Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10
üzenetére
* Nem ismerem a hivatkozott webshopot, lehet hogy kamu, ezt dobta fel az árgép....
-
julius75
aktív tag
válasz
andersen10
üzenetére
Mondjuk nem tudom honnan sikerült megállapítani, hogy ez túlzás? Mindegy, ezzel inkább nem foglalkoznék.
Nem kell G3, nem tudom rendesen megfogni. Lehet hogy vicces, de ez van.
viszont még mindig nem értem ezt a 12-50-es dolgot.... -
andersen10
aktív tag
válasz
julius75
üzenetére
Fölösleges túlzásba esni. Pláne hogy nem tudod pontosan mit akarsz.
Best bang for the buck, feltételezve hogy ahogy írtad, zoomos konfigban gondolokozol:
Veszel egy G3+14-42 kitet 130-ért. Kipróbálod a 14-42-t, ha megfelel örülsz, 130-ból van egy jó kis kezdőkited.
Ha nem akkor eladod a 14-42-őt 30-ért, és veszel egy 14-45-öt (jobb felbontás) vagy 12-50-et (nagyobb átfogás) egy százasért, és akkor is kétszázból megálltál.
-
julius75
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Segíts kicsit.....az oly 12-50-re gondolsz?
-
julius75
aktív tag
Látod, pont ezzel van bajom nekem is: mármint a 14-42-vel. De csak ha a vázat veszem 200-ért,
ahhoz a 14-140 negyed millió, a 12-35-öt pedig jóval 300 felett.
Most bújom az árakat, d7000+16-85 már van 430-ért.
Jó lenne valahol jobban megnézni, de MM-ban nincs, máshol meg nem tartanak bemutató darabot.... -
julius75
aktív tag
Sziasztok, a véleményeteket kérném, ismét:
A tervezett GH3+12-35 racionális okokból elvetve.
Amin gondolkodtam: G5+14-42x, ez kb. 270ezer, vagy GH2+14-140, kb. 360 ezerért.
Igazából a 12-35-öt sajnálom, mert fényben, minőségben, illetve induló mm-ben verhetetlen, nekem legalábbis. Amire szükségem van, azt jó ideig kiszolgálná, de önmagában vásárolva (nincs kit) nagyon drága sajnos.
GH3 hamarabb pótolhatónak tűnik.
Csak és kizárólag új, számlás jöhet szóba, év vége van, költség kell....Egy másik elmélet, de nézzetek bolondnak: Nikon D7000+16-85 Tudom, hogy ez másik kategória, meg azt is hogy jóval drágább, illetve nehéz mint a dög a többihez képest, na de nem lehet alternatíva?
Több gép nem igazán jöhet szóba, valamiért ezekre "szűrtem" eddig....ebből szeretnék választani.
No de melyiket szeressem?
-
t72killer
titán
Ezt a lassú fókusz dolgot csak olyanoktól hallottam eddig, akik még nem találkoztak a géppel, és két generációval korábbról extrapolálnak. A házitesztben is dícséri MLaca.
-
t72killer
titán
-
TayRol
nagyúr
válasz
stranger28
üzenetére
Lap tetejen 2. hozzaszolo?
-
stranger28
addikt
Na, ez nem rossz. Csak ezért Pestre kell menni.
Vagy ismeri valaki?
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"ott reális áron vannak a dolgok, kivéve a 20-30ezres vázak "
A 20 ezres váz is reális...annak aki veszi...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
stranger28
üzenetére
index m4/3 adok veszek, ott reális áron vannak a dolgok, kivéve a 20-30ezres vázak

-
stranger28
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Értelek. Igen, egy régen 30k-ba kerülő Samsung fényképezőről váltok, amitől a Nokiám jobb képet csinált már.
Hát, ezeknek még utánaolvasok bővebben, de már lassan odaér a cikk, amit elkezdtem.

Van is fenn hirdetése, de gondolom az már nem aktuális.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megrágom még a dolgokat, aztán kiderül.

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kicsoda? Jövő héttől (ha minden jól megy) egy darab vázam lesz

t72killer: mondom, ritkítok, már csak a G3 marad

-
t72killer
titán
válasz
stranger28
üzenetére
Duplakittel (alapzoom+kicsi telezoom) sokkal jobb minőséget kapsz a teleobjektív-tartományban (állatfotózás, +egyéb távolabbi témák).
K1csi kollégának igaza van abban, hogy nem egy megazoom (14-140) a legjobb beugró. A duplazoomal megtapasztalod, hogy a cél távolságának/méretének függvényében néha lencsét kell cserélni (gondolom kompaktról érkezel, onnan nézve elég macerásnak tűnik a sok tökölődés). Aztán 1-2 hónap/párszáz kép elkészülte után csinálhatsz egy mérleget, hogy melyik az a fókusztáv, amit leggyakrabban használsz, ill hogy erre a fókuszra kell-e neked egy fényerős szuper képminőségű fix.
[:-) on]
PS: tényleg, Madgie kollégánál kapsz mindenféle mft vázat olcsóér![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[:-) off] -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
30k? Majd adok én neked

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
stranger28
üzenetére
imho egy használt GF1 váz 30-40k-ért, és veszel rá obit, aztán ahogy ráérzel az mft feelingre, oda lehet verni az érzésnek egy új 3G/4G mft vázzal, a meglévő obik alá rakva.

-
stranger28
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Elnézek akkor pár nagyobb boltba, hátha lesz kitéve valami, amiről most beszéltünk.
Miben jobb ez a duplakit?
Az az igazság, hogyha egy szintet megüt, akkor én nagyon boldog leszek vele 3 év múlva is, ebben biztos vagyok. Szóval kicsi az esélye annak, hogy váltanék, amennyiben tényleg jó. Ezért is érdekelnek inkább az újak, ~3 év garival, aztán hadd szóljon.
-
t72killer
titán
válasz
stranger28
üzenetére
Mivel épp elkezded a szakmát, lehet h megtetszik pl jövőre egy modernebb darab és cserélsz. Ezért érdemesebb egy használt, jóáras darabbal kezdeni (pl gx1, pl3), amit minimális veszteséggel továbbadhatsz. Mondhatunk itt mindenféle jótanácsot, neked kell elégedettnek lenni a képekkel/gépkezeléssel, stb. Ehhez ki kell próbálnod a rendszert élesben.
Ha most azonnal max képminőséget szeretnél, akkor pm2/e-pl5. A pl5 duplakit a megadott ártartomány felett van még, de jön az még lejjebb.
-
stranger28
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Videóra nem is nagyon repülök rá olyan komolyan, legyen kielégítő és kész. Képek azok, amikre gondoltam a ne pont elégnél, azok érdekelnek jobban. És igen, nem nagyon váltanék egy darabig 2 év minimum, addig legyen tényleg korrekt. Én ennyit tudok.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
stranger28
üzenetére
ha nulláról akarsz kezdeni, akkor bármelyik mft vázzal tudsz videózni
(vagy nex vázzal, ha van kedved a manuális obikhoz)mert a GH-k az igazán videóra termettek, de "kezdőként" valszeg nem éred el secperc a technika korlátait.sőt, merészebbet mondom, amiért valszeg kapni fogom a sódert, de bármelyik mft váz jó lenne neked, ami szimpatikus, és kezelhetőnek találod. (valszeg nem 1-2 éven belül akarsz fejleszteni, váltani ugye?)
-
t72killer
titán
Inkább a 230-ban reménykedtem, de úgy látszik a gh más kaszt
. Nem tudom, az új olyk hogy remekelnek bitráta és stabi téren...#19568: nem lököm a sódert a vegyé pl5-tel
. H miért nem? Gyakorlatilag 2-2ésfél mft szenzorgeneráció létezik, és olyan irtózatos nagy különbség nincs köztük. Esetleg egy jóáras GF3 hogy teljesít videón? -
stranger28
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ilyet találtam csak.
GH2-t tényleg nem lelek.
GX1 meg talán még megvan.
Kérdés, mivel járnék jobban..
Lehet egyébként használt, de jobban örülnék egy új cuccnak, kivéve, ha a másodkezes azért érezhetően "odaverné". -
Mr.Csizmás
titán
Q
XE-1-ben is a 6x6-os randompixeles no AA lapka van?
-
k1csi
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Két olyan cuccot mondtál amit a közeljövőben nem fog tudni ezen az áron beszerezni, mert alig-alig van a használtpiacon (még a használtabb darabok is többért). Nem mellékesen egy fényerőtlen megazoom alapján elég téves képe alakulhat ki a rendszerről, meg úgy általában fotózásról/videóról.
Oly-hoz nem értek, de az a GX1 100k-ért (indexen, ha még megvan) + 45 1.8 70k-ért + valami stabis kitzoom a maradékból kvázi azonnal beszerezhető és vsz. jobb rendszer építhető nagyon jó áron.
Ha ki akar belőle szállni minimális vagy zéró buktával megtehető.Persze használtan amitől ódzkodik a kérdező.
-
t72killer
titán
válasz
stranger28
üzenetére
Gépváz-tekintetben, ha a videó fontos, akkor tekintve a keretet egy használt GH2 is belefér.
A javaslatom: használt GH2 + pana 14-140, elvileg a 200k körüli árba bele kéne férnie. A nagy zoomtartományba meg a mindenféle-művelés is belefér.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
stranger28
üzenetére
epm2 kit, vagy epl5 kit, 12-50-el lehetőleg. orblem?
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Keresnék egy kezdő cuccot, amin a 0 (de teljesen) tudásom fel tudnám ugrasztani első körben, viszont később is teljesen rendben lenne, nem csak pont elég. Mindenfélét művelnék vele.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Voltam másik topikban már, de átirányítottak ide, mivel a videó része is fontos lenne nekem, kamera ugyanis nincs, és néha azért jó lenne ezt-azt felvenni vele.Mit tudnátok nekem ajánlani?
Keret kb. 200k, de 230-ig meggyőzhető vagyok, ha nagyon jó a dolog, viszont fájna a szívem. Használt dolgokatat nem feltétlen szeretnék.
Köszönöm.

-
redzsi
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi,
Igen a 14mm a következő célpont, első nap talán ha két alkalommal használtam a zoom-ot.(#19498) andersen10: Én a barnát vettem, tényleg pofás,
Ahhoz vajh melyik tok illene? Fekete?Kár hogy befér a kabátzsebbe az epm1, a vakupapucs védőt már sikerült is elhagynom.
(valószínű ott jött le ahogy ki be rakosgattam) -
t72killer
titán
Ez az apróság vajon mire képes egy mft-vázon? Próbálom gondolatban feltenni egy fehér pl3/pl5-re

-
Peethy
őstag
Pana GF5-ről mi a vélemény? Mennyit érhet kb. használtan? Jelentkezett valaki, hogy arra cserélném-e a GX1-et...
Szerk: látom, erre nem lehet külső vakut rakni, meg pár dologban szintén gyengébb.
-
|AP|
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
"Az OMD-be szerelt OMD-szenzor mér nem jó ?"
Hát kövezzetek meg, de nekem egyszerűen nem tetszik
nagy a "púpja", sokkal jobban örülnék egy bal felső EVF-nek, és a hátoldal az meg szó szerint botrányos. Kézbevéve nem érzi azt az ember, hogy egy több százezres vázat nyomogat, sokkal inkább valami műanyag kínai vackot...elnézést a tulajoktól, de amellett, hogy tudásra tökéletes lenne, ezek miatt nekem nem kellene.
-
Tulku
veterán
Érdekes ez a 23 (ekv 35) mm....nekem sokkal nagylátóbb, mint a 20 (ekv40) mm-es volt az mft-n...sőt dobáljatok rám követ, de nagyon közelinek érzem a 14 (ekv 28) mm-eshez...pedig félúton van a kettő között...
Úgy hogy próbáld egyszer ki az X100-ast, szerintem nem fogsz csalódni...persze a zúmok átfogását ne keresd benne....
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
Jól áll neki az a tok

-
andersen10
aktív tag
-
t72killer
titán
Az OMD-be szerelt OMD-szenzor mér nem jó
? Ha már szerelgetés, akkor rakjanak bele mft-re szabott Fuji szenzort, vagy frissített Foveont
Érdekes írás a shutter-shock-ról, úgy néz ki, olyan MILC-betegség, mint tükrösöknél a mirror-slap.
-
|AP|
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem

Ráadásul arra jöttem rá, hogy nekem az ideális kirándulós-városnézős obi az egy nagylátó-zoom. Ha lenne egy 9-18-am szerintem csak néha venném le a gépről, akkor is csak a 45/1.8 miatt.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a kicsi x-e1 + 23-at x100-nak hívják, és jó olcsó is az előbbi pároshoz képest.

-
|AP|
veterán
Visszatérve kicsit az álmodozáshoz, a rendszerekhez, meg az utazásokhoz:
Pont ma reggel gondolkodtam el, hogy ha egyszer eltalálnám azt az öt számot és elmennék egy pár hónapos világ körüli útra akkor milyen rendszert vinnék magammal...
Aztán rájöttem, hogy ez még nem létezik
A Fuji X-E1 áll a legközelebb hozzá. A váz gyönyörű, jól összerakott, méretben is elmegy, de az obik lehetnének még kisebbek.Igazából egy Pana GX1 házba szerelt OM-D szenzor és stabi kellene, bal felső sarokban kukucskával. Obikból egyáltalán nem vagyok nagyravágyó: 9-18, 45/1.8, esetleg az új Oly 17/1.8 és egy még nem létező fényerős tele-zoom

(addig meg marad a GF2 - 14/2.5, 45/1.8, Pana 45-200.... és a gyűjtögetés a 9-18-ra )
-
andersen10
aktív tag
Amúgy megremegett a kezem látva a hirdetést egy 20 --> 25 cserén, de:
- Felbontásban a 20 is hibátlan
- Súly-freak lettem, nem akarok nagyobbat, nehezebbet
- A fél FE különbség lenyelhető
- A 25-nek szebb a bokeh-ja, kisebb a DOF-ja, de ha ez a cél, akkor meg ott a 45/1.8 a táskában
- Az AF sebesség nekem a 20-nál sem problémás, videózni meg alig videózom. -
t72killer
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
debizony, az angolok durván megszórták. Már csak egy emlékmű maradt belőle, a roncsot elvitték már régen.
#19525, scarabaeus: tavaly jártunk Lastovón: Koromsötét az ég. A fényszennyezés-térképek (itt van egy google-earth-be importálható klm) a legsötétebb kategóriában mutatják, amiből európában alig-alig van már. Sajnos csillagfotózni nemigen tudtam, el kellett vna menni éjszaka a sziget déli, hegyvidékes részére. Ott, ~500m magasan a pára felett tökéletes lehet.
Amúgy a szigetről annyit, hogy a csodaszép, viszont sajnos elég szemetes
gyönyörű tengerpartokat láttunk szemétdombokkal elárasztva, de azért volt olyan is bőven, amit szép tisztán hagytak. Érdekessége még a helynek, hogy az 1.VH-ban Osztrák-Magyar tengerészeti bázis volt, még megvannak a tengeralattjáró-búvóhelyek (csak vízről elérhető) és a laktanya romjai. (p.s.: a képek d7k-val +samy halszemmel+alkalmanként kitobival készültek, kivéve a tengeralattjáró-barlangot, az a 4/300-assal) -
Messer22
senior tag
HI
Még mindig kersek occó EPL1/2,EPM1, GF2/3 , G1/2 vázat vagy kitet, akinek van felesleges az ne kíméljen
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én úgy tudom, hogy felborult, és aztán elbontották. Legalábbis ezt olvastam a 617-es bombázószázadról szóló könyvben (Gátrobbantók).
De végül is mindegy...
-
jmakk
őstag
Csak, hogy legyen min rágódni... Ha Skócia 2.0 foglalkoztat, akkor foglalkoztasson egy Írország is!
Legalább olyan szép, hanem...
Már csak ezért az egyért is visszamennék! -
válasz
andersen10
üzenetére
igazad van... túl olcsó!!!!

-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az nem süllyedt el?
-
andersen10
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem, Tromsö kimaradt ...
-
válasz
andersen10
üzenetére
norvégia nekünk is listán van egy ideje, bár biztosan hamarabb akarnék izlandra eljutni. de egy skócia 2.0 is foglalkoztat.
-
scarabaeus
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Pár éve olvastam egy cikket, a Dark Sky Slovenia expedíciójáról a horvát Lastovo szigetre. Az úgy általánosságban véve mindenféle fényektől távol esik, nagyon jól elszórakoztak ott a szlovének. Ami fényszennyezés volt, az az egyik oldalon a 100 km-re lévő Dubrovnik irányából jövő derengés, a másik az Adria túlpartján, az olasz Bari fénye, 180 km-re...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Tirpitz megvót?
-
andersen10
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Norvégia nagyon szép. Vagyis inkább vad, hegyes-vizes-havas-ködös. Pár éve bejártuk Skandináviát, Norvégia volt a legizgalmasabb. Bár egyben a legdrágább, és a helyieket kifejezetten barátságtalannak éreztem, szemben Svédországgal. Fapaddal ki lehet repülni olcsón Stockholmba, ott bérelni kocsit, aztán irány észak. 2 hetet minimum kell rá szánni. Nyáron nincs nagyon hideg, rövidujjas idő volt mikor voltunk. Sátrazni érdemes, egyrészt mert legális, másrészt az apartmanok, szállodák nagyon drágák.
Egy vacak gépet vittem, meg akkor nem is érdekelt igazán a fotózás, szóval jó képek nem születtek, de amit ajánlok:
Bergen, hanzaváros, világörögség.
Flam hagyivasút, ami a fjordból felvisz a hegyekbe, ahova kocsival sem lehet feljutni, csak vonattal vagy quaddal.
Hegyilegelők, rengeteg patak, vízesés és tengerszemek.
A híres Trollstiegen hegyi út
Trondheim a katedrálissal.(A képek szarok, egyszer tuti vissza fogok menni, jobb géppel, több figyelemmel..)
-
k1csi
senior tag
válasz
andersen10
üzenetére
Huh, ez így is nagyon jó ár, de vsz. kamu (vagy hibás). Miért nincs telszám ott?
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Illetve ha nem muszáj okosteló, vannak rádiós megoldások.
#19519: pffh, micsoda igények
Elvileg APP+egy drót kérdése csupán, de nem láttam ilyet. Viszont ha véglegesedik a gépválasztás, akkor egy passzoló rádiós példányt beszerzek 
-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Hűűű

-
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
Minden idő/pénzbefektetést megér. (utóbbiból amúgy több fronton komolyakat lehet spórolni - pl nem a drága autópályán megy az ember, ha nem muszáj)
5let a csillagos/tengeres fotókhoz: Olyan helyet kell keresni, ahol magasról (min 50m tg szint felett) van kilátás, uis a tengeri pára elég sokat elnyel a csillagfényből. Ezért is mondtam a Velebitet, mert ott a parti országút elég magasra mászik (200+m), de még látni az öblöket, szigeteket. Januárban végigvezettem a Split-Rijeka távot kényelmes 3 napot engedve az útnak (útszéli parkolókban álltam meg éjszakára, ahonnan szép az ég), 7végén előások pár képet.
#19515: mft-re köztes megoldások vannak, uis nincs wifis váz. OMD+szifon példa - van bluetooth modul PEN-ekhez, de ez csak képtovábbítást tud, ugyanúgy, mint az agyonreklámozott FlashAir kompatibilitás (amihez marha nagy innovativitás kell kamerarészről, mondhatom... a kártya csinál mindent).
-
Tulku
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
Baromi jó képe van...
Persze nem dutyfreeperkettő (
) így marad az x100 (meg mert annyira szeretem...)
De ha most váltanék elgondolkodnék rajta...az biztos -
Mr.Csizmás
titán
[link] valaki tudja erre a választ?

-
válasz
madgie
üzenetére
én is láttam a hirdetését, el is gondolkodtam, mert nagyon jó az a ricoh rendszer szerintem (így, hogy modulokat tudsz gyorsan cserélni, sokkal kényelmesebb volna 3 fixszel lövöldözni, tényleg). de egyrészt nem ér meg annyit, másrészt nincs is három fix, harmadrészt szerintem nem is lesz.
-
t72killer
titán
Uticélok: egy Japán turista 10+ekm-t utazik, hogy lássa pl Szentendrét (jó, ő megy Új-Zélandra és Galapagosra is, lévén előbbi közelebb van neki, mint Szentendre...). szval van a közelben látnivaló.
1. szép magyar tájak: Bakonybél, Kelet-Mátra, Tiszapart -> hozzájuk ideális az ősz, a szép színeivel.
2. Hegyvidék: Kárpátok, pl Fogarasi havasok. Itt, ha szerencséje van az embernek, akkor foghat medvét is (ha nincs, akkor a medve fogja őt)
3. Tenger: Horvátország. Sokfelé jártam, de olyan gyönyörű partokat nagyon kevés helyen láttam. Nem muszáj rögtön dél-Dalmáciába menni, Krk is elég. van kultúrális látnivaló, természet víz alatt és fölött. 4en beülünk egy kocsiba, és kényelmesen lent vagyunk egy nap alatt. (apropó Madgie: a horvát csillagos ég GYÖNYÖRŰ! Ha már láttál csillagokat/tejutat kelni tengeröbölből vhol a Velebit NP magasságában...)Semmi bajom azokkal, akik Kenyában/Fiji-n fotóznak víz alatt korallmezőket, Grönlandon jegesmedvét - csak ezek olyan utak, amikre a nyugati turista is kb egy évet készül+igénybe veszik az ember egész éves szabadságát+kb 2havi német átlagbért.
-
madgie
titán
válasz
Peethy
üzenetére
Moduláris cucc, külön van a váz (kezelőfelület), és külön vannak hozzá modulok (objektív és szenzor egyben). Ha akarod, APS-C, ha akarod nagyátfogású "kompakt". Laca is írt itt a makró-modulról
Totál hangtalan amúgy a cucc, a 28-as modul utcai fotózásra termett.Nem rossz cucc egyébként, de a 45/1.8 szent, nem adom
(meg tényleg X100-at szeretnék idővel)#19509: nemtom, nem volt még a kezemben ilyen. Építési minőségre tuti jó, a fw frissítésekkel az AF is rendben van (azt írják).
-
madgie
titán
Nem bonyolult ez, alföldi gyerekként dimbes-dombos vidékre vágyom. Kicsit megtörni a horizontot és nem gémeskúttal
Kis patakok, erdő, csend, ilyesmi 
De ha már külföld, akkor az asszonnyal bajba lennék, mert ő fázós, én meg legszívesebben északra mennék (Skócia, Norvégia, Izland...)
szerk: és ha már szóba kerültek az extrém gépek (Fujik után szabadon
)! GF1-gyel kapcsolatban futott be tegnap egy srác, aki Ricoh GXR-t akart elcserélni velem (vázmodul + EVF + 28/2.5 APS-C modul + 28-300-as "körömszenzor" modul, persze nem a pucér GF1-ért, kérte volna a 14/2.5-öt és a 45/1.8-at is). -
Tulku
veterán
Tökéletesen egyetértek...és ha még számításba vesszük, hogy amit lefenyképezünk az egy kitalált világ (persze nagyon finoman, szinte tökéletesen összerakva) és csak saját elménk tükre...akkor válik igazán elmebeteggé egy ilyen kijelentés, mint amit - általad is idézve - elkövettem...
Szenzorokról egyebekről én nem tudok...vannak itt szakértőbbek nálam, ami biztos, hogy az x100-nak nem a szenzor a gyenge pontja

-
fattyu
veterán
Valahol egyetértek valahol meg nem.
Elég sok obi átment a kezemen, többféle rendszeren, miközben elég tudatosan haladtam a tökéletes sallangmentes rendszer felé.
Jelenleg ott tartok hogy IGAZÁN használok egy makróvázat a rajta fixen levő makró üveggel, vakuval.
A nagy dslrt 18 28 50 135 sorral.
Filmes SLR 28 50
középformátumú filmes nem cserélhető obival
film távmérős egy darab 50 essel.Ezekből a két slr rendszerben a 28 és 50 közös, adaptálva. Egyetlen utolsó dologra van még szükségem/vágyam egy másik dedikált 50esre a dslrre és akkor kész befejeztem.
Szóval én kb ott vagyok hogy majdnem kész az álomsor, és örömmel használom, nem bélyeggyűjtemény ez. mindnek szerepe van mindnek megvan a helye ideje, hangulatomhoz kedvemhez, ihletettséghez paszzoló ciklusa. Nyilván a gyútávok két széle ahogy az extremitások általában ritkán jutnak szerephez, de néha kell az is mint egy jó darab véres bélszín néha napján a sok csirkefilé közé

Nem egóelégítés volt ez nekem egyik sem. A használat öröme, a kép elkészítésében elmélyedés.
Nekem. szerintem
-
".pedig egy duty free ár/2 árú darabért visszavánszorognék az mft-be..." Ha-ha-ha-ha, nem semmi vagy Tulku kartács, most sikerült pár jó percet szerezned
. "vissza" "vánszorognék" ha-ha!!Én(az egóm) most, hogy nagyjából el vagyok látva mft obikkal, Fujira csorgatja a nyálát. Tényleg beszarás ez a képminőség. Ilyet egyetlen gépemmel sem tudnék lőni. Az X-E1-ben és az X-100-ban is ugyan az a szenzor lapul, mint az X-Pro-ban?Olvasgatva az ébren álmodozunk előző sorozat hozzászólást, hogy kinek milyen álom sora stb. lenne, most már eléggé szilárdan az a véleményem -magamból kiindulva!!- hogy legtöbbünkben benne van az, hogy "ha ez meg ez meglenne, akkor milyen fasza lenne". Aztán semmivel sem lenne faszább, leszámítva az egónk kielégültségét ami ráadásul csak átmeneti lenne, mert vagy még többet akarnánk, vagy rájönnénk hogy semmi sem változott, ugyanolyan színvonalú képeket készítenénk. Kevesen persze lehet, hogy valóban profitálnának belőle. Most az mft bőven többet nyújt, mint amit a nagy többség ki tud használni. Kicsi, gyors, minőségi, és vannak megfizethető komplett megoldások benne.
Abszolút igaza van Rabinak, mikor azt mondja, hogy utazz el, olyan helyre, ahol jól érzed magad és van is mit fotózni, és ne obikra szórd a pénzed...
Indíthatnánk a nyálcsorgatás folytatásaként egy olyan felsorolást, ahol olyan uticélokat sorolunk fel amik relatíve közel vannak, és megfizethető árban el lehet oda jutni... Lehet Magyarország is!!
nem kell kapásból Izlanddal, Új Zélanddal és a Galapagos szigetekkel kezdeni. -
Peethy
őstag
GX1 kékóra
Szükség van arra a HDR-re, ilyen körülmények között a GX1 dinamikája kevés. -
andersen10
aktív tag
Ha már epm1+14/2.5, ezzel a kombóval, bicózás közben lőtt túristafotók a hétvégéről
Valaki épített magának egy Teletubby házat Alsónémedin
Az ócsai román kori református templom kívül és belül is fantasztikus, van egy hangulatos kis skanzen mellette egy szigorúan védett léprét rengeteg természeti értékkel, madárvárta, pincesor földbe vájt, nádfedeles pincékkel. És még igazi falusi miliő, nem a szokásos Pest környéki lakóparkos alvótelep. Szóval itt BP mellett pár kilométerrel van egy valódi fotós paradicsom, egyszer ki kellene menni egy teljes napra csak fotózni...ajánlom mindenkinek, makrósoknak, természetfotósoknak a léprétet, madarászoknak a madárvártát, szociósoknak az utcát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gondolom, ez menni fog
. Én sokkalinkább az 5tengelyes ibis-t hiánylom.

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. H miért nem? Gyakorlatilag 2-2ésfél mft szenzorgeneráció létezik, és olyan irtózatos nagy különbség nincs köztük. Esetleg egy jóáras GF3 hogy teljesít videón?
(valószínű ott jött le ahogy ki be rakosgattam)