nagyobb darabok is (12-50, 75, zoom), a vázai viszont markolat nélkül megfoghatatlanok. (nálam az számít jó fogású váznak, amit fél kézzel tudok fogni úgy, hogy közben a hüvelykujjam szabadon mozoghat és nem ejtem el a gépet.) ha nagyobb obit csavarsz rá, vagy állítani akarsz a vázon bármit, akkor nem tudod csak két kézzel fogni, különben kicsavarja a gépet a kezedből. esetleg vehetsz hozzá markolatot, de akkor már nem is olyan retro, nem is olyan szép.
a pana egy fokkal okosabban csinálja, ott van hasonló tudású tégla, meg dslr kinézetű váz is, aztán eldöntheted, hogy nézni szeretnéd-e jobban, vagy használni.
az olynál csak téglák vannak. -
julius75
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Egyenlőre fülig ér a szám, ez ilyenkor normális ugye? Nagyon szimpatikus, hogy a legfontosabb, legtöbbet használt gombok önállóak, (wb, iso, expo+/-), nem menüturkálós. Többen nem szeretik az fn gombokat: úgysem lehet megjegyezni alapon. Én kifejezetten kedvelem az ilyet, ezen van 5 fizikai, 2 az érintő képernyőn.
Sajnos mire hazaértem, feltöltöttem kint sötét lett, de itt bent is nagyon gyors az af. A kereső + kijelző is más kategória mint a többi, pedig az elmúlt 1.5 hónapban rengeteg gépet végigtapogattam. -
b.vr
őstag
válasz
julius75
üzenetére
"Na, akár mit is mondtam eddig, ma csak megvettem......GH3+14-140"

A PC/laptop/tablet/mobillal történő live view és távvezérelhetőség engem majd különösen érdekelne!(hogy mindez rögtön wireless módon, az már csak ráadás. Hogy legalább USB-n keresztül ez miért nincs implementálva generációk óta m43-on, az nekem rejtély (jójó tudom, "tervezett (erkölcsi) elavulás", stb
) -
julius75
aktív tag
Na, akár mit is mondtam eddig, ma csak megvettem......GH3+14-140
-
madgie
titán
Khm, csak a GF1-et adtam el, no meg a 20/1.7-et.
G3 + 14/2.5 + 45/1.8 azért nem rossz mft szett most sem, nem?
Igaz, ott a Fuji mellé.Messer22: össze kéne számolni egyszer
Pana LC-33, Pana FZ-20, Sony F-828, Nikon D70, KM 7D, Oly E-1, Pana L1, Canon 40D, Pana G1, GH1, GF1 kétszer, G3 kétszer, Oly E-PL2, volt egy régi Oly C-2020 tán (megvan még), most a Fuji, ki bírja ezt követni? Tuti kihagytam párat 
-
Freddy76
addikt
Nem akarom mindenáron eladni a gépet. Vannak elképzeléseim, amit kipróbálnék, de annyira nem, hogy ezért anyagi áldozatot is hozzak (értve ezalatt elsősorban a kótyavetyét). Vagyis nem érzem létfontosságúnak a cserét, nem érzem úgy, hogy bármilyen olyan hiányossága lenne az omd-nek, amely engem korlátozna, akár hiányérzetet keltene, sőt, kifejezetten szeretem (a képeit különösen). Van most egy lehetőség a láthatáron, ha addig eladom az omd-t, amíg az ideér, akkor jó, ha nem, akkor marad a gép. Ez ilyen egyszerű.
-
eeXaa
addikt
...azért elgondolkodtató, hogy szállingóznak elfelé a userek mft-ről.. hirtelen itt, aztán pár hét, hónap, és vége a nagy szerelemnek.. pedig a gépek ugyanolyan jók mint amikor meg lettek véve...

-
Warter
addikt
OLYMPUS E-M5 PREMIUM 1250 Kit - 328 199 Ft
És van 0% THM 10 hónap részletre. -
Freddy76
addikt
Tudom, hogy itt nem szabad nepperkedni, de talán nem kapok büntit...
Ha elkelt, az okokat is elárulom. Semmi minőségi kifogás, aki valóban ezt keresi, annak tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Engem is megkerestek hogy Angliában jóval olcsóbban megkapom...menjen oda vásárolni, ki tarja vissza? Sokszor azt érzem, hogy Egyiptomban a kufárok tanulhatnának a magyaroktól, pedig ott volt olyan hogy jött mellettünk a jóképü egy zsáknyi szarral hogy only one dollar, mi meg gyanútlanul megálltunk hogy: há máccs? Rögtön one hundred lett belőle. Végül is nem nagy különbség, csupán egy kicsinyke szót felejtett el mondani az árus. Onnantól viszont le nem szállnak a turista nyakáról míg meg nem veszed a vackát másfél óra idegtépő alkudozás árán.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. De a tény tény marad, az 50/1.8 G a legjobb ár/érték arányú obi, ami valaha a tulajdonomban volt...

(bocs, nem tudtam kihagyni)