Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47301) jeni válasza pibácsi (#47293) üzenetére


jeni
félisten

Akkor egyet tudok mondani,olvasd el a használati útmutatót és használd egészséggel. Jó fényeket!

(#47302) Muszti001


Muszti001
csendes tag

Sziasztok!

Az elvárásaim a következők:
-nagy látószög
-minimum 10x optikai zoom
-full HD videofelvétel
-makrózni is lehessen vele
Szóval amolyan mindenes hobbi gép. Ezekkel a paraméterekkel olcsóbb gépet nem igazán találtam, mint a NIKON Coolpix L830
Véleményeiteket, tapasztalataitokat, esetleg, miért igen/ne válasszam ezt a készüléket és árban ettől feljebb nem szeretnék menni, ha másikat ajánlanátok.
Válaszotok várom és köszönöm

Hétköznap 9:00-21:00 között hívható is vagyok a 06709446120 számon

(#47303) asdf_ válasza Muszti001 (#47302) üzenetére


asdf_
veterán

Felezd le a zoom igenyedet, erd be 26mm-rel a 22.5 helyett es ha igy nem gaz, hogy a kjelzo nem dontheto -az eddig felsoroltak kozul nekem pl. ez fajna- (ellenben tapicskolos), akkor kb. ugyanennyiert kapsz egy joval fenyerosebb optikaval rendelkezo gepet (xz-10). (az olympus lassan percentet csorgathatna, komolyan :) )

[ Szerkesztve ]

(#47304) antikomcsi


antikomcsi
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

Körülbelül 1 hónapja jártam itt és kértem a segítségeteket egy egyszerűen használható, vízben is működő kompakt fényképezőgép vásárlását illetően.

Amit ajánlottatok az ez volt: Panasonic Lumix DMC-FT5

Meg is vettem akkor kerek 79K-ért, vettem még hozzá egy gyors kártyát is, aminek az írása is tényleg gyors.

Nos ez a kombó így teljesen tökéletes lett számomra.

Így most szeretnék köszönetet mondani, mindenkinek, aki segített. :R

A gépet, és a képeket ne úgy ítéljétek minden esetben meg, ahogy Ti profik látjátok, mert úgy túl magas a küszöb, egy laikusnak, és családjának ez maga a tökély. Gyönyörű képeket csinál szárazon és vízben is. Rengeteg hasznos funkciót találtam rajta, amit használtam is. Nagyon jó sorozatképeket csinál, és a wifi is jól jött, egyszerűen beállítható. Csak oda kellett adni a gyerek kezébe, és nagyon szép képeket csinált vele.

Ha valaki nem profi, és hasonló gépet keres, nyugodtan ajánlhatjátok neki ezt, mert elégedett lesz vele.

Köszönöm szépen!

(#47305) Ekkosh


Ekkosh
tag

Sziasztok. A nekem ajánlott LX-7 nagyon nagyon bevált, ezúton köszönöm mindnekinek a segtséget. Úgy döntöttem ajándékba is adnék egy gépet ebben is kellene egy kis segtség. Szóval az elkézelés: Kompakt, fényerős, autó módban jól működő, tájképre és nyaralásra leginkább, max 60-körül. Videó, érintő kijelző, nagy zoom nem érdekes, csak a képminőség! Mielőtt a felzeng a kórus torkából hogy "xz-10!!!!" még annyi hogy angliában élek és mehet az itteni ebay / amazon. Szivem szerint megvenném neki az LX-7-est ha még mindig £180 lenne mint amennyiért én vettem, de sajnos felment 220-ra, ami tudom hogy még mindig olcsó, de annál azért olcsóbb kellene. Előre is köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#47306) .: JuSzT :. válasza Ekkosh (#47305) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Fuji XF1 et, X10-et nézd még meg ott

(#47307) scapegt


scapegt
senior tag

Akkor leírom én is a véleményemet :)
Az LX7-esek táborát gyarapítom, viszont az itteni nagy ajánlások ellenére én nem igazán vagyok elégedett vele :( Szerintem életlen képeket készít, nagyon rossz kezelni a rekeszidőt, az embernek szétmegy az ujja a tekergetéstől (Canonék jobban megoldották, a tárcsát kell forgatni, ami rendkívül könnyen mozgatható). Szóval nekem nem annyira jött be a gép, annyi az előnye, hogy fényerős az optika, de sokkal szebb képeket vártam volna ennyi pénzért ... ha visszacsinálhatnám, inkább egy Oly XZ-2-t vennék 35e-rel olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#47308) scarabaeus válasza scapegt (#47307) üzenetére


scarabaeus
őstag

Ezek közül mely képeken érhető tetten ez az életlenség leginkább? Milyen természetű életlenség?

Quoth the Raven "Nevermore."

(#47309) Ekkosh válasza .: JuSzT :. (#47306) üzenetére


Ekkosh
tag

Hm... a Fuji XF-1 itt 55ezer körül van, ami ahogy elnézem elég jó vétel. Képminőségben ez veri az Oly XZ-10-et? Közelthet az LX-7 felé? Az autó móddal elégedettek vagytok, mert a tulaj sajnos tuti nem fog állítgatni semmit? Köszi a tippet.

(#47310) remington2 válasza jeni (#47051) üzenetére


remington2
senior tag

Nos, azóta sem léptem se jobbra, se balra, nem tudtam eldönteni, mi is kellene. Nézegettem fényképezővel készült videókat (XZ-2, XZ-10), és elég szépek, nem tűnik úgy, hogy szaggatnak akkor se, ha mozgó téma van rajta. Mivel nem félórás filmeket akarok, hanem max. pár perces rövid videókat, és fényképezni is szoktam, nem tűnik nyerő ötletnek, ha egy fényképezőt meg egy camcordert is viszek magammal. Úgy lenne jó, ha mindkettő menne egyszerre. Camcorderből belépszint környékére futná (cuccokkal max ~80). Inkább mégis fényképező felé tendálok, amellyel pluszként jó videókat is tudok csinálni.

De nincs tapasztalatom ilyen akksis géppel: tényleg csak úgy lehet tölteni, hogy az akksi benne van a gépben? Érdemes pótakksit meg külső töltőt venni hozzá? És pl az XZ10-est hol érdemes venni? Edigitalban, Digitcamnál, és az Olympus webshopban sincs belőle.

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#47311) scapegt válasza scarabaeus (#47308) üzenetére


scapegt
senior tag

Háth, öööö ... az én szemem rossz, vagy a tiéd? :DDD

A fehér (P1000422) és a kék virágos (P1000433) kép pl. ocsmány szvsz. Életlen, zajos. De a P1000468 is csúnya szerintem, holott verőfényes napsütésben készült, gondolom max. záridővel is lehetett volna fotózni, mégis csúnya, életlen. Az illető 1/60 záridővel fotózott, de miért? :F Én totál más beállításokkal szoktam fényképezni, ami lehet, hogy abból adódik, hogy nem vagyok profi, de minek felvenni az ISO-t 400-ra napfényben?

... és ugye nem is teljes méretben néztem a fotókat, hanem kicsinyítve.

A P1000431 képről inkább már nem is írok semmit ... zajos az egész, ilyen képet a legbénább mobillal is lehet fotózni, ami nem 110k-ba kerül.

Lehet jókat fotózni az LX7-tel, de a java sajnos zajos, életlen, csúnya kép lesz. Ilyeneket az SX230-ammal is tudtam volna és akkor egy fillérembe sem kerül ez az egész fotózgatás dolog. Még jó, hogy lebeszéltek a PEN gépekről, pedig valószínűleg szebb képeket csináltam volna egy olyan géppel. Most már mindegy.

Persze azért nem fogom kukába dobni a gépet, de nem vagyok elégedett vele.

[ Szerkesztve ]

(#47312) sinick válasza scapegt (#47307) üzenetére


sinick
senior tag

+1

Én nem életlennek hívnám, hanem inkább fátyolosnak. Engem inkább a - tőlem is oskat emlegetett és linkelt - hibás fehéregyensúly kezelés idegesít. Panasonic gépeket, amiket láttam (FZ-30 és egy kisebb 40 ezres kompakt), azok mind ilyen fátyolos képeket készítettek, legalábbis a régi nikon csúcskompaktomhoz képest (viszont a nikon csúcskompakt AF-a kissé backfocusos volt az LX7-en meg pontos és száguldozik az AF illetve tényleg pozitív a fényerős optika). A képek dinamikája is kisebb, mint a régi Nikon P5500-ösé.

De! Szerencsére a fátyolosodás a zajszűrés -2-re való állátással, illetve a dinamika az i.dynamic állítgatással valamelyest javítható. Az AWB meg lutri.

(#47313) .: JuSzT :. válasza Ekkosh (#47309) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

A Fuji auto jpegei nagyon szépek. Összességében azt mondom hogy azért az árért nagyon jó kis kompakt gép, kicsi, zsebméret, nagyobb szenzorral mint az XZ10. Viszont a zoom végén fényerőtlenebb. Masszív váz, kellemes fogással. Nekem egész tetszett amikor használtam.

Nem tudom biztosra megmondani melyiknek van szebb képe.

(#47314) scarabaeus válasza scapegt (#47311) üzenetére


scarabaeus
őstag

"A fehér (P1000422) és a kék virágos (P1000433) kép pl. ocsmány szvsz. Életlen, zajos."

ISO 3200-as képek, hogy az emberek lássák, milyen ISO 3200-on.

"De a P1000468 is csúnya szerintem"

Az mondjuk eléggé érdekes lett, F8-as rekesszel, álló, 9:16 aránnyal.

"A P1000431 képről inkább már nem is írok semmit ... zajos az egész, ilyen képet a legbénább mobillal is lehet fotózni, ami nem 110k-ba kerül."

ISO 6400. Mobilon durva lenne. Ennek a gépnek is az, dehát ISO 6400, ilyen.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#47315) sinick válasza scapegt (#47311) üzenetére


sinick
senior tag

Az általad felsorot képek java része 1600/3200-es ISO-val készült, ami bűn. Az ISO maximum 400 (vagy 800) lehet,.

(Egyik rokonom, aki amatőr fotós, de annak profi, a Canon A1-ese mellett kisgépnek Canon G15-öt használ és annál sem szabad 400 vagy 800 fölé menni.)

(#47316) scapegt válasza scarabaeus (#47314) üzenetére


scapegt
senior tag

Azt nem is néztem milyen ISO-val fotózott :DDD

Ahogy írtam is, én az ISO-val SOHA nem babrálok, maradjon csak 80-on, inkább állítom a rekeszidőt és a záridőt, egyéb nem kell. Csak épp megszívtam, mert ezen a gépen ezeket elég pocsék állítani ... az A módot meg nem szeretem, mert úgy is bemozdul a téma, akkor meg kezdhetem elölről.

Korábban linkeltem általam készített képeket, azok sikerültek a legjobban, de sütött a nap mint a állat és nagyon figyeltem, hogy én se mozduljak be. A többi, amit nem linkeltem, nem lett jó, elég lehangoló volt :(

#47135: igen, de nem akarom ismételni magamat (fentebb) :)

Jut eszembe, van valami ND gomb a gépen, azzal mi a frászt lehet csinálni? Semmit nem módosít, csak Play módban mutogatja a képeket egymás után, de azon kívül ... pedig láttam neten, hogy ha pl. ablak előtt áll valaki és azt fotózom, akkor elnyomja a nagy fényt és látszik az ember. De nem tudom, ez az-e egyáltalán :)

[ Szerkesztve ]

(#47317) jjeahh válasza sinick (#47315) üzenetére


jjeahh
nagyúr

+1, ennél jóval nagyobb szenzoros gépeken is 800-1600 a max amit szoktam használni, akinek magas iso kell, az ne pöttömszenzoros kompaktot vásároljon :N erre a célra egy sony apsc szenzoros gép a minimum szvsz

scapegt: "iso-val soha nem babrálok", "A módban úgyis bemozdul", "rekeszidő"
juzer error lesz itt a gond, sztem tanulj, gyakorolj még egy picit mert az technikai tudásod sántít, ami nem szégyen, senki nem profin kezdi ;) a jó gépet birtokló, mégis képminőséggel elégedetlen amatőr fotósok kb. 99,99%-a a gépet szokta hibáztatni, holott egy kis tudással orvosolható lenne a dolog :K a kezelőszerveket viszont ha kényelmetlennek találod, az tényleg gond lehet...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#47318) scarabaeus válasza scapegt (#47316) üzenetére


scarabaeus
őstag

Jó, akkor szűkítsük, hagyjuk azt a 3200-6400 ISO-t, a képsor mely ISO 80-200 képei voltak életlenek, és milyen szempontból :)

ND szűrő: ennek a szürke szűrőnek a használatával ugyanazon rekesz és érzékenység mellett hosszabb záridőt alkalmazhatsz (hogy a verőfényben is fotózhass tág rekesszel - kis mélységélességgel, és ne legyen a kívánt záridő annyira rövid, hogy a gép azt már ne tudja produkálni, illetve normál viszonyok között is megnyújthatod vele az exponálás idejét, ami témától függően szükséges lehet). Az ellenfény ellen nem használ.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#47319) maxika2004


maxika2004
őstag

Sziasztok !

Tervezek venni egy Panasonic FZ150- et, és az iránt érdeklődöm hogy ennek ugye elektronikus a zárszerkezete,tehát nincs benn mozgó alkatrész ?

Elöre is köszi a segitséget !

(#47320) Ekkosh válasza .: JuSzT :. (#47313) üzenetére


Ekkosh
tag

Köszönöm a válaszod. Esetleg még Fuji XF1 tulajok? Ajánljátok? Jó vétel? nincs jobb? :)

(#47321) scapegt válasza scarabaeus (#47318) üzenetére


scapegt
senior tag

Ha azt mondod, hogy a többi kép így elfogadható ettől a géptől, akkor nem kötekedek tovább :D

Csak hát egyszerűen ha lövök 50 képet, akkor abból 30 kép minimum nem olyan minőségű, amilyet szeretnék. Bár ez lehet, hogy csak az én hibám, hogy nem értek hozzá annyira :D :))

(#47322) scarabaeus válasza scapegt (#47321) üzenetére


scarabaeus
őstag

Én nem látok rajtuk semmi furcsát. Ezek a képek régebben is kinn voltak az interneten, ez a jó a digitális fényképezésben, hogy azelőtt láthatunk kimenetet, bitről-bitre, pixelről-pixelre, mielőtt egyáltalán megvennénk a gépet magát.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#47323) scapegt válasza scarabaeus (#47322) üzenetére


scapegt
senior tag

Akkor az általam korábban linkelt fotók is elfogadhatók? Bár mondom, ezek a legjobban sikerült képek :) Ezektől sajnos csak rosszabbul sikerült képek vannak. Egy E-PL5 szebb képeket készít, mint ez?

[ Szerkesztve ]

(#47324) Alex91 válasza scapegt (#47323) üzenetére


Alex91
félisten

A te kezedben nem valoszinu... :D

(Mondjuk az en kezemben se, ehhez is erzek, tehetseg kell...)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#47325) scarabaeus válasza scapegt (#47323) üzenetére


scarabaeus
őstag

A felhő és a tócsa fura valamiért, nem tudom, hol volt a fókusz, a többin nem látok furcsát. E-PL5: szerintem nézd meg a képeit, nehogy úgy járj vele, mint az LX7-tel :)

Quoth the Raven "Nevermore."

(#47326) scapegt válasza scarabaeus (#47325) üzenetére


scapegt
senior tag

Az LX7-et már nem cserélem le, így is nagy veszteség már ez a fotós téma számomra :D Többet nem áldozok rá, csak kíváncsi lennék, de ezt nyilván úgy tudnám meg, ha valaki kölcsönadna egyet. De sebaj, elleszek az LX7-tel, egyszer csak rájövök a jó beállításokra :)

(#47327) jjeahh válasza scapegt (#47323) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a szép képeket te készíted. az lx7 képminőségével semmi gond nincs :) mielőtt lecserélnéd a gépet türelmesensen olvass ki egy könyvet a technikai-komponálási alapokról, és mindent amit tanulsz vidd gyakorlatba sztem ;) ha ezek után sem tetszik az lx7 akkor válts, de így valszeg egy másik géppel sem lennél elégedett
szerk: na látom mégsem cseréled le :D ha van türelmed, időd belemélyedni a fotózás rejtelmeibe, akkor valszeg idővel elégedett leszel a képével ;)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#47328) sinick válasza scapegt (#47326) üzenetére


sinick
senior tag

Én az alábbiak szerint állítottam be a gépemet: LX7 Setup Guide and Tips and Tricks Video

Emellett a custom fotóstíluson módosítottam, hogy a zajszűrés nem -1, hanem -2 és dobtam rá egy +1-ként kis színt ,élességet és kontrasztot.

(#47329) mrmarkus válasza sinick (#47328) üzenetére


mrmarkus
aktív tag

"Emellett a custom fotóstíluson módosítottam, hogy a zajszűrés nem -1, hanem -2 és dobtam rá egy +1-ként kis színt ,élességet és kontrasztot."

...és ezek a beállítások jót tesznek a képeknek?!

Milyen formátumban fotózol: RAW vagy JPG?

[ Szerkesztve ]

Freedom of Information

(#47330) Ekkosh válasza sinick (#47328) üzenetére


Ekkosh
tag

Ha már LX7 beaálltások: Ha iAuto módban fotózok tudok RAW-ba menteni? Eddig nem sikerült beálltani. Köszi

(#47331) sinick válasza mrmarkus (#47329) üzenetére


sinick
senior tag

Ha rosszat tennének, akkor nem állítanám be. A -2 zajszűrés szerintem mindneképpen kell, a többi még nem kialakult, csak kísérleti. Szinte csak JPG, RAW-ba nem kell zsjdzűrés.

(#47332) vond válasza sinick (#47331) üzenetére


vond
MODERÁTOR

FZ200-nak is határozottan jót tesz a -2 NR. :K

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#47333) Zotya21 válasza vond (#47332) üzenetére


Zotya21
senior tag

Sziasztok hát látom itt általában oylan 100 ezres gépekről van szó :D

a nikon coolpix l830 vagy a canon powershot sx510 hs ről tud valaki véleményt vagy élményt vagy borzalmat mondani ?:D

esetleg melyik lenne jobb igazából egyik mintaképei sem győztek meg túlzottan de kb ekörül az össze körül gondolkoztam sima otthoni / nyaralás vagy ilyesmire amire elmész és lősz pár képet :D

köszi

https://500px.com/slayer_art

(#47334) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

A választásom egy panasonic fz200 asra esett. Még tapasztalni kell a manuális beállításokat, viszont tetszik, elég sokat sok beállítási lehetőség van rajta.

Egy olyan kérdésem lenne hogy az normális hogy videózás közben lassabban lehet vele zoomolni és visszább venni a zoomot mint simán fényképezésnél?

A választ előre is köszönöm!

Üdv.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#47335) jjeahh válasza Zotya21 (#47333) üzenetére


jjeahh
nagyúr

[link]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#47336) maxika2004


maxika2004
őstag

Sziasztok !

Tervezek venni egy Panasonic FZ150- et, és az iránt érdeklődöm hogy ennek ugye elektronikus a zárszerkezete,tehát nincs benn mozgó alkatrész ? és nem érdekes annyira az expószám...?

Elöre is köszi a segitséget !

(#47337) .: JuSzT :. válasza maxika2004 (#47336) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Így van.

(#47338) vond válasza Moonwolf (#47334) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Igen, normális.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#47339) mrmarkus válasza maxika2004 (#47319) üzenetére


mrmarkus
aktív tag

A zárszerkezetet nem érinti ugyan annyira az expószám, de van éppen elég más mozgó alkatrésze. Ígyekezz mindenképpen szép állapotú, megkímélt gépet választani! :)

Freedom of Information

(#47340) myliar10


myliar10
újonc

Sziasztok!

Eléggé vacilálok a gépeken, nem tudom melyiket vegyem meg. Tökéletes, éles képeket szeretnék készíteni a nyaralásunkról. Melyik gép lenne a legakalmasabb szerintetek? és miért?

olympus xz-2 vagy olympus xz-10

estleg valami más még ??

köszönöm előre is a válaszokat

(#47341) jjeahh válasza myliar10 (#47340) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"Tökéletes, éles képeket szeretnék készíteni a nyaralásunkról."

hm amelyik jobban tetszik, (nincs nagy különbség képminőségben) + egy könyv az alapokról, nehogy úgy járj mint scapegt kolléga :P igazából minden belépő gép mellé csomagolhatnának egyet legalább pdf-ben, valszeg többet segítene a júzerek többségén, mint a használati útmutató :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#47342) Y72


Y72
aktív tag

Nem olyan rég kérdezősködtem itt a sony RX100 III vásárlása kapcsán, úgy tűnt meg is veszem, de nem jutottam el a vásárlásig és már nem vagyok benne biztos, hogy annyira jó választás lenne. Ugyanis sok videó felkerült a netre felhasználók által és a legtöbb alapján azt látom, hogy a képstabilizátora nem az igazi ennek a gépnek.

A legtöbb videón rövid ideig szerepelnek járás/mozgás közben készült részek, mert nagyon beremeg a kép és elszédülök ha követni próbálom.
pl: video
Emellett a fenti reklámban (tesztben) annyira ajnározzák, hogy nekem már gyanús lett. Ha tényleg annyira jó nem lenne szükség ilyen szájbarágósan dicsérni.

Ezek miatt most az lenne a kérdésem, hogy az LX7-nek jobb-e a képstabilizátora illetve az LX8-nál várható-e olyan előrelépés ezen a területen ami "must have" kategóriába sorolja majd a masinát?

(#47343) steveetm válasza Y72 (#47342) üzenetére


steveetm
őstag

Én most néztem meg pár tesztvideót, de semmi olyat nem láttam, ami miatt eszméletlen rossznak ítélném. Ráadásul, ha séta közben dolgoztatod a stabit, ott szinte elkerülhetetlen lesz ez az ide-oda imbolygó kép. Ami szerintem nem is volt vészes:P

Egyébként ezt a videót találtam még:
[link]

Azt hiszem ez még mk1, de talán jó lehet viszonyítani.
Üdv.: steveetm

(#47344) mrmarkus válasza Y72 (#47342) üzenetére


mrmarkus
aktív tag

Azt hiszem, te olyan dolgot vársz el, amit egyik ilyen fényképezőgép sem tud biztosítani
Sétálás közben, bemozdulásoktól mentes videókat készíteni még nagyon drága videófelvevőkkel is csak segédeszközök használatával lehet elérni. Amennyiben valóban ilyen célt tűztél ki magad elé, akkor bármelyik általad kinézett gép csalódást fog okozni neked...

Freedom of Information

(#47345) Y72 válasza steveetm (#47343) üzenetére


Y72
aktív tag

Köszi, ez jól mutatja a különbséget, szerintem az LX7 jobb ez alapján.
Bár lehet a szenzorméret miatt van csak különbség: nagyobb mpixel nagyobb bemozdulással jár...

(#47344) mrmarkus :
Szerintem nem várok el olyan sokat, csak próbálom a legtökéletesebb gépet kiválasztani :).
Amúgy az Olympus SH-50 iHs-be már 5 tengelyes stabit raktak, igaz ebből 2-ő szoftveresen működik állítólag. Annak ellenére, hogy olcsóbb kategória, szerintem jobb a stabilizátora mint az rx100-nak.
Bár ezt is közös állványra szerelve lehetne csak összehasonlítani.

(#47346) dwiss


dwiss
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy bridge gépet venni 50-60ezer ft között.

Egyre inkább hajlok a Pentax X-5 felé.

Mi a véleményetek? Szerintetek ez a legjobb választás ezért a pénzért?

Előre is köszi!

Üdv

(#47347) jjeahh válasza dwiss (#47346) üzenetére


jjeahh
nagyúr

xz-10 :U igaz nem bridge, de az fz200 alatt ha a képminőség is fontos el lehet felejteni a bridge gépeket, 10023456-szor ki volt tárgyalva miért.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#47348) sideburns válasza Y72 (#47345) üzenetére


sideburns
aktív tag

Amúgy az Olympus SH-50 iHs-be már 5 tengelyes stabit raktak, igaz ebből 2-ő szoftveresen működik állítólag
LOL

(#47349) jjeahh válasza sideburns (#47348) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ez durva lenne ha igaz, ennyit arról mennyire nem érdemes a marketingre adni :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#47350) Gaben92


Gaben92
őstag

Na megrendeltem 2 XZ-10-est az Olympus.hu-ról. Mintaboltban nem volt. Aki esetleg rendelt már tőlük, annak mennyi idő volt a szállítás? 2-5 munkanapot írnak, szerintetek megjön hétfőig? Csak mert hétfő este már BP-n leszek, kedd este meg repülök. :D

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.