Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz mrmarkus #47294 üzenetére
Szia mrmarkus!
Jó a meglátásod, mostmár nyilván nem dobom a kukába, inkább kisérletezem. A vásárlás előtt persze rendesen megrágtam a dolgot (mondhatnám évek óta nézelődök) és a kézikönyv alapján úgy döntöttem, hogy jó lesz. Az elvárásaim a következők voltak: 2 db. AA akkuval/elemmel, SD kártyával működjön, mivel a korábbi gépeimből ezek már adottak voltak a töltőkkel együtt. CMOS érzékelős legyen. Képes legyen 25/50 frps váltottsoros videóra, vagy 25frps progresszív videóra akár HD-ba, akár kisebb variációba, mivel videózom és ott PAL 25i-be dolgozok, így a szerkesztésnél bekeverhetőek ezek a felvételek is. Egyébként meglepően jó videókat készít, olyan, mintha kamerával készült volna. Legalább 6-15 nagyságú zoom legyen. Ez 14-es. Jó makrókat készítsen. Ez 1 cm-ről is tud makrót. Jó vakuja legyen, ez 4-6 m-t tud. Viszonylag kicsi, lapos legyen. Hát ez mind lejött a kezelési utasításból, a netképekből. Sehol nem tudtam kézbevenni, kipróbálni, pedig komolyabb dolgot csak így szeretek megvenni. Ez most "vakon" történt.
Sorolom a gondjaimat: a nagylátószög használatakor főleg a kép két szélén torzítás van (kifelé nyujtja a képeket), legalább is alul-felül nem látszik annyira. Erősen zavaró. Ez viszont a nagylátószög sajátsága, de én még ezt nem tudtam megtapasztalni. Általában minden képet korrigálni kell, csak azt nem, amely már zoommal készült (érthetően). A videónál hasonlóképpen. E-miatt a torzítás miatt először egy pici zoomal kell indítani. Vagy: ahol mozgás van a képen pl. kézmozgás, ott elmosódik a kép, a többi rész éles. Nem lehet zárt térben olyan képet készíteni, ahol mozgás is van, mivel ott hosszú záridőre áll be. Hosszú a záridő és nem állítható (pl. blende 3.3, de 1/6 záridővel). Ha az ISO-t felemelem 3200-re, akkor is csak kb 1/30 -ra megy, sehogy sem lehet legalább 1/80, 1/125-re vinni. Ez kültéren is csak akkor nem tapasztalható, ha a záridő legalább 1/80, 1/125 sec. kb. 200ISO-nál, de akkor is bizonytalan. Kellene legalább záridő állítási lehetőség. Vagy: nem lehet egyértelműen makro képet készíteni sem, bizonytalan a képélesítés (AF), bár leírták. Vagy: többször előfordul, hogy lefagy a gép bekapcsoláskor. Ilyenkor ki kell nyitni az akku ajtót és úgy bezárás után ujraindítani.
Egyszerűen: nemigen lehet tiszta éles képet készíteni sem az automata móddal, sem a beállításokkal első indításra (előkapom és csinálom a képet). Teljesen bizonytalan a gép használata.
A zoom-olásnál előbb homályos lesz és pár másodperc kell míg kiélesíti a képet. Igaz, meg kell szokni, de a videó kameráknál szokásos azonnali élesítés itt nincs. Érdekes módon a videófelvételeknél ez minimális, ha zoom-olok. (természetesen a zoom motor és a közben ide-oda működő élesítő motor behallatszik a hangfelvételnél).
Hát "röviden" ennyi. Ezért írtam, hogy sztem nem minden funkciója úgy működik, ahogy elvárom.
Ezt válaszolom "Jeni"-nek is. No meg "Muszti001"-nek is, mivel ez konkrét NIKON Lxxx tapasztalat. Pl.a nagylátószög nem biztos, hogy feltétlen előny, nem győzi majd korrigálni.Üdv. Pibácsi.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz pibácsi #47351 üzenetére
Szia!
Így már sokkal jobban értelmezhető a problémád.
Amiket nagyon precízen leírtál, azok a gép tulajdonságai, azaz ez a kompakt mindössze erre képes és nem többre!A szélesebb látószög használata még a jóval drágább, cserélhető objektíves gépeknél is ilyen képalkotási tematikát mutat, természetesen valamivel kevesebb lencsehibával. A torzítás és peremsötétedés is ide tartozik.
A nagylátós fotók jellegzetessége nem mindig hátrány, tehát nem minden esetben kellkorrigálni sem.Nem véletlenül ajánljuk a fényerős kompaktokat mindenkinek, mert a te géped kezdő fényereje miatt csak nagyon ideális fényviszonyok között képes elfogadható minőségű fotókat produkálni. A fagyogatást még a gyártó javíthatja egy firmware frissítéssel vagy pedig kérheted a cserét!
A kompaktokkal nem könnyű elfogadható makrókat készíteni. A makrózáshoz szinte mindig állvány, jó megvilágítás és kézi élességállításra lenne szükséged!
Gyors mozgások megörökítésere még a legdrágább kompaktok sem ideálisak, főként beltérben, kevés fényben lehetetlen e feladatot jól megoldani, a géplassúcska reakcióideje miatt!
Összességében az elvárásaid érthetőek, de ez a gép ezeket sajnos nem tudja teljesíteni és ezen nem igazán fogsz tudni változtatni ...
[ Szerkesztve ]
Freedom of Information
-
pibácsi
senior tag
-
pibácsi
senior tag
válasz mrmarkus #47353 üzenetére
Szia!
Tulajdonképpen így jártam, ezt mostmár el kell fogadnom. Valami kompromisszumot kell kitalálnom, hogy tudjam használni. Az érdekes az, hogy nem most kezdtem a fotózást, (van annak már kb. 30 éve is) és vannak és voltak gépeim (SLR is), de úgy gondoltam, hogy ez jó lesz. Nem tudtam kipróbálni. Írtam a NIKON-nak is és természetesen (de nem is vártam mást) megmagyarázták, hogy ez maximálisan tudja a dolgokat, tűéles képeket készít.Viszont az igaz, hogy nem lehet állítni az időt, sem a rekeszt külön, dehát ez ilyen fejlesztés. Csak azon gondolkodtam el, hogy a nagy NIKON-nál nem vették észre, hogy nemigazán lehet normálisan használni?
Na ennyit. Kisérletezek a megoldáson, vagy ha nem megy, akkor eladom, hátha valaki megveszi. Persze olcsóbban, mint ahogy vettem.
Köszi a "vígasztalást".
Üdv. Pibácsi -
steveetm
őstag
válasz pibácsi #47356 üzenetére
Az a baj, hogy ha egy canon 1Ds lett volna ott, f3.3 1/6s-en a néni és bácsi is bemozdul, ez nem a gép hibája. Ha viszont kevés a fény ÉS tudna vakut használni, de nem teszi, az már gyanús. Esetleg, nem tudom, hogy külön állítható-e, nem kapcsoltad be az ND szűrűt rajta, és az (is) lopja a fényt(bár gondolom akkor full automatikus, de ki tudja)? + vaku letiltás, amit már kérdeztem? Valamint menüben Motion detect, ami emeli neked a záridőt, ha mozgást lát?
Üdv.: steveetm -
pibácsi
senior tag
válasz steveetm #47355 üzenetére
Szia!
A vakut külön lehet felcsapni, de e-nélkül is elég világos képeket készít, mivel jó az elektronika, de itt az a gond, hogy nagyon alacsony az idő (1/6, ill 1/ 10-15) és ezt nemigen tudom felvinni akkor sem, ha vakut használok. ill. felemelem az ISO-t 3200-ig. Akkor kb. 1/25-re felmegy (lemegy), de a mozgásokhoz ez még kevés. A feltöltött képek vaku nélkül készültek. A vakusok ezekhez képest viszont sötétebbek.
Nem tudsz operálni csak az ISO-val egészen fel 1600-3200-ig, de viszont egyértelmű, hogy ezzel a zaj is növekszik, bár jól bírja. De az idő 1/25-öd körűl marad. Akkor is, ha rányitod a vakut. Van egy mezei kompaktom, annál ugyanannál a helyzetnél vakuval 100 ISO-val 2.6-os rekesznél 1/60-al csinál ragyogó képet szobában.
Hát ennyit erről.Üdv. Pibácsi
-
steveetm
őstag
válasz pibácsi #47358 üzenetére
Nézd, nem akarok úgy nyilatkozni, hogy én sem fogtam konkrétan azt a gépet, de nagyon régről vannak emlékeim, mikor még egy Fuji S602Z-vel operáltam, és ilyen problémáim nem voltak. Nyilván nem pont egy kategóriából származik a két gép, azt viszont nagyon furának tartom, hogy egy olyan gép, ami nálad is van, ne legyen képes jobb képet készíteni vakuval, mint amit linkeltél vaku nélkül. Ilyen gépeknél külön érdemes azt tanulmányozni, hogy hogy tudod átvágni az elektronikát, konkrétan annál a képnél, ahol a két idős személy szerepel, érdemes úgy megpróbálni, hogy vaku fel(mert kell), és kb arra irányítod a kamerát amit fényképeznél, de kihagyod a fényforrást, hogy sötétebb témához számoljon záridőt, majd, ha megvolt a fókusz(pl. bácsi lába, lámpa nélkül), visszaviszed oda, amit ténylegesen le akarsz kapni. Illetve, más módokat kipróbálni( sajnos muszáj lesz használati útmutatót elővenni), tehát, akár a lámpa felé mérni a fényt kamerával(mivel nem tudom, hogy min csúszik el, ezért tippelgetni tudok csak).
Mégegyszer, az, hogy a gép f3.3-at állít be, tök oké, mert ennyit tud, és az, hogy ehhez 1/6-ot tesz, az is, mert ez kell az általa számolt optimális expozícióhoz. Ha lenne lehetőséged kézzel felvinni 1/200-ig, akkor kapnál egy sötét képet. Ezért is fura, amit mondasz, hogy vakuval sötét lesz. Tehát, ha egy olyan kompaktod lenne, aminek a kezdő fényereje f1.8, akkor is lenne 1/20s záridőd(hasamra ütöttem, de szerintem nagyságrendben nem tévedek nagyot, ha igen, sry, majd valaki kijavít), amivel szinte ugyanilyen képeket kapnál. Ezért kell a vaku.
Üdv.: steveetm[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz steveetm #47359 üzenetére
Erdeklodesbol kiprobaltam, meg mielott irtad volna, egy halalsotet szobaban (egy 40W-os kompakt vilagit a falra egy monitor mogul, a bura 180 fokban nyitott, es egy 60W-os kompakt vilagit mashonnan a falra, de ugy 5-6 eves, szoval 40W-nyi fenye lehet mar csak, mindez 16 negyzetmeteren, szoval tenyleg sotet van) iso 800-ban f1.8 1/13-1/15-os zaridot hoz, szoval akkora fenyarban, mint a fotokon volt, szerintem egy iso500 1/50 biztos meglenne, de talan meg jobb is.
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
válasz steveetm #47357 üzenetére
Szia!
Van rajta mozgásérzékelő, ami ha mozgást érzékel az elmosódottság csökkentése érdekében emeli a záridőt pl. 1/8-ról 1/13-ra és emeli az ISO értéket. Igen, ez be van kapcsolva és működik, sokszor bezöldűl az ikon. Ennek ellenére, bár le is van írva (biztos ami biztos), hogy erős mozgások esetében hatástalan. (Van rajta rázkódáscsökkentés is, de az más). Minden esetre, ha a vaku be van kapcsolva, akkor 1/25 kb. a vizsgált esetben és akkor már a mozgásérzékelő nem zöldül be, tehát nem működik. (pedig még itt kellene).Üdv. Pibácsi
-
steveetm
őstag
válasz pibácsi #47361 üzenetére
Jó, akkor még egy utolsó kérdés, és nekem tényleg nincs innen több ötletem. A vaku nincs slow sync módban, mert amit írsz, tipikusan akkor fordul elő?
(Mondjuk, ha a kamera full auto módban van, akkor ez nyílván nem lehet, csak ahogy néztem, nincs exif a képekhez, így inkább megkérdezem)
Üdv.: steveetm[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
válasz pibácsi #47361 üzenetére
Megadom a képek adatait: 2145-nél, az elsőnél 1/80, f 4.9, ISO200, 1708-nál a második képnél 1/13, f 3.3, ISO 800, 1759 a harmadiknál 1/13, f 3.3, ISO 1600. Mindegyik vaku nélkül. De vakuval sem mentek feljebb 1/25-nél akárhogy variáltam, pedig a mozgás csökkentése miatt kellett volna.
Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz steveetm #47362 üzenetére
Szia!
Nincs, mivel nincs felnyitva és így hatástalan. Az exifet sajnos nem vitte át a feltöltés, de nincs vaku egyikhez sem. Érdekesen jó az elektronika és világos képeket ad, mintha lenne vaku is. Persze, az igaz amit írsz, hogy pl. 1/200-nál sötét képet kapnék, de 1/125 talán még elfogadható lenne kicsit emelt expozicióval és utána szoftveres korrekcióval. Na ezt jól kitárgyaltuk és marad a kisérletezés és ha nem alakúl ki egy normális használhatóság, akkor piac hátha valakinek pont ez kell.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz pibácsi #47364 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindannyiótoknak a hozzászólását a Nikon C.L620-al kapcsolatosan. Annyit talán érdemes megfigyelni, hogy a vakut mindíg fel kell nyitni talán még nappali fénynél is aut-ra kapcsolva. Bár ott van fény is, záridő is ISO is rendesen, de befolyásolja a gyári beállítást.Üdv. Pibácsi
-
Nagya21
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz pibácsi #47352 üzenetére
Az ilyen beltéri képeknél (ha nincs elég fény, vagy elég jó optika/szenzor/gép) szerintem simán belefér egy kis előzetes expozíció-korrekció (félautomata módban), vagy direkt manuális alulexponálás. Inkább legyen egy kicsit alexpós a kép, mint hogy minden mosott legyen rajta.
Ha van expo-korrekció a gépben, akkor legközelebb próbáld meg -2/3, vagy akár -1 fé-vel, meg esetleg eggyel nagyobb ISO-val. A második képnél pl. -1-es expo-korrekcióval, meg ISO 1600-as érzékenységgel máris 1/50-et, 1/60-at kaptál volna, amin azért már kisebb eséllyel mozdultak volna be ennyire az emberek.
Amúgy meg az f/3.3-5.9 és hozzá a pöcsköszörű 1/2.3"-es szenzor elég gyenge, úgyhogy csodát ne várj tőle. Egy 40-ezres géptől nem is szabad. Egy Oly XZ-10-zel már azért beljebb lennél, hiszen nagylátón f/1.8-ad lenne, ami kb. másfél fé előny. Ez záridőre lefordítva a második képnél 1/30-1/40, ami egy kis alexpóval, meg ISO emeléssel könnyen kitolható 1/100 környékére is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
pibácsi
senior tag
válasz Nagya21 #47366 üzenetére
Szia!
A frissítést már néztem, nincs kiadva másik. Felvettem a kapcsolatot a Nikon Bp-i céggel, a szervízükkel is, de frissítés nincs. Ők természetesen megmagyarázzák a jelenségeket, de ma reggel már azt írták, hogy vigyem be egy átvizsgálásra, bár szerintük úgy működik, ahogy kitalálták. A bibi csak ott van, hogy én Békéscsabán vagyok és nem olyan egyszerű bevinnem. Egyébként tényleg - ezektől a problémáktól. ill. általam vélt problémáktól eltekintve - egy sokat tudó, sokmindenre képes, jó felépítésű gép.Tavaly augusztusban dobták piacra. Az ára még most is ott van 65-75.000.- Ft körűl, kivéve az akciókat. Sajnos itt a környékemen nem találtam ilyen gépet, hogy megnézzem, már godoltam én is rá. De érdekes módon a neten sem találok olyat, aki ezt a gépet használja.
Köszi a meglátásaidat.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia vond!
Van expo korrekció a gépen, de nemigen akartam sötétíteni a képeken. Egy két esetben már alkalmaztam kinti felvételeknél, de beltéren nem kisérleteztem vele. Igazad van, -2 expónál és ISO 800, 1600 sőt 3200-nál már jelentős a záridő változás. Ugyanazon helyiségben, ahol a középső kép készült, hasonló fényviszonyoknál ISO 1600-nál -2 exponál kb. 1/100, 1/125 is elérhető, csak viszonylag sötétek a képek, de még elmegy. A vaku viszont még aut módban nem kapcsol be, direkt bekapcsolt módban kiégeti a képet. Most csináltam egy csomót és megpróbálom szoftveresen kiigazítani. Ha így jó lesz és a mozgásokat is jól lekezeli, akkor ez lesz a megoldás, csak ott az a gond, hogy az ISO emeléssel már kicsit emelkedik a zaj is. Na valahogy kompromisszumot kell, hogy kössek. Az is igaz, hogy az f3.3-5.6-tól nem szabad csodát várni, jobb lett volna nyiván ha legalább egy f2.8-al van indítva (pláne f1.8-al), dehát itt ezt kell szeretni. Korábban Nagya21-nek válaszolva írtam, hogy egyébként tényleg - ezektől a problémáktól. ill. általam vélt problémáktól eltekintve - egy sokat tudó, sokmindenre képes, jó felépítésű gép.Tavaly augusztusban dobták piacra. Az ára még most is ott van 65-75.000.- Ft körűl, kivéve az akciókat. Sajnos itt a környékemen nem találtam ilyen gépet, hogy megnézzem, már godoltam én is rá. De érdekes módon a neten sem találok olyat, aki ezt a gépet használja.
Köszi a választ, Üdv. Pibácsi -
mrmarkus
aktív tag
válasz pibácsi #47368 üzenetére
"Egyébként tényleg - ezektől a problémáktól. ill. általam vélt problémáktól eltekintve - egy sokat tudó, sokmindenre képes, jó felépítésű gép.Tavaly augusztusban dobták piacra. Az ára még most is ott van 65-75.000.- Ft körűl, kivéve az akciókat. Sajnos itt a környékemen nem találtam ilyen gépet, hogy megnézzem, már godoltam én is rá. De érdekes módon a neten sem találok olyat, aki ezt a gépet használja."
Amennyiben fenti megállapításaidnak megfelelően ez valóban egy egy sokat tudó, sok mindenre képes, jó felépítésű gép lenne, akkor népes felhasználói tábora valamint számos ajánlója lenne magyar és nemzetközi oldalakon egyaránt. Az meg hogy valami relatíve drága, a mai világban már nemigazán garancia a képességekre és általános teljesítményre, használhatóságra... ...sajnos!
Freedom of Information
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A Panasonic Lumix DMC-TZ55-ről mi a véleményetek?
-
Willie
őstag
Köszönöm a válaszaitokat.
Testvérem szeretne egy kompakt gépet venni, amit könnyedén külföldre vihet magával.
Mi az ami javasolt a már említett Olympus XZ-10-en kívül? -
Willie
őstag
válasz .: JuSzT :. #47378 üzenetére
Köszi, de ez már sajnos kicsit drága, az ár nagyon maximum 80.000 Forint.
Ultrazoomos gépek között nincsen ajánlott? Amikor az FZ150-et vetem, akkor a TZ30 volt a sláger.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz .: JuSzT :. #47380 üzenetére
Sajnos az ebay ilyen drága termékeknél nem játszik, a garancia miatt sem.
Az említett gépek tényleg jók, csak sajnos bridge típusúak. Most egy Fujifilm FinePix S9600 gépe van, ami túlságosan nagy neki a repülőn való szállításhoz.Egyébként az FZ150 az FZ200-hoz képest mennyire számít még jó gépnek? Sokat hozott az újabb széria? AZ FZ1000-et már meg sem merem kérdezni.
Tin_Shield: Akkor inkább lemondunk az ultrazoom-ról. Ez esetben a Olympus XZ-10 és a Fuji XF1-en kívül van még valami ajánlott kompakt?
-
Tin_Shield
őstag
válasz Willie #47382 üzenetére
Az optikát leszámítva szinte ikrek. Mármint az FZ150 és az FZ200. De az a majd' két FÉ előny a tele végen hatalmas előny az FZ200 javára.
Olympus XZ2, Fuji X10 is belefér a 80 ezres keretbe. Ezek nagyobb és komolyabb - de még kompakt - gépek.
AZ XZ-2-nek nagyobb szenzora, fényerősebb az optikája és kihajtható az LCD-je (az XZ10-hez képest).
Az X10-nek van átnézeti keresője, és jobb rajzú fényerősebb az optikája (az XF1-hez képest) -
erzol
őstag
olympus xz2 15% kedvezménnyel.
-
mrmarkus
aktív tag
Mások is ajánlják, így bátran nézzétek meg a Fujifilm X10-et...
Ezért az árért szerintem nagyon jó választás lehet!Freedom of Information
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tin_Shield #47383 üzenetére
Nem akarok hazabeszélni, de azért messze nem csak ennyi a különbség az FZ200 és FZ150 között. Én sem csak a konstans kettőnyócas lencse miatt vettem a kétszázast (de persze ez a legfontosabb különbség).
A teljesség igénye nélkül:
- sokkal jobb akku (CIPA 540 vs 410)
- kegyetlen jó elektronikus kereső (1312k vs 201k)
- újabb érzékelő és feldolgozó rendszer
- nagyobb felbontású 100/120 és 200/240 fps videók
- mikrofon bemenet
- erősebb vaku (13,5 vs 9,5)
- több fókuszmód
- hosszabb és rövidebb maximum és minimum záridők
- több funkciógomb
- több témamód és egyéni beállítás
- gyorsabb általános működés, kártyára írás[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
jeni
félisten
Pixinfó : különbségek
-
jjeahh
nagyúr
hm pont annyival jobb, hogy már komolyan lehet venni, az FZ150 keresőjétől én meghüjülnék, FZ200-é spec alapján viszont jónak tűnik (ebben is az az lcos izé vagy mi van, ami a m4/3 panákban?), tele végen f2.8 brutál, 1/4000 záridő is nagyon jó dolog sztem, sőt sztem már kötelező lenne minden gépbe minimum 1/4000-et tudó zárat tenni...néha nekem még így is kevés, van, hogy F3.5-ön is fel kell tekernem az nd-t...kiterjesztett iso, 48x digit zoom csak marketing
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Látom eléggé képben van most a pana fz sorozat...
Lenne egy kérdésem , szerintetek fz 150 hez ez a vaku használható ?
Yongnuo YN-467 -
mrmarkus
aktív tag
válasz maxika2004 #47391 üzenetére
Én csak ezt találtam kompatibilitási listaként...
[ Szerkesztve ]
Freedom of Information
-
Gaben92
őstag
válasz Gaben92 #47350 üzenetére
Hát ez gyors volt. Szerda reggel megrendeltem, ma reggel hozta a DHL. Épp melózni voltam, szóltam a futárnak, hogy hagyja a koli portáján. Belgiumból jött a csomag, a 2 gép bele volt rakva egy nagyobb dobozva, az üresen maradt helyek szépen kitöltve papírral, a doboz leragasztva folyékonnyal is, átlátszóval is, plusz volt rajta egy biztonsági leragasztás még. Minden tökéletesen működik, az USB kábel is végre olyan amilyennek lennie kell, sőt még érintőceruzát (gondolom) is kaptam. Elismerésem az Olynak.
Gondolkoztam rajta, hogy elküldöm az iPon-nak a csomagról a képeket, hogy: Látod, így kell csomagolni, így kell MŰKÖDŐ alkatrészeket (MINDET) küldeni, így kell ÚJ gépet küldeni, így kell nem elveszíteni egy vevőt.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
scarabaeus
őstag
válasz maxika2004 #47391 üzenetére
Használni, végül is, használható. TTL vezérlésben ugyan nem kompatibilisek, de pl. nem vágja agyon durungárammal az FZ-t, mint pl. a régi vakuk. Az is előny. Az a kellemetlen, hogy a TTL mód mellett csak M mód van a vakun, full manuális beállítás, 1 - 1/64 közötti erősségű villantással. (Ha lenne benne automata mód, hiába lenne csak sima középérintkezős vakuként használva, a vázon beállított rekeszhez igazított rekeszbeállítással, saját fényméréssel kényelmesebben lehetne használni, manuálisban azért kényelmetlenebb).
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
kátú
őstag
Sziasztok! Milyen új fényképezőt ajánlotok 40-60 ezer között? ha az objektív cserélhetőlenne az nagy pozitívum lenne
It still works!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest