Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: ReaR backup
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
andersen10
aktív tag
Na az ilyesmihez kell jó a szem és gyors a kéz...(index címlap)
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10
üzenetére
Elhamarkodott volt a kijelentésem, valójában nem hangosabb az Oly Pen mint a Pana, hanem mélyebb a zárhang és talán hosszabb, ezért tűnt zavaróbbnak. Viszont bekapcsoláskor a Pen valóban hangosat kattan, még bele is rázkódik a kis teste
a Pana alig hallható, "finomabb műszenek" tűnik fülre.Persze mindez relatív, össze sem mérhető egy alsókategóriás DSLR csillapítatlan tükörcsapódáshangjával...
-
-
madgie
titán
válasz
redzsi
üzenetére
Nem kifogásnak szánom a trollkodás ellen, de a legtöbben itt vagy féltucat dslr használaton vannak túl, míg amott szerintem a többség media markt-ban, vagy max fotóstalálkozón látott/fogott milc-et.
Persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek, agyamra ment a hosszú hétvége

-
redzsi
senior tag
Érdekes olvasni a zavaró zárhangokról. Ezek után kissé túlzásnak tartok egy két lekezelő megnyilvánulást a tükrös gépekkel kapcsolatban. Ok csendesebb, no de akkor is...
-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Jesszus, és még én akartam pm1-et venni...
Apropó, a leica nem akar mft vázat gyártani? Mondjuk leica árakon nem mintha érdekelne...
-
t72killer
titán
-
mik-oca
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
valahol az ember agyában ez mindig idegesítő lehet
(nekem is vannak ilyenen idegesítő dolgok mindig a fejemben
Használat közben ez nem volt zavaró, és vannak előnyök is: 12 kép/sec, nincs a felcsapásból adódó vibráció stb..
Valójában az LCD megoldása, alsó forgási pont billenthető karral kiegészítve az, ami számomra az eddigi legjobb, amit láttam.. -
arn
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
engem inkabb az lep meg a tesztbol, hogy a pl2 is felette teljesit valahol

-
andersen10
aktív tag
E-PL5 RAW dinamika...nem rossz, teljesen partiban van a aps-c nex-el. Létezhet hogy csavart a sony szenzoron az Oly még egyet és az új Pen széria übereli az OM-D-t is?
-
Vazz, andersen a számból vette ki a szót a szemkagylót illetően...
Az oly 45-ösére tud valaki olyan napellenzőt, amivel együtt lehet szűrőt használni?? -
andersen10
aktív tag
G3-ra létezik gumi szemkagyló? Esetleg tapasztalat? Most az október végi alacsony napállásnál sokszor betűz a nap és tenyérrel kell árnyékolnom a keresőt. Pedig (már!) nem is vagyok szemüveges.
Más: Az olcsó fotga 46 napellenző tökéletes a 14/2.5-re. Pontosan akkora a hossza hogy még épp nem lóg be a képmezőbe, azaz tökéletesen árnyékol. Az átmérője meg megegyezik az obival tehát jól is néz ki. Kár hogy a 20/1.7-re 45/1.8-ra kapható napellenzőkre mindez nem igaz....
-
mik-oca
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egy napig játszottam vele, nem az enyém.., de nem igazán vettem észre a problémát, ha jó obi van rajta(fényerős)...

Egyébként ezen van az eddig általam látott legjobb EVF, jó felbontású, világos -- szóval használható.. -
-
Freddy76
addikt
A kijelzőt illetően, nekem ez a dönthetős verzió sokkal jobban tetszik, mint a kihajtható volt. Azt sosem hajtogattam, ezt gyakran döntögetem...
Viszont abban egyetértek Mercutioval, hogy az Omd-nek vannak olyan hibái, amelyek mellett még bőven-bőven használható, szerethető, de azért az ember elgondolkodik, hogy ezért a pénzért ezt miért nem tudták normálisan megoldani.
Az egyik ilyen a visszajátszás és az fn1 gomb, amely tényleg vacak. A másik, engem picit idegesítő az akksi töltöttség-jelző. Három pálcika van, az ember boldog, fényképez. Sokat. Nagyon sokat. Még mindig három pálcika van, maximális töltöttség. Hajj, de jó, az ember nem is gondolkodik, fotóz. Hoppá, egyszer csak két pálcika a háromból, az még mindig kétharmad. Majd fotózok KEVESET, és máris csak egy pálca van. Majd lemerül. Tehát olyan, mintha 5-10 % töltöttségi szintnél váltana a maximális töltöttséget jelző háromról két pálcikára... Összességében nem gond, nagyon sokat bír az akksi, de ez megviccelheti a nem elég körültekintő felhasználót.
Megszokható mindkettő, de furcsa egy elvileg felsőkategóriás váznál egy ilyen filléres baki... De ettől persze szeretem azt a dögöt, talán kellenek is ezek a bakik, hogy lelke legyen...
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
hát öregem, neked sem akarnék gépet tervezni... most komolyan, mikor kell neked konkrétan a hajtogatós lcd a dönthetővel szemben? persze, még kényelmesebb, de mondj egy esetet, ami rendszeresen előfordul, és kell a hajtogatós. a szar gombok ugyanez a kategória. jobb lenne, ha jók lennének, na de azért a váz több mint használható.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nem gondolom
ha előtte használtál hajtogatóst nagyon tud hiányozni, azt a 2 gombot pedig a nagyon fanatikusokat kivéve még az Oly rajongók is szidják. -
-
arn
félisten
csak ausztriaba, igaz a masik felebe. az internet szerencsere globalis, igy persze ugyugy elerheto leszek, illetve, amig itt a csalad, hetvegenkent jovok haza.
a sony lapka a legjobb most erre a hosszu zaridos dologra mft teren
az em5 szvsz egy kivetelesen jol sikerult konstrukcio, szerintem a jovoben is hasznalhato. vannak hibai (minek nincsenek?), de tenyleg beleadtak apaitanyait. -
t72killer
titán
-
ati3x
senior tag
Jaa.. 20...
persze azok a voigtländer optikàk sem "kutyàk" 0.95-ös fényerövel. Persze addig sok "ha" lesz... Egyelöre a helios 44m a következö lépcsö. A 20-as vagy/és 45 utàna. Tehàt maradok m4/3-on. Max ha aktuàlis lesz a mélyég, akkor arra veszek vmi olcsó sonyt hasznàltan, vagy ki tudja.. Az még messzebb van talàn még mint az OMD. 
-
ati3x
senior tag
Jam,
Éppen ezen agyalok.. Ha a manuális obival megbarátkozom, és ha beruházok esetleg egy Pana 10/1.7-be, meg egy 45/1.8-ba az azt jelenti, hogy "kilőttem" a sony vonalat.. Tehát jelen esetben maradna az OMD ami kb a nex 6 kategória. Lenne EVF, amit kezdek fontosnak érezni, kihajtható LCD, a másik szempont, jó szenzor, ütős stabi. Az AF rendszere is jónak tűnik.. Habár nem tudom milyen viszonyban áll a Panáéhoz.. Persze nem ég a ház, még adok az EPL-1 nek kb 1 évet. A Svéd árat meg 10-el osztva megkapod az Euros árat.. Magyarul itt az OMD a 899, 12-50-es obival, meg nélküle is.. Szóval ha már 0- korona a 12-50-es akkor jöhet..
Mégiscsak jobb lehet mint a mostani 14-42 alap.. 
-
azt hiszem, egy nikon p7700-at szívesen kukáznék, mint egyetlen vázat magamnak. mondjuk 50e ft-ot ér számomra.

-
ati3x
senior tag
Kicsit off, de:
Ha már "objektiv"
Ilyen nem hiszem, hogy túl sok embernek van! 150/965 Newton, saját építés, a főtükör pedig saját csiszolás! Végre sikerült "lekapnom" a holdat, persze közel sem ideális körülmények között.. Roppant alacsonyan volt, a légkör remegett mint a kocsonya. Ugye ekkora fókusznál már igencsak jelentkezik. Másrészt adapterem sem volt, csak kézzel tartottam oda az okulár tartóhoz, direkt fókuszban.. Iso 1600-on lőttem, 1/800-al, hogy minnél kisebb legyen a bemozdulás. -
arn
félisten
hivatalos vaz arakat irtam, es az europai arakat, nem a svedet. gar szempontjabol szvsz mindegy, mert 2 ev eus gar van, ami meg nalunk is ervenyes. ha arra szeretned hasznalni, amit irtal, jobban jarsz egy fix 20assal, illetve 45ossel, az a 12-50 optikailag is eleg gyengecske, es hiaba a stab, gyereket fotozni kell a zarido, a nem fenyeros zoom sajna nem sokat er

amugy talan vmi lesz abbol az arcsokkentesbol
[link] ugy latszik svedeknel is olcsobb vmivel. -
-
ati3x
senior tag
Árak a prisjakt-ról:
Nex6 alapobival:
http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/sony/sony-nex-616-50/177731.3304/
Oly Omd:
http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/olympus/olympus-em-512-50mmblack/168309.3302/
ez pedig a 12-50-el. (ami talán már nem annyira alapobi)Svéd árak, dekára ugyanazok.. Nekem ez "aktuális" ugye a gari miatt...
-
ati3x
senior tag
Bizony az omd.. Ugye e-pl1-et vettem, NAGYON olcsón, de a sony nex5n és plàne a nex6 nagyon bejövös. Az alap 14-42 elég hamar felejtös, mivel föképp beltérben a gyerköcöket fotóznàm.. És Az autofokusz sem tùl acélos. Elsö körben egy helios obit akarok beszerezni f2 fényerövel, igaz hogy ez manuàlis lenne. De kezdetnek megtenné.. Viszont az utàna lévö lépcsön gondolkodom. Vagy maradok az m4/3 on és beruhàzok egy pana 20/1.7-be és a sonyt elfelejtem. Ha pedig gépfejlesztés akkor omd. Most kb egy àrba van a nex6-al.. Ami szerintem igy is marad a jövöben, kb azonos àrszinten lesznek. Szerintem ez lenne a logikus ütemterv szàmomra.. A kérdés szerintetek hogy viszonyul egymàshoz az omd vs nex6/nex5r?
-
Tulku
veterán
Álomgépet láttátok már?
Minden földi jóval, és annyi gombbal, hogy megfogjuk és eltekeredik minden

-
arn
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
sajna nem ugy araztak
inkabb a fuji xe1 meg a nex6. mindket vaz legalabb annyira tetszik, mint az em5, csak hat az obik... vagy draga, vagy nincs 
-
andersen10
aktív tag
Ezt ide szántam, de rossz topicban landolt..
-
andersen10
aktív tag
GH3? E-M5 szenzor ibis nélkül másfélszeres súlyban és árban...hááát...nem lesz kasszasiker.
De ha még kicsit lejjebb tolná az e-m5 árát még Karácsony előtt, egy g3->e-m5 csere elgondolkoztatna.
Nem is az az 1FÉ zaj és 2FÉ dinamika előny miatt, hanem egyszerűen jobb kézbevenni
-
arn
félisten
gh3 teszt [link] nalam maradt a vagyakozas targya az em5

-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Ha úgy tartja az árát, mint az E-P/E-PL széria mostanában, akkor kivárjuk szépen, míg ötvenezerért utánam dobják

-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Simán odatolom 3200-ra is a G3-at

-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
RAW konverter kérdése is. Sima lájtrumos importálás után az én gx1-es képeim is használhatónak tűnnek 1600-ig, de ha irfanview-ban nyitom meg, akkor betekintést kapoh a hamgyák háborúja 2.0-ba...
-
arn
félisten
en szeretek sokat kiserletezgetni, igy az elmult 8 honapban kb 8k kepet lottem. ha osszeall a rendszer, akkor valszeg le fog csokkenni ez a szam, mert mar kiismertem a technikat es a lehetosegeket.
-
andersen10
aktív tag
Nem nagyon mertem/akartam eddig a G3-at iso1600 fölé húzni, most rávitt a kényszer, hát iso3200-on is
egész vállalható az eredmény (nem a képre értem, hanem a képzajra
). Szóval az új auto iso beállításom: G3: 3200 PM1: 1600 -
andersen10
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A tükrös vázak PDAF (CDAF csak LiveView-ban), az m43 vázak CDAF elven működnek.
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
CDAF (contrast detection) kell azt mft-nek, ebben sajna nem jó a 12-60
. -
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Utánanézek a dolognak. A másik jelölt a 14-54-es,ez némileg kisebbb... Bár lehet megvárom, lép-e vmit az oly a 12-35-ös varióval szemben (pl kiadhatna egy 2,8-4/12-50-et, visszafogott méretben és fogyókúrás súlyban...).
-
Peethy
őstag
10 hónap alatt ment 20k expó a gépbe, pedig nem is fotóztam minden nap... egy-egy portrézáson ellőttem simán 5-600 képet, meg volt egy esküvő is, ott belement kétezer. Mondjuk én ilyen speciális állatfaj vagyok, inkább csinálok több képet, több szögből. Milccel inkább a tudatos fotózást próbálom majd megtanulni.
Egyébként hétvégén meglesz a 45mm-es

Viszont erősen gondolkozom, hogy kicsit később a 20-as helyett lesz egy 9-18... nagyon kipróbálnám már azt a gy.távot.
-
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
Ez egy örök dilemma... Mivel egy hobbifotósnál a képek 99%-a max háttéranyag marad, meg kell tanulni priorizálni. Ha madárlesre megy az ember, akkor alapban a tele legyen a gépen (pl pana 100-300, ami pl szűk portréra is elmegy?), amit egy-egy táj/csoportkép ideéig lekap az ember és felteszi az alapzoomot.
Apropó alapzoom, EZT a gyönyörűséget érdemes mft-re (ZD12-60, pana gx1-re) adaptálni? A súlyán kívül megvan benne minden, amit egy JÓ alapzoomtól elvárok (átfogás, képminőség, használható fényerő).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
a Pana alig hallható, "finomabb műszenek" tűnik fülre.

(nekem is vannak ilyenen idegesítő dolgok mindig a fejemben
, és elvetnéd-e a vázat en bloc azért, mert csak dönthető.
de ez szokás/ízlés kérdése, az meg persze egyénfüggő
ha előtte használtál hajtogatóst nagyon tud hiányozni, azt a 2 gombot pedig a nagyon fanatikusokat kivéve még az Oly rajongók is szidják.
"