Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujifilm Finepix S2100 HD fényképezőnk, amivel elég ramaty képeket lehet készíteni szerintem. Legalábbis alapbeállítással egészen biztosan. Lehet, hogy csak én vagyok a béna hozzá. Én egyelőre mindenképpen szeretnék megmaradni amatőr szinten, és csak az alapfunkcióval fotózni, azt kiegészítve 1-2 aprósággal.
Árban max 50.000 Forintig mit tudnátok javasolni? Fontos lenne a HD videófelvétel. Esetleg jó lenne, hogyha a mostani Sanyo Eneloop akksikat tudnám hasznosítani.Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Egy kicsit jobban összeszedem a gondolataimat, remélem, hogy tudtok segíteni.
Ami fontos lenne:
- jó automata mód, hogy bármikor bármilyen helyzetben jó képeket tudjak készíteni + egyelőre még nem igazán értek hozzá
- gyorsan lehessen vele fotózni - semmiről sem szeretnék lemaradni
- nagyon jó minőségű Full HD videó felvétel
- sok funkció, hogy idővel tanulgathassam a dolgokat
- a kis méret is fontos lenne, de nagy tenyerem van, lehet, hogy jobb lenne egy bridge kialakítású gép
- 2 év gyári garancia, így csak Nikon, Panasonic, Olympus jöhet szóba. A Fuji fényképezőgépek nem igazán nyerték el a tetszésemet.Használat:
- az első és legfontosabb: családi felvételek
- házibuli képek
- természet fotókEzekben a videóhasználat is benne van.
Az árkategória 50.000 Forintól felugrott, max 80-105.000 Forintra.
Az árakat az edigital alapján írom.
Én egy Panasonic TZ30-at néztem, a TZ25-höz képest mi a legfőbb különbség? Csak a GPS hiánya? Megéri azt a 17.000 Forint különbséget? Az Edigitalban most +1 akkut adnak a TZ30-hoz. A TZ25-nek nem tudom, hogy milyen az automata módja, csak azt, hogy állítólag a TZ30-nak elég jó ez a része.
A következő gépeket néztem Bridge kialakítással:
Panasonic FZ150
Nikon P510
Panasonic FZ62
Olympus SP-720 UZIlletve a TZ25/TZ30 mellett még néztem kis méretben is:
Nikon S9300
Nikon S6400Ezek közül melyik az, amelyikre a leginkább teljesülnek a fent leírt elvárások?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
Willie
őstag
Köszönöm a gyors válaszokat.
Akkor már csak az a kérdés, hogy TZ30 vagy FZ150
A kompakt méret milyen kézre van gyártva? Nekem tényleg nagy lapát kezem van. De viszont azt sokkal könnyebben elő lehet kapni bármikor.
Ugye még számolni kell a memóriakártyával is, és a tokkal is. Ezek alapján inkább a TZ30 felé hajlok. Mivel egy 32 gigás Class10 Samsung kártyát tervezek vásárolni. -
-
Willie
őstag
válasz thomeef #39068 üzenetére
Nekem fontos az ilyen drága, és sérülékeny dolgoknál a minimum 2 év garancia, így a Samsung, és a Sony ki is esett mint lehetőség.
Ezek miatt kompakt méretben csak a TZ30 jön szóba.
De néztem a bridge kialakítású gépeket is, és ott a Panasonic FZ150 tetszett meg nagyon, csak ez +20.000 ForintAz a baj, hogy én nem tudok dönteni, mindkettő mellett, és ellen szól valami.
Nagy kezeim vannak, lehetséges, hogy egy TZ30 kényelmetlen lenne emiatt nekem. A bridge típusú gépekkel jók a tapasztalataim fogásra, de akkor a gyorsan előveszem, és fényképezek lehetőségről le kell mondanom. Plusz az ár sem mindegy - 50-ről indultam.
-
Willie
őstag
válasz thomeef #39071 üzenetére
Én azt mondom, hogy egy telefon kivált egy hordozható zenelejátszót, FM rádiót, zseblámpát, GPS navigációt, egy butább számológépet is, ébresztőórát stb. de egy fényképezőgépet, videokamerát egy jó ideig még nem fog kiváltani, talán a Nokia féle PureView. Sajnos a mostani telefonokkal készült képek sosem fognak jól mutatni a családi albumban.
-
Willie
őstag
Hát, a fene se tudja, lehet hogy mégiscsak igazatok van. Én eddig a TZ30 és az FZ150 között vacilláltam, de lehet, hogy ideveszem még a P510-et is akkor.
-
Willie
őstag
válasz tiszavirág #39334 üzenetére
Esetleg még a Panasonic TZ30 jöhet számításba.
-
Willie
őstag
válasz icecave #39365 üzenetére
Egy kicsit offolnék, hátha tud valaki segíteni. Nem igazán találtam másik topikot a kérdésemre.
Régi diák, negatívok illetve papírfényképek digitalizálására mit javasoltok? Valamilyen szkennert? Milyet érdemes nézni? Csak mert ezernyi fajta van. 15.000 Forinttól egészen a csillagos égig.
Nem pár darab diáról, negatívról, fényképről lenne szó, hanem rengetegről.Remélem, hogy tudtok segíteni. Eléggé tanácstalan vagyok a témát illetően. Előre is nagyon köszönöm.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz Zozzer888 #39367 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Ezek a diaszkennerek gondolom, hogy tudnak negatívot is szkennelni. Egy olyan géppel, mint ami Neked van, azzal milyen minőséget tudtál elérni? Esetleg tudnál egy linket dobni a masináról?
Nekem van egy Epson SX510W multifunkciós készülékem, azzal akkor a papírképek szkennelését meg tudom oldani, hogyha más lehetőség nem igazán van.
-
Willie
őstag
válasz HollyBoni #39369 üzenetére
Köszi a tippet! Tényleg nem olyan rossz az, amit Te csináltál! Kicsi HollyBoni ?
Ha csak pár darabról lenne szó, akkor jó lenne egy ilyen megoldás is. De sajnos sokat kellene megmentenem az idő vasfogától. Úgyhogy inkább valami erre gyártott gépre szavazok, csak hát milyet? Nem tudok választani, nem tudom, hogy milyen paramétereket érdemes figyelni. Természetesen minél jobb minőséget szeretnék elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
-
Willie
őstag
válasz Ibituba #39389 üzenetére
tomp kollégának van P510 gépe. Érdemes a keresőt használni! [link]
Szerintem azért ilyen olcsó mert a garanciával csalnak! Emiatt a hely számomra nem szimpatikus, mivel a garanciáról semmi sem derül ki! Olyan helyről rendeld meg, ahol egészen biztosan gyártói garanciát adnak rá, és nem egy szürke importos terméket fogsz kapni! Az Extreme Digitalból nyugodtan rendelheted bár ott 99.900 Forint.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, nem tudok dönteni 4 fényképezőgép közül. Eddig a TZ30 és az FZ150 volt a kiszemelt, de letettem a kompakt gépekről - 85.000 Forintot szerintem nem ér meg egy kompakt.
Nagyon kezdő fotós vagyok, de szeretnék azért valamennyire beletanulni a dolgokba. A videó része nagyon fontos lenne a gépeknek, mivel nem akarok egy jó ideig videókamerát venni. De a videó mellett szeretnék azért jó minőségű fényképeket is készíteni - már amennyire ezt a nagy zoom engedi. Most egy Fujifilm Finepix S2100 HD van, ezzel elég rossz minőségű képeket lehet készíteni, akárhogyan állítgatom a beállításokat.
A kiszemeltek a következők: (kb. ilyen prioritási sorrendben)
- Panasonic Lumix DMC-FZ150
- Canon PowerShot SX40 HS
- Sony Cyber-shot DSC-HX200V
- Nikon Coolpix P510Mindegyik mellett van érv, és ellenérv. Sajnos egyik sem tökéletes.
FZ150: Ez tetszik a legjobban, videóban talán ez a legjobb, de a fényképek minősége számomra eléggé mosottnak tűnik, viszonylag sok mintaképen láttam beégést. Nagyon tetszik a teljesen kihajtható, forgatható kijelző, a minőségi anyaghasználat, kialakítás, a 2 év garancia, a RAW mód - bár erre igazából nincsen szükségem szerintem. A vakupapucs is tetszik, de szerintem erre sincsen semmi szükségem.
SX40: Tetszik a 35x zoom, az ugyanolyan kiforgatható kijelző mint az FZ150-nél. Talán ez a gép jobb képeket készít mint az FZ150, de ebben nem vagyok biztos. Számomra a képek alapján nagyon gagyi hatást kelt az SX40, mintha egy játék fényképezőgép lenne. (elnézést a tulajoktól!) Elvileg erre is lehet 2 év garanciát érvényesíteni.
HX200V: A 30x-os zoom, a képek minősége itt is mintha jobbnak tűnne mint az FZ150-nél. A kijelző itt már nem annyira tetszik, mivel azt csak dönteni lehet. Ez a gép is minőségi benyomást kelt bennem, mint az FZ150. Az 1 év garancia nagyon nem tetszik.
P510: A 42x-es zoom nagyon tetszik, a 2 év garancia. Ezt a gépet anyaghasználat terén a 3. helyre tenném az SX40 elé. Itt is csak dönthető a kijelző. A GPS tetszik, de ahogyan hallottam elég pontatlan, zabálja az akksit, úgyhogy meglennék nélküle. A videója nem igazán tetszik, ahogyan nézegettem felvételeket a jutyubon ott elég sokat fókuszált. De a fényképei jónak tűntek.
Egész biztos vagyok abban, hogy pár dolgot kihagytam. Már elég nagy zagyvaság van, minél többet olvasok, annál nagyobb a káosz a fejemben.
Képminőség terén szerintetek melyik a legjobb? Maximum 90-110.000 Forintot szánnék rá, 50.000 Forintról indultam, tehát tényleg ez a teteje. Nézegettem a DSLR, MILC gépeket, de azok árban itt kezdődnek illetve a nagyzoom-ról le kellene mondanom. A D5100 tűnt jónak, de az számomra nagyon drága. Használtat egyáltalán nem szeretnék, mindenképpen újat akarok.
Remélem, hogy azért majdnem mindent sikerült leírnom. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz junior11 #39469 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat!
Igen, tudom, hogy kompromisszumot kell kötni. De a lehető legjobbat akarom választani a négy közül.
A Sony HX200V videói tényleg jobbak éjszaka, de csak most vettem észre, hogy eddig tévhitben éltem, mivel a jobb, megbízhatóbb üzletekben 130.000 Forint körül árulják, és nem 110.000 Forint körül van az ára mint ahogyan én azt eddig hittem. Úgyhogy emiatt ki is zárom a HX200V-t, és maradt három gép, az FZ150, SX40, P510.
Az SX40 számomra nem annyira szimpatikus, így maradt a P510, FZ150. De a teljesen kihajtható kijelző miatt szerintem maradok az FZ150-nél, és "beérem" azzal.
Az igazat megvallva tényleg nincs sok különbség a fényképek minősége között, remélem, hogy jól járok az FZ150-el.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz Bandesz18 #39473 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a tartalmas válaszodat!
Az írásod alapján az SX40-et véglegesen elvetettem, maradt az FZ150 illetve a P510 mint lehetőség. De inkább az FZ150 felé hajlok, leginkább a teljesen forgatható kijelző miatt illetve a RAW miatt, a jobb videó miatt.
Nekem egyébként lapát kezem van, de a MM-ban fogdostam az FZ150-et, és nagyon tetszett.
Üdv.
-
Willie
őstag
Ma megtapogattam a Canon SX40 HS gépet, és szerintem borzalmas - nagyon rossz a fogása, a külseje alapján olyan érzése van az embernek mintha valami olcsó, gagyi bridge gépet fogna a kezében.
Továbbá megtapogattam a Panasonic FZ150-et, a Nikon P510-et, és a Sony HX200V-t is.
Az FZ150 még mindig nagyon szimpatikus, látszik rajta, hogy minőségi darab.
A P510 markolata nagyon tetszett, kényelmes, jó fogni.
A HX200V is jó, de nekem nagyon nem tetszik a borítása, olyan mintha mocskos - zsírfoltos lenne. [link]Persze ez egy egyéni vélemény, de gondoltam, hogy megosztom Veletek.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Még mindig nem vettem meg az FZ150-et, a Panashopnál akartam megvenni 99.900 Forintért, de mire odajutottam, hogy megrendelem felemelték 104.990 Forintra az árát... Most meg ahogyan nézem már egyre kevesebb helyen lehet megvásárolni a gépet. Szerintetek csak ideiglenes készlethiányról beszélhetünk vagy már csak napok-hetek lehetnek hátra a hivatalos forgalmazás idejéből?
A Panashopban nekem még kb 2 hete azt mondták, hogy még nem kifutó termék, még 2-3 hónapig biztosan lehet majd kapni, addig ameddig meg nem jelennek az idei masinák. De a jelek nem erre mutatnak.
Nem titok, abban bíztam, hogy még a 99.900 Forint is csúszhat lentebb...de ezek szerint már nem fog.Előre is köszi a választ.
Üdv.
-
Willie
őstag
Köszi!
Ez az üzlet mennyire megbízható? Eddig úgy gondoltam, hogy vagy a Panashop vagy az Extreme Digital lesz a befutó. A 220Volt-ról tudom, hogy szürke importos termékeket forgalmaznak. De ezt a Digitcam üzletet nem ismerem.
scapegt: Neked is köszi! Számomra sajnos az oldaluk nem szimpatikus. Semmi termékleírás, semmi garanciainfó, nem igazán szeretem az ilyet. Zsákbamacska a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Az FZ150-hez milyen táskát javasoltok? Lowepro? Esetleg van valami más márka?
A keret nagyon max 10.000 Forint, de inkább 5-6.000 ForintElőre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Willie
őstag
Tegnap megjött az FZ150, nem tudok betelni vele.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem volt benne nyomtatott magyar leírás, még angol sincsen! Csak a CD-n lévő magyar pdf fájl van. Ez szürke importra utalna? A gépet a Digitcam-től rendeltem (a Panasonic oldalán szerepelnek mint viszonteladó), a garanciajegy le volt pecsételve mikor kinyitottam a dobozt.
A szállítás mellett nem mennék el szó nélkül, úgy gondolom, hogy hátha segíthetek valakinek azzal, hogyha megosztom a tapasztalatomat.
Ingyenes szállítást kaptam. De inkább fizettem volna érte, hogyha tudom azt, hogy milyen minőségben történik! A fényképezős doboz egy sima lezárt átláthatatlan Royal Sprintes tasakban volt !!!! Azért legalább egy dobozba bele tehették volna! Felbontás (széttépés) után szembesültem azzal, hogy a doboz egyik sarka teljesen megsérült a szállítás alatt - pedig elég kemény kartonból van! A fényképezővel eddig nem tapasztaltam semmilyen negatív dolgot, semmi sem volt összetörve. De ki tudja azt, hogy hol, mikor, hogyan és mit kaphatott a termék! Remélem, hogyha eddig nem volt baja, akkor ezután sem lesz! -
Willie
őstag
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A Panasonic Lumix DMC-TZ55-ről mi a véleményetek?
-
Willie
őstag
Köszönöm a válaszaitokat.
Testvérem szeretne egy kompakt gépet venni, amit könnyedén külföldre vihet magával.
Mi az ami javasolt a már említett Olympus XZ-10-en kívül? -
Willie
őstag
válasz .: JuSzT :. #47378 üzenetére
Köszi, de ez már sajnos kicsit drága, az ár nagyon maximum 80.000 Forint.
Ultrazoomos gépek között nincsen ajánlott? Amikor az FZ150-et vetem, akkor a TZ30 volt a sláger.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz .: JuSzT :. #47380 üzenetére
Sajnos az ebay ilyen drága termékeknél nem játszik, a garancia miatt sem.
Az említett gépek tényleg jók, csak sajnos bridge típusúak. Most egy Fujifilm FinePix S9600 gépe van, ami túlságosan nagy neki a repülőn való szállításhoz.Egyébként az FZ150 az FZ200-hoz képest mennyire számít még jó gépnek? Sokat hozott az újabb széria? AZ FZ1000-et már meg sem merem kérdezni.
Tin_Shield: Akkor inkább lemondunk az ultrazoom-ról. Ez esetben a Olympus XZ-10 és a Fuji XF1-en kívül van még valami ajánlott kompakt?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Ismételten elgondolkoztam azon, hogy lecserélem az FZ150 típusú bridge gépemet az FZ200-ra. A használt árakat nézve a mostani gépemet el tudnám adni 80-90 körül, még 1-2 hónap gyártói garancia is van rá. Aztán vennék 100 körül egy FZ200-at. Úgy gondolom, hogy nem járnék rosszul egy ilyen üzlettel.
Esetleg az FZ200 mellett még milyen javasolt gépek vannak 100.000 Forint körül? Kapható valami jóféle MILC?Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz .: JuSzT :. #49178 üzenetére
Hmm...akkor ezt benéztem.
A linkelt gép tényleg nem néz ki rossznak! Videó terén melyik a jobb? Esetleg van valami más alternatíva kompakt vagy bármi, ami 100.000 Forint környékén mozog árban?
(#49179) vond: Rendben van, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest